Találatok a következő kifejezésre: A kínai hogyan (946 db)

A kínaikban hogy méretezik a nadrágokat?

A márkás boltokban a 36-os a legkisebb, de a kínai boltokban a 32-es az már nagy.

Legjobb válasz: Össze-vissza, szerintem ahogy sikerül.

Össze-vissza, szerintem ahogy sikerül.
Hát elég érdekesen.. multkor voltam kínaiban, és néztem tök jó gatyákat. 39-es nadrágot hordok, ennek ellenére a 31-es se jött rám xd megvesztem.. és nem híztam semmit :S
*29-est hordok·^
hát a kínaiban semmit se lehet méret szerint venni, muszáj próbálni. amúgy nem tudom hogy hogy van ez a számozás, egyik nadrágom 28-as, másik 36-os, harmadik meg 38-as...meg így tovább :)
Szerintem találomra. :D Van 3 kínai gatyám, az egyik 25-ös, a második 26-os, a harmadik meg 27-es, és mindegyik jó. :DD
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket:DD
A 34 (XS), 36 (S), 38 (M) stb. az konfekció, a márkaboltok nagyrésze így számoz pl. Mango, Zara, Tally Weijl stb. A 28, 29, 30 stb. pedig konkrétan farmer méretezés.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

Utalom a kinai uzleteket. Ti hogy vagytok ezzel?

Legjobb válasz: Nem szoktam nagyon ott vásárolni, különösképpen nem is érdekelnek. Viszont az idei fürdõrucimat egy kínaiban vettem, semmi baja (eddig). Egyszer vettem kínaiban egy felsõt, hát az iszonyú pocsék. Na azóta nem vásárolok kínaiban, fõleg azért, mert szinte már egy plázához hasonlít az árszint.

Nem szoktam nagyon ott vásárolni, különösképpen nem is érdekelnek. Viszont az idei fürdõrucimat egy kínaiban vettem, semmi baja (eddig). Egyszer vettem kínaiban egy felsõt, hát az iszonyú pocsék. Na azóta nem vásárolok kínaiban, fõleg azért, mert szinte már egy plázához hasonlít az árszint.
Mivel nem vagyok márkamániás és meg kell gondolnom, hogy mire mennyit költök, ezért én nem utálom. Vannak tényleg igénytelenek, de vannak köztük jók is. Mindig mondják, hogy ha drágábbat vesz az ember, akkor az tovább bírja 8 mellesleg szívtam én már meg drága nadrággal), de nem mindegy, hogy 1 drága pólót veszek mondjuk meg vagy 3-4 olcsóbbat, mert nem mindegy, hogy hétköznapokon 1 vagy 3-4 ruhadarabom van.
Én nem. Olcsó és mindig kapok ajándék tollat XD
Én nem, nem engedhetek meg magamnak 5000 forintos felsõket. Bár a turit is szeretem.
nem járok. járj turizni, kincsekre lehet lelni, jóval olcsóbban.
Utálom a márkamániás tyúkokat, igaz engem sem izgat a kínai...de legalább nem utálom.
Én nem utálom õket. Én azokat utálom akik 10-20 ezerért vesznek egy felsõt, és 30-40 ezrekért nadrágokat. Én mutogatós, márkamániás embereket utálom.
én azokat utálom akik 30ezrekért vesznek inget, pólót meg 80ezerért táskát.
utáld, de erre nem okos büszkének lenni.:)
Én is utálom. Soha semmi normális dolgot nem kapok ott.
Én sem szeretm a kínai boltokat, már csak azért sem, mert jól betelepedtek ide a nyomoroncok kihasználva azt, hogy ezeket tudjuk megvenni! De amúgy kínai boltban már vettem magyar árut :) Én inkább az akciókat lesem, de igazából ha jól néz ki egy kínais cucc, akkor megveszem. Volt olyan fölsõm, ami 4 alkalmat bírt ki, de volt olyan gatyám, ami 9 éve megvan, és még csak egy kopás sincs rajta! (valamikor még fel is veszem)Viszont voltam egyszer zokniért kínai boltokban, és az egyik üzletükbe úgymentem be, hogy egy másik helyen már vettem egy párat! Azt még meggyanusít a barom kínai Nõ, hogy ott loptam! Beszélni nem tud magyarul, de rángatja a szatyromat, és leéget! Idióta!
Néha ki lehet fogni jó cuccokat. Nem is annyira az anyaggal meg a minõséggel vannak gondjaim (mert plázás, márkásabb cuccaim közül volt nem egy, ami hamarabb tönkrement, mint a kínai), hanem azzal a mérhetetlen mennyiségû ízléstelen ruhával. Full csillám minden, eklektikusak (az évi trend összes vonulatát próbálják egy pólóban ötvözni), batár nagy feliratok (amiknek a nagy része értelmetlen ráadásul, vagy pár random angol szókapcsolat összedobálva)... egyébként az a poén, hogy az átlag kínai farmer jobban állna, mint a plázásak, de miért kell mindegyiknek a zsebére ilyen ízléstelen gyöngyöcskés díszítés??? Ja, és ahhoz képest, hogy kínai, egyre drágább, gyakran annyiért már simán lehet kapni ízlésesebb darabokat egy butikban... Emellett egyébként van egypár cuccom kínaiból, amit nagyon szeretek, mert tényleg lehet találni jó cuccokat is. Pl. az egyik Asia Centeres farmerem 6-7 évet kihúzott rajtam.
Szerintem nagyon jó cuccokat lehet kifogni olcsón kínaiban. Vannak ócskább dolgok is, de rengeteg jó is van.
én szeretem. sokkal jobb dolgok vannak (és olcsobban+ugyanolyan minöség), mint pl egy New Yorker-be. 15/L
REspect a 15/Lnak, egy végre a korosztályából aki észrevette hogy a N.Y. szar!!
08-16 14:33 "a pasimnak nagyon jó zoknikat szoktam kínaiban venni 2-300 Ft/ pár áron. " Saját részre Zara, pasidnak kínai?:D
"a pasimnak nagyon jó zoknikat szoktam kínaiban venni 2-300 Ft/ pár áron. " "Saját részre Zara, pasidnak kínai?:D" igen ilyenek a mai divatp1csák
Szerintem csak a sznobok utálják! 2-3 hete voltam kint kb az Ázsia centerbe, tudod szinte ugyanazt megkapod, mint a butikokba csak elfogadható áron! Ha láttad volna, hogy a mélygarázsba hely is alig volt, akkor már elmondhatjuk hogy a sznobok se ragaszkodnak a hangzatos szalonokhoz. A parkolóházba márkás drága autókkal voltak a legtöbben, az eladók mosolyognak, Nekem semmi gondom nem volt!
Én sem szeretem a kínai boltokat mert ócska, csili-vili, közönséges ruhák vannak.Nincsenek jó alapdarabok.?Majdnem ugyanannyiba kerül mint a plázai ruhák. A sok csóró ember nem fogja fel (énis az vagyok), hogy néha nem csak beszûkült látókörrel CSAK a kínaiakba kéne menni hanem benézni igényesebb boltokba is hátha vannak olcsóbban jó alapdarabok amiket jól lehet kombinálni, vagy kivárni a leárazást amikor 1000-1500-2000Ft-ért lehet pl felsõt kapni.De nem besem néznek máshova mert azt hiszik, hogy csak kínaiba lehet olcsón kapni... Szokásos magyar szemlélet és xart sem tudnak a divatról vagy, hogy hol kéne közepes árkategóriában jó cuccokat kapni... A nagyon szegényekkel más a helyzet...õket nem bántom.
Én sem szeretem õket. Persze olcsók a kínai cuccok, de a minõségük rossz. Szerintem lehetnének helyettük normális minõségû cuccokat gyártó viszonylag olcsó üzletek is. Nem is a kínai árukat utálom igazán, hanem azt hogy a kínaiak minden gond nélkül belõlünk gazdagodnak meg! A baj az h én is kínaiban vásárolok legtöbbször, de mit tegyen az ember hogyha ez a megfizethetõ?! .....ördögi kör
én is utálom, mert a cuccok vagy nagyon egyszerûek vagy olyan csicsásak és ízléstelenek, hogy csak na.. :) :D és a stílusomnak megfelelõ ruhákat se találok sajnos. :S
Ki lehet fogni jó dolgokat, szóval nem utálom, de nem is a kedvencem... Kedvenceim a turkálóóóók :D (L)
A kérdező hozzászólása: pont ma vettem a h und m be egy gyonyoru pulovert 1500 forintert. oszre jo lesz. amugy made in china es made in china kozt is van kulonbseg. ja, es pofatlanul draga, azon az aron inkabb lesem az akciokat, es bemegyek egy h und m be, vagy c und a ba vasaroln..mondhatnam inkabb turi, de azt se szeretem..
Figyelj, hogyha utalod, akkor ne menj oda. :) Nekem semmi bajom sincs azokkal akik onnan vasarolnak.
A kérdező hozzászólása: vegyetek mar eszre, hogy iszonyu draga.plazaval egy szinten van..a nyaron a kinaiba lattam egy ruhat valami 5 ezerert.. hat az orsayba vettem hasonlot kb 3000 forintert..
de nem minden drágább.. és vannak jó cuccok is. nekem sem a kedvencem. turkáló jobb:D azt miért nem szereted? márkás+olcsó..
Szeretném, ha én is megtehetném, hogy utáljam! Amúgy meg ne hidd, hogy amit jóval drágábban vásárolsz meg, az nem kínai!!!
Néha kitudok fogni 1-2 dolgot ami olcsó de nem a kedevencem! És én is jártam ugy hogy egy ruha 5-6000-ért volt amit egy márkásabb boltba ugyanannyiért vagy olcsóbban találtam!:D
Nem tudom mirõl beszélsz kérdezõ. Az, hogy 1-2 ruha ára néha több, mint a plázás márkás termékeké oké. De egy fülbevalót megtudok venni 300 Ft ért, a plázában meg lehet megkapom 1000-1500-ért. Példának Bijou Brigitte.
Ilyen válaszok: Azokat utálom, akik többezrekért vesznek pólót..... Irigyek vagytok azokra, aki nem teszi be a lábát az igénytelen kínai boltokba?? Én is utálom a kínait, amíg anyu fizette a cuccaim, addig csak piaci meg kínais cuccaim voltak, amióta dolgozom, azóta be se teszem a lábam oda. Ja, bocs, a pasimnak nagyon jó zoknikat szoktam kínaiban venni 2-300 Ft/ pár áron. Maradok a jövõben is a Zara stb. üzleteknél. Nem csúcsminõség, de legalább jól néznek ki a cuccok.
Az utolsó válaszolóval teljesen egyetértek ! De amúgy , a kínaiban csak szar cuccokat kaphatsz , tisztelet van kivétel nincs. És egy normális boltba is kaphatsz márkás felsõt , cipõt stb és nem fizeted el a gatyádat érte. Ha tehetném bezáratnám az összes kínai szart , és a rizszabálókat meg hazazavarnám a pi**ába !

Én úgy tudom, hogy a kínai írás az nem betűkből áll hanem a szavakat írja le egy jelben. Akkor elméletileg ha ismeren a kínai jeleket akkor el is tudok olvasni egy kínai könyvet úgy hogy nem beszélek kínaiúl?

Legjobb válasz: Én azonban úgy tudom, hogy a kínaiban egy-egy szótag egy egy-egy szó is. És a jeleket sokszor nem is egymás mellé, hanem egymásba építik be. Jó példa erre a fa. 木 Két fa, az már liget 林, három fa az erdõ 森. Tulajdonképpen el tudsz olvasni egy kínai könyvet, ha csak olvasni tanulsz meg, de olyan 20.000 jel biztos van, amik hasonlóan épülnek fel.

Én azonban úgy tudom, hogy a kínaiban egy-egy szótag egy egy-egy szó is. És a jeleket sokszor nem is egymás mellé, hanem egymásba építik be. Jó példa erre a fa. 木 Két fa, az már liget 林, három fa az erdõ 森. Tulajdonképpen el tudsz olvasni egy kínai könyvet, ha csak olvasni tanulsz meg, de olyan 20.000 jel biztos van, amik hasonlóan épülnek fel.
Én úgy tudom, hogy valóban szavak, de a szókörnyezet változtatja a jelentését.Pl a rost szó elõõt van a nagy szó, akkor az kender.
A kínai írás jeleinek tényleg vannak saját jelentései, nem csak szótagok, csak néhányan keverik a japánnal, ahol háromféle írás van, azok közül az egyik olyan mint a kínai, a másik kettõ pedig szótagírás. Én legalábbis így tudom.
Amennyire én tudom a jelek inkább szótagokat jelölnek, bár minden jelnek van egy-két konkrét szó jelentése is. Gondolj csak bele, ha minden jel egy szót jelölne, akkor egy abc-nyi jellel hogyan lehetne jelölni több ezer szót? Ez is csak úgy van, mint az orosz, ha ismered a jeleket, akkor ki tudod olvasni az írást, viszont a kiolvasott szöveghez jelentést még nem tudsz társítani.
A kérdező hozzászólása: Bocs a helyesírási hibákért.
Én is úgy tudom hogy azok "csak" szótagok, mint pl.: csi, li, hen - és hasonlók. Ha aztán két megfelelõ ábrát egymás mellé rajzolsz például jelentheti, hogy "hencsi". És akkor nem biztos hogy tudod, hogy mit jelent kínaiul hogy hencsi.


Szerintem nagyon aranyos és kedves dolog ha leírod kínai jelekkel:) Amúgy nem tudom miért kell bántani a kérdezõt, szerintem mindenkinek volt ilyen "diákszerelme", nem bûn ha fogják egymás kezét és elmennek fagyizni...:D
szerintem ha rajzolsz egy szívecskét az aranyosabb lenne :)
sztem is szivecskeket rajzolj vagy valami hasonlot...megertelek:)
Figyelj, szerintem leirhatod hogy szeretlek, de az után is legfeljebb csak annyi lesz hogy tudja hogy szereted. Gondolj bele még csak beszélgetni se tudtok, nekem is volt egy pont ilyen helyzetem csak nem kinaival :D nem mondtam neki semmit egy idö után elfelejtettem és most nem is bánom.
Vigyázz nehogy hülyeséget írj:D
na ez nem jött össze >.<
23:07-es vagyok! Itt van egy link ezen megtalalsz mindent kiejtes kinai jelek es az atiras: http://www.standardmandarin.com/chinesephrases/I_Love_You Szoval en azt mondanam hogy a kiejtesre nagyon figyelj akkor eloben mondod el neki nem pedig leirod mert kulonben teljesen mast mondhatsz ha nem jol rakod a hangsulyokat! Sok sikert:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!És ne értsetek félre de olyan aranyosak vagytok, (akár hány évesek)mert nekem még ennyit soha senki nem segített, (kiv.:anyukám)fõleg megköszönném az utolsó embernek amiért szánt arra idõt, hogy nekem tudjon segíteni, és mindenki másnak nagyon köszönöm és jól esett az a sok bíztatás is!KÖSZÖNÖM! :) :)
A kérdező hozzászólása: Rendes válaszokat írjatok, ha ez nem jó ötlet akkor lécci mondjatok valami mást!Elõre is köszi.
Szia, 13:21-es vagyok! Most olvastam a kommentedet, es tenyleg nagyon orulok, hogy segithettem neked:) ))! Jol esett, hogy igy orultel neki。Szia!:)
A kérdező hozzászólása: és a szerencsesütit hogyan kell megcsinálni ? XD Köszi.
A kérdező hozzászólása: hogyan kell kimondani? Légyszives írd le úgy ahogy kimondjuk! Elõre is köszi! Szia!
Vagy rakd a cetlit olyan szerencsesütibe ^^
De helyes vagy:) Szerintem ird meg. Ugy kell mondani a szeretleket hogy wǒ ài nǐ. Remelem szerencsed lesz^_^
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!Ha esetleg van még valami ami jó ötletnek tûnne azt feltétlenül írjátok le, mert nagyon fontos lenne!Elõre is köszi mindenkinek! Sziasztok!
12 éves vagy és "szerelmi gondokban" küzdesz... Bocs, de ez nevetséges... Egyenlõre még a bnõiddel menj fagyizni, nem azzal, akit a pasidnak hívnál... Am még azt se érti meg amit mondasz neki, akkor mit vársz???
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm :)

Melyek (melyik) a legjobb ruhamárkák? Az már nekem is egyértelmű hogy hosszútávra sokkal jobb a márkás ruha a kínai elavul, szétfoszlik.

De márkán belül is már annyi van hogy nem tudok kiigazodni nehogy megbánjam hogy megvettem. Általában amilyen márkákat hordok:

Legjobb válasz: Szia! Ne haragudj de nem egyértelmû számomra a nemed. De ettõl függetlenül tényleg érdemesebb márkás cuccot venni, vagy legalábbis nem kínait. Én az Adidas, Puma cuccokat drágának találom, de ha belõle pár darabod akkor azt sokáig hordhatod, sok mindennel kombinálhatod. Cipõbõl tényleg érdemes ilyesmi márkát választani. Azt mondom, hogy pólóból meg ilyesmibõl lehet olcsóbbat is, ami márkás, pl. Jeans Club-ban, vagy NewYorker...stb. Fehérnemût én mindig butikban vagy kínaiban veszek mert ott olcsó és ugyanolyan anyaga van mint egy márkásabbnak, de a Triumpf-ot meg nem fizetem meg (2 e egy bugyiért szerintem sok, inkább veszek az árából egy melltartó szettet a kínaiban.)

Szia! Ne haragudj de nem egyértelmû számomra a nemed. De ettõl függetlenül tényleg érdemesebb márkás cuccot venni, vagy legalábbis nem kínait. Én az Adidas, Puma cuccokat drágának találom, de ha belõle pár darabod akkor azt sokáig hordhatod, sok mindennel kombinálhatod. Cipõbõl tényleg érdemes ilyesmi márkát választani. Azt mondom, hogy pólóból meg ilyesmibõl lehet olcsóbbat is, ami márkás, pl. Jeans Club-ban, vagy NewYorker...stb. Fehérnemût én mindig butikban vagy kínaiban veszek mert ott olcsó és ugyanolyan anyaga van mint egy márkásabbnak, de a Triumpf-ot meg nem fizetem meg (2 e egy bugyiért szerintem sok, inkább veszek az árából egy melltartó szettet a kínaiban.)
Cipõ: Adidas, Nike, Converse Póló: Retro, Pepe Jeans, Mango Nadrág: Retro, Levi's, Tally Weijl zokniban nincs márkásom:) Fehérnemûim márkásak, de mivel lány vagyok, fontos a minõség melltartókban stb., szerintem alsógatyában mindegy a márka.
A kérdező hozzászólása: bocs nememet nem írtam meg kort sem:D 18/f Azért írtam ki kérdésnek mert már lassan nem lehet eligazodni a sok márka között melyik a jó.:(
Cipõben mostanában már csak Adidast veszek, régen sok Converse cipõm is volt. Legtöbb felsõm Fred Perry vagy Lonsdale. Farmer nagyon változó. Zokni meg fehérnemûben megfelel a sima, olcsóbb is. Persze van 1-2 drágább fehérnemûm is.
cipõ:tamaris (a lényeg, hogy tiszta bõr legyen, akár sportcipõ, akár elegánsabb darab, de sportcipõt általában pumát veszek) felsõ:s'oliver, street one, esprit (drágák, de minõségben messze a legjobbak) fehérnemû mindegy, nem kell márkárnak lennie, úgyis látom rajta hogy milyen minõség
polo, pulcsi: Abercrombie , Tommy Hilfiger nadrág: Levis cipö: ami épp teccik
Cipõ: Adidas, Nike, Converse, Puma, Fila Póló: Adidas, Tommy Hilfiger, Retro Jeans, Zara, PullandBear, Bersha Farmer: Levi's, TOmmy Hilfiger, Zara Fehérnemû: az teljesen mind1 Zokni: Tom Tailor

A kínai éttermekben hogyan csinálják a krumpli köretet olyan finomra?

Legjobb válasz: Van egy bizonyos krumpli köret amit kb tudom hogyan csinálnak: a vastagabb csíkokra vágott krumplit olajban kisütik, utána a vokba hagyma meg sárgarépa csíkokat dobnak és sóval, kínai sóval és egy bizonyos kínai (azt hiszem) borral ízesítenek, majd beleöntik a krumplit is és összeforgatják. Nagyon finom illata és íze van a bortól, de azt nem tudom pontosan, hogy mi annak a pontos neve. Dolgoztam még 3 évvel ezelõtt kínai büfében, úgyhogy sajna csak kb emlékszem.Azt tudom, hogy nem magyar fûszerek vannak benne.

Van egy bizonyos krumpli köret amit kb tudom hogyan csinálnak: a vastagabb csíkokra vágott krumplit olajban kisütik, utána a vokba hagyma meg sárgarépa csíkokat dobnak és sóval, kínai sóval és egy bizonyos kínai (azt hiszem) borral ízesítenek, majd beleöntik a krumplit is és összeforgatják. Nagyon finom illata és íze van a bortól, de azt nem tudom pontosan, hogy mi annak a pontos neve. Dolgoztam még 3 évvel ezelõtt kínai büfében, úgyhogy sajna csak kb emlékszem.Azt tudom, hogy nem magyar fûszerek vannak benne.
Én még sosem ettem kínaiban finom krumplit. :o) Miért nemk érdezed meg õket? Szerintem biztosan elmondanák. :o)
Na-glutamát ízfokozót tesznek bele. Káros az egészségre.
az oxigén is káros az egészségedre, mégis lélegzel.

Kínai miért hagyja, hogy Tajvan a Kínai Köztársaságé legyen? Miért nem támadta meg sose?

Legjobb válasz: Miért támadná meg? Kína a béka híve , mindig is az volt.

Miért támadná meg? Kína a béka híve , mindig is az volt.
Tajvan=a Kínai köztársasággal!-és magát önálló államnak tekinti.linkelek egyet: http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADnai_K%C3%B6zt%C3%A1rsas%..
A kérdező hozzászólása: elõzõ: igen errõl van szó! Ezért kérdezem. A komcsik kiszorították õket még anno tajvanra, de nem értem miért nem mentek tovább?
"Az Amerikai Egyesült Államok a Kínai Köztársaság egyik fõ szövetségese, a két ország kapcsolatát ma is az 1979-ben elfogadott Taiwan Relations Act határozza meg, amely kimondja, hogy az USA ellátja a Kínai Köztársaságot fegyverekkel, hogy meg tudja védeni magát, az azonban nem szerepel a törvényben, hogy egy esetleges támadás esetén maga az USA beavatkozna-e.[78][79] 2010-ben az USA bejelentette, hogy 6, 4 milliárd dollár értékû hadi felszerelést kíván eladni Tajvannak, mire Kína kijelentette, hogy ez a döntés a részükrõl gazdasági szankciókkal és a két ország nemzetközi együttmûködésének romlásával járhat" Az USA-nak fontos hogy legyen szövetségese Ázsiában valamint elég jól felfegyverezték, közel 2000 tankjuk van, több mint a németeknek+franciáknak összesen.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Az olimpián a kínaikat china helyett miért írták úgy, hogy peoples republic of china?

pl. a megnyitó ünnepségen.

Legjobb válasz: Lehet, hogy oltári nagy hülyeséget írok, de szerintem azért, mert régen volt sporteseményen Republic of China (manapság Chinese Taipei) ami Taiwan. Gondolom így különböztették meg a két Kínát. De ez csak tipp. Lehet, hogy Kína ragaszkodik a hivatlos névhez, mint pl. Észak-Korea is Democratic People's Republic of Korea.

Lehet, hogy oltári nagy hülyeséget írok, de szerintem azért, mert régen volt sporteseményen Republic of China (manapság Chinese Taipei) ami Taiwan. Gondolom így különböztették meg a két Kínát. De ez csak tipp. Lehet, hogy Kína ragaszkodik a hivatlos névhez, mint pl. Észak-Korea is Democratic People's Republic of Korea.
Ez igaz, viszont sok ország nevét nem hivatalosan írták ki, mint pl. Ausztrália: Commonwealth of Australia vagy éppen Bahama-szigetek Commonwealth of The Bahamas. Ilyenkor meg elgondolkodtató, hogy egyes országoknál miért van hivatlos név másiknál meg nem hivatlos. Én úgy gondolom, hogy hivatlos nevet akkor használnak, ha a sima megnevezés nem elég, mert több induló is szerepel ilyen néven. Mint pl. Kongói Köztársaság, Kongói Demokratikus Köztársaság vagy Dominikai Közösség illetve Dominikai Köztársaság.
ennélfogva nekünk sem azt írták ki, ami eddig a hivatalos nevünk volt, szó szerint Magyar Köztársaság /Hungary Republic/. "Az ország és az állam hivatalos neve 2011. december 31-ig az alkotmány szerint Magyar Köztársaság volt, 2012. január 1. óta az Alaptörvény szerint Magyarország." Akkor nekünk miért folyton csak Hungary volt? Közben meg volt egy névváltoztatásunk is.
Kínai Népköztársaság magyarul kína hivatalos neve. Ez volt kiírva angolul.

Hogy néz ki a kínai billentyűzet?

Legjobb válasz: Néhány nyelvész ismerõsöm szerint nem is a kínai nyelv a gond, hanem a kínai írás. A teljes kínai ábécé több ezer jelet tartalmaz, a teljes betûkészletet szinte soha nem szokták billentyûzetre rakni.

Néhány nyelvész ismerõsöm szerint nem is a kínai nyelv a gond, hanem a kínai írás. A teljes kínai ábécé több ezer jelet tartalmaz, a teljes betûkészletet szinte soha nem szokták billentyûzetre rakni.
A kérdező hozzászólása: xD Komplett?
A kérdező hozzászólása: Innen nézve nem lehet túl bonyolult nyelv, nem is értem.
Szerintem még a kínaik se tudják a teljes abc-t. Vagy ha igen, akkor milyen [email protected] lehet az abc-bõl felelni nekik...

A "kind of" az pontosan mit is jelent és hogy használjuk?

Azt tudom, hogy a what kind of az a kérdés, hogy milyen. De egy sima kijelent?mondatban a kind of az mit jelent?

Legjobb válasz: kind of-vmilyen fajta. pl.this is a kind of fruit.

kind of-vmilyen fajta. pl.this is a kind of fruit.
kinda=kind of (Írok sok példát, fordítással, hogy láthasd a használatát is) He's kinda/kind of shy. = Kissé félénk. Dancing is kinda like doing sports. = A táncolás olyasmi mint a sportolás. This kind of thing is not allowed. = Ilyen féle dolog tilos. I kinda did my homework = Valemennyire megcsináltam a házimat. These kind of exercises are too hard. = Az efféle feladatok túl nehezek
A kérdező hozzászólása: Az iylen szlengeket itthon mindig tanulgatom, mert tudom hogy kell. Köszi a választ
A kérdező hozzászólása: és a többieknek is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!