Találatok a következő kifejezésre: A kórházba kell bevinni az (16 db)

A kórházba mit kell bevinni az újszülöttnek? Pl. Adnak-e pólyát?

Legjobb válasz: Errõl legjobb a kórházat megkérdezni. A legtöbb kórház ad babaruhát, ahol a babák pólyában vannak azt a kórház adja. Neki igazából csak hazajövõs cuccot kell bevinni. Sok ilyen lista van a neten, tele van felesleges dolgokkal, mint pl. cumisüveg. Azt ad a kórház, vagy ha azt nem, akkor poharat, mert pohárból is tud inni a baba. Olyan dolgokat pakolj be, amikre neked szükséged lehet, a baba mindent kap.

Errõl legjobb a kórházat megkérdezni. A legtöbb kórház ad babaruhát, ahol a babák pólyában vannak azt a kórház adja. Neki igazából csak hazajövõs cuccot kell bevinni. Sok ilyen lista van a neten, tele van felesleges dolgokkal, mint pl. cumisüveg. Azt ad a kórház, vagy ha azt nem, akkor poharat, mert pohárból is tud inni a baba. Olyan dolgokat pakolj be, amikre neked szükséged lehet, a baba mindent kap.
a válaszadótól kérdezem, hogy az újszülött kisbaba is tud pohárból inni?még nem is hallottam róla!
Igen, tudnak, csak szép lassan kell itatni. Nálunk a kórházban az egyik nõvérnél lehetett cumisüvegezni, a másiknál nem. Akkor pohár volt, meg is mutatta, hogy kell itatni vele, egy pici gyakorlás után már tökéletesen megy.
köszi a választ!a pohárból itatósat :)
Én hallottam már olyat is, hogy csak 1 ruhát adnak, a többit neked kell bevinni a maradék 4-5 napra. Meg hallottam olyat is, hogy pelussal is neked kell ellátni. A kórházban a legjobb letisztázni a dolgot, de apa tud azért bevinni bármit, ha kell:)
Nálunk (Tatabánya) a baba-mama szobában neked kell gondoskodnod a ruháról és a pelusról. ez utóbbiból biztosítanak ugyan valamennyit, de az kevés. Ja és amíg nem indul be a tejed, a teát is neked kell bevinni a babának. Különben marad a víz. Nem tudom hogy még mindig így van e de 3-4 éve még igen. Minden nap anyu vitte a friss teát a hugomnak.
Ez tényleg teljesen kórház függõ. A János Kórházban nem használnak pólyát, ruhát csak a hazavitelhez kell vinni, viszont pelus (textil és a popsira való is!), popsi törlõ, krém legyen nálad. És vigyél egy pici zoknit, vagy kesztyût a kezére, ha hosszú a körme, hogy ne karmolássza össze a kis pofiját és egy babatakarót, mert amit a kórház ad, az általában elég vékonyka...

A kórházban szüléshez és az utána következő időkre mit kell bevinni, előkészíteni ha császároznak? Részletesen légyszi! Babának mamának egyaránt, ha vki Szolnokon a Hetényiben szült, élményel érdekelnének!

Legjobb válasz: Tenna bugyi igaz, hogy mosható, de legalább 4 db.ot érdemes, hozzá tenna betét 1-2 csomag. Hálóing legalább 4 db. Intim törlõkendõ ( késõbb ha már tudsz wc-re menni). A babának kis sapi, zokni, rugi és pelenka. Lehet, hogy adnak pelust a kórházba, de nincs kirakva így általában kuncsorogni kell érte, a popsitörlõt és a krémet ki szokták tenni. A mûtét után egy kis víz, este felé jól esne enni, de csak kekszet tudsz. ÉS természetesen többi dolog: papucs, tusfürdõ, wc papír,fogkefe, köntös stb..... Én nem ott szültem, de szerintem mindenhol így érdemes készülni! Minden jót neked!

Tenna bugyi igaz, hogy mosható, de legalább 4 db.ot érdemes, hozzá tenna betét 1-2 csomag. Hálóing legalább 4 db. Intim törlõkendõ ( késõbb ha már tudsz wc-re menni). A babának kis sapi, zokni, rugi és pelenka. Lehet, hogy adnak pelust a kórházba, de nincs kirakva így általában kuncsorogni kell érte, a popsitörlõt és a krémet ki szokták tenni. A mûtét után egy kis víz, este felé jól esne enni, de csak kekszet tudsz. ÉS természetesen többi dolog: papucs, tusfürdõ, wc papír, fogkefe, köntös stb..... Én nem ott szültem, de szerintem mindenhol így érdemes készülni! Minden jót neked!
Nem sorolom fel amit elõttem írtak, mert ezek mind kellenek. Enni tényleg csak kekszet engednek, viszont rengeteget kell inni. Velem megitattak 4 liter folyadékot, úgyhogy azt bõven vigyél. Esetleg olyan kaját, amit nem puffaszt és nem hasfogó, én Kubut ittam, mert addig nem engednek ki, amíg nincs székleted és ez császár után sem könnyû. Én vittem a babának kisruhát, mert a kórházi borzalmasan nézett ki.
+ Glicerin kúpot, hogy könnyebben menjen a széklet!

39. hetes vagyok. Ebben a melegben milyen ruhát kell a kicsinek bevinni a korházba? A szülésnél kell még az apának olyan védőruha?

Legjobb válasz: D:Én is 39+1 hetes vagyok és Gyõrben fogok szülni,remélem már minél elõbb:)Apának kell a védõruha,én a kicsinek raktak plüss rugit és pamutot is,hosszú meg rövid ujjú badyt,egy vékony sapit meg egy vékony takarót..Majd kombinálom õket,illetve pár db-t kikészítettem itthonra ha esetleg hideg lenne apa behozza.Kocsikabátot vastagabb plédet.Könnyû szülést!!!

D:Én is 39+1 hetes vagyok és Gyõrben fogok szülni, remélem már minél elõbb:) Apának kell a védõruha, én a kicsinek raktak plüss rugit és pamutot is, hosszú meg rövid ujjú badyt, egy vékony sapit meg egy vékony takarót..Majd kombinálom õket, illetve pár db-t kikészítettem itthonra ha esetleg hideg lenne apa behozza.Kocsikabátot vastagabb plédet.Könnyû szülést!!!
Attól függ, hogy hol szülsz. A Szent Imrében a kicsinek adnak ruhát, apukának kell mûtõsruha.
A kérdező hozzászólása: Gyõrben fogok
A kérdező hozzászólása: Köszi!Neked is.


Akik Sopronban szültek (az elmúlt 1-2 éven belül)! Mit kell bevinni a kórházba, illetve mi az ami feltétlenül szükséges a szülőszobába?

Szül?szobába kell pl saját hálóing, vagy azt ott kapok?

Legjobb válasz: Pelenkát, popsitörlõt. Pelenkából napi 3at kapsz. Ruhát adnak, mert csak ottani ruhában lehetnek. Én vittem be még textilpelenkát. Hazamenõs ruha a babának. Ill. saját magadnak cuccok: étkezéshez, tisztálkodáshoz cuccok, betét, bugyi, ruhák.(Én melegítõben voltam, éjjel pizsiben.) (Popsikenõcs, köldökcsonkkezeléshez "hozzávalók" vannak bent.) Szülõszobára: papucs (zuhanyzós, mászkálós), tusfürdõ, törölközõ, WC papír (fontos, mert nincs). Hálóinget adnak. Bugyi, betét oda nem kell. Vizet vihetsz be. Fényképezõgép, házassági anyakönyvi kivonat, iratok. Ennyi jutott hirtelen eszembe.

Pelenkát, popsitörlõt. Pelenkából napi 3at kapsz. Ruhát adnak, mert csak ottani ruhában lehetnek. Én vittem be még textilpelenkát. Hazamenõs ruha a babának. Ill. saját magadnak cuccok: étkezéshez, tisztálkodáshoz cuccok, betét, bugyi, ruhák.(Én melegítõben voltam, éjjel pizsiben.) (Popsikenõcs, köldökcsonkkezeléshez "hozzávalók" vannak bent.) Szülõszobára: papucs (zuhanyzós, mászkálós), tusfürdõ, törölközõ, WC papír (fontos, mert nincs). Hálóinget adnak. Bugyi, betét oda nem kell. Vizet vihetsz be. Fényképezõgép, házassági anyakönyvi kivonat, iratok. Ennyi jutott hirtelen eszembe.
Szia, másfél éve született a kislányom és nekem nem adtak hálóinget, vinni kellett, amiben szültem. Vizet nem vihettem be és nem ihattam és nem ehettem. Csak egy megnedvesített kis törölközõt lehetett a számhoz tenni. Az jó, ha van nálad, mert a nyakadat és a homlokodat is hûtheted vele. Vihetsz CD-t és beteszik neked, azt hallgathatod. Üdv, A
1. vagyok. Én 10 hónapja szültem, és kaptam hálóinget. Lehet, hogy az elõzõ válaszolónál épp elfogyott és nem volt tiszta. Én bajban is lettem volna a szülõszobán, mert csak pizsit vittem magammal.
Lassan 2 éve szültem(és kb.2 hónap múlva is fogok), nekem is adtak hálóinget, és engedtek inni is(bár nem sokat, de jó volt hogy engedték). Bár nekem igen gyorsan történt minden, lehet csak azért nem tudom, de a tusfürdõ, wc-papír mihez kell a szülõszobában? ja, és lehet kinevettek, de egy dolgot biztos nem hagyok itthon(már megvan): BETADINE. Nem szeretném még egyszer átélni, amikor a doki és a többiek arról beszélnek, hogy elfogyott a Betadine, és csak jód van, aztán már csak azt éreztem, hogy valami iszonyatosan csíp, sõt mar odalent...elfogyott a Betadine, és sima jóddal fertõtlenítettek...kegyetlen volt. A kórházi táskába 2szer annyi wc-papírt tegyél, mint amire gondolsz, ugyanígy a betéttel is. Babádnak 2es pelust is vihetsz, szobatársam kislányára pár naposan már kicsi volt a newborn(jó, ezt késõbb is hozathatsz be). Hirtelen ennyi jutott pluszban az eszembe.
A beöntés után nem árt a wc papír. (Már ha kapsz beöntést.) A szülõszobai mosdóban csak akkor van, ha valaki ottfelejti. Tusfürdõ az utána következõ zuhanyzáshoz szükséges. Utolsó: lehet, hogy akkor nálad tényleg nagyon gyorsan történt minden. A második is ilyen gyors legyen. :)
Köszi mostmár értem:) Nekem nem volt beöntés, és a szülõszobai mosdóban sem voltam még. Valóban gyors volt, 4 körül kerültem be a szülõszobára, másfél óra múlva megszületett a Pindurkám:) Köszi, én is remélem, hogy most is hasonlóan fog történni minden!

Debrecenben a Kenézy Kórházban kell e bevinni minden napra a babának kis ruhát, vagy kórházit kap és elég csak azt vinni amiben hazahozzuk?

Legjobb válasz: Tavaly tavasszal szültem, tehát akkori az információm. Akkor nem kellett kisruhát vinni, hanem ott adtak rá minden nap új angolpólyát. Csak a hazavitelhez kellett vinni a kisruhát. Ha biztos akarsz lenni a dologban, akkor telefonon meg tudod kérdezni õket. Tudakozóban tudják a kórház telefonszámát, onnan pedig kapcsolják a szülészetet. Ugyanitt be lehet jelentkezni szülõszoba, csecsemõosztály látogatásra is (2 alkalmas "tanfolyam"), ahol mindent elmondanak, hogy mit vigyél és mit nem kell vinni a szüléshez és a gyermekágyas idõszakra a kórházba! Úgyhogy érdemes erre a "tanfolyamra" bejelentkezni, ha ott szeretnél szülni. Ingyenes. Könnyû szülést!

Tavaly tavasszal szültem, tehát akkori az információm. Akkor nem kellett kisruhát vinni, hanem ott adtak rá minden nap új angolpólyát. Csak a hazavitelhez kellett vinni a kisruhát. Ha biztos akarsz lenni a dologban, akkor telefonon meg tudod kérdezni õket. Tudakozóban tudják a kórház telefonszámát, onnan pedig kapcsolják a szülészetet. Ugyanitt be lehet jelentkezni szülõszoba, csecsemõosztály látogatásra is (2 alkalmas "tanfolyam"), ahol mindent elmondanak, hogy mit vigyél és mit nem kell vinni a szüléshez és a gyermekágyas idõszakra a kórházba! Úgyhogy érdemes erre a "tanfolyamra" bejelentkezni, ha ott szeretnél szülni. Ingyenes. Könnyû szülést!
Szia! Én novemberben szültem a Kenézyben és nem kellett semmit vinni a babának mindent ott adtak. Csak mikor jöttünk haza akkor vittünk a babára ruhát! 4 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Azok akik az ÁEK-ben szültek/szülnek mit kell bevinni a kórházba a babának és nekem? Van esetleg konkrét listátok? Vagy elég amit a védőnő javasolt?

Legjobb válasz: Szia! Ha felmész az AEK honlapjára ott van egy lista! Amúgy a babának csak pelenkát meg popsitörlõt kell vinni. Meg azt a ruhát amibe majd hazamegy. De azt ráér a párod is bevinni aznap. Mindjárt belinkelem az oldalt.

Szia! Ha felmész az AEK honlapjára ott van egy lista! Amúgy a babának csak pelenkát meg popsitörlõt kell vinni. Meg azt a ruhát amibe majd hazamegy. De azt ráér a párod is bevinni aznap. Mindjárt belinkelem az oldalt.
Csak pelus és törlõkendõ kell, ruhát adnak. Textilpelust érdemes vinni, azt teszed a pelenkázóra is (bár egyet adnak a fejecskéje alá, de amikor már szopizik, akkor jó ha van nálad másik). Cumit, ha szeretnél, nekem akkor még nagyon szerette a kisfiam és nagyon jól megnyugtatta, kiskesztyût, a fiatalember is igen szép körmökkel született és lelkesen kaparta magát. Magadnak egy "normál" kórházi pakkon kívül betétet, melltartóbetétet (amikor megindul a tej nagy hasznát veszed) esetleg mellszívót (nekem jól jött mert besárgult a pici és így fejtünk neki tejet, azt kapta meg éjszaka) evõeszközt, poharat.

Ha kórházban voltam, akkor a munkáltatónak azt az igazolást kell bevinnem, amit ott adnak? (n napig ellátásban részesült xy kórházban. )

Legjobb válasz: igen, az az igazolás kell a munkáltatónak, ehhez csatolod a háziorvos táppénzes papírját, ha még õ is kiír a továbbikaban

igen, az az igazolás kell a munkáltatónak, ehhez csatolod a háziorvos táppénzes papírját, ha még õ is kiír a továbbikaban
A kérdező hozzászólása: ok, köszi

Az Uzsoki kórházba szülés utánra mit kell bevinnem a babának és mit adnak?

Legjobb válasz: Szia. Pelus kell csak ha netán kevés lenne amit ott adnak...azonkívül minden mást adnak.

Szia. Pelus kell csak ha netán kevés lenne amit ott adnak...azonkívül minden mást adnak.
Szia!Babaruholmik csak a hazamenetelnél lesz szükséges.Amit vinned kell: popsitörlõ, mellszívó, textilpelenka)!Ezeket a dolgokat sajnos nem tudják finanszírozni.Pelenkát, cumisüveget adnak. Saját cumisüveget is vigyél, ha jöttök haza, legyen az útra vizecskéje!Ha még valami az eszembe jut, írok! Üdv, Anita
bocsi, az elõbb helytelenül írtam!jav.:baba holmit

Budapest XI. kerületi Szent Imre kórházba mit kell bevinni a babának és az anyának szülésre és utánra?

Ott fogok szülni, de nem találtam friss listát sehol, és nem tudom, mit készítsek össze! El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: a szokásos cuccok (zokni, hálóing, fogkefe stb.) és magadnak betét, a babának pelus, popsitörlõ, popsikrém, ezeket nem adnak. Saját hálóingben leszel szülésnél is, párodnak mûtõs ruha, ha bent lesz. Célszerû 2 csomagot készíteni, egy szülõszobásat és egyet a bent maradós idõszakra. Szülõszobaiba szõlõcukor, víz, csoki, zokni, papucs, törülközõ, esetleg cd, betét, betéthez bugyi, hálóing (én az elsõt lehánytam, még jó, hogy kettõ volt a csomagban). Fényképezõgép, kamera, papírzsepi. Babaruha nem kell, adnak, csak majd a hazahozós kell.

a szokásos cuccok (zokni, hálóing, fogkefe stb.) és magadnak betét, a babának pelus, popsitörlõ, popsikrém, ezeket nem adnak. Saját hálóingben leszel szülésnél is, párodnak mûtõs ruha, ha bent lesz. Célszerû 2 csomagot készíteni, egy szülõszobásat és egyet a bent maradós idõszakra. Szülõszobaiba szõlõcukor, víz, csoki, zokni, papucs, törülközõ, esetleg cd, betét, betéthez bugyi, hálóing (én az elsõt lehánytam, még jó, hogy kettõ volt a csomagban). Fényképezõgép, kamera, papírzsepi. Babaruha nem kell, adnak, csak majd a hazahozós kell.
ágyat:( Rokonom ott szült, nem jutott neki utána ágy a földön kellett feküdnie egy matracon napokig a szülés után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem, h hol vetted az olcsó hasleszorítót? Meddig kell/érdemes hordani szülés után? Császár után is lehet hordani? Mert nekem nagy az esély, h az lesz...
Az olcsó haslaszoríton értem a kínaiban vett derékig érõ bugyit, de a ruhás piacon is lehet kapni. Nekem bejött! Üdv.
Én május 30-án szültem! Mikor bementem a szülõszobára közölték velem, hogy a saját hálóingemet vegyem fel, ami persze csupa vér lett, ha még mindig így van, akkor vigyél 3-at is belõle! Rögtön szülés után is a saját betétemet kellett használni, én a Tenát javaslom inkább, nekem kellett. Textilpelenkát vigyél a baba feje alá! Amúgy minden kell, amit az elsõ válaszoló írt, pelenka fõleg, én csak 3 db-ot kaptam! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Szüléshez rövid, vagy hosszabb hálóinget érdemes inkább vinni?
Szerintem hosszút vigyél, ha szülésnél még mindig a sajátodat kell felvenni, akkor ugyse lehet rajtad bugyi
A kérdező hozzászólása: Kedves Boszi! Köszi! Igen, még mindig vinni kell a hálóinget és abban kell lenni, már nem adnak kórházit, mint régen. Csak ezért merült fel bennem a kérdés, hogy rövid v hosszú, mert arra gondoltam, h rövidet jobban fel lehetne tûrni és kevésbé lenne véres...de lehet, h nem is érint majd a dolog, mert császárom lesz megint...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!