Találatok a következő kifejezésre: A kórházba vigyek magammal a (46 db)

Mit vigyek magammal a kórházba ha hsgre megyek?

Legjobb válasz: erre en is probaltam rakeresni sajnos nem sok sikerrel jartam , en is jovo heten keszulok hsg re es persze hogy elfelejtettem megkerdezni az orvost mit vigyek magammal ,

erre en is probaltam rakeresni sajnos nem sok sikerrel jartam , en is jovo heten keszulok hsg re es persze hogy elfelejtettem megkerdezni az orvost mit vigyek magammal ,
22:26-os vagyok. mindenkinek más, én azért írtam az én esetemet le nektek, hogy ne érjen nagy csalódás, hogy ha csak jót hallotok róla, és nektek borzalmas lesz. Úgy éreztem szétszakad mindenem, az altatóorvos fogta a kezem, simogatta, és mondta, hogy na ilyen lesz a szülés is (nõ volt). Ha kicsit van letapadva, ez azért is jó, mert akkor ki is dugíthatja, áttisztítja, és ezután 3 hónapig könnyebb teherbe esni, de sajna nekem még csak meg sem mozdította, láttam a monitoron. Nekem borzasztó volt, bár sok orvos mondta, hogy magas a fájdalomküszöböm. Végig arra gondoltam, hogy így lesz majd kisbabám. Ha nem szeretnék ennyire babát, mondtam volna, hogy hagyják abba. Ismétlem nem akarlak titeket ijesztgetni!!! Ja és még az orvos azt mondta, hogy az is rátett nekem a fájdalomra, hogy olyan szûk a méhszájam, hogy azt a vékony katétert nem tudta felvezetni, fogókkal kellett széthúzni a méhszájamat. Na ennyi volt nekem! De fel a fejjel csajok!!! Ha rossz lesz, gondoljatok a babóra!!! Nekem ez bejött! :)
Én nem vittem semmit...Bementem, pár perc alatt megcsinálták, a végén már kicsit fájt, de az csak pár másodperc volt. Aztán szépen hazabuszoztam. Ha jól emlékszem 2 napig véreztem még kicsit. Ja, igen, valamit mégis vittem: betétet. Azt te is vigyél, mert kifolyik a kontrasztanyag. Ne aggódj, nem lesz vészes. Sok sikert!
igen ezt en is hallottam hogy ha el van zarodva akkor nagyon faj , de en ugy vagyok vele hogy mindenre kepes lennek csak mar legyen babank , nagyon vagyunk mar ra , es probalok arra gondolni hogy biztos nem fajdalmasabb mint maga a szules :) )
engem nem altattak, és én utána busszal mentem haza. úgyhogy én azt tanácsolom nektek, hogy magas fájdalomküszöböt vigyetek magatokkal :) nekem borzalmas volt, de azért mert az egyik vezetékem teljesen le van tapadva.Sem altatás, sem érzéstelenítés, de még utána sem kaptam fájdalomcsillapítót, sem gyulladásgátlót. Senkit nem akarok elrettenteni, de inkább készüljetek fel, és legfeljebb kellemeset csalódtok! Állítólag ha nincs gond, nem is fáj annyira. Bocsi, de õszinte voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.Én is kértem szabit.Ja és nem tudtam hogy altatás is lesz.
nagyon koszi hogy irtal , valoszinu fogok kerni szabadot en is erre gondoltam , es neked sikerult azota teherbe esned ?
Kérj igen mert elaltatnak kicsit és én még itthon is elég kába voltam:-(11kor vittek be és du.3körül kiengedtek.Fölébredtem, szoltam a nõvérnek.Megkaptam a papírom és jöttem haza, illetve hozott a párom mert busszal nem tudtam volna jönni.A vizsgálat az egy fél óra kb.ahogy emlékzem mert régebben volt.Ha van még kérdésed privire is írhatsz.
kerdezo elnezest hogy belekerdezek , de a msik valaszolotol szeretnem megkerdezni kb mennyi ido alatt vegeztel , es azutan hogy erezted magad , nem tudom kerjek szabadnapot arra a napra ?
Háloinget, váltobugyid, irataid, eddigi leleteid, egy szenyot, üdítöt, ilyesmit.De nem kell bent maradni, legalábbis nekem nem kellett.
A kérdező hozzászólása: 22:26-os!És milyen kezelést kaptál az elzáródásra?Én nagyon félek hogy elvagyok záródva.

34 hetes vagyok. Már készítgetem a kelengyét. Miből mennyit, és mit vigyek magammal a kórházba?

Legjobb válasz: Szia! Úgy vettem észre,hogy a kórházakban az újszülöttek kórházi ruhát kapnak, ezért javaslom, hogy kérdezd meg az orvosodat (vagy hanincs fogadott dokid, a kórházat), hogy mit vigyél be. Én a MÁV-ben szültem, és a gyereknek csak az alábbiakat kellett bevinnem: -pelus -popsitörlõ -popsikrém -1 váltás ruha, amibenhaza tudtuk hozni. A többi szükséges dolgot a kórház biztosította. Üdv és minden jót!

Szia! Úgy vettem észre, hogy a kórházakban az újszülöttek kórházi ruhát kapnak, ezért javaslom, hogy kérdezd meg az orvosodat (vagy hanincs fogadott dokid, a kórházat), hogy mit vigyél be. Én a MÁV-ben szültem, és a gyereknek csak az alábbiakat kellett bevinnem: -pelus -popsitörlõ -popsikrém -1 váltás ruha, amibenhaza tudtuk hozni. A többi szükséges dolgot a kórház biztosította. Üdv és minden jót!
http://www.hoxa.hu/?m1=2&m2=3&p1=cikk&p2=9 Ez egy alap lista, de számtalan ilyet találsz még a neten. Ha a két hálóing helyett 3-4 viszel az sem baj, én naponta küldtem haza legalább egyet.
Haloingek amennyit tudsz, en szerettem mindig frissben, tisztaban lenni. BETET!!! Jo sokat, nagy meretut, bugyikat sokat, nagyokat, hogy konnyen tudd a betetet cserelni, ne szoritson sehol. Papucs, torolkozo zuhanyozni egy alulra tisztalkodni. Piperecucc. Evoeszkoz nekunk kellett a korhazba. Erteket ne vigyel, nehogy ellopjak. Ami esetleg majd meg kell, szulok, parod beviszi. Furdokopeny. Haloing, bugyi, betet sok!!! A tobbi normalis mennyiseg.
Kérdezd meg a kórházat, mert van ahol pelenkát kérnek, van ahol ruhát, van ahol semmit.Én, amikor NSTre kezdtem járni a 36. héttõl, akkor "felszaladtam" a szülészetre és ott mindent elmondtak részletesen. Ha az érdekel, h magadnak mit, akkor írj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!

A veszprémi kórházban fogok szülni. Mit vigyek magammal a babának és magamnak?

Legjobb válasz: Hasznos tanácsok kismamáknak Hiába lehet kiszámítani a szülés várható idõpontját, az esetek mindössze 10 %-ában érkezik a gyermek e szerint a dátum szerint. Megnyugtató, ha elõre összekészítenek egy táskába mindent, amit a kórházba hasznos behozni, nehogy az izgalmak közepette valami kimaradjon. Eddigi tapasztalataink szerint, az alábbiakat ajánljuk becsomagolni: * fontos a terhes kiskönyv, a korábbi leletek, * tisztálkodó szereket, * hálóingeket, köntöst, * külön papucsot a zuhanyzóba, * gyógyszertárban kapható speciális bugyit (TENA-bugyi vagy egyszer használatos papírbugyi) * néhány éjszakai és több csomag normál méretû betét * evõeszközt, kistányért, * jó nagy bögrét, * ha nincsenek összeházasodva: apasági nyilatkozat (ha van) * lehet hozni zenei kazettákat, CD-ket, fényképezõgépet /videokamerát, * pelenka a babának (egy napra 5 darabot kapnak az osztályon), * az újszülöttnek ruhát csak a hazamenetelkor kell hozni, de igény szerint már a szobákban is felöltöztethetik a hozott saját ruhákba * szénsavmentes ásványvíz, szõlõcukor * mobiltelefont használhatnak a papának: * legyen harapnivalója, itala * hogy kényelmesen érezze magát papucsot is hozhat, * fehér pólót, szabadidõnadrágot

Hasznos tanácsok kismamáknak Hiába lehet kiszámítani a szülés várható idõpontját, az esetek mindössze 10 %-ában érkezik a gyermek e szerint a dátum szerint. Megnyugtató, ha elõre összekészítenek egy táskába mindent, amit a kórházba hasznos behozni, nehogy az izgalmak közepette valami kimaradjon. Eddigi tapasztalataink szerint, az alábbiakat ajánljuk becsomagolni: * fontos a terhes kiskönyv, a korábbi leletek, * tisztálkodó szereket, * hálóingeket, köntöst, * külön papucsot a zuhanyzóba, * gyógyszertárban kapható speciális bugyit (TENA-bugyi vagy egyszer használatos papírbugyi) * néhány éjszakai és több csomag normál méretû betét * evõeszközt, kistányért, * jó nagy bögrét, * ha nincsenek összeházasodva: apasági nyilatkozat (ha van) * lehet hozni zenei kazettákat, CD-ket, fényképezõgépet /videokamerát, * pelenka a babának (egy napra 5 darabot kapnak az osztályon), * az újszülöttnek ruhát csak a hazamenetelkor kell hozni, de igény szerint már a szobákban is felöltöztethetik a hozott saját ruhákba * szénsavmentes ásványvíz, szõlõcukor * mobiltelefont használhatnak a papának: * legyen harapnivalója, itala * hogy kényelmesen érezze magát papucsot is hozhat, * fehér pólót, szabadidõnadrágot
A babának: Bodyk, rugdalódzók, kis sapi, pelenka, popsitörlõ... de tényleg kórházfüggõ, inkább kérdezd meg telefonon..
A kérdező hozzászólása: Azért voltam kíváncsi konkrétan a veszprémi kórházra, mert nem ez az elsõ szülésem, de korábban máshol szültem. Azt szerettem volna tudni, hogy itt hogy mennek a dolgok.
• Személyi igazolvány, TAJ kártya, lakcím kártya • Apa személyi száma • Házassági anyakönyvi kivonat • Terhes kiskönyv (benne elõkészítve a Streptococcus szûrés eredménye és a 38. heti UH lelet) • Terhességgel kapcsolatos összes lelet, ill. társbetegséggel kapcsolatos leletek, zárójelentések • Ásványvíz, szõlõcukor, csokoládé • Szendvics: a szülés elején a szülõnõnek és a vajúdás alatt a papának • A szülés utáni napokra napi 2-3 liter folyadék (szûrt gyümölcslé, szoptatós tea stb.) • Köntös • Hálóingek /lehetõleg elöl gombos, könnyebb a szoptatás / • Papucs, zuhanyzó papucs • Együttszülés esetén a hozzátartozónak is ajánlott a papucs viselése a szülõszobán • Törölközõk igény szerint • Szoptatós melltartó + betétek / igény szerint melltörlõ kendõ/ • Tena bugyi vagy olcsó nagyobb bugyik • Betétek, különbözõ méretben /ajánlott: 4-5db nagy, többi közepes méretben/ • Fogkefe, fogkrém, tusfürdõ/szappan, igény szerint testápoló, arckrém • Kanál, villa, kés, kistányér, pohár, bögre • Szalvéta, papírtörlõ, WC papír, papírzsebkendõ • Algopyrin • Aranyeres panaszok esetén: Az addig használt krém, kúp (Pl. Aurobin) • Vérszegénység esén a terhesség alatt szedett vaskészítmény • Fényképezõgép, töltõ • Igény szerint kamera és tartozékai • Telefon, töltõ Újszülöttnek: • Textil pelenka 3-4db • Eldobható nadrágpelenka napi 2-3db, nedves törlõkendõ • Cumisüveg /jelölve vagy névvel ellátott/(nem mindenhol örülnek neki) • Igény szerint body és rugdalódzó, takaró • Újszülött zokni vagy kesztyû, sapka

Mit vigyek magammal a győri kórházba a a szülőszobára és mit a kórházi napokra, mire lesz szükségem?

Legjobb válasz: Én egy hete szültem a gyõri kórházban! Az elõzõeket kiegészíteném azzal, hogy a szülõszobára készíts egy külön táskát amiben legyen két papucs, egy amiben tudsz fürödni és egy sima (beöntés után lefürödhetsz, meg utána is a vajúdás alatt ahányszor jólesik), törölközõ, wc papír, esetleg papír wc ülõke, aztán jótanácsként legalább egy üveg szénsavmentes ásványvízet vigyél és valamit ami energiát ad, én szõlõcukrot vittem, de a szülõsznõ azt mondta hogy vihettem volna csokit is! Aztán külön mondta a szülésznõ, hogy bevihetjük a mobiltelefont és a fényképezõgépet is! Fogsz kapni egy szekrényt kulccsal a szülõszobától pár lépésre ahova beteheted a többi kórházas csomagodat, de ha valami kimaradt a szülõszobásból, akkor vajúdás közben is kisétálhatsz és kiveheted a szekrénybõl! Ha valamiben tudok még segíteni nyugodtan írj privátban! Könnyû szülést kívánok Neked!

Én egy hete szültem a gyõri kórházban! Az elõzõeket kiegészíteném azzal, hogy a szülõszobára készíts egy külön táskát amiben legyen két papucs, egy amiben tudsz fürödni és egy sima (beöntés után lefürödhetsz, meg utána is a vajúdás alatt ahányszor jólesik), törölközõ, wc papír, esetleg papír wc ülõke, aztán jótanácsként legalább egy üveg szénsavmentes ásványvízet vigyél és valamit ami energiát ad, én szõlõcukrot vittem, de a szülõsznõ azt mondta hogy vihettem volna csokit is! Aztán külön mondta a szülésznõ, hogy bevihetjük a mobiltelefont és a fényképezõgépet is! Fogsz kapni egy szekrényt kulccsal a szülõszobától pár lépésre ahova beteheted a többi kórházas csomagodat, de ha valami kimaradt a szülõszobásból, akkor vajúdás közben is kisétálhatsz és kiveheted a szekrénybõl! Ha valamiben tudok még segíteni nyugodtan írj privátban! Könnyû szülést kívánok Neked!
Jajj, még valami, mindeképpen vigyél a babának ruhákat, badykat, rugikat mert az én kisfiam egy napután csalánkiütéses lett az ottani ruháktól! Megengedik a csecsemõs nõvérek, hogy a sajátjukban legyenek, sõt tanácsolják is! Tegyél be a csomagodba legalább 5 db ruhapelust is! Utolsó voltam! :)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat. még annyit szeretnék tudni hogy a babának vittél-e be takarót vagy adnak?
Helló! Nem a gyõri kórházra értem, de én a szülõszobára csak telefont vittem, más nem is kell. A szülést követõ napokra pedig jól szerelkezzél fel betéttel, tisztálkodó szerekkel, bugyikkal, hálóingekkel, törölközõkkel. Szerintem ezek a legfontosabbak. Persze egyéb cuccokat is pakolhatsz, amiket szoktál otthon használni, és úgy gondolod, hogy a kórházban is hasznát veszed.
Szia, hasonlót üzenek mint az elõttem szólóak.Én egy kis törölközõvel takartam be + a gyerkõcöt.Október végén szültem, baromira fûtöttek!!!Kap a baba egy takaró szerû pólyát...mert úgy rakják bele.De mivel az én kisfiam nem szerette a szoros dolgokat, ezért azon csak feküdt és külön ráraktam a "takarót".És ha tanácsolhatom az 1.látogató rengeteg mentes vizet is hozzon magával, mert szükséged lesz rá!És vigyél be még granulátumos szoptatós teát (Milupa-milusan csipkebogyós), nagyon jól serkenti az 1.napokban a tejet. Gyors és könnyû szülést! Ui:ha fázós vagy zoknit és egy olyan kardigánt is vigyél be.amit nem sajnálsz ha össze is kened.Én sajnos a szülést követõen nagyon fáztam
A második válaszoló vagyok! Nagyon meleg van a kórtermekben, de igen, én a helyedben vinnék be a babának takarót. Nem azért mert nem adnak neki vagy fázni fog, hanem mert az én kisfiam attól is kipattogott! Szóval a feje alatt pelenka volt, hogy ne a kórházi lepedõvel érintkezzen, fölötte pedig a saját takarója! Nekem a szobatársamnál is ugyanezek a problémák voltak, szóval nem voltam egyedi eset!

Mit vigyek magammal a kórházba?

Legjobb válasz: Ez a kérdés naponta fel van téve, kérek mindenkit, hogy használjátok a keresõfunkciót a menü alatt, nem nehéz :) Csak beírod, hogy: szülés mit vigyek, és kb. 10 ilyen kérdést fog kidobni. Amúgy ezek kelleni fognak: • Személyi igazolvány, TAJ kártya, lakcím kártya • Apa személyi száma • Házassági anyakönyvi kivonat • Terhes kiskönyv (benne elõkészítve a Streptococcus szûrés eredménye és a 38. heti UH lelet) • Terhességgel kapcsolatos összes lelet, ill. társbetegséggel kapcsolatos leletek, zárójelentések • Ásványvíz, szõlõcukor, csokoládé • Szendvics: a szülés elején a szülõnõnek és a vajúdás alatt a papának • A szülés utáni napokra napi 2-3 liter folyadék (szûrt gyümölcslé, szoptatós tea stb.) • Köntös • Hálóingek /lehetõleg elöl gombos, könnyebb a szoptatás / • Papucs, zuhanyzó papucs • Együttszülés esetén a hozzátartozónak is ajánlott a papucs viselése a szülõszobán • Törölközõk igény szerint • Szoptatós melltartó + betétek / igény szerint melltörlõ kendõ/ • Tena bugyi vagy olcsó nagyobb bugyik • Betétek, különbözõ méretben /ajánlott: 4-5db nagy, többi közepes méretben/ • Fogkefe, fogkrém, tusfürdõ/szappan, igény szerint testápoló, arckrém • Kanál, villa, kés, kistányér, pohár, bögre • Szalvéta, papírtörlõ, WC papír, papírzsebkendõ • Algopyrin • Aranyeres panaszok esetén: Az addig használt krém, kúp (Pl. Aurobin) • Vérszegénység esén a terhesség alatt szedett vaskészítmény • Fényképezõgép, töltõ • Igény szerint kamera és tartozékai • Telefon, töltõ Újszülöttnek: • Textil pelenka 3-4db • Eldobható nadrágpelenka napi 2-3db, nedves törlõkendõ • Cumisüveg /jelölve vagy névvel ellátott/(nem mindenhol örülnek neki) • Igény szerint body és rugdalódzó, takaró • Újszülött zokni vagy kesztyû, sapka

Ez a kérdés naponta fel van téve, kérek mindenkit, hogy használjátok a keresõfunkciót a menü alatt, nem nehéz :) Csak beírod, hogy: szülés mit vigyek, és kb. 10 ilyen kérdést fog kidobni. Amúgy ezek kelleni fognak: • Személyi igazolvány, TAJ kártya, lakcím kártya • Apa személyi száma • Házassági anyakönyvi kivonat • Terhes kiskönyv (benne elõkészítve a Streptococcus szûrés eredménye és a 38. heti UH lelet) • Terhességgel kapcsolatos összes lelet, ill. társbetegséggel kapcsolatos leletek, zárójelentések • Ásványvíz, szõlõcukor, csokoládé • Szendvics: a szülés elején a szülõnõnek és a vajúdás alatt a papának • A szülés utáni napokra napi 2-3 liter folyadék (szûrt gyümölcslé, szoptatós tea stb.) • Köntös • Hálóingek /lehetõleg elöl gombos, könnyebb a szoptatás / • Papucs, zuhanyzó papucs • Együttszülés esetén a hozzátartozónak is ajánlott a papucs viselése a szülõszobán • Törölközõk igény szerint • Szoptatós melltartó + betétek / igény szerint melltörlõ kendõ/ • Tena bugyi vagy olcsó nagyobb bugyik • Betétek, különbözõ méretben /ajánlott: 4-5db nagy, többi közepes méretben/ • Fogkefe, fogkrém, tusfürdõ/szappan, igény szerint testápoló, arckrém • Kanál, villa, kés, kistányér, pohár, bögre • Szalvéta, papírtörlõ, WC papír, papírzsebkendõ • Algopyrin • Aranyeres panaszok esetén: Az addig használt krém, kúp (Pl. Aurobin) • Vérszegénység esén a terhesség alatt szedett vaskészítmény • Fényképezõgép, töltõ • Igény szerint kamera és tartozékai • Telefon, töltõ Újszülöttnek: • Textil pelenka 3-4db • Eldobható nadrágpelenka napi 2-3db, nedves törlõkendõ • Cumisüveg /jelölve vagy névvel ellátott/(nem mindenhol örülnek neki) • Igény szerint body és rugdalódzó, takaró • Újszülött zokni vagy kesztyû, sapka
Ha írsz nekem egy mailt, akkor én nagyon szívesen tudok átküldeni egy hasznos infócsomagot, van benne hogy mit vigyünk a kórházba, a babának és a mamának, aztán milyen mérgezõ növényeket NE vásároljunk, milyen gyümölcsöt mikortól lehet adni majd a babának, és a fûszeres kajákról is van hasznos info. Jah és hogy mit hol mennyiért lehet és élrdemes beszerezni. Nagyon hasznos, de csak emailben tudom elküldeni, mert itt nem tudom "publikálni". Bárkinek szívesen elküldöm! 33 hetes kismama

Mit vigyek magammal a kórházba, ha missed ab. műsz. befejezésem lesz?

A doki azt mondta, hogy igazából semmit, mert úgyis azt a hálóinget kell felvennem, amit ott adnak. Állítólag reggel megyek, du. jövök...:( Nem tudom, hogyan készüljek. Nem is tudok most reálisan gondolkodni...:(

Legjobb válasz: szia, nagyon sajnálom, ami történt, bármi is az. Én a felét se használtam annak, amit a szüléshez pakoltam, de mindenképpen vigyél személyes tisztálkodó szereket, fogkefe, tusfürdõ, törölközõ... meg olyasmit, ambe kicsit tudsz kapaszkodni, mert a kórházi szobák olyan személytelenek, pl egy könyvet, ha nem is olvasod csak az éjjeliszekrényen van, vagy egy puha köntöst, plédet, ami a tiéd.

szia, nagyon sajnálom, ami történt, bármi is az. Én a felét se használtam annak, amit a szüléshez pakoltam, de mindenképpen vigyél személyes tisztálkodó szereket, fogkefe, tusfürdõ, törölközõ... meg olyasmit, ambe kicsit tudsz kapaszkodni, mert a kórházi szobák olyan személytelenek, pl egy könyvet, ha nem is olvasod csak az éjjeliszekrényen van, vagy egy puha köntöst, plédet, ami a tiéd.
szia én tegnap estem át ugyanezen egy csomo mindent vittem de csak a papucsra háloingre és köntösre volt szükségem amugy a mütét után 2 orával szoltak ha jol vagyok öltözhetek és mehetek haza azután pedig nem könnyebb hanem rosszabb mármint lelkileg legalábbis nekem
Az elõzõ vagyok.Márciusban mûtöttek, és most 22hetes pocis vagyok.Ugyhogy ne add fel.Én sem tettem.Sok sikert.
Én még csak annyit tennék hozzá, hogy mikor visszahoznak a mûtétrõl, csak egy papirvattát fognak oda tenni neked.Én a párnám alá tettem a bugyimat és a betétet.Igy könnyen felhuztam magamra, még feküdnöm kellett.Tisztálkodo szert tényleg vigyél, nekem jol esett utánna a fürdés.Nem tudom, hogy fogsz e ott kaját kapni, de ugye mütét elött nem ehetsz és ha felébredsz nagyon éhes leszel.Kitudja meddig kell várnod a haza bocsájtásig, zárójelentés stb.Valami kis csokit , banánt vigyél.Kitartás, sok szerencsét.
Szia! Sajnos nekem is pénteken volt egy hete ilyen mûtétem elhalt terhesség miatt :-( Én ahogy hazajöttem a kórházból, lelkileg megkönnyebbültem, mert elõtte másfél hete tudtam, hogy elhalt a baba és nekem az a tudat volt nehéz, hogy egy "halott valami" van bennem ... mostmár jobban vagyok és ha a vérezgetés teljesen elmúlik végre, utána 3 hónap és ismét belevágunk! Fel a fejjel!! Sajnos ez elég nagy %-ban elõfordul a terhességeknél (min 50%!), úgyhogy kívánom mindannyiunknak, hogy a következõ egészséges legyen! Nedves törlõkendõ, innivaló, keksz, bugyi, köntös, újság vagy rádió (fülhallgató, telefonról, stb...), mert különben nehéz a várakozás a mûtétig!!! Jó egészséget!
Szia! Én is nagyon sajnálom a történteket! Nekem mûtét után sem lett jobb a lelkiállapotom, de gondolom ez egyéni, hogy ki hogyan dolgozza fel a dolgokat. A betét nagyon fontos, mert a laminária felhelyezése során elõfordul vérzés, és mûtét után is van vérezgetés. Köntös, papucs, de ezt már elõttem is írták. Szerintem vigyél valami light-os nõi magazint is, mert annál nincs szörnyûbb, mint az ágyban feküdni, és várni, hogy mikor jön a mûtét. A szobatársaim is így tettek, én meg csak bámultam a plafont, és depiztem. Mielõbbi babázást kívánok neked, remélem legközelebb problémamentes terhességed lesz!
Ha nem kell ott aludnod, akkor köntös, papucs, betét, mert kicsit vérezni fogsz és ásványvíz mert utána nagyon szomjas leszel. Elõtte nem lehet inni, meg utána sem egy ideig. Ne keseredj el! Nekem már kettõ volt, de nem adom fel!! Csak elõre tekints és soha ne hátra. Ez megtörtént, túl leszel rajta és utána zárd le. Nem elfelejteni kell, mert azt soha nem fogod, de ne hurcold magaddal, mert az nem jó. Hidd el tudom mit beszélek! Mindig csak elõre!!!!
Szia! Annyira, nagyon sajnálom...! Én három hete estem át ezen a mûtéten. Az elsõ egy hét nagyon rossz volt lelkileg. A folyamatos vérzés miatt szerintem, ami emlékeztetett állandóan a történtekre. A 9. napon állt el a vérzés, úgy érzem lelkileg is akkor kezdtem "helyrejönni". De még mindig nagyon hiányzik. Pont a mai napon lettem volna 12 hetes. :-( Még mindig nagyon rossz, fõleg ha nagycsaládot (3. baba lett volna) vagy kisbabát látok a TV-ben. Azóta nem nagyon mozdulok ki. A lelki része mindenkinél más idõt vesz igénybe. A kórházba vigyél köntöst, papucsot, tusfürdõt, törülközõt is. Jól fog esni lefürödni a mûtét utáni. Én két órával utána kelhettem fel, elég csatakos voltam alulról. Ahol engem mûtöttek, ott nem adtak hálóinget, így azt is vittem. Jól jött a nedves törlõkendõ is. Vigyél eü betéteket, bugyit vagy kettõt, hátha véres lesz. szorítok érted
A kérdező hozzászólása: Azért is gondolkodom ezen, mert azt mondták, hogy nem kell ott aludnom sem, de azért gondolom papucs, köntös meg ilyen általános dolgok. Ha túlesek a "mûtéten", akkor már könnyebb lesz? Mármint lelkileg. Mert kész vagyok...:(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnálom, hogy veletek is ez történt! Remélem, hogy legközelebb arról folytatunk diskurzust, hogy kinek mekkora a pici a hasában...

Mit vigyek magammal a kórházba?

Abortuszom lesz,senki nem mondott semmit,kell- e vinni magammal valamit a papirokon kivül?

Legjobb válasz: Hálóing, papucs, eü betét (éjszakai), tisztálkodószerek, WC-papír, törölközõ.

Hálóing, papucs, eü betét (éjszakai), tisztálkodószerek, WC-papír, törölközõ.
Egy hosszabb köntös se árt.

HSG-re megyek mit vigyek magammal a kórházba?

Legjobb válasz: törölközõ, wc papír, betét, ásványvíz (szerintem ne szénsavast), tusfürdõ, nekem még mondtak hálóinget de azt úgyis adnak. mikor csinálják? Nekem volt egyszer szeptemberben, meg múlthét csütörtökön volt laparom és még egyszer hsg-m. ha valami kérdésed van nyugodtan írj.

törölközõ, wc papír, betét, ásványvíz (szerintem ne szénsavast), tusfürdõ, nekem még mondtak hálóinget de azt úgyis adnak. mikor csinálják? Nekem volt egyszer szeptemberben, meg múlthét csütörtökön volt laparom és még egyszer hsg-m. ha valami kérdésed van nyugodtan írj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ! Szóval csütörtökön reggel fogják csinálni de iszonyatosan félek tõle , mert 3 éve már egyszer megcsinálták de a falat kapartam annyira fájt :(
akkor nem voltál átjárható? nekem mikor elöször csinálták egyáltalán nem fájt csak kb 10 napig véreztem rendesen, mert menstruációt idézett elõ. mondjuk engem altattak akkor is. ne félj tõle! bízzunk benne hogy most nem fog fájni. hol csinálják?
A kérdező hozzászólása: Uzsokiban ! Azért fájt , mert egy korábbi mûtét miatt az egyik petevezeték le van varrva ... !
akkor már értem, hogy miért fáj. nekem minden rendben volt, azért nem fájhatott.

Mit vigyek magammal a szigetvári kórházba szüléskor? Mi az, amit adnak ott, és mi az, ami mindenképp kelleni fog?

Legjobb válasz: Szia! Azt írom amit adnak :-) Neked: -Hálóing -Szülés után vatta Babának: Mindent adnak,csak 5db pelenkát kell leadni :-) Amit szerintem vigyél: Wc papír,pzs,tisztálkodó szerek,törölközõ(2db legalább), Evõeszköz,pohár,mentes víz,szõlõcukor. papír wc ülõke,fertõtlenítõs törlõkendõ,Legalább 5db bugyi,papucs,köntös. Esetleg a babának 1-2db textilpelus :-) Ha valami kérdésed van írj nyugodtan,akár privit is :-)

Szia! Azt írom amit adnak :-) Neked: -Hálóing -Szülés után vatta Babának: Mindent adnak, csak 5db pelenkát kell leadni :-) Amit szerintem vigyél: Wc papír, pzs, tisztálkodó szerek, törölközõ(2db legalább), Evõeszköz, pohár, mentes víz, szõlõcukor. papír wc ülõke, fertõtlenítõs törlõkendõ, Legalább 5db bugyi, papucs, köntös. Esetleg a babának 1-2db textilpelus :-) Ha valami kérdésed van írj nyugodtan, akár privit is :-)
Hálóinget adnak, de nekem nem vattát adtak, hanem szalvéta szerûséget, úgyhogy betétet mindenki vigyen! Evõeszköz, wc papír is legyen mindenkinél. A babának 10-15 pelenkát kértek, de nagyon örülnek a popsitörlõnek is (akár a 12db-os promóboxban lévõnek is).
A kérdező hozzászólása: Valaki?
papírt, tollat, hogy el tudd mondani a mûtét után anyádéknak, milyen jégkrémet hozzanak, ehhez kiskanalat, olvasnivalót, psp-t, amivel lefoglalod magad. zenekottát nem ajánlom, mert énekelni pár hétig nem fogsz tudni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos választ. Tényleg nem fogok tudni annyi ideig énekelni? :O

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!