Találatok a következő kifejezésre: A kórházba vigyek (144 db)

Hol kell kérelmezni, hogy a mentő abba a kórházba vigyenek szülni amelyikbe szeretnék és ne abba amelyik az adott körzetben van? Mit kell ilyenkor csinálni?

Legjobb válasz: Az a biztos, ha autóval vagy taxival mész, akkor oda, ahová szeretnél. Mentõt akkor érdemes csak hívni, ha valami nincs rendben, de akkor õk a legközelebbi szülészettel rendelkezõ kórházba fognak vinni.

Az a biztos, ha autóval vagy taxival mész, akkor oda, ahová szeretnél. Mentõt akkor érdemes csak hívni, ha valami nincs rendben, de akkor õk a legközelebbi szülészettel rendelkezõ kórházba fognak vinni.
A barátnõm sem a körzetes kórházban szült. A mentõsöket amikor felhívták szóltak, hogy hová szeretné ha vinné õket. Természetesen eleget tettek a kérésüknek, csak azt mondták, hogy ki kell akkor fizetni a szállítási díjat (amit azóta sem küldtek ki). Szóval ne aggódj emiatt!!
Tudom, hogy régi kérdés, de szeretnék hozzászólni, mert nem jól mondta a többség. A mentõ elvisz oda, ahol szülni akarsz, ha elõre kérsz egy igazolást az orvosodtól, hogy te x kórházban akarsz szülni. Tehát lehet mentõvel menni, nem kell autóval, ha nem akarsz, de akkor elõre íratni kell a nõgyógyásszal egy papírt, õ tudni fogja, hogy mirõl van szó.
A mentõ nem visz kívánságod szerinti kórházba. A mentõket szabályok kötelezik hogy kit hová vihetnek eset esetén. Ha választott kórházban szeretnél szülni, autóval kell hogy bevigyen valaki.
Az én orvosom beírt a terhes kiskönyvbe, hogy igazolt, hogy ne oda vigyenek, hanem a választott kórházba, igaz kocsival mentünk be, mert itthon volt a férjem.

Mikor adjak elösszőr cumit a baba szájába? Már a kórházba vigyek egyet magammal?

3 hét múlva születik els? kisbabám és nem vagyok még jártas a témában.Vigyek a kórházba cumit és cumisüveget?

Legjobb válasz: Most biztosan le fognak oltani a cumiellenesek, pedig én is az voltam. :) Kézzel-lábbal tiltakoztam,h. a babám cumizzon. Aztán amikor a kórházban éjjel-nappal üvöltött a kisfiam, már én könyörögtem a páromnak,h. hozzon cumit. Amint beraktam a szájába, rögtön elaludt nyugisan. Utána nyugodtam meg én is és tudtam kicsit pihenni. Szerintem vigyél be magaddal, nem foglal sok helyet és ha nem muszáj, ne add neki oda. De azért nem árt, ha kéznél van! Ahhoz -szerintem- senkinek semmi köze,h. adsz-e a cumit a babádnak! Cumisüveg viszont felesleges, azt ne vigyél.

Akkor leírom az én tapasztalt verziómat! 16 hónapos babám még mindíg cumizik, 7 napos kora óta. Amikor terhes voltam mint most Te is nagyon a cumi ellen voltam. De azért vettem egyet a biztonság kedvéért lesz ami lesz! A kórházban én se vittem be, de nem is szopott a fiam rendesen, tehát a szopási technikáját nem a cumi zavarta meg. 6 naposan haza engedtek minket a fiam állandóan cicizni, cumisüvegezni akart. Így ordított is rendesen, tehát jött az a fránya cumi! Szóval vegyél Te is ha gondolod. Õt a mai napig megnyugtatja, szereti és nincs állandóan a szájában, csak ha alszik vagy nagyon nyûgös.
Most biztosan le fognak oltani a cumiellenesek, pedig én is az voltam. :) Kézzel-lábbal tiltakoztam, h. a babám cumizzon. Aztán amikor a kórházban éjjel-nappal üvöltött a kisfiam, már én könyörögtem a páromnak, h. hozzon cumit. Amint beraktam a szájába, rögtön elaludt nyugisan. Utána nyugodtam meg én is és tudtam kicsit pihenni. Szerintem vigyél be magaddal, nem foglal sok helyet és ha nem muszáj, ne add neki oda. De azért nem árt, ha kéznél van! Ahhoz -szerintem- senkinek semmi köze, h. adsz-e a cumit a babádnak! Cumisüveg viszont felesleges, azt ne vigyél.
Szia! Én vittem be cumit a korházba.Nagyon jó volt, õ is nyugodtabb volt tõle.Nagyon cumis volt, de 3 hónapos korától egyszerûen nem fogadta el.Most 7 hónapos és nem cumizik!Attól, hogy már a kórházban cumizott nem szokott rá.Cumisüveget is vigyél mert az setlegesen lefejt tejet abban oda tudod adni neki.Nekem nem volt tejem, így a tápszert pohárból és cumisüvegbõl kapta a korházban. Vigyél én azt ajánlanám, jó ha van és nem nagy helyet foglal a csomagban. Mi az, hogy nem engednek egy korházba cumit bevinni?
Én úgy döntöttem, hogy kap cumit a fiam, és ennek az volt az okat, hogy egyrészt nem akartam, hogy egész nap mellen lógjon, másrészt mert nagyon tartottam attól, hogy az ujját fogja szopni. Mivel öcsémnek sem adtak cumit (én kaptam, és anyukám úgy gondolta, inkább tesómnak már nem ad), aztán öcsém még 13 évesen is szopta az ujját titokban. És nagyon csúnya volt sokáig a cumis ujja. De a kórházba nem vittem magammal cumit. Otthon meg simán rácuppant, így ha nem azért sírt, mert éhes volt, hanem mert csak cummogni akart, nagyon jól megfelelt neki. Viszont ma már lehet, hogy én sem adnék cumit. Amíg pici volt, ez nagyon jó és kényelmes volt mindkettõnknek, de most, két és fél évesen is még cumis, nem tud cumi nélkül elaludni. Nem is ez a legnagyobb gond, hanem a sok gond, ami a cumival van. Lehet, hogy elsõre kényelmesebbnek tûnt így a dolog, de aztán... Bár a fiam már nagyon hamar átaludta az éjszakát evés nélkül, de a mai napig sokszor kelek fel arra éjjel, hogy kiesett a cumi és vissza kell adni. Meg a cumik nem tudom hogy, de állandóan eltûnnek. És sose kerlnek elõ, amikor a legjobban kéne. Ha lesz következõ baba, szerintem neki már nem adok cumit. A kórházba cumisüveget sem vittem, bár itthon szükség volt rá, ezért vettem is elõre, de a kórházban az volt, hogy a teát kicsi pohárból kellett adni, kinti üveget nem lehetett bevinni. Itthon kellett, mert a fiam nem tudta rendesen bekapni a mellem, és fejnem kellett neki, a pohárral meg nagyon ügyetlen volt, és nem volt türelme bajlódni vele, amikor olyan nagyon éhes volt. A cumisüvegrõl amúgy gond nélkül le is szokott két évesen.
Szerintem minden baba más cumiügyileg. Én például bevittem magammal a kórházba egy cumisüveget, és milyen jól tettem! Császáros lettem végül, tejem nulla, és a gyerek elkezdett vészesen fogyni, meg is ijesztettek, hogy nem fognak hazaengedni, ha még többet fogy. Kénytelenek voltunk adni neki tápszert, és az ottani úgymond cumisüvegbõl (egy gyógyszeres üveg szájára ráhúzott gumi [email protected], amibõl ömlött a tápszer) lehetetlen volt adni neki, így bevetettem az Aventes üveget, amibõl gyönyörûen tudott enni. Cumit is vittem be, de állandóan kiköpte. Most 5 hós lesz, és elalváshoz ugyan beadom a szájába, de kiköpi pár perc múlva, és inkább a hüvelyujját szopizza, aztán pár perc múlva már azt sem. Szóval azért, mert cumit adsz a szájába, nem törvényszerû, hogy cumifüggõ lesz a babád. Szerintem vigyél magaddal, mert nem tudhatod, mi lesz.
Azért, mert bababarát kórház (elméletileg), és mint ilyen, a szoptatást pártolja, azt meg a cumi és a cumisüveg hátráltatja/hátráltathatja.
inkább vigyél!nálunk aki nem visz, annak adnak egy kórházit!
Teljesen felesleges egy újszülött babát rászoktatni a cumira.Nincs szükségük rá, ezért ösztönösen ki is köpik.A szopási ösztönét inkább elégítsd ki az anyamellel, ez a tejtermelésnek is jó, és nem kell késöbb leszokatni a cumiról.Én császárral szültem, és a korházból hazatérve sem volt tejem, csak kb. 2 hét múlva kezdett beindúlni.Tápszerrel jöttünk haza, és megszenvedtem míg elhagytuk.Ha cumit adtam volna az elején, soha nem lett volna annyi tejem, amennyi neki kell.Ha szopni akart, mellre tettem, nem kell semmi más. Egyébként babafüggõ a cumi, de egy újszülöttnek nem kell.Van amelyik babát megzavarja és nem akar szopni, mert kielégíti vele a szopási ösztönét.Tapasztalat! A babádnak csak RÁD lesz szüksége!A többin ráérsz még gondolkodni késõbb is, ha szükséges. 1 éves, még szopizó kislány anyukája!
minden baba más, egyiknek kell, mert másképp nem nyugszik, a másik nem hajlandó bevenni a szájába, ezt elõre nem tudhatod. azzal nem értek egyet, hogy "nem kell rászoktatni", jó lenne, ha ez így mûködne, de sajnos nem így megy. ha igényli a baba, kettõ közül választhatsz, vagy adsz neki cumit, vagy egész nap a melleden lesz 8szó szeritn) és nem fogsz tudni mást csinálni tõle. szóval vigyél be, abból baj nem lhet, . cumisüveg nem kell szerintem, törekedk a szoptatásra. az én babám amúgy cumizik, de sose volt cumizavara, még a mai napig szopik, 14 hós. az is olyan dolog, hogy babánként változó, vagy van vagy nicns.
Elsõ vagyok!Nekem van egy 6éves kislányom is!Tehát nem az elsõ babát várom!Az én lányom is nagyon sokat ordított, de mivel szopott azt se tudta, hogy kell a cumit szívni!Nem tudott rákapni!A doki is azt mondta, hogy nem kell, mert a fogainak se tesz jót plusz nehéz lesz leszoktatni!Ez így van az ismerõseim körébe, hogy 4-5 éves a gyerek, de a cumi az ott lóg a szájába!Hát gyönyörû!A másik meg éjszaka is felkel ha kiesik a szájából!A korházba pont ezekért nem engedik be meg baba barát kórház!Én nem vinnék neki cumit!Én is vettem, de csak ha nagyon muszáj akkor fogom használni!:-)
Szia!Nekem az a véleményem, hogy egyáltalán nem kell cumira szokatni a picit!Cumisüveg meg csak akkor kell ha nem lesz tejed!Miskolcon egyiket se engedik a korházba bevinni!22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Pont Miskolcon fogok szülni! :) Tejem az biztosan lesz, mert már most "csordogálok".
Ha szoptatni akarsz, akkor a cumit és a cumisüveget teljesen felejtsd el. A cumisüvegbõl túl könnyen jön a tej, és teljesen más technikával kell szopni. Ha ez kerül a gyerek szájába elõször, akkor soha nem fog megbirkózni a mellel, ami teljesen más technikát és sokkal több energiát igényel. Keress rá erre a szóra a google-ban: "cumizavar". Itt egy eredmény a sok közül: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/cumizavar Nekem még 8 hetem van hátra a babám érkezéséig, azonban cumit egyet se fogok venni, cumisüveget is csak egyet, a biztonság kedvéért. Ha mégse lenne tejem, késõbb még vehetek akármennyit, akármilyen feltéttel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Úgy látom ez babafüggõ is lesz! :)

A kórházba vigyek bimbóvédőt? és előtte itthon mikros sterilizálóba tegyem be?

Már mindent összekészítettem, de ezt nem tudom, hogy kell-e..

Legjobb válasz: Beviheted,nem sok helyet foglal és ha meg szükséged lesz rá,jó ha ott van.Mindenképpen sterilizáld ki elõtt úgy,ahogy írtad is.

Beviheted, nem sok helyet foglal és ha meg szükséged lesz rá, jó ha ott van.Mindenképpen sterilizáld ki elõtt úgy, ahogy írtad is.
Otthon sterilizáld, de amugy a korházban is van rá lehetöség. Ha szukséged lesz rá, lehet érdemes mégegyszer a korházban is sterilizlni.Nem árt, ha van nálad. Nekem jol jött volna, de végul is megoldottuk nélkule.
Mindenképpen vidd! Én vittem magammal, csak mint kiderült, nem jó méretût. De nagyon hiányzott, kisfiam vérhólyagot szívott a mellemre. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Miket vigyek a korházba szüléshez? Hány törölközö kell (a vérzés miatt) háloinget és bugyit menyit vigyek? Hány táskába fér el amit vinni kell, vagy külön vigyek a szülöszobára meg a többit 1 másik táskába? Van hely elrakni a + táskát, ruhámat?

Pécsen fogok szülni!Néhány helyen olvastam mit kéne vinni de nem tudtam ki igazodni,irjatok 1 pár tapasztalatot,agodom hogy tul sok mindent cipelünk be fölöslegesen és egyáltalán lessz hová pakolni?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy a pécsi kórházba mekkorák a szekrények ahova a táskád befér, mert én Pesten szültem! 4 hálóing, 4 törülközõ (2 alsó test, 2 felsõ test), 2 csomag eldobható bugyi (mert én inkább kidobtam mint hazaküldjem, kimosatni), 2-3 csomag tena lady betét, tusfürdõ, hajsampon, intimlemosó, fogkrém, fogkefe, hajszárító, fésû, szoptatós melltartó, melltartóbetét, mellszívó, kés, villa, kanál, pohár, GÁTMETSZÉS ESETÉN párna aminek a neve most nem jut eszembe, de nagyon jó ha van! Nekem ennyi kellett, a többit meg hozták miután megbeszéltük! Hirtelen ennyi jutott eszembe! 3 hónapos kislány anyukája

Azt nem tudom, hogy a pécsi kórházba mekkorák a szekrények ahova a táskád befér, mert én Pesten szültem! 4 hálóing, 4 törülközõ (2 alsó test, 2 felsõ test), 2 csomag eldobható bugyi (mert én inkább kidobtam mint hazaküldjem, kimosatni), 2-3 csomag tena lady betét, tusfürdõ, hajsampon, intimlemosó, fogkrém, fogkefe, hajszárító, fésû, szoptatós melltartó, melltartóbetét, mellszívó, kés, villa, kanál, pohár, GÁTMETSZÉS ESETÉN párna aminek a neve most nem jut eszembe, de nagyon jó ha van! Nekem ennyi kellett, a többit meg hozták miután megbeszéltük! Hirtelen ennyi jutott eszembe! 3 hónapos kislány anyukája
szia. én mindenbõl minit vittem. legkisebb sampon, tusfürdõ... minnél kevesebb helyet foglaljon el a cucc. érdemes vinni, 2 papucsot, köntöst, szénsavmentes ásványvizet (ha hamarabb kell befeküdni), ropogtatnivalót, újság v. rejtvény. zsepi, wc papír, minden okmány a babáról és rólad, nem túl sok pénz.az ékszereket hagyd otthon. én hálóinget nem húzhattam otthonit szülés után, és nem is bánom, hogy nem a sajátomat véreztem össze. telefon és töltõ !
A kérdező hozzászólása: De a szülöszobára külön csomagt csináltatok és igy két táska lett vagy mindent egybe?MI az ami a szülöszobán kell?Mellszivoz vigyek?Ami nem kell éppen hová rakhatom, pl.utcai ruha?HA valaki TUDNA PÉCSRÖL irni nagyon megköszönném FONTOS!
szia én a klinikán fogok szülni. kétszer beszéltem az egyik szülésznõvel, õ azt mondta, hogy 2 csomag legyen: 1. amit a szüléshez készítesz, 2. amit a kórházi bentfekvéshez. min. 3 nap. én is így készülök. egy sporttáskába pakoltam a szüléshez, egy bõröndbe a szülés utánra. szerintem ne pakolj be fölösleges cuccokat. ha kell v.mi a férjed úgyis behozza. legalábbis mi közel lakunk a klinikához, így ez megoldható. pl. én hajszárítót, mellszívót, meg ilyeneket nem pakoltam be, ha égetõ szükség lesz rá, a férjem behozza. a tejképzõdés úgyis csak napokkal a szülés után indul be, felesleges a mellszívó, és ha mégis kell, van a kórházban. mondom, ezt hallottam, de még nem próbáltam, tehát nincs tapasztalatom. ez az elmélet, majd meglátjuk, hogyan fog mûködni mindez a gyakorlatban... mokorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: Szeptember közepére várom a babát.Mi sajnos nem lakunk közel és a férjem sokat dolgozik de ha nagyon kell ö is be tud hozni dolgokat csak tudni szeretem volna nás hogy oldja meg mert 1 csomagba biztos nem férnék el.A másik csomagot (ami a korházi tartozkodáûshoz van) hova lehet rakni ameddig a szülöszobán vagyok és az utcai ruhát?Van szekrény?A szülés után a férjem hozhatja acucaimat az osztályra vagy a növérek hozzák, és kipakolni birni fogok vagy majd?Ugy tudom pelenkát és popsitörlöt kell vinni, azt oda kell adni a növéreknek vagy nálam lessz?
külön szülõszobák vannak, tehát egyszerre egy szülõszobában egy nõ van. oda is lehet pakolni, meg van ott, az emeleten v.mi szekrény, ahova be lehet tenni cuccokat. de az is megoldás, hogy addig az autóban hagyod a bõröndöt és a szülés után a férjed felhozza.
Szia! Én is a Klinikán fogok szülni, most aug 19-én lesz szülõszoba látogatás, ha van idõd és energiád, menj el. Ott elmondanak mindent. Könnyû szülést!
Bár én nem pécsi vagyok, de egy dolog eszembe jutott, amit nagyon tudok ajánlani mindenkinek, aki szülni fog. Én külön vettem 5-6 db kisméretû törölközõt, és fürdésnél a gátseb környékét csak és kizárólag azokkal töröltem meg. Ki nem mostam/mosattam egyiket sem, használat után mentek a kukába. Jó volt, hogy nem a rendes törölközõt véreztem össze, és hogy azt a területet mindig tiszta törölközõvel törölhettem meg.

Mit vigyek be magammal a korhazba szuleskor? Mit vigyek be a picuromnak?

Legjobb válasz: "TAJ kártya!!!!!! Orvosi papírok (minden ami a terhességgel kapcsolatos), igazolványok, Papucsok: gumi papucs a zuhanyzóba és egy rendes papucs (ne divatozz, a legfontosabb, hogy stabilan tudj benne menni) a többi közlekedéshez. Törülközõ Zokni, ha fázna a lábad. Egy nagy palack ásványvíz, esetleg pohár. Köntös, ha fáznál. Szõlõcukor, csoki, keksz Élelmiszer apának Fényképezõgép, esetleg telefon Késõbb: Hálóing, ami elöl gombolós, mell alatt behúzós, 3db Textilpelenka vagy szoptatós betét a melbõl elcsöppenõ tej felfogására. Esetleg szoptatós melltartó - bár bent jobb ha nem hordasz melltartót, a tejtermelõdés miatt Intimbetét, (super XXL)vatta!!!!!! bugyi - BÁR NEKEM NEM ENGEDTÉK FELVENNI Zoknik Sok sok palack ásványvíz (sokat kell innod majd),100% ivólé Evõeszköz, bögre, szalvéta Körömlakk, krém, újság, könyv, horgolás.....barátok címlistája, toll Babának: érdemes vinni néhány kispelenkát (mert általában a 2 méretet adják a kórházban), néhány bodyt, tipegõt, textil pelenkát - De ezeket ráér majd behozni a család, meglátod, hogy szükség van e rá. Telefontöltõ, telefon Fogkrém, fogkefe, alapvetõ tisztálkodási eszközök, törülközõkéztörlõ, tusfürdõ, fésû… Popsitörlõ neked és a babának is jó Ha van mellszívód sterilizáld ki elõre és ha szükség van rá, majd beviszik neked (ha nincs, nehogy vegyél, lehet nem is lesz rá szükséged) Szatyor a szennyesnek Hazamenetelhez ruha neked és a babának és hordozó Pénz, de kevés Ékszer nem kell +1: az anyakönyvezéshez szükség lesz: személyi igazolvány+lakcímkártya (apáé fénymásolva is jó) 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat (ezt annál az önkormányzatnál tudjátok kikérni ahol a házasságkötés volt, de ha a szülés és a házasságkötés egy városban történt, akkor el szokták fogadni a régit is) vagy friss apasági nyilatkozat"

"TAJ kártya!!!!!! Orvosi papírok (minden ami a terhességgel kapcsolatos), igazolványok, Papucsok: gumi papucs a zuhanyzóba és egy rendes papucs (ne divatozz, a legfontosabb, hogy stabilan tudj benne menni) a többi közlekedéshez. Törülközõ Zokni, ha fázna a lábad. Egy nagy palack ásványvíz, esetleg pohár. Köntös, ha fáznál. Szõlõcukor, csoki, keksz Élelmiszer apának Fényképezõgép, esetleg telefon Késõbb: Hálóing, ami elöl gombolós, mell alatt behúzós, 3db Textilpelenka vagy szoptatós betét a melbõl elcsöppenõ tej felfogására. Esetleg szoptatós melltartó - bár bent jobb ha nem hordasz melltartót, a tejtermelõdés miatt Intimbetét, (super XXL)vatta!!!!!! bugyi - BÁR NEKEM NEM ENGEDTÉK FELVENNI Zoknik Sok sok palack ásványvíz (sokat kell innod majd), 100% ivólé Evõeszköz, bögre, szalvéta Körömlakk, krém, újság, könyv, horgolás.....barátok címlistája, toll Babának: érdemes vinni néhány kispelenkát (mert általában a 2 méretet adják a kórházban), néhány bodyt, tipegõt, textil pelenkát - De ezeket ráér majd behozni a család, meglátod, hogy szükség van e rá. Telefontöltõ, telefon Fogkrém, fogkefe, alapvetõ tisztálkodási eszközök, törülközõkéztörlõ, tusfürdõ, fésû… Popsitörlõ neked és a babának is jó Ha van mellszívód sterilizáld ki elõre és ha szükség van rá, majd beviszik neked (ha nincs, nehogy vegyél, lehet nem is lesz rá szükséged) Szatyor a szennyesnek Hazamenetelhez ruha neked és a babának és hordozó Pénz, de kevés Ékszer nem kell +1: az anyakönyvezéshez szükség lesz: személyi igazolvány+lakcímkártya (apáé fénymásolva is jó) 1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat (ezt annál az önkormányzatnál tudjátok kikérni ahol a házasságkötés volt, de ha a szülés és a házasságkötés egy városban történt, akkor el szokták fogadni a régit is) vagy friss apasági nyilatkozat"
hálóinget, ami elõl gombos, de nem muszáj hálóingnek lennie, az a lényeg hogy elviselhetõ legyen.aztán tusfürdõt, étkezési eszközöket, bubimentes vizet, vagy gyümileveket, fogkefe, fogkrém, tenna betét két csomaggal- ha normál szülés lesz, törülközõ, fürdõs papucs-nem fürdõs papucs, wc-papír, minden iratot, amit eddig a terhesgondozásokon kaptál-vérvételi eredményeket.., a picinek pelenkát( vannak olyanok amik 2-5kg-os babákra jók-ezek a kezdõ/újszülött csomagok), valami ujjatlan bodyt ebben a melegben meg fogtok sülni.popsikrém, popsitörlõ kendõ, alkohol-bár ezt a védõnõ fogja majd kiírni nektek receptre otthonra a köldök kezelésére, bimbóvédõt-vagy kiemelõt ha nem áll ki a bimbód, szopi párna, jaa és én vittem a kispárnámat mert nem tudtam volna "kényelmesen" aludni.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat
utolsó vagyok, kiskönyv, labor papír nekem az utolsót kérték.
Már szépen leírták páran. A másodikat kérdezem, hogy a körömlakkos sort ugye csak poénnak szánta? Semmi ilyesmire nem lesz idõ! Persze én babás szobában voltam, csak azzal van tapasztalatom. Ha a másikba kerülök tuti alszok négy napig, max újság.
A körömlakkos vagyok. Azt mi a vadkempingezésre is visszük :) - hogy jó legyen a hangulat :) bogrács, kisásó, aceton. Barátnõmnek mondom: valami könnyû olvasmányt vigyen. Erre bevitte a Platon összeset :) - azt mondja õt az szórakoztatja :) Nekem rengeteg üres idõm volt.De nem az idõtöltés, hanem arra gondoltam, hogy azt vidd be, ami az egyéni komfortérzetedhez még elengedhetetlen.
Nekem nem volt tejem, így cumisüvegeket (vizes, tápszeres) kellett bevinnem. Ruhát, tápszert, pelenkát és minden tisztálkodáshoz szükséges dolgot a kórház biztosított a babának. Csak a hazaúthoz kellett babaruha.

A kórházba mit vigyek magammal a babának és magamnak?

30hetes vagyok és szeretném a "korházba men?s" csomagot összepakolni.

Legjobb válasz: Szia! Elõzõ válaszhoz annyit tennék hozzá, hogy sok - sok betétet vigyél, mert szükséges, hidd el. Én egy csomagot vittem, de szülés után este páromnak már hoznia kellett a következõ csomagokat. Bugyit is vigyél többet, mert lehet átvérzel majd és nem kellemes mindig mosogatni. Nálunk a Péterffy-ben adtak a babának ruhácskát, ezért nem kellett vinni külön. Sapit vihetsz neki be mert azt nem adnak. Bár nem tudom a te korházadban adnak -e ruhát a kicsinek, ezért kérdezd meg szerintem az orvostól. Nekem a hordozót párom hozta be mikor indultunk haza. Akkor vigyen magával rugdalózót, sapkát, meleg kabátkát, takarót és hordozót is. Ja és egy textil pelenkát, hogy védje a naptól. Terítsétek a kis arcára a szabadban. SOk sikert a babához!

Szia! Elõzõ válaszhoz annyit tennék hozzá, hogy sok - sok betétet vigyél, mert szükséges, hidd el. Én egy csomagot vittem, de szülés után este páromnak már hoznia kellett a következõ csomagokat. Bugyit is vigyél többet, mert lehet átvérzel majd és nem kellemes mindig mosogatni. Nálunk a Péterffy-ben adtak a babának ruhácskát, ezért nem kellett vinni külön. Sapit vihetsz neki be mert azt nem adnak. Bár nem tudom a te korházadban adnak -e ruhát a kicsinek, ezért kérdezd meg szerintem az orvostól. Nekem a hordozót párom hozta be mikor indultunk haza. Akkor vigyen magával rugdalózót, sapkát, meleg kabátkát, takarót és hordozót is. Ja és egy textil pelenkát, hogy védje a naptól. Terítsétek a kis arcára a szabadban. SOk sikert a babához!

34 hetes vagyok. Már készítgetem a kelengyét. Miből mennyit, és mit vigyek magammal a kórházba?

Legjobb válasz: Szia! Úgy vettem észre,hogy a kórházakban az újszülöttek kórházi ruhát kapnak, ezért javaslom, hogy kérdezd meg az orvosodat (vagy hanincs fogadott dokid, a kórházat), hogy mit vigyél be. Én a MÁV-ben szültem, és a gyereknek csak az alábbiakat kellett bevinnem: -pelus -popsitörlõ -popsikrém -1 váltás ruha, amibenhaza tudtuk hozni. A többi szükséges dolgot a kórház biztosította. Üdv és minden jót!

Szia! Úgy vettem észre, hogy a kórházakban az újszülöttek kórházi ruhát kapnak, ezért javaslom, hogy kérdezd meg az orvosodat (vagy hanincs fogadott dokid, a kórházat), hogy mit vigyél be. Én a MÁV-ben szültem, és a gyereknek csak az alábbiakat kellett bevinnem: -pelus -popsitörlõ -popsikrém -1 váltás ruha, amibenhaza tudtuk hozni. A többi szükséges dolgot a kórház biztosította. Üdv és minden jót!
http://www.hoxa.hu/?m1=2&m2=3&p1=cikk&p2=9 Ez egy alap lista, de számtalan ilyet találsz még a neten. Ha a két hálóing helyett 3-4 viszel az sem baj, én naponta küldtem haza legalább egyet.
Haloingek amennyit tudsz, en szerettem mindig frissben, tisztaban lenni. BETET!!! Jo sokat, nagy meretut, bugyikat sokat, nagyokat, hogy konnyen tudd a betetet cserelni, ne szoritson sehol. Papucs, torolkozo zuhanyozni egy alulra tisztalkodni. Piperecucc. Evoeszkoz nekunk kellett a korhazba. Erteket ne vigyel, nehogy ellopjak. Ami esetleg majd meg kell, szulok, parod beviszi. Furdokopeny. Haloing, bugyi, betet sok!!! A tobbi normalis mennyiseg.
Kérdezd meg a kórházat, mert van ahol pelenkát kérnek, van ahol ruhát, van ahol semmit.Én, amikor NSTre kezdtem járni a 36. héttõl, akkor "felszaladtam" a szülészetre és ott mindent elmondtak részletesen. Ha az érdekel, h magadnak mit, akkor írj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Õ amúgy helyettesítõként az adott kórházban szokott dolgozni. Hivatalosan a kórház orvosai közül egy.
Egy kis logika nem árt. Ha mentõt hívsz azt jelenti, hogy megindult a szülésed és nem biztos, hogy beérsz a kórházba lábon, vagy a saját kocsitokkal. Ergo a legközelebbi szülõszobába kéne menni nem? A mentõ nem fog értetlenkedni amúgy és el is fog vinni, de az õ kompetenciája megitélni, hogy beér-e veled a választott kórházba, vagy bevisz a legközelebbi szülészetre.
Heteken belül fogok szülni, az orvosom beírta a kiskönyv utolsó oldalára, hogy Szülését az XY kórházban tervezzük, aláírás, pecséttel. Szerinte a lakóhelyeden belül nem okoz gondot, hogy ne a körzetes kórházba vigyen a mentõ. Akkor érdemes beíratni, ha más városban szeretnél menni szülni. Pl.: egy budapesti kórházba mennél valahonnan vidékrõl. Nekünk eszünkbe sem jutott, hogy ne a saját autónkkal menjünk be a kórházba, pedig januárban sokkal nagyobb esély van a hóesésre, mint az év bármelyik hónapjában. A mentõben utazással kapcsolatban azért érdemes megfontolni, hogy fogalmad nincs róla, ki utazott benne elõtted. Két beteg között pedig nem igazán fertõtlenítik ezeket....
A kérdező hozzászólása: Én felmentem most az OMSZ honlapjára és rákerestem arra, hogy ki, milyen esetben hívhat mentõt és az egyik pont az a szülés megindulása volt. Nyílván ha rendszerezõdtek a fájások vagy elfolyt a magzatvíz, akkor már lehet hívni õket. A párom tud vezetni, de ha lenne kocsink, akkor is megfontolnám a mentõt, mert õ szerintem idegesebb lesz, mint én és nem biztos, hogy tud koncentrálni. Ha ideges, még a nevét sem tudja :)
Egy szüléshez ne hivjunk mentõt? volt már párszor olyan hogy a mentõben szültek meg. Akk szüljünk taxiban, buszon vagy miközben a férjünk vezet? Egy ismerõsöm elindult kocsival szülni a férje messze volt. fél uton már mentõt hivott és félreált mert nem birt tovabb vezetni. És valoban nem a rohammentõt küldik ilyenkor. Nallunk nincs korház csak 40 kmre. Marciusban fogok szülni. Eddig ugy van hogy a párom visz autoval, de ha netalán olyan állapotban lesz, pl bepanikol, vagy hatalmas havazás, inkabb mentõt hivok mert a félorás úton akármi megtörténhet és akkor a mentõs azért többet tud errõl mint én vagy apuka. És akinek nincs autoja az otthon szül?vmi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Valóban nincs autónk. Tervezzük, csak még nem futotta rá, hitelt meg nem akarok. Mivel elsõ baba lesz, nekem kifejezetten ajánlották a mentõt, ha elfolyik a magzatvíz, vagy rendszerezõdnek a fájásaim, mivel ugye tapasztalatlan vagyok és inkább menjek be korábban, mint késve. Amúgy hála az Égnek, soha nem kellett mentõt hívni miattam, így szerintem ez az egy alkalom belefér. :-)
Utolsó, de hülye vagy! Nekünk pl. nincs autónk, akkor sétáljak be? Ráadásul tele van a net olyan sztorikkal, hogy a taxis nem vitte be a vajúdó nõt, mert félt, h. koszos lesz a kocsija. Az is köztudott, hogy ha pl. elfojt a magzatvíz, akkor feküdni kell, nehogy rátekeredjen a köldökzsinór a baba nyakára. Szerinted így sétálgasson a baba a taxihoz? Millió esetrõl tudok, mikor az idõs nyanyák taxinak használják a mentõt, az ilyeneket okkal oszthatod ki, de nehogy már egy vajúdó nõ ne merjen mentõt hívni... Tiszta idióta vagy!!!
Utolsó. A mentõ erre való. Nem biztos, hogy van autójuk és pénzük taxira. Ezért fizetünk egy vagyont, hogy normálisan ellássanak bennünket, ha szükséges. Ha már normális ellátás nincs, akkor szállítás legyen. Egy szüléshez nem a rohammentõt küldik, ha nincs baj. Senki nem fog emiatt meghalni, mert egy kismamát kórházba visznek.
Ne haragudj az offert, de mindenki tudja milyen keves a mento, es sok sulyos eletveszelyes esetben tul sokat kell varni a beteg meg is halhat! Pl szivinfarktus, agyverzes, baleset stb.. En ugy gondolom nem kene mentot hivnod, hanem vigyen be a parod a korhazba, mikor elment a magzatvized, vagy a fajasok surusodtek es tudod hamarosan szulni fogsz.. Tejlesen felesleges mentot hivni egy szuleshez!
A kórháztól kell egy befogadó nyilatkozat.
Én úgy tudom, hogy kell aláírás és pecsét az orvostól, hogy hova vigyen a mentõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Pont ezt néztem én is. Most, ha megyek hozzá még rákérdezek, mert nem ha éppen nem az adott kórház az ügyeletes, és a mentõs értetlen, akkor bajban leszek :-)
Nekem a védõnõ írta be, de mivel nem kell oda se pecsét, se aláírás, te magad is beírhatod.
A kérdező hozzászólása: Mivel elsõ szülõ nõ vagyok és 5 km-re lakom a kórháztól, nem hinném, hogy nem érne be velem a mentõ, ráadásul ez a legközelebbi kórház is, csak ugye nem mindig az az ügyeletes.

3 hét múlva szülök, és fogalmam sincs, hogy milyen és mennyi kisruhát vigyek a kórházba, és mibe hozzam haza. A félegyházi kórházban adnak hálóinget, és pelenkát?

Legjobb válasz: Szia! Nem odavalósi vagyok, úgyhogy a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak-e hálóinget, pelenkát, ilyesmit. Ahol én szültem, ott elvileg van hálóing, de aznap éjjel pont nem volt tiszta , még jó, hogy vittem sajátot... a babák általában kapnak a kórházban kisruhát és pelust, de ezt is kérdezd meg. Szerintem te ne vigyél neki semmit (ha a kórház nem kéri), elég ha az apuka beviszi, amikor megy értetek. Leírom, én miket vittem neki: hosszú újjú body, rugdalózó, pulcsi, sapka, sál, kesztyû, zokni, bundazsák, textil pelenka, pléd, babahordozó, pelenka. Ebben hoztam haza. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Nem odavalósi vagyok, úgyhogy a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak-e hálóinget, pelenkát, ilyesmit. Ahol én szültem, ott elvileg van hálóing, de aznap éjjel pont nem volt tiszta , még jó, hogy vittem sajátot... a babák általában kapnak a kórházban kisruhát és pelust, de ezt is kérdezd meg. Szerintem te ne vigyél neki semmit (ha a kórház nem kéri), elég ha az apuka beviszi, amikor megy értetek. Leírom, én miket vittem neki: hosszú újjú body, rugdalózó, pulcsi, sapka, sál, kesztyû, zokni, bundazsák, textil pelenka, pléd, babahordozó, pelenka. Ebben hoztam haza. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Ja, azt nem irtam, hogy én sem odavalósi vagyok, csak a dokim ott vállal szülést, a védõnõm sem ott van, egyébként sem tud semmire választ adni.
Hálóinget a legtöbb helyen nem adnak. Vigyél magaddal szülni egyet, meg szülés után, a kórházi napokra legalább kettõt-hármat. Pelenkát adnak a legtöbb helyen, de csak pár darabot, ezért szerintem vigyél egy csomag újszülött pelust, meg törlõkendõt, hogy elég legyen minden. Hazahozásra ezek kellenek: hosszúujjú body rugi zokni sapka kardigán bundazsák, pólya vagy overall ha pólyában viszed haza, akkor más nem (szeritnem nagyon jó neki abban, nem szeretik, ha kiveszik õket belõle) ha nem pólyában akarod hazavinni, akkor hordozó, amit az autóban rögzíteni lehet A kórházban általában adnak ruhát a babákra, de szerintem telefonálj oda, hogy kell-e neked ottanra babaruhát csomagolni, vagy azt biztosítják-e.
Én vagyok az elsõ válaszoló, csak olvastam, hogy írták utánam a pólyát, hát én úgy tudom, hogy a legtöbb kórházban már nem használják, mert csak leszorítja a baba lábait, és ez is hozzájárulhat a hasfájáshoz, legjobb neki szabadon, ez biztos. Nálunk a kórházban szerencsére nem használták, és nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy kifejezetten ellenzi.

Miből áll a kórházba-menős lista? Mit kell vigyek magamnak, mit a babának? Hivatalos papírok?

Legjobb válasz: Nagyon sok ilyen kérdés van, remek válaszokkal. http://aldottallapot.blog.hu/2008/04/05/korhazi_lista_1 http://babafalva.hu/korhazi-csomag/ http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=2174 Utána már személyre szabhatod a listát, én egy excel táblába kezdtem el írni, miután meguntam, hogy mindenhová post it-eket ragasztok. :) Rákérdezhetsz a kórházban, a szülésznõnél is.

Nagyon sok ilyen kérdés van, remek válaszokkal. http://aldottallapot.blog.hu/2008/04/05/korhazi_lista_1 http://babafalva.hu/korhazi-csomag/ http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=2174 Utána már személyre szabhatod a listát, én egy excel táblába kezdtem el írni, miután meguntam, hogy mindenhová post it-eket ragasztok. :) Rákérdezhetsz a kórházban, a szülésznõnél is.
Szia! Minden kórház más, pl.nálunk nem kellett a babának sok minden, mert adtak, de lírom, én mit vittem. Neked: -2-3hálóing, vagy pizsama -ugyanennyi törölközõ -2 papucs, (egy a tusoláshoz) -betétek(én ezt nem vittem, vagyis ami bevált, Tena betét, hozzá a hálós bugyi) -fehérnemû -szoptatós melltartó -zoknik -tusfürdõ, sampon, fésû, stb. -evõeszköz, szalvéta, pohár, esetleg konyharuha -sok kaja(én sokat hozattam be, mert nem ízlett a menü:) -innivaló -textilpelus -mellszívó -melltartó betét -köntös -olvasnivaló -fényképezõgép -iratok(igazolvány, minden papírod, amit kaptál a terhesség alatt, taj kártya, apasági-házassági nyilatkozat, kiskönyv) Valamit lehet kihagyok! Babának: -pelenka -popsitörlõ -textilpelus -ruhát nem kellett vinni, adtak, csak hazajövõs ruhát ami body, rugi, zokni, sapka, kardigán, overál, ha hideg van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!