Találatok a következő kifejezésre: A kémiában szerves anyag (1 db)

A kémiában mitől szerves anyag a szerves anyag és mitől szervetlen a szervetlen?

mit is jelent a szerves és a szervetlen?:)

Legjobb válasz: ez a két fogalom igazából túlhaladott. eredetileg úgy gondolták, pontosabban azt tapasztalták, hogy bizonyos vegyületek csak élõ szervezetetk közremûködésével (élõ szervezetekbõl) állíthatóak elõ. Ezek voltak a szerves vegyületek. A többi a szervetlen. Aztán kiderült, hogy ez így messze nem igaz. Manapság megállapodásszerûen neveznek egyes vegyületeket szervesnek és szervetlennek, de a határok messze nem egyértelmûek.

ez a két fogalom igazából túlhaladott. eredetileg úgy gondolták, pontosabban azt tapasztalták, hogy bizonyos vegyületek csak élõ szervezetetk közremûködésével (élõ szervezetekbõl) állíthatóak elõ. Ezek voltak a szerves vegyületek. A többi a szervetlen. Aztán kiderült, hogy ez így messze nem igaz. Manapság megállapodásszerûen neveznek egyes vegyületeket szervesnek és szervetlennek, de a határok messze nem egyértelmûek.
A szerves vegyületek azért kapták ezt a nevet, mivel az élet építõkövei. Az élõ szervezetek pedig szénalapúak. A szerves anyagoknak így a szén vegyületeit nevezzük, amelyek többnyire a szén mellett ként, nitrogént, oxigént tartalmaznak még. A többi a szervetlen anyag, pl. fémek, stb. A szén egyszerû szervetlen vegyületeit is ide soroljuk, mint pl. a szén-dioxid.
"Szerves anyagok: a szén oxidjain kívül minden, szenet tartalmazó vegyület." biztos vagy te ebben? Fe3C vaskarbid az szerves????
Egyszerûen és tömören: Szerves anyagok: a szén oxidjain kívül minden, szenet tartalmazó vegyület. Szervetlen anyagok: a szén oxidjai, és a szenet nem tartalmazó vegyületek.
A szerves anyagok azok az anyagok amelyek az élõ szövetekben bennevannak és élõ szervezet felépítésében vesznek rész.pl.sejtfelépítés, bõrünkön a hémképzõdés stb.Minden ami élõ dolog szerves anyagból vannak.Míg a szervetlen anyagok olyan anyagok felépítésében vesznek részt ami nem élõ dolog. Jó pár éve tanulom a kémiát onnan tudom
Mi a különbség a szerves és a szervetlen vas között? Mind a kettõ vas. Egy szervetlen fém. Nem? Mitõl lesz szerves a vas?


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy ábrázoljam a valós számok lehető legbővebb részhalmazán értelmezett f (x) = √ 4-x függvényt?

3

Melyik az a legkisebb pozitív egész szám, amivel 504-et megszorozva négyzetszámot kapunk?

3

Egységes Érettségi Feladatgyűjtemény Matematika I. Megoldáskötetére lenne szükségem online elérhető formában Linket tudnátok írni?

0

A Búcsú Váradtól című versről szeretnék kérdezni? !

Milyen nyelvi eszközökben hogyan jelenktkeznek a búcsúzással kapcsolatos ellentétes érzések a költeményben, illetve a tájleírásban?
És mi mindentől vesz búcsút a beszélő? Milyen sorrendben?

3

Kórusművek kottázásához használják még ma is a szoprán, alt és tenor kulcsokat, vagy csak a violin is basszus kulcsot?

3

Mit kell NaOH hoz hozzáadni, hogy NaSO4 legyen belőlle?

Továbbá NaSO4+? = NaCl
NaCl+? = NaNO3
Nem értem ezt a témát, és nemszeretnék 1 est kapni, segitsetek légyszi :S
Köszi

2

Hány számjegye ismert a pi-nek, mit lehet róla tudni?

2

Hogyan kell egy cérna és egy óra segitségével kimérni egy asztal területét?

Légyszives ha valaki tudja irja le Nekem, ha sikeresen leadom, fizikából kapok automatikusan egy 11-eest. :D
Előre is köszönöm szépen a segitsséget :)

6

Mire jó a fizika és hogy dolgozik?

Fizikából fogalmazást kell írni és erre a két kérdésre kell válaszolni, de sehol sem találok választ. 7. osztály

4

Mi a különbség a bázisvektor és az eredő bázisvektor között?

Azt tudom, hogy a bázisvektor jele: r , az eredőé meg "re", de nem igazán értem, hogy mi a különbség köztük. Valaki el tudná magyarázni, vagy tudna linkelni egy képet, ahol mindkettő fent van egy koordináta-rendszerben?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!