Találatok a következő kifejezésre: A kórházba bevinni a cumisüveg (2 db)

Érdemes a kórházba szüléskor cumisüveget is bevinni?

a véd?n?m azt mondta hogy semmiféleképpen ne etessem/itassam cumisüvegb?l. Ez rendben is van, mindenképpen szoptatni szeretnék. De sok helyen olvastam hogy a kórházi cumisüvegt?l szájpenészt kaphatnak a picik.

Legjobb válasz: Melyik kórházba mész szülni? Eddig,ahol én szültem a baba végig veled volt és egyáltalán nem jutott kórházi cumisüveghez.Úgyhogy én nem viszek és nem is vittem. 34 km

Melyik kórházba mész szülni? Eddig, ahol én szültem a baba végig veled volt és egyáltalán nem jutott kórházi cumisüveghez.Úgyhogy én nem viszek és nem is vittem. 34 km
Igen, vigyél mindenképp!
Én nem akartam a kislányom cumira szoktatni, de 3. nap már a nõvérek könyörögtek, hogy hozassak be a lánynak cumit, mert egyfolytában sírt.Onnantól semmi gond nem volt vele. A szobatársam hozott magával cumisüveget, és jól tette, mert míg nem jött meg a teje, glükózzal kellett itatni a kicsit, de kanállal nem ment neki.Egyáltalán nem okozott zavart.
Ja, utolsó vagyok. És aki vitt be cumisüveget, az hogy oldotta meg annak a sterilizálását? Vagy azt a csecsemõsök végzik?
Szájpenészt nem gondolom, hogy a kórházi cumisüvegtõl kapott akármelyik baba is. Szerintem lehet tisztábbak( alaposabban ki vannak sterilezve) mint az otthoniak. Az én babám kapott pótlást a kórházban ottani cumisüvegbõl, mégse lett szájpenésze. Tudom, hogy furán hangzik a példa, de pl. mûtéthez sem viszel be magaddal szikét, hogy ne a kórházit használják. Pedig azok se mind egyszer használatosak, szóval lehet elõtte mást vágtak vele, csak utána sterilizálták. Bocs a durva példáért. Nálunk Debrecenben szóba sem került, hogy saját cumisüveg is kell a kórházba. Amúgy ápolónõ vagyok és 38 hetes km
Én vinnék! Nem minden kismama oly szerencsés hogy 2-3 nap alatt belövel a teje és van olyan is akinek nincs elõteje.Ilyenkor hiába minden, akkor is adnak neki pótlást.Jobb ha saját üvegbõl kapja mint a korháziból. Elsõ babámat rendesen tömték az elsõ 2 napon.Akkor álltak le vele mikor etetésenként 50-60g.szopizott. A másodikért közelharcot vívtam a csecsemõssel, mert nem akarta elhini hogy etetésenként 30-40g elõtejet szívott a tejbelövelésem elött! Aztán !csak vizet! adtak neki és lett is szájpenésze! Most várom a harmadikat és tuti viszek üveget és fejõt is a biztonság kedvéért.Inkább álljon ott magában.
Szia. Ahol én szülök (János kórház), a listájukon van 2 cumisüveg.Én sem szeretném neki adni, de gondolom azért kell, hogyha nem tudsz szoptatni, tudjanak miben enni adni neki.
De ha nem akarod cumiztatni, nem fog szájpenészt kapni! Én csak cici adtam neki, sõt, már másfél éves és még sosem látott cumisüveget!
Én vittem sterilizáló folyadékot.
Ha cumosüvegbõl eteted a babád, nem fog szopni. Sokkal könnyebben kiszívják mint a mellbõl és nem fogadja majd el a melled. Ez pedig ahhoz vezet hogy el fog apadni a tejed. Semmi értelme cumisüveget kórházba vinni. Ott ugyanis üves kispohárból etetik meg azokat a babákat akik nem szopnak. Az újszülötteknek megvan még ez a reflexe, hogy tud kortyolni.
Én vittem és most is fogok vinni, mert különben ha éjjel sír, akkor cukros vizet adnak a kórházi cumisüvegbõl (SOTE II.). Mivel császáros voltam, így a babám nem velem volt elsõ két éjjel, mindig lefejem az éjszakai adagot (vittem mellszívót is). Fertõtlenítésrõl kérdezett valaki: Fertõtlenítettem a mellszívót is és a cumisüveget is. Van ahol a kórház fertõtlenít(ezt informáld le elõre), de ezt elõre nem tudtam, ezért én vittem egy nagyobb mikróedényt és sterilizáló tablettát (utasítások a dobozán vannak). Elõtte meg elmosogattam saját magam (vittem saját szivacsot és egy pici adag mosogatószert).
Bocs, hogy belekérdezek, de akik vittetek be cumisüveget azt hogy sterilizáltátok? 38 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!
Nálunk pohárból itatták a csöppségeket. Vittem cumisüveget és mivel egész bent tartózkodásunk alatt kellett neki pótlást kérnem azt cumisüvegbõl kapta meg, mert a pohárból állandóan nyakon öntöttem szegénykémet. Nem állt le emiatt a cicizésrõl. Szerintem legyen ott nálad, nem foglal sok helyet.
Nálunk is pohárból itatták õket cukros vízzel. De nekem volt elõtejem, úgyhogy a babám nem fogadta el. 20 ml-t szopott, azt mondták, hogy az elõtejbõl nagyon jó. Mégis lett szájpenésze. Állítólag azt szüléskor kapják el, ha az anyának van valami gombás fertõzése. Ami terheseknél igen gyakori. Nekem szerintem volt. Mondtam is a dokinak, hogy viszketek, de azt mondta, hogy nincs semmi bajom, ez csak a terheshormonoktól van. A 2.nál lehet, hogy ragaszkodni fogok hozzá, hogy vegyen kenetet, ha ilyen bajom lesz. Marha nehezen tudtuk a babámat kikezelni belõle.
A Szent Imrében szültem, ott cukros vizet kapott, amíg nem indult meg a tej. Kórházi üvegbõl, nem lett szájpenészes.
Én Pécsett szültem szoptatáspárti klinikán. Itt pohárból kapták a babák a pótlást, hogy ne zavarjanak be a szoptatásba. Kizárólag a gyerekorvos javaslatára lehetett cumisüvegbõl etetni, itatni. A poharak és mellszívók mindig steril, lezárt zacskóban voltak, azoktól nem lehetett szájpenészt kapni. Érdemes rákérdezni a kórházban, hogy használhatsz-e egyáltalán cumisüveget.
A kérdező hozzászólása: mellfejõm sajnos nincsen, majd vesz egyet a párom ha szükség lesz rá a kórházban. De cumisüveget mindenképpen viszek be. köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Szent Imre kórházban fogok szülni
Én nem vittem, és nem is engedtem, hogy cumiztassák. A cicid épp elég neki, ha mégse, vagy valami gond volna, és hirtelen kéne, a kórházakban van kincstári végszükségre.

A kórházba érdemes bevinni a cumisüveg sterilizálót (pl. mellszívóhoz), vagy inkább olyan fertőtlenítő folyadékot vegyek?

Legjobb válasz: Szia! Én a Szt. Istvánba szültem, Budapesten, ott kisterilizálták a mellszívómat. Szerintem máshol is megcsinálják. A legjobbakat!!!

Szia! Én a Szt. Istvánba szültem, Budapesten, ott kisterilizálták a mellszívómat. Szerintem máshol is megcsinálják. A legjobbakat!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!