Találatok a következő kifejezésre: A kórházba kell bevinni (76 db)

Szfvárra a kórházba mit kell vinni babának-mamának? A Picinek kell bevinni rucikat a három napra, vagy adnak?

Legjobb válasz: Szia!Ruhát,pelust és popsikrémet nem kell vinni mert adnak.Popsitörlõt viszont vinni kell.Meg sok-sok innivaló az jó hogyha van.

Szia!Ruhát, pelust és popsikrémet nem kell vinni mert adnak.Popsitörlõt viszont vinni kell.Meg sok-sok innivaló az jó hogyha van.
Szia.Igy igaz, mindent adnak, csak popsitörlõ kell+ textil pelusokat amiket a baba alá teszel, velem ezt is hozattak be, ha nagy a körme kérhetnek még kiskesztyût is.ezekkel készülhetsz, hogy ne érjen váratlanul.sok sikert kiívánok neked.
popsitörlõt, kis sapkát, kesztyût, pelenkafeltét, textil pelust. nekem kellett a mellszívó érdemes bevinni.pizyama, törölközõ stb. de ha kell hogy mit kell neked is bevinni pontosan akkor leírom szívesen. mit vigyél a szülõszobába azt is le tudom írni! nem árt ha raksz egy cumit is, valakinek kellett nekünk nem. saját ruha akkor kell mikor viszed haza, de azt a párod ráér bevinni.

A kórházba elég bevinni eldobhatóbugyit vagy kell rendeset is?

Legjobb válasz: Én vittem eldobhatót és rendeset is. Az elsõ három napban az eldobhatót használtam Tena Lady-vel, utána a simát normál betéttel.

Én vittem eldobhatót és rendeset is. Az elsõ három napban az eldobhatót használtam Tena Lady-vel, utána a simát normál betéttel.
Csajooooook!!! tök jó betéttel egybekötött bugyit lehet kapni a gyógyszertárban. Én is azt vettem, ha jól emlékszem 2300 Ft körül van 10 db. Két méret van, érdemesebb a kisebbet venni, mert hiába én is nagy darab vagyok, de sztem elég lett volna a kisebb. Én most 34 hetes vagyok, de inkább veszek majd a szülés elõtt is még egyet, de ettõl jobbat úgysem találnánk. Nem kell bugyi, meg betét, hanem csak ez... És teljesen jól illeszkedik. Boldogságos babavárást!
Én vettem kínaiban öt olcsó bugyit, meg baromi vastag betétet, nekem elég volt.
Ez engem is érdekelne.És még az is hogy abba kell-e betét?És kb mennyit kell vinni? És milyet? Köszi 33 hetes kismama
Tapasztalatom nincs. Kérdezd meg a kórházat, hogy használhatsz-e bugyit. Nekem azt mondta a védõnõm, hogy van ahol csak az eldobhatót engedik meg.ez kórházfüggõ. Az eldobható bugyiba is kell betét(legalábbis abba amit én vettem).
szia!!én nem vittem eldobható bugyit peddig mi is megvettük!!én rendeset vittem és azt mindíg kimostam ott!!mondjuk nem örültek neki de kinem.....le!!van aki nem bírja megoldani hogy minden nap vigyék neki haza a cuccait mosni és ott mostuk ki!!a másik mielõtt meg nem szûlsz addig nem szertik hogy van rajtad bugyi mivel mindíg vizsgálnak vagy hirtelen beindul a szülés és nem azzal keljen foglalkozni hogy lecibálják rólad a bugyit!! számomra is furcsa volt meg zavarba ejtõ sokszor, de muszály volt elviselni!!könyû szülést mindenkinek!!
ja és még annyit hogy vinni kell be igen mert nem addnak annyit hogy amíg bent vagy eléglegyen !!én a gyógyszertárból kértem ezt a szülés utáni betétet a legnagyobbat!!abba van ha jól emlékszem vagy 28 db!!és elis kell mivel sokáig fogsz utánna vérezni nekem is szülés utánn 4 hét múlva mult el!!már elegem volt!!de azt mondja az orvos hogy ez a jó ha sokáig meg van!!na mégegyszer könnyû szülést mindenkinek!!
Az eldobható bugyi, olyan mint egy necc harisnya, ( és férfi száras alsógatya fazonja van ) , rugalmas jól szellõzik, és nem kell eldobni, mosható. Szülés után jól tartja a betétet( amit külön kell megvenni ) , nem csúszkál benne és szellõzik is, ezért javasolják, de nem kötelezõ. 5 db kb 2000 Ft, és kismamboltokban lehet kapni. De elég egy ha tudsz szerezni, kettõt és kimosod. Kell bele betét venni szerintem a TENA a legjobb erre a célra. Egyszerûen higiénikusabb és kész. Normális bugyi akkor kell ha hazajössz, nincs annyi vérzésed és normál betétet használsz már.A tanga fazon amúgy sem kényelmes szülés után.....
a gyógyszertárban fogsz kapni
DMben, Rossmannban szoktam ilyesmiket látni. Ott van fertõtlenítõ kendõ is bõven, én azt is veszek majd egy zsákkal.
én DM-ben vettem a múlt héten, van kétféle is, elõzõ szülésemnél is nagyon jól jött.
szintén DM
Hát én még hetekkel a szülés után sem tudtam leülni a wcre itthon sem! Szóval nekem nem kellett ilyesmi a kórházba!
A kórházban szokták fertõtleníteni a wc deszkát is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Ma sikerült vennem, a DM-ben. További szép napot mindenkinek!

A kórházba mit kell bevinni az újszülöttnek? Pl. Adnak-e pólyát?

Legjobb válasz: Errõl legjobb a kórházat megkérdezni. A legtöbb kórház ad babaruhát, ahol a babák pólyában vannak azt a kórház adja. Neki igazából csak hazajövõs cuccot kell bevinni. Sok ilyen lista van a neten, tele van felesleges dolgokkal, mint pl. cumisüveg. Azt ad a kórház, vagy ha azt nem, akkor poharat, mert pohárból is tud inni a baba. Olyan dolgokat pakolj be, amikre neked szükséged lehet, a baba mindent kap.

Errõl legjobb a kórházat megkérdezni. A legtöbb kórház ad babaruhát, ahol a babák pólyában vannak azt a kórház adja. Neki igazából csak hazajövõs cuccot kell bevinni. Sok ilyen lista van a neten, tele van felesleges dolgokkal, mint pl. cumisüveg. Azt ad a kórház, vagy ha azt nem, akkor poharat, mert pohárból is tud inni a baba. Olyan dolgokat pakolj be, amikre neked szükséged lehet, a baba mindent kap.
a válaszadótól kérdezem, hogy az újszülött kisbaba is tud pohárból inni?még nem is hallottam róla!
Igen, tudnak, csak szép lassan kell itatni. Nálunk a kórházban az egyik nõvérnél lehetett cumisüvegezni, a másiknál nem. Akkor pohár volt, meg is mutatta, hogy kell itatni vele, egy pici gyakorlás után már tökéletesen megy.
köszi a választ!a pohárból itatósat :)
Én hallottam már olyat is, hogy csak 1 ruhát adnak, a többit neked kell bevinni a maradék 4-5 napra. Meg hallottam olyat is, hogy pelussal is neked kell ellátni. A kórházban a legjobb letisztázni a dolgot, de apa tud azért bevinni bármit, ha kell:)
Nálunk (Tatabánya) a baba-mama szobában neked kell gondoskodnod a ruháról és a pelusról. ez utóbbiból biztosítanak ugyan valamennyit, de az kevés. Ja és amíg nem indul be a tejed, a teát is neked kell bevinni a babának. Különben marad a víz. Nem tudom hogy még mindig így van e de 3-4 éve még igen. Minden nap anyu vitte a friss teát a hugomnak.
Ez tényleg teljesen kórház függõ. A János Kórházban nem használnak pólyát, ruhát csak a hazavitelhez kell vinni, viszont pelus (textil és a popsira való is!), popsi törlõ, krém legyen nálad. És vigyél egy pici zoknit, vagy kesztyût a kezére, ha hosszú a körme, hogy ne karmolássza össze a kis pofiját és egy babatakarót, mert amit a kórház ad, az általában elég vékonyka...

Hamarosan szülök. Mit kell bevinni a Máv kórházba? Van ahol kell ruhát vinni van ahol nem. És milyen házassági levelet fogadnak el?

Legjobb válasz: Igaz én nem a MÁV-ban szülök de általában 3 hónapnál nem öregebb házassági anyakönyvi kivonat másolatát kell bevinni. A barátnõm tavaly juniusban szült a MÁV-ban és nem kellett neki ruhát vinni, mert csak a kórházit adják a babákra.

Igaz én nem a MÁV-ban szülök de általában 3 hónapnál nem öregebb házassági anyakönyvi kivonat másolatát kell bevinni. A barátnõm tavaly juniusban szült a MÁV-ban és nem kellett neki ruhát vinni, mert csak a kórházit adják a babákra.
Szia! Én 3 éve szültem a MÁV-ban, a következõ babát aug. elejére várom, s még ne kérdeztem meg a dokimtól, hogy 2005. óta mi változott, de akkor a következõkre volt szükség: Babának: -pelus -popsitörlõ -papírtörlõ (a szobánkban levõ pelenkázó fertõtlenítéséhez, a fertõtlenítõ folyadékot a kórház adta) -posikrém, ha már te pelenkázod (egyébként van a "megõrzõben" is) -1 váltás ruha, amiben hazaviszitek (a baba kórházi gyermekruhát kap, ha szükséges, naponta többször) Neked: -hálóing, köntös, törülközõ, papucs -betét, bugyi, mellbetét -tisztálkodó eszközök, evõeszköz, pohár -ha van, mellszívód, nyugodtan vidd be, a nõvérkék le is fertõtlenítik -WC papír stb... -személyi, taj- és adókártya, házassági anyakönyvi kivonat (nekünk akkor több, mint 1 éves volta aházassági levelünk, de elfogadták, nem volt vele gond) Javaslom, hogy azért kérdezz rá a dokidtól, hogy mit kell vinned, biztos ami biztos (fõként az iratokat illetõen). Üdv!

ÁEK-ben szült kismamák, kell a babának ruhákat bevinni arra a 3-5 napra, amíg bent vagyunk a kórházban?

Vagy elég a pelus, meg a popsitörlõ?

Legjobb válasz: Honvéd Kórház? Nem kell a babának ruhát bevinni, csak azt, amiben majd hazaviszitek. A gyereknek popsitörlõt, pelenkát kell csak vinni, illetve vigyél pár textilpelust is, mert pl. a fiam is kiütéses lett attól, amit bent a feje alá tettek. Amit én még vittem, és hasznát is vettem: cumi (nem szóltak miatta, sõt, amennyit a szobánkban sírtak a babák még örültek is neki a csecsemõsök), kézi mellszívó (nehezen indult be a tejem, de a benti kb. 100 éves gépet nem ajánlom), illetve vigyél bimbóvédõt is, biztos ami biztos. :)

Honvéd Kórház? Nem kell a babának ruhát bevinni, csak azt, amiben majd hazaviszitek. A gyereknek popsitörlõt, pelenkát kell csak vinni, illetve vigyél pár textilpelust is, mert pl. a fiam is kiütéses lett attól, amit bent a feje alá tettek. Amit én még vittem, és hasznát is vettem: cumi (nem szóltak miatta, sõt, amennyit a szobánkban sírtak a babák még örültek is neki a csecsemõsök), kézi mellszívó (nehezen indult be a tejem, de a benti kb. 100 éves gépet nem ajánlom), illetve vigyél bimbóvédõt is, biztos ami biztos. :)
Elsõ vagyok: valamilyen eldobható pelenkázó-alátétet is vigyél (lehet kapni a DM-ben, Rossmannban, Müllerben...), mert ugye mindenki ugyanott teszi tisztába a babát, nem túl higiénikus...
Inkább vigyél! Nagyon elhordottak a ruhák már és örülnek, ha saját ruhája van a Picinek. Mikor a Lányomat szültem 2010-ben, akkor még szép ruháik voltak, de mikor a Fiamat 2012-ben, akkor már nagyon elrongyolódott ruhát adtak rá, így inkább hozattam be Apával saját ruhát. Mikor elvitték este fürdeni, akkor mindig szóltam, hogy saját ruha van rajta, kérem vissza! Barátnõm 2013. nyarán szült ott, beszélgetett a csecsemõsökkel és õk mesélték, hogy minden szép ruhát lenyúlnak, "elfelejtik" levenni a picirõl, mikor mennek haza. Szóval inkább saját! + azokat is vigyed, amiket az elsõ válaszoló írt!
Én 1 éve szültem ott. Szerintem is vigyél saját ruhát, én úgy láttam jobban örülnek ha sajátban van mert akkor kevesebbet kell nekik mosni. A babának még popsikrémet vigyél.
Adnak ruhát, de tényleg elég kopottak és viseletesek, így én hozattam be a szülés másnapján saját kisruhákat.

Milyen tápszert lehet adni a babának rögtön ha esetleg nem lenne tejem amit boltban is kapni nem kell feliratni és jó? Lehet bevinni szüléskor a kórházba?

Legjobb válasz: A kórházba nem kell bevinni tápszert, ott adnak, ha kérsz. Meg lehet venni a tápszert a gyógyszertárban recept nélkül is, de recept nélkül 3000 1 csomag, receptre 9 kerül 2000 Ft-ba. Én azt javaslom, hogy a gyerekorvossal irass recpetet, és ha szükséges, kiváltjátok, nekünk nem kellett a recept, de jó volt , biztonságban éreztem magam..

A kórházba nem kell bevinni tápszert, ott adnak, ha kérsz. Meg lehet venni a tápszert a gyógyszertárban recept nélkül is, de recept nélkül 3000 1 csomag, receptre 9 kerül 2000 Ft-ba. Én azt javaslom, hogy a gyerekorvossal irass recpetet, és ha szükséges, kiváltjátok, nekünk nem kellett a recept, de jó volt , biztonságban éreztem magam..
szia. nem kell vinni semmiféleképpen tápszert a kórházba, úgyse adhatnád oda neki. Inkább próbálj meg szoptatni, ha egybõl mégse indulna meg a tejed (nekem 3 hét volt amíg rendesen beindult) akkor a kórházban adnak a babának pótlásra. Az a lényeg hogy sokszor rakd cicire. Újszülöttnek való tápszert (talán 6 hónapos korig) csak receptre lehet vásárolni. A receptet a gyerekorvos irja fel.
második vagyok. most olvsaom az elsõ válaszadót. nekem nem adtak receptre 2 gyógyszertárba se tápszert. Az én babám BEBA HA start tápszert kap, egy doboz 600 gramm és 2000 forintba kerül.
Elsõ vagyok, én nem vettem, csak érdeklõdtem, hogy ha gáz van, lehet-e, és azt mondták, hogy persze, és rögtön mondták az árát.
A babának a kórházban kb 2 napig nincs szüksége tápszerre. Megszületésük után kb 1 napig nem is nagyon szopiznak, kb 1 napnyi tartalékkal jönnek a világra. Sok helyen cukros vizet adnak pótlásnak, de mindenképpen az elsõ a szoptatás. Olyan pici a babák gyomra (mogyorónyi), hogy az elõtej mennyiségre bõven elég nekik. Ráadásul rendkívül tápláló. Már a kórházban sokszor kell mellre tenni, egy szoptatás alatt mindkét mellre, így elérhetõ a gyors tejbelövellés. Tapasztalatból mondom, van 2 gyermekem, mindkettõvel a második napon már tejem volt, 50 miliket szopiztak, és még fejnem is kellett!

A párom szeretne bejőnni a szűlésre, kell neki valamit kűlőn bevinni, vagy adnak a korházban mindent?

Legjobb válasz: Szia! Papucsot jó, ha visztek a párodnak, mert abban kényelmesebb mászkálni, mint a kórházi mûanyag lábzsákban. Valamelyik kórházba paparuhát is kell vinni az apás szüléshez, de ezt kórháza válogatja. A paparuhát gyógyszertárban lehet megvenni, állítólag 1500 Ft körül van az ára. Ezen kívül, enni és innivalót csomagoljatok a papának is, és órát, hogy a fájásokat mérhesse.

Szia! Papucsot jó, ha visztek a párodnak, mert abban kényelmesebb mászkálni, mint a kórházi mûanyag lábzsákban. Valamelyik kórházba paparuhát is kell vinni az apás szüléshez, de ezt kórháza válogatja. A paparuhát gyógyszertárban lehet megvenni, állítólag 1500 Ft körül van az ára. Ezen kívül, enni és innivalót csomagoljatok a papának is, és órát, hogy a fájásokat mérhesse.
Kórház válogatja. Nekünk papucsot kellett vinni, és 1000 ft ott kellett ruhát venni. Ezen kívül étel és ital. Nálunk volt óra a szülõszoba falán.

Ha nem adnak a korházban a babának semmit, akkor mit kell bevinni neki?

Legjobb válasz: Elsõ napra mindenhol adnak mindent , amit kell. Ha meg kell nekik valami, szólni fognak ne félj:-) Pécsen szóltak másnap, hogy pelenkát meg popsitörlõt kell bevinni, de van ahol ruhát is kérnek. Elsõ lépésként nem kell semmit, aztán majd megmondják mi a kívánságuk. De a legjobb, ha csak a hazahozatalra kell felklszülnötök.

Elsõ napra mindenhol adnak mindent , amit kell. Ha meg kell nekik valami, szólni fognak ne félj:-) Pécsen szóltak másnap, hogy pelenkát meg popsitörlõt kell bevinni, de van ahol ruhát is kérnek. Elsõ lépésként nem kell semmit, aztán majd megmondják mi a kívánságuk. De a legjobb, ha csak a hazahozatalra kell felklszülnötök.
Popsi törlõ kendõ, popsi krém, pelus, néhány body, rugdalózó, esetleg vékony sapi.
Újszülött kesztyû, hogy ne karmolja össze a kis arcát a körmével.

Debrecenben a Kenézy Kórházban kell e bevinni minden napra a babának kis ruhát, vagy kórházit kap és elég csak azt vinni amiben hazahozzuk?

Legjobb válasz: Tavaly tavasszal szültem, tehát akkori az információm. Akkor nem kellett kisruhát vinni, hanem ott adtak rá minden nap új angolpólyát. Csak a hazavitelhez kellett vinni a kisruhát. Ha biztos akarsz lenni a dologban, akkor telefonon meg tudod kérdezni õket. Tudakozóban tudják a kórház telefonszámát, onnan pedig kapcsolják a szülészetet. Ugyanitt be lehet jelentkezni szülõszoba, csecsemõosztály látogatásra is (2 alkalmas "tanfolyam"), ahol mindent elmondanak, hogy mit vigyél és mit nem kell vinni a szüléshez és a gyermekágyas idõszakra a kórházba! Úgyhogy érdemes erre a "tanfolyamra" bejelentkezni, ha ott szeretnél szülni. Ingyenes. Könnyû szülést!

Tavaly tavasszal szültem, tehát akkori az információm. Akkor nem kellett kisruhát vinni, hanem ott adtak rá minden nap új angolpólyát. Csak a hazavitelhez kellett vinni a kisruhát. Ha biztos akarsz lenni a dologban, akkor telefonon meg tudod kérdezni õket. Tudakozóban tudják a kórház telefonszámát, onnan pedig kapcsolják a szülészetet. Ugyanitt be lehet jelentkezni szülõszoba, csecsemõosztály látogatásra is (2 alkalmas "tanfolyam"), ahol mindent elmondanak, hogy mit vigyél és mit nem kell vinni a szüléshez és a gyermekágyas idõszakra a kórházba! Úgyhogy érdemes erre a "tanfolyamra" bejelentkezni, ha ott szeretnél szülni. Ingyenes. Könnyû szülést!
Szia! Én novemberben szültem a Kenézyben és nem kellett semmit vinni a babának mindent ott adtak. Csak mikor jöttünk haza akkor vittünk a babára ruhát! 4 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!