Találatok a következő kifejezésre: A játszócumi az (12 db)

A cumisüveget meg a játszócumit az első használat előtt ki kell főzni és csak utána lehet betenni mikrós sterilizálóba?

Vagy elég kif?zés nélkül a sterilizálóba tenni? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem kifõzés nélkül tedd a sterilizálóba.

Szerintem kifõzés nélkül tedd a sterilizálóba.

Van lényegi különbség a játszócumi és az éjszakai cumi között?

Legjobb válasz: Van etetõcumi és játszócumi. Ami nem evésre való az mind játszócumi, amit éjszakára adsz az is az. Bár nekünk sosem volt külön éjszakai vagy alvós cumink. Volt egy kedvenc és az kellett amíg el nem fogyott. Aztán vettem újat, ugyanolyant.

Van etetõcumi és játszócumi. Ami nem evésre való az mind játszócumi, amit éjszakára adsz az is az. Bár nekünk sosem volt külön éjszakai vagy alvós cumink. Volt egy kedvenc és az kellett amíg el nem fogyott. Aztán vettem újat, ugyanolyant.
Szerintem nincs. Max annyi, hogy az éjszakai világít a sötétben. De maga a cumi ugyan olyan, a formája, és az anyaga is.

Melyik az a játszócumi?

Melyik az a cumi, amelyiknek nincsen fogantyúja és lényegében bele lehet vele nyúlni a baba szájába, mert egyben van a pereme a cumival? Láttam egy párszor, de most jutottam el odáig, hogy szeretnék venni és nem találok ilyet sehol.

Legjobb válasz: Képet esetleg nem tudnál linkelni róla? Mert így elég nehéz kitalálni.

Képet esetleg nem tudnál linkelni róla? Mert így elég nehéz kitalálni.
A kérdező hozzászólása: Úgy én is megtalálnám, de nem képen láttam. Baba szájában. Nem ismerõsömé, hogy esetleg meg tudnám kérdezni.
A kérdező hozzászólása: Itt egy hasonló... http://www.alibaba.com/product-gs/476950888/Liquid_Silicone_..


Az baj ha kifőzés után a játszócumiban vízcseppek maradnak? (sehogy nem tudom eltüntetni belőle őket)

Új cumit vettem a kislányomnak, az imént kif?ztem de vízcseppek maradtak benne amiket sehogy nem tudok eltünteni akárhogy nyomkodom a cumit...Mit tanácsoltok? Édesanyám mondta, hogy nem szabad, hogy víz maradjon benne.

Legjobb válasz: Elsõ baba? :) Ennyire nem kell rágörcsölni erre,nem lesz két csepp víztõl semmi baja. Amúgy ha kirakod száradni,hamar leszárad.

Elsõ baba? :) Ennyire nem kell rágörcsölni erre, nem lesz két csepp víztõl semmi baja. Amúgy ha kirakod száradni, hamar leszárad.
A kérdező hozzászólása: Igen, elsõ... Nem vagyok egyébként szívbajos anyuka, de ha a higiéniáról van szó ... 10x mosok kezet, cumisüveg, cumi 100%-osan steril...stb. Tudom, butaság de ezen a téren tényleg parázós vagyok. :)
Nem, nem baj. Én csak lemosni szoktam néha, de akkor is bele megy. Nem teljesen zárt, ezért tud belõle a levegõ is kimenni, amikor szopizza. Kiszárad egy idõ után.
Az elsõnél én is mindent sterilizáltam, ha leestett a frissen mosott ruha a földre újra kimostam, minden használat után sterilizáltam a cumikat, cumisüvegeket, stb. az lett az eredménye, hogy amikor elkezdett kúszni, akkor olyan szájfertõzést kapott, hogy nyelni alig tudott. A másodiknál már nem követtem el ezt a hibát, ha a rágóka, cumi leesett a földre, megmostam/megmosom csapvíz alatt és adon neki leszárítás nélkül, neki nem volt szájfertõzése.
:) Nekünk még nem volt olyan cumink, amibe ne menne bele. A nyála is mindig belemegy, mikor fogzik, akkor nyomogatva mosom el, vizet engedve bele, és kinyomva, és utána fõzöm ki. Nem lesz tõle baja, pláne hogy forralt víz ment bele. De tedd meleg helyre, hamar kiszárad.
Ez most komoly?:) Az utolsó válaszoló jól írta, forralt víz van benne. Mivel fõzted, bármi ami benne van (nyál, víz) ugyanolyan hõmérsékletû , mint a körülötte lévõ forrásban lévõ víz, így egyértelmûen steril az egész cumi. Ez a forralás lényege.
Mi Nukot használunk és abból simán ki lehet nyomni a vizet. Fõleg, ha már egy ideje használatban van, mert ilyenkor a "füle" körüli szilikon vagy gumiszegély felpuhul és a kis repedéseken át ki is jön a víz, nemcsak bemegy.

Mi az a játszócumi?

Legjobb válasz: Az a cumi, ami nem az üveghez van, hanem csak úgy szopogatni.

Az a cumi, ami nem az üveghez van, hanem csak úgy szopogatni.

A játszócumi leszoktatja a mellemről? Mekkora ennek az esélye? Mennyi idő alatt alakulhat ki?

Ha játszócumit használok, előbb-utóbb nem fogja szopizni a mellem? Elfelejt szopizni? Körülöttem sok cumis baba volt van, de még nem hallottam hogy nem fogadja el a mellett. 2 hónapos a babám.

Legjobb válasz: Emiatt nem fog leszokni. De ne hagyd a melleden, ha már jól lakott és alszik rajta. Tedd be az ágyába, és hagyd ott. Akkor is, ha még egy kicsit nyöszörög. Ne a cici legyen a cumija.

Emiatt nem fog leszokni. De ne hagyd a melleden, ha már jól lakott és alszik rajta. Tedd be az ágyába, és hagyd ott. Akkor is, ha még egy kicsit nyöszörög. Ne a cici legyen a cumija.
Én kb. két hetes adtam a babámnak játszócumit, mert dõlt a tejem és õ pedig komfortszopizni akart, aminek többször sugárban hányás lett az eredménye. Én ráadásul bimbóvédõvel szoptattam, mert befelé forduló volt a mellbimbóm, ami ráadásul le is volt tapadva. Most 9 hónapos, még mindig 90-95%-ban szopizik, 6 hónaposan hagytuk el a bimbóvédõt, a játszócumit azóta is használja, alváshoz, nagyon ritkán megnyugtatásra is. Különben én "Minden nyikkre cicit adok" neki és hagyom és hagytam is, hogy azon aludjon el. Nem is értem, hogy ilyen kis picikéket minek kell "trenírozni". Hidd el, 8-9 hónaposan már örülni fogsz, ha 10 percen nyugton szopik, mert minden érdekli, kíváncsi, nem fog a melleden lógni, ne aggódj! Soha nem jön vissza ez az idõszak, szeretgesd annyit , amennyit szeretnéd, NEM FOGOD TUDNI ELKÉNYEZTETNI!!!
Ezt a - ne hagyd elaludni a melleden - dolgot kifejthetné valaki mert olyan értelmetlen leírva is. Most komolyan. Baba eszik, jóllakik, elbágyad, becsukja a szemeit, jólesõen elalszik. Mikor tudod azt hogy éppen még nem alszik? Ahogy lecsukja a szemeit? Merthogy még akkor a szájában van a mellbimbó. Minden alkalommal ki kellene venni a szájából mikor a legjobban ellazult, és fölemelni? Ezt javasolta a védõnõm is régen, mikor rákérdeztem csak öööizéénemtudom. A legtermészetesebb dolog hogy a mellen elalszik egy baba.

Mi a különbség az altatócumi és a sima játszócumi között?

Legjobb válasz: Ami a formáját illeti,semmi.Nekünk az "altatócumi" foszforeszkálós,h megtaláljam a sötétben.Ennyi.De pl.a németeknél "nyugtatócuminak" hívják (beruhigungssauger)2 gyerekes anyuka

Ami a formáját illeti, semmi.Nekünk az "altatócumi" foszforeszkálós, h megtaláljam a sötétben.Ennyi.De pl.a németeknél "nyugtatócuminak" hívják (beruhigungssauger)2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

A játszócumi vagy az ujjszopás a jobb/rosszabb?

Legjobb válasz: Szia.Szerintem eggyik sem jobb a másiknál.Növéremnek a kisfia az újját szopja,és ugyan úgy nehéz leszoktatni róla,mint a cumiról a lányát. 40hetes kismama.

Szia.Szerintem eggyik sem jobb a másiknál.Növéremnek a kisfia az újját szopja, és ugyan úgy nehéz leszoktatni róla, mint a cumiról a lányát. 40hetes kismama.
Szerintem a cumi jobb.
Ha már választani lehetne, akkor inkább a cumi. Arról könnyebben le lehet szoktatni, mint az ujjszopásról. Ismerek olyat a környezetben, aki még 10 évesen is szopta az ujjacskáját. Viszont mind a kettõ árt a fogaknak. Rosszul, szabálytalanul nõhetnek a gyermek fogai.
Én a cumit részesítem elõnyben. A lányomnak megvettem, nem használta, de az újját sem szopta. Viszont a fiammal nem merünk elindulni cumi nélkül, mert nappal mindig azzal alszik. Szerintem errõl könnyebb lesz leszoktatni, mert ugye az újja mindig ott van, ezt meg el lehet dobni.
Legjobb ha egyiket sem szopja. Az én gyerekeim nem kaptak cumit és az ujjukat sem szopták. Igény szerint szoptattam és ez kielégítette a komfortszopási igényüket is. Nem törvényszerû, hogy kell nekik ilyesmi. Nem jó rászoktatni valamire, amirõl tudjuk, hogy szenvedélyévé válik majd elvesszük tõle. Szerintem ez szívtelenség. Sokkal jobb ha inkább te nyugtatod meg aki mindig a rendelkezésére állsz és 2-3 év múlva sem kell lemondania rólad!

Az újszülötteket tényleg összezavarja ha játszócumit adok neki meg ha cumisüvegből kap néha anyatejet? Ezt mondta a védőnő. Hogy nem szabad keverni a szoptatást ezekkel. De akkor mikortól lehet adni neki játszócumit?

Legjobb válasz: Lányom régóta eszik cumis üvegböl mert nem akarta kiszivni a mellemböl a "kevés tejet", csak addig volt jó még dölt belöle utána neki ált visitani. Hajnalba még cicit kap.

Lányom régóta eszik cumis üvegböl mert nem akarta kiszivni a mellemböl a "kevés tejet", csak addig volt jó még dölt belöle utána neki ált visitani. Hajnalba még cicit kap.
6 hetes kislányom születése óta minden éjjel cumisüvegbõl kapja a tejet, nappal szopizik. Kb 2 hetes kora óta használja a játszócumit is, ha szüksége van rá. Minket abszolút nem zavart be, de gondolom ez baba függõ is.
a fiam kezdetektol kapott cumit es cumisuvegbol vizet, olykor teat, ha fajt a hasa, vagy nagyon meleg volt nyaron. nekem nem zavarta meg, sot, cumi helyett lassan a sajat ujjat/ujjait/oklet rezesiti elonyben. most mar nem szoptatom mert elment a tejem de korabban semmi gond nem adodott. ha tartasz megis ettol akkor valaszd a tommee tippee kifejezetten erre a celra gyartott cumisuveget.
Szerintem nagyon ritka, hogy egy babát a játszócumi megzavarjon. A cumisüveg talán könnyebben bezavarhat, ezt nem adok én sem, de játszócumit igen.
Jovo heten lesz egy eves a lanyom es reggel, este uvegbol kapja a tapot. Ket hetes kora ota hasznalunk cumit es uveget...meg mindig szopik. Nalunk nem zavart be, de ez nem jelenti azt, hogy nalatok sem fog.
Kislányom másfél éves koráig szopizott, 1 hetes korától volt játszócumija. A cumisüveg azért más egy kicsit, mert ott az a baj, hogy abból sokkal könnyebben ki tudja szívni a tejet, mint a cicibõl, de ha csak ritkán kap (nem napi rendszerességgel)cumisüvegbõl, szerintem semmi nem történik.
A cumisüveg összezavarhatja - legalábbis sok helyen olvastam én is, hogy egyrészt másképp kell szívnia, mint a cicit (más technikával), ezért cumizavar alakulhat ki, másrészt abból állandóan jön a tej, így a kényelmesebb babák átszokhatnak. Mondjunk nálunk pont fordítva történt: Kórházba kerültem gyermekágy alatt, a fiam 2 hétig tápszeres volt, de utána visszaszokott csak cicire (bár egy hónapba került míg újra utolértem), mert a tápszert utálta. Ízlések és pofonok (!), de játszócumit szerintem felesleges adni, hamar meg fogja találni az ujját - és az nem veszik el éjszaka, nem esik ki a babakocsiból vagy nem hagyjátok otthon, nem követeli játék közben is és nem kapsz frászt, ha rágja fogzáskor.
Igen megzavarhatja. A szopási technikát a babának meg kell tanulnia. Ha cumit kap, akkor ezt megzavarhatja és ez a késõbbiekben problémákat okozhat. Pl. a mellbimbó kisebesedését, és a szopizásról való korai leszokást. Lehet késõbb eszedbe sem jut, hogy a cumi miatt nem eszik rendesen, csak azt hiszed kevés a tejed, mert sokszor akar szopizni, stb. közben pedig csak nem tud megfelelõen szopizni és nem lakik jól... aztán jön a pótlás, a tej apadni kezd és vége a szoptatásnak. A baba cumi nélkül születik, alapvetõen nincs szüksége rá. Biztos ami biztos az én babámnak is vettünk cumit, de nem fogadja el egyáltalán, csakúgy mint a két nagyobbik fiam... Természetesen vannak kivételek és nem adódik probléma a játékcumi miatt, de ezt sosem lehet elõre tudni! Minden esetre minél késõbb adj neki cumit, ha ragaszkodsz hozzá amikor a szopizás már minden nehézség nélkül megy! :)
nálunk nem volt játszocumi , mert lányom megtalálta az ujját magának, cumisüvege volt-van de ciciböl is simán evett , cumisüvegböl is .

Milyen márkájú játszócumit használtok és miért azt a márkát?

Legjobb válasz: Mi a NUBY-ra esküszünk, a MAM-ot kiköpte, miután kaptunk egy ilyet. Altatásra használjuk csak, és ha elfogadja tudom, hogy álmos, elalvás után 10 perccel köpi is ki.:-) Kedves elsõ: Olvasd el a kérdést, nem azt kérdezte használtok e játszócumit, hanem azt hogy milyet! a kérdésre kéne válaszolni. Bocsi.

Mi a NUBY-ra esküszünk, a MAM-ot kiköpte, miután kaptunk egy ilyet. Altatásra használjuk csak, és ha elfogadja tudom, hogy álmos, elalvás után 10 perccel köpi is ki.:-) Kedves elsõ: Olvasd el a kérdést, nem azt kérdezte használtok e játszócumit, hanem azt hogy milyet! a kérdésre kéne válaszolni. Bocsi.
Semmilyet nem használtunk. Felesleges. És borzalmas, amikor kisgyerekek a szájukban cumival járkálnak.
Avent cumit kapott legelõször, ezután már semmilyen más típust nem fogadott el. Fehér/átlátszós, jó nagy fogantyúval..:) Nagyon hamar megtanulta betenni-kivenni. Most 4 hónapos, igazából alváshoz kell csak.
Kaptunk egy chicco cumit, azt használta kisfiam kb. 8 hónapos koráig, addig is csak elalváshoz. Utána nem kellett neki, az ujját használja (szintén csak elalváskor).
3 féle cumink is van épp: MAM (tetszett a kialakítása és cuki a mintája), Avent (szereti, mert jó hosszú a cumi része), Babylove-DM (olcsó, és jó minõségû szerintem. Állandóan elhagyjuk a cumikat, ezért mostanában csak ilyet veszek az ára miatt.)
Mam márkájut használunk, mert mindkét oldala egyforma és így sose dugja be fordítva éjjel magának. Ugye már nagyon korán megtanulta használni egyedül és a Nuk-ost mindig fordítva tette be. Sõt a mam-nak van éjszaka világítós fajtája, azt meg éjjel megtalálja a sötétben is :-). Na meg tényleg szépek és divatosak is, de elsõsorban nem emiatt vettük meg...
Mebby latex. Nagyon ormotlanul nez ki, de mindhol puhi latex. Barhogyan tudja ragcsalni a fiam, es egybe van ontve, nincs res a szopis resz es a cumitest kozott, igy nem megy bele kosz, nyal, viz.
Annyira idióta az aki elvan szállva attól, hogy a gyereke nem cumizik....minek kell azon kiakadni, hogy sokan cumiznak? Én a mai napig szoptatok, semmi cumizavar nem alakult ki, de te persze ebben tudatlan vagy kedves elsõ:) Válasz: NUK-os a cumi!
MAMM-osat! :)
Szia! Fiacskámnak MAM-os van, a kismama csomagban volt. Azóta kapott a nagyitól egy másik fajtát is, de azt csak dobálásra használja. :) )
bebe confort, mert nagyon sok a szellõzõ lyuk rajta, így a nyáltól nem lesz piros a szája..
Kérdésedre válaszolva: a fiamnál MAM márkájút használtam, mert nagyon nagy a választék (több szín és többféle mintával, a forma korosztályonként változik) :) . Most a lányomnak is megvettem ugyan azt a márkát, de õt nem érdekli a cumi, csak altatás erejéig igényli.
Avent, úgy van kialakítva, hogy a fogakat ne deformálja el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!