Találatok a következő kifejezésre: A kórházba és (1312 db)

3 hét múlva szülök, és fogalmam sincs, hogy milyen és mennyi kisruhát vigyek a kórházba, és mibe hozzam haza. A félegyházi kórházban adnak hálóinget, és pelenkát?

Legjobb válasz: Szia! Nem odavalósi vagyok, úgyhogy a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak-e hálóinget, pelenkát, ilyesmit. Ahol én szültem, ott elvileg van hálóing, de aznap éjjel pont nem volt tiszta , még jó, hogy vittem sajátot... a babák általában kapnak a kórházban kisruhát és pelust, de ezt is kérdezd meg. Szerintem te ne vigyél neki semmit (ha a kórház nem kéri), elég ha az apuka beviszi, amikor megy értetek. Leírom, én miket vittem neki: hosszú újjú body, rugdalózó, pulcsi, sapka, sál, kesztyû, zokni, bundazsák, textil pelenka, pléd, babahordozó, pelenka. Ebben hoztam haza. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Nem odavalósi vagyok, úgyhogy a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak-e hálóinget, pelenkát, ilyesmit. Ahol én szültem, ott elvileg van hálóing, de aznap éjjel pont nem volt tiszta , még jó, hogy vittem sajátot... a babák általában kapnak a kórházban kisruhát és pelust, de ezt is kérdezd meg. Szerintem te ne vigyél neki semmit (ha a kórház nem kéri), elég ha az apuka beviszi, amikor megy értetek. Leírom, én miket vittem neki: hosszú újjú body, rugdalózó, pulcsi, sapka, sál, kesztyû, zokni, bundazsák, textil pelenka, pléd, babahordozó, pelenka. Ebben hoztam haza. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Ja, azt nem irtam, hogy én sem odavalósi vagyok, csak a dokim ott vállal szülést, a védõnõm sem ott van, egyébként sem tud semmire választ adni.
Hálóinget a legtöbb helyen nem adnak. Vigyél magaddal szülni egyet, meg szülés után, a kórházi napokra legalább kettõt-hármat. Pelenkát adnak a legtöbb helyen, de csak pár darabot, ezért szerintem vigyél egy csomag újszülött pelust, meg törlõkendõt, hogy elég legyen minden. Hazahozásra ezek kellenek: hosszúujjú body rugi zokni sapka kardigán bundazsák, pólya vagy overall ha pólyában viszed haza, akkor más nem (szeritnem nagyon jó neki abban, nem szeretik, ha kiveszik õket belõle) ha nem pólyában akarod hazavinni, akkor hordozó, amit az autóban rögzíteni lehet A kórházban általában adnak ruhát a babákra, de szerintem telefonálj oda, hogy kell-e neked ottanra babaruhát csomagolni, vagy azt biztosítják-e.
Én vagyok az elsõ válaszoló, csak olvastam, hogy írták utánam a pólyát, hát én úgy tudom, hogy a legtöbb kórházban már nem használják, mert csak leszorítja a baba lábait, és ez is hozzájárulhat a hasfájáshoz, legjobb neki szabadon, ez biztos. Nálunk a kórházban szerencsére nem használták, és nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy kifejezetten ellenzi.

Nem sokára Sopronba költözünk. Milyen ott a kórház, és a szülészet, orvosok? Szülésnél rendes vagy felszívódó cérnával varrnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az egyik kedvenc kórházam,bár a szülész részlegen még nem voltam. De itt vannak a legmegbizhatóbb orvosok szerintem. :) Egyébként tiszta,rendezett kórház.(láttam már olyat mint egy lepra telep:)) Mindenki normális és kedves. Többször is voltam ott mûtéten. :) szerintem jól jársz vele.

Szia! Nekem az egyik kedvenc kórházam, bár a szülész részlegen még nem voltam. De itt vannak a legmegbizhatóbb orvosok szerintem. :) Egyébként tiszta, rendezett kórház.(láttam már olyat mint egy lepra telep:) ) Mindenki normális és kedves. Többször is voltam ott mûtéten. :) szerintem jól jársz vele.
Szia, nekem volt varratszedés, de a szoba társamnak nem volt, mert másképp varták össze (õ Peitl Sz-nál szült).
Most a harmadik gyerekemet szültem itt (6 éves az idõsbb fiam), sokat változtak a dolgok a hat év alatt, kedvesebbek lettek. Egyébként szép kórház (nem nagy), olyan mint egy szálloda, családias a légkör, jó a hangulat. Azonban az a benyomásom volt az évek alatt, hogy a komplikált esetekre nincsenek felkészülve.

Anyukák! A kérdéseim 1.2010-ben volt 1 lézeres szemmûtétem attól még szülhetek természetes úton? 2. Kell választanom orvost kórházon belül vagy bemegyek a kórházba és ügyeletben szülök? 3. Milyen holmit kell vinni a kórházba a babának és magamnak?

Anyukák!30 hetes kismama vagyok és a Péterfyben fogok szülni.Olyanok válaszát várom, akik már édesanyák és saját tapasztalataikat osztják meg és nem az ismerõsét meg a rokonét stb. Elõnyben aki a Péterfyben szült. Arra is kíváncsi lennék ha valaki ügyeletben szül akkor is illik adni pénzt az orvosnak?S ha igen kb.mennyit?

Legjobb válasz: Dokitól függ! Nekem 2008-ban volt, és 2010-ben szûltem természetes úton. Amikor mondtam a fogadott orvosomnak, hogy mjilyen mûtétem volt, azt mondta a doki, hogy egyáltalán nem számít. Amúgy nekem erõs gerincferdülésem is van, arra is azt mondta a dokim, hogy szûlhetek természetesen. Így is lett, 2 fiam van, mindkettõnél spontán szülés volt. Azonban van egy ismerõsöm, akit az ugyanilyen szemmûtéte miatt császároztak, és egy másik, akit a tõlem enyhébb gerincferdülése miatt császároztak.

Dokitól függ! Nekem 2008-ban volt, és 2010-ben szûltem természetes úton. Amikor mondtam a fogadott orvosomnak, hogy mjilyen mûtétem volt, azt mondta a doki, hogy egyáltalán nem számít. Amúgy nekem erõs gerincferdülésem is van, arra is azt mondta a dokim, hogy szûlhetek természetesen. Így is lett, 2 fiam van, mindkettõnél spontán szülés volt. Azonban van egy ismerõsöm, akit az ugyanilyen szemmûtéte miatt császároztak, és egy másik, akit a tõlem enyhébb gerincferdülése miatt császároztak.
Igaz 11 éve, de a Péterfy ügyeleten szültem, nem adtam semmi pénzt (nem is lett volna mibõl). Ruhát vittem ( akkor adtak angolpólyát stb. -nem igazán tudtam kezelni), de nem árt, ha viszel mindent (pelenka, alkohol, fültisztito, max. nem használod fel). Az sztk-ba jártam terhesgondozásra, az orvos azt mondta, hogy a 40. hétem vagy 5 percesekkel kell bemmeni.
Nekem is az volt 2011-ben, elkûldött szemfenék vizsgálatra mivel minden ok, ezért, sajnos, szülhetek természetes úton, pár hét mùlva.


Esemény utáni tablettát hol lehet kérni? Bemegyek a kórházba és?

Legjobb válasz: Minek mész kórházba? Szerintem patikában is lehet kapni.

Minek mész kórházba? Szerintem patikában is lehet kapni.
Nõgyógyászt keress, mihamarabb.
Receptköteles!! Nõgyógyász írja fel.
Bármelyik gyógyszertárban 6-7 ezer forintért kapni, még recept sem kell hozzá.
Kálmix, elmondanád, h melyik patikában veszed te recept nélkül?? NEM lehet kapni, ez szabályzatba van foglalva. volt egy rövid idõszak amíg lehetett, de már nem. ne vezesd félre az idetévedõket.
Elnézést, valóban csak receptre! A barátnõ típusa bizonyára másképp hatna.

Hány perces fájásokkal indultál a kórházba, és hány percre-órára volt a kórház?

mikor lett baba?

Legjobb válasz: 20 percesekkel értem be, miután elfolyt a magzatvíz (10 percre volt a kórház. Nem tágultam semmit 4 óra múlva sem, így oxitocinnal 2,5 óra alatt meglett a fiam.

20 percesekkel értem be, miután elfolyt a magzatvíz (10 percre volt a kórház. Nem tágultam semmit 4 óra múlva sem, így oxitocinnal 2, 5 óra alatt meglett a fiam.
Nem voltak még fájásaim, csak a magzatvíz folyt el. Lezuhanyoztam és indultunk (az út 20 perc). Kb 4 óra múlva született meg a kisfiam.
Éjfélkor elkezdett szivárogni a magzatvíz, semmi fájásom nem volt, úgyhogy csak 5kor indultam el a kórházba ami fél óra kocsival, csak út közben kezdõdtek a fájások (egybõl 5 percesekkel indult). 10:15kor született meg a kislányom.
Elsõ lányunkkal már kórházban voltam, burokrepedéssel indult, nem vajúdhattam, azonnal császár. 2. lányunkkal 5 perces fájásokkal indultunk el, még volt egy kis dolgunk, kb 20 percnyi, akkor már 2 percesek voltak. A kórház kocsival 3 percre van. Kórházba érkezés után 1 órával megszületett a kicsi normál úton. :)
Mindhárom szülésemnél 3 perces fájásokkal indultam, 20-25 perce volt a kórház. A kórházban az elsõ baba kb. 3 óra múlva, a második 1 óra múlva, harmadik másfél-két óra múlva lett meg.
Elsõ szülésnél 3 perces fájásokkal mentünk - nekem így indított a vajúdás :) - a kórház 10 percre van autóval. Mire beértünk 2 percesek lettek a fájások, de nem tágultam, így csak 8 óra múlva lett baba. Második szülésnél 8 perces fájásokkal mentünk, kórház szintén 10 perc. 2, 5 óra múlva megvolt a Fiam. Mindkét szülésnél kaptam EDA-t és Oxytocint.
10 perces fájásokkal mentunk be. A kórház kocsival 10 percre van. Reggel 9-kor kerultem fel a szuloszobára. Délután 2kor szuletett meg a baba.
A kórház gyalog kb. 15 perc, kocsival attól függ hogy mikor megyünk :) Úgy 5 perc átlagosan. Rendszertelen, nem érezhetõ fájásaim voltak, de a méhszáj már 3 ujjnyi körül volt. Délelõtt voltam vizsgálaton, az orvosom délutánra hívott vissza, mert neki már gyanús volt a dolog. Ahogy beértünk, volt egy 1 órás NST, utána azonnal adatfelvétel, elõkészítés, aztán rögtön szülõszoba. Szülõszobára fektetés után fél órával volt burokrepi, aztán még 2, 5 óra, és baba is.
10 percesekkel indultunk este 10-kor, a kórház 60km-re van tõlünk. Végül oxitocinnal sem tagultam, igy reggel 6 órakor csaszar lett a vege
Éjjel 2 kor egy rugásra ébredtem amit kisért egy erõsebb görcs, és valami melegség öntött el-szivárgott a vizem. 2.45 re kórházba voltunk (meg is bántam hogy siettünk, de nem mertem otthon maradni!). Enyhe fájásaim voltak, reggelre indult be nagyon, 15.45 kor császárral végzõdött mert fél 2 tõl tolófájásaim voltak, viszont nem voltam csak 3 ujjnyira kitágulva.

Egyszer voltam Dr. Tekse Istvánnál a kórházban és pozítív tapasztalataim vannak! Szeretnék a magánrendelésére járni, ha van. Segítene valaki, hogy hogy lehet elérni vagy megtalálni a kórházon kívül?

Legjobb válasz: Hát sztem akkor kellett volna megkérdezned, hogy fogadna-e? Biztos hogy vannak magánbetegei, mert amikor kórházban voltam láttam hogy járnak hozzá. Sztem az sem gáz, ha elkéred a nõvérpultnál a telefonszámát. Amúgy tényleg jó fej! :-)

Hát sztem akkor kellett volna megkérdezned, hogy fogadna-e? Biztos hogy vannak magánbetegei, mert amikor kórházban voltam láttam hogy járnak hozzá. Sztem az sem gáz, ha elkéred a nõvérpultnál a telefonszámát. Amúgy tényleg jó fej! :-)

Mik azok a tünetek, melyek már a szülést jelzik? Kb 1 órára van a kórház, és nem kapkodva szeretnék odaérni.

Legjobb válasz: szia tõlünk 60 km-re volt a kórház(mind a két lányom ott született) az elsõvel 4 perces fájáokkal indultunk útnak a másodiknál pedig 2 percesek voltak, a másodiknál nem így akartunk elindulni de olyan hirtelen 2 percesek lettek hogy alig tértünk magunkhoz, és ami a legszebb az egészeben hogy az 1 órás utat 35 perc alatt tettük meg és 30 percet voltam a szülõszobán és már kint is volt a kis villám bébink. egy jó tanács minél kevesebbet legyél a kórházban a szülés kezdetekor, tehát amennyire lehet huzzátok el, hidd el oda fogtok érni. szép szülést és sok boldogságot egy ismát babát váró nagyon boldog anyuka

szia tõlünk 60 km-re volt a kórház(mind a két lányom ott született) az elsõvel 4 perces fájáokkal indultunk útnak a másodiknál pedig 2 percesek voltak, a másodiknál nem így akartunk elindulni de olyan hirtelen 2 percesek lettek hogy alig tértünk magunkhoz, és ami a legszebb az egészeben hogy az 1 órás utat 35 perc alatt tettük meg és 30 percet voltam a szülõszobán és már kint is volt a kis villám bébink. egy jó tanács minél kevesebbet legyél a kórházban a szülés kezdetekor, tehát amennyire lehet huzzátok el, hidd el oda fogtok érni. szép szülést és sok boldogságot egy ismát babát váró nagyon boldog anyuka
azt szokták mondani, hogy ez a szülés elõjelei. Lehet hogy hamarabb jön a pici.
Ne aggódj mindenre lesz idõd, egy szülés többféle képpen indulhat el, ha fájásokkal indul észreveszed mert még ilyen fájdalmat nem éreztél (nem úgy értem hogy nagyon fog fájni), és beáll rendszeresbe pl 20 percenként, de akár indulhat egybõl 10 percesekkel is. Az már szülés. Akkor pl elfolyhat a vized, az szintén szülés kezdés. Sok mindenre figyelj oda, ha benne vagy az idõben, és olyan érzel ami még terhesség alatt nem volt, az biztos hogy az lesz. Én anno mindig itt kérdeztem, "hogy de mégis honnan fogom tudni?" erre mindig azt írták "tudni fogod" nahát ettõl a választól falra másztam!!!! De tényleg tudtam, hogy ez már az! És te is fogod! :) bocsi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, jövõhéten szülnék papír szerint... De tegnap óta furán érzem magam, tegnap egész nap ettem, mindent mindennel, rengeteg folyadékot ittam, aktívan dolgoztam, ma meg semmi étvágy, sõt... hasmenés, hányinger, rossz közérzet, erõs szúró fájdalmak a hólyagomnál (de az gondolom csak a babuci nyomása) tompa folyamatos derédfájás, ilyesmi... és a párom pont ma utazott el külföldre 2 napra, és parázom, hogy ne most történjen valami :-)
Biztos, hogy tudni fogod, amikor szülnöd kell. Gondolom elsõ babád, bõven lesz idõd bemenni a kórházba, kapkodás nélkül, emiatt ne izgulj. Csak a filmekben van taxiban szülés meg ilyenek, illetve a többgyerekes anyukáknál, általában :) Én mikor tudtam, hogy indul a szülés, még lezuhanyoztam, leszõröztem magamat, összepakoltam, áthívtam a barátnõmet, hogy vigyen be a kórházba, kávét fõztem neki meg a férjemnek, megreggeliztek, és utána indulunk, 40 percre van a kórház. És még így is órák múlva szültem csak meg. Kapkodásról szó sem volt. Mondjuk nekem fájásokkal kezdõdött a szülésem, más lett volna, ha elmegy a magzatvíz, mert akkor egybõl indultunk volna a kórházba, de kapkodni akkor sem kell. Minden jót, könnyû szülést!
Szia! Én is a jövõ hétre vagyok kiírva (van egy 16-ai és egy 19-ei idõpontom, nem tudom melyikhez fognak viszonyulni). Én is érzek szúró fájdalmakat a hólyagomnál (szinte fáj ahogy pisilek), én is többször voltam ma nagy WC-én, nekem sincs étvágyam, ha eszem valamit, hányingerem lesz tõle (ha gyümölcs akkor nem): akkor ez már az lehet? 39+2 heteske

Budapesten hol és mikor vannak a kórházi gyerekügyeletek? Úgy tudom váltásban vannak a kórházak és kerület szerint is eltér.

Legjobb válasz: Nem tudom belinkelni, de írd be h gyermekügyelet Budapesten, ott ki9adja a Heim Pá oldalát, amin rajta van minden.

Nem tudom belinkelni, de írd be h gyermekügyelet Budapesten, ott ki9adja a Heim Pá oldalát, amin rajta van minden.

Akik Egerben szültek mostanában! Mit kell vinni a kórházba? És mit adnak?

Legjobb válasz: 8 hónapja szültem Egerben. Az általános babapakkhoz annyit tennék még hozzá, hogy a szülõszobára is érdemes vinni egy külön hálóinget, mert elõfordul, hogy nem jut kórházi. Én így jártam.

8 hónapja szültem Egerben. Az általános babapakkhoz annyit tennék még hozzá, hogy a szülõszobára is érdemes vinni egy külön hálóinget, mert elõfordul, hogy nem jut kórházi. Én így jártam.
Én januárban szültem itt az egri kórházban.Adni nem nagyon adnak semmit kivétel az alkohol a baba köldökéhez.Tehát vigyél pelust, babaruhát, popsitörlõt és popsikrémet.Ha normál úton szülsz 3 napot leszel bent, ha császároznak 5-öt.napi egy ruha elég a babának, de legyen nálad tartalék ruci is.Se cumit se cumisüveget nem kell vinned-nem "engedik".Magadnak betét és hálóing(ezt javasolják)meg az alap tisztasági felszerelés.Amit mindenképp ajánlok a wc-re azt az eldobható wc"ülõkét"mert bár én sem ültem rá, de jó ha van.papucsból is kettõ legyen a fürdés miatt. :-)Ja a kaja nem valami jó, de kibírható.Feltétlenül vigyél magaddal szénsavmentes ásványvizet.És készülj fel, hogy reggel 6kor jönnek a takarítók és [email protected]ák a szobaajtót és felkapcsolják a villanyt.Nem érdekli õket ki alszik és hogy a babák alszanak e.Ha bármi egyéb kérdésed van írj nyugodtan privibe is szivesen válaszolok
A kérdező hozzászólása: Sajnos valami ilyenre számítottam! :( Pedig bababarát kórház lett...

Tegnap előtt mentővel szállítottak kórházba, és mondták, hogy ha otthon leszek, hivjam fel a kórházat, és diktáljam be a TAJ számomat, de elfelejtettem és csak hétfőn tudok hazamenni. Lehet baj?

Pánik beteg vagyok, és rosszul lettem éjszaka a villamoson, de nemvolt nálam semmilyen papírom :// Elvittek, de csak az adminisztratív dolgok miatt, nem kaptam gyógyszeres kezelést, és bent sem tartottak. Azt mondták, amint tudom, diktáljam be nekik a TAJ számomat, hogy akkor azon fussanak az adataim abban a kórházban. Lehet belőle bajom nekem, vagy a szüleimnek, ha nem tudom nekik bediktálni, vagy ha csak hétfőn tudom?

Legjobb válasz: nyugi, hétvégén ott sem nagyon dolgoznak, csak amit nagyon muszáj, így ráér hétfõn! Fontos hogy legyenek nálad az iratadid vagy legalább mindennek a fénymásolata.

nyugi, hétvégén ott sem nagyon dolgoznak, csak amit nagyon muszáj, így ráér hétfõn! Fontos hogy legyenek nálad az iratadid vagy legalább mindennek a fénymásolata.
Hétfõig ki fogják bírni. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!