Találatok a következő kifejezésre: A kórházban, 18 heti (15 db)

A györi korházban a 18. heti uh-on megmondhatják, hogy milyen nemü lesz a baba? Az uh-os kép mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Szia! Én a 32.hétben járok ikrekkel. nekem meg tudták mondani a gyõri kórházban, a 18. heti uh.-ot Nagy Miklós doktor csinálta, két kislányt mondott. Elvoltunk 4d-re is késõbb, és ott is ugyanezt mondták. A képek ára 500Ft/kép, a 4d vizsgálat ára, bár nem a kórházban csinálják 12500ft. (vizsgálat, dvd, 2db kép )Remélem tudtam segíteni, jó baba várást!!

Szia! Én a 32.hétben járok ikrekkel. nekem meg tudták mondani a gyõri kórházban, a 18. heti uh.-ot Nagy Miklós doktor csinálta, két kislányt mondott. Elvoltunk 4d-re is késõbb, és ott is ugyanezt mondták. A képek ára 500Ft/kép, a 4d vizsgálat ára, bár nem a kórházban csinálják 12500ft. (vizsgálat, dvd, 2db kép )Remélem tudtam segíteni, jó baba várást!!
Az elõbbi válaszküldõ vagyok. Azt elfelejtettem leírni, hogy a képek árát csekken kell befizetni, és azt kell az uh.-on bemutatni. Csekket én a védõnõmtõl kértem.
szia! nekem is megmondták a 18. ultrahangon, hogy kisfiam lesz. Bár kicsit elszomorított elõször a doktor úr(nekem is a Nagy Miki volt). Bejött velem a férjem is, és mint boldog apuka, akinek épp ott volt a negatívos triplateszt eredmény a kezében, elõször azt kérdezte, hogy már lehet e majd látni hogy lány lesz e vagy kisfiú. A doki leüvöltötte mind a kettõnk fejét, hogy mit képzelünk mi... miért nem az jár a fejünkben, hogy egészséges lesz e.. úgyhogy vigyázz, hogy mikor teszed fel a kérdésedet:) . Az a baj, hogy ezt már sokaktól hallottam. Igen, az ultrahangos képet, vagy hogyha videofelvételt is szeretnél csináltatni(mert a kórházban csak azt csinálnak), elõre kell csekken befizetni. Nekünk a csekket a védõnõ adta. Boldog babavárást! egy 27 hetes kismama
az elõzõ kismama vagyok! a videofelvétel és a kép együtt 2000 ftba kerül

Fehérváriak! Akiknek a kórházban csinálták a 18. heti genetikai uh-t, elkell menni utána külön nőgyógyászhoz is vagy ha ott minden rendben van akkor nem kell?

Mivel senki semmit nem mond és fogadott dokim nincs, így mindig csak találgathatok, hogy éppen mikor mi van :S

Legjobb válasz: Szerintem nem kell elmenni külön nõgyógyászhoz. Én is a fehérvári kórházban voltam 18. heti uh-on, rendben volt minden, és én utána csak a szokásos havi orvosi vizsgálatra mentem legközelebb. 23 hetes kismama

Szerintem nem kell elmenni külön nõgyógyászhoz. Én is a fehérvári kórházban voltam 18. heti uh-on, rendben volt minden, és én utána csak a szokásos havi orvosi vizsgálatra mentem legközelebb. 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: De ezt akkor úgy érted, hogy ez kiváltja a szokásos havi nõgyógyászt? Mert pont akkor lett volna esedékes a szokásos havi nõgyógyász, de én úgy gondoltam, h ha ott rendbe volt minden az uh-n, az a lényeg, hiszen azért járunk nõgyógyászhoz, h megnézze rendben van -e minden. Nem? Amúgy köszi a válaszod!

Most megyek a 18. heti genetikai ultrahangra. Nem magánrendelésre hanem kórházba. Ilyenkor apuka jobb ha otthon marad?

Legjobb válasz: Ahogy te szeretnéd! Nálunk a 20. héten küldenek el, így én a héten voltam (kórházban). A férjem sajnos nem ért rá, így egyedül mentem. A váróban még ketten vártak a vizsgálatra, mindketten párjukkal. Beengedték õket, (szerintem mindenütt így van) mosolygós arccal jöttek ki. A genetikai ultrahang hasi UH. Te döntesz. Együtt biztosan bensõségebb.

Ahogy te szeretnéd! Nálunk a 20. héten küldenek el, így én a héten voltam (kórházban). A férjem sajnos nem ért rá, így egyedül mentem. A váróban még ketten vártak a vizsgálatra, mindketten párjukkal. Beengedték õket, (szerintem mindenütt így van) mosolygós arccal jöttek ki. A genetikai ultrahang hasi UH. Te döntesz. Együtt biztosan bensõségebb.
Ha a párom ráér, akkor én mindenhova magammal cipelem ami a babáról szól.A férfiakban az apai ösztön nehezebben alakul ki, mint a nõkben az anyai.Majd csak akkor fogják érezni, h apák igazán, ha már megszületett a gyermek.De ha elcipeled magaddal szívhangot hallgatni, vagy UH-ra, akkor neki is könnyebben megy.Jobban érzi azt, h már most egy ember aki a pocakodban van.
Például a SOTE I. ben nem engedik be a hozzátartozókat, de épp ezért vannak lehetõségek, hogy vegyél képet, felvetesd videóra, még akkor is ha nem magán dokihoz mész... Pl egy sima kép 500 egy színes (de ezt nem mindig tudnak csinálni) 1000, vizsgálat videókazira rögzítése 2500, és hamarosan lesz lehetõség a DVDre íráshoz is. Valahol érthetõ is, hogy nem engednek be, hisz egy rendelõben több gép is van, és azokat csak egy vékony paraván meg egy függöny választja el, engem pl eszméletlenül zavart volna, ha az elsõ hüvelyi UHnál hallom egy idegen pasi lelkendezését a másik gépnél, valamint biztos tiszta "görcsös" lettem volna, nem tudtam volna lazítani. Igaz állítolag itt is néha néha bemehetnek az apák, ha fogadott doki van, valamint nincsenek tele a vizsgálók.
Ahogy ti szeretnétek. A legtöbb helyen nem gond, természetesnek veszik, hogy apa is ott akar lenni. Ráadásul ez egy kicsit hosszabb, alaposabb vizsgálat, nagyon jól látszik már a picur, nem érdemes kihagyni. Kérésre fel is vehetõ. Jó babavárást!
Ha apuka akar menni, had menjen veled. Ha meg szívesebben maradna otthon, az se baj. Az én párom sose jött velem egy vizsgálatra se, mégis csodás apukája a 2 gyerkõcünknek.
Fantasztikus élmény, vidd magaddal. Az én párom nem egy lelkizõs. bújós típus, de ettõl úgy elérzékenyült, hogy el se lehet mondani. Nekem már a 12 hetesen is bent volt, az is hasi volt. Én sem tudtam, hogy mire számítsak, megkérdeztük és beengedték. Nem is gondoltam, hogy el akar majd jönni, és most jobban várja a követketõt, mint én. Szerintem ezekre az élményekre nekik is szükségük van!!!
Mi holnap megyünk és jön apuka is(kórházban lesz a vizsg.).Elõre megkérdeztem, hogy apuka jöhet-e és igen volt a válasz.Szerintem te is vidd magaddal, biztos nagy élmény lesz.Én már várom.18 hetes kismama


Régebben a 18. héten csinálták nekem az ultrahangot, most a 20. héten kell mennem, miért van ez? Más kórházakban, orvosoknál is így van?

Legjobb válasz: én is igy voltam de most kértem a 19 héten mehessek mert a gyerekre nem tudtak volna vigyázni illetve a 19 héten biztos akkor adtak volna idöpontot amikor temetésre kell mennünk igy én kértem 3 nap közül valamelyikre had mehessek be

én is igy voltam de most kértem a 19 héten mehessek mert a gyerekre nem tudtak volna vigyázni illetve a 19 héten biztos akkor adtak volna idöpontot amikor temetésre kell mennünk igy én kértem 3 nap közül valamelyikre had mehessek be
UI: 20 héten valami fejlõdési ugrás van de nekem igy is ugy is mennem kell 23 héten Budapest ugyanilyen vizsgálatra
A kérdező hozzászólása: köszi!Nem tudod véletlenül miért változtatták ezt meg?
dunsztom sincs lehet kórházfüggõ (elsö vagyok
18-20 hét közt bármikor el lehet végezni a vizsgálatot. Én 19 hetesen voltam.
18-20 hét között kell menni, én is így tudom.
Egyébként ez régiókra is jellemzõ, úgy értem, hogy 18. v 19. v 20. hét a genetikai uh. Én x városban 19+0 napon mentem uh-ra, míg egyik barátnõm a y városba a 18.héten.
a 18-20. hét között csinálják, szerintem orvosa válogatja hogy mikor. én 18+6 hetesen voltam
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. közben a védõnõm elmagyarázta miért a 20.hetet preferálják.

A 18-20. heti ultrahangot nálunk a kórházba a 19. héten végzik. De a babám méretei alapján 1 héttel idősebb. Ez így nem gond?

Tehát ha én a 19. héten megyek csütörtökön, akkor 19+2 hetes leszek, de babám méretei alapján már 20+2-es. Nem lesz kés?? Vagy menjek a 18. héten? Az a baj, hogy a kórház messze van nem tudok csak úgy bemenni megkérdezni, hogy akkor most mikor menjek. Kedden vannak a hét fordulók, akkor viszont nem tudok menni, mert kedden nincs ultrahang. Vagy menjek el hétf?n 18+6 hetesen? Igazából attól félek, hogy a méretei miatt valamint már nem lehet mérni, mint például a tarkóred?nél 12 hetesen, ami a babával együtt n?.

Legjobb válasz: Vagy ennek az egy hétnek nincs jelentõsége?

A kérdező hozzászólása: Vagy ennek az egy hétnek nincs jelentõsége?
Nálam így volt: A 16.betöltött héten voltam a szokásos havi vizsgálaton a dokimnál. Õ akkor azt mondta, hogy kb. 5 nappal nagyobb már a babám, tehát 16+5 hetes. Azt mondta, hogy a 18-20 hetes UH-ra úgy kérjek idõpontot, hogy a 20.hetet azért már ne lépjem túl - és ehhez a 16+5 hetes állapotot vegyem alapul. Tehát szerintem inkább menj egy héttel korábban, akkor tutira jókor mész! Hiszen akkor leszel 18+2 (vagy ha a méreteket nézzük, akkor 19+2).
Bocs... 18+6 (19+6) leszel. Tökéletes idõpont a hétfõ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A baba attól nem idõsebb, h nagyobb! Én 19 hetesen voltam, de nekem is nagyobb volt a babám, semmi gond nem volt. Mehetsz 19 hetesen nyugodtan.
Nálunk (Miskolc) bemehet a kórházi uh-ra is.
mi tegnap voltunk, bejöhetett (kórházban volt)
A kérdező hozzászólása: Én is miskolci vagyok. Melyikben voltatok? Mi a Semmelweisben vagyunk, de most a Vasgyáriba kell menni az UH-ra Hajashoz.
2. vagyok. Mi a megyeibe járunk! de barátnõm a vasgyáriba(Semmelweis) jár, és vele is bemehetett a párja!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!
Szerintem mindenhol beengedik uh-ra az apukákat. Nekem nincs magándokim, én sztk-ba járok de a doki akihez szoktam menni még a rendelésre is beengedi ha éppen nem akar megvizsgálni.
Utolsó válaszolónak: Ez nem egészen igaz.Nálunk sem engedték be egyszer sem a páromat ultra hangra pedig mi is kórházban voltunk és nem magánrendelésen.Sõt vizsgálatra sem jöhet be, és még képünk sincs a babáról.Egyedül a védõnõhöz jöhet be így ha nem is láthatta eddig a szívhangját hallhatta.De kedden már megyünk 4D uh-ra ott végre Õ is bejöhet és megnézheti. A kérdezõnek pedig sok szerencsét remélem beengedik a férjedet!Nálunk ez nem divat.Csak magánrendelésen. Boldog babavárást! 22 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszi! beengedték a férjem. Talán kisfiú lesz, de nem volt biztos benne. :)

A kórházban, a 18 heti kötelező ultrahangon, lehet képet kérni a babáról?

Legjobb válasz: Szia! Én minden ultrahangon kaptam képet kérés nélkül, függetlenül hogy kórházban voltam, vagy magánrendelésen! De a legnagyobb élmény és ahol a baba teljes egészében látszik a 4 dimenziós ultrahang ami fizetõs de nem szabad kihagyni ha anyagilag megteheted...

Szia! Én minden ultrahangon kaptam képet kérés nélkül, függetlenül hogy kórházban voltam, vagy magánrendelésen! De a legnagyobb élmény és ahol a baba teljes egészében látszik a 4 dimenziós ultrahang ami fizetõs de nem szabad kihagyni ha anyagilag megteheted...
Szia!Elvileg meinden uh-on adnak képet kérés nélkül, de vannak ettõl eltérõek.Pl.nekünk azért nem adtak, mert új a gép és még nem ért ide a nyomtató része.De volt már ismerõsöknél olyan, hogy arra hivatkoztak magánrendelésen, hogy nincs papír a gépben(ez röhej, nem telik abból az 5-10 ezer forintos díjukból???).
Nálunk sosem adnak, de ha elõre befizeted a csekket-a kép 500 a film 1500 ft-akko kapsz, ha kérsz.
Én amikor a szt. Jánosba jártam, akkor kérés nélkül kaptam a kötelezõ UHkon.Aztán át kellett mennem Vácra, ott meg nem kaptam, de most elhatároztam, h kérek a következõ alkalomkor.
Kórháza válogatja, valamint az orvos és egyéb tényezõk... Például Székesfehérváron nem adnak/adtak az SZTK-s rendelésen De sok helyrõl hallottam én is, hogy kérés nélkül is adnak, nem csak "magán betegeknek" Én most a SOTE I.re járok, itt ha kérek adnak, de pénzért, ami nem vészes összeg a sima kép 500 a színes 4Ds 1000 (de ezt nem minden esetben tudnak adni) Valamint videó felvétel a vizsgálatról 2500 Ft. Bárkinek. Nem kell könyörögni meg semmi, aki ki fizeti meg kapja, független attól, hogy van-e fogadott orvosa vagy sem...
Szia! Nekem Szegeden a Nõi Klinikán nem adtak, hiába kértem. Azt mondták, hogy csak a 4D-s ultrahangon adnak. A 4D-n kaptam egy képet, egy CD-t 8 képpel, meg egy dvd-t a vizsgálatról, ami kb. 15 perc. (igen borsos áron:12.000 Ft) Bár akárhányszor ránézek a képre, úgy gondolom: Megérte! 32 hetes Kismama

A 18-21. heti genetikai ultrahangvizsgálatot el lehet végeztetni fizetős klinikán is a kórház helyett?

Vagy kötelezően el kell menni a kórházba, ahova tartozom?

Legjobb válasz: Én is magán úton végeztetem ezt a vizsgálatot, én megbeszéltem az orvossal, azt mondta semmi akadálya. (remélem valóban így van) A védõnõ beírja majd az eredményt a kiskönyvedbe függetlenül attól ki állította ki az Uh-t szóval szerintem valóban probléma nélkül megoldható. Van aki az egész terhessége alatt magán úton intézi a vizsgálatokat, nem hiszem, hogy kötelezõ lenne a kórházba is bemenni. A kis könyvbe legyen be vezetve, de ennyi elég is.

Én is magán úton végeztetem ezt a vizsgálatot, én megbeszéltem az orvossal, azt mondta semmi akadálya. (remélem valóban így van) A védõnõ beírja majd az eredményt a kiskönyvedbe függetlenül attól ki állította ki az Uh-t szóval szerintem valóban probléma nélkül megoldható. Van aki az egész terhessége alatt magán úton intézi a vizsgálatokat, nem hiszem, hogy kötelezõ lenne a kórházba is bemenni. A kis könyvbe legyen be vezetve, de ennyi elég is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ. Sajnálom, hogy elment az elõzõ babád. :( Meg fogom csináltatni az integrált tesztet. Az Egészségházba járok én is terhesgondozásra, és eddig mindig kedvesek voltak velem is. Akkor ezek szerint egy kerületben lakhatunk ;) Kellemes babavárást kívánok!
4 es vagyok: a 9000Ft os integrált tesztet szerintem csináltassad meg, mert az AFP (16 hetesen) már nem éppen megbízható vizsgálat (szülésznõ rokonom mondta) elavult az AFP és tévesen hoz ki rossz eredményt. Az integrál teszt viszont jó, ennyit meg ér.
4 es vagyok: Bajcsihoz tartozok, Uzsokiba járok. Bajcsiban akkor voltam mikor elvetéltem és a gyomrom összeszorul ha oda kell mennem. De ez nem a kórház hibája! Amúgy ha bármikor az Egészségházban voltam mindig rendesek voltak.
A kérdező hozzászólása: 4-es Kismama! Melyik kórházban jártál uh-n? Én a Bajcsy-ba tartozom. A 9.000, - Ft-os teszten is gondolkodom, hogy elvégeztetem. Amúgy nekem sincs magánorvosom, de eddig még mindig kedvesek és alaposak voltak a terhesgondozáson. Szülésznõ fogadásán viszont gondolkodom.
Én magándokihoz járok, és a fontosabb vizsgálatokat az ahhoz szükséges végzettségû orvossal szintén magán úton végeztetem.Ha SZTK-ba járnék terhesgondozásra, a fontosabb (12, heti, 18. heti uh) biztos, hogy magán úton csináltatánám meg, azért amit az elõzõ válaszoló is írt, profibb gépekkel dolgoznak, a legapróbb részleteket is látják.
Én a Down-kór szûrést és a 18-20. hetit is magán dokinál csináltattam, mert én is aggódtam, hogy valamit nem vesznek észre. Elõbbi 30ezer, utóbbi 10ezer forintba került. Utóbbira elmentem a kórházba is (de nem lett volna muszáj, elfogadják a magán doki által adott papírt). A gép, amivel vizsgálnak az ég és föld, a kórházban kb. semmit nem beszéltek velem, csak ha kérdeztem, annak sem örültek, a magán doki foglalkozik veled, válaszol a kérdéseidre..de végül mindkettõ szerint egészséges a picim :-) Így utólag talán nem lett volna szükséges magán dokihoz menni, de így nyugodtabb vagyok. jó babavárást!
Velem rendkívül rendesek voltak eddig (16 hetes vagyok) pedig nincs magán orvosom. Gyorsan megcsinálják a vizsgálatokat, de én úgy látom tökéletesen elvégzik a feladatukat. Ha bármi kérdésem volt segítettek. Mi mindig kapunk képet is ha megyünk UH-ra van, hogy több képet is csinálnak, mert szépen mutogatja magát a babám. Nem tudok semmi panaszt mondani. Ettõl függetlenül én megcsináltattam a 9000Ft os integrált tesztet is, és a 18 hetes UH szintén magán úton végeztetem el, de inkább csak azért mert a sógornõm szülésznõ egy magán klinikán (amit mi még családi kedvezménnyel se tudnánk megfizetni) és õ elintézte, hogy ingyen megcsinálja az egyik orvos ráadásul olyan aki ért a különbözõ rendellenességekhez és plusz dolgokat is meg tud nézni, amit amúgy nem néznének. Ha fizetni kellene akkor maradnék az állami kórháznál. Orvost még nem tudom, hogy választok e a szüléshez, szeretnék, de majd meglátjuk, hogyan jövünk ki a pénzbõl.
Igen. Én is úgy csináltam. Semmi akadálya. Papírt kapjál róla (amin van pecsét +orvos neve). El kell hogy fogadják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Még messze van, hiszen jövõ héten megyek még csak a 12. hetesre a kórházba. Annyiféle rossz történetet is olvastam. Sajnos nem nagyon tehetjük meg anyagilag, de annyira tartok attól, hogy futószalagon megy majd az egész, és esetleg nem vesznek észre valami rendellenességet. Ezért gondoltam, hogy a következõ ilyen vizsgálatot megpróbálom magánúton lerendezni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a kommenteket!

18. heti genetikai ultrahang a Jahn Ferenc Kórházban hasi vagy hüvelyi? Szerintetek jók az AFP eredményeim?

Sziasztok! A héten megyek a Jahn Ferenc Kórházba a 18. heti genetikai ultrahangra, és szeretném tudni hogy hasi vagy hüvelyi lesz? Vagy esetleg mind a kettő? Ma kaptam meg az AFP eredményemet és a következők szerepelnek rajta: Terhességi AFP: 22,64 ng/ml MOM érték: 0,73 Korrigált AFP MOM: 1,01 Terhességi HCG MOM: 0,66 Korrigált MOM THCG: 0,91 Szerintetek ezek az értékek jók? A dokim azt mondta igen, de nem tűnt túl meggyőzőnek. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem mondhatja, hogy jó, ha nem jók. Egyébként valóban jók, ne aggódj. :)

Nem mondhatja, hogy jó, ha nem jók. Egyébként valóban jók, ne aggódj. :)
Nem értem mire írtad, hogy az ultrahangra gondoltál...
A kérdező hozzászólása: Én az ultrahangra gondoltam :D
Az elõzõ vagyok: Csak meg kell említeni a dokinak, de elõre nincs szükség bejelentésre, bemegy veled és kész.
Igen bemehet, a dokinak kell szólni, hogy apás szülést szeretnél. Engem bekísért a férjem elment dolgozni majd visszajött, és még a szülésznõ kérdezte is, hogy hova megy, ugye visszajön az apuka. Nagyon rendesek, persze vannak kivételek, de a többség az.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Megnyugodtam. :D Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a Jahn Ferencbe a férjem bejöhet? Ha igen, akkor mikor és kinek kell szólni?
Az elõzõ vagyok: a te AFP eredményed jó lett, ha még jól emlékszem az értékekre.
Én is a Jáhn Ferencbe jártam tavaly gondozásra, és ott is szültem, a 18 héttõl csak hasi ultrahang van. Sajnos én már nem emlékszem pontosan az eredményekre, de szerintem az AFP jó lett.
Mi az, hogy nem tûnt meggyõzõnek a doki? Ha azt mondta, hogy jók az értékek, akkor minden oké. Nekem korrigált AFP MOM volt 0, 68, ami kicsit alacsony (0, 7-2, 5 között normális), de ez sem volt gond, babám egészségesen született. Szóval a te eredményed tökéletes. Nekem a 18. heti genetikai uh hasi volt. (De nem a Jahn Ferencben voltam.)
Ja hogy az ultrahangnál ott lehet-e. Senkinek nem kell szólni elõre. Bocsi, én már a szülésre gondoltam...kicsit elõre mentem az idõben.

18. heti genetikai uh-ra bejöhet a párom? Csak mert hogy korházban végzik. Pécsi vagyok.

Legjobb válasz: Minden vizsgálatra bemehet veled, õ a gyerek apja. Akkor is ha látod hogy más gyáva, ti legyetek határozottak, joga van ott lenni. És hidd el, olyan élmény lesz neki, hogy bánni fogjátok hogy eddig nem ment be veled. Nem fog senki szólni érte. Nálunk még a nõgyógyászhoz is bemennek az apukák(sztk-ban), de én például annak nem vagyok híve, ott úgyse történik olyan ami számára érdekes lehet, nekem viszont kellemetlen lenne. De az ultrahang az nagyon jó. Az én párom majdnem elsírta magát. :D

Minden vizsgálatra bemehet veled, õ a gyerek apja. Akkor is ha látod hogy más gyáva, ti legyetek határozottak, joga van ott lenni. És hidd el, olyan élmény lesz neki, hogy bánni fogjátok hogy eddig nem ment be veled. Nem fog senki szólni érte. Nálunk még a nõgyógyászhoz is bemennek az apukák(sztk-ban), de én például annak nem vagyok híve, ott úgyse történik olyan ami számára érdekes lehet, nekem viszont kellemetlen lenne. De az ultrahang az nagyon jó. Az én párom majdnem elsírta magát. :D
Szia, persze hogy bemehet, olyan nincs hogy ne mehetne be nem is értem az olyan helyet ahol ezt kikötik hisz ott a babát nézik nem pedig az anyukát.Nállunk a nögyogyásznál majdnemhogy kiköveteli a doki hogy igenis jöjjenek be az apukák legyenek ök is részesei a dolgoknak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!