Találatok a következő kifejezésre: A kórházba bevinni (100 db)

Mit illik a kórházba bevinni látogatáskor baba születésénél?

Legjobb válasz: Hát úgy általánosságban semmi mást, mint amit egy normál kórházi látogatásnál. Gyümölcslevet, valami süteményt vagy ilyesmit, vagy ha beszélsz a kismamával telefonon, akkor kérdezd meg, hogy van-e valami, amit szívesen enne, inna.

Hát úgy általánosságban semmi mást, mint amit egy normál kórházi látogatásnál. Gyümölcslevet, valami süteményt vagy ilyesmit, vagy ha beszélsz a kismamával telefonon, akkor kérdezd meg, hogy van-e valami, amit szívesen enne, inna.
Szia! Szerintem nyugodtam kérdezd meg az anyukát, hogy mire van szüksége?Én úgy örültem az almalének, meg egy csomag keksznek Én természetes úton szültem és ölni tudtam volna egy kis úszógumiért, mert annyira fájt a gátsebem, hogy állva ettem mint a lovak.Pár leleményes anyuka, gondolom már nem az elsõ babájukat szülték, õk vittek be magukkal. A babának ott mindene megvan.Étel nem kellett, mert a kórházban rendes adagokat adtak és még finom is volt, de kis nasi jó volt
Sok mindent hoztak be nekem a kórházba, sajnos haza is kellett küldenem naponta õket. Persze sok-sok dolog a babának volt ajándék. Aminek legjobban örültem: üdítõ, víz és egy hatalmas adag Mc Donald's-os fagyi! Szuper volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nagyon arik vagytok!!
Nálunk a kórházban nem szivesen látnak gyümölcslevet, csak ásványvizet, teát. Én is inkább beszélnék a kismamával, mit kíván, mi esne jól neki. Édes, sós, rágcsálni való, esetleg gyümölcs...... Én azt hiszem, pár nap múlva egy nagy adag fagyit fogok kívánni :) (a többi ajándék meg amit számsz, az majd otthon a látogatáskor.... ) 4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 38 hetes pocakcsajszi anyukájuk
Nekem is az étel mert legtöbbször van hütésre lehetõség és a kórházi kaja pocsék - ha csak nem a telkiben szült.- szóval enni innivalót és gyümölcsöt. az mindig befutó szénsavas innivalót nem érdemes és barack narancslevet se.
Én épp szülés elõtt állok, meg van is már egy babám. Nekem az esett a legjobban, amikor valaki megkérdezte, mit ennék-innék szívesen, mert azt hoz. Ez olyan kedves gesztus volt.
A kérdező hozzászólása: csak én úgy tudtam, hogy virágot nem engednek bevinni
Esetleg vihetsz neki egy kis csokrot, egy képeslappal:D De nem várnám el, csak jól esik, ha legalább egy valaki meglátogat. Novemberben voltam látogatni a barátnõmet, mert kislánya született, akkor én neki virágot, képeslapot meg egy kis ruhát vittem be a babának:D 9 hónapra rá, most augusztus elején õ fog bejönni hozzám:D Ja, én is megkérdeztem, hogy van e szüksége valamire, de neki nem volt:D Már annak is nagyon örült, hogy bementem hozzá:D
A kérdező hozzászólása: köszi!én is ilyesmire gondoltam, csak nem voltam biztos benne
A virágot és a plüssállatkákat több helyen nem szeretik, sõt nem ritka, hogy direkt tilos bevinni, higiéniai okokból. Értékes dolgot se, mert esetleg az elvész és az csak bánat akkor. Ne akarj kórházban meglepit szerezni, kérdezd meg, mire van szüksége és azt vidd. És persze fontos, hogy semmi olyat, amit az adott kórházban nem tûrnek el. Én mindig megkérdezem vonalas telefonon a nõvértõl, hogy mit szabad és mit nem, ezt általában szokták értékelni. Elvégre nekik is jobb, ha nem halmozódik a páciens körül olyasmi, ami nem engedélyezett, vagy csak udvariasságból behordott felesleges bigyó. És persze ismerve a kórházi személyzet leterheltségét, nem biztos, hogy szívesen futkosnának váza után a virágcsokroknak se. Egy frissen szült nõ pedig nem nagyon tud mozogni, így az neki is strapa.

Érdemes már a kórházba bevinni a cumit? És ugye először ki kell forrázni?

Legjobb válasz: nálunk sem engedték/nem nézték jó szemmel. és a kórházi napokon szinte csak az evés idejére volt ébren. ilyenkor pihenik ki a szülést,rengeteget alszanak! Vinni vittem én is,de nem használtuk.

nálunk sem engedték/nem nézték jó szemmel. és a kórházi napokon szinte csak az evés idejére volt ébren. ilyenkor pihenik ki a szülést, rengeteget alszanak! Vinni vittem én is, de nem használtuk.
Ha sír tedd mellre, legalább több tejed lesz. Ahol én szültem nem is engedték volna a cumit, bababarát kórház volt, de senkinek eszébe sem jutott már újszülöttként cumival tömni a száját. A lányomnak soha életében nem is kellett.
Nálunk nagyon nem szeretik ha az anyuka cumit ad a babának.
Akkor vinnék be mindenképpen.:)
Én is vinnék be azért. Nemigen foglal nagy helyet, aztán kitudja, tényleg szükség lesz-e rá.
Engem tuti nem érdekelne, hogy szereti-e!Mikor frissek nagyon sokat sírnak...
Én vittem, bár nem használtuk. Én is "bababarát" kórházban szültem, de ez ott kb annyiból állt, hogy ferdén néztek rám, mert nem sikerült a szoptatás, de segíteni nem igazán tudtak. Azt persze mondták, hogy nehogy cumit adjak neki. A kisfiam az elsõ pár napban nagyon nyugis volt, nem nagyon sírt, így akkor nem kellett a cumi, de ha nem így lett volna, én nem kínoztam volna, hanem odaadtam volna neki a cumit (az az opció nálunk nem mûködött, hogy mellre teszem, ha sír, mert nem tudott szopizni, "rácuppanni" sem tudott). És igen, ki kell fõzni (vagy más módon sterilizálni).
Ha velem lehetett volna a baba vittem volna.És igen ki kell fõzni.
A kérdező hozzászólása: Velem lesz a baba.
Vihetsz, de ha azt akarod, hogy hamar beinduljon a tejed és ügyesen szopizzon a babád, akkor nem érdemes! Én nem vittem cumit, de amikor itthon beállt rendesen a tejtermelés, adtam neki.

A kórházba bevinni jó a legolcsóbb mellszívót?

Ha kell, csak akkor vennék jobbat.

Legjobb válasz: Mi a kórházba is bevihettük a sajátunkat, sõt a csecsemõs növérek ki is fertõtlenítették! Nekem a kézzel történõ fejés nem jött be, csak a fellazításra volt jó. Mi a nuoknak a kézi mellszívóját vettük meg kb 1500 ft-ért.(Úgy néz ki , hogy cunisüvegfeltét is van hozzá!)

Mi a kórházba is bevihettük a sajátunkat, sõt a csecsemõs növérek ki is fertõtlenítették! Nekem a kézzel történõ fejés nem jött be, csak a fellazításra volt jó. Mi a nuoknak a kézi mellszívóját vettük meg kb 1500 ft-ért.(Úgy néz ki , hogy cunisüvegfeltét is van hozzá!)
Szia! Szerencsésnek mondhatod magad , ha már a kórházba /gondolom szülés után/ van értelme használnod ilyet. Egyébként szerintem nem az ár a lényeg!
Szia! Nekem az a sima volt, amin gumilabda van, nekem semmit sem ért. A kórházban volt gépi, az meg brutális volt. Úgyhogy én kézzel fejtem. És rengeteg tejcim lett. Most a második babámat várom, és szeretnék venni egy Avent mellszívót, de azok drágák, 13-15 körül van. Szerintem a kórházba elég egy olcsót vinned, majd meglátod, ott úgyis segítenek.
Szerintem olyan felesleges 15ezer forintért venni mellszívót! Azért hogy használod pár hónapig? És aztán mit csinál vele az ember? Én is egy olcsót viszek be :) Ha meg azzal nem megy akkor szerintem fejjd kézzel...állítólag az még jobb :) Sok sikert! 33 hetes kismama :)
A védõnõk által összeállított szoptatós füzetben is a kézi fejést írták legjobbnak. Meg az LLL anyatej-liga is arra esküszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek! Anyukám is azt mondta kézzel a legjobb, aztán meg beáll. Amúgy még elvileg 9 nap:) ) Köszi csajok!!
Szerintem a kórházban még nem is fog kelleni, fõleg ha elsõ baba, nekem is csak itthon állt be a mellem. Sok kórházban nem is engednek kinti mellszívót bevinni, csak az ottanit lehet használni. Én itthon gyógyszertárit használtam, jó volt egy ideig, aztán már nem volt kedvem mindig kifertõtleníteni, így áttértem a kézi fejésre, az is jó volt.


Most akkor hány napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kell a kórházba bevinni, amikor a pici megszületik?

Én 30 napnál nem régebbir?l tudok, ezért ma kértem egy frisset.

Legjobb válasz: 2.válaszoló vagyok Érdekes, akkor mindenkinek mást mondanak?????? Vagy új volt ez a jány, akit felhívtam? Még fel sem tettem telefonon a kérdést, de már rögtön rávágta, hogy 180 napnál nem régebbi kell.. Furi. :)

2.válaszoló vagyok Érdekes, akkor mindenkinek mást mondanak?????? Vagy új volt ez a jány, akit felhívtam? Még fel sem tettem telefonon a kérdést, de már rögtön rávágta, hogy 180 napnál nem régebbi kell.. Furi. :)
Szia! Miskolcon 300 napnál nem régebbi van kiírva. A 30 nap szerintem kevés, mert mi van ha hamarabb jön a pici!?
Szia Én a MÁV(áek)ban fogok szülni. Felhívtam õket, ott 180 napnál nem régebbi kell. Mindenhol más, érdemes felhívni a kórházat. Ha viszont már van neked egy 30 napnál nem régebbi, akkor sehol sem lehet gond! :) Nem kellett fizetned érte, ugye? Könnyû szülést! 39 hetes
második vagyok. tehát akkor jó ez a 30 napos, ha most fogsz szülni természetesen....
A kérdező hozzászólása: Ingyen volt, van protekcióm. :-))) 12.30.-ra vagyok kiírva.
A 2. válaszolónak írom: én is a MÁV kórházban fogok szülni. Voltam kb. 1 hónapja ott szülésfelkészítésen, és azt mondták, hogy 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell. De, aki házas nem muszály vinnie a szülésre, elég utólag is. Aki nem házas, annak a szüléshez is kell az apasági nyilatkozatot vinnie, ha azt akarja, hogy az apa nevén legyen a gyerek.
Szia. Az átlag a 300 napos érvényesség. De ingyen van, ha elmondod, hogy a születendõ babád anyakönyvezéséhez kell.
2. válaszolónak: nem tudom, hogy új volt-e, de én még a MÁV kh. honlapján is úgy láttam, hogy 300 napnál nem régebbit kérnek, ezért nem is kérdeztem rá, mikor ott voltunk a párommal szülésfelkészítésen. De a terembõl egy kismama megkérdezte, és ugyan ezt mondták neki.

Szolnoki kismamák mit kell a babának a kórházba bevinni magunkkal?

Legjobb válasz: popsitörlõ kendõt, meg pelust mert ezeket nem adnak ruhát ahogy jónak látod, adnak is meg vihetsz is és ha én még egyszer szülni megyek tuti hogy viszek be a babának HA-s tápszert és titokba megetetem üvegbõl amíg nem jön meg a tejem (tudom soha nem fog megjönni a tejem ha táppal zabáltatom a kölköm de én mégis viszek majd) a zárójeles részt azért írtam mert nyilván lesz aki gondol majd hasonlót de leírtam helyette a véleményét

popsitörlõ kendõt, meg pelust mert ezeket nem adnak ruhát ahogy jónak látod, adnak is meg vihetsz is és ha én még egyszer szülni megyek tuti hogy viszek be a babának HA-s tápszert és titokba megetetem üvegbõl amíg nem jön meg a tejem (tudom soha nem fog megjönni a tejem ha táppal zabáltatom a kölköm de én mégis viszek majd) a zárójeles részt azért írtam mert nyilván lesz aki gondol majd hasonlót de leírtam helyette a véleményét

A kórházba mit kell bevinni az újszülöttnek? Pl. Adnak-e pólyát?

Legjobb válasz: Errõl legjobb a kórházat megkérdezni. A legtöbb kórház ad babaruhát, ahol a babák pólyában vannak azt a kórház adja. Neki igazából csak hazajövõs cuccot kell bevinni. Sok ilyen lista van a neten, tele van felesleges dolgokkal, mint pl. cumisüveg. Azt ad a kórház, vagy ha azt nem, akkor poharat, mert pohárból is tud inni a baba. Olyan dolgokat pakolj be, amikre neked szükséged lehet, a baba mindent kap.

Errõl legjobb a kórházat megkérdezni. A legtöbb kórház ad babaruhát, ahol a babák pólyában vannak azt a kórház adja. Neki igazából csak hazajövõs cuccot kell bevinni. Sok ilyen lista van a neten, tele van felesleges dolgokkal, mint pl. cumisüveg. Azt ad a kórház, vagy ha azt nem, akkor poharat, mert pohárból is tud inni a baba. Olyan dolgokat pakolj be, amikre neked szükséged lehet, a baba mindent kap.
a válaszadótól kérdezem, hogy az újszülött kisbaba is tud pohárból inni?még nem is hallottam róla!
Igen, tudnak, csak szép lassan kell itatni. Nálunk a kórházban az egyik nõvérnél lehetett cumisüvegezni, a másiknál nem. Akkor pohár volt, meg is mutatta, hogy kell itatni vele, egy pici gyakorlás után már tökéletesen megy.
köszi a választ!a pohárból itatósat :)
Én hallottam már olyat is, hogy csak 1 ruhát adnak, a többit neked kell bevinni a maradék 4-5 napra. Meg hallottam olyat is, hogy pelussal is neked kell ellátni. A kórházban a legjobb letisztázni a dolgot, de apa tud azért bevinni bármit, ha kell:)
Nálunk (Tatabánya) a baba-mama szobában neked kell gondoskodnod a ruháról és a pelusról. ez utóbbiból biztosítanak ugyan valamennyit, de az kevés. Ja és amíg nem indul be a tejed, a teát is neked kell bevinni a babának. Különben marad a víz. Nem tudom hogy még mindig így van e de 3-4 éve még igen. Minden nap anyu vitte a friss teát a hugomnak.
Ez tényleg teljesen kórház függõ. A János Kórházban nem használnak pólyát, ruhát csak a hazavitelhez kell vinni, viszont pelus (textil és a popsira való is!), popsi törlõ, krém legyen nálad. És vigyél egy pici zoknit, vagy kesztyût a kezére, ha hosszú a körme, hogy ne karmolássza össze a kis pofiját és egy babatakarót, mert amit a kórház ad, az általában elég vékonyka...

Májusban születik a babám. Miket érdemes neki bevinni a kórházba? Ruhára gondolok. Kis plédet ilyesmit rakjak a csomagba?

Meg hallottam hogy adnak valami kezd? kis csomagot. Abban mi van? Bodyk viszont csak szinesek vannak. Vegyek fehéreket, vagy jók azok is a kórházba?

Legjobb válasz: Szia! Itt találsz egy listát, hogy miket érdemes bevinni, de ez kórház függõ is. Szerintem kérdezd meg a kórházat, ahol szülni fogsz, hogy mi a szokás. http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..

Szia! Itt találsz egy listát, hogy miket érdemes bevinni, de ez kórház függõ is. Szerintem kérdezd meg a kórházat, ahol szülni fogsz, hogy mi a szokás. http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=ar..
Vannak kórházak, ahol adnak ruhát a babára, a legtöbb ilyen. Oda csak hazamenõs ruha kell. Jó, ha megkérdezed a kórházat, hogy kell-e ilyesmi. Plédet nem kell vinni, mert ha pólyában vannak a babák, akkor az tökéletes, ha nem, akkor nekik is van kistakarójuk. Meg az ilyen helyeken úgy fûtenek, hogy szinte Afrikában érzi magát az ember. Adnak egy kis csomagot, ez leginkább reklámanyag, némi ajándékkal. Az enyémben ezek voltak: prospektusok (bébiételek, fürdetõk, pelenkák), 1 flakon Johnson's fürdetõ (minta), 1 pici tégely Sudocrem popsikrém (minta), 4 tasak instant Hipp babatea - 4 hónapos kortól -, 1 mûanyag kiskanál, 1 Hipp partedli, 3(!) autós matrica (Baba az autóban, Vigyázz rám, ilyesmi), Rossmann pontgyûjtõ, fa magok (komoly, egy madárberkenye fa magjai, hogy ültessem el, hogy együtt nõjjön a babával :D). Nagyjából ilyesmik vannak benne, semmi olyan, amit nagyon a kórházban használhatnál, inkább csak reklám, bár a fürdetõ tényleg elég nagy adag. De nem mindig ugyan az van benne, akik pár nappal késõbb szültek, mosópor mintát is kaptak bele. Meg egy csomó kis reklám-füzetke van benne, szóval ezek ilyen dolgok.
szia! A kórházban adtak rá kisinget, meg angol pólyát, és egy lepedõt hajtogattak rá, így könnyû volt tartani, és császárosként is könnyen tudtam kiemelni az ágyából. Én vittem be néhány bodyt, meg rugdalózót, és jól is jött, mert a lányom bõre pirosodni ketdett a kórházi ruhák erõs fertõtlenítése miatt. Szóltak is a nõvérek, hogy adjak rá "hazait", és jobb is lett. A hazai ruhákkal nem volt gond. Éjszakára body és hálózsák volt rajta, meg zokni. A kezére is-ha nagy körmei lesznek- húzhatsz zoknit, mert "manikûrözni" csak egy hónap után szabad. Nálunk reggel volt fürdetés, akkor kapott tiszta ruhát, én vittem a sajátját, de mások is így csinálták. Pelenka nem kellett, mert elég volt, amit kaptunk a kórházban (Libero), de popsitörlõt és krémet sajátot használtam.

Milyen tápszert lehet adni a babának rögtön ha esetleg nem lenne tejem amit boltban is kapni nem kell feliratni és jó? Lehet bevinni szüléskor a kórházba?

Legjobb válasz: A kórházba nem kell bevinni tápszert, ott adnak, ha kérsz. Meg lehet venni a tápszert a gyógyszertárban recept nélkül is, de recept nélkül 3000 1 csomag, receptre 9 kerül 2000 Ft-ba. Én azt javaslom, hogy a gyerekorvossal irass recpetet, és ha szükséges, kiváltjátok, nekünk nem kellett a recept, de jó volt , biztonságban éreztem magam..

A kórházba nem kell bevinni tápszert, ott adnak, ha kérsz. Meg lehet venni a tápszert a gyógyszertárban recept nélkül is, de recept nélkül 3000 1 csomag, receptre 9 kerül 2000 Ft-ba. Én azt javaslom, hogy a gyerekorvossal irass recpetet, és ha szükséges, kiváltjátok, nekünk nem kellett a recept, de jó volt , biztonságban éreztem magam..
szia. nem kell vinni semmiféleképpen tápszert a kórházba, úgyse adhatnád oda neki. Inkább próbálj meg szoptatni, ha egybõl mégse indulna meg a tejed (nekem 3 hét volt amíg rendesen beindult) akkor a kórházban adnak a babának pótlásra. Az a lényeg hogy sokszor rakd cicire. Újszülöttnek való tápszert (talán 6 hónapos korig) csak receptre lehet vásárolni. A receptet a gyerekorvos irja fel.
második vagyok. most olvsaom az elsõ válaszadót. nekem nem adtak receptre 2 gyógyszertárba se tápszert. Az én babám BEBA HA start tápszert kap, egy doboz 600 gramm és 2000 forintba kerül.
Elsõ vagyok, én nem vettem, csak érdeklõdtem, hogy ha gáz van, lehet-e, és azt mondták, hogy persze, és rögtön mondták az árát.
A babának a kórházban kb 2 napig nincs szüksége tápszerre. Megszületésük után kb 1 napig nem is nagyon szopiznak, kb 1 napnyi tartalékkal jönnek a világra. Sok helyen cukros vizet adnak pótlásnak, de mindenképpen az elsõ a szoptatás. Olyan pici a babák gyomra (mogyorónyi), hogy az elõtej mennyiségre bõven elég nekik. Ráadásul rendkívül tápláló. Már a kórházban sokszor kell mellre tenni, egy szoptatás alatt mindkét mellre, így elérhetõ a gyors tejbelövellés. Tapasztalatból mondom, van 2 gyermekem, mindkettõvel a második napon már tejem volt, 50 miliket szopiztak, és még fejnem is kellett!

ÁEK-ben szült kismamák, kell a babának ruhákat bevinni arra a 3-5 napra, amíg bent vagyunk a kórházban?

Vagy elég a pelus, meg a popsitörlõ?

Legjobb válasz: Honvéd Kórház? Nem kell a babának ruhát bevinni, csak azt, amiben majd hazaviszitek. A gyereknek popsitörlõt, pelenkát kell csak vinni, illetve vigyél pár textilpelust is, mert pl. a fiam is kiütéses lett attól, amit bent a feje alá tettek. Amit én még vittem, és hasznát is vettem: cumi (nem szóltak miatta, sõt, amennyit a szobánkban sírtak a babák még örültek is neki a csecsemõsök), kézi mellszívó (nehezen indult be a tejem, de a benti kb. 100 éves gépet nem ajánlom), illetve vigyél bimbóvédõt is, biztos ami biztos. :)

Honvéd Kórház? Nem kell a babának ruhát bevinni, csak azt, amiben majd hazaviszitek. A gyereknek popsitörlõt, pelenkát kell csak vinni, illetve vigyél pár textilpelust is, mert pl. a fiam is kiütéses lett attól, amit bent a feje alá tettek. Amit én még vittem, és hasznát is vettem: cumi (nem szóltak miatta, sõt, amennyit a szobánkban sírtak a babák még örültek is neki a csecsemõsök), kézi mellszívó (nehezen indult be a tejem, de a benti kb. 100 éves gépet nem ajánlom), illetve vigyél bimbóvédõt is, biztos ami biztos. :)
Elsõ vagyok: valamilyen eldobható pelenkázó-alátétet is vigyél (lehet kapni a DM-ben, Rossmannban, Müllerben...), mert ugye mindenki ugyanott teszi tisztába a babát, nem túl higiénikus...
Inkább vigyél! Nagyon elhordottak a ruhák már és örülnek, ha saját ruhája van a Picinek. Mikor a Lányomat szültem 2010-ben, akkor még szép ruháik voltak, de mikor a Fiamat 2012-ben, akkor már nagyon elrongyolódott ruhát adtak rá, így inkább hozattam be Apával saját ruhát. Mikor elvitték este fürdeni, akkor mindig szóltam, hogy saját ruha van rajta, kérem vissza! Barátnõm 2013. nyarán szült ott, beszélgetett a csecsemõsökkel és õk mesélték, hogy minden szép ruhát lenyúlnak, "elfelejtik" levenni a picirõl, mikor mennek haza. Szóval inkább saját! + azokat is vigyed, amiket az elsõ válaszoló írt!
Én 1 éve szültem ott. Szerintem is vigyél saját ruhát, én úgy láttam jobban örülnek ha sajátban van mert akkor kevesebbet kell nekik mosni. A babának még popsikrémet vigyél.
Adnak ruhát, de tényleg elég kopottak és viseletesek, így én hozattam be a szülés másnapján saját kisruhákat.

Érdemes a kórházba szüléskor cumisüveget is bevinni?

a véd?n?m azt mondta hogy semmiféleképpen ne etessem/itassam cumisüvegb?l. Ez rendben is van, mindenképpen szoptatni szeretnék. De sok helyen olvastam hogy a kórházi cumisüvegt?l szájpenészt kaphatnak a picik.

Legjobb válasz: Melyik kórházba mész szülni? Eddig,ahol én szültem a baba végig veled volt és egyáltalán nem jutott kórházi cumisüveghez.Úgyhogy én nem viszek és nem is vittem. 34 km

Melyik kórházba mész szülni? Eddig, ahol én szültem a baba végig veled volt és egyáltalán nem jutott kórházi cumisüveghez.Úgyhogy én nem viszek és nem is vittem. 34 km
Igen, vigyél mindenképp!
Én nem akartam a kislányom cumira szoktatni, de 3. nap már a nõvérek könyörögtek, hogy hozassak be a lánynak cumit, mert egyfolytában sírt.Onnantól semmi gond nem volt vele. A szobatársam hozott magával cumisüveget, és jól tette, mert míg nem jött meg a teje, glükózzal kellett itatni a kicsit, de kanállal nem ment neki.Egyáltalán nem okozott zavart.
Ja, utolsó vagyok. És aki vitt be cumisüveget, az hogy oldotta meg annak a sterilizálását? Vagy azt a csecsemõsök végzik?
Szájpenészt nem gondolom, hogy a kórházi cumisüvegtõl kapott akármelyik baba is. Szerintem lehet tisztábbak( alaposabban ki vannak sterilezve) mint az otthoniak. Az én babám kapott pótlást a kórházban ottani cumisüvegbõl, mégse lett szájpenésze. Tudom, hogy furán hangzik a példa, de pl. mûtéthez sem viszel be magaddal szikét, hogy ne a kórházit használják. Pedig azok se mind egyszer használatosak, szóval lehet elõtte mást vágtak vele, csak utána sterilizálták. Bocs a durva példáért. Nálunk Debrecenben szóba sem került, hogy saját cumisüveg is kell a kórházba. Amúgy ápolónõ vagyok és 38 hetes km
Én vinnék! Nem minden kismama oly szerencsés hogy 2-3 nap alatt belövel a teje és van olyan is akinek nincs elõteje.Ilyenkor hiába minden, akkor is adnak neki pótlást.Jobb ha saját üvegbõl kapja mint a korháziból. Elsõ babámat rendesen tömték az elsõ 2 napon.Akkor álltak le vele mikor etetésenként 50-60g.szopizott. A másodikért közelharcot vívtam a csecsemõssel, mert nem akarta elhini hogy etetésenként 30-40g elõtejet szívott a tejbelövelésem elött! Aztán !csak vizet! adtak neki és lett is szájpenésze! Most várom a harmadikat és tuti viszek üveget és fejõt is a biztonság kedvéért.Inkább álljon ott magában.
Szia. Ahol én szülök (János kórház), a listájukon van 2 cumisüveg.Én sem szeretném neki adni, de gondolom azért kell, hogyha nem tudsz szoptatni, tudjanak miben enni adni neki.
De ha nem akarod cumiztatni, nem fog szájpenészt kapni! Én csak cici adtam neki, sõt, már másfél éves és még sosem látott cumisüveget!
Én vittem sterilizáló folyadékot.
Ha cumosüvegbõl eteted a babád, nem fog szopni. Sokkal könnyebben kiszívják mint a mellbõl és nem fogadja majd el a melled. Ez pedig ahhoz vezet hogy el fog apadni a tejed. Semmi értelme cumisüveget kórházba vinni. Ott ugyanis üves kispohárból etetik meg azokat a babákat akik nem szopnak. Az újszülötteknek megvan még ez a reflexe, hogy tud kortyolni.
Én vittem és most is fogok vinni, mert különben ha éjjel sír, akkor cukros vizet adnak a kórházi cumisüvegbõl (SOTE II.). Mivel császáros voltam, így a babám nem velem volt elsõ két éjjel, mindig lefejem az éjszakai adagot (vittem mellszívót is). Fertõtlenítésrõl kérdezett valaki: Fertõtlenítettem a mellszívót is és a cumisüveget is. Van ahol a kórház fertõtlenít(ezt informáld le elõre), de ezt elõre nem tudtam, ezért én vittem egy nagyobb mikróedényt és sterilizáló tablettát (utasítások a dobozán vannak). Elõtte meg elmosogattam saját magam (vittem saját szivacsot és egy pici adag mosogatószert).
Bocs, hogy belekérdezek, de akik vittetek be cumisüveget azt hogy sterilizáltátok? 38 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!
Nálunk pohárból itatták a csöppségeket. Vittem cumisüveget és mivel egész bent tartózkodásunk alatt kellett neki pótlást kérnem azt cumisüvegbõl kapta meg, mert a pohárból állandóan nyakon öntöttem szegénykémet. Nem állt le emiatt a cicizésrõl. Szerintem legyen ott nálad, nem foglal sok helyet.
Nálunk is pohárból itatták õket cukros vízzel. De nekem volt elõtejem, úgyhogy a babám nem fogadta el. 20 ml-t szopott, azt mondták, hogy az elõtejbõl nagyon jó. Mégis lett szájpenésze. Állítólag azt szüléskor kapják el, ha az anyának van valami gombás fertõzése. Ami terheseknél igen gyakori. Nekem szerintem volt. Mondtam is a dokinak, hogy viszketek, de azt mondta, hogy nincs semmi bajom, ez csak a terheshormonoktól van. A 2.nál lehet, hogy ragaszkodni fogok hozzá, hogy vegyen kenetet, ha ilyen bajom lesz. Marha nehezen tudtuk a babámat kikezelni belõle.
A Szent Imrében szültem, ott cukros vizet kapott, amíg nem indult meg a tej. Kórházi üvegbõl, nem lett szájpenészes.
Én Pécsett szültem szoptatáspárti klinikán. Itt pohárból kapták a babák a pótlást, hogy ne zavarjanak be a szoptatásba. Kizárólag a gyerekorvos javaslatára lehetett cumisüvegbõl etetni, itatni. A poharak és mellszívók mindig steril, lezárt zacskóban voltak, azoktól nem lehetett szájpenészt kapni. Érdemes rákérdezni a kórházban, hogy használhatsz-e egyáltalán cumisüveget.
A kérdező hozzászólása: mellfejõm sajnos nincsen, majd vesz egyet a párom ha szükség lesz rá a kórházban. De cumisüveget mindenképpen viszek be. köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Szent Imre kórházban fogok szülni
Én nem vittem, és nem is engedtem, hogy cumiztassák. A cicid épp elég neki, ha mégse, vagy valami gond volna, és hirtelen kéne, a kórházakban van kincstári végszükségre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!