Találatok a következő kifejezésre: A jobbkéz mitől jobbkéz (1 db)

A jobbkéz szabály mitől jobbkéz szabály?

Legjobb válasz: Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)

Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)
Ha viszont az egyenrangú utkeresztezõdésbe egyszerre ér oda minden irányból autó, akkor itt már csak az udvariasság dominál!!
.. vagy az erõszakosság :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Megbüntetnek azért, ha nem kapcsolom fel a világítást 1 percnyi szakaszra?

M0-ás felhajtója. Egyik városból megyek át a másikba, szóval lakott terület kívűl.
Van 1 körforgalom, majd 1 egyenes, ami egy híd alatt megy át, majd még 1 körforgalom, és beérek a városba.
Most ezért a 2 körforgalmas részért, ha nem kapcsolom fel a világítást is megbüntetnek?

5

Benyomott kuplunggal nem gurulunk, se üresben, de akkor ha le kell lassítanom a kanyarodáshoz muszáj benyomva rtartanom. Nem?

Amikor az oktatóval vezettem, akkor mondta, hogy kanyarban nem nyomunk kuplungot, ez megy is, de ha megyek 50-nel, 4esben, és jön az utca, ahová le kell kanyarodnom, akkor benyomom a kuplungot+fék, lelassulok lépésnyire, 2 es, és felengedem, és bekanyarodok.
Elvileg nem lehet ezt csinálni.
De belegondolva, az oktatóval is így vezettem le azt a 30 akárhány órát, és sose szólt.
Pedig biztos látta/érezte, hogy benyomva a kuplunggal fékezek, és 2 est kapcsolok.
De mi mást lehetne? Nem kapcsolgathatom visszafele 4esből 3-as lassulok 2-es és utána kanyarodok.
Nincs rá idő. Mögöttem is repesztenek. Nem tarthatom fel ennyire.
És próbáltam dízel autó, de ha befékézem lassúra 4esben az autót, úgy elkezd rángatni, hogy az csoda. Majdnem lefullad, nem tudom 2 esbe átrakni 4esből csak fékezéssel. Muszáj kuplungot benyomom fékeznem, és kihagyva a 3ast 2 erst rakni...
Most mi a helyzet? Nem lehet kuplunggal gurulni, se üresben, de ha 4esből akarnék váltani 2 esbe lefulladnék...

7

Ha Állok bent a dugóban, és jön egy szirénázó autó hátulról mit fogok csinálni?

pl. Budapesten 3 sáv van, és végig sor állunk egy helyben, Mind 3 sáv dugig. Ha möst jön egy mentő hátulról, hogy fog tovább jutni?
Mit csinálok olyankor?

5

A BWM vezetők 90 százaléka miért hanyagolja az index használatát? És miért érzi úgy, hogy ő az egyetlen szereplő a forgalomban?

Tudom sztereotípia stb..meg, hogy hülyeség, hogy csak a BMW-sek, más márkák vezetői is ugyanígy vezetnek..de valóban így van, a BMW vezetők 90 százaléka biztos! Nem vitatom, valóban mások is tahók, csak egyszerűen nem értem, hogy mit ad a márka, hogy ilyen arányban vannak jelen. Örülnék, ha egy BMW sofőr is, kulturáltan meg tudná fogalmazni, mert tényleg kíváncsi vagyok. Részemről csak annyiban foglalkoztat, hogy az ilyen hanyag, mindenki mást le*arok vezetés miatt, többször kerültem baleset közeli szituációba a jeles márka képviselői által, és már igencsak unom. Ha jobb nem is lesz, legalább a miértjét tudjam meg..

16

Pancser vagyok, ha én nem szeretek sokat b*szakodni a parkolással, és inkább messzebb állok meg?

Nem vagyok béna,(ilyen De én inkább a kényelmes parkolás híve vagyok, és inkább megállok 1 kicsit arrébb egy utcában, de ott lazán, mint hogy két autó közé becentizzem a kocsit, és még a kiállásra is figyeljek, ha jönnek egy forgalmas úton.

De sokak szerint jó pancser vagyok.
Hogy Õk inkább beállnak két autó közé a padkára fel, félig az egyik kerék vagy a kocsi hátulja lelóg egy forgalmas főútra, de meg tudjanak állni a bolt előtt.
És kiállni ott szerencsétlenkedünk 1-2 perce mert jönnek ezerrel, utána meg piros lesz a lámpa, és áll a sor a kocsi mögött, és nem tudunk letolatni. pár percig.
Egyszer meg egy parkolóban rá áltak anyámra, és nem tudott beszállni, és át kellett másznia az anyós ülésen. De ha messzebb álltunk volna meg, akkor meg "jajj, sétálni kell!"
És én meg ezt utálom. És megfogom magam, és beállok az egyik utcába, ahol nincs forgalom a szegély mellé, és kényelmesen eltudok indulni, meg megállni, vagy egy Tesco parkolóban 20 kocsival arrébb a bejárattól.
De ha jön valaki velem, akkor "jajj, hová mész, elmentl a bolt előtt! Mondom: Ja, de ott álltak, meg forgalmas főút, nehéz letolatni, meg elindulni, meg nem látni a fáktóól a tükröt... "Jaaaaj... Most meg sétálhatunk vissza! -.-'..."

És különben is azt mondják a sétálás is testmozgás. Most miért nehéz egyeseknek, ha sétálni kell 50-100 métert? És nem egyből a kocsiból lehet kiszállva bemenni a boltba/munkahelyre, suliba, akárhova?
Most tényleg pancser vagyok, mert nem szeretek tökörészni a parkolással?

8

Lassan gurulok be egy sávba, hogy körbe tudjak nézni. De mégis rám dudáltak, és mutogattak. Mi mást tudtam volna tenni?

Azt mondta az oktató, hogy nem lehet vakon kigurulni sehova, hogy "ahh, tuti nem jönnek, vagy ha igen, majd látnak, és fékeznek ők..."
Mégis most lassan gurultam ki bele a sávba centiről centire, és mégis az egyik autós, hirtelen fékezett, rám dudált, és bemutoatott, majd csikorgó kerekekkel elhajtott. Ilyen menő gyerek volt, feltuningolt Matizban. besötétített hátsó ablakokkal, és mutogatott a fejére.
Most csak ez volt flegma, és ezt fogtam ki, vagy tényleg elrontottam valamit?
Kilátni nem lehetett balra, mert villanyoszlop, meg parkoló autó félig az úton mögötte, és kis szűk utcából jöttem ki, ami ráadásul el is volt kanyarítva, nem egyenes volt.
Most nem tudtam volna mást csinálni nem? Ki kell gurulni szépen lassan ha nem lehet körbe nézni ugye?
Lassan gurultam ki, nem izomból még fél-1 métert.
Mégis ezt kaptam...
Mit rontottam el?

5

Mire jó az egész, ha a radar control-t elöre tábla jelzi az autópályán (meg akárhol)?

3

Akkor se lehet elütni valakit, ha szétveri a kocsit?

Oroszoknál a videókban látom, hogy kiszállnak, és pajszerral, fémrúddal, akármivel, elkezdik szétverni a kocsit.
A kamerán is látszik tisztán, hogy befékeznek, kiszállnak, mutogatnak, és elkezdik verni a kocsit.
Ilyenkor az illető vagy elhajt, vagy kiszáll.
Miért nem üti el, és kész?
Akkor se lehet elütni valakit, ha rátámad a kocsira?
Ott a kamera felvétel bizonyítéknak.

5

Az nem baj, ha nappal is felkapcsolom a világítást nem?

Lakott területen kívűl amúgy is kötelező.
De oktatóm azt mondta, hogy "minek kapcsolod fel? Süt a nap!"
De én szeretem, hogy jobban észrevesznek.
Azt utálom, mikor valaki fekete/szürke kocsival jön borult, felhős, időben, és ha egy pillanatra nézek el arra, alig lehet észre venni.
Szóval azzal nincs gond, ha égetem a világítást nappal is nem?

10

Alufelni méretei 7jx15 5x112 ET20 milyen autóra való?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!