Találatok a következő kifejezésre: A jobbkéz mitől (1 db)

A jobbkéz szabály mitől jobbkéz szabály?

Legjobb válasz: Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)

Ez arra utal, hogy mit jelent? : egyenrangú utak kerseztezõdésekor ha nincs tábla vagy útburkolati jel, akkor a jobbról érkezõ autónak elsõbbsége van. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy miért így nevezik, akkor... talán azért, emrt így könnyû megjegyezni és a nevében szinte benne van a jelentése is :)
Ha viszont az egyenrangú utkeresztezõdésbe egyszerre ér oda minden irányból autó, akkor itt már csak az udvariasság dominál!!
.. vagy az erõszakosság :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem tudnak egyes emberek dinamikusan, a forgalom tempóját felvéve közlekedni?

Nem tudja mit akar, indexel jobbra-balra, de nem csinál semmit. Meg amikor ő gondol egyet és megáll, attól tudok agybajt kapni.
Én nem tudom, de nekem az oktatóm mindig azt mondta, hogy közlekedjünk dinamikusan. Nem állat módjára, csak úgy, ahogy a forgalmi helyzet megkívánja és minden sebesség határt be kell tartani. Nem p ö csölést tanított, mint a mostani tanulók, akik nem mehetnek 30-al többel. Nekem ha a Váci úton 60-al mentem, akkor már szólt, hogy miért nem haladunk? Most meg sokan úgy vannak vele, hogy ő van ott egyedül, ő megáll és nézelődik vagy andalog és nem halad. Esetleg ennyire türelmetlen volnék?

8

Ha nyomom neki jobban fogy az üzemanyag, mint egyenletes lassabb tempónál nem?

Sokszor feltűnik, hogy mögöttem, a szokásos tempóval is közelebb jönnek. És lefordulnak a benzinkútra.
Miért nyomják neki, ha csak tankolni mennek? Úgy még jobban fogy az üzemanyag, mint egyenletes tempóval...
Akkor mi értelme nyomni neki, ha a benzinkútra mennek csak? Többet kell fizetni.

4

Mi jár az eszükben amikor motorost veszélyeztetnek?

Folyamatosan féktávolságon belül követnek, sávon belül előznek ~30 cm hézaggal, stb.
Nem tudják, hogy ha a motoros eleshet (kátyú, olajfolt, elhibázott fékezés, stb)? Ésszerű lemaradással és oldaltáv tartással biztonság többszörösére nőhetne, miért nem gondolják ezt meg az autósok?

Másik kérdésem, amikor dugóban állnak, miért nem húzódnak ki a sáv szélére, hogy a motoros (teljesen legálisan) előremehessen?

3

Mért vannak ilyen türelmetlen sofőrök és hogy kell kezelni őket?

Szerencsére eddig csak pár ilyennel találkoztam, akik például:
- 80-as tábla mellett ha nincs mód előzésre (pl 1+1 sávos osztott pálya) és 100-zal mész este sötétben rádtapadnak és elkezdenek villogni, majd ha nem vagy hajlandó a jogsidat kockára téve 150-nel menni felkapcsolt reflektorral jön utánad.
- Előre beláthatatlan kereszteződésnél a stoptáblánál egy pillanatra megállsz, majd mivel néhány tized másodpercbe telik hogy egyesbe rakd a váltót és felengedd a kuplungot ezért folyamatosan nyomják a dudát.
- Hasonló eset, körforgalomnál. A körforgalomba behajtás előtt, mivel a többiek általában az utolsó pillanatban rakják csak ki az indexet, megvárod, hogy egyértelművé váljon, hogy kihajtanak-e a elletted lévő kihajtón vagy jönnek tovább, így a KRESZ szerinti elsőbbséget megadod nekik és nem vágsz ki eléjük kockáztatva a saját és az autód épségét, emiatt a mögötted lévő megint csak rátapad a dudára.

Én elhiszem, hogy vannak akik sietnek, de ettől mit várnak? Nem hiszem, hogy az a néhány tized vagy maximum 1-2 másodperc olyan életbevágóan fontos lenne, hogy emiatt saját vagy más testi épségét veszélyeztetni kellene.

10

Mennyire büntethet meg a rendőr, ha nappal, jó látási viszonyok között kerékpározok első lámpa nélkül?

Ellopták a bringámról az első LED lámpát és most nem akarok egy új szettet venni, mert a hátsó lámpa még rajta van.

9

Ha valakinek B, C, . D, katerógiás jogositványa van és bevonják egy évre a B. kategóri-át, utána kell-e után vagy utóképzésre mennie, vagy visszakapja?

4

Ez most szabályos így?

Valaki kocsival feláll a járdára úgy h nem lehet elférni mellette, hanem ki kell menni az útra, megkerülni a kocsit és vissza a járdára ahhoz h tovább lehessen menni...tényleg le lehet így parkolni???:O

6

Mennyire büntethet a rendőr, ha az ötszemélyes autóban hatan ülünk?

1

"M" kategóriás jogosítvánnyal 125ccm- es 4kW- os motort lehet vezetni?

Mert már azt is mondták hogy ha 125ccm- es motor nem haladja meg a 4kW- ot akkor vezethetem "M" kategóriás jogsival. Előre is megköszönöm a válaszokat.

4

A kanyarodósávból egyenesen haladtam tovább. A kanyarodóknak és az egyenesen haladóknak is zöld volt a lámpa. Térfigyelő kamera van. Mekkora lesz a bűntetés?

Beteg vagyok és éppen hányni kellett és lehúzódtam a buszmegállóba. Nem jutott eszembe más, azt rövidebbnek találtam.
Köszi!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!