Találatok a következő kifejezésre: A kórházban, 18 (37 db)

Fehérvári kismamik, igaz hogy a 18-20 hetes UH-ra a kórházba kell menni, nem jó a nővédelmiben?

Itt olvastam több helyen is,hogy a n?védelmiben nem alkalmas rá az UH gép? Én eddig minden UH-ra oda mentem a n?védelmibe.

Legjobb válasz: Én a 18 hetesen a kórházba voltam és bár nem tudom,h igaz-e amit kérdezel és inkább rábeszélnélek a kórházra, mert hatalmas tv-n láthatod kivetítve a babádat, sokkal nagyobb élmény, mint a nõvédelmiben, ezért én sokkal szívesebben járok a kórházba... (30 hetes fehérvári kismami :-) )

Én a 18 hetesen a kórházba voltam és bár nem tudom, h igaz-e amit kérdezel és inkább rábeszélnélek a kórházra, mert hatalmas tv-n láthatod kivetítve a babádat, sokkal nagyobb élmény, mint a nõvédelmiben, ezért én sokkal szívesebben járok a kórházba... (30 hetes fehérvári kismami :-) )
Igen, az SZTK-ban sem csinálják meg, engem is a kórházba küldtek.
A kérdező hozzászólása: Uh jó tudni...még "jó" hogy így szóltak elõre hogy ne várjak ott órákat feleslegesen..>:( Pecsétet ott is adnak vajon a kórházban? A nõvédelmiben azt is rendszeresen elfelejtik...

Fehérváriak! Akiknek a kórházban csinálták a 18. heti genetikai uh-t, elkell menni utána külön nőgyógyászhoz is vagy ha ott minden rendben van akkor nem kell?

Mivel senki semmit nem mond és fogadott dokim nincs, így mindig csak találgathatok, hogy éppen mikor mi van :S

Legjobb válasz: Szerintem nem kell elmenni külön nõgyógyászhoz. Én is a fehérvári kórházban voltam 18. heti uh-on, rendben volt minden, és én utána csak a szokásos havi orvosi vizsgálatra mentem legközelebb. 23 hetes kismama

Szerintem nem kell elmenni külön nõgyógyászhoz. Én is a fehérvári kórházban voltam 18. heti uh-on, rendben volt minden, és én utána csak a szokásos havi orvosi vizsgálatra mentem legközelebb. 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: De ezt akkor úgy érted, hogy ez kiváltja a szokásos havi nõgyógyászt? Mert pont akkor lett volna esedékes a szokásos havi nõgyógyász, de én úgy gondoltam, h ha ott rendbe volt minden az uh-n, az a lényeg, hiszen azért járunk nõgyógyászhoz, h megnézze rendben van -e minden. Nem? Amúgy köszi a válaszod!

Elmúltam 18 éves és agresszív görkorizok. Ha eltöröm valamim akkor a korházban fizetnem kell? És ha igen mennyit?

Legjobb válasz: Ha nincs jövedelmed, köss olyan bizosítást amely fizet a kórházi ellátásra is. Gondolom a szüleid ezt éppúgy finasnszíroznák, mint a napi ellátásádat.

Ha nincs jövedelmed, köss olyan bizosítást amely fizet a kórházi ellátásra is. Gondolom a szüleid ezt éppúgy finasnszíroznák, mint a napi ellátásádat.
ha még tanulsz, akkor nem. de ha munkanélküli vagy, és diák sem, és tb-t sem fizetsz, akkor kell.
ha nincs jövedelmed de már nem tanulsz, akkor a NAV-nál ki kell tölteni egy papírt, amin jelzed, hogy magad után szeretnéd fizetni a TB-t. Ott kapsz hozzá csekket, és minden hónapban 12-ig be kell fizetni az elõzõ hónapot. 6ezer párszáz forint ha jól tudom. E nélkül nem érvényes a TB kártyád, fizetned kell és csak sürgõsségi ellátást kapsz.
jah, ugyan semmi bevétele sincs, de tök logikus hogy a NAV azt várja, hogy feketén teremtsen elõ 6-7 ezret. ez magyarország. ettõl függetlenül ajánlom neked h köss vmi biztosítást extrém sportra, mert ha valami durvább történik, milliós nagyságrendû is lehet a kórházi számla. nekem egyszer keresztszalag-mûtét, egyszer porcleválás-mûtét, egyszer meg bokaszalag-szakadás, a mûtétek önmagában is többszázezres költségek, és akkor még hozzá a sok hetes kiesést is ...
Persze a 6-7 ezres TB-re nincs keret, de extrém biztosításra van. Hát ez aztán tényleg a legjobb párosítás. Aki nem tudja vállalni az extrém marhaságainak a következményeit (legyen az fizikai vagy anyagi) akkor ne csinálja. Ha mégis, akkor így járt....


Tegyük fel, hogy van egy nálad 1-2 évvel fiatalabb vagy idösebb ellenkezö nemü testvéred, akiröl 18-20 évesen kiderül, hogy születésekor a kórházban elcserélték. Összejönnél vele?

Legjobb válasz: Nem. Mivel 18-20 évet leéltem úgy, hogy azt hittem, a testvérem, teljesen máshogy viszonyulok hozzá. Nem tudom, nekem ahhoz, hogy összejöjjek valakivel, nem elég az, hogy nem rokon.

Nem. Mivel 18-20 évet leéltem úgy, hogy azt hittem, a testvérem, teljesen máshogy viszonyulok hozzá. Nem tudom, nekem ahhoz, hogy összejöjjek valakivel, nem elég az, hogy nem rokon.
Nem!!!! Basszus, nem a vér számít, hanem az, hogy egész életemben úgy tekintettem rá, mint a testvéremre, és a csere ellenére is õ a testvérem, mert vele nevelkedtem. Aki ezt félre tudja söpörni és összejönni vele, az beteg ember. Még ha vérfertõzést nem is követ el.
Nem hinném, ezt az NGC-n vagy a Spektrumon láttam. :D
Azta.Ez egy agybeteg kérdés:D
Dehogy!Attól, hogy ez kiderülne, még ugyanúgy a tesómnak tekinteném.
A vérfertõzés elkerülésére genetikailag kódolva van az emberben h akivel együtt nõ fel arra nem nyomul. Távolkeleten van olyan h a gyerekkorban választott jövebndõbeli feleséggel együtt nevelik a gyereket, és ez problémát okoz mert késõbb nem párként hanem tesóként tekintenek egymásra. Tehát nem.
igen, ugyanezt akartam írni. (egy választhatóra jártunk?)
én öt éves korom óta együtt nevelkedek egy velem egyidõs fiúval, ugyanis az én apukám és az õ anyukája ekkor összekötötték az életüket. A szobánk is közös volt, de soha eszembe nem jutott volna férfiként tekinteni rá. (23, lány)
Nálunk (Miskolc) bemehet a kórházi uh-ra is.
mi tegnap voltunk, bejöhetett (kórházban volt)
A kérdező hozzászólása: Én is miskolci vagyok. Melyikben voltatok? Mi a Semmelweisben vagyunk, de most a Vasgyáriba kell menni az UH-ra Hajashoz.
2. vagyok. Mi a megyeibe járunk! de barátnõm a vasgyáriba(Semmelweis) jár, és vele is bemehetett a párja!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!
Szerintem mindenhol beengedik uh-ra az apukákat. Nekem nincs magándokim, én sztk-ba járok de a doki akihez szoktam menni még a rendelésre is beengedi ha éppen nem akar megvizsgálni.
Utolsó válaszolónak: Ez nem egészen igaz.Nálunk sem engedték be egyszer sem a páromat ultra hangra pedig mi is kórházban voltunk és nem magánrendelésen.Sõt vizsgálatra sem jöhet be, és még képünk sincs a babáról.Egyedül a védõnõhöz jöhet be így ha nem is láthatta eddig a szívhangját hallhatta.De kedden már megyünk 4D uh-ra ott végre Õ is bejöhet és megnézheti. A kérdezõnek pedig sok szerencsét remélem beengedik a férjedet!Nálunk ez nem divat.Csak magánrendelésen. Boldog babavárást! 22 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszi! beengedték a férjem. Talán kisfiú lesz, de nem volt biztos benne. :)

A kórházban, a 18 heti kötelező ultrahangon, lehet képet kérni a babáról?

Legjobb válasz: Szia! Én minden ultrahangon kaptam képet kérés nélkül, függetlenül hogy kórházban voltam, vagy magánrendelésen! De a legnagyobb élmény és ahol a baba teljes egészében látszik a 4 dimenziós ultrahang ami fizetõs de nem szabad kihagyni ha anyagilag megteheted...

Szia! Én minden ultrahangon kaptam képet kérés nélkül, függetlenül hogy kórházban voltam, vagy magánrendelésen! De a legnagyobb élmény és ahol a baba teljes egészében látszik a 4 dimenziós ultrahang ami fizetõs de nem szabad kihagyni ha anyagilag megteheted...
Szia!Elvileg meinden uh-on adnak képet kérés nélkül, de vannak ettõl eltérõek.Pl.nekünk azért nem adtak, mert új a gép és még nem ért ide a nyomtató része.De volt már ismerõsöknél olyan, hogy arra hivatkoztak magánrendelésen, hogy nincs papír a gépben(ez röhej, nem telik abból az 5-10 ezer forintos díjukból???).
Nálunk sosem adnak, de ha elõre befizeted a csekket-a kép 500 a film 1500 ft-akko kapsz, ha kérsz.
Én amikor a szt. Jánosba jártam, akkor kérés nélkül kaptam a kötelezõ UHkon.Aztán át kellett mennem Vácra, ott meg nem kaptam, de most elhatároztam, h kérek a következõ alkalomkor.
Kórháza válogatja, valamint az orvos és egyéb tényezõk... Például Székesfehérváron nem adnak/adtak az SZTK-s rendelésen De sok helyrõl hallottam én is, hogy kérés nélkül is adnak, nem csak "magán betegeknek" Én most a SOTE I.re járok, itt ha kérek adnak, de pénzért, ami nem vészes összeg a sima kép 500 a színes 4Ds 1000 (de ezt nem minden esetben tudnak adni) Valamint videó felvétel a vizsgálatról 2500 Ft. Bárkinek. Nem kell könyörögni meg semmi, aki ki fizeti meg kapja, független attól, hogy van-e fogadott orvosa vagy sem...
Szia! Nekem Szegeden a Nõi Klinikán nem adtak, hiába kértem. Azt mondták, hogy csak a 4D-s ultrahangon adnak. A 4D-n kaptam egy képet, egy CD-t 8 képpel, meg egy dvd-t a vizsgálatról, ami kb. 15 perc. (igen borsos áron:12.000 Ft) Bár akárhányszor ránézek a képre, úgy gondolom: Megérte! 32 hetes Kismama

A 18-21. heti genetikai ultrahangvizsgálatot el lehet végeztetni fizetős klinikán is a kórház helyett?

Vagy kötelezően el kell menni a kórházba, ahova tartozom?

Legjobb válasz: Én is magán úton végeztetem ezt a vizsgálatot, én megbeszéltem az orvossal, azt mondta semmi akadálya. (remélem valóban így van) A védõnõ beírja majd az eredményt a kiskönyvedbe függetlenül attól ki állította ki az Uh-t szóval szerintem valóban probléma nélkül megoldható. Van aki az egész terhessége alatt magán úton intézi a vizsgálatokat, nem hiszem, hogy kötelezõ lenne a kórházba is bemenni. A kis könyvbe legyen be vezetve, de ennyi elég is.

Én is magán úton végeztetem ezt a vizsgálatot, én megbeszéltem az orvossal, azt mondta semmi akadálya. (remélem valóban így van) A védõnõ beírja majd az eredményt a kiskönyvedbe függetlenül attól ki állította ki az Uh-t szóval szerintem valóban probléma nélkül megoldható. Van aki az egész terhessége alatt magán úton intézi a vizsgálatokat, nem hiszem, hogy kötelezõ lenne a kórházba is bemenni. A kis könyvbe legyen be vezetve, de ennyi elég is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ. Sajnálom, hogy elment az elõzõ babád. :( Meg fogom csináltatni az integrált tesztet. Az Egészségházba járok én is terhesgondozásra, és eddig mindig kedvesek voltak velem is. Akkor ezek szerint egy kerületben lakhatunk ;) Kellemes babavárást kívánok!
4 es vagyok: a 9000Ft os integrált tesztet szerintem csináltassad meg, mert az AFP (16 hetesen) már nem éppen megbízható vizsgálat (szülésznõ rokonom mondta) elavult az AFP és tévesen hoz ki rossz eredményt. Az integrál teszt viszont jó, ennyit meg ér.
4 es vagyok: Bajcsihoz tartozok, Uzsokiba járok. Bajcsiban akkor voltam mikor elvetéltem és a gyomrom összeszorul ha oda kell mennem. De ez nem a kórház hibája! Amúgy ha bármikor az Egészségházban voltam mindig rendesek voltak.
A kérdező hozzászólása: 4-es Kismama! Melyik kórházban jártál uh-n? Én a Bajcsy-ba tartozom. A 9.000, - Ft-os teszten is gondolkodom, hogy elvégeztetem. Amúgy nekem sincs magánorvosom, de eddig még mindig kedvesek és alaposak voltak a terhesgondozáson. Szülésznõ fogadásán viszont gondolkodom.
Én magándokihoz járok, és a fontosabb vizsgálatokat az ahhoz szükséges végzettségû orvossal szintén magán úton végeztetem.Ha SZTK-ba járnék terhesgondozásra, a fontosabb (12, heti, 18. heti uh) biztos, hogy magán úton csináltatánám meg, azért amit az elõzõ válaszoló is írt, profibb gépekkel dolgoznak, a legapróbb részleteket is látják.
Én a Down-kór szûrést és a 18-20. hetit is magán dokinál csináltattam, mert én is aggódtam, hogy valamit nem vesznek észre. Elõbbi 30ezer, utóbbi 10ezer forintba került. Utóbbira elmentem a kórházba is (de nem lett volna muszáj, elfogadják a magán doki által adott papírt). A gép, amivel vizsgálnak az ég és föld, a kórházban kb. semmit nem beszéltek velem, csak ha kérdeztem, annak sem örültek, a magán doki foglalkozik veled, válaszol a kérdéseidre..de végül mindkettõ szerint egészséges a picim :-) Így utólag talán nem lett volna szükséges magán dokihoz menni, de így nyugodtabb vagyok. jó babavárást!
Velem rendkívül rendesek voltak eddig (16 hetes vagyok) pedig nincs magán orvosom. Gyorsan megcsinálják a vizsgálatokat, de én úgy látom tökéletesen elvégzik a feladatukat. Ha bármi kérdésem volt segítettek. Mi mindig kapunk képet is ha megyünk UH-ra van, hogy több képet is csinálnak, mert szépen mutogatja magát a babám. Nem tudok semmi panaszt mondani. Ettõl függetlenül én megcsináltattam a 9000Ft os integrált tesztet is, és a 18 hetes UH szintén magán úton végeztetem el, de inkább csak azért mert a sógornõm szülésznõ egy magán klinikán (amit mi még családi kedvezménnyel se tudnánk megfizetni) és õ elintézte, hogy ingyen megcsinálja az egyik orvos ráadásul olyan aki ért a különbözõ rendellenességekhez és plusz dolgokat is meg tud nézni, amit amúgy nem néznének. Ha fizetni kellene akkor maradnék az állami kórháznál. Orvost még nem tudom, hogy választok e a szüléshez, szeretnék, de majd meglátjuk, hogyan jövünk ki a pénzbõl.
Igen. Én is úgy csináltam. Semmi akadálya. Papírt kapjál róla (amin van pecsét +orvos neve). El kell hogy fogadják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Még messze van, hiszen jövõ héten megyek még csak a 12. hetesre a kórházba. Annyiféle rossz történetet is olvastam. Sajnos nem nagyon tehetjük meg anyagilag, de annyira tartok attól, hogy futószalagon megy majd az egész, és esetleg nem vesznek észre valami rendellenességet. Ezért gondoltam, hogy a következõ ilyen vizsgálatot megpróbálom magánúton lerendezni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a kommenteket!

Ha 18 hetesen megyek 4d ultrahangra (Győrbe a kórházba), ahol szakorvosi leletet is kapok a dvd mellé, akkor is el kell menni genetikai UH-ra, vagy mivel ott is mindent néznek, ezért nem szükséges?

Dokimat elfelejtettem megkérdezni, mert ? minden félét nézett most is UH-n, szerdán voltam, vasárnap töltöm a 17.hetet.

Legjobb válasz: A 18 hetes uh kötelezõ, a 4d nem. Így igen, menned kell akkor is, de nem is árt.

A 18 hetes uh kötelezõ, a 4d nem. Így igen, menned kell akkor is, de nem is árt.
Kötelezõ, úgyhogy el kell menni. Egyébként én is gyõri vagyok, szerdán megyek 4D-re.Milyen a gép a kórházba?Mert sok mindenkitõl azt hallom, nem adnak jó képet és nem olyan szépek a felvételek.Neked mi volt a tapasztalatod?
Sziasztok! Én is gyõri vagyok, és igen, menni kell attól a genetikaira is. A kislányommal voltam a kórházban a 4D ultrahangon kb. 1, 5 éve, nekem tetszett akkor és a képek inkább azért nem lettek jók, mert a lányom takarta a pofiját. Most 20 hetes vagyok, és voltam Down-szûrésen a Kyncsnél. Hát most láttam, hogy ég és föld a 2 gép. A Kyncsben olyan felbontása van a képnek, hogy el voltam hûlve, így most megfogadtam, hogy 4D-re is oda fogunk menni, már csak azért is, mert ugyanaz a hölgy csinálja mint a kórházban is csinálta 1, 5 éve, és azt hiszem ugyanannyiba is kerül. De nekem régen a kórházi 4D is nagy élmény volt.
A kérdező hozzászólása: Én is csak most megyek majd, de rengeteg ismerõsöm van Gyõrben és környékén és legtöbben azt mondták, hogy ott a legjobb, mert ott szakorvosi leletet is adnak, dvd-t is. Szó szerint mindent megnéznek a babádon, állítólag nagyon alapos.
Nagyon jó a kórházi is, de a Kyncsben még jobb, igaz ott 5 ezerrel drágább. Ott is adnak leletet, de akkor is kell menni a kórházba genetikai uh-ra. 2 gyerekes 26 hkm
Ha teheted a Kyncsbe csináltassátok a 4D-s uh! szerintem 1000x jobb a kórházinál, + a dvd, meg hát egy igazi alapos lelet.és ha a baba éppen akkor nem mozogna akkor visszahívnak:) , vagy felkeltik, és addig nem hagynak békén még nincs a babyrõl szép felvétel:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat lányok, lehet én is átgondolom akkor, ha ennyire sokan ennyi jót mondtok a Kyncsrõl...

Kiskunfélegyházi kismamák! Mikor és kinél kell jelentkezni a 18-20 hetes ultrahangra a kórházba? Mennyi időre rá adnak időpontot?

Legjobb válasz: Szia! Én is Kkfházi vagyok és 21 hetes,de én Szegedre járok nõgyógyászhoz és terhesgondozásra is!Szerintem elõször kérdezd meg a védõnõt,hogy ez itt,hogy is mûködik!Vagy a nõgyógyászod ad rá beutalót vagy a házorvos illetve a védõnõ!Ez a genetikai UH-lenne ugye? Vagy még talán hívd fel a korházat és az UH-ot kérdezd meg kitõl kell beutalót kérned! Kellemes babavárást!

Szia! Én is Kkfházi vagyok és 21 hetes, de én Szegedre járok nõgyógyászhoz és terhesgondozásra is!Szerintem elõször kérdezd meg a védõnõt, hogy ez itt, hogy is mûködik!Vagy a nõgyógyászod ad rá beutalót vagy a házorvos illetve a védõnõ!Ez a genetikai UH-lenne ugye? Vagy még talán hívd fel a korházat és az UH-ot kérdezd meg kitõl kell beutalót kérned! Kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen, ez a genetikai lenne, köszönöm a választ, megpróbálom akkor telefonon.
Szia. Én elmentem az orvosomhoz tanácsadásra és ott adott beutalót a 20 hetes uh- ra. Az biztos hogy beutaló köteles. Megkérdezhetem ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: Dr. Francia Lászlóhoz járok. Igazából azt nem tudom, hogy ha ad beutalót, akkor utána kell-e az ultrahangra idõpont, vagy a beutalóval a kezemben már mehetek is.
Ém 1 éve szültem akkor még nem kellett idõpontot kérni, de csak szerdai napon végeztek ilyen vizsgálatot.Azóta sok minden változott. Szerintem hívd fel a védõnõt õ talán tájékozottabb.Ha nincs még beutalód akkor amikor mész érte akkor ott megtudod kérdezni. Jó baba várást.
Szia! Én is Félegyházi babós vagyok. Elõször a terhesgondozóba kell menned a védõnõhöz, vérnyomást mér, súlyt, és pisit néz. Ez után kapsz sorszámot, így jutsz be a terhesgondozásra a dokidhoz. Õ ad beutalót. Úgy tudom nem kell idõpontot kérni. A beutalóval lehet menni (elsõ emelet, legbelül van a nõvérpult, ott adod le a kiskönyvet meg a beutalót), utána hívnak be ultrahangra.
Ja és kihagytam, uh minden szerdán van!

Kistarcsai kórházban 18 vagy 20 hetes a genetikai uh?

Előre is köszi!

Legjobb válasz: És mit szeretnél tudni?!Van igen.

És mit szeretnél tudni?!Van igen.
A kérdező hozzászólása: Azt hogy a kötelezõ uh 18. vagy 20. terhességi héten végzik! :)
A 18.ÉS 20. hét között.Ha 18+5 hetesen mész az is jó, de ha 19+6 hetesen az is.
A kérdező hozzászólása: Értem....köszönöm szépen
Szívesen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!