Találatok a következő kifejezésre: A jelzálog a földhivatali (3 db)

A jelzálog megszüntetésének a földhivatali költségét a banknak vagy nekem kell fizetni?

Legjobb válasz: Általában az ingatlanjogi procedúráknál a fizetést mindig annak kell eszközölni, akinek ÉRDEKE fûzõdik az ügylethez. Mivel a banknak jó, ha van egy zálogjoga, így õ csak "kínok közepette" annyit tesz, hogy ad egy igazolást (illetve az ügyvédje ad egy törlési határozatot) arról, hogy a hitel teljesült, a zálogjog törölhetõ. Ezzel te bemész a földhivatalba, kifizeted a törlési illetéket (amely minden egyéb illeték duplája... Ki tudja miért?), majd a földhivatal törli a zálogjogot.

Általában az ingatlanjogi procedúráknál a fizetést mindig annak kell eszközölni, akinek ÉRDEKE fûzõdik az ügylethez. Mivel a banknak jó, ha van egy zálogjoga, így õ csak "kínok közepette" annyit tesz, hogy ad egy igazolást (illetve az ügyvédje ad egy törlési határozatot) arról, hogy a hitel teljesült, a zálogjog törölhetõ. Ezzel te bemész a földhivatalba, kifizeted a törlési illetéket (amely minden egyéb illeték duplája... Ki tudja miért?), majd a földhivatal törli a zálogjogot.

Lehetséges, hogy nagyobb a Földhivatalhoz bejegyzett jelzálog, mint ami a hivatalos szerződésben szerepel?

Felvettem lakáshitelt a Carion-tól egy bizonyos összeg értékben. A szerz?désben forint összeg szerepel, amit az utalás napján konvertáltak át svájci devizába, az adott árfolyamon. Viszont a bibi az, hogy a hozzám érkezett földhivatali jelzálog bejegyzés jóval nagyobb svájci frank értéket mutat. Speciel: 78 000 Chf-nek kellene szerpelnie ehelyett 133 000 szerepel, vagyis majdnemhogy a duplája. Megkérdeztem err?l valakit és azt mondta, hogy 50%-ot számítottak fel még rá a kamatingadozásra hivatkozva?

Széljegyzetként mennyi időn belül tünteti fel a Földhivatal a tulajdoni lapon a jelzálog jogot bank részére forinthitel kiváltása esetén?

Forinthitelb?l szeretnénk végtörleszteni a hitelünket, azonban a takszöv, csak akkor utalja el az összeget, ha már széljegyzetként szerepel a tulajdoni lapon, és nem tudom mikorra jelentsem be a végtörlesztést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!