Találatok a következő kifejezésre: A kórházból a baba 4 (2 db)

Kórházból hazaérkező baba 4-5 napos. Szopáson kívül kell e más folyadék, tea, cukros víz stb? Van aki javasolja, van aki azt mondja, hogy a tej az folyadék és nem szükséges más.

Legjobb válasz: Én adtam vizet két szopi között, és fõztem görcsoldó teát is ánizsmagból és édesköménybõl mert nagy volt nálunk a hasfájás. Jól jött egy-két korty víz vagy babatea olyan helyzetekben mikor nem lehetett azonnal szoptatni és 22 hóig szoptattam.

A cukros vízen kívül adhatsz neki más folyadékot.Két szoptatás között megkínálod néha, ha szomjas inni fog, ha elég neki az anyatej és nem iszik, az sem baj...
Szia! Mi 5 hetesek vagyunk és én adok neki Mecsek babateát is, és szívesek issza szopi után is. Legalább leöblíti a tejet vele és nem lesz szájpenésze.
Én adtam vizet két szopi között, és fõztem görcsoldó teát is ánizsmagból és édesköménybõl mert nagy volt nálunk a hasfájás. Jól jött egy-két korty víz vagy babatea olyan helyzetekben mikor nem lehetett azonnal szoptatni és 22 hóig szoptattam.
Elvileg fél éves korig elég az anyatej!!! Ha igény szerint szopizik, és van elég tej, szerintem nem kell más. Ha mégis szeretnéd megkínálni, a forralt vizet ajánlják!
Én csak amikor elkezdtük a hozzátáplálást, akkor adtam neki vizet. Kb. akkoriban kezdõdött a nyár is, akkor sûrûbben kínáltam a vízzel. A hasfájós korszakában kipróbáltuk a bébiteát, de nem használt, ezen kívül én nem adtam neki akkoriban mást neki. Az anyatej szerintem is mindent tartalmaz, ami egy pici babának szükséges. Ha megnézed, az elején vizesebb állagú tej jön, majd utána sûrûbb, laktatóbb.
én nem adtam külön folyadékot csak 5 hónapos korában elõszõr. 10 hónapos koráig szoptattam.
6 hónapos koráig csak tejet kapott, kánikulában is. A tej folyadék, mellette nem kell külön folxadék. Pláne nem egy pici babának, akinek kb cseresznye méretû a gyomra. ne foglalja a drága helyet az értéktelen tea a tápláló tej helyett.
Adj neki !!! Én is benyaltam ezt a sok hülyeséget amit itt olvastam , hogy csak szopizzon ! Aztán amikor aceton szagú volt a lehelete a kevés folyadéktól , akkor vakaródzhattam , hogy egyáltalán mibõl adjak neki inni , mert nem is ismerte a cumit ! Adj neki inni !
csak gondolj bele: te kibírnád, ha csak tejet ihatnál, és mást ne, ami a szomjadat oltja pl. vizet? azt hiszem, ebben benne van a válasz. persze mindjárt jönnek a fanatikusok, akik szerint a víz méreg és babának inni adni halálos bûn.
télen nem , nyáron a nagy melegben meg szoktuk kínálni
én görcsoldó teát adtam, cukor nélkül, de kevés ideig, amig tényleg kánikula volt.(augusztus). aztán csak szopizott
Kelleni nem kell neki, ez TÉNY. Hogy adsz-e neki, azt meg te döntöd el...
Most miért lett lepontozva az, aki azt vallja, hogy babának kell folyadék az anyatejen kívül?????? Tiszta nevetséges egy-két ember :S Én meg pontozzam le azt aki nem ad neki semmi mást?
Én nem adtam. Pontosabban próbáltam 2-3szor, de nem fogadta el. Görcsoldó teát egy két kanállal beleerõszakoltam, de szó szerint kihányta. A cicin kívül semmit nem fogadott el. Még a cumitól is öklendezett.A legnagyobb kánikulában született a kisfiam, de szerencsére rengeteg tejem volt. Nehezen is indult fél éves korában a hozzátáplálás, de aztán szénem megszokta. Talán egy kicsit baba függõ is ez a kérdés.

A kórházból hazajöveteltől a baba 4 hónapos koráig kb hogy alakulnak a mindennapok, mármint hogy telik egy nap a babával?

Legjobb válasz: Ez majd akkor derül ki, ha hazajöttök és majd látod, milyen a bioritmusa a babádnak. Mennyit alszik, mikor ébred fel, alszik-e éjjel, szopizik vagy tápszeres, stb. Igazából az alvás, a szoptatás, a peluscserék, az esti fürdés, meg a napközbeni levegõztetés fogja kitölteni a napjaitokat. Hogy mibõl mikor és mennyi, az majd a babód természetétõl is függ.

Ez majd akkor derül ki, ha hazajöttök és majd látod, milyen a bioritmusa a babádnak. Mennyit alszik, mikor ébred fel, alszik-e éjjel, szopizik vagy tápszeres, stb. Igazából az alvás, a szoptatás, a peluscserék, az esti fürdés, meg a napközbeni levegõztetés fogja kitölteni a napjaitokat. Hogy mibõl mikor és mennyi, az majd a babód természetétõl is függ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!