Találatok a következő kifejezésre: A két fogamzásgátló beszedése (2 db)

A két levél fogamzásgátló beszedése után (2 között nem tartottam szünetet) a 4. napon megjött. Azért még fenn áll az esély, hogy terhes lehetek?

Legjobb válasz: Miért is nem tartottál szünetet? Ez nem túl egészséges! Egyébként a tabi sem és az óvszer sem 100%-os, az csak az önmegtartóztatás :) A lényeg hogy nem valószínû, hogy terhes lennél, nagy-nagyon kicsi ré az esély, de ha ennyire nem tudsz megnyugodni, vegyél egy tesztet!

Miért is nem tartottál szünetet? Ez nem túl egészséges! Egyébként a tabi sem és az óvszer sem 100%-os, az csak az önmegtartóztatás :) A lényeg hogy nem valószínû, hogy terhes lennél, nagy-nagyon kicsi ré az esély, de ha ennyire nem tudsz megnyugodni, vegyél egy tesztet!
Miért nem tartottál szünetet? Ez itt a kérdés! Biztos, hogy nem vagy terhes, ha megjött! De azért nem ártana, ha rendesen szednéd a gyógyszert!
Biztos , hogy nem vagy, ha rendes mensid van. De tényleg, a szünet az kell, tessék rendesen szedni a tabit!!!
A kérdező hozzászólása: A betegtájékoztató szerint szedtem a teblettát. Ez volt a teendõ, ha a 3. héten elfelejtek bevenni egyet...
Szerintem te félreértettél valamit! Ugy szokták írni, hogy ha elfelejtettél bevenni egy szemet 12 órán kívül, akkor a köv. 14 napban vagy a köv. mensiig (attól függ melyik a hosszabb) kiegésztõ védekezést kell alkalmazni, tehét pl. gumival védekezni! Nem azt, hogy szedd be a köv. levéllel szünet nélkül!
Mostmár biztosan hat, de szünetet KELL tartani!
nem tudok egyetérteni mindegyik hozzászólóval! Itt van elõttem a tájékoztatóm (én Mercilon-t szedek), ami ezt írja: A harmadik héten ha elfelejtett bevenni egy tablettát akkor 2 lehetõség közül választhat és nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátló módszert alkalmaznia: Mielõbb vegye be a kimaradt tablettát, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt valóvan 2 tabletta bevétele szükséges. Ezt követõen az elõírt idõpontokban kell szednie a tablettát. A csomag kiürülése után haladéktalanul GYÓGYSZERSZÜNET KÖZBEIKTATÁSA NÉLKÜL- kezdje el a következõ csomag tabletta szedését. Bár ebben az esetben csaka második csomag bevétele után jelentkezik a megvonásos vérzés. A másik lehetõséget nem írom le mert ez volt a lényeg! Szóval helyesen tettél, és tuti nem vagy terhes! Nekem egyébként mindig 4. napon jön meg.

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok, több két éve szedek már fogamzásgátlót, Laurinát. A problémám a következő lenne: miután elfogyott a havi tabletta, szabályosan megjött a menstruációm körülbelül az utolsó gyógyszer beszedését követő 4. napon. Sajnos már

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok, több két éve szedek már fogamzásgátlót, Laurinát. A problémám a következő lenne: miután elfogyott a havi tabletta, szabályosan megjött a menstruációm körülbelül az utolsó gyógyszer beszedését követő 4. napon. Sajnos már másodszorra jelentkezett az a “probléma”, hogy miután abbamaradt a menstruációm, és már a következő havi gyógyszerből egy hetet beszedtem, újra jelentkezett menstruációm. Jelenleg is ez a probléma áll fenn, de nem értem okát, mivel a gyógyszeremet rendesen, kihagyások nélkül szedem. Mi lehet ennek az oka, ennek a “dupla” menstruációnak? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: S.E.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Könnyen lehet, hogy ez a gyógyszer nem megfelelő és váltani kellene egy másik készítményre. Javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Könnyen lehet, hogy ez a gyógyszer nem megfelelő és váltani kellene egy másik készítményre. Javaslom, hogy keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!