Találatok a következő kifejezésre: A kórházba vigyek magammal (46 db)

Mikor adjak elösszőr cumit a baba szájába? Már a kórházba vigyek egyet magammal?

3 hét múlva születik els? kisbabám és nem vagyok még jártas a témában.Vigyek a kórházba cumit és cumisüveget?

Legjobb válasz: Most biztosan le fognak oltani a cumiellenesek, pedig én is az voltam. :) Kézzel-lábbal tiltakoztam,h. a babám cumizzon. Aztán amikor a kórházban éjjel-nappal üvöltött a kisfiam, már én könyörögtem a páromnak,h. hozzon cumit. Amint beraktam a szájába, rögtön elaludt nyugisan. Utána nyugodtam meg én is és tudtam kicsit pihenni. Szerintem vigyél be magaddal, nem foglal sok helyet és ha nem muszáj, ne add neki oda. De azért nem árt, ha kéznél van! Ahhoz -szerintem- senkinek semmi köze,h. adsz-e a cumit a babádnak! Cumisüveg viszont felesleges, azt ne vigyél.

Akkor leírom az én tapasztalt verziómat! 16 hónapos babám még mindíg cumizik, 7 napos kora óta. Amikor terhes voltam mint most Te is nagyon a cumi ellen voltam. De azért vettem egyet a biztonság kedvéért lesz ami lesz! A kórházban én se vittem be, de nem is szopott a fiam rendesen, tehát a szopási technikáját nem a cumi zavarta meg. 6 naposan haza engedtek minket a fiam állandóan cicizni, cumisüvegezni akart. Így ordított is rendesen, tehát jött az a fránya cumi! Szóval vegyél Te is ha gondolod. Õt a mai napig megnyugtatja, szereti és nincs állandóan a szájában, csak ha alszik vagy nagyon nyûgös.
Most biztosan le fognak oltani a cumiellenesek, pedig én is az voltam. :) Kézzel-lábbal tiltakoztam, h. a babám cumizzon. Aztán amikor a kórházban éjjel-nappal üvöltött a kisfiam, már én könyörögtem a páromnak, h. hozzon cumit. Amint beraktam a szájába, rögtön elaludt nyugisan. Utána nyugodtam meg én is és tudtam kicsit pihenni. Szerintem vigyél be magaddal, nem foglal sok helyet és ha nem muszáj, ne add neki oda. De azért nem árt, ha kéznél van! Ahhoz -szerintem- senkinek semmi köze, h. adsz-e a cumit a babádnak! Cumisüveg viszont felesleges, azt ne vigyél.
Szia! Én vittem be cumit a korházba.Nagyon jó volt, õ is nyugodtabb volt tõle.Nagyon cumis volt, de 3 hónapos korától egyszerûen nem fogadta el.Most 7 hónapos és nem cumizik!Attól, hogy már a kórházban cumizott nem szokott rá.Cumisüveget is vigyél mert az setlegesen lefejt tejet abban oda tudod adni neki.Nekem nem volt tejem, így a tápszert pohárból és cumisüvegbõl kapta a korházban. Vigyél én azt ajánlanám, jó ha van és nem nagy helyet foglal a csomagban. Mi az, hogy nem engednek egy korházba cumit bevinni?
Én úgy döntöttem, hogy kap cumit a fiam, és ennek az volt az okat, hogy egyrészt nem akartam, hogy egész nap mellen lógjon, másrészt mert nagyon tartottam attól, hogy az ujját fogja szopni. Mivel öcsémnek sem adtak cumit (én kaptam, és anyukám úgy gondolta, inkább tesómnak már nem ad), aztán öcsém még 13 évesen is szopta az ujját titokban. És nagyon csúnya volt sokáig a cumis ujja. De a kórházba nem vittem magammal cumit. Otthon meg simán rácuppant, így ha nem azért sírt, mert éhes volt, hanem mert csak cummogni akart, nagyon jól megfelelt neki. Viszont ma már lehet, hogy én sem adnék cumit. Amíg pici volt, ez nagyon jó és kényelmes volt mindkettõnknek, de most, két és fél évesen is még cumis, nem tud cumi nélkül elaludni. Nem is ez a legnagyobb gond, hanem a sok gond, ami a cumival van. Lehet, hogy elsõre kényelmesebbnek tûnt így a dolog, de aztán... Bár a fiam már nagyon hamar átaludta az éjszakát evés nélkül, de a mai napig sokszor kelek fel arra éjjel, hogy kiesett a cumi és vissza kell adni. Meg a cumik nem tudom hogy, de állandóan eltûnnek. És sose kerlnek elõ, amikor a legjobban kéne. Ha lesz következõ baba, szerintem neki már nem adok cumit. A kórházba cumisüveget sem vittem, bár itthon szükség volt rá, ezért vettem is elõre, de a kórházban az volt, hogy a teát kicsi pohárból kellett adni, kinti üveget nem lehetett bevinni. Itthon kellett, mert a fiam nem tudta rendesen bekapni a mellem, és fejnem kellett neki, a pohárral meg nagyon ügyetlen volt, és nem volt türelme bajlódni vele, amikor olyan nagyon éhes volt. A cumisüvegrõl amúgy gond nélkül le is szokott két évesen.
Szerintem minden baba más cumiügyileg. Én például bevittem magammal a kórházba egy cumisüveget, és milyen jól tettem! Császáros lettem végül, tejem nulla, és a gyerek elkezdett vészesen fogyni, meg is ijesztettek, hogy nem fognak hazaengedni, ha még többet fogy. Kénytelenek voltunk adni neki tápszert, és az ottani úgymond cumisüvegbõl (egy gyógyszeres üveg szájára ráhúzott gumi [email protected], amibõl ömlött a tápszer) lehetetlen volt adni neki, így bevetettem az Aventes üveget, amibõl gyönyörûen tudott enni. Cumit is vittem be, de állandóan kiköpte. Most 5 hós lesz, és elalváshoz ugyan beadom a szájába, de kiköpi pár perc múlva, és inkább a hüvelyujját szopizza, aztán pár perc múlva már azt sem. Szóval azért, mert cumit adsz a szájába, nem törvényszerû, hogy cumifüggõ lesz a babád. Szerintem vigyél magaddal, mert nem tudhatod, mi lesz.
Azért, mert bababarát kórház (elméletileg), és mint ilyen, a szoptatást pártolja, azt meg a cumi és a cumisüveg hátráltatja/hátráltathatja.
inkább vigyél!nálunk aki nem visz, annak adnak egy kórházit!
Teljesen felesleges egy újszülött babát rászoktatni a cumira.Nincs szükségük rá, ezért ösztönösen ki is köpik.A szopási ösztönét inkább elégítsd ki az anyamellel, ez a tejtermelésnek is jó, és nem kell késöbb leszokatni a cumiról.Én császárral szültem, és a korházból hazatérve sem volt tejem, csak kb. 2 hét múlva kezdett beindúlni.Tápszerrel jöttünk haza, és megszenvedtem míg elhagytuk.Ha cumit adtam volna az elején, soha nem lett volna annyi tejem, amennyi neki kell.Ha szopni akart, mellre tettem, nem kell semmi más. Egyébként babafüggõ a cumi, de egy újszülöttnek nem kell.Van amelyik babát megzavarja és nem akar szopni, mert kielégíti vele a szopási ösztönét.Tapasztalat! A babádnak csak RÁD lesz szüksége!A többin ráérsz még gondolkodni késõbb is, ha szükséges. 1 éves, még szopizó kislány anyukája!
minden baba más, egyiknek kell, mert másképp nem nyugszik, a másik nem hajlandó bevenni a szájába, ezt elõre nem tudhatod. azzal nem értek egyet, hogy "nem kell rászoktatni", jó lenne, ha ez így mûködne, de sajnos nem így megy. ha igényli a baba, kettõ közül választhatsz, vagy adsz neki cumit, vagy egész nap a melleden lesz 8szó szeritn) és nem fogsz tudni mást csinálni tõle. szóval vigyél be, abból baj nem lhet, . cumisüveg nem kell szerintem, törekedk a szoptatásra. az én babám amúgy cumizik, de sose volt cumizavara, még a mai napig szopik, 14 hós. az is olyan dolog, hogy babánként változó, vagy van vagy nicns.
Elsõ vagyok!Nekem van egy 6éves kislányom is!Tehát nem az elsõ babát várom!Az én lányom is nagyon sokat ordított, de mivel szopott azt se tudta, hogy kell a cumit szívni!Nem tudott rákapni!A doki is azt mondta, hogy nem kell, mert a fogainak se tesz jót plusz nehéz lesz leszoktatni!Ez így van az ismerõseim körébe, hogy 4-5 éves a gyerek, de a cumi az ott lóg a szájába!Hát gyönyörû!A másik meg éjszaka is felkel ha kiesik a szájából!A korházba pont ezekért nem engedik be meg baba barát kórház!Én nem vinnék neki cumit!Én is vettem, de csak ha nagyon muszáj akkor fogom használni!:-)
Szia!Nekem az a véleményem, hogy egyáltalán nem kell cumira szokatni a picit!Cumisüveg meg csak akkor kell ha nem lesz tejed!Miskolcon egyiket se engedik a korházba bevinni!22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Pont Miskolcon fogok szülni! :) Tejem az biztosan lesz, mert már most "csordogálok".
Ha szoptatni akarsz, akkor a cumit és a cumisüveget teljesen felejtsd el. A cumisüvegbõl túl könnyen jön a tej, és teljesen más technikával kell szopni. Ha ez kerül a gyerek szájába elõször, akkor soha nem fog megbirkózni a mellel, ami teljesen más technikát és sokkal több energiát igényel. Keress rá erre a szóra a google-ban: "cumizavar". Itt egy eredmény a sok közül: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/cumizavar Nekem még 8 hetem van hátra a babám érkezéséig, azonban cumit egyet se fogok venni, cumisüveget is csak egyet, a biztonság kedvéért. Ha mégse lenne tejem, késõbb még vehetek akármennyit, akármilyen feltéttel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Úgy látom ez babafüggõ is lesz! :)

A kórházba mit vigyek magammal a babának és magamnak?

30hetes vagyok és szeretném a "korházba men?s" csomagot összepakolni.

Legjobb válasz: Szia! Elõzõ válaszhoz annyit tennék hozzá, hogy sok - sok betétet vigyél, mert szükséges, hidd el. Én egy csomagot vittem, de szülés után este páromnak már hoznia kellett a következõ csomagokat. Bugyit is vigyél többet, mert lehet átvérzel majd és nem kellemes mindig mosogatni. Nálunk a Péterffy-ben adtak a babának ruhácskát, ezért nem kellett vinni külön. Sapit vihetsz neki be mert azt nem adnak. Bár nem tudom a te korházadban adnak -e ruhát a kicsinek, ezért kérdezd meg szerintem az orvostól. Nekem a hordozót párom hozta be mikor indultunk haza. Akkor vigyen magával rugdalózót, sapkát, meleg kabátkát, takarót és hordozót is. Ja és egy textil pelenkát, hogy védje a naptól. Terítsétek a kis arcára a szabadban. SOk sikert a babához!

Szia! Elõzõ válaszhoz annyit tennék hozzá, hogy sok - sok betétet vigyél, mert szükséges, hidd el. Én egy csomagot vittem, de szülés után este páromnak már hoznia kellett a következõ csomagokat. Bugyit is vigyél többet, mert lehet átvérzel majd és nem kellemes mindig mosogatni. Nálunk a Péterffy-ben adtak a babának ruhácskát, ezért nem kellett vinni külön. Sapit vihetsz neki be mert azt nem adnak. Bár nem tudom a te korházadban adnak -e ruhát a kicsinek, ezért kérdezd meg szerintem az orvostól. Nekem a hordozót párom hozta be mikor indultunk haza. Akkor vigyen magával rugdalózót, sapkát, meleg kabátkát, takarót és hordozót is. Ja és egy textil pelenkát, hogy védje a naptól. Terítsétek a kis arcára a szabadban. SOk sikert a babához!

Mit vigyek magammal a kórházba ha hsgre megyek?

Legjobb válasz: erre en is probaltam rakeresni sajnos nem sok sikerrel jartam , en is jovo heten keszulok hsg re es persze hogy elfelejtettem megkerdezni az orvost mit vigyek magammal ,

erre en is probaltam rakeresni sajnos nem sok sikerrel jartam , en is jovo heten keszulok hsg re es persze hogy elfelejtettem megkerdezni az orvost mit vigyek magammal ,
22:26-os vagyok. mindenkinek más, én azért írtam az én esetemet le nektek, hogy ne érjen nagy csalódás, hogy ha csak jót hallotok róla, és nektek borzalmas lesz. Úgy éreztem szétszakad mindenem, az altatóorvos fogta a kezem, simogatta, és mondta, hogy na ilyen lesz a szülés is (nõ volt). Ha kicsit van letapadva, ez azért is jó, mert akkor ki is dugíthatja, áttisztítja, és ezután 3 hónapig könnyebb teherbe esni, de sajna nekem még csak meg sem mozdította, láttam a monitoron. Nekem borzasztó volt, bár sok orvos mondta, hogy magas a fájdalomküszöböm. Végig arra gondoltam, hogy így lesz majd kisbabám. Ha nem szeretnék ennyire babát, mondtam volna, hogy hagyják abba. Ismétlem nem akarlak titeket ijesztgetni!!! Ja és még az orvos azt mondta, hogy az is rátett nekem a fájdalomra, hogy olyan szûk a méhszájam, hogy azt a vékony katétert nem tudta felvezetni, fogókkal kellett széthúzni a méhszájamat. Na ennyi volt nekem! De fel a fejjel csajok!!! Ha rossz lesz, gondoljatok a babóra!!! Nekem ez bejött! :)
Én nem vittem semmit...Bementem, pár perc alatt megcsinálták, a végén már kicsit fájt, de az csak pár másodperc volt. Aztán szépen hazabuszoztam. Ha jól emlékszem 2 napig véreztem még kicsit. Ja, igen, valamit mégis vittem: betétet. Azt te is vigyél, mert kifolyik a kontrasztanyag. Ne aggódj, nem lesz vészes. Sok sikert!
igen ezt en is hallottam hogy ha el van zarodva akkor nagyon faj , de en ugy vagyok vele hogy mindenre kepes lennek csak mar legyen babank , nagyon vagyunk mar ra , es probalok arra gondolni hogy biztos nem fajdalmasabb mint maga a szules :) )
engem nem altattak, és én utána busszal mentem haza. úgyhogy én azt tanácsolom nektek, hogy magas fájdalomküszöböt vigyetek magatokkal :) nekem borzalmas volt, de azért mert az egyik vezetékem teljesen le van tapadva.Sem altatás, sem érzéstelenítés, de még utána sem kaptam fájdalomcsillapítót, sem gyulladásgátlót. Senkit nem akarok elrettenteni, de inkább készüljetek fel, és legfeljebb kellemeset csalódtok! Állítólag ha nincs gond, nem is fáj annyira. Bocsi, de õszinte voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat.Én is kértem szabit.Ja és nem tudtam hogy altatás is lesz.
nagyon koszi hogy irtal , valoszinu fogok kerni szabadot en is erre gondoltam , es neked sikerult azota teherbe esned ?
Kérj igen mert elaltatnak kicsit és én még itthon is elég kába voltam:-(11kor vittek be és du.3körül kiengedtek.Fölébredtem, szoltam a nõvérnek.Megkaptam a papírom és jöttem haza, illetve hozott a párom mert busszal nem tudtam volna jönni.A vizsgálat az egy fél óra kb.ahogy emlékzem mert régebben volt.Ha van még kérdésed privire is írhatsz.
kerdezo elnezest hogy belekerdezek , de a msik valaszolotol szeretnem megkerdezni kb mennyi ido alatt vegeztel , es azutan hogy erezted magad , nem tudom kerjek szabadnapot arra a napra ?
Háloinget, váltobugyid, irataid, eddigi leleteid, egy szenyot, üdítöt, ilyesmit.De nem kell bent maradni, legalábbis nekem nem kellett.
A kérdező hozzászólása: 22:26-os!És milyen kezelést kaptál az elzáródásra?Én nagyon félek hogy elvagyok záródva.


Mit vigyek be magammal a korhazba szuleskor? Mit vigyek be a picuromnak?

Legjobb válasz: "TAJ kártya!!!!!! Orvosi papírok (minden ami a terhességgel kapcsolatos), igazolványok, Papucsok: gumi papucs a zuhanyzóba és egy rendes papucs (ne divatozz, a legfontosabb, hogy stabilan tudj benne menni) a többi közlekedéshez. Törülközõ Zokni, ha fázna a lábad. Egy nagy palack ásványvíz, esetleg pohár. Köntös, ha fáznál. Szõlõcukor, csoki, keksz Élelmiszer apának Fényképezõgép, esetleg telefon Késõbb: Hálóing, ami elöl gombolós, mell alatt behúzós, 3db Textilpelenka vagy szoptatós betét a melbõl elcsöppenõ tej felfogására. Esetleg szoptatós melltartó - bár bent jobb ha nem hordasz melltartót, a tejtermelõdés miatt Intimbetét, (super XXL)vatta!!!!!! bugyi - BÁR NEKEM NEM ENGEDTÉK FELVENNI Zoknik Sok sok palack ásványvíz (sokat kell innod majd),100% ivólé Evõeszköz, bögre, szalvéta Körömlakk, krém, újság, könyv, horgolás.....barátok címlistája, toll Babának: érdemes vinni néhány kispelenkát (mert általában a 2 méretet adják a kórházban), néhány bodyt, tipegõt, textil pelenkát - De ezeket ráér majd behozni a család, meglátod, hogy szükség van e rá. Telefontöltõ, telefon Fogkrém, fogkefe, alapvetõ tisztálkodási eszközök, törülközõkéztörlõ, tusfürdõ, fésû… Popsitörlõ neked és a babának is jó Ha van mellszívód sterilizáld ki elõre és ha szükség van rá, majd beviszik neked (ha nincs, nehogy vegyél, lehet nem is lesz rá szükséged) Szatyor a szennyesnek Hazamenetelhez ruha neked és a babának és hordozó Pénz, de kevés Ékszer nem kell +1: az anyakönyvezéshez szükség lesz: személyi igazolvány+lakcímkártya (apáé fénymásolva is jó) 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat (ezt annál az önkormányzatnál tudjátok kikérni ahol a házasságkötés volt, de ha a szülés és a házasságkötés egy városban történt, akkor el szokták fogadni a régit is) vagy friss apasági nyilatkozat"

"TAJ kártya!!!!!! Orvosi papírok (minden ami a terhességgel kapcsolatos), igazolványok, Papucsok: gumi papucs a zuhanyzóba és egy rendes papucs (ne divatozz, a legfontosabb, hogy stabilan tudj benne menni) a többi közlekedéshez. Törülközõ Zokni, ha fázna a lábad. Egy nagy palack ásványvíz, esetleg pohár. Köntös, ha fáznál. Szõlõcukor, csoki, keksz Élelmiszer apának Fényképezõgép, esetleg telefon Késõbb: Hálóing, ami elöl gombolós, mell alatt behúzós, 3db Textilpelenka vagy szoptatós betét a melbõl elcsöppenõ tej felfogására. Esetleg szoptatós melltartó - bár bent jobb ha nem hordasz melltartót, a tejtermelõdés miatt Intimbetét, (super XXL)vatta!!!!!! bugyi - BÁR NEKEM NEM ENGEDTÉK FELVENNI Zoknik Sok sok palack ásványvíz (sokat kell innod majd), 100% ivólé Evõeszköz, bögre, szalvéta Körömlakk, krém, újság, könyv, horgolás.....barátok címlistája, toll Babának: érdemes vinni néhány kispelenkát (mert általában a 2 méretet adják a kórházban), néhány bodyt, tipegõt, textil pelenkát - De ezeket ráér majd behozni a család, meglátod, hogy szükség van e rá. Telefontöltõ, telefon Fogkrém, fogkefe, alapvetõ tisztálkodási eszközök, törülközõkéztörlõ, tusfürdõ, fésû… Popsitörlõ neked és a babának is jó Ha van mellszívód sterilizáld ki elõre és ha szükség van rá, majd beviszik neked (ha nincs, nehogy vegyél, lehet nem is lesz rá szükséged) Szatyor a szennyesnek Hazamenetelhez ruha neked és a babának és hordozó Pénz, de kevés Ékszer nem kell +1: az anyakönyvezéshez szükség lesz: személyi igazolvány+lakcímkártya (apáé fénymásolva is jó) 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat (ezt annál az önkormányzatnál tudjátok kikérni ahol a házasságkötés volt, de ha a szülés és a házasságkötés egy városban történt, akkor el szokták fogadni a régit is) vagy friss apasági nyilatkozat"
hálóinget, ami elõl gombos, de nem muszáj hálóingnek lennie, az a lényeg hogy elviselhetõ legyen.aztán tusfürdõt, étkezési eszközöket, bubimentes vizet, vagy gyümileveket, fogkefe, fogkrém, tenna betét két csomaggal- ha normál szülés lesz, törülközõ, fürdõs papucs-nem fürdõs papucs, wc-papír, minden iratot, amit eddig a terhesgondozásokon kaptál-vérvételi eredményeket.., a picinek pelenkát( vannak olyanok amik 2-5kg-os babákra jók-ezek a kezdõ/újszülött csomagok), valami ujjatlan bodyt ebben a melegben meg fogtok sülni.popsikrém, popsitörlõ kendõ, alkohol-bár ezt a védõnõ fogja majd kiírni nektek receptre otthonra a köldök kezelésére, bimbóvédõt-vagy kiemelõt ha nem áll ki a bimbód, szopi párna, jaa és én vittem a kispárnámat mert nem tudtam volna "kényelmesen" aludni.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat
utolsó vagyok, kiskönyv, labor papír nekem az utolsót kérték.
Már szépen leírták páran. A másodikat kérdezem, hogy a körömlakkos sort ugye csak poénnak szánta? Semmi ilyesmire nem lesz idõ! Persze én babás szobában voltam, csak azzal van tapasztalatom. Ha a másikba kerülök tuti alszok négy napig, max újság.
A körömlakkos vagyok. Azt mi a vadkempingezésre is visszük :) - hogy jó legyen a hangulat :) bogrács, kisásó, aceton. Barátnõmnek mondom: valami könnyû olvasmányt vigyen. Erre bevitte a Platon összeset :) - azt mondja õt az szórakoztatja :) Nekem rengeteg üres idõm volt.De nem az idõtöltés, hanem arra gondoltam, hogy azt vidd be, ami az egyéni komfortérzetedhez még elengedhetetlen.
Nekem nem volt tejem, így cumisüvegeket (vizes, tápszeres) kellett bevinnem. Ruhát, tápszert, pelenkát és minden tisztálkodáshoz szükséges dolgot a kórház biztosított a babának. Csak a hazaúthoz kellett babaruha.

34 hetes vagyok. Már készítgetem a kelengyét. Miből mennyit, és mit vigyek magammal a kórházba?

Legjobb válasz: Szia! Úgy vettem észre,hogy a kórházakban az újszülöttek kórházi ruhát kapnak, ezért javaslom, hogy kérdezd meg az orvosodat (vagy hanincs fogadott dokid, a kórházat), hogy mit vigyél be. Én a MÁV-ben szültem, és a gyereknek csak az alábbiakat kellett bevinnem: -pelus -popsitörlõ -popsikrém -1 váltás ruha, amibenhaza tudtuk hozni. A többi szükséges dolgot a kórház biztosította. Üdv és minden jót!

Szia! Úgy vettem észre, hogy a kórházakban az újszülöttek kórházi ruhát kapnak, ezért javaslom, hogy kérdezd meg az orvosodat (vagy hanincs fogadott dokid, a kórházat), hogy mit vigyél be. Én a MÁV-ben szültem, és a gyereknek csak az alábbiakat kellett bevinnem: -pelus -popsitörlõ -popsikrém -1 váltás ruha, amibenhaza tudtuk hozni. A többi szükséges dolgot a kórház biztosította. Üdv és minden jót!
http://www.hoxa.hu/?m1=2&m2=3&p1=cikk&p2=9 Ez egy alap lista, de számtalan ilyet találsz még a neten. Ha a két hálóing helyett 3-4 viszel az sem baj, én naponta küldtem haza legalább egyet.
Haloingek amennyit tudsz, en szerettem mindig frissben, tisztaban lenni. BETET!!! Jo sokat, nagy meretut, bugyikat sokat, nagyokat, hogy konnyen tudd a betetet cserelni, ne szoritson sehol. Papucs, torolkozo zuhanyozni egy alulra tisztalkodni. Piperecucc. Evoeszkoz nekunk kellett a korhazba. Erteket ne vigyel, nehogy ellopjak. Ami esetleg majd meg kell, szulok, parod beviszi. Furdokopeny. Haloing, bugyi, betet sok!!! A tobbi normalis mennyiseg.
Kérdezd meg a kórházat, mert van ahol pelenkát kérnek, van ahol ruhát, van ahol semmit.Én, amikor NSTre kezdtem járni a 36. héttõl, akkor "felszaladtam" a szülészetre és ott mindent elmondtak részletesen. Ha az érdekel, h magadnak mit, akkor írj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!

Miből áll a kórházba-menős lista? Mit kell vigyek magamnak, mit a babának? Hivatalos papírok?

Legjobb válasz: Nagyon sok ilyen kérdés van, remek válaszokkal. http://aldottallapot.blog.hu/2008/04/05/korhazi_lista_1 http://babafalva.hu/korhazi-csomag/ http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=2174 Utána már személyre szabhatod a listát, én egy excel táblába kezdtem el írni, miután meguntam, hogy mindenhová post it-eket ragasztok. :) Rákérdezhetsz a kórházban, a szülésznõnél is.

Nagyon sok ilyen kérdés van, remek válaszokkal. http://aldottallapot.blog.hu/2008/04/05/korhazi_lista_1 http://babafalva.hu/korhazi-csomag/ http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=2174 Utána már személyre szabhatod a listát, én egy excel táblába kezdtem el írni, miután meguntam, hogy mindenhová post it-eket ragasztok. :) Rákérdezhetsz a kórházban, a szülésznõnél is.
Szia! Minden kórház más, pl.nálunk nem kellett a babának sok minden, mert adtak, de lírom, én mit vittem. Neked: -2-3hálóing, vagy pizsama -ugyanennyi törölközõ -2 papucs, (egy a tusoláshoz) -betétek(én ezt nem vittem, vagyis ami bevált, Tena betét, hozzá a hálós bugyi) -fehérnemû -szoptatós melltartó -zoknik -tusfürdõ, sampon, fésû, stb. -evõeszköz, szalvéta, pohár, esetleg konyharuha -sok kaja(én sokat hozattam be, mert nem ízlett a menü:) -innivaló -textilpelus -mellszívó -melltartó betét -köntös -olvasnivaló -fényképezõgép -iratok(igazolvány, minden papírod, amit kaptál a terhesség alatt, taj kártya, apasági-házassági nyilatkozat, kiskönyv) Valamit lehet kihagyok! Babának: -pelenka -popsitörlõ -textilpelus -ruhát nem kellett vinni, adtak, csak hazajövõs ruhát ami body, rugi, zokni, sapka, kardigán, overál, ha hideg van.

Keszthelyen fogok szülni. Itt mit adnak és mit vigyek feltétlen a kórházba magammal? Akár magamnak, akár a kicsinek.

El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: http://www.anyaleszek.hu/korhazi-csomag--cikk Én ez alapján fogom osszevalogatni, remelem neked is segít.

http://www.anyaleszek.hu/korhazi-csomag--cikk Én ez alapján fogom osszevalogatni, remelem neked is segít.

A veszprémi kórházban fogok szülni. Mit vigyek magammal a babának és magamnak?

Legjobb válasz: Hasznos tanácsok kismamáknak Hiába lehet kiszámítani a szülés várható idõpontját, az esetek mindössze 10 %-ában érkezik a gyermek e szerint a dátum szerint. Megnyugtató, ha elõre összekészítenek egy táskába mindent, amit a kórházba hasznos behozni, nehogy az izgalmak közepette valami kimaradjon. Eddigi tapasztalataink szerint, az alábbiakat ajánljuk becsomagolni: * fontos a terhes kiskönyv, a korábbi leletek, * tisztálkodó szereket, * hálóingeket, köntöst, * külön papucsot a zuhanyzóba, * gyógyszertárban kapható speciális bugyit (TENA-bugyi vagy egyszer használatos papírbugyi) * néhány éjszakai és több csomag normál méretû betét * evõeszközt, kistányért, * jó nagy bögrét, * ha nincsenek összeházasodva: apasági nyilatkozat (ha van) * lehet hozni zenei kazettákat, CD-ket, fényképezõgépet /videokamerát, * pelenka a babának (egy napra 5 darabot kapnak az osztályon), * az újszülöttnek ruhát csak a hazamenetelkor kell hozni, de igény szerint már a szobákban is felöltöztethetik a hozott saját ruhákba * szénsavmentes ásványvíz, szõlõcukor * mobiltelefont használhatnak a papának: * legyen harapnivalója, itala * hogy kényelmesen érezze magát papucsot is hozhat, * fehér pólót, szabadidõnadrágot

Hasznos tanácsok kismamáknak Hiába lehet kiszámítani a szülés várható idõpontját, az esetek mindössze 10 %-ában érkezik a gyermek e szerint a dátum szerint. Megnyugtató, ha elõre összekészítenek egy táskába mindent, amit a kórházba hasznos behozni, nehogy az izgalmak közepette valami kimaradjon. Eddigi tapasztalataink szerint, az alábbiakat ajánljuk becsomagolni: * fontos a terhes kiskönyv, a korábbi leletek, * tisztálkodó szereket, * hálóingeket, köntöst, * külön papucsot a zuhanyzóba, * gyógyszertárban kapható speciális bugyit (TENA-bugyi vagy egyszer használatos papírbugyi) * néhány éjszakai és több csomag normál méretû betét * evõeszközt, kistányért, * jó nagy bögrét, * ha nincsenek összeházasodva: apasági nyilatkozat (ha van) * lehet hozni zenei kazettákat, CD-ket, fényképezõgépet /videokamerát, * pelenka a babának (egy napra 5 darabot kapnak az osztályon), * az újszülöttnek ruhát csak a hazamenetelkor kell hozni, de igény szerint már a szobákban is felöltöztethetik a hozott saját ruhákba * szénsavmentes ásványvíz, szõlõcukor * mobiltelefont használhatnak a papának: * legyen harapnivalója, itala * hogy kényelmesen érezze magát papucsot is hozhat, * fehér pólót, szabadidõnadrágot
A babának: Bodyk, rugdalódzók, kis sapi, pelenka, popsitörlõ... de tényleg kórházfüggõ, inkább kérdezd meg telefonon..
A kérdező hozzászólása: Azért voltam kíváncsi konkrétan a veszprémi kórházra, mert nem ez az elsõ szülésem, de korábban máshol szültem. Azt szerettem volna tudni, hogy itt hogy mennek a dolgok.
• Személyi igazolvány, TAJ kártya, lakcím kártya • Apa személyi száma • Házassági anyakönyvi kivonat • Terhes kiskönyv (benne elõkészítve a Streptococcus szûrés eredménye és a 38. heti UH lelet) • Terhességgel kapcsolatos összes lelet, ill. társbetegséggel kapcsolatos leletek, zárójelentések • Ásványvíz, szõlõcukor, csokoládé • Szendvics: a szülés elején a szülõnõnek és a vajúdás alatt a papának • A szülés utáni napokra napi 2-3 liter folyadék (szûrt gyümölcslé, szoptatós tea stb.) • Köntös • Hálóingek /lehetõleg elöl gombos, könnyebb a szoptatás / • Papucs, zuhanyzó papucs • Együttszülés esetén a hozzátartozónak is ajánlott a papucs viselése a szülõszobán • Törölközõk igény szerint • Szoptatós melltartó + betétek / igény szerint melltörlõ kendõ/ • Tena bugyi vagy olcsó nagyobb bugyik • Betétek, különbözõ méretben /ajánlott: 4-5db nagy, többi közepes méretben/ • Fogkefe, fogkrém, tusfürdõ/szappan, igény szerint testápoló, arckrém • Kanál, villa, kés, kistányér, pohár, bögre • Szalvéta, papírtörlõ, WC papír, papírzsebkendõ • Algopyrin • Aranyeres panaszok esetén: Az addig használt krém, kúp (Pl. Aurobin) • Vérszegénység esén a terhesség alatt szedett vaskészítmény • Fényképezõgép, töltõ • Igény szerint kamera és tartozékai • Telefon, töltõ Újszülöttnek: • Textil pelenka 3-4db • Eldobható nadrágpelenka napi 2-3db, nedves törlõkendõ • Cumisüveg /jelölve vagy névvel ellátott/(nem mindenhol örülnek neki) • Igény szerint body és rugdalódzó, takaró • Újszülött zokni vagy kesztyû, sapka

Mit vigyek majd magammal a kórházba?

Tanácstalan vagyok...36 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én ezeket vittem és nem hiányzott semmi: 1 hálóing a szüléshez (van olyan kórház, ahol kórházi hálóingben szülnek) 3 hálóing (elöl nyitható) köntös 2 papucs (egy fürdeni, egy mászkálni) 4-5 olcsó bugyi, amit nem sajnálsz (vagy betétes bugyi, hálós bugyi, amit akarsz) 1 csomag vastag, puha betét (Tena, de én sima intimbetétet használtam, elég volt, Libresse classic) tisztálkodó szerek (sampon, szappan, fogkefe, fogkrém, stb) törölközõ (a tisztlákodó szereket és a törölközõt tedd külön, mert ha kapsz beöntést, utána még zuhanyzol is szülés elõtt) vécépapír pohár tányér konyharuha evõeszköz konzervnyitó olvasnivaló telefon töltõ fényképezõgép babának pelus, popsitörlõ TERHESKISKÖNYV, IRATOK!!!!

Én ezeket vittem és nem hiányzott semmi: 1 hálóing a szüléshez (van olyan kórház, ahol kórházi hálóingben szülnek) 3 hálóing (elöl nyitható) köntös 2 papucs (egy fürdeni, egy mászkálni) 4-5 olcsó bugyi, amit nem sajnálsz (vagy betétes bugyi, hálós bugyi, amit akarsz) 1 csomag vastag, puha betét (Tena, de én sima intimbetétet használtam, elég volt, Libresse classic) tisztálkodó szerek (sampon, szappan, fogkefe, fogkrém, stb) törölközõ (a tisztlákodó szereket és a törölközõt tedd külön, mert ha kapsz beöntést, utána még zuhanyzol is szülés elõtt) vécépapír pohár tányér konyharuha evõeszköz konzervnyitó olvasnivaló telefon töltõ fényképezõgép babának pelus, popsitörlõ TERHESKISKÖNYV, IRATOK!!!!
MIT VIGYÜNK MAGUNKKAL?? Nagy táskába ( a kórházba ) * - fürdõ papucs * - 3-4 elöl gombos hálóing, pizsama, ami kényelmes * - köntös * - Tenafix, bugyi * - zokni * - 2-3 db törölközõ * - kéztörlõ * - nyomható kézmosó szappan * - tusfürdõ, sampon, hajbalzsam * - fogkefe, fogkrém, egyéb pipere dolgok * - fontosnak vélt tisztasági holmik, krémek, stb. * - hajszárító * - papírzsebkendõ, szalvéta, puha wc papír * - betét ( Tena Lady Extra vagy Super, és szárnyasbetét ) * - fertõtlenítõ törlõkendõ a wc-re ( pl. : Domestos ) * - kistányér, kés, villa, kanál, bögre, pohár * - 5 db textil pelenka * - csomag nadrágpelenka * - popsitörlõ, popsikrém * - kis kesztyû * - melltartó * - melltartóbetét * - müzlistál ( fejéshez ) * - mellszívó * - tejfokozó tea * - cumisüveg * - bimbóvédõ * - olvasnivaló Kórházi táskán belüli kis csomag, szülõszobára * - elöl gombos hálóing * - innivaló ( lehetõleg szénsavmentes ásványvíz, 0.5l kiszerelésben, 2-3 üveg ) * - pohár * - gyümölcslé ( kis dobozos, szülés utánra ) * - ropi, vagy nápolyi * - szõlõcukor, tik-tak vagy csokoládé * - derékmasszírozó ( ha egyébként használunk ilyet ) * - textil pelenka, vagy kis frottír törölközõ * - zene ( CD, kazetta ) * - legyezõ * - bugyi, vagy Tenafix és betét ( nagy méretû, pl. Tena Lady Extra, vagy Super ) * - papucs ( apukának, illetve a kísérõnek is ) * - zokni * - fényképezõgép ( elem, töltõ, kártya, film, stb.)
Ja, nekem rövid a haja, de ha hosszúhajú vagy, akkor értelemszerûen hajszárító, fésû, stb. És bocsi, hogy kétszer küldtem el, nem tudom mitõl lett így.

Dél-pesti Jahn Ferenc Kórházban adnak kórházi hálóinget a vajúdás/szülés idejére vagy vigyek magammal sajátot?

Legjobb válasz: 3 éve még úgy volt, hogy választhattál. A vajúdás ideje alatt az volt rajtad, amit akartál, a szüléshez viszont át kellett öltözni a kórházi lebernyegbe. Én már a vajúdás elején azt vettem fel, mert úgyis mindegy volt.

3 éve még úgy volt, hogy választhattál. A vajúdás ideje alatt az volt rajtad, amit akartál, a szüléshez viszont át kellett öltözni a kórházi lebernyegbe. Én már a vajúdás elején azt vettem fel, mert úgyis mindegy volt.
Egy évvel ezelõtt is úgy volt, hogy csak azt a zöld, hátul megkötõs "köpenyt" adták. A vajúdás alatt lehetett rajtad a saját hálóinged, a szülésnél fel kellett venni a köpenyt. Egyébként mi (apás szülés volt) bevittük az összes cuccomat a vajúdó szobába és ha kellett valami rögtön ott volt a táskában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sokat segített. Még annyit, hogy szülés után a kórházi hálóingben megyek/visznek le osztályra és ott zuhanyozhatok, átöltözhetek, vagy még ez is a szülõszoba környékén történik? A táskámat én is a közelemben szeretném tudni. Igyekeztem e szerint bekészíteni a holmikat is.
Második vagyok. Miután összevarrtak átvittek egy másik szobába, ahol mondta a nõvér, hogy meg kell várni amíg pisilek, erre egy ágytálat és kb. 10 percet. Sajnos nekem nem sikerült ezért 10 perc után megkatétereztek. Utána felvehettem a fehérnemût meg a hálóinget. Majd mondták, hogy még kb 2 órán keresztül megfigyelnek és kitoltak a folyosóra és ott feküdtem amíg nem jött egy beteghordó és át nem tolt a szobámba. Így visszagondolva elég furcsán hangzik de akkor egyáltalán nem érdekelt, fel se tudtam volna kelni :) A szobában már azt csinálhatsz amit csak szeretnél, jobban mondva amit tudsz :) Ott van melletted a kisbabád egész nap ha jól emlékszem reggel 6-kor hozták õket és este 10-kor vitték el, kivéve amikor látogatási idõ van akkor a csecsemõosztályon vannak. Egyébként ha van valami napközben is beadhatod a csecsemõsöknek de azt nagyon nem szeretik, rászóltak pár kismamára, hogy õ vigyázzon a babájára egész nap.
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszoló! Köszönöm szépen a segítségedet, így már jobban el tudom képzelni mi vár majd rám. Így leírva ugyan nem túl vonzó a helyzet, amúgy is félek a szüléstõl, de tudom, hogy a kisbabám majd mindenért kárpótol, csak jó lenne már ott tartani. Remélem hamar túl leszünk mindenen és csak a kisfiammal lehetek. Köszönöm még egyszer!
Második vagyok. Hidd el, minden rendben lesz. Nemsokára egy szép, egészséges babát tarthatsz a karjaidban. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedvességed! Igyekszem csak erre gondolni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!