Találatok a következő kifejezésre: A kérdésem idő vagy (122 db)

Melyik kategóriába való jobban a kérdésem? Ide? Vagy inkább a tudomány, és technika rovatba? Belsőégésű motor.

Azon töprengek, hogy a csillagmotort amit annyi helyen felhasználnak, miért nem használja az autóipar. Egyszer?bb, kevesebb alkatrésze van, fektetve be is lehetne építeni, és mégse használják. A soros, és a V motorba vannak beleszeretve az autógyártók. Beírjam-e a tech rovatba is?

Legjobb válasz: Itt is elfér ez a kérdés. Szerintem azért nem alkalmazzák az autógyártók mert minek kockáztassanak? Az emberek szívesebben veszik meg azt amit ismernek. A Mazda is próbálkozott a Wankel motorral de nem igazán értek el vele nagy sikereket. Amúgy meg a fogyasztói társadalomban az nem jó ha valami egyszerûbb és kevesebb alkatrésze van. Legyen minél bonyolultabb, annál nagyobb eséllyel romlik el, egy modern motort már a szomszéd Pali bácsi sem tud megjavítani így a tulaj nem tehet mást minthogy elviszi a szervizbe, megveszi az új alkatrészt.

Itt is elfér ez a kérdés. Szerintem azért nem alkalmazzák az autógyártók mert minek kockáztassanak? Az emberek szívesebben veszik meg azt amit ismernek. A Mazda is próbálkozott a Wankel motorral de nem igazán értek el vele nagy sikereket. Amúgy meg a fogyasztói társadalomban az nem jó ha valami egyszerûbb és kevesebb alkatrésze van. Legyen minél bonyolultabb, annál nagyobb eséllyel romlik el, egy modern motort már a szomszéd Pali bácsi sem tud megjavítani így a tulaj nem tehet mást minthogy elviszi a szervizbe, megveszi az új alkatrészt.

Nem tom h ez a kérdés ide vagy a játékokhoz illene inkább de a left 4 dead c. játékhoz nem készült film?

Legjobb válasz: elvileg van/lesz. http://www.youtube.com/watch?v=x-aEbuisjfQ De nem vagyok benne biztos.

elvileg van/lesz. http://www.youtube.com/watch?v=x-aEbuisjfQ De nem vagyok benne biztos.

Mennyi ideig lehet értékelni a kérdésekre adott válaszokat? A kérdés kiírása vagy a legutolsó hozzászólás időpontjától, esetleg a legutolsó értékelés dátumától függ?

Egy régen kiírt kérdésre találtam egy hozzászólást - az is már több hónapos -, amelyet - érintettség miatt, - a szavazatommal értékelni szerettem volna, de a választott kéz lenyomása után a százalék meg sem mozdult. Még másnapra sem. (És hetek múlva sem.)

Legjobb válasz: Nemtudom, de nekem is minden válaszomnál más százalék van, mármint az általános értékelésnél. Kezd egy kicsit zavaró lenni.

Nemtudom, de nekem is minden válaszomnál más százalék van, mármint az általános értékelésnél. Kezd egy kicsit zavaró lenni.
1. Értékelni akármeddig lehet, jelenteni a moderátoroknak viszont csak rövidebb ideig. 2. A különbözö %-ok meg úgyjönnek létre, hogy a válasz alatt az adott napi %-érték marad meg, függetlenül attól, hogy az illetönek mennyi az aktuális %-a. 3. A %-ot napota egyszer aktualizálják, ezért a változás csak másnap lesz látható.


No. You are a simply stupid.
Inception
Persze hogy azvagy. +még ilyen hulye álmaid is vannak :D

Családi adókedvezménnyel kapcsolatos a kérdésem. Idén még egyikünk sem igényelte, spec. Helyzetben vagyunk. A következő, 2013-as évi bevallásban "visszaigényelhetjük"?

Legjobb válasz: Ha jogosultak vagytok rá, akkor természetesen igen. De nem a 2013. éviben, hanem a 2012. évre szólóban, amit 2013. évben kell benyújtani az adóhatósághoz.

Ha jogosultak vagytok rá, akkor természetesen igen. De nem a 2013. éviben, hanem a 2012. évre szólóban, amit 2013. évben kell benyújtani az adóhatósághoz.

A kérdésem mennyi idő vagy hány nap múlva jelenik meg az oldalon?

Legjobb válasz: A kérdések azonnal megjelennek az oldalon. A kérdésed legkönnyebben a Kérdéseid menüpontban találod meg jobb oldalt, a saját menüdben. Ha ott nincs, akkor törölve lett, vagy mert már van ilyen (errõl általában értesítést is küldünk), vagy más ok miatt, mert nem felelt meg a kérdéskiírás feltételeinek. A szabályokat az új kérdés kiírásakor megjelenõ listában találhatod.

A kérdések azonnal megjelennek az oldalon. A kérdésed legkönnyebben a Kérdéseid menüpontban találod meg jobb oldalt, a saját menüdben. Ha ott nincs, akkor törölve lett, vagy mert már van ilyen (errõl általában értesítést is küldünk), vagy más ok miatt, mert nem felelt meg a kérdéskiírás feltételeinek. A szabályokat az új kérdés kiírásakor megjelenõ listában találhatod.
Az is lehet, hogy csak más kategóriába került, mert nem éppen abba illik, amibe kategorizáltad. A Kérdéseid menüpontodban ekkor is megtalálhatod, vagy használd a Keresést a bal oldali menü alatt.
Azonnal.
Szerintem az valahol elkallódhatott, mert különben rögtön megjelenik utolsó kérdésként.Vagy lehet, hogy olyan kérdés volt, amit a moderátorok letiltottak?

Hogy lehet ide a kérdés mellé képet, vagy linket kitenni?

Legjobb válasz: kérdés mellé a link sem igazán helyesen jelenik meg az elsõ hozzászólásba beteszed a jó linket ide meg feltöltöd a képet és belinkeled http://kepfeltoltes.hu/

kérdés mellé a link sem igazán helyesen jelenik meg az elsõ hozzászólásba beteszed a jó linket ide meg feltöltöd a képet és belinkeled http://kepfeltoltes.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Idén kezdtem az egyetemet. A kérdés az lenne, hogy az állami finanszírozás egész évre szól, vagy csak fél évre? Tehát tételezzük fel félévkor "rossz eredményekkel" zár valaki, akkor rögtön megvonják az állami támogatást, vagy csak év végén?

Legjobb válasz: Az elsõ év végére minimum 30 kreditet (tehát 50%-ot) kell teljeítened a 60-ból. Ha kevesebb jön össze, akkor nem maradhatsz államis. De ha az elsõ félév már látványosan nem megy, hagyd rá. Se az idõdet, se az állam pénzét ne pazarold. Ha mégis menne, azt tervezd be, hogy csak 1 évvel fizet tovább az állam, tehát egy 3 éves képzésre 4 év állami támogatás járhat maximum.

Az elsõ év végére minimum 30 kreditet (tehát 50%-ot) kell teljeítened a 60-ból. Ha kevesebb jön össze, akkor nem maradhatsz államis. De ha az elsõ félév már látványosan nem megy, hagyd rá. Se az idõdet, se az állam pénzét ne pazarold. Ha mégis menne, azt tervezd be, hogy csak 1 évvel fizet tovább az állam, tehát egy 3 éves képzésre 4 év állami támogatás járhat maximum.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Nem szándékozom senki pénzét pazarolni csak érdekelt.
Nálunk úgy van, hogy egy évben legalább 27 kreditet kell teljesíteni, ha ez nincs meg akkor átkerülsz fizetõsre. Ha a következõ évben sem sikerül akkor kirúgnak. Ne aggódj, ha ebben a félévben 0 kreditet sikerül szerezned (bár ennyire azért gondolom nem rossz a helyzet :D ) még akkor is maradhatsz államis, ha a tavaszi félévben összeszedsz 27-et. Nálunk tavaly senki sem került át államiról fizetõsre a karomról, egyik évfolyamról sem, pedig több százan vagyunk államin.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, természetesen nem ilyen a helyzet, egyetlen egy tantárgy van ami.. olyan hogy na mi a fenét kezdjek vele mégpedig a matematika..de majd csak megoldom..:D

ÖRÖKBEFOGADÓK! Azokhoz szól a kérdésem, akik megkapták már az alkalmasságit, hogy örökbefogadó szülõk lehessenek! Leírnátok ide vagy privátba, hogy pontosan hogy zajlik?

csak azok írása érdekel, akik átmentek már rajta, esetleg épp benne vannak az engedély megszerzésében:) Olyanok könyörgöm, hogy ne írjanak, akik leírják, hogy környezettanulmány, pszichológus stb.

Legjobb válasz: Te nem vagy szazas az tuti.Napok ota tobb kerdest is irsz errol...kezdve a jorki kutya hogy szokik majd a "csoppseghez" tol a hogy lehet indiai gyereket orokbefogadni...es legjobbam az erdekel ki lehet e tolteni hogy kek szemu fekete haju gyereket akarsz.Te jo eg.Nagyon ijeszto.

Te nem vagy szazas az tuti.Napok ota tobb kerdest is irsz errol...kezdve a jorki kutya hogy szokik majd a "csoppseghez" tol a hogy lehet indiai gyereket orokbefogadni...es legjobbam az erdekel ki lehet e tolteni hogy kek szemu fekete haju gyereket akarsz.Te jo eg.Nagyon ijeszto.
Te ezt most tényleg be akarod magolni? Ha normálisak vagytok és normálisak a családi körülményeitek, meg tudtok élni, fenn tudjátok tartani magatokat, akkor megkapjátok az alkalmasságit. Itt nincsenek helyes válaszok. Nem bízol magatokban annyira, hogy átmenj egy ilyen szûrõn? Mások válaszaival akarod meggyõzni akár a pszichológus akár a TEGYESZ embereit? Bennem egy fél másodpercig sem merült fel, hogy ne lennénk alkalmasak és hát meg is kaptuk az alkalmasságit :) Vagy attól félsz, hogy több ismeretlenes egyenleteket kell megoldani???


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!