Találatok a következő kifejezésre: A kórházba és (1269 db)

3 hét múlva szülök, és fogalmam sincs, hogy milyen és mennyi kisruhát vigyek a kórházba, és mibe hozzam haza. A félegyházi kórházban adnak hálóinget, és pelenkát?

Legjobb válasz: Szia! Nem odavalósi vagyok, úgyhogy a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak-e hálóinget, pelenkát, ilyesmit. Ahol én szültem, ott elvileg van hálóing, de aznap éjjel pont nem volt tiszta , még jó, hogy vittem sajátot... a babák általában kapnak a kórházban kisruhát és pelust, de ezt is kérdezd meg. Szerintem te ne vigyél neki semmit (ha a kórház nem kéri), elég ha az apuka beviszi, amikor megy értetek. Leírom, én miket vittem neki: hosszú újjú body, rugdalózó, pulcsi, sapka, sál, kesztyû, zokni, bundazsák, textil pelenka, pléd, babahordozó, pelenka. Ebben hoztam haza. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Nem odavalósi vagyok, úgyhogy a védõnõt kérdezd meg, hogy adnak-e hálóinget, pelenkát, ilyesmit. Ahol én szültem, ott elvileg van hálóing, de aznap éjjel pont nem volt tiszta , még jó, hogy vittem sajátot... a babák általában kapnak a kórházban kisruhát és pelust, de ezt is kérdezd meg. Szerintem te ne vigyél neki semmit (ha a kórház nem kéri), elég ha az apuka beviszi, amikor megy értetek. Leírom, én miket vittem neki: hosszú újjú body, rugdalózó, pulcsi, sapka, sál, kesztyû, zokni, bundazsák, textil pelenka, pléd, babahordozó, pelenka. Ebben hoztam haza. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Ja, azt nem irtam, hogy én sem odavalósi vagyok, csak a dokim ott vállal szülést, a védõnõm sem ott van, egyébként sem tud semmire választ adni.
Hálóinget a legtöbb helyen nem adnak. Vigyél magaddal szülni egyet, meg szülés után, a kórházi napokra legalább kettõt-hármat. Pelenkát adnak a legtöbb helyen, de csak pár darabot, ezért szerintem vigyél egy csomag újszülött pelust, meg törlõkendõt, hogy elég legyen minden. Hazahozásra ezek kellenek: hosszúujjú body rugi zokni sapka kardigán bundazsák, pólya vagy overall ha pólyában viszed haza, akkor más nem (szeritnem nagyon jó neki abban, nem szeretik, ha kiveszik õket belõle) ha nem pólyában akarod hazavinni, akkor hordozó, amit az autóban rögzíteni lehet A kórházban általában adnak ruhát a babákra, de szerintem telefonálj oda, hogy kell-e neked ottanra babaruhát csomagolni, vagy azt biztosítják-e.
Én vagyok az elsõ válaszoló, csak olvastam, hogy írták utánam a pólyát, hát én úgy tudom, hogy a legtöbb kórházban már nem használják, mert csak leszorítja a baba lábait, és ez is hozzájárulhat a hasfájáshoz, legjobb neki szabadon, ez biztos. Nálunk a kórházban szerencsére nem használták, és nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy kifejezetten ellenzi.

Nem sokára Sopronba költözünk. Milyen ott a kórház, és a szülészet, orvosok? Szülésnél rendes vagy felszívódó cérnával varrnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az egyik kedvenc kórházam,bár a szülész részlegen még nem voltam. De itt vannak a legmegbizhatóbb orvosok szerintem. :) Egyébként tiszta,rendezett kórház.(láttam már olyat mint egy lepra telep:)) Mindenki normális és kedves. Többször is voltam ott mûtéten. :) szerintem jól jársz vele.

Szia! Nekem az egyik kedvenc kórházam, bár a szülész részlegen még nem voltam. De itt vannak a legmegbizhatóbb orvosok szerintem. :) Egyébként tiszta, rendezett kórház.(láttam már olyat mint egy lepra telep:) ) Mindenki normális és kedves. Többször is voltam ott mûtéten. :) szerintem jól jársz vele.
Szia, nekem volt varratszedés, de a szoba társamnak nem volt, mert másképp varták össze (õ Peitl Sz-nál szült).
Most a harmadik gyerekemet szültem itt (6 éves az idõsbb fiam), sokat változtak a dolgok a hat év alatt, kedvesebbek lettek. Egyébként szép kórház (nem nagy), olyan mint egy szálloda, családias a légkör, jó a hangulat. Azonban az a benyomásom volt az évek alatt, hogy a komplikált esetekre nincsenek felkészülve.

Mik azok a tünetek, melyek már a szülést jelzik? Kb 1 órára van a kórház, és nem kapkodva szeretnék odaérni.

Legjobb válasz: szia tõlünk 60 km-re volt a kórház(mind a két lányom ott született) az elsõvel 4 perces fájáokkal indultunk útnak a másodiknál pedig 2 percesek voltak, a másodiknál nem így akartunk elindulni de olyan hirtelen 2 percesek lettek hogy alig tértünk magunkhoz, és ami a legszebb az egészeben hogy az 1 órás utat 35 perc alatt tettük meg és 30 percet voltam a szülõszobán és már kint is volt a kis villám bébink. egy jó tanács minél kevesebbet legyél a kórházban a szülés kezdetekor, tehát amennyire lehet huzzátok el, hidd el oda fogtok érni. szép szülést és sok boldogságot egy ismát babát váró nagyon boldog anyuka

szia tõlünk 60 km-re volt a kórház(mind a két lányom ott született) az elsõvel 4 perces fájáokkal indultunk útnak a másodiknál pedig 2 percesek voltak, a másodiknál nem így akartunk elindulni de olyan hirtelen 2 percesek lettek hogy alig tértünk magunkhoz, és ami a legszebb az egészeben hogy az 1 órás utat 35 perc alatt tettük meg és 30 percet voltam a szülõszobán és már kint is volt a kis villám bébink. egy jó tanács minél kevesebbet legyél a kórházban a szülés kezdetekor, tehát amennyire lehet huzzátok el, hidd el oda fogtok érni. szép szülést és sok boldogságot egy ismát babát váró nagyon boldog anyuka
azt szokták mondani, hogy ez a szülés elõjelei. Lehet hogy hamarabb jön a pici.
Ne aggódj mindenre lesz idõd, egy szülés többféle képpen indulhat el, ha fájásokkal indul észreveszed mert még ilyen fájdalmat nem éreztél (nem úgy értem hogy nagyon fog fájni), és beáll rendszeresbe pl 20 percenként, de akár indulhat egybõl 10 percesekkel is. Az már szülés. Akkor pl elfolyhat a vized, az szintén szülés kezdés. Sok mindenre figyelj oda, ha benne vagy az idõben, és olyan érzel ami még terhesség alatt nem volt, az biztos hogy az lesz. Én anno mindig itt kérdeztem, "hogy de mégis honnan fogom tudni?" erre mindig azt írták "tudni fogod" nahát ettõl a választól falra másztam!!!! De tényleg tudtam, hogy ez már az! És te is fogod! :) bocsi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, jövõhéten szülnék papír szerint... De tegnap óta furán érzem magam, tegnap egész nap ettem, mindent mindennel, rengeteg folyadékot ittam, aktívan dolgoztam, ma meg semmi étvágy, sõt... hasmenés, hányinger, rossz közérzet, erõs szúró fájdalmak a hólyagomnál (de az gondolom csak a babuci nyomása) tompa folyamatos derédfájás, ilyesmi... és a párom pont ma utazott el külföldre 2 napra, és parázom, hogy ne most történjen valami :-)
Biztos, hogy tudni fogod, amikor szülnöd kell. Gondolom elsõ babád, bõven lesz idõd bemenni a kórházba, kapkodás nélkül, emiatt ne izgulj. Csak a filmekben van taxiban szülés meg ilyenek, illetve a többgyerekes anyukáknál, általában :) Én mikor tudtam, hogy indul a szülés, még lezuhanyoztam, leszõröztem magamat, összepakoltam, áthívtam a barátnõmet, hogy vigyen be a kórházba, kávét fõztem neki meg a férjemnek, megreggeliztek, és utána indulunk, 40 percre van a kórház. És még így is órák múlva szültem csak meg. Kapkodásról szó sem volt. Mondjuk nekem fájásokkal kezdõdött a szülésem, más lett volna, ha elmegy a magzatvíz, mert akkor egybõl indultunk volna a kórházba, de kapkodni akkor sem kell. Minden jót, könnyû szülést!
Szia! Én is a jövõ hétre vagyok kiírva (van egy 16-ai és egy 19-ei idõpontom, nem tudom melyikhez fognak viszonyulni). Én is érzek szúró fájdalmakat a hólyagomnál (szinte fáj ahogy pisilek), én is többször voltam ma nagy WC-én, nekem sincs étvágyam, ha eszem valamit, hányingerem lesz tõle (ha gyümölcs akkor nem): akkor ez már az lehet? 39+2 heteske


Hány perces fájásokkal indultál a kórházba, és hány percre-órára volt a kórház?

mikor lett baba?

Legjobb válasz: 20 percesekkel értem be, miután elfolyt a magzatvíz (10 percre volt a kórház. Nem tágultam semmit 4 óra múlva sem, így oxitocinnal 2,5 óra alatt meglett a fiam.

20 percesekkel értem be, miután elfolyt a magzatvíz (10 percre volt a kórház. Nem tágultam semmit 4 óra múlva sem, így oxitocinnal 2, 5 óra alatt meglett a fiam.
Nem voltak még fájásaim, csak a magzatvíz folyt el. Lezuhanyoztam és indultunk (az út 20 perc). Kb 4 óra múlva született meg a kisfiam.
Éjfélkor elkezdett szivárogni a magzatvíz, semmi fájásom nem volt, úgyhogy csak 5kor indultam el a kórházba ami fél óra kocsival, csak út közben kezdõdtek a fájások (egybõl 5 percesekkel indult). 10:15kor született meg a kislányom.
Elsõ lányunkkal már kórházban voltam, burokrepedéssel indult, nem vajúdhattam, azonnal császár. 2. lányunkkal 5 perces fájásokkal indultunk el, még volt egy kis dolgunk, kb 20 percnyi, akkor már 2 percesek voltak. A kórház kocsival 3 percre van. Kórházba érkezés után 1 órával megszületett a kicsi normál úton. :)
Mindhárom szülésemnél 3 perces fájásokkal indultam, 20-25 perce volt a kórház. A kórházban az elsõ baba kb. 3 óra múlva, a második 1 óra múlva, harmadik másfél-két óra múlva lett meg.
Elsõ szülésnél 3 perces fájásokkal mentünk - nekem így indított a vajúdás :) - a kórház 10 percre van autóval. Mire beértünk 2 percesek lettek a fájások, de nem tágultam, így csak 8 óra múlva lett baba. Második szülésnél 8 perces fájásokkal mentünk, kórház szintén 10 perc. 2, 5 óra múlva megvolt a Fiam. Mindkét szülésnél kaptam EDA-t és Oxytocint.
10 perces fájásokkal mentunk be. A kórház kocsival 10 percre van. Reggel 9-kor kerultem fel a szuloszobára. Délután 2kor szuletett meg a baba.
A kórház gyalog kb. 15 perc, kocsival attól függ hogy mikor megyünk :) Úgy 5 perc átlagosan. Rendszertelen, nem érezhetõ fájásaim voltak, de a méhszáj már 3 ujjnyi körül volt. Délelõtt voltam vizsgálaton, az orvosom délutánra hívott vissza, mert neki már gyanús volt a dolog. Ahogy beértünk, volt egy 1 órás NST, utána azonnal adatfelvétel, elõkészítés, aztán rögtön szülõszoba. Szülõszobára fektetés után fél órával volt burokrepi, aztán még 2, 5 óra, és baba is.
10 percesekkel indultunk este 10-kor, a kórház 60km-re van tõlünk. Végül oxitocinnal sem tagultam, igy reggel 6 órakor csaszar lett a vege
Éjjel 2 kor egy rugásra ébredtem amit kisért egy erõsebb görcs, és valami melegség öntött el-szivárgott a vizem. 2.45 re kórházba voltunk (meg is bántam hogy siettünk, de nem mertem otthon maradni!). Enyhe fájásaim voltak, reggelre indult be nagyon, 15.45 kor császárral végzõdött mert fél 2 tõl tolófájásaim voltak, viszont nem voltam csak 3 ujjnyira kitágulva.

Egyszer voltam Dr. Tekse Istvánnál a kórházban és pozítív tapasztalataim vannak! Szeretnék a magánrendelésére járni, ha van. Segítene valaki, hogy hogy lehet elérni vagy megtalálni a kórházon kívül?

Legjobb válasz: Hát sztem akkor kellett volna megkérdezned, hogy fogadna-e? Biztos hogy vannak magánbetegei, mert amikor kórházban voltam láttam hogy járnak hozzá. Sztem az sem gáz, ha elkéred a nõvérpultnál a telefonszámát. Amúgy tényleg jó fej! :-)

Hát sztem akkor kellett volna megkérdezned, hogy fogadna-e? Biztos hogy vannak magánbetegei, mert amikor kórházban voltam láttam hogy járnak hozzá. Sztem az sem gáz, ha elkéred a nõvérpultnál a telefonszámát. Amúgy tényleg jó fej! :-)

Akik Egerben szültek mostanában! Mit kell vinni a kórházba? És mit adnak?

Legjobb válasz: 8 hónapja szültem Egerben. Az általános babapakkhoz annyit tennék még hozzá, hogy a szülõszobára is érdemes vinni egy külön hálóinget, mert elõfordul, hogy nem jut kórházi. Én így jártam.

8 hónapja szültem Egerben. Az általános babapakkhoz annyit tennék még hozzá, hogy a szülõszobára is érdemes vinni egy külön hálóinget, mert elõfordul, hogy nem jut kórházi. Én így jártam.
Én januárban szültem itt az egri kórházban.Adni nem nagyon adnak semmit kivétel az alkohol a baba köldökéhez.Tehát vigyél pelust, babaruhát, popsitörlõt és popsikrémet.Ha normál úton szülsz 3 napot leszel bent, ha császároznak 5-öt.napi egy ruha elég a babának, de legyen nálad tartalék ruci is.Se cumit se cumisüveget nem kell vinned-nem "engedik".Magadnak betét és hálóing(ezt javasolják)meg az alap tisztasági felszerelés.Amit mindenképp ajánlok a wc-re azt az eldobható wc"ülõkét"mert bár én sem ültem rá, de jó ha van.papucsból is kettõ legyen a fürdés miatt. :-)Ja a kaja nem valami jó, de kibírható.Feltétlenül vigyél magaddal szénsavmentes ásványvizet.És készülj fel, hogy reggel 6kor jönnek a takarítók és [email protected]ák a szobaajtót és felkapcsolják a villanyt.Nem érdekli õket ki alszik és hogy a babák alszanak e.Ha bármi egyéb kérdésed van írj nyugodtan privibe is szivesen válaszolok
A kérdező hozzászólása: Sajnos valami ilyenre számítottam! :( Pedig bababarát kórház lett...

Tegnap előtt mentővel szállítottak kórházba, és mondták, hogy ha otthon leszek, hivjam fel a kórházat, és diktáljam be a TAJ számomat, de elfelejtettem és csak hétfőn tudok hazamenni. Lehet baj?

Pánik beteg vagyok, és rosszul lettem éjszaka a villamoson, de nemvolt nálam semmilyen papírom :// Elvittek, de csak az adminisztratív dolgok miatt, nem kaptam gyógyszeres kezelést, és bent sem tartottak. Azt mondták, amint tudom, diktáljam be nekik a TAJ számomat, hogy akkor azon fussanak az adataim abban a kórházban. Lehet belőle bajom nekem, vagy a szüleimnek, ha nem tudom nekik bediktálni, vagy ha csak hétfőn tudom?

Legjobb válasz: nyugi, hétvégén ott sem nagyon dolgoznak, csak amit nagyon muszáj, így ráér hétfõn! Fontos hogy legyenek nálad az iratadid vagy legalább mindennek a fénymásolata.

nyugi, hétvégén ott sem nagyon dolgoznak, csak amit nagyon muszáj, így ráér hétfõn! Fontos hogy legyenek nálad az iratadid vagy legalább mindennek a fénymásolata.
Hétfõig ki fogják bírni. :)

A miskolci Semmelweis Kórházba mit kell vinni a babának, milyen cuccokat? És magamnak? És a miskolci Megyeibe mit kell vinni? Mit ad a kórház és mit nem?

Legjobb válasz: Semmelweis: Popsitörlõt vigyél, meg pár db pelust. Minden nap adnak tiszta hálóinget, habár gomb az nem sok van rajta. :D

Semmelweis: Popsitörlõt vigyél, meg pár db pelust. Minden nap adnak tiszta hálóinget, habár gomb az nem sok van rajta. :D
A Semmelweisbe ruhát csak azt kell vinni, amiben hazaviszed. Magadnak vihetsz hálóinget, de adnak is ha kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm csajok, nagyon aranyosak vagytok!!! És nekem tetszik, hogy humort is vittetek a témába :) ) :D :D
Semmelweisbe mindenképp vigyél popsitörlõt, meg pelenkát. A szülõszobalátogatáson is mondták, hogy vigyünk, mert csak napi 2 pelust adnak. A váróban egy kismama azt mondta, hogy õ ott szült, még napi kettõt sem adnak, csak egyet. A Felicitas csomagban kapott pici tégely Sudokrémet is beviheted, mert elvileg van a szobákban kitéve pár termékminta (amit mindenki közösen használhat), de van amikor elfogy/ellopják. Magadnak vigyél be poharat, étkészletet.
hehe kell egy kis szín vinni a témákba :P :D Dr Szabó Zsolt a dokim. TE kihez jártál?
Akár hiszed, akár nem, megfordult a fejemben a gomb-tû cérna dolod. :D Na jó, befejezem, mert teljesen szétOFFolom a témát. :) Amúgy ki a dokid?
ha vkit meg zavar ennek tudatában vigyen magával tût, cérnát és néhány gombot :D :D :D de mit várunk minden nem lehet :P am meg miért is zavarna bárkit is úgyis egymás elõtt szoptat az ember... :)
Örülök. :) De ez az igazság. Na mondjuk engem annyira nem izgatott. (mást sem) :D
A kérdező hozzászólása: Ez tényleg jó volt :D :D :D
Kedves utolsó olyan jót kacagtam az utolsó mondatodon :D :D :D "bár gomb nem sok van rajta" :D :D :D nem ide tartozik de gondoltam leírom h én olyan jó nevettem :D :D :D 26hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
A Megyeibe nem lehetsz saját hálóingbe szülés után. Minden nap tisztát adnak, ha kell. A babának érdemes pelust és popsitörlõt vinni. Pelusból napi 3-at adnak, ami kevés. Adnak popsikrémet és köldökhintõport. A baba is a kórház ruháit viseli bent.
A kérdező hozzászólása: Értem Nincs fogadott orvosom, majd az ügyeletes orvosnál fogok szülni.Sajnos fogadott orvost nem engedhetünk meg magunknak anyagilag!!
Ha jól emlékszem törlõkendõt nem árt vinni, mert azt nem adnak, csak vizes vatta van, illetve pelust is vihetsz be, mert napi x-et adnak (nem emlékszem pontosan), és lehet hogy az nem lesz elég nektek... Kinél szülsz?
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor adnak ott mindent??Amíg bent vagyunk adnak ruhát is, meg pelust is adnak minden napra??
Én Hardonyihoz járok. :-D A lányomat is nála szültem. Én kifejezetten csípem, szerintem nagyon jó fej!

Van olyan, hogy valakit befektetnek a kórházba, és 2-3 hétig ott van amíg szül?

Miért kell f?orvos,és a kismama beleegyezése a császármetszéskor, ha természetes szülés nem halad jól?

Legjobb válasz: Egy kicsit kusza az írásod. De amit értek belõle, hogy van olyan, hogy valakit befektetnek a kórházba. Akár hosszabb, akár rövidebb idõre. És is másfél hetet feküdtem bent szülés elõtt. A beleegyezés pedig azért kell, mert a császármetszés egy mûtét és a mûtéthez kell a beleegyezõ nyilatkozat. És vannak olyan helyek, ahol nincs kérésre császármetszés, hanem csak is alapos okkal csinálják és ahhoz pedig az orvosoknak is alá kell írni.

Egy kicsit kusza az írásod. De amit értek belõle, hogy van olyan, hogy valakit befektetnek a kórházba. Akár hosszabb, akár rövidebb idõre. És is másfél hetet feküdtem bent szülés elõtt. A beleegyezés pedig azért kell, mert a császármetszés egy mûtét és a mûtéthez kell a beleegyezõ nyilatkozat. És vannak olyan helyek, ahol nincs kérésre császármetszés, hanem csak is alapos okkal csinálják és ahhoz pedig az orvosoknak is alá kell írni.
Nálunk volt olyan kismama, aki bent volt tavasz óta, és szept elején szült... Azért, mert a vezetõ fõorvos bele egyezése is kell a mûtéthez. Ez a szabály. És azért, hogy biztos szükséges legyen a beavatkozás.
Engem pl. azért fektettek be a 37. héten, mert cukorbeteg vagyok. Végig bennmaradtam, 39+0 hetesen császároztak. Alá kellett írnom, hogy beleegyezek a császármetszésbe.
Még mindig nem beszéltél a témáról anyukádékkal? Vagy nem akarnak veled beszélgetni errõl? Mondjuk még mindig nem értem miért érdekel téged ennyire a szülés és terhesség...
Én a 36. héttõl voltam bent és a 41. héten indult meg a szülés és simán szültem. Szobatársam 4 hónapot volt bent és császározták.
én egy hónapig voltam bent szülés elõtt, utána is egy hetet toxémia gyanu, magas vérnyomás, a császárról nem tudok nyilatkozni, természetes szülésem volt
Egyik szobatársam 37.héttõl feküdt bennt mert elsõ szülése császár volt és ebben a kórházban ilyen esetben be kell feküdni.Megvárták míg megindul magától a szülés, természetes szülésre készültek, egyébként túl is hordat majdnem 1 héttel.Mivel nem haladt a szülés, nem tágult emiatt császározták. Nekem nem kellett befeküdni elõtte, viszont vajúdás közben császár mellett döntött a doki.Szerencsére a felvételkor aláírattak velem minden papírt, 1 maradt ki azt bírtam aláírni vajúdás közben :D
Az én barátnõm több mint 2 hónapig feküdt kórházban magas vérnyomás miatt, és szülés után is bent kellett maradni még két hete a vérnyomása miatt.
Én 4 hónapig voltam a kórházban, majd terhesség 36.hetében fájásaim voltak a vajudoban és aláíraták velem a beleegyezõ nyilatkozatot és megcsászároztak.Szóval nálam a rendes szülést megse probálták az orvosok.
Amikor én szültem volt bent egy ikres aki 3 hónapig volt bent (toxémia miatt), plusz miután megszült az egyik kicsi nem fejlõdött rendesen és ráhúzott még 2 hetet.
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT
A kérdező hozzászólása: kismamát befektetik kórházba, pl:34-35.héten és 38.hétig ott marad és 38.héten megszül. kismama bent fekszik régota pár hete, és egyszer csak megindul a szülése. Beindul a szülése vajudik, az orvos és a szülésznõ akik bent vannak nála, az mondja császárt.
Bocs! Két hetet..

Budapesten hol és mikor vannak a kórházi gyerekügyeletek? Úgy tudom váltásban vannak a kórházak és kerület szerint is eltér.

Legjobb válasz: Nem tudom belinkelni, de írd be h gyermekügyelet Budapesten, ott ki9adja a Heim Pá oldalát, amin rajta van minden.

Nem tudom belinkelni, de írd be h gyermekügyelet Budapesten, ott ki9adja a Heim Pá oldalát, amin rajta van minden.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!