Találatok a következő kifejezésre: A jósló mikor (89 db)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes tájékoztatást!!!!

Mi az a jósló fájás? Milyen érzés?

Legjobb válasz: Nekem nem voltak görcseim hanem a fenekem fájt vagyis székelési ingerem volt csak.Kis történetet had osszak meg: Jártam minden hova:szülés felkészítõre,jógára...stb a létezõ összes helyre.Mindenhol azt mondták ha nem kemény a hasam nem görcsölök akkor sem jósló sem szülés jele nem valószínû.A szkelési ingerre is csak jóslót mondtak.Meleg vízzel kell a pocakot zuhanyoztatni vagy a derekat ha enyhüakkor jósló ha felerõsödik akkor vannak fájások.Bevágtam az egész tananyago:)) 40+2 naposan kórhába kerültem hasmenéssel amire a dokim azt mondta hogy biztos olyan kaját ettem mert hogy az én hasam atán nem keméynedet be.Én úgy éreztem 2 nap után haza engedett 40+4 napos terhesen.Aznap kezdõdöt megint a szkelési inger(bocsi máshogy nem tudom leírni de olyan volt mintha a fenekemnél akart volna kijönni a baba de nem lett volna nyílás)erre én nem akartam bemenni mondván engem nem küldenek mégeygszer haz mert ma engedtek el.Azt hitem csak jósló.Este 9-ig vártam mikor apósom felhívta a kórházat hogy a menye nem akar bemenni de ezek a tünetek vannak mit csináljunk:az mondták forró víz meg Magne b6:((Erre a kádba felerõsödött minden nagyon fáj a fenekem,hasma még mindig semmit nem éreztem,nem volt emény nem voltak idõszerû fájásaim.10kor mentõt hívtak hozzám mert már nem bírtam olyan bélgörcs szerû fájdalmaim voltak.Mentõs nagyon bunkó volt hogy miért 1 perces fájásokkal kell szólni siessünk mert nem fogunk beérni.Ht igaza lett majdnem mert a liftbe már ki akart jönni a fiam.....10:50kor már végeztekvelem kezembe a kisfiam,varratok stb.Ennyit arról hogy nem minden nõ ugyan azt érzi mint mások.Persze fogadott dokim épp családi összejövetelen volt így nem volt bentMásnap bejöt nézte a jelentést és csodálkozott õ is hogy nem voltak rutinszerû fájásaim.Én úgy szültem hogy semmi "vajúdásom"nem volt a mérhetetlen popsifájdalomon kívül.Én azóta mindenkinek azt tanácsoltam hogy bármi apró másfajta fájdalmat érezz inkább menjen be potyára minthogy ne kórházba szüljön meg:)))Sok sikert és könnyû gyors szülést kívánok!!!2 éves anyukája:)))

Nekem nem voltak görcseim hanem a fenekem fájt vagyis székelési ingerem volt csak.Kis történetet had osszak meg: Jártam minden hova:szülés felkészítõre, jógára...stb a létezõ összes helyre.Mindenhol azt mondták ha nem kemény a hasam nem görcsölök akkor sem jósló sem szülés jele nem valószínû.A szkelési ingerre is csak jóslót mondtak.Meleg vízzel kell a pocakot zuhanyoztatni vagy a derekat ha enyhüakkor jósló ha felerõsödik akkor vannak fájások.Bevágtam az egész tananyago:) ) 40+2 naposan kórhába kerültem hasmenéssel amire a dokim azt mondta hogy biztos olyan kaját ettem mert hogy az én hasam atán nem keméynedet be.Én úgy éreztem 2 nap után haza engedett 40+4 napos terhesen.Aznap kezdõdöt megint a szkelési inger(bocsi máshogy nem tudom leírni de olyan volt mintha a fenekemnél akart volna kijönni a baba de nem lett volna nyílás)erre én nem akartam bemenni mondván engem nem küldenek mégeygszer haz mert ma engedtek el.Azt hitem csak jósló.Este 9-ig vártam mikor apósom felhívta a kórházat hogy a menye nem akar bemenni de ezek a tünetek vannak mit csináljunk:az mondták forró víz meg Magne b6:((Erre a kádba felerõsödött minden nagyon fáj a fenekem, hasma még mindig semmit nem éreztem, nem volt emény nem voltak idõszerû fájásaim.10kor mentõt hívtak hozzám mert már nem bírtam olyan bélgörcs szerû fájdalmaim voltak.Mentõs nagyon bunkó volt hogy miért 1 perces fájásokkal kell szólni siessünk mert nem fogunk beérni.Ht igaza lett majdnem mert a liftbe már ki akart jönni a fiam.....10:50kor már végeztekvelem kezembe a kisfiam, varratok stb.Ennyit arról hogy nem minden nõ ugyan azt érzi mint mások.Persze fogadott dokim épp családi összejövetelen volt így nem volt bentMásnap bejöt nézte a jelentést és csodálkozott õ is hogy nem voltak rutinszerû fájásaim.Én úgy szültem hogy semmi "vajúdásom"nem volt a mérhetetlen popsifájdalomon kívül.Én azóta mindenkinek azt tanácsoltam hogy bármi apró másfajta fájdalmat érezz inkább menjen be potyára minthogy ne kórházba szüljön meg:) ))Sok sikert és könnyû gyors szülést kívánok!!!2 éves anyukája:) ))
Menses görcshöz hasonló összehúzódás. Nekem a 33. héttõl volt napi 3-4 alkalommal ilyen, de keményedéseket, amik fájdalmatlanok voltak, már a 20. héttõl éreztem. (38. hétre szültem.)
Nekem kb. a 36. héttõl jelentkeztek. Mindig este, mikor már lefeküdtem és úgy éreztem, mintha lökésszerûen feszülne szét a medencém és a szemérem csontom. Sokszor azt hittem, hogy beindul a szülés, de max. fél óra múlva minden elmúlt. Végül 41. hetesen burokrepesztéssel indították be a szülést:(
A kérdező hozzászólása: 35 hetes vagyok és nekem is menses szerû görcseim vannak, én általában reggel érzem, a medencém is fáj. Keményedni 23 hetesen kezdtem. De akkor ezek szerint ez nem jelenti azt, hogy hamarosan szülni fogok? És 35 hetesen már normális, ha jóslókat érzek?
Normális ne aggódj! A hasadra/méhed környékére engedj ilyenkor meleg vizet; ha elmúlik akkor csak jósló :o)
A kérdező hozzászólása: Oké. Köszönöm! :)
utolsó vok:bocsi a kihagyott, elírt betükért:) ) Még annyi a kórházba mikor telefonáltak az ügyeletes dokival beszéltek akinél végülis szültem és õ is nagyon csodálkozott hogy maga telefonált xy helyrõl akinek csak jósló fájásai voltak??erre én igen:) )
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy végül nem lett semmi bajotok és még idõben beértetek a kórházba! A magzatvized mikor folyt el? Egyébként felhívtuk a kórházat, azt mondták, csak akkor menjünk be, ha a fájások szabályos idõközönként jelentkeznek és egyre erõsebbek vagy ha elfolyik a magzatvíz. Amúgy meg szerdán kell mennem dokihoz. Remélem még egyben leszünk! :)
14:51 vok:) )a fürdõ kádba:((igen sajna nekem is azt mondták, hogy csak akkor menjek, de hát így alakult.Sok sikert és még nagyon rér a pocaklakód hogy kibújjon:) )

Milyenek a joslo fájások, mik a tünetei (görcsöl, nyom, szur, zsibbad), hol érzem? Mikor jelentkeznek, mennyi van még vissza ha ilyet érzek?

35 hetes vagyok,tegnap görcsölt a forgom és kisugárzott a combomba is,végig zsibadt és görcsölt egész du. és még este is,ez már lehet joslofájás?

Legjobb válasz: Szia. a josló fájás is olyasmi mintha megakarna jönni hasonlóan a rendes fájáshoz.Neked szerintem valami ideget nyomhatott a baba és azt érezted de persze ez is lehet mindenkinél más.Egyébként nekem már 28 hetesen voltak rendszeres jósló fájásaim a fiammal és mégis majdnem túlhordtam a végén.

Szia. a josló fájás is olyasmi mintha megakarna jönni hasonlóan a rendes fájáshoz.Neked szerintem valami ideget nyomhatott a baba és azt érezted de persze ez is lehet mindenkinél más.Egyébként nekem már 28 hetesen voltak rendszeres jósló fájásaim a fiammal és mégis majdnem túlhordtam a végén.


Milyen pontosan a joslo fajas? Mikor lehet tudni h az az es nem igazi fajasrol van szo?

Tegnap ejjel nagyon fajt lent a pocak,mint amikor mensi jon. Derekfajas nem volt. Ma is neha ereztem h fajok. A font is befolyasolhatja?

Legjobb válasz: Persze, a jóslókat a front is befolyásolhatja. Úgy tudod a valódi fájást felismerni, hogy az nem múlik el rövid idõn belül, hanem rendszeres idõközönként jön és egyre erõsödik. Amikor érzed a fájásokat, feküdj le kis idõre vagy állj a zuhany alá és folyass magadra kellemesen meleg vizet, ha csak jóslók, akkor elmúlnak.

Persze, a jóslókat a front is befolyásolhatja. Úgy tudod a valódi fájást felismerni, hogy az nem múlik el rövid idõn belül, hanem rendszeres idõközönként jön és egyre erõsödik. Amikor érzed a fájásokat, feküdj le kis idõre vagy állj a zuhany alá és folyass magadra kellemesen meleg vizet, ha csak jóslók, akkor elmúlnak.

Ha a josló fájásban van rendszer (10 percenként jönnek tegnap óta), mikor lesz abból igazi fájás?

Legjobb válasz: Ha rendszeresen fáj és nem csökken sétára, zuhanyozásra sem akkor az nem jósló fájás.

Ha rendszeresen fáj és nem csökken sétára, zuhanyozásra sem akkor az nem jósló fájás.
Elsõ vagyok: nekem nem volt jósló fájásom, csak nyilalgatott de azt rendszeresen 10-15mp-ig, 10-20percenként. Azt mondták rá, hogy ez semmi. Még a szülés elõtti ctg-n is azt mondták, hogy nem lesz még baba aznap (du 5kor) Igazuk lett, hajanli 1kor született a lányom. Tehát a fájások bármikor átmehetnek igaziba, csak azt akartam mondani. Meg ha az idõ is itt van, akkor készülj fel! Szép szülét!
A kérdező hozzászólása: Hát, pont ezaz!Igazából nem fáj, csak a derekamba nyilal.
A kérdező hozzászólása: Tehát õk sem tudnak mindent!:) Ez megnyugtat.....
Ha rendszeres idõközönként jönnek, akkor az valóban nem jóslófájás. Próbálj zuhizni, helyet változtatni, ha visszajön többedszerre is, akkor irány a kórház. 14 hetes kislány anyukája.
ha rendszeresen jon az nem joslo fajas es ha egyre erosebb, akkor az mar szules!

Konkrétan mi az a jósló fájás? Mit kell érezni? Honnan tudom, h nem "igazi" fájás? 30hetes km

Legjobb válasz: A jósló olyan mint egy enyhe mensi görcs. Rövid ideig tart, enyhe. Az igazi fájás is ilyen lesz, ami megkülönbözteti, hogy rendszeres idõközönként fog jönni, és egyre erõssebb, egyre hosszabb fájás lesz. Sablon, de ne igzulj, tudni fogod:-)(de még ne tudd meg egy darabig!)

A jósló olyan mint egy enyhe mensi görcs. Rövid ideig tart, enyhe. Az igazi fájás is ilyen lesz, ami megkülönbözteti, hogy rendszeres idõközönként fog jönni, és egyre erõssebb, egyre hosszabb fájás lesz. Sablon, de ne igzulj, tudni fogod:-)(de még ne tudd meg egy darabig!)
A jósló is lehet nagyon erõs a vége felé, nekem olyan volt, ráadásul kb. ötpercenként jött hosszabb ideig, aztán egyszer csak elmúlt. De tényleg olyan érzés, mint amit a mensinél éreztél, azaz a hasad alján fáj. Azt szokták mondani, hogy onnan tudod eldönteni, hogy jósló, hogy beleülsz egy kád meleg vízbe, és ha annak a hatására elmúlik, na akkor csak jósló volt. Ha nem, akkor jön a baba. Egyébként érdemes figyelni arra is, hogy milyen gyakran jön. Ha már öt percenként fáj, és egy-egy fájás 45-50 másodpercig tart, akkor érdemes elindulni a kórházba (persze, ha messze laksz tõle, akkor elõbb).

Mik a joslo fájások mik tekinthető annak?

Legjobb válasz: Googleben keress ra sok informacio van hogy hogy lehet a joslot a sima fajastol megkulonboztetni.

Googleben keress ra sok informacio van hogy hogy lehet a joslot a sima fajastol megkulonboztetni.

A 38. hétben már érezni kellene a jósló fájásokat? Mit kell érezni?

Legjobb válasz: A jósló fájás az, mikor érzed, hogy méh összehúzódásaid vannak. de nem rendszeres, hanem egy-egy. de az szerintem már korábban is elõfordul, nekem legalábbis volt.

A jósló fájás az, mikor érzed, hogy méh összehúzódásaid vannak. de nem rendszeres, hanem egy-egy. de az szerintem már korábban is elõfordul, nekem legalábbis volt.
szia! nekem ilyenkor már iszonyatossan fájt a medencecsontom!!néha alig bírtam felkellni az ágyból!!nekem fájásaim nem voltak emiatt sajnos befektettek a kórházba és ugy kellet beindítani a szülést!!remélem könnyû szülésed lesz!grat a babához!!
Elképzelhetõ, hogy az! Én még csak 34 hetes vagyok, és már most vannak jósló fájások.

Mikortól kezdtétek érezni a jósló fájásokat? Végül mikor szültetek?

Legjobb válasz: 36.héttõl éreztem a jóslókat. 39+4 hetesen szültem.

36.héttõl éreztem a jóslókat. 39+4 hetesen szültem.
4. babámnál voltak csak jóslóim a 36. héttõl , de azok nagyon erõsek 80-100-as jóslókat mutatott az NST, minden esetben. Végül 40+5 napra szültem indították, császár lett a vége.
Nekem nem volt jóslóm, csak fájdalom nélküli keményedések az utolsó hetekben, általában este. Egyik nap jött (pont a kiírt napon, tehát számítottam rá) a szokásos esti keményedés, majd elment a nyákdugó, a keményedés fájdalmassá vált, egybõl 5 percesek lettek a fájások (csak maga a fájás rövidebb volt eleinte) és 9 órára rá szültem.
Nekem is voltak keményedéseim, 02.03.-ra voltam kiirva, 02.04.-én hajnal 4:40-tõl voltak màsnap reggelig jóslóim.5-én 10:52-kor megszületett a kislányom
Szia. Nekem a 30.héttõl jöttek a jóslók, persze akkor még alig érezhetõ módon.38 hetesen egyszer volt elég erõs jóslóm, akkor azt hittem, hogy szülés lesz, végül elmúlt.Lehet, hogy az autókázástól volt, mert ahogy kiszálltam az autóból elmúlt. Ettõl kezdve nem volt jóslóm.39+6 hetesen befeküdtem a kórházba..május 2-re voltam kiírva..2.áig egy deka jóslóm nem volt, nem is gondoltam, hogy még azon a héten megszülhetek..majd 2.án d.utántól nagyon erõs rendszertelen fájásaim voltak, 3.án éjszaka 3:40-kor elfolyt a m.víz, és 14:50-kor megszületett a kisfiam.40+3 hetesen.
37.-ik héttõl. 41+1 napra szültem oxitocinnal. :)
38-ik hét körül éreztem elég durván, de 5 nap túlhordás után indították..

Mi a jóslófájás? Mi történik ilyenkor, tágul a méhszáj? Mi a különbség a valódi és a jósló között?

Rendszeres 5 perces fájásaim voltak, és egyre er?södtek. Mire elkészültem, hogy indulok a kórházba, elmúlt. Ezt többször eljátszottuk 24 órán belül.

Legjobb válasz: A 2. babámat várom, az elsõvel soha nem éreztem joslófájást, azt se tudtam mi az. Most a 2. nál már 33. hét óta vannak, de ég és föld a kettõ:) A josló is kellemetlen, és néha én is azt hiszem nemsokára jönnek az igazi fájások, de aztán mégsem. Ha az igazi fájások jönnek, hidd el azt észre fogod venni:) Akkor bármit csinálhatsz, feküdhetsz, állhatsz, nem fog enyhülni, és egyre erõsebbek lesznek a fájásaid!

A 2. babámat várom, az elsõvel soha nem éreztem joslófájást, azt se tudtam mi az. Most a 2. nál már 33. hét óta vannak, de ég és föld a kettõ:) A josló is kellemetlen, és néha én is azt hiszem nemsokára jönnek az igazi fájások, de aztán mégsem. Ha az igazi fájások jönnek, hidd el azt észre fogod venni:) Akkor bármit csinálhatsz, feküdhetsz, állhatsz, nem fog enyhülni, és egyre erõsebbek lesznek a fájásaid!
Én ugyanígy jártam nemrég (szintén a másodikkal, igaz, nekem az elsõvel is voltak jóslók...)másfél órán át 5 percesek, aztán vége... Talán az segíthet, ha megnézed, meddig tart egy ilyen fájás: a jóslók általában max. 20mp-ig tartanak, a "rendeses" 40-60mp-ig, és ott már nincs kegyelem, nem múlik, bármit csinálsz (bárhogy helyezkedsz, ahogy az elõttem szóló is írta... Ha eljön az ideje, megérzed majd, nekem a rendes fájások sokkal erõsebbek voltak, és amikor eljött az elsõ, világosan tudtam, hogy ez nem csak olyan jósló...Türelmes várakozást! (azt nem írtad, hány hetes vagy)
Ez furcsa, mert ha rendszeres idöközönként jön, az már rendes fájás. Nem csak keményedtél? Az is kellemtlen, fájhat is, de nem mensi görcsös fájással.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! 37 hetes vagyok, volt már több szülésem, de ilyennel még nem találkoztAm. Nem igazán láttam különbséget, csak annyit, hogy egy idõ múlva megszûnt...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!