Találatok a következő kifejezésre: A két babánknak (60 db)

Olyan anyukák válaszát várom akiknek kicsi korkülönbség van a két babája között! Mennyi volt a nagyobb baba, amikor a kicsi megszületett?

Mi volt nehéz/nehezebb a terhesség alatt, ill. után? El?re is köszönöm a válaszaitokat!

Legjobb válasz: 15 es fel honap van a ket fiam kozott. Haat nem is tudom. Sokkal konnyebb mint ahogy szamitottam ra, pedig mivel kulfoldon elek paromon kivul nincs mas segitsegem. Terhessegem szinte elrepult a nagyobbik fiam mellett. A legnehezebb az volt hogy pont akkor koltoztunk, lakasfelujitas stb. A masodikon lakunk, nincs lift sokat cipekeltem fel a fiamat+babakocsit. De egyebkent nagyon jol viseltem, dolgoztam is heti ket napot a nagy mellett egeszen 30 hetes koromig (tovabb nem tudtam mert allni kellett 8 oran at es utana mar nem ment). Meg talan meg a rosszulletek a terhesseg elejen+faradtsag. De ismetlem nagyon kellemesen csalodtam. Most hogy a pici mar majdnem 7 honapos a nagy pedig nemsokara ketto egyre jobb. A kicsi mar elvan a foldon, kuszik-maszik, tok jol eljatszanak. Ha van meg konkret kerdesed igyekszem megvalaszolni.

15 es fel honap van a ket fiam kozott. Haat nem is tudom. Sokkal konnyebb mint ahogy szamitottam ra, pedig mivel kulfoldon elek paromon kivul nincs mas segitsegem. Terhessegem szinte elrepult a nagyobbik fiam mellett. A legnehezebb az volt hogy pont akkor koltoztunk, lakasfelujitas stb. A masodikon lakunk, nincs lift sokat cipekeltem fel a fiamat+babakocsit. De egyebkent nagyon jol viseltem, dolgoztam is heti ket napot a nagy mellett egeszen 30 hetes koromig (tovabb nem tudtam mert allni kellett 8 oran at es utana mar nem ment). Meg talan meg a rosszulletek a terhesseg elejen+faradtsag. De ismetlem nagyon kellemesen csalodtam. Most hogy a pici mar majdnem 7 honapos a nagy pedig nemsokara ketto egyre jobb. A kicsi mar elvan a foldon, kuszik-maszik, tok jol eljatszanak. Ha van meg konkret kerdesed igyekszem megvalaszolni.
Kérdezhetek én is? Nálunk 18 hónap lesz köztük. Hogy oldod meg a sétálást, a levegõztetést? Gondolom a nagy már szalad, de a kicsit meg nem hagyhatod egyedül a babakocsiban míg a nagy után rohangálsz... másik kérdés, egy szobában alszanak?
Szia! Dupla babakocsim van, amirol leveheto a masodik ules, tehat sima babakocsikent is hasznalhato kesobb. Setalni ugy megyunk hogy elokeszitem oket, kicsi kisagyba, a nagy jol elvan a nappaliba amig en lerohanok a babakocsival (nem tudom lent hagyni) a masodikrol. Aztan kicsi kezbe, nagy meg a kezemet fogva szepen lesetal. Ha setalunk es o is setal velem fogom a kezet, szepen jon velem, egyelore meg nem akar vilagga rohanni. :)
Masodik kerdesre a valasz, meg nem alszanak egy szobaban. A nagy alszik a mellettunk levo haloszobaban, a kicsi velunk egy szobaban, de kulon agyban. Meg varok 1-2 honapot aztan egybe rakom oket.

Akinek 17 hónap van a két babája között és a nagyobbikat sopkáig szopiztatta, ez miként működött?

Arra vagyok kiváncsi, h. van egy ismer?söm aminek 17hós lesz a kislánya, amikor megszületik a kistesó,és még most is 3szor naponta szopiztatja, h. ezt meddig lehet vajon?Most 16 hetes pocis a csajszi.

Legjobb válasz: Az elsõ két gyerekem közt 17 hónap a korkülönbség, a fiam 16 hónapig szopizott, aztán egyik nap abbahagyta (reggel, délben szopizott, este nem kérte, csak rázta a fejét, hogy nem, és bebújt az ágyba, ennyi volt) Sokat agyaltam én is, milyen lesz, ha mindkettõ szopizik, de õ megoldotta a kérdést :-) Szerintem korai ezen rágódni, lesz, ahogy lesz. Kialakul.

Az elsõ két gyerekem közt 17 hónap a korkülönbség, a fiam 16 hónapig szopizott, aztán egyik nap abbahagyta (reggel, délben szopizott, este nem kérte, csak rázta a fejét, hogy nem, és bebújt az ágyba, ennyi volt) Sokat agyaltam én is, milyen lesz, ha mindkettõ szopizik, de õ megoldotta a kérdést :-) Szerintem korai ezen rágódni, lesz, ahogy lesz. Kialakul.
Nekem ugyan 18 hónap volt köztük, de az az egy hónap nem igazán számít.:) ) Én a terhességem alatt végig szoptattam, és a kicsi születése után fél évig tandem szoptak ketten-vagyis mindketten.A kicsit az egyik, a nagyot a másik mellbõl szoptattam, nem kevertem, így elég tej volt mindkettõjüknek.Semmi gond nem volt se a terhesség alatt, se késõbb a kicsi gyarapodásával, pedig 6 hónapig kizárólag anyatejes volt. Úgy aludtak el esténként, h egyik oldalamon az egyik, másikon a másik szopizott.:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi, h. írtatok, erre voltam kiváncsi. Ill. arra is, h. ugye egy újszülöttnek teljesen más tejcsire van szüksége, mint egy majdnem másfél évesnek. És a szervezet ezt vajon hogyna oldja meg?
2.vagyok.Ilyenkor az újszülött igényeihez igazodik a tej, ez a nagyobbnak sem árt, sõt.
A kérdező hozzászólása: Értem, hát érdekes, és köszi.

Akinek 1, 5 év van a két babája között milyen babakocsit javasolna nekünk? Ikerkocsit, vagy testvérülőkét?

Legjobb válasz: Én fél évig a kicsit kendõben vittem a nagyot babakocsiban,utána a kicsit a kocsiban, a nagyot pedig testvérfellépõn.

Én fél évig a kicsit kendõben vittem a nagyot babakocsiban, utána a kicsit a kocsiban, a nagyot pedig testvérfellépõn.
14 hónap a kórkülönbség. A nagy mellettünk sétált, motorozott, ha elfáradt néha-néha felállt a testvérfellépõre. De azt egy-két hónap múlva meg is unta. Felesleges pénzkidobás lett volna egy testvérbabakocsi. A tesófellépõt használtan vettem, amennyibe került annyiért el is adtam.
Jaj bocs, de eszembe jutott egy történet. Nálunk 2 év volt a két gyerek között és mózeskosaras babakocsink van. A pici benne a feküdt és a nagyobb is bekéredzkedett, a kocsi végébenpont elfért. Egy néni sétált az úton és látta, hogy a két éves ül a mózeses kocsiban, (nem látta az újszülötte) és odaszólt, minek annak a nagyfiúnak babakocsi, hiszen mindjárt kiszáll belõle? Vagy ilyesmi. És a kétévesem visszaszólt, hogyan szállna már ki, hiszen még ülni sem tud és járni sem. Egyébként nálunk így volt, egy darabig a végében ücsörgött, aztán testvérfellépõt kapott.
Szerintem nem kell új babakocsi, elég a testvérfellépõ, de a babádtól is függ!
Én babakocsit javaslok.
Attól függ milyen beálitottságu a kicsi.Nállunk másfél év a korkülönbség de a nagyobbik kezdettõl fogva sétál a kocsi melett.
Én nem vettem testvérkocsit, az én nagylányom is sétál mellettem. Vagyis inkább szaladgál körülöttünk. 16 hónap van közöttük
Mi Graco Stadium duo testvérkocsit használtunk (13 hónap korkülönbséggel), és szuper. 11 kg önsúly, alacsonypadlós buszra fel tudsz szállni, boltba kifér a kasszánál, hátsó gyerkõc majdnem teljesen vízszintesbe tehetõ, de az elsõ is tud pihizni. Életmentõ darab volt nekünk: http://www.google.co.uk/images?hl=hu&q=graco%20stadium%20duo.. Késõbbre tényleg jobb az esernyõkocsira szerelhetõ testvér fellépõ.
Szerintem is a nagytesótól függ, hogy milyen tipus, elüldögélne szépen vagy szívesebben szaladgál (és engeded is) a kocsi mellett? Állva kibírná a testvérfellépõn? Biztonságosabb a testvérkocsi, nem tud meglógni, de Te ismered a gyermeket :)


3. babánkkal vagyok terhes nem tervezett baba, szívem mélyén szerettem volna, 2 év lesz a két kisebb közt. Néha olyan gondolatom van, hogy nem is szeretném. Még csak 8 hetes terhes vagyok. Abortusz kizárva. Másnál is volt ilyen, hogy nem szeretné?

persze várom már,hogy a kezemben legyen,csak nem értem az érzéseim néha

Legjobb válasz: Én a 4. gyermekemmel lettem terhes.Derült égbõl villámcsapásként ért a dolog.Egy csomó tesztet csináltam mert nem tudtam elhinni,hogy terhes vagyok. Az elsõ hetek nehezek voltak,lelkileg de aztán már örültem és vártam,hogy megszülessen. A két kicsi közt 2,5 év van. Nehéz volt 4 gyerekkel de azóta eltelt 3 év,most már könnyebb.

Én a 4. gyermekemmel lettem terhes.Derült égbõl villámcsapásként ért a dolog.Egy csomó tesztet csináltam mert nem tudtam elhinni, hogy terhes vagyok. Az elsõ hetek nehezek voltak, lelkileg de aztán már örültem és vártam, hogy megszülessen. A két kicsi közt 2, 5 év van. Nehéz volt 4 gyerekkel de azóta eltelt 3 év, most már könnyebb.
Hasonló helyzetben vagyok én is. Második babámmal vagyok 10 hetes terhes. Beszéltünk róla, hogy majd kb 1-1, 5 év múlva nekiállunk de hamarabb besikerült. Persze eszembe sem jut elvetetni, meg örülök is neki de közben meg olyan érzésem van, hogy rám lett erõltetve, mintha valaki a megkérdezésem nélkül döntött volna. Most még rengeteg minden nem ideális és én sem érzem készen magam még egy gyerekre. De közben meg lelkiismert furdalásom is van amiért így érzek. :(
A kérdező hozzászólása: Igen, gondolom változni fog ahogy érzem mocorogni, de nekem is lelkiismeret furdalásom van
Én a kisebb fiamnál voltam így. Szinte el sem hittem, hogy terhes vagyok. A szülésnél úgy kiabált rám az orvos, miután a hasamra fektették a kisfiamat, hogy fogjam már meg, mert leesik. Mintha ott sem lettem volna. Most már 6 éves lesz, és mindennél jobban szeretem, minden kétes érzés elmúlt, és rossz visszagondolni, hogy valaha máshogy éreztem.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló, megkönnyeztem a válaszod! Köszönöm mindenkinek a válaszokat.Bízom benne, hogy minden rendben lesz és ha elmúlnak a rosszul létek már teljesen máshogy fogom gondolni és vele is imádni fogom a terhességem, mint az elsõ kettõvel
Ne szégyelld, hogy így érzed. Sokan még a "tervezett" babák kapcsán is hasonlóképpen, és még az is teljesen normálisnak mondható. Légy büszke magadra, hogy mégis fogadod õt. Az érzés pedig nemsokára megjön, hidd el. Lesz idõ, amikor semmiért nem adnád majd, hogy õ is van Neked. Sok boldogságot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a pozitív hozzászólásokat!
Kedves Kérdezõ, nagyon örülök (persze nem ez a jó kifejezés, csak nem sikerül jobban fogalmazni), hogy olvastam az írásod. Már csak azért is, mert az ember, ha rosszul érzi magát a bõrében, akkor hajlamos azt gondolni, hogy egyedül neki van ilyen baja. Az elõttem szólókhoz illetve hozzád képest mindössze annyi a különbség, hogy én most az 5. babámmal vagyok kismama, még csak a 6. hétben. Nagyon nem terveztük, nem is akartam (ami azt illeti még most sem igazán akarom), és mindent elkövettünk (a cölibátust leszámítva), hogy ne legyen több gyerek. Mégis lett. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az abortusz nem jutott eszembe, de magamat ismerve, egyszerûen nem hiszem, hogy meg tudnék békélni a gondolattal. A férjem viszont roppant boldog, amivel igyekszem én is vigasztalódni. Hozzád és az elõttem szólókhoz hasonlóan én is abban reménykedem, hogy múlik a rossz érzés, és jön az öröm.
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg az ember azt gondolja, hogy csak õ érzi így, nem is gondoltam volna, hogy ennyi választ kapok és egy se negatív. Nálunk is javul a helyzet nálatok is fog. Az uh-on szeretnék már túl lenni, hogy lássam minden rendben van. Gratulálok az 5. babához! Boldog babavárást és tényleg köszönöm a válaszokat!

Ki használja a két keresztnevű babája második nevét?

Mi a másodki nevén hívjuk a fiunkat és sok a csodálkozó, érdekelne, hogy másoknál hogy van.

Legjobb válasz: Mi mindkettõt használjuk a lányomnál, van, hogy a két nevébõl kialakult becenevén hívjuk. Olyan is elõfordult, hogy csak az egyik, vagy csak a másik nevét mondtuk, és tudta, hogy róla van szó. 2 és fél éves.

Mi mindkettõt használjuk a lányomnál, van, hogy a két nevébõl kialakult becenevén hívjuk. Olyan is elõfordult, hogy csak az egyik, vagy csak a másik nevét mondtuk, és tudta, hogy róla van szó. 2 és fél éves.
Mi is csak a másodikat használjuk, és mi is kapjuk a csodálkozásokat, mikor kiderül, hogy két neve van, és ez a második. A családunkban nem mi vagyunk ezzel az egyetlenek, az unokahúgomnak is két keresztneve van, és a másodikat használják. Még a családban sem mindenki tudja, hogy ez a kislány második neve. Az a vicces, hogy a kisfiunk elsõ neve ugyanaz, mint az apjáé, és a hivatalos helyeken elõszeretettel hagyják le a második nevet. Ebbõl kifolyólag volt néhány érdekes esetünk: pl. az SzTK-ban mi következtünk, de csak az elsõ nevét mondták a gyereknek és hirtelen nem esett le, hogy az én gyerekemrõl van szó. De még, hogy nekem! De az anyósomnak sem, akivel voltam! :-)
apum a második nevét használja, az elsõt a családon kívül nem is ismeri senki. volt osztálytársam aki szintén a második nevét használta. én is használnám a másodikat ha nem az elsõ lenne az ami leginkább tetszett :)
Elõzõ vagyok. Annyira természetesnek veszem kiskorom óta, hogy el is felejtettem, nem kell ennyire messzire mennem, anyukám is a 2. nevét használja csak, sokan nem is tudják, hogy van neki másik:-)
Néha biztos magyarázkodnia kell majd a gyereknek a nevét illetõen. Nekem az egyik ismerõsöm Misi Dani, a Danit használják, de ugye oviban, suliban bárhol mindenki "lemisikézi" és hát ekkor jöhet a magyarázkodás, hogy de én Dani vagyok... Szóval nem akkora probléma, és még csak csodabogarak sem vagytok, de azért persze, hogy furcsa, mert nem ez megszokott. Ne lepõdj meg, ha meglepõdnek rajta. Szerintem is furcsa dolog.
Volt ilyen osztálytársam nekem is, meg jelenleg is van ilyen ismerõsöm. Kicsit furcsa, mármint inkább szokatlan, de szerintem nem akkora dolog, hogy ezen fenn akadjanak:-)
Sztem egy tök felesleges dolog két nevet adni egy gyereknek. Semmi értelme, csak bonyolít mindent (lásd SZTK-s eset).
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam, hogy nem csak mi vagyunk csodabogarak:O) A fiunk az apja nevét kapta elsõnek és igazán csak a megkülönböztetés miatt adtuk a másodikat, de az elsõ pillanattól azt kezdtük használni, pedig nem úgy terveztük.
A lányom 2. neve Tünde, de csak becézett alakjában "használjuk" : tündérke, kistündérem stb. Valszeg akkor is mondanánk neki ezeket, ha nem így hívnák, pusztán csak becézésbõl. Nem tudom, nekem kicsit furi lenne a második nevet használni :-) Ismerõskörben is van egy kislány, akinek az elsõ nevét nem is használják, mert náluk a legkedvesebb név nem illett a családnévhez, ezért adtak "elõre" egy olyat, ami a hangzásában megfelelõ és illett a cs.névhez, és másodiknak meg amit szerettek volna és amit aztán kizárólagosan használnak. De nekem ez a megoldás is furi, nem tehetek róla. :-) Nálunk is volt számtalan név, ami felmerült mert nagyon tetszett volna, mégsem adtuk, mert nem illett a családnévhez.
Mi is a másodikat használjuk, mivel a férjem nem magyar a gyereknek van egy "külföldi" neve de az elsõ keresztneve magyar. Mindig is a nem magyart használtuk (férjem apukájának a neve), már megszületése elõtt is így neveztük magunk között. Furcsa lenne áttérni, pedig anyukám mindig az elsõt használja.
Nekem a szuleim ket nevet adtak, de egy harmadikon, ami nem lett beirva sehova, azon szolitottak..az aztan a magyarazkodas..amugy egyetemen meg a masodikat hasznaltam, az elso nem tetszett egyaltalan, ami a Zenobia..

Kinek mennyi idő után bújt ki babájának a foga ha már látszott alul a két fehér csík?

4 hós a kisfiam és mintha láttam volna az ínye alatt a fogacskákat.Így is elhúzódhat még hónapokig vagy már nemsokára kibújik?

Legjobb válasz: Szia a kislányom 3 hónapos múlt mikor elõször láttuk fehéredni az ínyét, most már több mint egy hete kint van mind a két alsó kisfoga alul és 28.-án töltötte be a 4hónapot:-) tehát neki kb 1 hónap alatt kijöttek :-)

Szia a kislányom 3 hónapos múlt mikor elõször láttuk fehéredni az ínyét, most már több mint egy hete kint van mind a két alsó kisfoga alul és 28.-án töltötte be a 4hónapot:-) tehát neki kb 1 hónap alatt kijöttek :-)
Kisfiam 2 hónapos és már duzzadt és fehér az ínye. A nagyobbiknak is már 4 hónaposan 2 foga volt

Normális, ha a két hónapos babánk sokat tüsszent?

Babánk szinte mindennap tüsszent, átlagban napi 4-et,5-öt, születése óta. Ez így van másoknál is? Tartok t?le, hogy ez allergiára utalhat, bár a családban egyáltalán nincs.

Legjobb válasz: Normális.Így tisztul az orruk.

Normális.Így tisztul az orruk.
Igen, tisztulnak... Másrészt, ilyenkor még minden apróság irritálhatja az orrát. Nem hiszem, hogy allergia lenne. Nálunk is volt ilyen...
Lányom 3 hós, és mindig tüsszög:-) Normális
Mi lassan 8 hónaposak leszünk és még mindig tüsszög:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugodtam, csak mert a gyerekorvos azt mondta, hogy szerinte allergiára hajlmaos, bár nem tudom, ezt ránézésre mibõl gondolhatta.

Akinek kis korkülönbséggel született a második babája (2 év) hogy bírta? Úgy értem nem nehéz két picivel?

Most múlt 1 éves a kisfiam, és kiderült, hogy babás vagyok! Nagyon ideges vagyok. Félek a terhességt?l, félek attól, hogy nem bírok el majd két gyerekkel.

Legjobb válasz: Én nem tapasztalatból beszélek,csak gondolj arra,hogy van akinek ikrei vannak és milyen nehéz lehet,neked meg könnyebb lesz,mert már a másik 2éves lesz. GRATULÁLOK és jó egészséget kívánok!

Én nem tapasztalatból beszélek, csak gondolj arra, hogy van akinek ikrei vannak és milyen nehéz lehet, neked meg könnyebb lesz, mert már a másik 2éves lesz. GRATULÁLOK és jó egészséget kívánok!
Nekem most lesz 1 éves ababám, és most szeretnék teherbe esni. A kisk orkülönbség csak az elején "rossz", utána majd jó lesz, mert lefoglalják egymást, nem titketefog nyúzni, hogy játsszatok vele. Egy barátnõmnek 19 hónap van a babái között, és azt mondta, addig volt nehéz, amíg a 2, kb. másfél éves lett, onnantól rohamléptekben javult a helyzet. most meg már imádják egymást. (az egyik aug.ban volt 5, a másik márc.ban 3). én az olyanoktól félek gy látatlanban, hogy pl. az én kislányom nagyon anyás, mit fog szólni, ha kevesebb idõ jut rá, meg hogy hogy lesz az altatás, az éjszaka...a többi nem izgat.
Biztos.
Szia, bocs hogy kérdezek válasz helyett, de mi is a 3.babánkat tervezzük, és aqzt szeretném kérdezni, hogy mi az amit a férjed szed, miben segít ez és hol lehet venni?Köszi és mégegyszer bocsi!Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: A Ferulant egy kiegészítõ kapszula ami a termékenyítõképességet fokozza, "életre kelti a spermákat", gyógyszertárban recept nélkül kapható, az egy havi kúra 9000ft.Napi 3X1 et kellszedni a párodnak, de rá van írva a javallat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!