Találatok a következő kifejezésre: A kórházból a baba (16 db)

Egy újszülöttet ilyen időben milyen ruhában kell hazahozni a kórházból? Első baba és nem vagyok tisztában vele.

Legjobb válasz: Ilyen szeles idõben, én melegen felöltöztetve, vékony overálban hoznám haza(kistakaróval)! Vagy pedig melegen felöltöztetve, felülre kabát is,és takaró. Meleg sapka mindenképpen kell.

Ilyen szeles idõben, én melegen felöltöztetve, vékony overálban hoznám haza(kistakaróval)! Vagy pedig melegen felöltöztetve, felülre kabát is, és takaró. Meleg sapka mindenképpen kell.
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy úgy kell felöltöztetni ahogy te is vagy. Annyit rá kell számolni hogy õ nem mozog.
Elsõ vagyok, én is hallottam ezt, de úgy, hogy ahogy te vagy öltözve meg plusz egy réteg, mert a baba csak fekszik.

Hányas számozású rugit vegyek kislányomnak amiben hazahozzuk a korházból? Mondjuk 56-osat? Mert attól félek hosszú baba lesz így az 54-es pici lenne?

Legjobb válasz: Az 54-es szerintem koraszülött méret. Bõven jó lesz az 56-os, fõleg hazahozásra. Ha meg mégis picike baba lenne még mindig tudtok venni 1-2 kicsike ruhát. Elõre 56-nál kisebb ruhát tuti nem vennék (és abból sem sokat) A 2. lányom 51 cm-vel született mégis teljesen cukin nézett ki az 56 rugikban :)

Az 54-es szerintem koraszülött méret. Bõven jó lesz az 56-os, fõleg hazahozásra. Ha meg mégis picike baba lenne még mindig tudtok venni 1-2 kicsike ruhát. Elõre 56-nál kisebb ruhát tuti nem vennék (és abból sem sokat) A 2. lányom 51 cm-vel született mégis teljesen cukin nézett ki az 56 rugikban :)
54-es nem létezik, hatosával van a számozás(44, 50, 56, 62, 68 stb.).Vegyél pár 56-os méretet, de vigyél be 62-est is, az a biztos.2gyerekes+34hkm
54-es nincs, csak 50-es és 56-os, de gondolom csak elgépelted :) 56-os általában elég szokott lenni, pláne, hogy azt is simán rá tudod adni még egy 58 cm-es babára is. A lányom 54 cm-rel született és lógtak rajta az 56-os ruhák (az elsõ két hétben), a fiam 56 cm volt születésnél és õs is 3 hétig hordta még ezt a méretet :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ babámat várom, nem tudom miért maradt meg bennem az 54-es...:D Picikék vannak, mert sokat kaptunk. Viszont amiben hazahozzuk azt újan szeretném megvenni.:) Akkor 56-osat nézek. November 2-re vagyok kiírva, ha plüss rugit veszek az jó lesz nem?
56-os az alap, de pár hét és kinövi. :) Az elsõ pár hónapban havonta új garnitúra kell majd.
Plüss rugi az jó lesz:)

38 hetes vagyok tegnap jöttem ki a korházbol toxémia gyanu miat és az hogy pici a babám. BPD:81 FRONTO:109 HC:297 TORAX:91 AC:309 FEMUR:65 tényleg ilyen kicsi a baba vagy a gép is tévedhet?

Legjobb válasz: Szia! 40 hetemet töltöm ma és kedden voltam uh-n ahol nekem is a baba adatai BPD 90mm, Femur 65 mm volt. a becsült súly 2300-2400 gr. Nekem is pici a baba az uh szerint. Azt mondta a doki nem szül mindenki nagy babát, a lényeg, hogy egészséges legyen. Az Nst jó, mozog rendesen akkor jó érzi magát odabent. Idekint majd megnõ.

Szia! 40 hetemet töltöm ma és kedden voltam uh-n ahol nekem is a baba adatai BPD 90mm, Femur 65 mm volt. a becsült súly 2300-2400 gr. Nekem is pici a baba az uh szerint. Azt mondta a doki nem szül mindenki nagy babát, a lényeg, hogy egészséges legyen. Az Nst jó, mozog rendesen akkor jó érzi magát odabent. Idekint majd megnõ.
Szia!Valószínû, hogy ekkorát nem téved a gép, az átlagtól kicsit elmarad de ne pánikolj, szerintem nem vészesen kicsi.A BPD lemaradás lehet attól is, hogy nem kerek, hanem hosszúkás a feje a babának!
Huha, hát az igazat megvallva súlybeli eltérésrõl hallottam már , hogy kb fél kilót is téved de növekedésbelirõl nem...vagy csak az nem olyan mérvadó.Amit írsz igaz aggasztó de a dokik mit mondanak??Én betöltött 36hetesen voltam most uh-n és a bpd je 93volt-igaz ezt meg 38hetesnek lõtte be a gép, a többi adatunk is nagyobbnak számít a súlyunkra azt mondta a gép 3000-3500körüli, én sztem ez egy kicsit sok de ki tudja..mert én pl nem vagyok magas nagy db a papa átlagos macis..nem tudom ez mennyire számít én azért cidrizek, hogy ne legyen 5kilos mire kijön..Én a helyedben megkérdeznék még egy orvost, vagy amúgy mit mondott a dokid??Gondolom eddig nem volt gond a fejlõdésével ugye?Nem változtattál valamin radikálisan?Vitaminok, kaja stb???37hetes kismama
Biztos, hogy 38 hetes vagy? Mert attól is lehet kisebb a baba, hogy el vagy számolva. Vagy máskor mindig a vélt terhességi korodnak megfelelõek voltak a méretek? És a toxémiát kizárták az orvosok? Mert nyilván attól is fejlõdhet lassan (de remélem, nem vagy toxémiás). Mindenesetre ne aggódj, az nem tesz jót! Sok sikert és egészséges, fejlett babát kívánok Neked! Üdv: 28 hetes kismama


Mást is irányítottak át a kórházból az sztk-ba vérvételre?

A N?i 1 Klinikára járok már évek óta, a kislányomat is ott szültem és az összes vizsgálatot ott csinálták. Most megint babát várok és a dokim azt mondta, hogy anyagi okok miatt, ha nem vagyok 8. kerületi lakos, akkor nem csinálják meg a labort. Menjek a lakóhelyem szerinti sztk-ba, vérvételre. Ja, és ha tudom, akkor az AFP-t is ott vettessem le. Mást is irányítottak már így el? Most két n?gyógyászhoz kell járnom?

Kruppos lett az 1 éves kisfiam tegnap jöttünk ki a kórházból van valaki akinek ugyanez a baja a gyerekének? Mire kell oda figyelni meg pár jotanácsot adna

Legjobb válasz: meghalt??!! ez 1000000-bõl 1 szerintem :( Sajnálom! amire figyeljetek oda: ne legyen por a lakásban,emiatt tilos a padlószõnyeg és jó,ha szõnyegetek sincs,faliszõnyeg sem,mert ezek porfogók. mindennap friss levegõ,minden nap többször 10 perc szellõztetés. Állatot sem szabad tartani a lakásban. Úszás jó nekik. Nyirkos,ködös idõ elõhozza a kruppot,olyankor nem szabad õket levinni. Ha rájön a roham,akkor gyorsan ablakhoz vinni,rányitni az ablakot,nyugtatgatni + spray,amit kaptatok. Ha erõs a roham,irány a kórház. Jó,ha nem vagytok idegesek,mikor befullad,mert pont az a cél,hogy nyugodt maradjon. Nyáron ritkán fordul elõ,de ha mégis,akkor hûtõszekrényhez lehet vinni. Hideg párásító fontos a szobájába vagy oda,ahol alszik. Vigyázni ne fázzon meg,ne legyen beteg. A tesóm volt kruppos,elég súlyos,onnan tudom ezeket. Szerencsére kinövik a gyerekek,úgyhogy scak bíztatni tudlak. Szüleim elvitték egy alapos allergia vizsgálatra is,ahol kiderült,hogy egy csomó dologra allergiás,és az is kiválthatja a fulladást. Remélem segítettem,és ne aggódj,nem lesz semmi baja a gyermekednek,nem halálos betegség és a hideg levegõ abszolút segít rajta,meg persze a többi amit írtam + a gyógyszerek amiket kaptatok,ha kaptatok. érdemes természetgyógyászt is kipróbálni! ja,meg mi a fél életünket cseppkõbarlangokba töltöttük,mert az nagyon jó a légzõrendszernek,ugyanígy a sóbarlang is.

meghalt??!! ez 1000000-bõl 1 szerintem :( Sajnálom! amire figyeljetek oda: ne legyen por a lakásban, emiatt tilos a padlószõnyeg és jó, ha szõnyegetek sincs, faliszõnyeg sem, mert ezek porfogók. mindennap friss levegõ, minden nap többször 10 perc szellõztetés. Állatot sem szabad tartani a lakásban. Úszás jó nekik. Nyirkos, ködös idõ elõhozza a kruppot, olyankor nem szabad õket levinni. Ha rájön a roham, akkor gyorsan ablakhoz vinni, rányitni az ablakot, nyugtatgatni + spray, amit kaptatok. Ha erõs a roham, irány a kórház. Jó, ha nem vagytok idegesek, mikor befullad, mert pont az a cél, hogy nyugodt maradjon. Nyáron ritkán fordul elõ, de ha mégis, akkor hûtõszekrényhez lehet vinni. Hideg párásító fontos a szobájába vagy oda, ahol alszik. Vigyázni ne fázzon meg, ne legyen beteg. A tesóm volt kruppos, elég súlyos, onnan tudom ezeket. Szerencsére kinövik a gyerekek, úgyhogy scak bíztatni tudlak. Szüleim elvitték egy alapos allergia vizsgálatra is, ahol kiderült, hogy egy csomó dologra allergiás, és az is kiválthatja a fulladást. Remélem segítettem, és ne aggódj, nem lesz semmi baja a gyermekednek, nem halálos betegség és a hideg levegõ abszolút segít rajta, meg persze a többi amit írtam + a gyógyszerek amiket kaptatok, ha kaptatok. érdemes természetgyógyászt is kipróbálni! ja, meg mi a fél életünket cseppkõbarlangokba töltöttük, mert az nagyon jó a légzõrendszernek, ugyanígy a sóbarlang is.
Utolsó vagyok. Pipát úgyis fogtok kapni, mi a pulmicortot használjuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget nem értem mi mért nem kaptunk pipát a szent István kórházba voltunk. Az ellátásal nem voltam megelégedve de holnap ki hívom a körzeti dokit ÉS MEGKÉRDEZEM TÕLE. Nekünk virus szõvõdménye okozta állítólag üdv mindenkinek
A kérdező hozzászólása: porlasztós inhalátor gépet, amivel inhalálnia kell, ha elõjön az ugató köhögése.EZT a készüléket hol lehet megvásárolni és mennyibe kerül?
Ezt az inhalátort pulmonológián irták fel, receptes, mint a gyógyszerek. 16000 Ft volt tavalyelõtt, most nem tudom mennyi. Speciális gyógyszer kell bele, azt is orvos irja fel. Ha van még kérdésed, irj nyugodtan.
Ez engem is érdekel, egy ismerõsömnek is kruppos volt a kisfia és félre kezelték, meghalt, 2, 5 évesen. Azóta született egy lánya és ugyanezzel vitte be a kórházba hál'istennek már õk is kinnt vannak. De van egy 5 hónapos lányom és egyre többet hallok errõl, engem is nagyon érdekelnek mikre kell figyelni! Örülök hogy ti jól vagytok!
hasa nem fájhat? nem ettél olyat ami puffaszthatta?
hát ja igaz az nem tartana két napig. de lehet szegényke hasfájós. nem rángatja a kis lábacskáit? puki jön azért azzal nem szenved?
hát az én lányom nem volt hasfájós, de nagyon úgy néz ki hogy a Tied az :(. próbálj espumisan cseppet vagy infacolt adni, de olvasgass a kérdések között rengeteg jó dolog van itt hasfájással kapcsolatban!
A kérdező hozzászólása: Kedves 13:33-as válaszoló. Infacol szuszpenziót adok neki evés elõtt. Lehetséges, hogy attól görcsöl ennyit?
Ha megméred a meztelen súlyát és beszorzod 150-el megkapod azt az értéket amennyit 1 nap összesen kéne ennie, oszd el annyival ahányszor eszik és kijön hogy átlag egy etetés alatt mennyi az a mennyiség amennyit ennie kéne. Pl. egy 3 kg-os babának, ha 7szer eszik 24 óra alatt akkor átlag 65öt kéne szopiznia.
Szerintem is hasfájás lehet. Nekünk azt mondta a védõnõ hogy 3 hetes kor körül kezdõdhet a hasfájás. Mi próbáltuk az infacolt és az espumisant is, mindkettõ jobban görcsöltette szegény babát, úgyhogy én letettem ezekrõl, most múlt 2 hónapos már valamivel elviselhetõbb, tornáztatjuk csak. Egyébként van elég tejed? Nem lehet hogy nem tud többet szopizni? Vagy nem is kéri?
Nekünk is 3 hetesen kezdõdött a hasfájás, mondjuk én nem mértem mennyit evett akkor... Egyébként mennyit eszik összesen egy nap? csináltál 24 órás mérést? Pisis pelenkája van elég?
Szerintem doki, de ez has fájás :(
A kérdező hozzászólása: görcsösen rángatja sokszor, nehezen tud pukizni szegény. De nagyon aggaszt, hogy ennyire drasztikusan lejjebb adta az adagját.
A kérdező hozzászólása: 2 napig gyötörné az, hogy valami nem jót ettem? :S Széklete is alig van azóta, eddig majdnem minden pelenkában volt, most pedig negyed annyit eszik mint eddig, sokat bukik, pedig ritkán bukott, és rengeteget sír alig alszik valamit.
Én elõször infacolt adtam a babámnak, igazából nem vettem észre változást. A védõnõm mondta hogy (ugyanaz a hatóanyag) az espumisan sokkal jobb, próbáljuk meg. Na megvettük, minden etetés elõtt az elõírt 25 csepp helyett 10et adtam szintén védõnõi tanácsra a bébinek.(nem is tudom mi lett volna ha 25-öt kap) 2-3 nap "horror" volt. Folyamatosan sírt, egyedül éjszaka nem, bár éjszaka sem volt a szokásos nyugalma mint szokott :S Szóval elképzelhetõ hogy a te babának sem éppen tesz jót, dehát ezer más oka is lehet. Szokták mondani hogy még akár ha az anyuka szoptatós teát iszik az is görcsöltetheti a babát. Mindenesetre nálunk sokkal jobb a helyzet szerek nélkül, és úgy vagyok vele hogy nem fogok kísérletezni a kislányommal, hamarosan 3 hónapos lesz, talán addigra elnövi, most már könnyebb elterelni a figyelmét is a játékaival, úgyhogy 100x jobb a helyzet. Kitartás... 13.33as :)

Mióta hazajöttünk a kórházból nem tudok aludni mindig a kisfiamat lesem aki 9 napos, nehogy valami baja legyen?

például ez a rettegett bölcs?halál..

Legjobb válasz: légzésfigyelõ esetleg?nekem nagy megnyugvás és egyszer már kellett is.

légzésfigyelõ esetleg?nekem nagy megnyugvás és egyszer már kellett is.
tök jól bírod. :) Nekem ez 7 nap volt, annak ellenére, hogy az elsõ héten 2x is riasztott a légzésfigyelõ. Totálisan kifáradtam. nekem sokat jelentett, hogy az elsõ 2 hónapban apa is velünk aludt. Szerintem ezzel mindenki így van, elõbb-utóbb megszokod az új helyzetet és tudsz majd pihenni is.
Légzésfigyelõ! Nagyon megnyugtató, hogy villog a fény rajta! Ne izgulj, megszokod majd a helyzetet. Próbálj pihenni és nem izgulni, mert az a tejed kárára megy!
Erre van a légzésfigyelõ.
Még hozzátennék annyit, hogy munkám során házkutatni voltam egy hááát finoman szólva a társadalimi létra alján lévõ családnál, és a vele egy háztartásban lévõ kiterjedt rokonságánál! :-P Volt a szobában az egyik ágyon egy nagy dunyha, összegyûrve megemeltem, csak hogy benézzek alá, nincs e elrejtve valami. Ekkor rámszólt, az egyik asszony, hogy tessék vigyázni nehogy a baba kizuhanjon. És nem hittem el, de kajakra egy néhány napos gyerek ott szuszogott! Szóval akkor azért úgy megálltam, és elgondolkodtam, hogy nemhogy légzésfigyelõ, de csoda, hogy az a gyerek nem fulladt meg.Hallod ezeknél nemhogy para nem volt, de még a szikrája sem. Csak azért meséltem el, mert azóta is megmosolygom a saját pánikolásomat. :-D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat a kiságya ott van közvetlen mellettem ezt a légzésfigyelõt beszerzem szerintem
4. vagyok Én is jártam úgy, ahogy a 8. válaszoló írta...az elsõ átaludt éjszaka :) )) Felébredtem, láttam, hogy már világos van, és totál beparáztam, hogy jézusom, él még a gyerek?! Odanéztem gyorsan a légzésfigyelõre, az persze villogott, hogy lélegzik a pici... Úgyhogy ilyenek vannak...bele kell szokni :) ))
Nem tudom mindegyik ilyen-e de a légzésfigyelõm az angelcare 401-es volt (utána majdnem annyiért eladtam mint amennyiért vettem) és be lehetett rajta állítani, hogy kattogó hangja legyen minden egyes mozgásérzékelésnél. Nagyon szuper volt mert bármikor felriadtam nem kellett kinyitnom se a szememet a kis fényt lesnem, vagy arra figyelni , , riaszt-e". Hanem egybõl tudtam, hogy van mozgás, azaz van légzés. Szuper volt és biztosan belehaltam volna, ha 9 napig zsinórban ébren figyeltem volna. Én is aggódós voltam egyébként így tényleg áldás volt az a néhány óra alvás.

Kórházból hazaérkező baba 4-5 napos. Szopáson kívül kell e más folyadék, tea, cukros víz stb? Van aki javasolja, van aki azt mondja, hogy a tej az folyadék és nem szükséges más.

Legjobb válasz: Én adtam vizet két szopi között, és fõztem görcsoldó teát is ánizsmagból és édesköménybõl mert nagy volt nálunk a hasfájás. Jól jött egy-két korty víz vagy babatea olyan helyzetekben mikor nem lehetett azonnal szoptatni és 22 hóig szoptattam.

A cukros vízen kívül adhatsz neki más folyadékot.Két szoptatás között megkínálod néha, ha szomjas inni fog, ha elég neki az anyatej és nem iszik, az sem baj...
Szia! Mi 5 hetesek vagyunk és én adok neki Mecsek babateát is, és szívesek issza szopi után is. Legalább leöblíti a tejet vele és nem lesz szájpenésze.
Én adtam vizet két szopi között, és fõztem görcsoldó teát is ánizsmagból és édesköménybõl mert nagy volt nálunk a hasfájás. Jól jött egy-két korty víz vagy babatea olyan helyzetekben mikor nem lehetett azonnal szoptatni és 22 hóig szoptattam.
Elvileg fél éves korig elég az anyatej!!! Ha igény szerint szopizik, és van elég tej, szerintem nem kell más. Ha mégis szeretnéd megkínálni, a forralt vizet ajánlják!
Én csak amikor elkezdtük a hozzátáplálást, akkor adtam neki vizet. Kb. akkoriban kezdõdött a nyár is, akkor sûrûbben kínáltam a vízzel. A hasfájós korszakában kipróbáltuk a bébiteát, de nem használt, ezen kívül én nem adtam neki akkoriban mást neki. Az anyatej szerintem is mindent tartalmaz, ami egy pici babának szükséges. Ha megnézed, az elején vizesebb állagú tej jön, majd utána sûrûbb, laktatóbb.
én nem adtam külön folyadékot csak 5 hónapos korában elõszõr. 10 hónapos koráig szoptattam.
6 hónapos koráig csak tejet kapott, kánikulában is. A tej folyadék, mellette nem kell külön folxadék. Pláne nem egy pici babának, akinek kb cseresznye méretû a gyomra. ne foglalja a drága helyet az értéktelen tea a tápláló tej helyett.
Adj neki !!! Én is benyaltam ezt a sok hülyeséget amit itt olvastam , hogy csak szopizzon ! Aztán amikor aceton szagú volt a lehelete a kevés folyadéktól , akkor vakaródzhattam , hogy egyáltalán mibõl adjak neki inni , mert nem is ismerte a cumit ! Adj neki inni !
csak gondolj bele: te kibírnád, ha csak tejet ihatnál, és mást ne, ami a szomjadat oltja pl. vizet? azt hiszem, ebben benne van a válasz. persze mindjárt jönnek a fanatikusok, akik szerint a víz méreg és babának inni adni halálos bûn.
télen nem , nyáron a nagy melegben meg szoktuk kínálni
én görcsoldó teát adtam, cukor nélkül, de kevés ideig, amig tényleg kánikula volt.(augusztus). aztán csak szopizott
Kelleni nem kell neki, ez TÉNY. Hogy adsz-e neki, azt meg te döntöd el...
Most miért lett lepontozva az, aki azt vallja, hogy babának kell folyadék az anyatejen kívül?????? Tiszta nevetséges egy-két ember :S Én meg pontozzam le azt aki nem ad neki semmi mást?
Én nem adtam. Pontosabban próbáltam 2-3szor, de nem fogadta el. Görcsoldó teát egy két kanállal beleerõszakoltam, de szó szerint kihányta. A cicin kívül semmit nem fogadott el. Még a cumitól is öklendezett.A legnagyobb kánikulában született a kisfiam, de szerencsére rengeteg tejem volt. Nehezen is indult fél éves korában a hozzátáplálás, de aztán szénem megszokta. Talán egy kicsit baba függõ is ez a kérdés.
A kórházba nyugodtan mehetsz, majd kiállítják az igazolást a kiskönyved alapján.
Nekem a védõnõ hozott egy igazolást, mivel õ végezte a terhesgondozást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Nyáron miben szokás kihozni a kórházból az újszülőttet? Akik nyáron szültek mit vittek be a kórházba a baba hazavitelekor?

Legjobb válasz: 1 hosszúujjú body, 1 ujjatlan rugdalozó, 1 kiskardigán, 1 kissapka, 1 kiszokni, 1 textilpelus és egy vékony takaró.

1 hosszúujjú body, 1 ujjatlan rugdalozó, 1 kiskardigán, 1 kissapka, 1 kiszokni, 1 textilpelus és egy vékony takaró.
én juliusban szültem :1rövid ujjú body 1hosszú ujjú rugi egy textil pelus és egy vékony takaró
Szia. Juniusban szültem pont azon a héten mikor az a nagy meleg volt.Rövidujjú body és egy pamut rugiban.A hordozora pedig egy pelust teritettem.Igaz hozzáteszem mi autóval kb. 5 perc alatt otthon voltunk a korházbol.
juniusban szültem pont picit hûvösebb nap volt mikor mentünk haza, rövidujjú body, hosszú rugi, olyan kis vékony ûrhajós sapika. meg volt kéznél egy takaró ha mégis fázna. de ez pont jó volt.
Én június végén szültem, akkor iszonyú meleg volt. Egy body, egy napozó, zokni és vékony sapi volt a kisfiamon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!