Találatok a következő kifejezésre: A kókuszmatrac hogy (22 db)

Lehetséges, hogy a kókuszmatrac túl kemény a babának?

2 hónapos lánykám csak immel-ámmal audt az ágyában, mióta kispaplant raktam a matracra, sokkal jobban alszik, nem gurul jobbra-balra.

Legjobb válasz: a baba sulya annyira pici, hogy elmeletileg nem szabadna, hogy ez problemat okozzon. gyakorlatilag pedig megesik. van olyan matrac, ami egyesiti a szivacs és a kokuszmatrac pozitiv hatasait, én valoszinuleg olyat fogok venni

a baba sulya annyira pici, hogy elmeletileg nem szabadna, hogy ez problemat okozzon. gyakorlatilag pedig megesik. van olyan matrac, ami egyesiti a szivacs és a kokuszmatrac pozitiv hatasait, én valoszinuleg olyat fogok venni
Elképzelhetõ, én is itt olvastam, hogy van aki lecserélte a matracot, és azóta jól alszik a babája.

A kókuszmatracra tényleg nem kell gumilepedő? Ezt a boltba mondták. Akkor, hogy ha bepisil és átázik, hogy nem lesz nedves a matraca? Hogyan használjam a kókuszmatracot?

Legjobb válasz: Átrerszti a nedvességet nem tartja magában mint a szivacs. Én csak gumis lepedõt teszek rá. Remélhetõleg annyira nem pisilnek be a babák hogy a pellus áteressze a pisit.

Átrerszti a nedvességet nem tartja magában mint a szivacs. Én csak gumis lepedõt teszek rá. Remélhetõleg annyira nem pisilnek be a babák hogy a pellus áteressze a pisit.
Nekem kókuszmatracom van, de használok gumilepedõt, mert azért csak nedves lesz a felülete, még ha nem is szívja magába. És sajnos az elsõ idõben még gyakran átázik a pelus, mert nem "tölti ki" a gyerek rendesen, olyan kis girnyó még. Nálunk is ez volt.
Nekünk is ilyen matracunk van, de én teszek rá gumis lepedõt. A feje alá meg egy kis pelust, ha bukik az legyen olyan.
Miis azt vettünk, bár még nem próbáltam, mert a pici a hasamban van, de zat mondták a boltban nem kell alá, mert pont ez a lényge, hogy szellõzzõn.Amúgy azt mondták ha nagyon bepisilne akkor ha jó idõ vam ki helet mosni-zuhanyoztatni -nekünk huzattal együtt, mert összemenne ahuzat, és a napon megszárad hamar.Ajánlják is néha kimosni.De sztem ha nagyon sokat átázik én is tennék egy ideig alá..33hetes kismama

A kókuszmatrac lehetséges, hogy kényelmetlen egy hat hónapos babának a keménysége miatt?

Legjobb válasz: Azt hallottam, hogy a kókuszmatrac jobb, mint a szivacs. Nem hiszem, hogy kényelmetlen lenne a babának, hiszen ezt a fajtát nagyon ajánlják.Saját tapasztalatom sajnos nincs.

Azt hallottam, hogy a kókuszmatrac jobb, mint a szivacs. Nem hiszem, hogy kényelmetlen lenne a babának, hiszen ezt a fajtát nagyon ajánlják.Saját tapasztalatom sajnos nincs.
Nem hiszem, hogy kényelmetlen, ráadásul a puha fekhely veszélyes is lehet, gyakoribb a bölcsõhalál puha matracon!
És a gerincének sem jó a puha!

Igaz hogy a kókuszmatractól torzul a baba feje? Nem kényelmetlen a babának hogy ilyen kemény? A kókuszmatracra tényleg csak lepedő kell?

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.

Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.
Nem hinném. A lányom 1, 5 éves, császáros baba. Kezdetektõl kókuszmatracon alszik és hason. Semmilyen deformálás nincs a fején! Én csak lepedõt rakok rá, ami vízálló!
Én olyanoktól hallottam, hogy torzult, akik háton altatták a babát.
Akárki akármit mond, az én kislányomnak bizony lapi lett a kókuszmatractól hátul a feje. Háton alvó baba volt, és egy idõ után azt vettem észre, hogy van egy terület a fején ami sík lapos lett, ráadásul a matracban is lett egy bemélyedés a feje helyén. Hiába ütögettem meg a matracot, az a gödör nem múlt el. Átfordítottam a matracot, és amikor már az összes lehetséges helyen mélyedés lett, kicseréltük egy normál habszivacs matracra. A kislányom feje ettõl visszagömbölyödött úgy ahogy, de nem lett teljesen gömbölyû, mint császár után, de aránylag szép lett. Nagyon bánom, hogy megvettük ezt a kókuszt, 10 ezer volt, jót akartunk, aztán tessék:( Kõ kemény valami, most az ágya mellé van támasztva a falvédõ mögé, hogy ne legyen hideg a fala. Arra tökéletesen megfelel, de alvásra nem alkalmas.
Na a kókuszizétõl agyvérzést kapok..Akik a gyereketek alá teszitek..Próbáljátok ki.Aludjatok rajta csak egy hetet...:S:SUndorító egy találmány...:SÉs baromira szívja a nedvességet..Hajrá aszthma..:D
Én ezt még nem hallottam. Nagyobbik fiam is a kókuszmatracon aludt és gyönyörû szép a fejecskéje, 4 éves lesz. Semmilyen deformáció nincs rajta. Amit én hallottam, hogy párna ne kerüljön a baba feje alá, legalábbis egy jó darabig, mert az viszont okozhat deformációt.

Igaz, hogy a kókuszmatrac csak marketimg fogás? A szivacs matrac is megteszi nem?

Legjobb válasz: Szerintem nem marketing fogás, hanem bizonyított, hogy a kisgyerekek gerincének a totál kemény matrac a jó kb. 6 éves korig. Ezt a kókuszmatrac biztosítja, azzal együtt, hogy jobban szellõzik is. Persze lehet azt mondani, hogy mi is felnõttünk a szivacs matracokon. Persze. Meg a feles tejen is, meg a két szopi között adott teán is stb :o) Szerintem ez inkább olyan, hogy régen tollpárnán aludtak az emberek, most meg mindenféle antiallergén ágynemût veszünk meg.... ez sem marketing fogás, hanem fejlõdés. Régen tv sem volt a családokban, most meg kb. a lap top az 5az1-ben kütyü..... Szóval igen, megteszi a szivacs matrac is, de ha van esély megadni a jobbat a gyereknek, és anyagi keret is, akkor miért ne?

Szerintem nem marketing fogás, hanem bizonyított, hogy a kisgyerekek gerincének a totál kemény matrac a jó kb. 6 éves korig. Ezt a kókuszmatrac biztosítja, azzal együtt, hogy jobban szellõzik is. Persze lehet azt mondani, hogy mi is felnõttünk a szivacs matracokon. Persze. Meg a feles tejen is, meg a két szopi között adott teán is stb :o) Szerintem ez inkább olyan, hogy régen tollpárnán aludtak az emberek, most meg mindenféle antiallergén ágynemût veszünk meg.... ez sem marketing fogás, hanem fejlõdés. Régen tv sem volt a családokban, most meg kb. a lap top az 5az1-ben kütyü..... Szóval igen, megteszi a szivacs matrac is, de ha van esély megadni a jobbat a gyereknek, és anyagi keret is, akkor miért ne?
Kókuszból is ugyanaz a szabály érvényes, mint a rendes matracra. 1x kell venni, de akkor nagyon jó minõségût. A kókusz elõnye (A jó minõségûekre gondolok itt!) h taszítja a poratkákat, nem porosodik, kemény , de mégis természetes. A rosszabb minõségûekrõl elhiszem, h van olyan, amelyik besüpped. Nálunk már a 2. gyerek "nyúzza" és semmilyen süppedés nincs rajta.
Igen, légáteresztõ, jót tesz a gerincnek, át lehet mosni. A szivacsmatrac 7000 lett volna a 140x70-es kiságyba, a kókuszt akciósan vettem 9000-ért. Ennyit a marketingrõl.:)
kókuszmatrac azért jo emrt olyan technológiával készül és olyan nyagu ami pl a vizeletet átengedi a rostaji közül illetve nagyon jol szellõzik nem pálik be a gyerek böre
Nem tudom biztos van értelme bár mi se vettük meg . babáknak a keményebb szivacs a jobb a süppedõs nem sokan ezért nem szeretik de van választék szv. semmi kényszer nincs csak terelés mert a kismama lét elég tág piac is . de nem tukmálás mert lehet kapni matracot is jó minõségüt pl ikeában .
Elõnye még, hogy nagyon gyorsan szárad! Nálunk sem süpped be, a szivacs szerintem elõbb-utóbb igen. A többit leírták már! :) Én magamnak is ilyet szeretnék majd venni.
Még hozzátenném, hogy engem megnyugtat, hogy légáteresztõ, mert nagyon sokszor úgy találok rá a csepp fiamra, hogy a feje bele van fúrva a matracba. rengeteget mocorog és vándorol álmában, én így vagyok nyugodt, hogy tudom, hogy a legjobb támaszték a kis gerincének, és belefulladni sem tud. Fõleg, hogy ajándékba kaptuk, de erre nem sajnáltam volna többet költeni sem. Lehet más apróságokon spórolni, ha az anyagiakból indulunk ki.

Igaz az, hogy a kókuszmatrac csak 6 hónapos korig használható?

Azt hallottam, hogy a kókuszmatrac csak egy ideig használható, mert utána ellenkez? hatást váltunk ki vele, tehát nem tesz jót a gerincnek, meg a fejl?désnek a kemény matrac és mindenképpen váltani kell. Akkor mit csináljak a régivel, tehetek rá egy vékony szivacsot??? A kisfiam 1 éves, lehet ártottam vele???

Legjobb válasz: Nekünk is az van, én nem hallottam ilyet.Nem hinném hogy bármi kárt okozna.

Nekünk is az van, én nem hallottam ilyet.Nem hinném hogy bármi kárt okozna.
Ez nagy butaság. Életünk végéig használható és a kemény matrac a legegészségesebb.
Nem hiszem h igaz, mert akkor a felnõtteknek nem gyártanának kókuszmatracot.Fejellaposodástol ne félj(ill.a többi válaszolónak írom-a fiad nagy már ehhez)figyelni kell hogy ne mindig ugyanazon az oldalán aludjon.
A fejlaposodás nem a kókuszmatractól van!A én babám is kókuszmatracon alszik, és tökéletesen alszik, és jól kipiheni magát.Engem az elején az eladónõ figyelmeztetett, hogy ne a legkeményebb fajtát vegyem, mert sok szülõ visszajön, hogy nem vállt be a legkeményebb, és vesznek egy kevésbé kemény kókuszmatracot.Nekem nagyon bevállt, babóm is szereti.18 hónapos a kislányom, de csak az ágyában alszik jókat.:) Szóval én teljesen meg vagyok elégedve.És ez nem kókuszmatracreklám, hanem tapasztalat.:)
Megmondom õszintén, hogy babámnak elég szépen el laposodott a feje a kemény kókuszmatractól, és nem is igazán aludt jól rajta.Ezért én szépen vettem egy szivacsot 5cm-es puha, kényelmes, és az elsõ naptól kezdve nyugodtan alszik órákat, sokkal kipihentebb.Gondolom Neked sem esne jól ha keményen feküdnél.Én mindig úgy gondolkokodom, hogy nekem mi a jó, mi esik jól, mert akkor tudom, hogy Babámnak is az a jó ami nekem.Pl: puhább ágyban feküdni. :)
A kérdező hozzászólása: Az én kisfiam születésétõl fogva hason alszik, talán ezért se "laposodott" el a fejecskéje, de minden kisbaba más és más, ezért nem lehet általánosítani. A tény, hogy én ezt a BABAVILÁG cimû mûsorban láttam kb. úgy egy hónapja, valamelyik hétvégén, és csak ezért volt a kérdés, mert ott azt mondta a nagyonokos szakértõ, hogy 6 hós kora után már egészségtelen a babának a sima kókusz matrac.
Kedves lepontozó/k!Mondjátok már el, hogy miért lettem lepontozva?!Én senkit nem pontozok, nem pontoztam le ezért!Elvégre csak ismerem a gyermekemet, hogy mi a jó neki, nem kedvtelésbõl írtam, hogy nekünk NEM vált be a k.matrac.Azóta képzeljétek el, hogy nem lapos már a kis feje mióta szivacs van, és ha lesz majd kistesó bizony, nem k.matracot fogok alá tenni!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugodtam egy kicsit.
Simán használható, nem lesz semmi baja nyugi.Akkor nem gyártanák, ha csak hat hónapra szólna.Én még ilyen badarságot nem is hallottam.Csak annyit mondanék még, hogy nem a legkeményebbet kell megvenni, ésakkor nem lehet semmi baj.
Hát ha ezt mondta akkor biztos nem azért, mert vegyél drágábbat, kényelmeset, hanem azért mert tényleg nem igen tesz már jót, mert akkorra már nem olyan gyengék a csontjai, mint újszülöttként.De nekünk tényleg bevált a szivacs az elsõ naptól kezdve.És Te is írod, minden Baba más...Ezért meg nem kellett volna lepontozni engem ráadásul 0-ra! Na de nem érdekel, ez legyen a legtöbb öröme az életben aki tette :) ))))) Most én is pontozgassak le minden válaszolót? MINDEGY.

Hogyan lehet a kókuszmatracot tisztítani?

Legjobb válasz: szerintem sima vízzel át kell mosni, zuhany vagy slag, és hagyni, hogy megszáradjon

szerintem sima vízzel át kell mosni, zuhany vagy slag, és hagyni, hogy megszáradjon
Én pici mosószerrel bedörzsölöm, kádba állítva langyos vizes zuhannyal átmosom, aztán a nagyját hagyom ott lecsöpögni, végül kiviszem a napra száradni.

Az normális , hogy a kisfiam alatt belapul a kókuszmatrac?

Ujjonan vettük. Fél éve alszik rajta. Reggelre teljesen ki van feküdve a közepe. Használjuk így? Egészséges a gerincének? Nálatok volt ilyen? Thx a válaszokért.

Legjobb válasz: Nekünk azt tanácsolták, süppedés ellen, h forgassuk a matracot! Nem olcsón vettük, garanciát is kaptunk rá, szal gondolom nem rossz fajta, még is ezt tanácsolta az eladó hölgy, h olykor fordítsuk át, hol egyik oldal, hol másik, így nem lesz vele probléma...Igaz csak tavaly szeptember óta van meg, és ilyen még velünk nem fordult elõ :)

Nekünk azt tanácsolták, süppedés ellen, h forgassuk a matracot! Nem olcsón vettük, garanciát is kaptunk rá, szal gondolom nem rossz fajta, még is ezt tanácsolta az eladó hölgy, h olykor fordítsuk át, hol egyik oldal, hol másik, így nem lesz vele probléma...Igaz csak tavaly szeptember óta van meg, és ilyen még velünk nem fordult elõ :)
A kérdező hozzászólása: Én is forgatom minden nap. Nekünk is ezt tanácsolták. Mégis reggelre ki van feküdve.
Hány kg a gyerek?
A kérdező hozzászólása: 8, 5
Akkor sajnos nem tudom miért fordul elõ ez a probléma Nálatok :( Mert, mi nem mindennap fordítjuk át, csak olykor ha eszünkbe jut :) Sajnálom h, nem tudtam segíteni!
Szerintem nem normális így, nekünk volt kókusz meg sima matracunk is, de egyik sem volt "kifeküdve" még késõbb nagyobb súlynál sem.
Nekünk is kókusz matracunk van.Örököltük.Elõtte 2 évig használta egy kislány, az én lányom is kb 2 évig használta, a fiam 7 hónapja gyûri, de sosem volt kifeküdve.Forgatni se forgattam sosem.

Kókuszmatracot hogyan fertőtlenitsem? Mivel unokatestvértől kaptuk és 2 éve nem volt használva csak a pincében állt.

Legjobb válasz: Beleállítod a kádba és áttusolod.Vagy gõztisztítóval.Semmi baja nem lesz,gyorsan megszárad a levegõn.

Beleállítod a kádba és áttusolod.Vagy gõztisztítóval.Semmi baja nem lesz, gyorsan megszárad a levegõn.

A kókuszmatracra cipzározott huzatot is ki kell mosni? Úgy vettük, hogy alapból rajta van, plusz becsomagolva nejlonba. Mivel úgyis gumis lepedő lesz rajta, így nem fog vele közvetlenül érintkezni a baba.

Ett?l függetlenül leszedjem és kimossam? A nejlon miatt még csak poros sem lehet.

Legjobb válasz: Mi is úgy kaptuk, de én 1x kimostam, és vízzel még a matracot is áttusoltam. Hosszú ideig állt.

Mi is úgy kaptuk, de én 1x kimostam, és vízzel még a matracot is áttusoltam. Hosszú ideig állt.
Én azt nem mostam át amikor új volt, csak a 2 gyerek "között".
Én is ujan vettem, levettem rola a neylont és ráhuzttam az ujan vett és kimostt gumis lepedöt. nem is jutott eszembe hogy kimossam azt a huzatot. végül is semmi védöt nem tettem az ágyba ha bepisil, ugy is ki kell majd mosnom:) mikor szülsz?
Szia azt én sem mostam ki, csak a rátett gumis lepedõt.
én nagy nehezen lecibálatam, és kimostam. Az a biztos, abból baj nem lehet!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! akkor én sem mosom ki, fõleg, hogy megnéztem, és levenni még csak-csak, de vissza húzni már nem tûnik olyan könnyûnek. A lepedõ meg úgyis mosva-vasalva van. Amúgy 2 hét múlva szülök :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!