Találatok a következő kifejezésre: A jobbkéz mitől jobbkéz szabály (1 db)

A jobbkéz szabály mitől jobbkéz szabály?

Legjobb válasz: Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)

Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)
Ha viszont az egyenrangú utkeresztezõdésbe egyszerre ér oda minden irányból autó, akkor itt már csak az udvariasság dominál!!
.. vagy az erõszakosság :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A hátulról belefutásos balesetnél semelyik autót nem fogja meg a fék?

Arra gondolok, hogy a videókban amikor valai áll a pirosnál, és nyomja a féket(látszik hogy ég az összes féklámpa) és mondjuk nem gyorsan, de bele rohannak hátulról, akkor az összes ilyen autó előre gurul egy csomót.

Az azért van,. mert a fék nem tudja megfogni a hirtelen lökést?

6

Műszaki vizsgán a Mozikban kérik-e a láthatósági mellényt?

2

Ti át szoktatok menni a piroson gyalog?

Van nálunk egy kereszteződés, ilyen négyes, vagy nem tudom hogy mondják. A legkisebb utcában nincs is lámpa csak ugye a gyalogosoknak. Ott szoktunk átmenni. Van olyan, hogy két piros alatt nem jön semmi, abban az utcában szinte csak célforgalom van. Mindig megnézem, hogy az utcából jön-e valami, elég messzire lehet látni. Aztán megnézem, nem indexel-e arra valaki, vagy hogy szemből jöhet-e valaki, és ha nem, megyek. Nagy felelőtlenség?

9

Megnyitották már Esztergomban a Mária-Valéria hidat?

Ha nem nyitották meg, akkor melyik szervnél lehet ez után érdeklődni?

2

Ha lakott területen kívül megyek egy robogóval kell-e viselnem láthatósági mellényt?

4

Ha biciklisávban haladok az úttesten, nincs külön lámpám, akkor az autósoknak szóló lámpa érvényes rám is?

Friss budapesti bringás vagyok, és ma az Alkotmány úton haladtam a rakpart felé a biciklisávban. Az egyik keresztutcánál pirosra váltott a lámpa. Megálltam a sávban, és közben két cangás húzott el mellettem, az egyik elég csúnyán vissza is nézett, de nem mertem átmenni (nem jött semmi, de mégis az úttest része a biciklis út).

Azt nem tudom megmondani, melyik kereszteződés volt, de biztos, hogy nem volt külön lámpa, és én úgy tudom, hogy ilyenkor az autósok lámpája vonatkozik rám, hiszen a cangaút is az úttesten volt...

Így van ez, és a két másik biciklis volt szabálytalan, esetleg én tartottam fel indokolatlanul a forgalmat?

4

A kressz engedi, h vezetés közben fejhalgatót használjak?

3

Vác (Pest megye) környékén milyen buszok, volánok közlekednek? Mi a nevük?

7

Hány éves korig és hány évre adnak jogosítványt (B kat. )?

Egyáltalán: szabályozva van-e, hogy hány éves koráig vezethet valaki? (nagyothallás, látáskárosodás?)

5

Melyik a legjobb biztonsági lakat, biztonsági lánc, motorra, biciklire?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!