Találatok a következő kifejezésre: A kórházba kell (1179 db)

Amikor megszültem a babámat akkor a kórházba kell vinni popsikrémet vagy valami ilyesmit?

Legjobb válasz: Kórház válogatja, de mindenképpen legyen nálad popsikrém, legalább 10 db eldobható pelenka, 3 db textilpelus, popsitörlõ és csereruha a babának. De megkérdezheted a kórházban, hogy ott miket kell vinni.

Kórház válogatja, de mindenképpen legyen nálad popsikrém, legalább 10 db eldobható pelenka, 3 db textilpelus, popsitörlõ és csereruha a babának. De megkérdezheted a kórházban, hogy ott miket kell vinni.
Melyik korházban szülsz?Az I.számú nõi klinikára(Bp.) nem kell semmi csak amiben hazahozod, meg ha azt akarod, hogy a saját ruhájában legyen akkor azt is.Egyébként mindenhol adnak ajándékcsomagot és abbab van.Pelust vigyél mert keveset adnak(napi 2db-ot), cumit, cumisüvegt igényeid szerint.
A János korházba mindent kell vinni, még cumis üveget is.
Szia! Ez kórházanként változó. Én a II. nõi klinikán szültem, és kizárólag pelenka kellett a babának. Minden más volt/adtak, ki volt készítve a pelenkázóra (kenõcs, géz, alkohol...Popsitörlõ pedig volt a csomagban, amit kaptunk. Amúgy a csomagban pelus is volt néhány, de nem elég. Textilpelus kell, 2-3 db. Ruha nem kell a babára, ott nem szeretik az otthonról hozott dolgokat. Minden este fürdetéskor adnak rá tisztát, de ha "baleset" történik, lepisili vagy ilyesmi, bármikor adnak tisztát a csecsemõs nõvérek. Minden jót!
Mi pelenkát nap 3-at kaptunk, de elég is volt akkor, hisz még nem pisil az elsõ nap.És mikor jött a nõvér vagy doki, hozott magával pelust, így maradt is. De mást nem adtak, így törlõkendõt és krémet sajátot használtam. És a textilpelus is praktikus, ha van nálad, és saját babaruha, mert a kórházi általában kiveri a kicsiket. És vigyél mellszívót is:-)
Hívd fel a kórházat és kérdezd meg, mi az amit vinni kell. Pécsen a kilinkára kellett vinni pelust, törlõkendõt, mert pelenkából csak napi kettõt kaptak a babák. Popsikrém volt kitéve a pelenkázóra, azt mindenki használhatta.
A kérdező hozzászólása: Az I.Számú Nöi Klinikán szülök!

Fehérvári kismamik, igaz hogy a 18-20 hetes UH-ra a kórházba kell menni, nem jó a nővédelmiben?

Itt olvastam több helyen is,hogy a n?védelmiben nem alkalmas rá az UH gép? Én eddig minden UH-ra oda mentem a n?védelmibe.

Legjobb válasz: Én a 18 hetesen a kórházba voltam és bár nem tudom,h igaz-e amit kérdezel és inkább rábeszélnélek a kórházra, mert hatalmas tv-n láthatod kivetítve a babádat, sokkal nagyobb élmény, mint a nõvédelmiben, ezért én sokkal szívesebben járok a kórházba... (30 hetes fehérvári kismami :-) )

Én a 18 hetesen a kórházba voltam és bár nem tudom, h igaz-e amit kérdezel és inkább rábeszélnélek a kórházra, mert hatalmas tv-n láthatod kivetítve a babádat, sokkal nagyobb élmény, mint a nõvédelmiben, ezért én sokkal szívesebben járok a kórházba... (30 hetes fehérvári kismami :-) )
Igen, az SZTK-ban sem csinálják meg, engem is a kórházba küldtek.
A kérdező hozzászólása: Uh jó tudni...még "jó" hogy így szóltak elõre hogy ne várjak ott órákat feleslegesen..>:( Pecsétet ott is adnak vajon a kórházban? A nõvédelmiben azt is rendszeresen elfelejtik...

Ha megállapították a terhességet, akkor a rendelőintézetbe vagy a kórházba kell járnom?

Első terhesség. Fogalmam sincs, hogy mi hogy működik. Főleg itt Pesten. Voltam nőgyógyásznál a 9. kerületi rendelőintézetbe. Megállapította, hogy terhes vagyok, beutalt ugye mindenféle vizsgálatra. Oké. Oda elmegyek. Megvannak az eredmények. Közben (vagy az eredményekkel együtt?) elmegyek a védőnőhöz a kiskönyvért. Utána is a rendelőintézetbe járok, vagy a kórházba, ahol szülni fogok?

Legjobb válasz: a rendelõbe mész vissza, majd a terhesség végén a 36. héttõl lesz nst vizsgálat hetente a kórházban (legalábbis a legtöbb helyen azt már a kórházban végzik)

a rendelõbe mész vissza, majd a terhesség végén a 36. héttõl lesz nst vizsgálat hetente a kórházban (legalábbis a legtöbb helyen azt már a kórházban végzik)
Rá kell kérdezni mindig, hogy az adott vizsgálatot hol fogják végezni. Nekünk minden a rendelõintézetben van, és csak a 20 hetes nagy genetikai uh volt a kórházban. Vérvétel is nekünk a rendelõintézetben van, de van ahol a kórházban csinálják. Kórháza válogatja. A védõnõhöz 12. hétig kell elmenni, és oda vinned kell a papírt, hogy élõ embrio van a méhedben. Élõ embrióról csak 6. hét után kapsz papírt, mert csak attól kezdve van szívhangja és attól kezdve számít élõnek. Védõnõhöz is idõpontot kell kérni, és a vizsgálatokra is idõpontot kell kérni! A védõnõ fog adni neked kis könyvet, azt ha megkapod utána mindenhova viszed magaddal, sosem fogna bele írni semmit (csak a védõnõ másolja át az eredményeket bele) , de vinni kell! Bautalókat mindig a a nõgyógyászod fogja adni. Nõgyógyász (6-8 héten), vérvétel (6-10 héten), Védõnõ (8-12 héten), háziorvos (ha már van EKG eredményed), fogorvos (amikor jól esik kötelezõ egy alkalommal megjelenni nála amit a kiskönyvbe be is ír), következõ nõgyógyászati vizsgálat (10-12 héten), 12. héten mindenképpen kell genetikai UH-ra is menni, ha akarjátok (erõsen ajánlott) 10-14 héten kombinált teszt (kb. 9000Ft) , újabb vér és vizelet vizsgálat, 16 héten AFP (vérvétel), újabb genetikai UH 18-20 héten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most már sokkal okosabb lettem. Nekem a doktornõ semmit nem mondott... (igaz, nem is kérdeztem, mert meg voltam hatódva, hogy elõször láttam a bébit, és kiderült, hogy igen, dobog a szíve.. :) ) Tehát a védõnõhöz nem kellenek a leletek, csak a papír, amit a vizsgálaton kaptam, hogy él a pici?
De, a leletek is kellenek a védõnõnek. Kapsz egy kiskönyvet, és õ ír be abba mindet. Amúgy a 9. ker-ben rendesek a védõnõk, lehet tõlük kérdezni. Viszont kell idõpontot kérned.
A kérdező hozzászólása: Nem a 9. kerületben lakom, csak a lakcímkártyámon, mert oda sikerült elintézni az ideiglenest...a 14-ben lakom.
Na akkor majd a védõnõvel gondok lesznek. Mert õt lakhely szerint kell megkeresni (nem lehet válogatni azt kapod akihez tartózol), és ha lakcím szerint nem ott laksz ahol valójában akkor a védõnõ nem tudja a babát megnézni, viszont a 14. kerbõl védõnõi meg elfognak küldeni mert nem oda tartózol papíron. Elõször azt a védõnõt keresd meg ahol laksz igazából és mond el neki a problémát. Válaszoljak is a kérdésedre. Én nem a kerületembe járok orvoshoz, ha nem abba a kórházba ahol szülni szeretnék. Nekem minden vizsgálatom a kórházban van.
Nem lesz semmi gond a védõnõvel (anyukám is az). A tényleges tartózkodási helyhez tartozó védõnõt keresd fel.


Pólyát mennyit kell venni egy ujszülött babának? Elég egy amit a korházba kell vinni? Meddig kell használni a pólyát?

Legjobb válasz: Igazában véve a mai kürölmények közt nincs szükség rá. De ha téged megnyugtat az, hogy a picikédet biztosan tudod benne tartani szoptatáskor amig pár hetes vehetsz neki 1-t. Pólyahuzatot legyen min kettõ, hogy váltani tudd. Én az elsõ babám a kórházban pólyában szoptattam, aztán otthon már csak rugdalózóban volt. A másodikkal meg egyáltalán nem használtuk. Jobb ha tud mocorogni a pici, elõbb tanul meg mindent ha szabadon van, jobb a fejlõdése.

Igazában véve a mai kürölmények közt nincs szükség rá. De ha téged megnyugtat az, hogy a picikédet biztosan tudod benne tartani szoptatáskor amig pár hetes vehetsz neki 1-t. Pólyahuzatot legyen min kettõ, hogy váltani tudd. Én az elsõ babám a kórházban pólyában szoptattam, aztán otthon már csak rugdalózóban volt. A másodikkal meg egyáltalán nem használtuk. Jobb ha tud mocorogni a pici, elõbb tanul meg mindent ha szabadon van, jobb a fejlõdése.
Szia!Én szoptatás alatt tettem pólyába, mert biztonságosan tudtam fogni és neki is kényelmesebb volt.1.5hónapos koráig a pólyán aludt(nem kötöttem be).Két pólya húzatot vegyél váltásnak.Sok sikert a babádhoz.
Én egyáltalán nem használtam pólyát sem a kórházban, sem otthon. Teljesen jól megvoltunk nélküle. Rugiban a baba jobban tud mozogni, én nem is adnék rá pólyát, esetleg akkor, ha tesó, vagy látogató kezébe adom, pólyában biztosabban tudja tartani. Erre meg elég egy.
Én pólyapárti vagyok. 6 hetes korig nappal is abban lehet, altatni meg amíg ki nem növi. Amellett, hoy kényelmesebb fogni, õ is jobban érzi magát. Addig a méhben a magzatvíz körülvette, majd hirtelen kikerül egy idegen világba, így egy kicsit vissza lehet adni a biztonságérzetét. Minimum 2 pólyahuzat kell, de betétbõl sem árt a kettõ (ha a pelus rosszul zár, kifolyik mellette...) A mozgásfejlõdést pedig nem befolyásolja.
Én kb. 2 hétig használtam rendeltetésszerûen a pólyát, akkor is csak akkor kötöttem be ha felvettem után csak rajta feküdt. Ezután félbehajtva használtam és használom most is. Jó szopikor és elalvás elõtti ringatásnál is jó szolgálatot tesz.

Mikor a terhesség megállapítása céljából megyek a kórházba, kell beutaló? Ha nem, akkor mikor nyitják az ajtót, és mindenki beadja a beutalóját, mit kell odaadni?

Legjobb válasz: Gondod van? Vérzel? Görcsölsz? Ha egyik sem akkor ne a kórházba hanem a nõgyógyászati szakrendelésre menj.

Gondod van? Vérzel? Görcsölsz? Ha egyik sem akkor ne a kórházba hanem a nõgyógyászati szakrendelésre menj.
A nõgyógyászatra szerintem amúgy sem kell beutaló. Vagy legalább is nem mindenhol, nálunk speciel nem kell beutaló oda. Csak idõpont. Érdeklõdj utána, hogy nálatok hogy megy. Ha nem kell se beutaló, sem idõpont, akkor beadod a betegkártyádat, mikor kijön egy ott dolgozó. Ha kell idõpont, akkor pedig elmész a kapott idõpontra és vagy ugyanúgy beadod a betegkártyádat, vagy automatikus szólítani fognak. Ha bármi probléma van, ami sürgõsségi ellátást igényel, akkor pedig se idõpont, se beutaló nem kell, akkor csak odamész és ellátnak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget, valószínûleg hülyén fogalmaztam meg a kérdést, de arra voltam kíváncsi, amit válaszoltatok, szóval köszönöm. :)

Akinek van fogadott orvosa, és a magánrendelésébe jár. Az afp. Vizsgálat vagy az ultrahang abban a kórházban kell megcsinálni ahol az orvos szülész is, azért is kell fizetnie vagy azért nem? Csak a magánrendelésért?

Legjobb válasz: Szia én csak a 19-ik héttõl fogadtam fel az orvost szerintem elõtte fölösleges azóta minden ultrahangot õ csinál,most már hetente járok hozzá a 32.héttõl de a kórházi rendelésére hív(volt egy kis komplikáció) és még nem fizettem neki,. Most megyek hétfõn és oda adom azt az összeget amit elõtte adtam amikor havonta jártam. A 36.ik héttõl úgy is csak Nst-re megyek azt meg a szülésznõm fogja csinálni. üdv 34hkm

Szia én csak a 19-ik héttõl fogadtam fel az orvost szerintem elõtte fölösleges azóta minden ultrahangot õ csinál, most már hetente járok hozzá a 32.héttõl de a kórházi rendelésére hív(volt egy kis komplikáció) és még nem fizettem neki, . Most megyek hétfõn és oda adom azt az összeget amit elõtte adtam amikor havonta jártam. A 36.ik héttõl úgy is csak Nst-re megyek azt meg a szülésznõm fogja csinálni. üdv 34hkm
Én magándokihoz járok az eleje óta, õ adja a beutalókat vérvételre, uh-ra is. De most pl. az asszisztens mondta, hogy cukorterhelésre mehetek akár másik sztk-ba is, ami közelebb van. Nekem eddig csak a magánrendelésért kellett fizetnem, szóval ha az sztk-ba mentem uh-ra, vagy vérvételre eddig még nem fizettem! Hozzáteszem, hogy bp-n lakok, de nincs itt bejelentett címem! 22hkm
Magán dokim van eddig minden UH õ csinált sõt a DANW-Kór tesztre a vérvételt is õ vette le.Minden más beutalót vérvétel terheléses cukor a védõnõ adta. Vérvételért AFP-ért nem kell fizetni.
Ja most vagyok 31 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én sem akartam még orvost fogadni, de muszáj volt. A Sotén dobáltak össze-vissza. Meguntam, és fogadtam egy orvost. Jövõhéten a kórházba kell mennem vérvételre, és nem tudtam hogy fizetnem kell vagy sem.

Most voltam a dokimnál, a cervix 1100 holnap már a kórházba kell mennem. Megszülethet a babóm a hétvégén?

Vasárnap töltjükbe a 38hetet,a dokim vizsgálat után azt mondta már fel van puhulva a méhnyak és már bármikor szülhetek.Ezért rendelt be a kórházba holnap elvégeznek még pár vizsgálatot és majd holnap eld?l,hogy mi lesz.Már napok óta vannak jóslóim de mindig elmúlnak,és csak konlódom.Volt valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia! Én 39+4 pocis vagyok, igaz nekem a méhszájam 1111, de már kedd óta, nekem is azt mondta bármikor jöhet:) Nekem kórházba emiatt nem kell mennem, majd "csak" szülni,:) addig is NST. Nekem is vannak görcseim, és keményedések, már te is közel vagy biztos a célhoz;) Könnyû szülést!

Szia! Én 39+4 pocis vagyok, igaz nekem a méhszájam 1111, de már kedd óta, nekem is azt mondta bármikor jöhet:) Nekem kórházba emiatt nem kell mennem, majd "csak" szülni:) addig is NST. Nekem is vannak görcseim, és keményedések, már te is közel vagy biztos a célhoz;) Könnyû szülést!

Mindenképpen abba a kórházba kell majd járnom NST-re, ahol szülni szeretnék?

Ugyanis az elég messze van a lakhelyünkt?l, egyszer?bb lenne, ha mehetnék valahová a közelbe.

Legjobb válasz: ezt csak az illetékesek tudják megmondani. meg kell kérdezned, hogy egyáltalán fogadnak-e úgy, hogy nem is ott akarsz szülni. nem nagyon szeretik az ilyesmit.

ezt csak az illetékesek tudják megmondani. meg kell kérdezned, hogy egyáltalán fogadnak-e úgy, hogy nem is ott akarsz szülni. nem nagyon szeretik az ilyesmit.
Nem muszáj oda járnod ahol szülni fogsz! Én ahová járok terhesgondozásra oda járok Nst-re. De szülni másik kórházban fogok/megye székhelyen/ mert csak ott van szülészet!!!

Ha CTG. -re megyek be a kórházba, kell valami beutalót, vagy papírt vinnem?

A kis könyvet tudom, de azon kívül??

Legjobb válasz: Nekem csak a kis könyvet kellet és sorsszámot húzni.

Nekem csak a kis könyvet kellet és sorsszámot húzni.
Nálunk ez úgy müködik, hogy 36 hetesen mész kenetvételre és akkor ott adnak idõpontot a következõ hétre az 1.CTG-re. De minden kórháznak más és más szokásai vannak! A védõnõdet kérdezd meg, neki tudnia kell! 33 hetes kismama
Szia! Én a máv kórházba járok ctg-re. Csak a kiskönyv kellett eddig, semmi más. Illetve ott még annyi, hogy be kell jelentkeznem, a betegfelvételen. Gondolom mindegyik kórház más. üdv 38+3 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Jászberényben a kórházba kell menni nőgyógyászati vizsgálatra?

Legjobb válasz: Igen. Az új épületben van, hátul.

Igen. Az új épületben van, hátul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Igazán nincs mit. Egyébként Fehér dokit ajánlom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!