Találatok a következő kifejezésre: A jósló a (422 db)

Létezik, hogy 5 perces fájás a jósló? (2 fájás között kb.1 óra telt el) Milyen hosszú az időtartama egy jóslónak illetve egy. -egy rendes fájásnak? A 2 fájdalom közti időről már találtam infót, de azt, hogy mennyi egynek a hossza sajnos nem.

Legjobb válasz: Ha az ot percre a fajas hosszat erted es nem a kozotte eltelt idot, akkor az nem fajas es nem is ot perces. Egy rendes fajas a vajudas elejen 20-30 mp-ig tart, a vege fele a csucsban 40-50 mp. De ezt nagyon durva erossegu, ezert ezeket az apro idoket sem kell lebecsulni, epp eleg tuljutni rajta. Ha ot percig egyben tartott volna egy ilyen erossegu fajas, akkor szerintem ott kapok agyverzest a szuloszoban. Es irtad, hogy a fajasok kozotti idorol mar talaltal infot. Azert leirom: ha a ket fajas kezdete kozott 10 perc telik el, tehat 10 percenkent jon egy-egy fajas, akkor tiz percesekrol beszelunk. Ha ot percenkent jon egy-egy, akkor ot percesekrol beszelunk. Jah, es az igazi fajas azonkivul, hogy eros, meg az is jellemzo ra, hogy van egy csucspontja (mint az eros kemenyedeseknek). Kezdodik, erosodik, eleri a csucspontot, kicsit ott ragad, majd csokkenni kezd az intenzitas.

Ha az ot percre a fajas hosszat erted es nem a kozotte eltelt idot, akkor az nem fajas es nem is ot perces. Egy rendes fajas a vajudas elejen 20-30 mp-ig tart, a vege fele a csucsban 40-50 mp. De ezt nagyon durva erossegu, ezert ezeket az apro idoket sem kell lebecsulni, epp eleg tuljutni rajta. Ha ot percig egyben tartott volna egy ilyen erossegu fajas, akkor szerintem ott kapok agyverzest a szuloszoban. Es irtad, hogy a fajasok kozotti idorol mar talaltal infot. Azert leirom: ha a ket fajas kezdete kozott 10 perc telik el, tehat 10 percenkent jon egy-egy fajas, akkor tiz percesekrol beszelunk. Ha ot percenkent jon egy-egy, akkor ot percesekrol beszelunk. Jah, es az igazi fajas azonkivul, hogy eros, meg az is jellemzo ra, hogy van egy csucspontja (mint az eros kemenyedeseknek). Kezdodik, erosodik, eleri a csucspontot, kicsit ott ragad, majd csokkenni kezd az intenzitas.

A jósló minden esetben fáj? Nekem sokat keményedik a hasam 39 hetesen, de nem fáj.

Akkor ez is jósló? Nem is tudom fel fogom-e ismerni a szülés közeledtét!

Legjobb válasz: Nekem végig keményedett a hasam,már megszültem,de a mai napig nem tudom,mi az hogy jósló. Mikor jöttek a fájásaim már kórházban voltam,10 perces fájásra mondta a doki,hogy csak jósló,pedig az NST is mutatta a rendszeres fájásokat. Erröl ennyit,pár óra mólva meglett a babám. Azt mondják,a jósló olyan mint a rendes,csak nem rendszeres és nem olyan erös. Nekem a "rendes" mensi görcs volt,ami nem volt a terhességem alatt,ezek szerint nem volt jóslóm,csak keményedésem.

Nekem végig keményedett a hasam, már megszültem, de a mai napig nem tudom, mi az hogy jósló. Mikor jöttek a fájásaim már kórházban voltam, 10 perces fájásra mondta a doki, hogy csak jósló, pedig az NST is mutatta a rendszeres fájásokat. Erröl ennyit, pár óra mólva meglett a babám. Azt mondják, a jósló olyan mint a rendes, csak nem rendszeres és nem olyan erös. Nekem a "rendes" mensi görcs volt, ami nem volt a terhességem alatt, ezek szerint nem volt jóslóm, csak keményedésem.
szülés elött egy nappal görcsöltem meg leszakadt majdnem a derekmam...másnap este mentem szüli ennyi volt! én sem tom mi az a a "jósló fájás"...
Szia, én is csak keményedtem, fõleg amikor vezettem, szerintem tuti fel fogod ismerni azt a fájdalmat ami a szülés kezdetét jelzi, mert annyira más érzés, de lehet nem is fájással kezdõdik hanem elfolyik a magzatvíz! Könnyû és gyors szülést!
Nekem is olyan volt, mint az elsõnek, rendes jóslóim nem voltak. Délelõtt még hazaküldtek a kórházból, amikor már fájt, hogy ez még nem szülés, aztán 2-re már bent voltam megint 4 ujjnyira tágulva. Könnyû szülést Neked és sok boldogságot!
nekem azt mondta a védõnõ, hogy vannak, akiknek a jósló is olyan fájdalmas, mint a szülési fájás. A dokinak is mondtam, nos-pa-t javasolt, de mivel ez természetes folyamat, úgy voltam vele, hogy nem szedek rá semmit. Ezért félek én is, mert keményedéseim eddig is voltak, 3 napja pedig mensi szerû szinte egész nap + keményedések. Csak össze-vissza van. Ha számolom a másodperceket, akkor ezek olyan fél percig tartanak, ebbõl gondolom, hogy jósló. A szülési fájás 40-60 mp-ig tart és rendszeres. Egyébként a rendszerességrõl csak ennyit: az elsõ szülésemnél volt 2 db 10 perces, aztán 7 és 5 perces váltakozva, aztán 3 percesekre beállt az elsõ 10 perces fájástól számított 40 perc alatt. Az elsõ görcs olyan volt, hogy éjjel arra ébredtem fel 1-kor. A második után felkeltem, szaladtam hasmenéssel. Fürödtem, na akkor már csillagokat láttam. De még mindig nem voltam benne biztos, hogy elkezdõdött. Még a kórházba is úgy mentünk be, negyed 5-kor indultunk, h remélem, nem küldenek haza. Pedig akkor már bõ 3 ujjnyi voltam. negyed 6-ra beértünk, fél 7-kor megszületett a lányom. Én is izgulok, hogy észre veszem-e, de hát remélem. Csak legalább a magzatvíz folyna el, akkor egyértelmû. De ezek a fájások...várom, hogy rendszerezõdjenek, ezt szokták mondani. Meg parázok minden este, hogy hátha...aztán reggel mindig itthon ébredek fel :) egy 3. gyerekét váró 38 hetes

Mi az a jósló fájás? Milyen érzés?

Legjobb válasz: Nekem nem voltak görcseim hanem a fenekem fájt vagyis székelési ingerem volt csak.Kis történetet had osszak meg: Jártam minden hova:szülés felkészítõre,jógára...stb a létezõ összes helyre.Mindenhol azt mondták ha nem kemény a hasam nem görcsölök akkor sem jósló sem szülés jele nem valószínû.A szkelési ingerre is csak jóslót mondtak.Meleg vízzel kell a pocakot zuhanyoztatni vagy a derekat ha enyhüakkor jósló ha felerõsödik akkor vannak fájások.Bevágtam az egész tananyago:)) 40+2 naposan kórhába kerültem hasmenéssel amire a dokim azt mondta hogy biztos olyan kaját ettem mert hogy az én hasam atán nem keméynedet be.Én úgy éreztem 2 nap után haza engedett 40+4 napos terhesen.Aznap kezdõdöt megint a szkelési inger(bocsi máshogy nem tudom leírni de olyan volt mintha a fenekemnél akart volna kijönni a baba de nem lett volna nyílás)erre én nem akartam bemenni mondván engem nem küldenek mégeygszer haz mert ma engedtek el.Azt hitem csak jósló.Este 9-ig vártam mikor apósom felhívta a kórházat hogy a menye nem akar bemenni de ezek a tünetek vannak mit csináljunk:az mondták forró víz meg Magne b6:((Erre a kádba felerõsödött minden nagyon fáj a fenekem,hasma még mindig semmit nem éreztem,nem volt emény nem voltak idõszerû fájásaim.10kor mentõt hívtak hozzám mert már nem bírtam olyan bélgörcs szerû fájdalmaim voltak.Mentõs nagyon bunkó volt hogy miért 1 perces fájásokkal kell szólni siessünk mert nem fogunk beérni.Ht igaza lett majdnem mert a liftbe már ki akart jönni a fiam.....10:50kor már végeztekvelem kezembe a kisfiam,varratok stb.Ennyit arról hogy nem minden nõ ugyan azt érzi mint mások.Persze fogadott dokim épp családi összejövetelen volt így nem volt bentMásnap bejöt nézte a jelentést és csodálkozott õ is hogy nem voltak rutinszerû fájásaim.Én úgy szültem hogy semmi "vajúdásom"nem volt a mérhetetlen popsifájdalomon kívül.Én azóta mindenkinek azt tanácsoltam hogy bármi apró másfajta fájdalmat érezz inkább menjen be potyára minthogy ne kórházba szüljön meg:)))Sok sikert és könnyû gyors szülést kívánok!!!2 éves anyukája:)))

Nekem nem voltak görcseim hanem a fenekem fájt vagyis székelési ingerem volt csak.Kis történetet had osszak meg: Jártam minden hova:szülés felkészítõre, jógára...stb a létezõ összes helyre.Mindenhol azt mondták ha nem kemény a hasam nem görcsölök akkor sem jósló sem szülés jele nem valószínû.A szkelési ingerre is csak jóslót mondtak.Meleg vízzel kell a pocakot zuhanyoztatni vagy a derekat ha enyhüakkor jósló ha felerõsödik akkor vannak fájások.Bevágtam az egész tananyago:) ) 40+2 naposan kórhába kerültem hasmenéssel amire a dokim azt mondta hogy biztos olyan kaját ettem mert hogy az én hasam atán nem keméynedet be.Én úgy éreztem 2 nap után haza engedett 40+4 napos terhesen.Aznap kezdõdöt megint a szkelési inger(bocsi máshogy nem tudom leírni de olyan volt mintha a fenekemnél akart volna kijönni a baba de nem lett volna nyílás)erre én nem akartam bemenni mondván engem nem küldenek mégeygszer haz mert ma engedtek el.Azt hitem csak jósló.Este 9-ig vártam mikor apósom felhívta a kórházat hogy a menye nem akar bemenni de ezek a tünetek vannak mit csináljunk:az mondták forró víz meg Magne b6:((Erre a kádba felerõsödött minden nagyon fáj a fenekem, hasma még mindig semmit nem éreztem, nem volt emény nem voltak idõszerû fájásaim.10kor mentõt hívtak hozzám mert már nem bírtam olyan bélgörcs szerû fájdalmaim voltak.Mentõs nagyon bunkó volt hogy miért 1 perces fájásokkal kell szólni siessünk mert nem fogunk beérni.Ht igaza lett majdnem mert a liftbe már ki akart jönni a fiam.....10:50kor már végeztekvelem kezembe a kisfiam, varratok stb.Ennyit arról hogy nem minden nõ ugyan azt érzi mint mások.Persze fogadott dokim épp családi összejövetelen volt így nem volt bentMásnap bejöt nézte a jelentést és csodálkozott õ is hogy nem voltak rutinszerû fájásaim.Én úgy szültem hogy semmi "vajúdásom"nem volt a mérhetetlen popsifájdalomon kívül.Én azóta mindenkinek azt tanácsoltam hogy bármi apró másfajta fájdalmat érezz inkább menjen be potyára minthogy ne kórházba szüljön meg:) ))Sok sikert és könnyû gyors szülést kívánok!!!2 éves anyukája:) ))
Menses görcshöz hasonló összehúzódás. Nekem a 33. héttõl volt napi 3-4 alkalommal ilyen, de keményedéseket, amik fájdalmatlanok voltak, már a 20. héttõl éreztem. (38. hétre szültem.)
Nekem kb. a 36. héttõl jelentkeztek. Mindig este, mikor már lefeküdtem és úgy éreztem, mintha lökésszerûen feszülne szét a medencém és a szemérem csontom. Sokszor azt hittem, hogy beindul a szülés, de max. fél óra múlva minden elmúlt. Végül 41. hetesen burokrepesztéssel indították be a szülést:(
A kérdező hozzászólása: 35 hetes vagyok és nekem is menses szerû görcseim vannak, én általában reggel érzem, a medencém is fáj. Keményedni 23 hetesen kezdtem. De akkor ezek szerint ez nem jelenti azt, hogy hamarosan szülni fogok? És 35 hetesen már normális, ha jóslókat érzek?
Normális ne aggódj! A hasadra/méhed környékére engedj ilyenkor meleg vizet; ha elmúlik akkor csak jósló :o)
A kérdező hozzászólása: Oké. Köszönöm! :)
utolsó vok:bocsi a kihagyott, elírt betükért:) ) Még annyi a kórházba mikor telefonáltak az ügyeletes dokival beszéltek akinél végülis szültem és õ is nagyon csodálkozott hogy maga telefonált xy helyrõl akinek csak jósló fájásai voltak??erre én igen:) )
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy végül nem lett semmi bajotok és még idõben beértetek a kórházba! A magzatvized mikor folyt el? Egyébként felhívtuk a kórházat, azt mondták, csak akkor menjünk be, ha a fájások szabályos idõközönként jelentkeznek és egyre erõsebbek vagy ha elfolyik a magzatvíz. Amúgy meg szerdán kell mennem dokihoz. Remélem még egyben leszünk! :)
14:51 vok:) )a fürdõ kádba:((igen sajna nekem is azt mondták, hogy csak akkor menjek, de hát így alakult.Sok sikert és még nagyon rér a pocaklakód hogy kibújjon:) )

Ezek jóslók lehettek-? Tegnap éjszaka pár órán keresztül kb.10 percenként bekeményedett a pocakom. A hasam alja ilyenkor nagyon fájt. Már majdnem korház lett a vége, de szép lassan kezdett megnyugodni a pocakom.

38+1 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia! Igen ezek lehettek jóslók.Lehet hogy nyíltál is egy kicsit.Ha ilyen van akkor az a legegyszerûbb hogy kiderísd hogy szûlsz e vagy csak jósló hogy beûlsz egy kád meleg vízbe.Ha jósló akkor erre ellazulnak az izmaid és elmúlnak az összehúzódások.De ha tényleg a szülés indult be akkor ettõl csak megerõsödnek. 3. babáját váró kismama

Szia! Igen ezek lehettek jóslók.Lehet hogy nyíltál is egy kicsit.Ha ilyen van akkor az a legegyszerûbb hogy kiderísd hogy szûlsz e vagy csak jósló hogy beûlsz egy kád meleg vízbe.Ha jósló akkor erre ellazulnak az izmaid és elmúlnak az összehúzódások.De ha tényleg a szülés indult be akkor ettõl csak megerõsödnek. 3. babáját váró kismama
Valószínû, hogy jóslók voltak, bár nekem kb 20 percenként jöttek. Ha melegvizes zuhany vagy séta enyhíti, akkor pedig tutira csak jóslók.

Honnan tudom hogy a jósló nem jósló?

37+1 hkm vagyok els? babával :) Kicsit izgulok.

Legjobb válasz: Egyszerû. Elõször is a jósló általában nem csak keményedést jelent, hanem fájdalmat is. De, állítólag van, akinek nem fáj. Ok. Ülj be egy kád meleg (klassz meleg, de nem forró!) vízbe, egy analóg órát tegyél látható helyre. (Másodpercmutatósat.) Figyeled a keményedéseket. A hosszát, ás hogy milyen idõközönként jön. A jósló 20-30 mp-nél nem hosszabb, szabálytalan idõközönként van, vagy csak nagyjából azonos idõnként, és a vízben hosszabb rövidebb idõ alatt leáll. A szülési fájdalomnál egy fájás 40-60 mp hosszú, szabályos idõközökbe rendezõdik, nem áll le és sûrûsödik az idõ elõre haladtával.

Egyszerû. Elõször is a jósló általában nem csak keményedést jelent, hanem fájdalmat is. De, állítólag van, akinek nem fáj. Ok. Ülj be egy kád meleg (klassz meleg, de nem forró!) vízbe, egy analóg órát tegyél látható helyre. (Másodpercmutatósat.) Figyeled a keményedéseket. A hosszát, ás hogy milyen idõközönként jön. A jósló 20-30 mp-nél nem hosszabb, szabálytalan idõközönként van, vagy csak nagyjából azonos idõnként, és a vízben hosszabb rövidebb idõ alatt leáll. A szülési fájdalomnál egy fájás 40-60 mp hosszú, szabályos idõközökbe rendezõdik, nem áll le és sûrûsödik az idõ elõre haladtával.
A jósló fájásról tudni kell, hogy valójában nincs benne szünet.A rendes fájás az olyan, hogy érzel egy erõsebb görcsöt néhány mp.-ig, majd néhány percig semmit.Aztán újból és így tovább míg egyre kevesebb a perc amíg nem jön újabb fájás. Pl.egy óra alatt 4 görcs ezek a 20 perces fájások, 6 görcs 10 percesek és így tovább.A jósló fájásnál szinte folyamatosan azt érzed, hogy fáj valahol.Nem kevésbé fájdalmasak, mint egy igazi erõs fájás, de ezek visznek elõre. Az elsõ válaszíró javasolta a meleg vizet, feltétlenül próbáld ki, az egyik legfinomabb dolog ami jól tud esni olyankor.:)
A jósló az fáj, a keményedés nem. Ha érzed a jóslókat, zuhanyozz le kellemes, nem túl meleg vízben. Ha elmúlnak, akkor csak jósló volt (nyilván :D), ha erõsödnek, rendszerezõdnek, akkor kezdd el írni az idõket :)

Ezt nem értem, azt mondjátok a jósló fájás hasonló a mensigörcshöz, most 30. hetes vagyok, de nekem végig voltak ilyenek kb hetente. Akkor honnan fogom tudni hogy mikortól jósló?

Nagyon-nagyon félek!

Legjobb válasz: szia már kétszer szültem nekem is mondig voltak ilyen fájásaim mint kiderült a hüvelyi gomba miatt volt az egyész szerintem a josló fájásall ne foglakozz meg ne is várd mert az igazit nem fogod összetéveszteni semmivel az biztos ezek a fájások meg vannak de szerintem nagy fenekt nem kell keríteni nekik ha szülsz akkor erõs rendszeres fájásaid lesznek nekmem mind a kettõ kislánnyal 10 perces fájásokkal indult és meg sem fordult a fejembe hogy az josló fájás

szia már kétszer szültem nekem is mondig voltak ilyen fájásaim mint kiderült a hüvelyi gomba miatt volt az egyész szerintem a josló fájásall ne foglakozz meg ne is várd mert az igazit nem fogod összetéveszteni semmivel az biztos ezek a fájások meg vannak de szerintem nagy fenekt nem kell keríteni nekik ha szülsz akkor erõs rendszeres fájásaid lesznek nekmem mind a kettõ kislánnyal 10 perces fájásokkal indult és meg sem fordult a fejembe hogy az josló fájás
Nekem 5 hónaposan voltak menstruációs görcseim, akkor elmentem a dokihoz, de elötte egyébként én is azt hittem hogy normális, tesóm mondta h nem az.Akkor mondta az orvos is hogy nem szabadna görcsölni még, mert az ugyebár méhösszehúzodás.A jóslófájások csak pár héttel a szülés elött szoktak lenni.
Ne félj-.nekem 25 hetesen kezdõdtek éjszaka 3-6 perces fájások, és sajnos akkor nem ismertem fel, hogy koraszülés veszélye áll fenn, reggel bementem a kórházba, szerencsére le tudták állítani infivel, és most 37 hetesen már tudom tényleg rá kellett volna jönnöm, ezek olyan fájások!!Igazuk va
jaj, bocs, folytatva, igazuk van elõttem íróknak, nem érdemes a jóslóakat várni, mert utána , ég hetek lehetnek hátra.Az erõs görcsös összehúzódásokat meg meg fogod érezni, ha bizonytalan vagy majd benne, az sem baj, ha bemész megnéznek, és max hazajöhetsz, nem kell bizonytalanságban lenned, ne félj , minden rendben lesz, boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Kösz lányok :) Igazából akkor lennék már nyugodt, ha már ott feküdnék benn a valódi fájásokkal, de ez még remélem odébb van

Hogy tudom megkülönböztetni a jósló és a rendes fájást legkönyebben?

Ti mib?l tudtátok hogy az már nem jósló?Azt tudom hogy az id?t nézni kell de pl.a 10 perces fájás az 10 percenként jön és milyen hosszú?Meddig nézzem az id?t ha 1 óra alatt érünk be a kórházba?Úgy értem mennyit várjunk otthon?És a rendes fájás honnan indul?Hol fáj,az alhas vagy a teteje a hasamnak?Jóslóm az rengeteg van akkor nekem az egész hasam fáj,de a derekam nem mindig.Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Figyu, én azonnal tudtam, hogy ez nem jósló csak nem akartam elhinni, fõleg, hogy hajnali 3 óra volt. Tudni fogod hidd el! Valahogy más mint egy jósló. És nekem összevissza jöttek nem pont 10 percenként. Volt 18 perc meg volt 6 perc közte amikor kezdõdött de tudtam, hogy ez az.

Figyu, én azonnal tudtam, hogy ez nem jósló csak nem akartam elhinni, fõleg, hogy hajnali 3 óra volt. Tudni fogod hidd el! Valahogy más mint egy jósló. És nekem összevissza jöttek nem pont 10 percenként. Volt 18 perc meg volt 6 perc közte amikor kezdõdött de tudtam, hogy ez az.
Nekem azt mondta a szülésznõm, hogy ha nem tudom megkülönböztetni, akkor üljek be egy kád meleg vízbe. A jósló elmúlik a meleg víztõl, a valódi nem. igaza volt!

Gyakori enyhe menstruáció szerű hasfájás azt jelenti hogy elkezdett rövidülni a méhnyak? Ez a jósló fájás? 38. hétben járok.

Legjobb válasz: Szia! Általában jósló fájás, de nekem például így kezdõdött a szülés! Ha nem rendszeres, nem erõsödik, akkor jósló. Könnyû szülést!

Szia! Általában jósló fájás, de nekem például így kezdõdött a szülés! Ha nem rendszeres, nem erõsödik, akkor jósló. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Nem rendszeres, nem is erõsödik. Csak minden nap jelentkezik egy kicsit... Köszönöm a választ.
36. hét óta van mensis fájdalmam, és nagyon gyakori méhösszehúzódásom. Ennek ellenére még mindig itthon vagyok, zárt méhszájjal. Bár rövidült a méhnyak, és felpuhult a méhszáj is, de mégis egyben vagyunk. Szóval jelezheti azt, hogy elkezdett neked is rövidülni. Amúgy igen, ez jósló fájás. Épp ma 40 hetes kismama
Igen, ez a jósló fájás, de ettõl még nem biztos, hogy a méhnyak rövidülne. Nekem a 34. héttõl van ilyen, már egyre erõsebben (de nekem is szabálytalan), de még mindig teljesen zárt vagyok. 36 hetes kismama
Nekem pár napig volt ilyen, fõképp éjjel. Nekem nyílt tõle a méhszáj, 2 ujjnyira. 39+2-n pedig elfolyt a magzatvíz :)

Ez lenne a jóslo fajas? Vagy közel van a szülés?

Szorító érzés az alhasban 33 hetesen rendben van? Ez jóslo fajas lenne? Vagy 2-3napja van néha -még éjjel is felebredek rá- ilyen furcsa szorító érzés az alhasban ami kicsit a menstruációs fájdalomhoz , kicsit pedig az orgazmushoz hasonlít. (Bocsánat nem tudom jobban megfogalmazni) és a derekamba csucsosodik ki. De pár napja többször is megyek a wc-re. Nem hasmenés!! Csak sima széklet. Bár ennek örülök is :-) 4napja voltam orvosnál. Minden rendben van. Csak a külső méhszaj nyílt meg picit. A belső és a méhnyak is teljesen rendben volt. Ezek lennének a jóslo fajasok ?????? Nem korai még? ? Bár nagy a baba és sok a magzatviz is. .

Legjobb válasz: Szerintem ez még nem jósló. Szedd a magnéziumot. Egyébként nem lenne korai, nekem már a 22. héttõl voltak jóslók és csak a 43. héten szültem.

Szerintem ez még nem jósló. Szedd a magnéziumot. Egyébként nem lenne korai, nekem már a 22. héttõl voltak jóslók és csak a 43. héten szültem.
Nem azt érzed, hogy alul feszül a medencecsontod? Ilyenkor a szervezet már készülhet a szülésre, tágulnak lent a csontok- mármint távolodnak egymástól kicsit, és lehet ezt érzed. Én fõleg a 3. gyereknél mikor vártam, nem volt jósló fájásom, se semmilyen, de annyira éreztem, hogy a medencecsontom úgy feszül szét, tényleg mintha valami nyomná belülrõl (nem tudtam elképzelni, hogy a baba ennyire nyomja, annál sokkal jobban lehetett érezni) Ha derekadba is érzel fájdalmat, az már kérdéses lehet- több embertõl is hallottam sõt nekem a 2. szülésem volt ilyen, hogy csak annyit érztem, hogy úristen leszakad a derekam, és oda jöttek- csúcsosodtak ki nekem is a fájások, és olyan fura érzés volt- mi bementünk a kórházba és mire megvizsgált a doki már 3ujjnyi volt a méhszáj, nemegész 1, 5óra mulva már babáztam is. Persze nem ijesztgetni akarlak, mindneki szervezete más- ha nem vagy biztos a dolgoban, akkor inkább szólj a dokidnak, vagy menj be az ügyeletre, azért 33hetesen jobb helyen van a pici a pocakodban, mint idekint.
A kérdező hozzászólása: Szerdán megyek az orvosomhoz. Amúgy is olyan furcsa ez a terhesség. ..a gyerek mindjárt eléri a 3kg. Sok a magzatviz több hete (nem lett meg h.mi okozza) egyszerûen a sok víz nagy baba szaggatja szét a hasam. Az orvosom szerint kizart h.vegig huzzam.....:-(:-(:-(
Én is 33 hetes vagyok...nálam meg kevesebb a magzatvìz...tegnap mérték a picit 1950 g...nálad mekkora? Azt mondják én sem hùzom ki a végéig...boldog babavárást..
A kérdező hozzászólása: 2300gramm ..Nagy baba:-)
Kedves Kérdezõ! Azóta hogy érzed magad? Változott e valami?
A kérdező hozzászólása: A baba nõtt egy hatalmasat és sok a magzatviz. .az feszít ennyire. ..Nem tudják h.meddig bírja még a nyomást a burok. Most már heti 2x van kontrol..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az érdeklõdést! ! Nagyon rendes tõled:-):-)

Mennyivel fáj másképp az igazi fájás, mint a jósló? Ha mondjuk 10 perces fájásokkal kezdődik akkor meddig tart maga a fájás? Hogy "teszteljem" hogy ez igazi nem jósló?

Legjobb válasz: az igazi fájásnál maga a fájás kb. 45-50 mp. a fájások közti idõt az elsõ fájás elejétõl a köv. elejéig kell mérni. ha jósló még elmúlik egy zuhany hatására meg van hogy el is lehet aludni alatta de az igazi fájásoknál már nemigen- van ellenpélda-

az igazi fájásnál maga a fájás kb. 45-50 mp. a fájások közti idõt az elsõ fájás elejétõl a köv. elejéig kell mérni. ha jósló még elmúlik egy zuhany hatására meg van hogy el is lehet aludni alatta de az igazi fájásoknál már nemigen- van ellenpélda-
A kérdező hozzászólása: Aha...És a zuhanyzáson kivül vmi más tipp? Épülõfélben a fürdõ, és bajos egy kicsit a zuhanyzás....
Ha valóban szülési fájás azok idõvel rendszeresednek 10 perces után 5 perces és igy tovább. még egy.: ha valóban szülést jelzõ fájás akkor ha férjed mond egy viccet a fájás alatt nem fogsz nevetni rajta. késõbb rendszeres beállt fájás alatt már beszélni se.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!