Találatok a következő kifejezésre: A japán hány (12 db)

Átlagban hány évig él a rizspinty és a japán sirályka?

Legjobb válasz: Rizspinty: http://lmgtfy.com/?q=rizspinty Japán sirályka: http://lmgtfy.com/?q=jap%C3%A1n+sir%C3%A1lyka

Hány karakterbõl áll a mandarin, illetve a japán abc?

Legjobb válasz:
Egyik nyelv sem használ saját abc, bár létezik angol abc-s átírásuk (bár a kínaihoz számokat vagy plusz ékezeteket is használni kell). A japán két 48 jelbõl álló szótagkészletet használ. Ezekbõl kettõ már kiöregedett (a másikban nem is szerepel) és 20-nak van ékezetes (") alakja, illetve 5-nek egy alternatív ékezetes alakja is (°). Továbbá léteznek összetételek is. (Katakana-ban, amit külföldi szavakra használnak elég sok is, de sokuk belõle ritka). Szóírásból iskolában 2136-t tanítanak jelenleg, de ennél több létezik. Még van kb. 1000 csak nevekre, illetve kb. 3000-re mondják, hogy kell egy jobb könyvhöz. A kanjikentei, ami anyanyelvüek számára van kitalálva és kanji ismereteket mér kb. 6000-t tartalmaz a legmagasabb szintjén, de ezt kevesen tudják csak letenni. Összeségében ennél sokkal több létezik, de egyesek csak régies vagy nem használt alakok. Több tízezerre kell gondolni itt. A kínairól kevesebbet tudok, de úgy hallottam, hogy minimum olyan 3800 kell iskolában és általában 5000-t tudnak. De ezek nem olyan biztos információk, mint a japán.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egyik nyelv sem használ saját abc, bár létezik angol abc-s átírásuk (bár a kínaihoz számokat vagy plusz ékezeteket is használni kell). A japán két 48 jelbõl álló szótagkészletet használ. Ezekbõl kettõ már kiöregedett (a másikban nem is szerepel) és 20-nak van ékezetes (") alakja, illetve 5-nek egy alternatív ékezetes alakja is (°). Továbbá léteznek összetételek is. (Katakana-ban, amit külföldi szavakra használnak elég sok is, de sokuk belõle ritka). Szóírásból iskolában 2136-t tanítanak jelenleg, de ennél több létezik. Még van kb. 1000 csak nevekre, illetve kb. 3000-re mondják, hogy kell egy jobb könyvhöz. A kanjikentei, ami anyanyelvüek számára van kitalálva és kanji ismereteket mér kb. 6000-t tartalmaz a legmagasabb szintjén, de ezt kevesen tudják csak letenni. Összeségében ennél sokkal több létezik, de egyesek csak régies vagy nem használt alakok. Több tízezerre kell gondolni itt. A kínairól kevesebbet tudok, de úgy hallottam, hogy minimum olyan 3800 kell iskolában és általában 5000-t tudnak. De ezek nem olyan biztos információk, mint a japán.
Az 1. válaszolóhoz csak annyit fûznék hozzá, hogy azért a fogalmakkal legyünk tisztában. A dakuten és a handakuten nem ékezet, esetleg diakritikus jel. Annak ellenére, hogy a dakuten hasonlít a magyar dupla ékezetre. Aztán a 48-48 alapkarakterben öt darab (ゐヰゑヱヲ) van, ami szinte sosem fordul elõ a köznyelvben, mondjuk mindegyikre lehetne példát írni. De pl. nem egy könyvet olvastam japánul és eddig kb. 2-szer találkoztam velük.

A Japán szótár hány kanjiból áll?

Legjobb válasz: Japán szótár? Mire gondolsz pontosan? Szótárgép vagy rendes papír alapú? Mert ez elég nehezen megválaszolható, inkább szavak számában mérik. Kiadványtól/gyártmánytól függ, de általában max. 10.000 kanji van bennük. De hivatalosan (kiadványok, stb.) kb. 2000 pártíz kanjit használnak.

Japán szótár? Mire gondolsz pontosan? Szótárgép vagy rendes papír alapú? Mert ez elég nehezen megválaszolható, inkább szavak számában mérik. Kiadványtól/gyártmánytól függ, de általában max. 10.000 kanji van bennük. De hivatalosan (kiadványok, stb.) kb. 2000 pártíz kanjit használnak.


A japán tyúk hány napig kotlik?

Csak mert a miénk 24 napja ül rajta és még mindig nincs semmi!Miért van ez?Egyépként 8 tojás volt alatta az els? nap, de már 15 lett!Ez természetes?

Legjobb válasz: A japán tyúk 18 21 napra költi ki a kiscsibéket és addig kotlik ameddig van alatta tojás , de ha sötét helyre teszed ,vagy vízbe nyomod elmúlik a kotlása.

A japán tyúk 18 21 napra költi ki a kiscsibéket és addig kotlik ameddig van alatta tojás , de ha sötét helyre teszed , vagy vízbe nyomod elmúlik a kotlása.
Ja és ha több tojás lett mint amennyi alatta volt eredetileg és nemfért a fészekhez másik tyúk akkor nem kotlóssal van dolgod mert a tyúk amikor elkezd kotlani akkor abbahagyja a tojás tojást
Addig tojik, amíg jónak nem látja, utána kotlik el! Nekünk már volt olyan, hogy kettõ kikelt utána ott is hagyta a fészket, pedig még volt alatta 3 tojás -.-

A kezdő Krisnásoknak hány kör Japázás ajánlott? És a nap részeiben magukkal szokás hordani a Japa láncot?

Legjobb válasz: Hare Krisna, A cél a napi 16 kör. Azt, hogy ki mennyi idõ alatt jut el erre a szintre, az sok mindentõl függ. De igyekezz ne a mennyiségre, hanem a minõségre törekedni, arra, hogy õszinte, átéléssel japázz. Jobb csak egy kört, de azt nagyon odatéve, mint 16 kört, olyan "na, végre mára ezen is túl vagyok végre" hozzáállással. Azért célszerû magadnál hordani a japa láncot, mert így bárhol elõveheted és japázhatsz. Hare Krisna!

Hare Krisna, A cél a napi 16 kör. Azt, hogy ki mennyi idõ alatt jut el erre a szintre, az sok mindentõl függ. De igyekezz ne a mennyiségre, hanem a minõségre törekedni, arra, hogy õszinte, átéléssel japázz. Jobb csak egy kört, de azt nagyon odatéve, mint 16 kört, olyan "na, végre mára ezen is túl vagyok végre" hozzáállással. Azért célszerû magadnál hordani a japa láncot, mert így bárhol elõveheted és japázhatsz. Hare Krisna!
A kérdező hozzászólása: Haribol! Köszönöm a választ! :) Nemrég kezdtem Japázni, 1-2 kört csinálok, pár napja még csak! Egyre lelkesebb vagyok, elemlem hamarosan! :)
Gouranga! Tudod, minél többet japázol, annál többet akarsz, mert érzed majd a különbséget, hogy milyen feltöltõdést képes adni! Legalábbis nálam ez így mûködik. De tényleg figyelj arra, hogy inkább õszinte, szívbõl jövõ legyen, és ne a mennyiséget tartsd fontosabbnak. Megkérdezhetem, hogy merre, hol laksz? tegnap 17:04-kor írtam elõször ide. Haribol!
A kérdező hozzászólása: Írtam e-mailben! :) Hari!
Hari bol! De jó olvasni titeket! Szép bhakták vagytok így tovább! :)

Hány kanji van összesen a japán írásban?

Legjobb válasz: 1945 darabot tanítanak az iskoákban, olyan 2500 darabot hsználnak legtöbbet, és aki 5-6000-et tud, az nagyon tud már. De azt mondják, több, mint 50000 létezik.

1945 darabot tanítanak az iskoákban, olyan 2500 darabot hsználnak legtöbbet, és aki 5-6000-et tud, az nagyon tud már. De azt mondják, több, mint 50000 létezik.
Most már 2136-t tanítanak iskolában (pár éve növelték meg), ezeket hívják jouyou kanjinak. (Illik ezen kívüli kanjikfelé furiganat írni publicizálásnál). Ezen kívûl van kb. 1000 jinmeiyou kanji, ami nevekhez van fenntartva. Kb. 2000-3000 az, ami ténylegesen használva van Japánban, perzse bruttóban akár 100, 000 felett is van a számuk, de ezek többynire már nem használt variánsok vagy csak simán nem használt kanjik. Az egyik legnagyobb kanji szótár (Daikanwa) olyan 50, 000 körüli kanjit tartalmaz, de már az 5000 is igazából csak presztízs miatt van értelme.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, egyébként hány évig tanulják a kanjikat? Olvastam, h csak kamasz korukban tudnak elolvasni 1 újságot.
Az elsõ 1006 a kyouiku kanji (kb. tanulmányi kanji), ezt alsó és közép iskolában tanulják meg (mindkettõ 3-3 év). A maradék 1130 pedig felsõ iskolában tanulják meg (még 3 év). (Felsõnek hívom, mert a japán neve ez, de itt szó sincs magyar értelemben vett felsõ oktatásról). Itt amúgy megnézheted õket: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_j%C5%8Dy%C5%8D_kanji (S a secondary, azaz felsõ).
Már oviban is tanulnak írásjeleket játékos módszerrel.
A kérdező hozzászólása: Aha, értem, köszi a válaszokat.
Ennek a honlapnak az "Ismertetõ a japán nyelvrõl" menüjében is találsz egy kis összefoglalást a kérdésedet illetõen: http://kiralyrobert.hu/

Hány évig él a japán tyúk?

Legjobb válasz: Google :))

Google :) )
Van egy barátom akinek 16 éves a japán tyúkja! :)
A kérdező hozzászólása: 1.: kerestem de nem találtam. 2.: Köszi :)

A japán nyelvben körülbelül hány darab katakana, kanji és hiragana található?

Legjobb válasz: Ez csak nagyon kb. Katakana kb. 100, hiragana is kb., kanji pedig úgy tudom több ezer, de mindennapi élethez elég 2000-2500.

Ez csak nagyon kb. Katakana kb. 100, hiragana is kb., kanji pedig úgy tudom több ezer, de mindennapi élethez elég 2000-2500.
Ezen az oldalon találsz egy rövid, de lényegretörõ ismertetõt, számokkal együtt: http://kiralyrobert.hu/08_ismerteto_japan_nyelvrol.html
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)
Hiraganából és katakanából is 46 db van. Kanjiból régebben 1945 db volt amit a hétköznapok során használnak, bár asszem ezt nem olyan rég kicsit megemelték. Persze ennél azért több kanji létezik Japánban, pontosan sajnos nem tudom talán kb 4000.
Összesen: 71-71 hiragana és katakana
71-71? ezt honnan vetted? Vagy már a módosítottakat is beleérted?
Megszámoltam:p Azt mondtam, h összesen, ide beleértem az ékezeteket is.

Most akkor hány forinton lehet rögzíteni a japán jen hitelt?

Mert először 2, aztán 2,5 volt az árfolyam. Utána meg azt olvastam mindenhol, hogy megint 2 forinton akarják egy javaslat miatt. Március 8 körül megszületett a megállapodás, de mindenhol csak a 20 milliós határról beszélnek. Kb 20 internet oldalt néztem meg ezzel kapcsolatban, fele 2 forintot, fele 2,5 forintot ír.

Legjobb válasz: amin felvetted az a mérvadó.

amin felvetted az a mérvadó.
A kérdező hozzászólása: Mármint? Ne haragudj, de ezt nem értem.
amikor felvetted azon a napon volt egy árfolyam. azon az árfolvamon rögzítik. ez mindenkinek más
2-rõl felemelték 2, 5-re.
495 pontom van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!