Találatok a következő kifejezésre: A jobbkéz mitől jobbkéz (1 db)

A jobbkéz szabály mitől jobbkéz szabály?

Legjobb válasz: Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)

Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)
Ha viszont az egyenrangú utkeresztezõdésbe egyszerre ér oda minden irányból autó, akkor itt már csak az udvariasság dominál!!
.. vagy az erõszakosság :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A parkoloban neki mentek az automnak, az illető elhajtott, de rendszámát megjegyeztem. Hgyan tudhatom meg a nevét?

8

Hogy fognak attól lemaradni mögöttem, ha rálépek a fékre, hogy világítson?

Itt olvastam egy tanácsban. Hogy ha jkön valaki szorosan mögöttünk, de megelőzni nem akar, és a nyomunkban van már így régóta, és idegesítő, akkor az a teendő, hogy 1 picit hozzá érünk a fékhez, de csak annyira, hogyvilágítson a lámpa. És akkor tuti le fog maradni az illető.
De mégis mitől maradna le? Az csak a lámpa. Nem szögeket szór ki az autó az útra...

14

Szegeden párizsi körúton van jelzőlámpa figyelő kamera vagy a lámpába beépített kamera? Ma sikerült áthajtanom egy sárgán.

2

2 napja volánbusszal utaztam. A buszsofőr odacsukott az ajtóhoz, mikor próbáltam megint felszállni szintén majdnem rám csukta az ajtót de mivel elindult, így valahogy kiszabadítottam magam. Szerintetek lehet még panaszt tenni vagy már túl késő?

Az a baj,hogy a sofőr szerintem részeg volt. Mert minden ajtócsukásnál majdnem odacsukott valakit. Nagyon sokan voltuk a buszon, ezért kellett egyébként leszállni, ahhoz, hogy mások is le tudjanak szállni.

7

Általában azért vezetnek rámenősebben a márkásabb drágább autó vezetők, mert azokkal lehet is?

Nem provokáció amit kérdezek. Sima kérdés.
Általában azt látom, hogy a drágább autókkal jobban és gyorsabban vezetnek, mint az átlagos autókkal.

Tehát ha BMW, Merci, Audi, Porsche és ilyen autókat látok a visszapillantóba, azok tuti elhúznak az első lehetőségnél végig előzve 5-6 kocsit... :D
És ezt más is megcsinálja, csak ritkábban látom.
Ez azért van, mert ezekkel az autókkal lehet aztán gyorsulni?
Azért Opelt, Reanultot, Peugeotot, Fordot ritkán látok ilyen sok kocsit végig előzni... :D
Azért van ez, mert ezeknek az autóknak van ereje? Ezért is drágábbak az átlag autóknál?

5

A tér figyelő kamerák folyamatosan vesznek fel vagy fotóznak?

2

Miért játszanak egyesek önkéntes rendőrt az utakon/közlekedésben?

Videókban látom, hogy valaki miatt fékezni kellett egyet, és ezért beelőzik az illetőt, és satufék. Vagy leszorítják az útról, vagy 5 centire mennek mögötte.
Vagy nem adja meg az elsőbbségett, utána fordulnak, és telibe dudálják. Vagy rákapcsolják éjszaka a távolságit, és mennek mögötte 4 méterre.

Miért játsszák sokan az önkéntes rendőrt?
A "majd én megmutatom neki!" "Velem nem szórakozik ez a sz*rházi!" felfogás miért jó sokaknak?

Ha nem történt baleset, miért kmell még utána is keménykedni?

3

Február 2. án papám kocsijával voltam, nem tudom sajnos pontosan leolvasni mennyivel mehettem, de átmentem egy trafin. Mennyi idő míg jön a levél? Mondták ismerősök 1-2 héten belűl szoktak kapni ha van ilyen, de azt is tudom 2 hónap az elévülés.

3

Mennyi a büntetés Németországban, ha a menetlevelem aznap előre ki volt töltve?

Németországban dolgozok, egy csomagkézbesítő cégnél. Egyik nap előre ki volt töltve a menetlevelem. A Rendőr természetesen megállított. Milyen összegű büntetésre számíthatok?

4

Ha teherautó mögé parkol be valaki, azt nem is látja a teherautós ha tolat mi?

Oldalsó tükrökbe lát csak...
Akkor ha rá áll valaki egy kamionra vagy teherautóra, és tolatnak, akkor annak annyi?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!