Találatok a következő kifejezésre: A jobb zsibbad (73 db)

Egyfolytában zsibbad és fáj a jobb karom, mitől lehet?

22 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Valószínûleg a baba nyom valamilyen ideget. Nekem a combom egy része zsibbadt. Amikor mondtam a dokimnak, azt mondta hogy izomgyengeség lehet. Kaptam rá B1 vitamint. Nem mondom hogy teljesen elmúlt, de sokkal jobb lett, már nem zsibbad csak heti 1x-2x.

Valószínûleg a baba nyom valamilyen ideget. Nekem a combom egy része zsibbadt. Amikor mondtam a dokimnak, azt mondta hogy izomgyengeség lehet. Kaptam rá B1 vitamint. Nem mondom hogy teljesen elmúlt, de sokkal jobb lett, már nem zsibbad csak heti 1x-2x.
Szia, nem akarlak elkeseríteni nekem is ilyen idõben kezdõdött (20 hetesen) és a terhesség végéig eltartott és semmit nem tudtak vele csinálni.Ideget nyomott a fiam, és elõször csak a jobb oldalt és ahogy nõtt a babám a bal kezem is . A végén már nem bírtam körmöt vágni, mert annyira zsibbadtam ha fogtam. valamelyik nap zsibbadt a kezem és nagyon rossz érzés volt, és eszembe jutott hogy 5 hónapig igy éltem, és mennyire megszoktam akkor :-) Ma már 5 hónapos a fiam.
Valószínüleg ideget nyom a baba, de azért érdemes lenne megnézetni a kalcium és foszfor szintedet. A kettõ hiánya is okozhat végtag zsibbadást.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!

Mitöl zsibbad a kezem? Hetek ota egyre többször zsibbad a jobb kezem / 3-4 ujjam, meg az alkarom, mire utalhat ez? 40 éves vagyok és hentes, szakács, sokat kloffolok, lehet valami izületi dolog lesz?

Legjobb válasz: Igen, én a helyedben neurológiára mennék, mert a zsibbadásodnak idegi oka van sztem. neurológiára beutaló nélkül is elmehetsz úgy tudom. majd õ kideríti mi is okozza egészen pontosan a zsibbadást. egyébként nekem is volt, amikor zsibbadt kezem meg az ujjam, bár nem is kifejezetten zsibbadt, hanem olyan érzés volt, mintha sok apró tûvel szurkálnák. nálam ez idegkimerültségtõl ill. stressztõl volt. de nálad tuti, hogy fizikai terhelés az oka.

Pezsgotabletta helyett en is az idegsebeszetet ajanlom.Anyosomnak van hasonlo baja. Egy bal oldali nyaki errel van baja, terhelesre megjobban faj a jobb karja;Ezek ugye keresztbe hatnak.O is szenved vele, takaritono, nem tudja kimelni a karjat.Evtizedek ota tart, most epp cseppeket kap ra. Az erintett ideg neve: Arnold. Lehet, hogy magyarul van vmi mas nev. Ne ijedj be, de szakorvoshoz menj.(Ertem, hogy kell a munkadhoz..., de en meg vegetarianus vagyok) :)
Igen, én a helyedben neurológiára mennék, mert a zsibbadásodnak idegi oka van sztem. neurológiára beutaló nélkül is elmehetsz úgy tudom. majd õ kideríti mi is okozza egészen pontosan a zsibbadást. egyébként nekem is volt, amikor zsibbadt kezem meg az ujjam, bár nem is kifejezetten zsibbadt, hanem olyan érzés volt, mintha sok apró tûvel szurkálnák. nálam ez idegkimerültségtõl ill. stressztõl volt. de nálad tuti, hogy fizikai terhelés az oka.
Az én apukámnak ugyanez vol a baja és kiderült hogy a nyakcsigolyája elkopott.Érdekes nem?Kapott nyakmerevítõt és gyógyszert 6 hétig, aztán azóta is jó minden.Hogy nálad is van e- ilyen az majd kiderül ha mész dokihoz.jobbulást és írd meg mi volt ha teheted :)
A kérdező hozzászólása: Köszi, azért megnyugtattál, remélem ezt azért lehet kezelni, mert ez a munkám, azzal dolgozom a kezemmel.
Sztem ez amiatt van, mert a terhelés miatt begyulladt egy ideg. menj el vele neurológiai szakrendelésre, majd ott alaposan kivizsgálják.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek a pozitiv hozzáállást, mindenképp elmegyek, mert már 4. hete és egyre gyakrabban zsibbad, és a jobb kezem a minkaeszközöm, hentes lévén, köszi még1x.
Gondolom szívrendellenességre utaltál. :-) Ha ilyen gond lenne, akkor a bal karod zsibbadna. Én azt tudom ajánlani, hogy fogyassz el két Magnézium pezsgõtablettát (nem egyszerre), vagy vegyél be Magne B6-ot. Nekem is volt ilyen, tejesen kétségbe voltam esve, a körzeti dokim ajánlotta a mg-ot. Kipróbáltam, és teljesen elmúlt a fájdalom. Azóta kb. fél évenként kezd el újra zsibogni, akkor beveszem a tabit és újra elmúlik. A mg az izommûködéshez kell, ha jobban igénybe veszed, akkor kialakulhat hiányállapot, ezt jelezheti a zsibbadás. Persze, ha nem segít, menj el a dokihoz!
Nem nyugi! ha a szíveddel lenne valami, akkor kimondottan a bal felkarod fájna és zsibbadna. jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Ugye nem lehet hogy valami szirendelenségem van ?
A kérdező hozzászólása: Köszi megfogadom a tanácsodat, mindenképp megyek, mert nagyon rossz ez az állapot !
A kérdező hozzászólása: Azt mondod neurologia, nem reumatologia ? Teljesen tanácstalan vagyok, ma már annyira zsibbadt hogy hétfön megyek a háziorvoshoz beutaloért. Köszi a gyors választ!
Nekem is ez a problémám, csak én az építõiparban dolgozom. Neked mi lett a sztori vége? Elmúlt a pezsgõtablettától, vagy az orvos oldotta meg? Csak érdekelne...

Mitől zsibbad a kezem? Néhány napja zsibbad a jobb kezem, eleinte csak éjszaka, de mostmár nappal is. Nem vagyok terhes attól biztosan nem lehet.

Legjobb válasz: Nekem akkot zsibbadt, amikor kisebb idegösszeomlásom volt. tehát zsibbadhat pszichés terheléstõl is.

Nekem akkot zsibbadt, amikor kisebb idegösszeomlásom volt. tehát zsibbadhat pszichés terheléstõl is.
Szia! Nekem is a szorongás, a stressz, a belsõ feszültség miatt van, csak nekem nem csak a kezemben, hanem szinte midnenhol.
Biztos rajta alszol.
A kérdező hozzászólása: Eleinte Én is arra gondoltam, hogy csak elfeküdtem, de nem mulik el nappal sem.


Miért zsibbad a jobb lábam?

15 hetes múltam és reggel óta zsibbad a jobb lábam...

Legjobb válasz: Én 16 vagyok és 1,5 hete a jobb karom zsibbad.Állítólag a baba valamilyen ideget nyom.

Én 16 vagyok és 1, 5 hete a jobb karom zsibbad.Állítólag a baba valamilyen ideget nyom.
Vagy vizesedés vagy a baba/méh nyom valami ideget.
Nekem már nagyon korán elkezdõdött, a bal lábam folyamatos zsibbadásban van. konkrétan a combom. Már több, mint 20 hete. Elég zavaró néha, de ki lehet bírni. Valamit nyom a babám.

Pár napja zsibbad a jobb kézfejem. Szerintetek ez normális, volt másnak is ilyen tünete a terhesség vége felé? 36hkm

Legjobb válasz: Szia, na nekem ez az egy dolog nem hiányzik a terhességbõl:-) Nekem a 20. héttõl zsibbadt elõször a karom, majd a kézfejem, és az ujjaim. Utolsó hetekben már fogni sem tudtam szinte sokáig...az is nehéz volt, ha telefonáltam, elzsibbadt az egész, éjjel volt a legrosszabb, fél óránként keltem és ráztam le a kezem, mert elzsibbadt. Én mentem minden dokihoz, de mondták, hogy normális,és mivel az elején csak a jobb kezem, utána mindkettõ,a fiam ahogy feküdt bennem, elnyomott egy ideget, és elõször a jobb oldalt volt inkább, utána mindenhol a hasamba. Szóval ideget nyom, az a lényeg, és azért van.Néha még most is van, hogy valamit sokáig fogok, vagy valami egy picit bezsibbad, de koránt sem olyan "rossz". SZóval, nyugi, de azért kérdezz rá a védõnõnnél:-) Könnyû szülést Neked!

Szia, na nekem ez az egy dolog nem hiányzik a terhességbõl:-) Nekem a 20. héttõl zsibbadt elõször a karom, majd a kézfejem, és az ujjaim. Utolsó hetekben már fogni sem tudtam szinte sokáig...az is nehéz volt, ha telefonáltam, elzsibbadt az egész, éjjel volt a legrosszabb, fél óránként keltem és ráztam le a kezem, mert elzsibbadt. Én mentem minden dokihoz, de mondták, hogy normális, és mivel az elején csak a jobb kezem, utána mindkettõ, a fiam ahogy feküdt bennem, elnyomott egy ideget, és elõször a jobb oldalt volt inkább, utána mindenhol a hasamba. Szóval ideget nyom, az a lényeg, és azért van.Néha még most is van, hogy valamit sokáig fogok, vagy valami egy picit bezsibbad, de koránt sem olyan "rossz". SZóval, nyugi, de azért kérdezz rá a védõnõnnél:-) Könnyû szülést Neked!
18 hetes koromtól zsibbad a kezem. Baromi rossz, és ahogy jön a jó idõ vizesedik is. Éjjel a leg brutálisabb, én is kelek fél óránként, szinte érzéketlen annyira lezsibbad. Most vagyok 28 hetes a helyzet változatlan, nem is tudnak vele mit kezdeni a dokik. Minden kiesik a kezembõl, már félek törékeny mosogatni :-DDDD Azt mondta a védõnõ attól is lehet, hogy sokkal több víz, vér stb.. kering a testben és egyszerûen feszülnek az érfalak.
Elsõ vagyok, én is vizesedtem rettenetesen. Akkor lehet, hogy ez is közrejátszott. Kitartás kedves 2. ! :-) Nekem mikor megszültem 3 nap múlva esett le, hogy: jééé, nem zsibbadok, de jóóóóóó! :-)
normális dolog ilyenkor , nekem is zsibbadt, valószínûleg a baba nyom valami ideget

Iszonyatosan zsibbad a jobb kezem, illetve a karom is reggelre. Nem egyszerű zsibbadás, hanem olyan, amitől már sikerül bőgni is, majd' szétrobban és borzasztóan fáj. Mit tegyek? 24 hetes km.

Már gondoltam arra is, hogy orvoshoz megyek, mert bírhatatlan. Éjjel sem tudok aludni, mert annyira fáj a kezem... :(((((( Segítsetek, kérlek Benneteket! Megoldás létezik? Vagy ez is "csak" egy olyan tünet, amire azt mondják: meg kell szülni, és elmúlik??? :S

Legjobb válasz: Szia! Nekem is zsibbadt,pár nap alatt majd elmúlik.Masszírozgasd.Mást nem tudsz csinálni.Nem tudom amúgy hogy mi lehet az oka.Talán magnéziumot kellene szedned.

Szia! Nekem is zsibbadt, pár nap alatt majd elmúlik.Masszírozgasd.Mást nem tudsz csinálni.Nem tudom amúgy hogy mi lehet az oka.Talán magnéziumot kellene szedned.
Szia! Nekem is kb. akkor kezdõdött, pontosabban +lábgörccsel! :( Szedtem MagneB6-ot, de itt olvastam a Magnerot-ról. Arra váltottam. A kezem még mindig zsibbad, de lábgörcs azóta sem volt. A zsibbadásra még nem találtam megfelelõ gyógymódot. Nos, ha választani kell, akkor inkább a zsibbadás, mint a görcs.
Amikor én ilyen állapotban voltam, napi 3x2 MagneB6-ot javasolt az orvos.
Alagút szindrómának vannak ilyen tünetei. Terhesség alatt gyakran alakul ki. http://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/8407/alagut-szindro.. Szerintem érdemes lenne megmutatni egy ideggyógyásznak, mert rosszabodhat, vagy szülés után tényleg elmúlik.
Voltál cukor terhelésen? Mert sajnos én terhességi cukros lettem:(és elõtte nagyon zsibbadt a kezem ill. a középsõ 3 ujjam ugyan ezt éretem mint te, de amióta diétán vagyok teljesen elmúlt(voltam a cuki terhelés elõtt egy csomó vizsgálaton minden oké volt a zsibbadáson kívül)Nem ijesztgetni akartalak csak ilyen is lehet a dolog mögött!

Iszonyatosan zsibbad, fáj a jobb kezem, az ujjaim, már nem csak éjjel, hanem nappal is. Mitől?

Legjobb válasz: A terhességtõl. 33 hetes vagyok, nekem is zsibbad de csak a bal kezem, ill. újjaim. 20. hét környékén kezdõdött.

A terhességtõl. 33 hetes vagyok, nekem is zsibbad de csak a bal kezem, ill. újjaim. 20. hét környékén kezdõdött.
Hány hetes vagy? Lehet, hogy a baba nyom egy idegszálat, nekem legalábbis ez volt az oka. De azért említsd meg a dokinak.
Szia! 39 hetes vagyok, én már 3 ujjnál tartok... :) Elõzõ terhességemnél is ez volt, szülés után elmúlik rögtön. "terheseknél is gyakran megfigyelhetõ valamely alagút-szindróma - leggyakrabban a carpalis alagút szindróma - (terhességben elsõsorban a testtömeg növekedése és az oedemaképzõdés miatt)".
A kérdező hozzászólása: 22 hetes, de már tart egy ideje. Már alig tudom sokszor használni a kezemet... És nem csak zsibbad, hanem fáj...
terhesség ideje alatt nagyobb a vízvisszatartás. A tenyér középsõ, alsó részén futnak egy alagútban az idegszálak. A nagyobb vízvisszatartás miatt itt is felszaporodik egy kis folyadék, ami az idegszálak nyomását eredményezi, így zsibbadhatnak az ujjaid. Teljesen ártalmatlan folyamat a terhesség ideje alatt, ahogy megszületik a kismanó onnantól kezdve ez a panasz megszûnik. Amennyiben a terhesség után a panasz továbbra is fennáll érdemes elvégeztetni egy idegvezetési vizsgálatot, ami kimutatja az esetleges beszûkülést, amit egy ambuláns mûtéttel lehet orvosolni.
nekem is volt terhesség alatt. Elvileg normális. Nekem fõleg éjszaka zsibbadt mindenem, de fõleg a kezem és a lábam
Alagút "betegség". Nálam is volta 28. héttõl, a vizesedéstõl van. Iszonyú tünet volt, azzal biztatott a védõnõ, hogy szülés után abbamarad. Igen, ez így volt, de kb. 3 hónappal a szülés után. :( Sajnos, nem tudsz vele mit kezdeni. Kitartást!!
sokat recskázik és bele fog halni :( R.I.P
Szerintem meg kéne nézetni egy dokival, lehet hogy gerinc sérv. Te meg kedves elõttem szóló remélem leszárad a kezed ha ilyeneket írkálsz.
én nem recskázok hogy leszáradna a kezem

Normális ha sokat zsibbad a jobb kezem 35hetesen?

teljesen lezsibbed az ujjam végéig napjában többször.Kicsit aggódok miatta,de ez mostanában kezd?dött.

Legjobb válasz: Nekem is sokat zsibbadt a terhességem vége felé. Az orvosom annyit mondott, hogy elõfordul, hogy ez a terhesség velejárója és még szülés után is így lesz pár hétig. Aztán elmúlik. Igaza lett. Homeopátiás szerekkel állítólag lehet enyhíteni rajta, itt érdeklõdj: http://homeopatia.info.hu

Nekem is sokat zsibbadt a terhességem vége felé. Az orvosom annyit mondott, hogy elõfordul, hogy ez a terhesség velejárója és még szülés után is így lesz pár hétig. Aztán elmúlik. Igaza lett. Homeopátiás szerekkel állítólag lehet enyhíteni rajta, itt érdeklõdj: http://homeopatia.info.hu
Ne aggódj mert nekem is zsibadd a kezem 34 héttõl.Lehetséges hogy a baba nyom valami idegszálat attól van, de nálam a vizesedéstõl volt meg van is.Boldog babavárást.üdv 40hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.Én is vizesedek kb egy hete-totál bedagad a bokám sokszor meg kicsit az ujjaim is (eddig nem volt ilyen)remélem nem én rontok el valamit kajával stb...
Szia én diétáztam is, de akkor is dagadtam, szerintem nem lehet ellene tenni semmit.Kitartás már nemsok van hátra!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!