Találatok a következő kifejezésre: A jobbkéz mitől jobbkéz (1 db)

A jobbkéz szabály mitől jobbkéz szabály?

Legjobb válasz: Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)

Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)
Ha viszont az egyenrangú utkeresztezõdésbe egyszerre ér oda minden irányból autó, akkor itt már csak az udvariasság dominál!!
.. vagy az erõszakosság :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Létezik intelligens közlekedési lámpa?

Amelyik érzékeli, hogy mennyi autó áll elötte, és aszerint vált pirosra vagy zöldre.

6

Körforgalomba miért olyan bunkók az emberek?

Körfogalomban annak van elsőbbsége aki benne van. Ezt nem fogják?
Megyek a körforgalomban lendületesen(de nem veszélyesen) és simán megindulnak elém be. Ha nem veszem el a gázról a lábam, akkor oldalba vágom simán.
És sokan csinálják ezt. Még teherautó elé is elindulnak a kis személyautójukkal.
Mégis miért? Nem bírnak kemény 3mp-et várni? Inkább bevágnak más elé?

Csak Pesten és a M0-ás felhajtóinál ez a jellemző? Én ott tapasztalom leginkább.

9

Kinek van elsőbbsége ha egy lámpa nélküli sima kis kereszteződésben, ha az autós jobbra akar kanyarodni de az előtte haladó az út jobb szélén lévő biciklis egyenesen akar továbbhajtani?

10

Bringásúton melyik oldalon haladjon a gyalogos, hogy szabályos?

Tudom...leginkább sehol ;), de néha elkerülhetetlen.
Köszönöm a válaszokat!

10

Itt a motoros mit rontott el, hogy neki ment s korlátnak?

http://www.youtube.com/watch?v=ub74FtY40DE

És ez nagy balesetnek számít a motorosoknál, vagy ilyen kb mindenkivel megesik aki motorozik?
És ilyenkor a motor, hogy úgy megsérült, hogy nem lehetett mozgatni a kormányt, annak annyi? újat kell bele rakni?
Sokba került az a motorosnak? Nem kis pénz helyrehozni a motort?

4

Hogy lehetne azt a förtelmes "fekete" dobozos BABETTA gyújtást (valahogy egyszerűen) feljavítani?

Olyan mint a népmese, hol van hol nincs, de ha van is sokkal gyengébb mint egy megszakítós.

1

Ha gyertyapipát "meghaeckelem" úgy hogy ne legyen ellenállása, jobb lesz a szikra?

3

Követési távolság, lendületből előzés, tükör, ezek ismeretlen fogalmak sok autósnál?

Egyszerűen érthetetlen számomra, ami történik az utakon elég sűrűn. Megy a kamion 70-el, és a csávóka 1 méterre mögötte küzd, próbál előzni, ugye onnan nem lát semmit, így amikor lehetőség lenne előzni, persze nem megy. Én jellemzően jó néhány autóhossznyira lemaradva figyelem az eseményeket, onnan nagyon jól látom a szembejövőket, és mire a csávóka (aki 1 méterre követi szerencsétlen kamionost) észbekap, már rég 100-al megyek, és megelőztem mindkettejüket. No persze ilyenkor jellemző eset, hogy az utolsó pillanatban kivág elém index, körültekintés nélkül, mert minek is az. Tudom, meg kéne várnom, hogy ő menjen először, de mire észreveszi, hogy menni lehetne, meg elkezdi taposni a 70 lóerős autójának, már jellemzően bőven előttük vagyok. Igazából több hiba rövid időn belül:
1: követési távolság nem betartása veszélyes és szabálytalan
2: ha előzni akarsz, akkor nem látsz ki a kamion mögül, ha közel mész
3: ha távolabbról követnéd, akkor mire elfogynak a szembejövők már rég felgyorsulsz, mire elkezded az előzést, azaz lendületből el tudsz menni
4: illene a tükörbe nézni, mert előfordul, hogy valaki már rég megkezdte az előzést, és 30-al gyorsabban megy, mint te.

És még egyszer: tudom, megvárhatnám, hogy először ő menjen, de időben jeleztem az előzési szándékom, innentől semmi keresnivalója nincs a "kivágok eléd" manőverekkel.

7

Mi az, hogy egy BMW-Mercedes-Audi márkájú autóban nem érződik úgy a sebesség?

Azt olvastam itt, egy régi kérdésben, ami arról szólt, hogy miért száguldoznak a bmw, audi, merci tulajok az autóikkal. Azt írta az egyik válaszadó akinek mercije volt, hogy az Õ autójában nem érezni úgy a sebességet, mint egy Opelban...

Nem értem hogy van ez... Abban nincs sebességmérő, vagy nem látni ki az ablakon, vagy mi?
A sebesség az sebesség, hiába a márkajelzés...
Valaki tud ésszerű magyarázatot adni?

8

Tahográfos korongos kocsinál hogy vannak a pihenő idők?

1.elindulás előtt mielőtt elindulnák +kell írni a korongot ha olyan és be kell helyezni a helyére és akkor onnantól kezdve megy a vezetési idő, mégha utána meg is állok bizonyos időre? És hogy kell be helyezni a korongot, van szabályos elhelyezése?

2. úgy tudom 4 óránként 45 perc szünetet kell tartani vagy felosztva 2 óránként 15 percet..jól tudom? vagy lehet még varjálni a pihenőidővel hogy nem ez alapján kell leállni? pl. megyek már 1 óárja és meg állok mondjuk pakolni negyed órára kb az beszámítható pihenőidőnek?

3. ha a pihenőidőt kezdem át kell állítani a korongos tahográfon műszerfalon a pihenő szimbólumra(annak mi a jele)? vagy ha vége a műszaknak visszaérek a telephelyre mi a teendő hová kell állítani melyik szimbólumra...?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!