Találatok a következő kifejezésre: A játszószőnyegen a kiságy (7 db)

A játszószőnyegen vagy a kiságy fölé helyezett figurák mikor zavarják a baba szemének állásást? Hogy kell elhelyezni a babát, hogy fölötte legyenek, előtte? Mikor ártalmas a kis szemének?

Legjobb válasz: Ha kifejezetten erre a célra gyártott játékot veszel, akkor csak jól tudod felszerelni, nem árt. Pl. a játszószõnyegen vagy vannak eleve lógó járékok, vagy lehet venni trapézon lógó játékot. Az felette van. A kiságyon lévõ forgó-lógó játékok szintén olyanok, hogy megfelelõ távolságra vannak a babától. Ne legyen túl közel és a feje felett sem (tehát ne kelljen felfelé néznie, tekeregnie, hogy lássa a játékot).

Ha kifejezetten erre a célra gyártott játékot veszel, akkor csak jól tudod felszerelni, nem árt. Pl. a játszószõnyegen vagy vannak eleve lógó járékok, vagy lehet venni trapézon lógó játékot. Az felette van. A kiságyon lévõ forgó-lógó játékok szintén olyanok, hogy megfelelõ távolságra vannak a babától. Ne legyen túl közel és a feje felett sem (tehát ne kelljen felfelé néznie, tekeregnie, hogy lássa a játékot).

Miért van kislányomban ennyi levegő? Olyan szépen ellene a játszószőnyegen, kiságyában, de ahogy nyomja a levegő a pociját mindig fel kel vennem.

Valami megoldás? Anti colicos üveget használunk!

Legjobb válasz: Remélhetõleg nem ellene hanem el lenne.... Bufiztesdmielott hasra teszed.

Remélhetõleg nem ellene hanem el lenne.... Bufiztesdmielott hasra teszed.
Szakjtsd meg az etetést akár többször is és böfiztesd meg, illetve mindenképp várd ki evés után amíg böfizik. Próbáld meg minél hamarabb adni az ételt, mielõtt sírna, mert sírás közben is rengeteg levegõ kerülhet a pocakjába. Illetve próbáld meg minél függõlegesebb testhelyzetben etetni, tartani, így könnyebben távozik a levegõ.
Hagyd egyedül, majd megszokja, hogy egyedül is elfoglalja magát.
Nekem vasárnap lesz egy éves és most értünk el odáig hogy már eljátszik egyedül is.Addig még a mosdóba se tudtam kimenni tõle.Az én fiam ugyan azt csinálta amit a tiéd, néha megörültem, de hidd el könnyebb lesz.
persze hogy nincs el, hisz tarsas leny, rajtatok kivul senkit nem ismer. Eloszor azert nincs el, mert nem tud mozdulni sem, igy elvarja, hogy szorakoztasd. Utana, mikor mar kezd mozogni, addigra jon a szeparacios szorongas. Most en itt tartok. De mar javul. 9, 5 honapos. Mellettem jatszik, mar ki tudok menni wcre nyavikolas nelkul. Az lenne a baj, ha nem venne eszre, hogy mar 15 perce elhagytad a szobat. Meg nagyon kotodik hozzad, adj neki idot.
az enyém 10 honaPOS, UGYANEZT A KÉRDÉST FELTETTEM ANNO IDE, DE N MFOGADTAM MEG A TANÁCSOKAT HOGY HAGYJAM EGYEDÜL, . SAJNÁLTAM HOGY SIRT, ÉS DÜHÖS VOLTAM MERT SEMMIVEL NEM HALADTAM ITTHON. FELVETTEM ÉS FÉLKÉZZEL PROBÁLTAM MINDNT CSINÁLNI. ROSSZUL TETTEM, MOST 10 HONAPOS ÉS SZINTÉN ORDIT HA LETESZEM PEDIG MÁR MÁSZIK, FELÁLL MINDEN MELLETT, NÉHA ELESIK, UGYANOTT TARTUNK MINT 2 VAGY 6 HONAPOSAN. TEDD LE NÉHA ÉS HAGYD EGYEDÜL AKKOR IS HA SIR.. MERT NEM LESZ KÖNNYEBB CSAK HA ELINDUL EGY KICSITR TALÁN.ÉN EBBEN REMÉNYKEDEM.
sok türelmet nektek a továbbiakban és próbáljátok elõszö 2 percre egyedül(persze mindig figyelni hogy õ ne vegyen észre)utána emelni az idõt mindig csak pár percet. Nekem bejött
Jajj, felnevettem ahogy olvastam, hogy nem csak én próbálok meg fél kezemben egy babát tartva fõzni, mosni, takarítani, pisilni :D Szerintem az egyik karom jóval hosszabb már, mint a másik :D Kitartást kívánok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igazából pár percig elvan a kicsi, illetve napszaktól is függ, hogy hány percig, de aztán kezdi a "cirkuszt" :(


Ha 4 hos babam elaludt a jatszoszonyegen, tegyem a kisagyba vagy hagyjam aludni?

Legjobb válasz: Hagyd had pihenjen!!!!Biztos mélyen alszik,és kényelmes neki. Csak ne legyen alatta játék.Az én 5.5 hós babám is szokott a játszószõnyegen aludni.

Hagyd had pihenjen!!!!Biztos mélyen alszik, és kényelmes neki. Csak ne legyen alatta játék.Az én 5.5 hós babám is szokott a játszószõnyegen aludni.
velem is rendszeresen megtörténik a dolog. most 4 hos õ is. én hagyom békén.
Én ha máshol aludt el a babám, akkor is mindíg betettem a kiságyába, hogy szokja meg az az alvás helye. És aludni ott kell.
hagyjad csak :) és örökítsd meg, nagykorába majd megmosolyogja :)
Szerintem is hagyd, én ott hagytam, olyan cuki volt...Visszasírom, mikor ott aludt, mert már nincs meg egy helyben:)
Szia!Az én lányom napközben mindig kinn alszik, csak este van a kiságyban-átalussza az éjszakát.Majd még akkor akarom ágyba rakni, ha rászokik a délutáni egy alvásra.4 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem odaírni, hogy 11 hetes a kislányom.
semmi baja, csak nagyon pici és marha fáradt! Ezért nem akar már játszani. Próbálj nyugodt játékokat csinálni vele este felé, kevés inger érje, kicsit lassits vele. Ha délután megkezdi a nyüszögést, akkor már ne tedd a játszöszõnyegre, mert akkor már a tulpörgés jeleit mutatja. Kitartás, ahogy nõ, jobban fogja birni a délutánokat.
szia! Fürdesd meg hatkor, fél hétkor, és tedd le aludni! csak fáradt, így jelzi, hogy elõbb szeretne lefeküdni!
Nálunk ez megszokott program, általában 6 után kezdi, úgyhogy mi fél 7 körül fürdetjük. Utána szopi ás alvás éjjel 1-2-ig. 11 hetes lesz
Ha szopik rakd cicire és altasd egy picit fürdés elõtt, vagy fürdesd meg korábban. Az én fiam is maga alakította ki a fürdést, ha már nagyon nyûgi volt fürdettük, nem kínoztuk tovább. Így most 7-kor fürdik, de van, hogy délután nem alszik, akkor fél 7-kor már visszük. Ha nem így teszek, a fürdést és az utána való öltözködést keservesen végigsírja.
A kérdező hozzászólása: Mi tápszeresek vagyunk. Megnyugodtam, hogy nincs nagy baj. Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Mi ilyen korban fél 7-kor fürcsiztünk, hozd elõrébb a fûrdetést.

Mit csináljak ha egyszerűen nem marad el a kiságyban játszószönyegen egyedül? Még 5 percet sem.7 hos

Legjobb válasz: Az én 5 hós babám is elvan 20-30 perceket egyedül bárhol. Azt olvastam, hogy a babók 10 percig képesek egy dologra koncentrálni, utána megunják. Így nálunk volt, hogy 10 percenként cserélgettem a játékokat a közelében, és így mindig volt valami újdonság. Próbáld meg, tedd a közelébe a kedvenc játékait. De mindenképp maradj a környéken, hogy lásson.

Az én 5 hós babám is elvan 20-30 perceket egyedül bárhol. Azt olvastam, hogy a babók 10 percig képesek egy dologra koncentrálni, utána megunják. Így nálunk volt, hogy 10 percenként cserélgettem a játékokat a közelében, és így mindig volt valami újdonság. Próbáld meg, tedd a közelébe a kedvenc játékait. De mindenképp maradj a környéken, hogy lásson.
Az elõzõ hozzászólással nem értek teljesen egyet. Nálunk kb. 4 hónaposan már elvolt egyedül is 10-15 percet, majd most, 6 hósan simán fél órát is a játszószõnyegén vagy a hintájában. Szerintem ez babafüggõ is. Talán hamar megunja egyhelyben, találj neki ki más helyet, nagyágyat játékokkal, saját ágyát játékokkal, hintát, pihiszéket, hogy nézhesse, hogy te mit csinálsz... Az sem megoldás, hogy állandóan kézben legyen, hiszen 7 hónaposan már "nagy" ahhoz, hogy cipeljük a fenekét és tegyük hozzá, hogy marha nehéz is, szó szerint fizikai munka. Szoktasd folyamatosan, hogy egyedül is ellegyen, szüksége van arra, hogy megtanuljon egyedül is játszani, ellenni. Persze ha sír nagyon, vedd fel, játsz vele picit, ülj le mellé, próbáld meg nem rögtön felvenni, hátha. Boldog babázást!
Foglalkozz vele, játsz vele, beszélj hozzá! Fogadd el, hogy nem tudja még lekötni magát, az majd jóval késõbb lesz, hogy néha eljátszogasson.

Néhány hetes a babám, most már mindenre figyel. Ti mit vennétek a helyemben: játszószőnyeget, vagy zenélő kiságyra szerelhető forgót?

Legjobb válasz: Az enyém jobban szereti a játszószõnyeget...az elején csak nézelõdött és most már piszkálódik is :)

Az enyém jobban szereti a játszószõnyeget...az elején csak nézelõdött és most már piszkálódik is :)
szõnyeget!azon tud késõbb forogni is, megfogni , bekapni stb
Mindkettõt. A zenélõ forgó inkább most jó, a játszószõnyeg meg késõbb, amikor már meg is fogja a dolgokat.
mindkettõt imádja még mindig, már 6 hónapos.
ez a két dolog az ami szerintem "kell" egy babának, most ez a 2 játék nem egy akkora kiadás. enyém pár napos korától "használta" a körforgót és 3 hónapos korától a játszószõnyeget. a földre tettem, így biztonságban volt, erõsödött az izomzata és hamar el is kezdett forogni, 5 hónaposan kúszni, de nagyon sokáig használtuk a játszószõnyeget.
elõzõ vagyok. úgy értem az elsõ mondatomat, hogy a többi játékot, zenélõ hintát meg rezgõ pihiszéket meg csodajátékokat tartom feleslegesnek és ezekhez képest nem egy akkora kiadás. bocs, hogy hülyén fogalmaztam, nem a pénztárcádban akartam kutakodni! :)
Szerintem játszószõnyeget. A kiságyban a forgó azért nem volt jó mert elvonta figyelmét az alvásról, a járókában meg mert annyira meg nem volt érdekes, szóval ott meg unta. Én levettem, szerintem fölösleges. Ha mégis veszel, olyat vegyél ami minél színesebb, és fölösleges motorosat venni, elég a felhúzós is, tovább úgysem nézi mint amíg lejár. A játszószõnyegbõl meg szerintem olyan jó, amirõl le lehet venni a játékívet, és anélkül is használható.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!