Találatok a következő kifejezésre: A kínai hogyan csinálják a (25 db)

A kínai éttermekben hogyan csinálják a krumpli köretet olyan finomra?

Legjobb válasz: Van egy bizonyos krumpli köret amit kb tudom hogyan csinálnak: a vastagabb csíkokra vágott krumplit olajban kisütik, utána a vokba hagyma meg sárgarépa csíkokat dobnak és sóval, kínai sóval és egy bizonyos kínai (azt hiszem) borral ízesítenek, majd beleöntik a krumplit is és összeforgatják. Nagyon finom illata és íze van a bortól, de azt nem tudom pontosan, hogy mi annak a pontos neve. Dolgoztam még 3 évvel ezelõtt kínai büfében, úgyhogy sajna csak kb emlékszem.Azt tudom, hogy nem magyar fûszerek vannak benne.

Van egy bizonyos krumpli köret amit kb tudom hogyan csinálnak: a vastagabb csíkokra vágott krumplit olajban kisütik, utána a vokba hagyma meg sárgarépa csíkokat dobnak és sóval, kínai sóval és egy bizonyos kínai (azt hiszem) borral ízesítenek, majd beleöntik a krumplit is és összeforgatják. Nagyon finom illata és íze van a bortól, de azt nem tudom pontosan, hogy mi annak a pontos neve. Dolgoztam még 3 évvel ezelõtt kínai büfében, úgyhogy sajna csak kb emlékszem.Azt tudom, hogy nem magyar fûszerek vannak benne.
Én még sosem ettem kínaiban finom krumplit. :o) Miért nemk érdezed meg õket? Szerintem biztosan elmondanák. :o)
Na-glutamát ízfokozót tesznek bele. Káros az egészségre.
az oxigén is káros az egészségedre, mégis lélegzel.

A kutyusomat szeretném szobatisztaságra tanítani és már egész jól haladunk, de szeretném megtanítani hogy jelezze valahogy hogy neki dolga van kint. Szerintetek hogy csináljam?

Legjobb válasz: Az elsõ kutyám panelban volt. Mivel elsõ pillanattól kezdve csak kint hagytam, hogy elvégezze a dolgát, így tudta már egy hét után, hogy ha ott toporog az ajtóban, akkor érzékelem, hogy menni kell. Milyen sûrûn viszed le az utcára és mikor? Le kell ébredés után, etetés után is, vagy mielõtt egyedül hagynád. Míg nem lesz szobatiszta, sokkal többször kell, mint egyébként.

Az elsõ kutyám panelban volt. Mivel elsõ pillanattól kezdve csak kint hagytam, hogy elvégezze a dolgát, így tudta már egy hét után, hogy ha ott toporog az ajtóban, akkor érzékelem, hogy menni kell. Milyen sûrûn viszed le az utcára és mikor? Le kell ébredés után, etetés után is, vagy mielõtt egyedül hagynád. Míg nem lesz szobatiszta, sokkal többször kell, mint egyébként.
Vidd ki ahányszor csak lehet. A lakás csak amolyan szükséhelyzet legyen. Ha megszokja, hogy pisilni mindig csak kint lehet, magától fog jelezni, ha ki szeretne menni - legalábbis az én kutyusom ezt csinálta.
A kutya mindig jelez, csak észre kell venni a jeleket. Majd ha már biztosan szobatiszta lesz, egyértelmûbben fog jelezni is. Bár én soha nem tanítottam, nekem elég, ha látom, hogy járkál a kutya, majd beáll az ajtóba, de ha közvetlenül mielõtt kiviszed, minden alkalommal kéred tõle a jelet, valószínûnek tartom, hogy fel fogja ajánlani magától is, ha ki akar menni, hiszen az minden esetben megelõzte a kimenetelt. Ugyan így alakul ki a magától kaját pitizõ, simogatást kuncsorgó kutya is, tudatos tanítás nélkül is.
Nálunk 3-4 napig bent akciózott a kicsi, 8 hetes kutyus. Az "õsi módszerrel" rászóltam hogy "pfujj" aztán megszagoltattam vele a végtermékét, majd kitettem a fûre.. utána már csak kétszer csinálta (utóbbi kettõ azért volt mert már nem ért ki az ajtón olyan álmos volt :) ), a harmadik este már nyüszített míg ki nem engedtük. :) És persze fertõtlenítõs vízzel kell felmosni, mert ha megérzi a szagát tuti, hogy megint ott végzi el a dolgát. Amúgy pár napig, akár egy hétig is be szoktak próbálkozni, hátha elnézed, de ha következetes vagy akkor nem fogja ezt csinálni. És persze amint megjegyzi hol kell elvégezni a dolgát, nyüszít, vagy ugat majd az ajtónál, hogy engedd ki, erre nem kell külön megtanítani :)
A kérdező hozzászólása: 1-2 óránként viszem ki.azt mondták sokan hogy használjak pelenkát és most arra szokott rá de amikor épp tetten érem leszidom és kiviszem és amikor ként végzi el a dolgát megdicsérem. ez jó módszer ? de az a baj hogy nem tanul a leszidásból.ugyanúgy ha olyan kedve van a padlóra piszkit. egyébként köszönöm a tanácsokat :)
Semmiképp nem szabad leszidnod. Ilyenkor a kutya azt hiszi, hogy azért szidod mert pisilt, nem pedig azért, hogy HOVA pisilt.


Mennyi bevétel van 50 család méhből 1 évben? Illetve kint kell hagyni a kaptárakat estére egyedűl a határotonn a nagy méhészek hogy csinálják? Netán biztonsági ört fogadnak?

Legjobb válasz: Hát nekünk van egy saját erdõnk nagy tisztással Körülötte napraforgó meg ilyenek és mi kint hagyjuk õket nem kell oda õr bár mondjuk kerítést csináltunk de ha visszük akácra,repcére, dohányra olyankor se fogadunk õrt nem kell az a bevétel az változó kilónként ezer Forint (akác az 1500) és amennyit vesznek egy pörgetésnél iden napraforgón 2,5 hordónyi lett de napraforgót 3szor is pörgettük a nyáron és ált hordónként is szokták venni

Hát nekünk van egy saját erdõnk nagy tisztással Körülötte napraforgó meg ilyenek és mi kint hagyjuk õket nem kell oda õr bár mondjuk kerítést csináltunk de ha visszük akácra, repcére, dohányra olyankor se fogadunk õrt nem kell az a bevétel az változó kilónként ezer Forint (akác az 1500) és amennyit vesznek egy pörgetésnél iden napraforgón 2, 5 hordónyi lett de napraforgót 3szor is pörgettük a nyáron és ált hordónként is szokták venni
Akkor én most kérdezek tõled te kérdezõ: mennyi kukoricád fog teremni jövõre 50 HA-on? lesz jégesõ? Ugye nem tudjuk, ez mezõgazdaság. A felvásárlói árak meg a piaci árak töredékei... Szóval ha méhészkedni akarsz akkor az egy ÉLETFORMA, olyan mint a lótenyésztés vagy a csirke. Mindíg ott kell lenni és tudni kell mit csinálsz. Ha komolyan érdekel akkor olvass könyveket a témában, sok magyar nyelvû szakkönyv van. A kaptárak meg kint vannak mindíg télen nyáron, de nem mindíg ugyan ott...
A méhészet nehéz szakma. Min 10 év, mire belejössz.
Játszótér -> Romantika Beültök valahova -> Jó beszélgetés Séta
A kérdező hozzászólása: Ohh 1. A játszoteressel sokat segitettél:) romantika: smaci, olgetes stb..ilyenek ugye??:) )
Mi a francnak találkoztok ha még azt se tudod minek mész ki????

Egész nap kint melóztam lebarnult a kezem meg a nyakam meg a tarkóm. Nicsn valami krém (mindegy, hogy mennyibe kerül), hogy vissza csináljam? Vagy legalább valamennyi fakítson? Nagyon csúnya most :S

Legjobb válasz: Én is utálom, ha lebarnulok. Nem értem, ha van szolárium, meg barnító kenõcs, akkor miért nincs valami fehérítõ cucc is... (leg. is én nem tudok róla, hogy lenne).

Én is utálom, ha lebarnulok. Nem értem, ha van szolárium, meg barnító kenõcs, akkor miért nincs valami fehérítõ cucc is... (leg. is én nem tudok róla, hogy lenne).

A kínai kifőzdékben hogy csinálják, hogy annyira puha a csirkehús/marhahús?

Legjobb válasz: Mekkora hülye emberek vannak. Tényleg elhiszitek h magyarországon kutyahúst árulnak??? Fõlág nállunk mi? Ahol magyar a tulaj meg a szakács is? XD XD Nevetséges h miket el lehet hitetni az emberekkel.

Mekkora hülye emberek vannak. Tényleg elhiszitek h magyarországon kutyahúst árulnak??? Fõlág nállunk mi? Ahol magyar a tulaj meg a szakács is? XD XD Nevetséges h miket el lehet hitetni az emberekkel.
Meglehet jobb, ha nem tudjuk... vau-vau...
A húst az állatok levágása és feldolgozása után jó meleg, párás helyre kell tenni és amikor maguktól jelentkeznek a konyhában, akkor remekül lehet belõlük puhát sütni-fõzni...
Nem tartom valószínûnek, hogy kutyahúst árulnának. De kérem írjon, akinek már volt valami gyanús tapasztalata.
Ez a török példa találó! (greenthumb) Aki pedig nem veszi észre, hogy nem csirkét vagy marhát eszik, annak meg teljesen mindegy mit tesznek elé... Ennyi minimális ízérzéke azért illene, hogy legyen egy magyar embernek (már csak azért is mert a magyar konyha igen változatos és sokrétû, melyet a világban is elismernek... bár a múltidõ inkább jellemzõ e megállapításra)
persze csak irónia (: azt azért elfelejtettem oda tenni
Aki tud fözni, otthon is elö tud állitani ilyen puha húst. Megfelöen pácolni és megfelelö módon sütni. Ennyi az egész. (Ja és NEM zacskós alapot meg kész keverékeket használni)
A kérdező hozzászólása: Kedves útolsó. Amennyiben a "puha hús õsi családi titkos receptet" ismered, akkor megosztanád? Sajna árva vagyok és senki nem tanított és sajna nem születtem úgy, hogy tudom a megoldást de szeretném megtanulni. Pont ezért tettem fel a kérdésem...
Tejbe áztatják elötte :)
Akkor se a Kínai konyhával kezdj, hanem, kiváló magyar szakácsok írásait olvasgasd.
és amikor maguktól jelentkeznek a konyhában, Erre nem is gondoltam.
Én egyszer ettem kínaiban ilyen szószos húst, de akkora átvágás volt, mert ránézve úgy tûnt sok a hús benne, aztán alig volt hús, a látszatot galuskával adták meg. Azóta nem is ettem kínait.
Érdeklõdj Törökországban! Ott a magyar vendéglõsökrõl azt beszélik a helyiek, hogy malachúsból fõznek... Gondolj bele, elmész egy országba vendéglõt nyitni, s ott nem esznek valamit aminek Te hozzáértõje vagy, és ingyen mászkál az utcán...Plusz mi bajod lesz, legnagyobb bünti, haza kell jönnöd ...
Az elkészítés technikájától. A húsdarabok kicsik (falatnyi darabok) és rövid sütési idõvel de nagy hõfokon történik elkészítésük. A marha esetén a pácolási technikák is segítik ezt - teriyaki (照り焼き) szósz [igaz, ez utóbbi japán] A kutyahús evés szokása pedig Kína bizonyos tartományaira (pl: 浙江; Zhejiang) korlátozódik - s ott is csak mint kuriózum, mely szokás éltûnõben van. Kb annyira jellemzõ, mint nálunk a kecskebéka combjának fogyasztása. Létezik, de egyáltalán nem hétköznapi dolog.
A kérdező hozzászólása: Kedves útolsó... Akkor hogyan csináljátok?
Há'pon azír, mer magyar! :D
Nem az én éttermem csak ismerem a tulajt. Majd megkérdem h hogyan csinálják :D De gondolkozzatok már kedves kutyahúsosak: Sztetek ki fognak fizetni milliókat kutyahúsra (ugyanis csak feketén és jó drágán lehet beszerezni ha egyáltalán lehet) csak azért h azzal etessenek meg minket?? XD XD XD
Hol élsz? Millió kóbor kutya az utcán, a menhelyeket is alulfizetett emberek õrzik...
Keményítõs vízben pácolják egy éjszakán át! És ez tuti!!!
Igen és a mehelyes szted nem kér el érte egy fél vagyont??? Kérlek. Meg aztán a kaján nem lehetne érezni??? Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Meg gondolkozz már. Szokták ám ellenõrizni az éttermeket. És igen vsz az lesz h a keményítõs víztõl ilyen puha mert kaptam tõlük egy receptkönyvet kölcsönbe és az ezt írja h így kell "pácolni". De meg fogom kérdezni õket is
Nem általánosítok, megbántani sem akarok senkit, tisztelet a kivételnek is, én is eszek néha kínait, de van egy mondás: Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja...
Az a bizonyos szél pedig az h Kínában szokás kutyahúst enni. És ha nálluk az a szokás akkor a sok idióta már kitalálta h velünk is azt etetik.
A kutyákat általában egyébként maguknak szokták csinálni, hogy záráskor a maradék szagára odajövõ szerencsétlen kutyákat agyon ütik, és jól mrgvacsoráznak...

Mit csináljak, hogy ne harapjon a babám? Már a kínok kínját élem át.

Kislányomnak az alsó két metsz?foga el?bújt,és azóta állandóan harapja a mellbimbómat. Játszik vele,csócsálja és húzgálja. Hogyan szoktassam le? Így nem tudok szoptatni,már lilák a bimbóim.

Legjobb válasz: Szia!Engem is meg lehet kövezni......pontosan azt tettem mint az elöttem válaszoló,1 éves és még szépen szopizik.Az alsó fogacskák kibújtak és bepróbálkozott,én is "odacsaptam"neki õ nem sírt csak nézett,utána még 1 x próbálta ugyanúgy tettem mint elötte és azóta sem harapott,pedig már van 10 fogacska:-) üdv.A

Szia!Engem is meg lehet kövezni......pontosan azt tettem mint az elöttem válaszoló, 1 éves és még szépen szopizik.Az alsó fogacskák kibújtak és bepróbálkozott, én is "odacsaptam"neki õ nem sírt csak nézett, utána még 1 x próbálta ugyanúgy tettem mint elötte és azóta sem harapott, pedig már van 10 fogacska:-) üdv.A
Õszintén? Én sokáig próbáltam meggyõzni a fiamat, hogy ne csinálja, de nem lehetett szép szóval, úgyhogy nemes egyszerûséggel szájon csaptam. Nem nagyon, csak annyira, hogy érezze, nem vicceltem. Ordított egy darabig, de azóta sem harap meg. Nyugodtan lehet érte elítélni, de mivel folyamatosan sebes volt a mellem, két lehetõség maradt, vagy szájon vágom, vagy elválasztom. És az anyatej mellett döntöttem:)
úúú basszus. Ez nem lehet kellemes... Bimbóvédõvel nem megy vagy nem akarod használni?
Szólj rá eréjesen, hogy "Ne harapj, fáj" és vedd el a melledet tõle. Majd próbáld újra és újra, amig harap. Ha végképp nem használ ez a módszer, akkor meglegyintheted az arcát, de szerintem ez a legvégsõ eset.
A kérdező hozzászólása: De õ még csak 5hónapos múlt.
10:36-os vagyok Hát ez az hogy õ még csak 5 hónapos, minnél elöbb megtanulja hogy a cici nem azért van hogy harapdálja annál jobb!De ilyen alapon amikor 1 éves lesz akkor is lehetne mondani, hogy dehát õ még csak 1 éves:-) Csak addigra vagy abbahagyod a szoptatást, vagy elviseled hogy szét harapja(mert ugyebár mostmég csak 1-2 fogacska van de késöbb......) Remélem nem bántottalak meg!

Van egy 10cm-es ½narancsfám½amit kint hagytam a napon és elszáradt a levelei csak az a része maradt zöld amin a levelek voltak. Mit csináljak hogy gyorsan helyre jöjjön?

Legjobb válasz: Az lényegtelen mi maradt rajta már,az is leszárad már,ez olyan mint egy fa...majd idõvel hoz hajtásokat és lesz ismét levél rajta nagy valószínûséggel,ez viszont hosszú idõ.

Az lényegtelen mi maradt rajta már, az is leszárad már, ez olyan mint egy fa...majd idõvel hoz hajtásokat és lesz ismét levél rajta nagy valószínûséggel, ez viszont hosszú idõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!