Találatok a következő kifejezésre: A jobbkéz mitől jobbkéz (1 db)

A jobbkéz szabály mitől jobbkéz szabály?

Legjobb válasz: Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)

Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)
Ha viszont az egyenrangú utkeresztezõdésbe egyszerre ér oda minden irányból autó, akkor itt már csak az udvariasság dominál!!
.. vagy az erõszakosság :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyire gáz az Ecseri út eleje?

Ott lenne állásinterjúm, és érdekelne hogy mennyire "gáz" a környék. Illetve az Alföldi út ha azt ismeri valaki.
Aki pl ott dolgozik, érdekelne hogy este mennyire biztonságos egyedül hazajönni ?

4

Elengednétek-e?

Csak arra vagyok kiváncsi hogy az idén nyáron betöltő 16. életévét élő lány gyermekedet, elengednétek e egy jóval nagyobb városba(Debrecen), ami kb. 80 km vonattal, a barátnőjével együtt aki vele egyidős?
Az én lányom el akar menni, de szerintem nem kellene elengedni, mert két ilyen fiatal lány egy nagyvárosban ahol bármi megtörténhet. Nem akarom, hogy a végén elrabolják vagy valami legyen velük.

11

Hogyan is van ez a parkolási rend miért büntetnek folyamatosan?

A kérdésem az lenne hogy ha én a buszba benne vagyok tehát nem hagyom el a buszt meg büntethet e jogilag a parkolóőr ha nincs érvényes parkolójegyem vagy sem?

Ez most hogyan is van légyszíves segítsetek Budapest belvárosáról van szó!

5

Most én voltam a bunkó, vagy Õ volt kiakadva rám?

Megálltam a sor végén a pirosnál, és rájöttem, hogy elállok egy utcát(els adás táblás, nem tudom, hogy én főúton vagyok, neki tábla, és nekem elsőbbséget kell adnia) na mindegy, vissza tolattam, kijött, és nagyon bámult rám, olyan megsértődve, hogy feltartottam akár csak 3 mpre is.

Most én voltam rossz helyen, vagy Õ volt csak úgy megsértődve?
Forgalmi okokból álltam ott.
Van olyan szabály,. hogy nem állhatok el egy utcát sem, ha áll a sor?

3

Most szívatni akart ez az autós, vagy mi rosszat tettem?

Nem értem. Megyek szépen 50 el, betartva a sebességet, erre egyenes út, 50 el lehet menni, erre előttem belassít 20 ra, és kicsit kihúzódik középre. Mondom, áhh, biztos azért, mert jönnek mindjárt a sínek, és lelassít. Na megyünk, átmegy lendülettel a síneken, látom is, tudom, hogy nem szuabad rámenni, még nem tudok átérni, de erre előttem nyom egy satu féket, és megáll ahogy átért a síneken.
Na mindegy, megy tovább, a sínek után egyből egy kereszteződés, megyünk, indexelek balra, erre lassít, és kimegy az út közepére csak úgy. És elmegy jóóóó lassan jobbra...

Most ez szívatni akart? Mi rosszat csináltam, hogy velem, kötözködik?

4

Mit tegyek hogy párom ne cseszegessen? Ez lehet fügöség is?

Az a helyzet hogy imádok csúszni,télen,nyáron mindegy mikor.
És régóta űzöm(a gép rendszeresen átnézve,javitva,szerelve)
Leszögezném csakis és csakis üres utakon forgalom gyér időben általában éjjel,mert nem szeretnék mást(okat) a butaságommal megnyomoritani,esetleg megölni...Számomra a csúszás amikor meglengetem a gépet és az kitör fúúúúúú hát akkor kikapcsolok és szabadnak érzem magam,érzem a gép mozdulatai.Amikor sok vagy kevés az adott moozdulat lelasul az idő,szállok mint amikor tiszteségesen betéptem régen.Nekem ez a kikapcsolódásom a hétköznapokon....De itt a bökenő a barátnőm mindig jönni akar velem(ennek alapból tudom hogy örülni kéne)de ilyenkor nem akarok olyan szinten kockáztatni mert szeretem és féltem mert melletem van.De egyedűl meg nem enged el hogy csusszak,volt hogy jött utánam külön kocsival de akkor meg mégjobban féltett.Egy szó mint száz hogy tudnám vele megértetni hogy ez nagyon fontos dolog nekem mert szeretem csináli,érezni mikor lelasul egy picit az idő.

5

Közlekedési lámpában kamera?

Üdv! Nem régiben sikerült egy piros lámpán áthajtanom egy igen forgalmas helyen. Hála az égnek nem történt baleset. A lámpa nem a kereszteződés felett volt ,hanem utána én pedig mentem az előttem lévővel, figyelmetlen voltam. A kérdés lényege pedig a következő: Rémhíreket , pletykákat hallottam olyan lámpákról, amikbe kamera van szerelve ami sztárfotót készít,ha piroson hajt át a delikvens. Valakinek van ilyen tapasztalata, esetleg megbüntették? Létezik ilyen? Meg lehet különböztetni a kamerával felszerelt lámpákat? (már ha vannak)Nem állok túl jól anyagilag és most félek,hogy nemsokára küldik a csekket. A válaszokat előre is köszönöm szépen!

2

2 évre elvették a jogsimat, 2014 június elején kapom vissza mennyivel elötte tehetem le a vizsgát újra?

1

Az, hogy valaki soha nem balesetezett az másoknak is köszönhető nem?

Szoktam hallani az idősebbek dicsekvéseit, hogy "150 ezer kmt levezettem baleset nélkül..."
De ez nem csak rajta múlott nem? Hanem másokon is, hogy nem mentek bele, vagy akár az Õ veszélyes helyzetét elkerülte más nem?

5

Mit érdemes nézni, egy autónál, ha van rá esély, hogy el fog engedni?

Szóval lemond az elsőbbségéről.
Én azt szoktam figyelni, hogy villogtat-e a fénbykürttel, sokan meg azt mondják, az nem erre való.
De sokan meg a kezükkel kalimpálnak a szélvédő mögött.
De szerintem az nem látszik néha rendesen, árnyékok, csillogó szélvédő.

Szóval mit érdemes figyelni?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!