Találatok a következő kifejezésre: A kávéba kis (11 db)

Miért adtak a kávémhoz, szódát vagy vizet? , láttam hogy valami víz volt mellé téve kis kiöntő csuporba:D

Legjobb válasz: Én vendéglátós vagyok. Ezt már így is tanultuk, a kávé mellé mindig vinni kell egy kis pohár vizet. Leginkább egészségügyi okok miatt. A kávé után elfogyasztott víz "felhígítja" a gyomorba került koffeint, és ezáltal segíti a gyorsabb felszívódását. A másik oka pedig, hogy a víz elvegye a kávé okozta erõs szagot.

Jobb helyeken így szokás. Van egy másik egészségügyi hatása is. A kávé erõsen savasítja a szervezetet. Ahhoz, hogy helyreálljon a PH egyensúly, kb.9-10-szer annyi vizet kell utána elfogyasztni. Vagyis általában egy pohárral.
Én vendéglátós vagyok. Ezt már így is tanultuk, a kávé mellé mindig vinni kell egy kis pohár vizet. Leginkább egészségügyi okok miatt. A kávé után elfogyasztott víz "felhígítja" a gyomorba került koffeint, és ezáltal segíti a gyorsabb felszívódását. A másik oka pedig, hogy a víz elvegye a kávé okozta erõs szagot.
A kávé vizet vesz el a szervezettõl, és ezt hivatott pótolni.
Jobb cukrászdában a fagylalt mellé is adnak egy pohár vizet.
Hallottam hogy egy erõsebb kávé mellé szokás ilyet adni mert könnyebben megszomjazik az ember és utána jól esik a víz. De igazából én sem tudom a lényegét, nem nagyon kávézok ilyen kávézókba mert az nem az én stílusom meg én útközbe munkába menet beugrok a boltba meg a pékségbe megveszem a napi kajámat mellé egy automatás kávét, mire kiérek az autóhoz lehúzom és már megyek is munkába.
A sajat tudatlansagodnak orulsz? :)
Miért olyan nagy a tudatlanság ha valaki ezt nem tudja?
Mert te mindent tudsz! Akkor mondd meg a Golden Gate híd 110km/h-s szélben pontosan hány m-t leng ki?
Nem nagy, de a kis tudatlansag sem vicces. Kiseroviznek hivjak es hogy miert adjak azt mar leirtak.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm:)
Azért mert jó helyen voltál. Jópár évvel ezelõtt mindenhol így adták, ma már csak elvétve, elég szomorú.
Több oka is lehet! Mert a kávé vizet von el a szervezetbõl és a pohár víz ezt pótolja. vagy A gyomorban lévõ kávét hígítja és gyorsabban szívódik fel. vagy A kávé után jól esik meginni, jobban kijönnek az aromák és a szájat is tisztítja, lemossa, kávés leheletet közömbösíti.

A kávéba egy kis "műtejport" az édeske mellé keverhetek?

Legjobb válasz: igen, de keveset és nem nyalogatni titokban a port.

igen, de keveset és nem nyalogatni titokban a port.

30 hetes kismama vagyok, és naponta megiszom egy kis kávét (3in1). Árthat-e a babának?

Nagyon jól esik

Legjobb válasz: Napi két csésze kávé megengedett.Azzal mondjuk jobbat tennél,ha inkább fõtt kávét innál,tejjel és nem tejporral.De ez már csak a mesterséges anyagok csökkentése miatt.Amúgy én is néha megiszom egy kávét,ha reggel nagyon nyomott vagyok.Terhesség alatt is mindent szabad csak mértékkel.(Némi alkoholt is lehet,csak kerülni kell a rendszeres fogyasztást.)

Napi két csésze kávé megengedett.Azzal mondjuk jobbat tennél, ha inkább fõtt kávét innál, tejjel és nem tejporral.De ez már csak a mesterséges anyagok csökkentése miatt.Amúgy én is néha megiszom egy kávét, ha reggel nagyon nyomott vagyok.Terhesség alatt is mindent szabad csak mértékkel.(Némi alkoholt is lehet, csak kerülni kell a rendszeres fogyasztást.)
Egészségedre! azzal az egy kávéval nem ártasz.Boldog Újévet!
Szerintem nem. Én is iszom minden nap. ;) Persze a vérnyomásom is alacsony.
Szia..egyaltalan nem art..vanm akinek javasoljak..csak azt nem ertem, hogy miert 30 hetesen merul fel benned ez a kerdes?.BUEK.


A ricinusolajtól egyáltalán nem nő gyorsabban a hajam, Ha keverek bele egy kis kávét, az szerintetek segít?

Pakolásként használnám, szóval samponnal kimosnám pár óra után.

Legjobb válasz: ezt honnan veszed, hogy a kávétól gyorsabban nõ a haj? XD mert koffein van benne, vagy miért? szerintem ne keverj bele kávét.

ezt honnan veszed, hogy a kávétól gyorsabban nõ a haj? XD mert koffein van benne, vagy miért? szerintem ne keverj bele kávét.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt hallottam hogy a koffein serkenti a vérkeringést...
Azt lehet, de a hajnövekedést attól még nem fogja... ahogy a ricinus sem, mivel nem arra való... az csak tévhit hogy ezek hajnövesztõ szerek. Olyan nem létezik egyelõre.

Úgy is működik a 90 napos, hogy ha a megszokott napi kis kávédat (cukorral, tejjel, esetleg tejporral) iszod, mert képtelen vagy elhagyni?

Legjobb válasz: Erre azt írták máshol, hogy reggel igyál csak kávét (kivétel fehérjenapokon), és rá egy-két órával egyél csak gyümölcsöt. Nem akarok senkit elkeseríteni, de sok édesítõszer hízlal:( (PL.a light cola ha cukormentes, ha nem, az se jobb)

Erre azt írták máshol, hogy reggel igyál csak kávét (kivétel fehérjenapokon), és rá egy-két órával egyél csak gyümölcsöt. Nem akarok senkit elkeseríteni, de sok édesítõszer hízlal:( (PL.a light cola ha cukormentes, ha nem, az se jobb)
A cukor helyett édesitõt használok, de tejet mindig teszek bele.Igy nem zavar be. myho
Én is úgy indítottam a fogyókúrámat, hogy a reggeli cappuccinómat nem hagyom el, igaz, hogy diétás cappuccinót iszom azóta. Lehet, hogy nem helyes, de víznapot sem vagyok hajlandó tartani. Ezt nem azért írtam, hogy kövesd a példámat. 4 hét alatt -5 kg.
Jó kérdés! Én is tejjel iszom a kávét, azt nem bírom elhagyni! A cukrot már kidobtam belõle, de a tejet nem! Remélem ez nem nagyon zavar be a diétába! Inkább napi 1 tejjel v.egy sem! Amugy, ha nem iszom reggel tejet, akkor megfájdul a fejem!

Mit ihatok és mit nem ihatok attól a perctöl hogy megtudtam hogy terhes vagyok? Kávé, üditök, kis alkoholt, mit javasoltok mit lehet és mit nem, ahoz hogy a baba egészséges legyen .

Legjobb válasz: Szinte mindent, MÉRTÉKKEL! :) Tehát én ittam napi 2 kávét, szénsavas üdítõt is. Az alkohollal azért jobb vigyázni. Ha nagyon megkívánod, megihatsz 1 dl minõségi vörösbort (ez a jót tesz a vérképzésnek), vagy egy pohár sört. A szénsavas italokkal annyi a baj, hogy puffaszt, már aki erre érzékeny, de ha nem esik jól, úgysem fogsz inni. Egy idõ után meg úgyis "reklamálni" fog a babád, ha valami nem tetszik neki! :D A legegészségesebb egyébként a cukormentes gyümölcslevek és a szénsavmentes ásványvíz, de a baba egészsége nem igazán a folyadékon múlik. Boldog babavárást!

Szinte mindent, MÉRTÉKKEL! :) Tehát én ittam napi 2 kávét, szénsavas üdítõt is. Az alkohollal azért jobb vigyázni. Ha nagyon megkívánod, megihatsz 1 dl minõségi vörösbort (ez a jót tesz a vérképzésnek), vagy egy pohár sört. A szénsavas italokkal annyi a baj, hogy puffaszt, már aki erre érzékeny, de ha nem esik jól, úgysem fogsz inni. Egy idõ után meg úgyis "reklamálni" fog a babád, ha valami nem tetszik neki! :D A legegészségesebb egyébként a cukormentes gyümölcslevek és a szénsavmentes ásványvíz, de a baba egészsége nem igazán a folyadékon múlik. Boldog babavárást!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!Mindent csak mértékkel!Alkoholt, ha tudod, kerüld!Inkább gyümölcslé, ami nem annyira savas és mentes víz!
Alkalmanként lehet alkoholt fogyasztani kis mennyiségben, de rendszeresen ne, még akkor se, ha egyesek azt mondják, hogy csak nyugodtan. Annyit nem ér.

Alkoholista leszek, ha a reggeli kávéba teszek egy kis rumot?

Úgy finomabb!

Legjobb válasz: Hát nem akarlak megijeszteni,de pontosan az alkoholisták csinálják ezt...fõleg,aki titkolja.Bár ízlés kérdése,inkább vegyél Rum-s ételaromás valamit.Amit süteményekbe tesznek.

Hát nem akarlak megijeszteni, de pontosan az alkoholisták csinálják ezt...fõleg, aki titkolja.Bár ízlés kérdése, inkább vegyél Rum-s ételaromás valamit.Amit süteményekbe tesznek.
59%-os válaszoló okfejtése nyomán az jön ki, hogy az öregjeink, akik ugye pálinkával indítottak, és az ebédhez is lecsúszott egy pohár bor, mind-mind alkeszok voltak. Igaz, hogy hírbõl se ismerték a betegséget, és 90 éves korukban is úgy kellett agyoncsapni õket... Tudod, manapság, akármihez nyúlsz, mérgezed magad. Már a reggeli elsõ slukk levegõvel, a klóros, arzénes, nitrites vízzel, a fluoridos fogkrémmel, a pár virslivel, amiben 8 féle E van (a kenyérrõl ne is beszéljek), stb. Még el se indultál otthonról, már ezerrel mûködik a méregtelenítés, hogy fel ne bukj az elsõ saroknál. Kötve hiszem, hogy ebben a méregturmixban felismeri a szervezeted, hogy hoppá, itt egy fél korty alkohol is van, amire nekem rá kell szoknom!
Ha ennyin;l megállsz, én aztán semmiképp nem tekintenélek alkoholistának, akárki akármit is mond. Azt nem tudom, okoz-e függõséget, de az ember már csak ilyen függõ. Függünk a megfelelõ összetételû levegõtõl, a víztõl, én valszeg kávé- és édességfüggõ is vagyok (bár ugyanúgy kibírom, ha elfogy, mert nem fizikai függés s lelkileg sem erõs, csak jólesik az íze)... Az emberek zöme pedig kis hazánkban gluténfüggõ, máris kétségbeesik, ha nem eheti... Sõt ez van a tejjel is. Elszánt fogyókúrázók, akik ráadásul paleózni akarnak, képtelenek elhagyni a tejet... Szóval nem értem, mi a gond némi laza függéssel, bár továbbra sem hiszem, hogy egy kis rum azt okozná pl. nálam, de nem tudom leellenõrizni, mert ösztönösen nem kívánok alkoholt vagy egy hétig, ha ittam. Viszont talán sosem ittam rumos kávét, ki fogom próbálni, csak most pont nincs itthon kávé, függés ide vagy oda. Rum van, anélkül azért nehéz volt, pár édességbe nagyon kell nekem a Stroh80...
Képzeld el 1-2 dl-nél is sok a 15% alkohol tartalom napi szinten ébredés után.A szervezet könnyedén hozzászokik, és ha csak pár hónap után ne adj isten elfogyik othon.Egybõl hiányozni fog számára.És ott már nem az élvezet fog dominálni, hanem a függõség.Végülis az totál mindegy, hogy munka elõtt gurítod le, vagy "kemény" munka után esténként mondjuk 1 üveg Sör.ha nem is drasztikusan, de az bõven alkoholizmus.Viszont, nyilván nem fog a kezed égbekiáltóan remegni.Viszont ott már a szellemi függõség erõsen dominál..ami hát csak súlyosbodni fog.Egyébként meg ki nem szarja le, akinek nem inge nem veszi magára :)
ma 08:20: A „minimum 50 fokos minõségi rum” nagyobb baromság, mint a „minimum 50 fokos pálinka”. Mellesleg féldeci kávé + 2 cl 50%-os rum az 15%-os alkoholt jelent – tényleg borzasztó erõs:) Az erõs rumnak ugyanaz az eredete, mint az erõs pálinkának: mindkettõnek volt a szeszfokoló elterjedése elõtt egy-egy primitív szeszfokellenõrzési módszere (gyöngyözés, illetve puskaporos gyújtás), ami csak 50-55, illetve 57 százalékon mûködött. Ha nem ennyi volt, akkor nem lehetett vásárláskor ellenõrizni. Ennek viszont semmi köze ahhoz, hogy az ital hány fokosan a legjobb. A hibátlan pálinkának általában 45-47, a rumnak kb. 38-43 fok az ideális, a legtöbb prémium (7e Ft fölötti) rumot is ennyin palackozzák, nem 50 fokon... Itthon azért ismerik még mindig erõs italként a rumot, mert a Kárpát-medencében a 19. század elejétõl egész a 21. századig a rumutánzatok voltak divatban (Casino, Portorico, Stroh, Spitz, stb.), és ezeket máig is erõsen palackozzák, hogy érdekesebbek legyenek, mert egyébként csúnyán eljárt már felettük az idõ, igazából csak sütibe, kávéba, koktélba valók... meg persze rohamivásra a péntek esti igényteleneknek. Hogy szerinted (felteszem, laikus szerint) csak függõségbõl lehet reggel meginni egy rumoskávét, az énszerintem viszont nem túl mérvadó. Egyébként reggel sem egészségtelenebb betenni egy italt, mint este, és hogy a kérdezõ dolgozik-e és hogy zavarja-e egy reggeli ital a munkájában (mert nem mindenki kezel nehézgépet vagy koncentrál 8 órában), illetve hogy szondáznak-e, azt neki kellene tudnia. Persze, sokan lesznek alkoholisták a reggeli 1 italtól elindulva, de az még nem maga az alkoholizmus.
"Ha minden reggel beleslukkolok kettõt-hármat egy füves cigibe, akkor drogos lennék szerinted?" Az!
Hahaha, Kalóz azt mondja! :D Egyébként elmondanám , hogy a rum piszok erõs, ha a minõségit az ízéért iszod, akkor nem a kommersz fost veszed, ami 50v/v legalább....egy úgymond minõségi még erõsebb.Én nem vagyok alkesz, meg a tömény italokat sem nagyon szeretem, mert piszkosul butít!De ha reggel felkelsz, és azzal kezded a napod, hogy 1-2 deci kávéhoz hozzá öntesz csak egy féldecit, vagy 2centet..mind1, az már sztm függõség.És tényleg nem a mennyiség szabványa mitõl leszel alkoholista, ennek is két véglete van.Nem feltétlenül kell izomból berúgni, hogy annak tituáljanak.Hozzáteszem, ha huzamosabb ideig csinálod rendszeresen, érezni fog a bõrödön is.Komolyan!Munkád rovására is rámehet, megéri ez neked?Inkább hétvégente nyomass rumoskávét, még ha az ízéért is iszod!
Ha reggel 10 elõtt rumozol, akkor nem alkoholista vagy, hanem kalóz! Viccen kívül, ha hibátlan a mértéktartásod, akkor százéves korodig is rumoskávézhatsz reggelenként, ettõl önmagában semmi bajod sem lesz, sõt, jobban jössz ki egy absztinensnél. Egyszerûen arról van szó, hogy aki naponta megiszik valamit, az könnyebben kapható még többre. Ezért riogatnak ilyen baromságokkal, hogy napi egy pohár már alkoholizmus. (Napi egy kakaó akkor pedig gondolom kóros teobromin-függõség.)
Nem tudom. Ha minden reggel beleslukkolok kettõt-hármat egy füves cigibe, akkor drogos lennék szerinted?
"Az alkoholizmus a rendszeres és mértéktelen alkohol fogyasztás következtében jönn létre, az alkohol okozta fizikai függés. " Ez nem így van, az alkoholizmushoz nem kell csontrészegnek lenni, hogy az legyen hidd el már a két cl is ha rendszeresen iszik függõséget okoz. És nem csak fizikai hanem ami rosszabb lelki függést okoz. A kérdésre a legjobb út.
Lehet divatos manapság mindenkit alkoholistának nevezzni, de ettõl nem leszel alkohol függõ. Az alkoholizmus a rendszeres és mértéktelen alkohol fogyasztás következtében jönn létre, az alkohol okozta fizikai függés. Hogy a fizikai függés kialakúljon egy bizonyos heti mennyiséget meg kell inni. Gondolom két centiliternél nem megy több a kávéba, "ettõl aztán alkesz leszel!"
Független az adagtól, ha valaki rászokok valamire, azaz rendszeressé válik, az már alkoholizmus.
"Az élet full színpompa, de semmit sem ér kb., ha az EKG-m szinkópa, mikor beverek négy kávét két rummal szinkronba'..." :)
Szerintem az üveges erõsebb.
Szerintem az üveges, mert attól mindig heves szívdobogásom volt, meg felment a vérnyomásom.
Az üveges (ha valódi) az ~100% kávé. A 3 in 1-ben meg van sokminden más is.
Ugyanakkora csészébe, amibe beleöntesz egy egész tasak 3 az 1-bent, a granulátumból csak egy kávéskanálnyi kell, hogy ugyanolyan erõs legyen.

Nem tudom elképzelni a reggeli ébredést, kávé és egy kis tej nélkül. Mennyi az a tej amit belecsöpögtethetek?

Legjobb válasz: mi lenne, ha felkeléskor egy pohár narancslére gondolnál, hm milyen finom ize van.. amig arra összpontositasz, mit nem tudsz ..addig nem lesz tartós sikered semmiben,... gondolj arra, amit szeretnél!

mi lenne, ha felkeléskor egy pohár narancslére gondolnál, hm milyen finom ize van.. amig arra összpontositasz, mit nem tudsz ..addig nem lesz tartós sikered semmiben, ... gondolj arra, amit szeretnél!
Én sem :) . A 90 napos alatt is ittam minden nap, de én tej nélkül.Meg lehet szokni ha kávéfüggõ vagy. :) De ha úgy végképp nem megy, akkor azt mondják, el kell választani a reggeli gyümölcstõl. Tehát felkelsz, megiszod a kávét tejjel. Utána kb. 1- 1/2 óra múlva reggelized meg a gyümölcsöt, ezalatt a kávé megemésztõdik.
Napi 2 kávét iszom, és csak tejjel tudom meginni.Ez napi kb.1 dl-t jelent.Igyekszem legalább 2 óra különbséget tartani a következõ étkezés elõtt.
Én is mindig tejjel kezdek, de figylj rá hány százalékos, manapság már 0, 1%-t is lehet kapni, én szeretem
Megihatod a szokásos kávédat, csak utána két óra múlva kezdd el a gyümölcsöt enni. Így megmarad a szétválasztás. A 90 napos diétás honlapon sok efajta kérdésre tudhatod meg a választ, amit hozzáértõk adtak. Jó fogyást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!