Találatok a következő kifejezésre: A kórházba méretű (8 db)

A kórházban papírvatta használata van előírva, hol szerezhetem be és miként is kell használni? Nagyobb méretű betét nem lenne jobb?

Legjobb válasz: Szia. Sajnos még vannak ilyen maradi kórházak. De jobb lenne. Nagyon sok helyen a Tena Lady-t javasolják, mert kényelmesebb és praktikusabb. Szerintem kérdezd meg gyógyszertárba, hogy ott lehet-e kapni. Üdv, 38 hetes kismama

Szia. Sajnos még vannak ilyen maradi kórházak. De jobb lenne. Nagyon sok helyen a Tena Lady-t javasolják, mert kényelmesebb és praktikusabb. Szerintem kérdezd meg gyógyszertárba, hogy ott lehet-e kapni. Üdv, 38 hetes kismama
Szerintem a Tena extra betét jobb és kényelmesebb. Azt vigyél meg eldobható bugyit.
Nálunk a szülés elõtt kellett a vajúdóba, amikor folyt mgzatvíz. a nõvérek adták, hogy csak ezt lehet használni. Szülés után már leszarták mit használtunk, csak ne vérezzük össze a folyosót és az ágyat. A Tena betét + eldobható bugyi vált be nekem a legjobban, az éjszakai betét csak a negyedik naptól volt jó, addig nagyon erõs vérzésem volt.
Szia!Akkor én szerencsés voltam, mert a kórházba adtak szülés után is vastag betétet míg haza nem engettek!Én szerintem vastag betét és pamut legyen!
A papír vattával nem sokat érsz, mert elég sok a vérzés hamar átvérzed. Vegyél inkább nagy betétet, ebbõl is legalább 2 nagy csomaggal, mert sûrûn kell cserélni. Késõbbre pedig vehetsz normált. Én jobban ajánlom a betétet olcsóbb, nekem ez vált be, de volt szobatársam akinek a tenna. A lényeg, hogy vatta és papír vatta ne legyen, mert semmit nem ér.

Újszülöttnek pelenka - mennyit és milyen méretűt érdemes elsőre bevásárolni, ha a kórházba is nekem kell vinni a pelenkát és az első napokra, otthonra is bevásárolnék előtte?

Ti hogyan számítottátok ki, hogy hogyan éri meg?

Legjobb válasz: Ne vegyél elõre sok pelenkát, mert nem tudhatod, hogy mekkora kell és milyen márka. Egy csomag 1-es méretet vegyél a kórházi napokra. 20-30 darab van benne, bõven elég lesz. A többit akkor vedd meg, ha már megszületett. Lehet, hogy nem is kell több 1-es csomag, hanem nagy babád lesz és akkor 2-es méret kell. Sok babának érzékeny a bõre a pelusokra, kinek a libero válik be, kinek a pampers, stb. Nem érdemes elõre betankolni, mert könnyen a nyakadon maradhat a pelus. Remélem tudtam segíteni.

Ne vegyél elõre sok pelenkát, mert nem tudhatod, hogy mekkora kell és milyen márka. Egy csomag 1-es méretet vegyél a kórházi napokra. 20-30 darab van benne, bõven elég lesz. A többit akkor vedd meg, ha már megszületett. Lehet, hogy nem is kell több 1-es csomag, hanem nagy babád lesz és akkor 2-es méret kell. Sok babának érzékeny a bõre a pelusokra, kinek a libero válik be, kinek a pampers, stb. Nem érdemes elõre betankolni, mert könnyen a nyakadon maradhat a pelus. Remélem tudtam segíteni.
Elsõvel teljesen egyet értek. Annyival egészíteném ki, hogy az 1-es méretet Newborn-nak hívják. Illetve érdemes a vége felé a súlybecslést figyelni, és ha 3, 5 vagy akár 4 kilót becsülnek, akkor vegyél egy 2-es (mini) csomagot is. Utóbbi 3-6 kilós babára jó, elõzõ pedig 2-5 kilósra. Nekem elsõ babával, aki 2850-el született, még otthon is hetekig elég volt az újszülött méret, másodikkal, aki 3660-al született, már azt az egy csomagot is kínlódás volt elhasználni, mert kifolyt állandóan a pisi... Ha veszel egy csomag egyel nagyobbat, abból meg baj nem lehet, mert ahogy nõ, úgyis kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Súlybecslést csak a 36 hetes ultrahangon mondanak, nem? Vagy utána is van még olyan vizsgálat, ahol tippelnek a születési súlyra? (Mármint ami után még tuti van idõ pelenkát venni...) Egyébként melyik newborn márkát ajánlanátok?
Az, hogy mekkora babát jósolnak az ultrahangon, marhára nem mérvadó, ne erre alapozd a pelenkavásárlást. Újszülött méretû pelusból a kórházba tényleg elég egy csomag és otthonra sem vásárolnék be túlzottan, mert nagyon hamar kinövi. Pl. amikor már 4kg volt a babám kicsi volt neki az a pelus, ami 5kg-ig jó, de ezt majd úgyis kitapasztalod te is. Mi a látogatóktól is kaptunk pelust, nem is keveset és volt, amit már ki se bontottunk, mert kicsi volt. Szóval arra is számíts, hogy kapni is fogsz, max. 1 kicsi csomagot vennék és 1 nagyobbat kezdésnek, aztán majd meglátjátok mekkora méret kell.
A súlybecslést megközelítõleg értettem, persze vannak eltérések, de azért azt általában bejön, hogy ha óriásbébit jósolnak, akkor azért alacsony súllyal nem fog születni és fordítva... :o) Nekem pl. 36. héten mondtak 3800 grammot és 38-on lett 3660, tehát azt lehetett tudni, hogy nem lesz 2, 5 kilós babám...
Mi például elég sokáig használtuk a newborn pelust(Liberót). A kórházban 2-es méretet adtak, ott is Liberot, elég nagy volt rá. (2950 grammal, 51 cm-rel született a lányom). Próbáltuk még a Huggiest, az nem igazán jött be, így azóta is a Liberonál maradtunk. Szóval nem vásároltunk be elõre x csomaggal, de jó pár hétig a kezdõ méretet használtuk.

Nem néznek rám majd "furán" a kórházba, ha megyek szülni, hogy 2db kisebb méretű sporttáskát, és 1db kézi táskát viszek be magammal?

Ti mennyi táskát vittetek be? Nekem 1 táskába nem fér bele minden, és akkor ott vannak még a kicsinek is a dolgai, + ezer másik apró dolog. :-))

Legjobb válasz: szia nekem is kb annyi málhám volt mint ahogy írod,nekem sem fért bele,nem szólt érte senki semmit,volt olyan csaj aki 6 reklémszatyorral jött,szerintem ezzel senki nem foglalkozik

szia nekem is kb annyi málhám volt mint ahogy írod, nekem sem fért bele, nem szólt érte senki semmit, volt olyan csaj aki 6 reklémszatyorral jött, szerintem ezzel senki nem foglalkozik
Hát ha a konyhaszekrényt nem tetted be akkor szerintem semmi gond nincs a 2-3 táskával. :-))) Csak arra gondolj, hogy legyen hová tenni a kórházban, mert azt nem szeretik a kórházban ha nem tudnak pl. tõle takarítani(itt arra gondolok, hogy az üres táskát a ágy alá nem lehet tenni pl.). 28 hetes
Szia. Én egy nagy sporttáskát és egy kisebbet pakoltam össze, de éppen belefért minden. Én is tartok tõle, hogy sok lesz, de hát ezek kellenek. Minden jót! 38 hetes kismama.
Szerintem ennyi amúgy is minimum kell. - egyik kisebb sporttáska neked - a másik a kicsinek - a kézitáska meg a szülõszobára. Ha egy kismama jól pakol be, akkor mindenképp 3 táskával fog elindulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Még annyit, hogy én a baba holmijait akkor hozattam be a párommal, mikor mentünk haza. Legalább addig se foglalja a helyet! 2.
Szia! nem lesz sok, én is ennyit vittem! 1 szülõszobás pakk, 1 a kórházi létre és plusz egy kézitáska a piperecuccoknak, amik a nagyba nem fértek bele :) és úgy láttam, másnak sem volt kevesebb cucca! könnyû szülést! 5 hetes kisfiú anyukája
Szerintem se sok! Ha belegondolsz, hogy min. 3-4 db törölközõ, 1 db köntös, 2 pár papucs (ezek mind sok helyet foglalnak el), fehérnemû, tisztálkodó szerek, evõeszközök stb. És ez csak a te cuccod!! Aztán még ott vannak a babának a cuccai. Szóval szerintem nekem se lesz kevesebb. Lehet akkor néznének rád furán, ha alig vinnél valamit. :) ) Nyugi, mindent vigyél magaddal amirõl úgy gondolod, hogy szükséged lesz rá. 27 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszi. Még van hátra kb. 6 hetem, de már sok mindent bepakoltam, és csak közben jövök rá, hogy kicsi a táska, tehát nekem is lesz majd cuccom szerintem. :-))
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is. Nekem eddig van egy kisebb méretû sporttáska, egy olyan kézi táska szerû, lesz a pelenkázó táska, retikül, és tuti hogy még 1db kisebb táska is. :) )
50-56
A kórházban adnak a babára ruhát. Akkor kell a sajátot ráadni, mikor hazamentek. Két-három váltás 56-os body-t és rugdalózót érdemes vinni, mert lehet, hogy várni kell egy kicsit és közben történhet malõr. Viszont az elsõ hetekben nem szabad levágni a baba körmét, úgyhogy a kezecskékre kesztyût vagy akár zoknit érdemes húzni, hogy ne karmolja magát össze.
...bocs, lemaradt: az 56-os max. kicsit lúg majd a babán, ha picike, de ha nagyobbacska, alig 1-2 hétig fogja hordani.
ez a baba méretétõl is függ. Én 56-os, 62-es méretet vinnék.
50-56 de ha azt mondják az ultrahangon, hogy nagy lesz a baba, akkor vihetsz kicsit nagyobbat is, 62-est.
Mi 56-os ruhát vittünk neki, 57 cm-vel született és elveszett benne.
Ha feliratod az orvossal darabszámra akkor a gyógyszertárban megbontják a csomagot neked.
Én gyógyszertárban vettem TENAt, és kellett is nekem az a nagyon-nagyon sok darab! :-))
Szia! Amikor én szûltem a pici lányomat, akkor a kórház adott 2 csomag, extra méretû betétet. Nekem az elég is volt arra a négy napra amit bennt töltöttem a kórházban. Én itt szûltem Sz.fehérváron. Egyébként a Tena Lady betétet a nagyobb hipermarketekben is megtudod venni. :) Vizelettartási problémáim miatt, én is ott veszem. ( Tesco, vagy Auchan )
Szia!Én allways-t vittem éjszakait, és nagyon jó volt!

Milyen márkájú és méretű pelenkát vittetek be a kórházba? Az első időkben popsitörlőből érdemes a sensitívet venni?

Legjobb válasz: Én szinte az összes létezõ newborn pelust kipróbáltam, és legjobban a huggiest szerettem. Hátul derékrészen és a tépõzánál is gumis, a combgumija is pont kellõképp magas, beszívja a cuccot. Sosem volt baleset, mikor ez volt rajta.

Én szinte az összes létezõ newborn pelust kipróbáltam, és legjobban a huggiest szerettem. Hátul derékrészen és a tépõzánál is gumis, a combgumija is pont kellõképp magas, beszívja a cuccot. Sosem volt baleset, mikor ez volt rajta.
utolsó vagyok, popsitõrlõbõl sem vittem be senzitívet. ritkán használok, áûltalában csak akkor, ha valahol akciós, de mi pempörsöt veszünk, vagy jhonsonst. De a legjobb, a nivea. Annak minden lapja frankón nedves, nem csak az alja. volt szerencsém rossmann popsitörlõt próbálni, hát alig vártam, hogy elfogyjon a karton.
Bevinni a kórházba pemörst vittem, de nekem nem kellett belõle használnom, mindig kaptunk mi eleget. (Fehérvár) Ott liberót adtak 2-es méretet. De mi is éppen elég pelust kipróbáltunk, de nálunk is a huggies vált be. Annak az egynek van 12 órás szivárgás védelme, és pici fiam volt úgy, hogy 12-13 órákat is aludt egy éjszaka.:) Most 7, 5 hósak vagyunk, most már eljutottunk addig, hogy reggel 9-kor ébred bõ 12 órás alvásból és nem alszik el 10-11-ig.:)
én nem az újszülött méretet vettem, hanem az egyel nagyobbat.Kezdetnek a DM-babylove, de szerintem is a márkásabb közül a huggise a legjobb. törlõkendõnk szintén DMes, és senzitiv
Mi Huggiest pelenkát és Johnson sensitive positörlõt vittünk be.Szerintem érdemes a sensitive én még mindig azt használom és már 15 hónapos a kislányom. 27+4 hetes kismami
Én mai napíg a pempest használom 15 hónapos a kislányom de törlõkendõt pedig a Baby Love-t használom.
Libero newborn-t vittem be, popsitörlõt pedig Johnson-ost használunk azóta is. (extra protection a neve, rózsaszín-zöld)
Szia! Mi Huggiest newborn-t vittünk (épp az volt akciós), popsitörlõbõl pedig Nivea sensitive-t (ez volt otthon, kaptam repibe). Most 10 hónapos a babám, de én még mindig sensitive-t használok, igaz már pampers-t. Ha valami beválik és az ára is megfelelõ, akkor nem érdemes kísérletezgetni, nekünk ez jó, ezt használjuk.
libero newborn pelenkát vittem. Popsitörlõbõl pedig szerintem érdemes ha lehet végig olyat használni ami alkohol-parfüm mentes :) jó babázást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, sokat segítettetek.
Kórházba nem newbornt, hanem eggyel nagyobb, Libero pelust vittem, ugyanis kisfiam 4130 g-mal született. Most 18 hós, törlõkendõbõl még mindig a pampers sensitve a legjobb.

A kórházba mekkora méretű ruhákat vigyek be magamnak?

Gondolok pizsire, bugyira (régiek)... és a hazajövetelkor? Jó a régi farmerem, pólók? Vagy a tejt?l nagy cicik lesznek és sz?k lesz? Ugye ki tudja mennyi súly megy le rögtön...

Legjobb válasz: Szia! Én azokban a ruhákban mentem haza, amiben szüléskor bementem! A hasad ugye az még nem fog annyira lemenni, idõ kell neki! a régi rucijaidat egy idõr még felejtsd el, én is vékony vagyok és szülés után rögtön lemegy ugye pár kg,de a régi ruháknak azért idõ kell! A régi pólók..hát a tejcsitõl nagyon meg fog duzzadni a melled, így valami bõ felsõt vigyél!Nekem szülés után hónapokig nagyon érzékeny volt a mellem,azt sem bírtm elviselni ha a póló hozzám ért...Pizsi helyett pedig célszerû hálóinget vinni...szerintem...ha esetleg még van valami kérdés, írj privát üzit! üdv.: 29 hetes kismama :)

Szia! Én azokban a ruhákban mentem haza, amiben szüléskor bementem! A hasad ugye az még nem fog annyira lemenni, idõ kell neki! a régi rucijaidat egy idõr még felejtsd el, én is vékony vagyok és szülés után rögtön lemegy ugye pár kg, de a régi ruháknak azért idõ kell! A régi pólók..hát a tejcsitõl nagyon meg fog duzzadni a melled, így valami bõ felsõt vigyél!Nekem szülés után hónapokig nagyon érzékeny volt a mellem, azt sem bírtm elviselni ha a póló hozzám ért...Pizsi helyett pedig célszerû hálóinget vinni...szerintem...ha esetleg még van valami kérdés, írj privát üzit! üdv.: 29 hetes kismama :)
Biztos, hogy pizsit ne vigyél, hálóinget kérnek, ha nem ad a kórház, akkor is. Abban tud megvizsgálni az orvos. Neked is kényelmesebb lesz.
Hálóing kell és jobb ha gombos, hogy könnyebben szopiztass. A régi ruhákhoz idõ kell. Én a kismama ruhámban jöttem haza, mert az legalább nem szorít sehol (császáros volt, így pláne kellett a kényelem). Bugyiból is jobb a nagyobb amibe terhesen is belefértél. Én szopis melltartót vettem és egy mérettel nagyobbat mint ami a méretem, de a belövellésnél az is szorított, késõbb jó lett.
e`n is abban a ruhában mentem haza, amiben bementem szülni.Igaz, hogy kicsit nagy volt.A hasad nem fog olyan gyorsan lemenni.Pár nap, amíg lassan lejebb húzódik.A régi ruhákat még ne vedd elö.Èn is próbáltam, de még túl korai volt, de nem baj.idövel.Igaz, 2 hete szültem.Most is a terhes gatyómat veszem fel, ha megyek valamerre.

Augusztus 20. korulre varjuk a kislanyunkat. Milyen kisruhakat erdemes beszereznem, milyen meretueket es kb mibol mennyit? Illetve korhazba mit csomagoljak neki?

Elore is koszonom a valaszokat.

Legjobb válasz: Aug 20-án született a kisfiam :) (2 éve) Amit bevittem neki: hosszú és rövid ujjú body (nem tudtuk milyen idõ lesz) vékony pamut rugi, felsõvel. Pléd, és egy pamut takaró, textil pelus. Na jó meleg volt, így csak a rövid ujjú body, rugi volt rajta és a textil pelenkát ráterítettem a hordozóra hogy ne süsse a nap amíg a kocsihoz érünk. Érdemes vékonyabb pamut rugikkal készülnöd, mert ha nagyon hideg van tudod aláöltöztetni. A kicsit nagyobb méretekbõl viszont már lehet a bolyhosabb melegebb pamutot venni. Az én kisfiam nagyon fázós volt, ráadásul jött egy hidegfront, így nagyon jól jött, hogy volt egy pihe-puha polár-takarója. Ne vegyél túl sokat egyszerre, mert hihetetlenül gyorsan kinövik a legkisebb méretet. Könnyû szülést kívánok!

Aug 20-án született a kisfiam :) (2 éve) Amit bevittem neki: hosszú és rövid ujjú body (nem tudtuk milyen idõ lesz) vékony pamut rugi, felsõvel. Pléd, és egy pamut takaró, textil pelus. Na jó meleg volt, így csak a rövid ujjú body, rugi volt rajta és a textil pelenkát ráterítettem a hordozóra hogy ne süsse a nap amíg a kocsihoz érünk. Érdemes vékonyabb pamut rugikkal készülnöd, mert ha nagyon hideg van tudod aláöltöztetni. A kicsit nagyobb méretekbõl viszont már lehet a bolyhosabb melegebb pamutot venni. Az én kisfiam nagyon fázós volt, ráadásul jött egy hidegfront, így nagyon jól jött, hogy volt egy pihe-puha polár-takarója. Ne vegyél túl sokat egyszerre, mert hihetetlenül gyorsan kinövik a legkisebb méretet. Könnyû szülést kívánok!
Augusztus 17.-én született a kisfiam:) Én a kórházba vittem be neki: 1 rövid ujjú bodyt, 1 hosszú ujjú bodyt, 2 pamut rugit, 1 textilpelust, kis zoknit, és egy harisnyát.Rekkenõ hõség volt, de azért ráadtam egy rövid ujjú bodyt és egy pamut rugit.Kb. úgy vittük haza, mint az elsõ válaszoló:)
Azért én is azt mondom h minél több annál jobb, persze az 56-osokat nem kell túlzásba vinni, mert tényleg hamar kinövi de 62-est ha tudsz turizni akkor olyan 10-12 body és pamutrugi jó ha van. így nem kell naponta mosnod, és jó eséllyel megvárhatod amíg egy tele gép mosás összegyûlik. Kh-ba ha veled lesz a baba akkor kell 1 cs pelus, popsikrém, törlõkendõ, pelenkázó alátét, fõleg ha fapados a kórterem és nincs pelusozó, ha van akkor fertõtlenítõkendõ elég, cumisüveg, frottír kéztörlõ a feje alá, polárpléd, hazahozós kisruha, meg az autósülés/mózes, amivel hazahozzátok. A biztonság kedvéért, csak ha nem indulna be a tejed és a babád éhes, akkor vízforralót meg tápit is érdemes. Igaz, a kh-ban van, de gondolom a legolcsóbbat használják mindenütt, plusz ne kelljen éjjel elcaplatni érte a nõvérkékhez. Az elsõ két napra cukros vizet ott is tudnak adni, azt nem kell vinni. Már ha nem vagy ezek ellen. Ja, és magadnak csomagolj fincsi kajákat meg sok sok folyadékot h legyen tejed.
Én mindenbõl min 60-as méretû ruhákat vettem, bodykat, rugit, meg kaptam is sokat. Szerintem minél több van belõle annál jobb mert sokszor lebüfizik (legalábbis az én babám) igy volt h át kelett többször is öltöztetnem 1 nap.
Én 56-os ruhát vettem neki hazahozós rucinak.54 cm-vel született pikk-pakk kinõtte.Elég mindenbõl 2-3 db.Nálunk még sok is volt, mert soha nem büfizte le magát, mindig csak a levegõ jött vissza így a textilpelusokat sem nagyon használtuk/használjuk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!