Találatok a következő kifejezésre: A kórházba bevinni a (99 db)

Érdemes már a kórházba bevinni a cumit? És ugye először ki kell forrázni?

Legjobb válasz: nálunk sem engedték/nem nézték jó szemmel. és a kórházi napokon szinte csak az evés idejére volt ébren. ilyenkor pihenik ki a szülést,rengeteget alszanak! Vinni vittem én is,de nem használtuk.

nálunk sem engedték/nem nézték jó szemmel. és a kórházi napokon szinte csak az evés idejére volt ébren. ilyenkor pihenik ki a szülést, rengeteget alszanak! Vinni vittem én is, de nem használtuk.
Ha sír tedd mellre, legalább több tejed lesz. Ahol én szültem nem is engedték volna a cumit, bababarát kórház volt, de senkinek eszébe sem jutott már újszülöttként cumival tömni a száját. A lányomnak soha életében nem is kellett.
Nálunk nagyon nem szeretik ha az anyuka cumit ad a babának.
Akkor vinnék be mindenképpen.:)
Én is vinnék be azért. Nemigen foglal nagy helyet, aztán kitudja, tényleg szükség lesz-e rá.
Engem tuti nem érdekelne, hogy szereti-e!Mikor frissek nagyon sokat sírnak...
Én vittem, bár nem használtuk. Én is "bababarát" kórházban szültem, de ez ott kb annyiból állt, hogy ferdén néztek rám, mert nem sikerült a szoptatás, de segíteni nem igazán tudtak. Azt persze mondták, hogy nehogy cumit adjak neki. A kisfiam az elsõ pár napban nagyon nyugis volt, nem nagyon sírt, így akkor nem kellett a cumi, de ha nem így lett volna, én nem kínoztam volna, hanem odaadtam volna neki a cumit (az az opció nálunk nem mûködött, hogy mellre teszem, ha sír, mert nem tudott szopizni, "rácuppanni" sem tudott). És igen, ki kell fõzni (vagy más módon sterilizálni).
Ha velem lehetett volna a baba vittem volna.És igen ki kell fõzni.
A kérdező hozzászólása: Velem lesz a baba.
Vihetsz, de ha azt akarod, hogy hamar beinduljon a tejed és ügyesen szopizzon a babád, akkor nem érdemes! Én nem vittem cumit, de amikor itthon beállt rendesen a tejtermelés, adtam neki.

A Szent István Kórházban mit kell a babának bevinni a kis ruhákon kívül? Pelenkát, popsitörlőt adnak, vagy azt is vinni kell?

Legjobb válasz: Napi 3 pelenkát adnak, szóval azt is vigyél, meg popsitörlõt, krémet. Saját babaruhákat. Elõkét is rakj be, lehet, hogy bukni fog. Fürdetéshez saját törölközõ, utána kis sapi is kellhet. A köldökcsonkhoz most, második babámnál fogok bevinni hintõport, alkoholt, gézlapot. Elsõnél volt szobánként, ahogy popsikrémm is, de aztán egyik nap valami ellenõrzés miatt összeszedték.

Napi 3 pelenkát adnak, szóval azt is vigyél, meg popsitörlõt, krémet. Saját babaruhákat. Elõkét is rakj be, lehet, hogy bukni fog. Fürdetéshez saját törölközõ, utána kis sapi is kellhet. A köldökcsonkhoz most, második babámnál fogok bevinni hintõport, alkoholt, gézlapot. Elsõnél volt szobánként, ahogy popsikrémm is, de aztán egyik nap valami ellenõrzés miatt összeszedték.
Ami minden szobában van, az a popsikrém, gézlap, alkohol, és 4db pelust adnak minden nap. A többit nked kell vinni: popsitörlõ, pelenkázó alátét, törölközõ, meg ami még eszedbe jut. Ja és ha ebben a melegben mész szülni, akkor ventillátort is vigyél, mert baromi meleg van bent. 6 hete szültem ott
Csatlakozom moira-hoz.Én 2x szültem ott, és mindkét alkalommal így volt!Könnyû szülést.
15.11-es vagyok:textilpelenka is jól jöhet.
Igen, én 3 hónapja szültem ott! Takaró! Fülbevalót, ha akarsz szuratni (3000 Ft). Bimbóvédõ (szilikon), ha nagyon kisebesítene a szoptatás (nekem kellett volna, már nagyon szenvedtem). Szopipárnát, mellszívót adnak a szopi tanító szobában, sterilizálni segítenek a nõvérek

Mit illik a kórházba bevinni látogatáskor baba születésénél?

Legjobb válasz: Hát úgy általánosságban semmi mást, mint amit egy normál kórházi látogatásnál. Gyümölcslevet, valami süteményt vagy ilyesmit, vagy ha beszélsz a kismamával telefonon, akkor kérdezd meg, hogy van-e valami, amit szívesen enne, inna.

Hát úgy általánosságban semmi mást, mint amit egy normál kórházi látogatásnál. Gyümölcslevet, valami süteményt vagy ilyesmit, vagy ha beszélsz a kismamával telefonon, akkor kérdezd meg, hogy van-e valami, amit szívesen enne, inna.
Szia! Szerintem nyugodtam kérdezd meg az anyukát, hogy mire van szüksége?Én úgy örültem az almalének, meg egy csomag keksznek Én természetes úton szültem és ölni tudtam volna egy kis úszógumiért, mert annyira fájt a gátsebem, hogy állva ettem mint a lovak.Pár leleményes anyuka, gondolom már nem az elsõ babájukat szülték, õk vittek be magukkal. A babának ott mindene megvan.Étel nem kellett, mert a kórházban rendes adagokat adtak és még finom is volt, de kis nasi jó volt
Sok mindent hoztak be nekem a kórházba, sajnos haza is kellett küldenem naponta õket. Persze sok-sok dolog a babának volt ajándék. Aminek legjobban örültem: üdítõ, víz és egy hatalmas adag Mc Donald's-os fagyi! Szuper volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nagyon arik vagytok!!
Nálunk a kórházban nem szivesen látnak gyümölcslevet, csak ásványvizet, teát. Én is inkább beszélnék a kismamával, mit kíván, mi esne jól neki. Édes, sós, rágcsálni való, esetleg gyümölcs...... Én azt hiszem, pár nap múlva egy nagy adag fagyit fogok kívánni :) (a többi ajándék meg amit számsz, az majd otthon a látogatáskor.... ) 4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 38 hetes pocakcsajszi anyukájuk
Nekem is az étel mert legtöbbször van hütésre lehetõség és a kórházi kaja pocsék - ha csak nem a telkiben szült.- szóval enni innivalót és gyümölcsöt. az mindig befutó szénsavas innivalót nem érdemes és barack narancslevet se.
Én épp szülés elõtt állok, meg van is már egy babám. Nekem az esett a legjobban, amikor valaki megkérdezte, mit ennék-innék szívesen, mert azt hoz. Ez olyan kedves gesztus volt.
A kérdező hozzászólása: csak én úgy tudtam, hogy virágot nem engednek bevinni
Esetleg vihetsz neki egy kis csokrot, egy képeslappal:D De nem várnám el, csak jól esik, ha legalább egy valaki meglátogat. Novemberben voltam látogatni a barátnõmet, mert kislánya született, akkor én neki virágot, képeslapot meg egy kis ruhát vittem be a babának:D 9 hónapra rá, most augusztus elején õ fog bejönni hozzám:D Ja, én is megkérdeztem, hogy van e szüksége valamire, de neki nem volt:D Már annak is nagyon örült, hogy bementem hozzá:D
A kérdező hozzászólása: köszi!én is ilyesmire gondoltam, csak nem voltam biztos benne
A virágot és a plüssállatkákat több helyen nem szeretik, sõt nem ritka, hogy direkt tilos bevinni, higiéniai okokból. Értékes dolgot se, mert esetleg az elvész és az csak bánat akkor. Ne akarj kórházban meglepit szerezni, kérdezd meg, mire van szüksége és azt vidd. És persze fontos, hogy semmi olyat, amit az adott kórházban nem tûrnek el. Én mindig megkérdezem vonalas telefonon a nõvértõl, hogy mit szabad és mit nem, ezt általában szokták értékelni. Elvégre nekik is jobb, ha nem halmozódik a páciens körül olyasmi, ami nem engedélyezett, vagy csak udvariasságból behordott felesleges bigyó. És persze ismerve a kórházi személyzet leterheltségét, nem biztos, hogy szívesen futkosnának váza után a virágcsokroknak se. Egy frissen szült nõ pedig nem nagyon tud mozogni, így az neki is strapa.


Mit kell a babának bevinni a kórházba, SOTE1?

Mindennapra kell ruha, pelenka, tisztálkodási szerek, vagy ezeket a kórház adja, és csak azt kell vinni amibe majd hazahozzuk. Bocsi hogy tudatlan vagyok, de els? babás, és hamarosan itt a szülés.

Legjobb válasz: Szia, én lassan egy éve szültem ott. Vittem magammal minden napra ruhát, és olyat is, amiben hazahoztuk. Igaz adnak rájuk kórházi kisinget és pólyában vannak, de én jobb szerettem ráadni a bodyt. Pelust is vittem... esti fürdetésnél mindig kérdeztem adjak-e? Azt mondták, ha van adhatok. Így adtam tiszta ruhát és pelust este. Fürdetõ nem kellett. Pelenkázáshoz (pelenkán kívül) minden van: popsikrém, popsitörlõ, köldökápoláshoz géz, hintõpor, alkohol. Ezeket nem kell vinned.

Szia, én lassan egy éve szültem ott. Vittem magammal minden napra ruhát, és olyat is, amiben hazahoztuk. Igaz adnak rájuk kórházi kisinget és pólyában vannak, de én jobb szerettem ráadni a bodyt. Pelust is vittem... esti fürdetésnél mindig kérdeztem adjak-e? Azt mondták, ha van adhatok. Így adtam tiszta ruhát és pelust este. Fürdetõ nem kellett. Pelenkázáshoz (pelenkán kívül) minden van: popsikrém, popsitörlõ, köldökápoláshoz géz, hintõpor, alkohol. Ezeket nem kell vinned.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ, még egy kérdés ilyenkor velünk van végig a baba, és mi is fürdetjük, vagy azt a csecsemõs nõvérek csinálják?
Szia! Én 1 hónapja szültem ott. Vigyél pelust, popsitörlõt, textilpelenkát, kis sapit. Rucit adnak ott rá, meg pólyában vannak, de ha gondolod, akkor vihetsz neki body-t is. Egész nap veled van a baba, de fürdetni a csecsemõs nõvérek viszik el. Szép és könnyû szülést kívánok! 1 hós kisfiú anyukája
ha császárral szülsz(ne adja Isten), nem lesz veled a baba, tehát nem kell vinned neki semmit, mert meg se fogsz tudni mozdulni a fájdalomtól.
Az 1 hós anyuka vagyok. Bocsi az offért, de nem értek egyet az elõzõ hozzászólóval. Attól hogy császáros vagy, nem jelenti azt, hogy nem lesz veled a baba. Legkésõbb 1 nap után ha minden rendben a babával és veled is, lekerülsz a gyermekágyas osztályra, ahol veled van egész nap, és el kell látnod, szoptatni, pelenkázni stb. Én is császáros vagyok, úgyhogy nem a levegõbe beszélek, és elég frissek a tapasztalataim is. Egyébként sem volt igaz, hogy meg se tudsz mozdulni. Legalább én simán mászkáltam már másnap, persze fájt, meg óvatosan kellett mozogni, lasabban, de tudtam a babával foglalkozni.

A kórházba bevinni jó a legolcsóbb mellszívót?

Ha kell, csak akkor vennék jobbat.

Legjobb válasz: Mi a kórházba is bevihettük a sajátunkat, sõt a csecsemõs növérek ki is fertõtlenítették! Nekem a kézzel történõ fejés nem jött be, csak a fellazításra volt jó. Mi a nuoknak a kézi mellszívóját vettük meg kb 1500 ft-ért.(Úgy néz ki , hogy cunisüvegfeltét is van hozzá!)

Mi a kórházba is bevihettük a sajátunkat, sõt a csecsemõs növérek ki is fertõtlenítették! Nekem a kézzel történõ fejés nem jött be, csak a fellazításra volt jó. Mi a nuoknak a kézi mellszívóját vettük meg kb 1500 ft-ért.(Úgy néz ki , hogy cunisüvegfeltét is van hozzá!)
Szia! Szerencsésnek mondhatod magad , ha már a kórházba /gondolom szülés után/ van értelme használnod ilyet. Egyébként szerintem nem az ár a lényeg!
Szia! Nekem az a sima volt, amin gumilabda van, nekem semmit sem ért. A kórházban volt gépi, az meg brutális volt. Úgyhogy én kézzel fejtem. És rengeteg tejcim lett. Most a második babámat várom, és szeretnék venni egy Avent mellszívót, de azok drágák, 13-15 körül van. Szerintem a kórházba elég egy olcsót vinned, majd meglátod, ott úgyis segítenek.
Szerintem olyan felesleges 15ezer forintért venni mellszívót! Azért hogy használod pár hónapig? És aztán mit csinál vele az ember? Én is egy olcsót viszek be :) Ha meg azzal nem megy akkor szerintem fejjd kézzel...állítólag az még jobb :) Sok sikert! 33 hetes kismama :)
A védõnõk által összeállított szoptatós füzetben is a kézi fejést írták legjobbnak. Meg az LLL anyatej-liga is arra esküszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! Anyukám is azt mondta kézzel a legjobb, aztán meg beáll. Amúgy még elvileg 9 nap:) ) Köszi csajok!!
Szerintem a kórházban még nem is fog kelleni, fõleg ha elsõ baba, nekem is csak itthon állt be a mellem. Sok kórházban nem is engednek kinti mellszívót bevinni, csak az ottanit lehet használni. Én itthon gyógyszertárit használtam, jó volt egy ideig, aztán már nem volt kedvem mindig kifertõtleníteni, így áttértem a kézi fejésre, az is jó volt.

Mit érdemes a babának bevinni a Bajcsy kórházba? És esetleg valami ami a mamának jól jöhet?

az alap felszereléssel tisztában vagyok, inkább az extrák, vagy a tapasztalatok érdekelnének.

Legjobb válasz: pelenka,popsitörlõ,betét.és strandpapucs a fürdõbe.szerintem sok extrára nincs szükség.

pelenka, popsitörlõ, betét.és strandpapucs a fürdõbe.szerintem sok extrára nincs szükség.
Én 5 évvel ezelõtt szültem ott, és akkor pelust és popsitörlõt azt nekünk kellett vinni, viszont púdert a köldökéhez meg ruhácskákat adtak. Fürdetni is a nõvérkék fürdették. Viszont ami nem tetszett, hogy csak kirakták nekünk oda, és azt se mutatták meg, hogy hogyan álljunk neki a szoptatásnak. Ennek ellenére a mostanit is ott fogom szülni, mert ahova rendesen tartoznék, az egy "lepra". Sajnos:( A mamáttól meg szerintem kérdezd meg, hogy mit szeretne, és akkor tuti nem fogsz mellé.

Most akkor hány napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kell a kórházba bevinni, amikor a pici megszületik?

Én 30 napnál nem régebbir?l tudok, ezért ma kértem egy frisset.

Legjobb válasz: 2.válaszoló vagyok Érdekes, akkor mindenkinek mást mondanak?????? Vagy új volt ez a jány, akit felhívtam? Még fel sem tettem telefonon a kérdést, de már rögtön rávágta, hogy 180 napnál nem régebbi kell.. Furi. :)

2.válaszoló vagyok Érdekes, akkor mindenkinek mást mondanak?????? Vagy új volt ez a jány, akit felhívtam? Még fel sem tettem telefonon a kérdést, de már rögtön rávágta, hogy 180 napnál nem régebbi kell.. Furi. :)
Szia! Miskolcon 300 napnál nem régebbi van kiírva. A 30 nap szerintem kevés, mert mi van ha hamarabb jön a pici!?
Szia Én a MÁV(áek)ban fogok szülni. Felhívtam õket, ott 180 napnál nem régebbi kell. Mindenhol más, érdemes felhívni a kórházat. Ha viszont már van neked egy 30 napnál nem régebbi, akkor sehol sem lehet gond! :) Nem kellett fizetned érte, ugye? Könnyû szülést! 39 hetes
második vagyok. tehát akkor jó ez a 30 napos, ha most fogsz szülni természetesen....
A kérdező hozzászólása: Ingyen volt, van protekcióm. :-))) 12.30.-ra vagyok kiírva.
A 2. válaszolónak írom: én is a MÁV kórházban fogok szülni. Voltam kb. 1 hónapja ott szülésfelkészítésen, és azt mondták, hogy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell. De, aki házas nem muszály vinnie a szülésre, elég utólag is. Aki nem házas, annak a szüléshez is kell az apasági nyilatkozatot vinnie, ha azt akarja, hogy az apa nevén legyen a gyerek.
Szia. Az átlag a 300 napos érvényesség. De ingyen van, ha elmondod, hogy a születendõ babád anyakönyvezéséhez kell.
2. válaszolónak: nem tudom, hogy új volt-e, de én még a MÁV kh. honlapján is úgy láttam, hogy 300 napnál nem régebbit kérnek, ezért nem is kérdeztem rá, mikor ott voltunk a párommal szülésfelkészítésen. De a terembõl egy kismama megkérdezte, és ugyan ezt mondták neki.

39. hetes vagyok. Ebben a melegben milyen ruhát kell a kicsinek bevinni a korházba? A szülésnél kell még az apának olyan védőruha?

Legjobb válasz: D:Én is 39+1 hetes vagyok és Gyõrben fogok szülni,remélem már minél elõbb:)Apának kell a védõruha,én a kicsinek raktak plüss rugit és pamutot is,hosszú meg rövid ujjú badyt,egy vékony sapit meg egy vékony takarót..Majd kombinálom õket,illetve pár db-t kikészítettem itthonra ha esetleg hideg lenne apa behozza.Kocsikabátot vastagabb plédet.Könnyû szülést!!!

D:Én is 39+1 hetes vagyok és Gyõrben fogok szülni, remélem már minél elõbb:) Apának kell a védõruha, én a kicsinek raktak plüss rugit és pamutot is, hosszú meg rövid ujjú badyt, egy vékony sapit meg egy vékony takarót..Majd kombinálom õket, illetve pár db-t kikészítettem itthonra ha esetleg hideg lenne apa behozza.Kocsikabátot vastagabb plédet.Könnyû szülést!!!
Attól függ, hogy hol szülsz. A Szent Imrében a kicsinek adnak ruhát, apukának kell mûtõsruha.
A kérdező hozzászólása: Gyõrben fogok
A kérdező hozzászólása: Köszi!Neked is.

Szolnoki kismamák mit kell a babának a kórházba bevinni magunkkal?

Legjobb válasz: popsitörlõ kendõt, meg pelust mert ezeket nem adnak ruhát ahogy jónak látod, adnak is meg vihetsz is és ha én még egyszer szülni megyek tuti hogy viszek be a babának HA-s tápszert és titokba megetetem üvegbõl amíg nem jön meg a tejem (tudom soha nem fog megjönni a tejem ha táppal zabáltatom a kölköm de én mégis viszek majd) a zárójeles részt azért írtam mert nyilván lesz aki gondol majd hasonlót de leírtam helyette a véleményét

popsitörlõ kendõt, meg pelust mert ezeket nem adnak ruhát ahogy jónak látod, adnak is meg vihetsz is és ha én még egyszer szülni megyek tuti hogy viszek be a babának HA-s tápszert és titokba megetetem üvegbõl amíg nem jön meg a tejem (tudom soha nem fog megjönni a tejem ha táppal zabáltatom a kölköm de én mégis viszek majd) a zárójeles részt azért írtam mert nyilván lesz aki gondol majd hasonlót de leírtam helyette a véleményét

Pontosan milyen (hivatalos) papírok szükségesek a szüléshez bevinni a kórházban?

Legjobb válasz: Szia.Elõször is a kiskönyved, tb kártyád, személyid, lakcím kártya, az útolsó leleteidet, én mondjuk az összes leletemet viszem.Nekem már megvannak a nyomtatványok, a családi pótlékhoz, és az anyasági támogatásról, én azt is viszem hogy ha a gyermek megkapja a születési anyakönyvi kivonatot, a párom tudjon intézkedni.Remélem mindent le írtam. Könnyû szülést nektek. 40 hetes kismama

Szia.Elõször is a kiskönyved, tb kártyád, személyid, lakcím kártya, az útolsó leleteidet, én mondjuk az összes leletemet viszem.Nekem már megvannak a nyomtatványok, a családi pótlékhoz, és az anyasági támogatásról, én azt is viszem hogy ha a gyermek megkapja a születési anyakönyvi kivonatot, a párom tudjon intézkedni.Remélem mindent le írtam. Könnyû szülést nektek. 40 hetes kismama
Hogyha nem vagytok házasok akkor az önkormányzaton intézett apasági nyilatkozatot, nehogy a te nevedre anyakönyvezzék...sok utána a macera.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ.Neked is könnyü szülést:)
Ha meg házasok vagytok, akkor 300 napnál nem régibb házassági anyakönyvi kivonat. Még annyi, hogy az összes leleted vidd be egy kis mappába, nekem jól jött!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!