Találatok a következő kifejezésre: A játszócumi a szoptatást (2 db)

A játszócumi zavarja a szoptatást?

A véd?n?m teljesen beparáztatott. Sajnos a lányom elég cumifügg? és szoptatni szeretnék, amíg lehet. Tényleg megzavarja a cumi a szopóreflexet?

Legjobb válasz: A cumiból való etetés okozhat problémát a szoptatásban. Itt olvashatsz róla. http://www.lll.hu/node/6 A játszócumi, szerintem egy igény szerimt szoptatott babának felesleges. Az én gyerekeimnek nem volt. De ezt minden anyuka maga döntse el. :))

A cumiból való etetés okozhat problémát a szoptatásban. Itt olvashatsz róla. http://www.lll.hu/node/6 A játszócumi, szerintem egy igény szerimt szoptatott babának felesleges. Az én gyerekeimnek nem volt. De ezt minden anyuka maga döntse el. :) )
Szerintem nem! Az én gyerekeim is cumiztak és semmi hátulütõje nem volt a szoptatásra nézve! A védõnõk néha nagyon okosnak hiszik magukat, pedig némelyiknek gyereke sincs csak a könyvbõl tanultakat szajkózza!
Ez teljesen gyerekfüggõ! A legtöbb szakirodalom és szakember a szoptatás korai leszokásának egyik okaként említi a cumi használatot. Vagyis ez egy lehetséges ok, de nem elégséges feltétel. Attól, hogy cumit(játszó) használsz, nem feltétlenül fog a szopásról leszokni. A keresztlányom születése óta kapott játszócumit, a kisfiam 2 hónapos volt, amikor kapott, és egyiknél sem okozott gondot a szopásnál. Minden gyerek más, és akármilyen pontosak is a szakirodalmak, nem lehet a gyerekeket egy kalap alá venni.
Az én kisfiam ma 4 hetes, és a játszócuminak köszönhetöen tanult meg szopizni.Nem lett függö és csak akkor adom oda, ha nagyon nyügöl, evés elött míg pelus csere van, vagy ha nehezen tud elaludni......gyakran nem kell és kitolja a nyelvével. A cicit nagyon szereti, úgyhogy nem megy a szoptatás róvására.

Az újszülötteket tényleg összezavarja ha játszócumit adok neki meg ha cumisüvegből kap néha anyatejet? Ezt mondta a védőnő. Hogy nem szabad keverni a szoptatást ezekkel. De akkor mikortól lehet adni neki játszócumit?

Legjobb válasz: Lányom régóta eszik cumis üvegböl mert nem akarta kiszivni a mellemböl a "kevés tejet", csak addig volt jó még dölt belöle utána neki ált visitani. Hajnalba még cicit kap.

Lányom régóta eszik cumis üvegböl mert nem akarta kiszivni a mellemböl a "kevés tejet", csak addig volt jó még dölt belöle utána neki ált visitani. Hajnalba még cicit kap.
6 hetes kislányom születése óta minden éjjel cumisüvegbõl kapja a tejet, nappal szopizik. Kb 2 hetes kora óta használja a játszócumit is, ha szüksége van rá. Minket abszolút nem zavart be, de gondolom ez baba függõ is.
a fiam kezdetektol kapott cumit es cumisuvegbol vizet, olykor teat, ha fajt a hasa, vagy nagyon meleg volt nyaron. nekem nem zavarta meg, sot, cumi helyett lassan a sajat ujjat/ujjait/oklet rezesiti elonyben. most mar nem szoptatom mert elment a tejem de korabban semmi gond nem adodott. ha tartasz megis ettol akkor valaszd a tommee tippee kifejezetten erre a celra gyartott cumisuveget.
Szerintem nagyon ritka, hogy egy babát a játszócumi megzavarjon. A cumisüveg talán könnyebben bezavarhat, ezt nem adok én sem, de játszócumit igen.
Jovo heten lesz egy eves a lanyom es reggel, este uvegbol kapja a tapot. Ket hetes kora ota hasznalunk cumit es uveget...meg mindig szopik. Nalunk nem zavart be, de ez nem jelenti azt, hogy nalatok sem fog.
Kislányom másfél éves koráig szopizott, 1 hetes korától volt játszócumija. A cumisüveg azért más egy kicsit, mert ott az a baj, hogy abból sokkal könnyebben ki tudja szívni a tejet, mint a cicibõl, de ha csak ritkán kap (nem napi rendszerességgel)cumisüvegbõl, szerintem semmi nem történik.
A cumisüveg összezavarhatja - legalábbis sok helyen olvastam én is, hogy egyrészt másképp kell szívnia, mint a cicit (más technikával), ezért cumizavar alakulhat ki, másrészt abból állandóan jön a tej, így a kényelmesebb babák átszokhatnak. Mondjunk nálunk pont fordítva történt: Kórházba kerültem gyermekágy alatt, a fiam 2 hétig tápszeres volt, de utána visszaszokott csak cicire (bár egy hónapba került míg újra utolértem), mert a tápszert utálta. Ízlések és pofonok (!), de játszócumit szerintem felesleges adni, hamar meg fogja találni az ujját - és az nem veszik el éjszaka, nem esik ki a babakocsiból vagy nem hagyjátok otthon, nem követeli játék közben is és nem kapsz frászt, ha rágja fogzáskor.
Igen megzavarhatja. A szopási technikát a babának meg kell tanulnia. Ha cumit kap, akkor ezt megzavarhatja és ez a késõbbiekben problémákat okozhat. Pl. a mellbimbó kisebesedését, és a szopizásról való korai leszokást. Lehet késõbb eszedbe sem jut, hogy a cumi miatt nem eszik rendesen, csak azt hiszed kevés a tejed, mert sokszor akar szopizni, stb. közben pedig csak nem tud megfelelõen szopizni és nem lakik jól... aztán jön a pótlás, a tej apadni kezd és vége a szoptatásnak. A baba cumi nélkül születik, alapvetõen nincs szüksége rá. Biztos ami biztos az én babámnak is vettünk cumit, de nem fogadja el egyáltalán, csakúgy mint a két nagyobbik fiam... Természetesen vannak kivételek és nem adódik probléma a játékcumi miatt, de ezt sosem lehet elõre tudni! Minden esetre minél késõbb adj neki cumit, ha ragaszkodsz hozzá amikor a szopizás már minden nehézség nélkül megy! :)
nálunk nem volt játszocumi , mert lányom megtalálta az ujját magának, cumisüvege volt-van de ciciböl is simán evett , cumisüvegböl is .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!