Találatok a következő kifejezésre: A jobb - főleg most (4 db)

Mire suliba mész addigra már ki is bújik az új fogad .
Aki kinevet, az saját magát minõsíti. Te is röhögj rajtuk magadban, amiért ilyen gyerekesek, hogy másokat kinevetnek :)
másodiknak: egyetértek veled, csak ha nem veszik a lapot, akkor hülyének néznek, h azon röhögsz, h õk viccesnek tartanak "egy jó poént" am meg a fogak érdeklik az osztálytársakat a legkevésbé, minket se érdekelt se 5ikbe, se 9ikbe, és közötte sem, szal ne parázz emiatt
sok embernek felnõtt korában esik ki az utolsó. Itt is volt már szó róla. Ezt csak azért írom, hogy ha az aggasztana, hogy "még csak" most esett ki. A fogtalan idõszakon mindeniki átesik a fogválltáskor. Ki elõbb, ki késõbb. Egyszerûen légy magabiztos. Szépen olvass utána, hogy is megy ez a fogváltás és, ha valaki cukkolna már legyen kész egy természettudományos válaszod. Vagy megmondod, hogy egy titokzatos fertõzõ betegség támadott meg, elõbb a fogad fog kihullani, aztán a fejed leesik a helyérõl.... Ugyan már, fel a fejjel. Ez a természet rendje.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: de akkor is félek...és õket érdekelni fogja a tesóm is folyton cikiz emiatt pedig õ már 14 :(

Most vettem észre, hogy a jobb mellem tele van csomókkal, főleg alul, és fájnak is, ha hozzáérek. Viszont rendesen tudok belőle szoptatni. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Jobb lenne megmutatni orvosnak, mert lehet, hogy begyulladt és lehet hogy leveteti a babát arról a melledrõl, mert ronthatja a gyulladás a tej minõségét

Jobb lenne megmutatni orvosnak, mert lehet, hogy begyulladt és lehet hogy leveteti a babát arról a melledrõl, mert ronthatja a gyulladás a tej minõségét
Lehet, hogy nem szívja ki mindig rendesen a babó. Nekem is volt ilyen. Én meleg borogatást tettem rá és cserélgetttem rajta, kb 2-3 óra hosszat, utána lefejtem, úgy hogy közben is folya matosan borogattam. Ezt csináltam 1 napig kb 2 alkalommal és közben szoptattam is és pihentem a borogatásokkal. Másnapra már nem fájtak annyira. Le volt rakodva a sok tej, amit már rég nem szívott ki a pici. azóta figyelek rá és mindig rendesen kiszopiztatom vele este, hogy reggelig ne pangjon benne. Remélem segítettem.
A mell begyulladása nem befolyásolja a tej minõségét!Hidd el, 3 gyerekkel csináltam hasonlókat végig. Próbáld meg más pozitúrában szoptatni a babádat, mert akkor a melled különbözõ részeibõl más intenzitással tudja szívni a tejet.(nekem volt, hogy a hónom alatt volt szinte a bébim)De ha ülve szoktál szoptatni, próbáld meg fekve, vagy ha eddig feküdtél, most ülj, már ez is sokat segít. Miközben szoptatsz óvatosan, gyengén(hogy azért ne fájjon nagyon) masszírozd a kemény, csomós részt! Ja és csak szoptass nyugodtan, nincs olyan szívó, ami olyan szépen rendbe tudja hozni, mint a baba! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Melyik orvost kéne felkeressem ezzel a problémával, ha nem múlik el, a nõgyógyászt vagy a háziorvost.
http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/ Kérdezd õt, lehet tud orvos nélkül is segíteni, ha nem ajánl olyat aki ért is hozzá!
Nekem õ segített: Dr Kovács Judit(Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Kar Szül. és Nõgyógy. Klinika:06-52-417144/5454 Itt egyébként bárki segít, nagyon elkötelezettek ezügyben, szívükön viselik a mamák-babák sorsát. A doktornõ otthoni száma is nyilvános( én is egy szoptatást segítõ kiadványban találtam anno):06-52-321-741 Én vagyok a 3gyerekes, aki már írt és õ ajánlotta a mindenféle testhelyzetet is (többek között).
Szia, a tej minõségét tényleg nem rontja a csomó, de fontos, hogy elmulaszd, mert késõbb be fog gyulladni. Ezek a csomók a pangó tejtõl alakultak ki. Velem múlt héten történt ugyanez, és én változtattam a szopási testhelyzeten. Elég bizarr, de érdemes kipróbálni: a babát lefekteted a nagy ágyra, és a feje mögé térdelsz, és fölé hajolsz, majd a homloka felõl közelítesz a melleddel a szájához, így biztosan felemeli a fejét és így a melled alsó részébõl szívja ki a pangó tejet. Eredményesebb, ha elõtte forró vizes törölközõvel felpuhítod a csomókat és közben finoman masszírozod. Ezt a testhelyzetet a Kismama magazinban olvastam, nekem 2 nap alatt így eltüntek a csomók. Az orvost, szerintem a (körzetit) akkor keresd fel, ha hõemelkedésed lesz, vagy esetleg lázad, bár ezzel a módszerrel nagy eséllyel elmúlik. Sok sikert!!! ui: egyik mellszívó sem olyan hatásos, mint a baba...
A védõnõd is tud segiteni!

A jobb szemem - főleg most a hidegben, de szélben is - nagyon erősen, mintha sírnék úgy folyik. Nem használok sminket, hogy ez se iritálja. Mitől lehet, hogy csak az egyik, és mi a teendő?

Legjobb válasz: A hideg és a szél az oka.Nem tudsz vele mit kezdeni,szerintem a legtöbbünknek ilyen.Érzékeny.Talán alamilyen szemcsepp segítene,de ezt egy szakemberrel kellene megbeszélni.

A hideg és a szél az oka.Nem tudsz vele mit kezdeni, szerintem a legtöbbünknek ilyen.Érzékeny.Talán alamilyen szemcsepp segítene, de ezt egy szakemberrel kellene megbeszélni.
Azt tanácsolnám, hogy menj el szemorvoshoz.Nekem is igy kezdõdött, és kiderult, hogy baloldali kötõhártyagyulladásom volt.Ha nem kezeled ki, ez átmehet a másik szemedre is.7 napig kellett csepegtetnem mindkét szemembe.
Nekem is szokott fõleg télen könnyezni a szemem, amikor leszállok a fûtött buszól az erõs szélbe. Pár másodperc alatt megszokom.


28 hetes vagyok és már most, főleg ha fekszem nagyon fáj a derekam, jobb oldalon a forgóm környékén! Tapasztaltok hasonlót?

Legjobb válasz: Szia! Igen, én is itten körül kezdtem el vele szenvedni, de mostanra elmúlt.Most a bordám fáj, ha nekitámasztja magát. Szóval valószínû tágul és azért, de majd jön más helyette.:) 31 hetes km

Szia! Igen, én is itten körül kezdtem el vele szenvedni, de mostanra elmúlt.Most a bordám fáj, ha nekitámasztja magát. Szóval valószínû tágul és azért, de majd jön más helyette.:) 31 hetes km
Igen, de én gerincsérült vagyok, és már a terhesség elõtt is voltak panaszaim.
28 hetes létedre elég jó a helyesírásod.Egyáltalán az meglep hogy írni tudsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!