Találatok a következő kifejezésre: A játszócumi a (38 db)

Van lényegi különbség a játszócumi és az éjszakai cumi között?

Legjobb válasz: Van etetõcumi és játszócumi. Ami nem evésre való az mind játszócumi, amit éjszakára adsz az is az. Bár nekünk sosem volt külön éjszakai vagy alvós cumink. Volt egy kedvenc és az kellett amíg el nem fogyott. Aztán vettem újat, ugyanolyant.

Van etetõcumi és játszócumi. Ami nem evésre való az mind játszócumi, amit éjszakára adsz az is az. Bár nekünk sosem volt külön éjszakai vagy alvós cumink. Volt egy kedvenc és az kellett amíg el nem fogyott. Aztán vettem újat, ugyanolyant.
Szerintem nincs. Max annyi, hogy az éjszakai világít a sötétben. De maga a cumi ugyan olyan, a formája, és az anyaga is.
Mert valamiért nem izlik neki, túl nagy/kicsi/rossz formájú stb.
Én úgy vettem cumit, hogy melyiknek a formája/vastagsága hasonlit leginkább az én mellbimbómra. Próbáltam azóta két másik fajtát is, illetve az eggyel nagyobb méretet, mert már átlépte a hónaphatárt, de azok nem kellenek neki...
Több variáció is van: - Érdekesebb a keze, hiszen nem rég talált rá, és azért eszi, rágni is fogja még egy ideig, ami teljesen normális. - Nem teszik neki, mert a játszócumiból nem jön semmi. - Nem tetszik neki a cumi, amit próbáltál, itt lehet több "gondja" is. Lehet, hogy puha neki, vagy kemény, vagy jó az alakja, vagy nagy az a része a cuminak, ami a szájába kerülne. Szerintem próbálj meg másfajtát is, még vagy kettõt hármat. Ha azok sem kellenek, akkor rakd el a cumikat, és próbálkozz egy pár hét múlva újra.
Vagy nem jó az alakja a nem kimaradt, bocs
Az elején (most 3 hós) én is adtam neki cumit, de mindig kiköpte. Nem eröltettem. Most megtalálta a kis kezét és azt eszi, lehet hogy még jobb is mint a cumi.
Jobb lenne amennyiben igényli inkább a cumira szoktatni, a késõbbiek folyamán könnyebben le lehetne róla beszélni, a keze mindig "kéznél lesz". Nagyobb korban nehezen tudod majd leszoktatni róla, nem beszélve a higiéniáról, amikor már mindent megfog, mászik, ha bajban lesz, akkor is az ujjacskáját fogja bekapni.
Én is megvettem a fél DMes készletet, amikor megszületett, hiába. Kb fél éves korában abbahagyta az ujjrágást, mert sok minden érdekes dolgot fedezett fel, kinyílt a világ. Azóta se cumi, se ujj. A legjobb. Nehogy rászoktasd, ha nem kéri. Mondjuk akkor nem is fogod tudni. Gondolom szoptatod, õk kevésbé szeretik a cumit.
Ne eröltesd a cumit, ha nem kéri. Örülj neki! A lányom sem cumizott, a szomszéd kisfia pedig még 5 évesen is. Alig bir beszélni, mert a cumi állandóan a szájában van és a fogait is elnyomta, elgörbitette.
Unokatesóm nem cumizott, viszont az ujjával teljesen kifelé nyomta az elsõ fogait. Inkább a cumi.

A játszócumi zavarja a szoptatást?

A véd?n?m teljesen beparáztatott. Sajnos a lányom elég cumifügg? és szoptatni szeretnék, amíg lehet. Tényleg megzavarja a cumi a szopóreflexet?

Legjobb válasz: A cumiból való etetés okozhat problémát a szoptatásban. Itt olvashatsz róla. http://www.lll.hu/node/6 A játszócumi, szerintem egy igény szerimt szoptatott babának felesleges. Az én gyerekeimnek nem volt. De ezt minden anyuka maga döntse el. :))

A cumiból való etetés okozhat problémát a szoptatásban. Itt olvashatsz róla. http://www.lll.hu/node/6 A játszócumi, szerintem egy igény szerimt szoptatott babának felesleges. Az én gyerekeimnek nem volt. De ezt minden anyuka maga döntse el. :) )
Szerintem nem! Az én gyerekeim is cumiztak és semmi hátulütõje nem volt a szoptatásra nézve! A védõnõk néha nagyon okosnak hiszik magukat, pedig némelyiknek gyereke sincs csak a könyvbõl tanultakat szajkózza!
Ez teljesen gyerekfüggõ! A legtöbb szakirodalom és szakember a szoptatás korai leszokásának egyik okaként említi a cumi használatot. Vagyis ez egy lehetséges ok, de nem elégséges feltétel. Attól, hogy cumit(játszó) használsz, nem feltétlenül fog a szopásról leszokni. A keresztlányom születése óta kapott játszócumit, a kisfiam 2 hónapos volt, amikor kapott, és egyiknél sem okozott gondot a szopásnál. Minden gyerek más, és akármilyen pontosak is a szakirodalmak, nem lehet a gyerekeket egy kalap alá venni.
Az én kisfiam ma 4 hetes, és a játszócuminak köszönhetöen tanult meg szopizni.Nem lett függö és csak akkor adom oda, ha nagyon nyügöl, evés elött míg pelus csere van, vagy ha nehezen tud elaludni......gyakran nem kell és kitolja a nyelvével. A cicit nagyon szereti, úgyhogy nem megy a szoptatás róvására.


Melyik az a játszócumi?

Melyik az a cumi, amelyiknek nincsen fogantyúja és lényegében bele lehet vele nyúlni a baba szájába, mert egyben van a pereme a cumival? Láttam egy párszor, de most jutottam el odáig, hogy szeretnék venni és nem találok ilyet sehol.

Legjobb válasz: Képet esetleg nem tudnál linkelni róla? Mert így elég nehéz kitalálni.

Képet esetleg nem tudnál linkelni róla? Mert így elég nehéz kitalálni.
A kérdező hozzászólása: Úgy én is megtalálnám, de nem képen láttam. Baba szájában. Nem ismerõsömé, hogy esetleg meg tudnám kérdezni.
A kérdező hozzászólása: Itt egy hasonló... http://www.alibaba.com/product-gs/476950888/Liquid_Silicone_..

Az baj ha kifőzés után a játszócumiban vízcseppek maradnak? (sehogy nem tudom eltüntetni belőle őket)

Új cumit vettem a kislányomnak, az imént kif?ztem de vízcseppek maradtak benne amiket sehogy nem tudok eltünteni akárhogy nyomkodom a cumit...Mit tanácsoltok? Édesanyám mondta, hogy nem szabad, hogy víz maradjon benne.

Legjobb válasz: Elsõ baba? :) Ennyire nem kell rágörcsölni erre,nem lesz két csepp víztõl semmi baja. Amúgy ha kirakod száradni,hamar leszárad.

Elsõ baba? :) Ennyire nem kell rágörcsölni erre, nem lesz két csepp víztõl semmi baja. Amúgy ha kirakod száradni, hamar leszárad.
A kérdező hozzászólása: Igen, elsõ... Nem vagyok egyébként szívbajos anyuka, de ha a higiéniáról van szó ... 10x mosok kezet, cumisüveg, cumi 100%-osan steril...stb. Tudom, butaság de ezen a téren tényleg parázós vagyok. :)
Nem, nem baj. Én csak lemosni szoktam néha, de akkor is bele megy. Nem teljesen zárt, ezért tud belõle a levegõ is kimenni, amikor szopizza. Kiszárad egy idõ után.
Az elsõnél én is mindent sterilizáltam, ha leestett a frissen mosott ruha a földre újra kimostam, minden használat után sterilizáltam a cumikat, cumisüvegeket, stb. az lett az eredménye, hogy amikor elkezdett kúszni, akkor olyan szájfertõzést kapott, hogy nyelni alig tudott. A másodiknál már nem követtem el ezt a hibát, ha a rágóka, cumi leesett a földre, megmostam/megmosom csapvíz alatt és adon neki leszárítás nélkül, neki nem volt szájfertõzése.
:) Nekünk még nem volt olyan cumink, amibe ne menne bele. A nyála is mindig belemegy, mikor fogzik, akkor nyomogatva mosom el, vizet engedve bele, és kinyomva, és utána fõzöm ki. Nem lesz tõle baja, pláne hogy forralt víz ment bele. De tedd meleg helyre, hamar kiszárad.
Ez most komoly?:) Az utolsó válaszoló jól írta, forralt víz van benne. Mivel fõzted, bármi ami benne van (nyál, víz) ugyanolyan hõmérsékletû , mint a körülötte lévõ forrásban lévõ víz, így egyértelmûen steril az egész cumi. Ez a forralás lényege.
Mi Nukot használunk és abból simán ki lehet nyomni a vizet. Fõleg, ha már egy ideje használatban van, mert ilyenkor a "füle" körüli szilikon vagy gumiszegély felpuhul és a kis repedéseken át ki is jön a víz, nemcsak bemegy.

Mennyi időnként kell cserélni a játszócumit/nyugtatócumit újszülöttnél?

Legjobb válasz: 2 hónapot szoktak ajánlani, addig meg rendszeresen kifõzni.

2 hónapot szoktak ajánlani, addig meg rendszeresen kifõzni.

1 év körüli babának milyen gyakran cserélitek a játszócumit? Nem nagy cumis, sétához visszük, itthon nagy ritkán elalváshoz használjuk.

Legjobb válasz: Én utoljára fél éves korában vettem neki de van olyan amit születése óta használunk. Mi is csak elalváshoz használjuk meg ha megyünk valahová és kiabálhatnékja van. 11 hónapos

Én utoljára fél éves korában vettem neki de van olyan amit születése óta használunk. Mi is csak elalváshoz használjuk meg ha megyünk valahová és kiabálhatnékja van. 11 hónapos
Szia! Az én kisfiam nagy "cumista", 2-3 havonta cserélem neki.Van külön éjszakai cumija is, ami foszforeszkál. Én is most szeretném arra szoktatni, hogy csak alváshoz használja.

Szerintetek ez a játszócumi jó választás lenne? Képpel -->

http://www.pelenkacentrum.hu/webaruhaz/cumik-es-etetesi-kieg.. Főként emiatt esne rá a választásom: * az anya melléhez hasonló dinamikusan változó formájú szopóka rész (a szívás intenzitásával változik a szopókarész formája, úgy ahogyan az anya mellbimbója) Előre is köszi a válaszokat! 38 hkm

Legjobb válasz: Aventeset vettünk annak idején,de kb.1hónapos koráig kellett neki,utána egyszerûen kiköpte,kaptunk másfajtát is de az sem kellett,mondjuk én nem is bánom,hogy nem szokott rá.Most múlt 9 hós a lányom és ha álmos akkor az ujjacskáját szopizza,de csak akkor.

Aventeset vettünk annak idején, de kb.1hónapos koráig kellett neki, utána egyszerûen kiköpte, kaptunk másfajtát is de az sem kellett, mondjuk én nem is bánom, hogy nem szokott rá.Most múlt 9 hós a lányom és ha álmos akkor az ujjacskáját szopizza, de csak akkor.
Hát ez nehéz kérdés, nekem ezt az anyagot egyik gyerek se fogadta el.A sima cseresznye kellett csak.Mindkettõt sokáig szoptattam, nem volt gond.
Az én kisfiam is MAM-osat használ, nekünk világítós van, nagyon jó, mert éjjel ha felébred, könnyû megtalálni, beteszem a szájába és már alszik is tovább.
Nekünk is MAM van a kezdetektõl. Nagyon bevált.
Nekem nagy cumista a lányom, de csak a Mam-ot fogadta el abból is a 6+-ost. Konkrétan ezt: http://www.pelenkacentrum.hu/webaruhaz/cumik-es-etetesi-kege..
amennyi csomagot adnak, pl várandóság alatt is egy csomiban 2 féle volt, az pont jó arra, hogy lásd, milyet szeretne, egyáltalán elfogadja-e. És ha igen, akkor mehet. Ez a növekvõs rész tetszik nekem is :D
Én nem venném meg. Nagyon drága. Elõször inkább csak vegyetek egy egyszerû, olcsó cumit, de lehet, hogy nem is kell. Ha nem lesz túl erõs szopóreflexe, akkor felesleges a cumi.
A kérdező hozzászólása: A mellszívóm Aventes, a cumis üvegek is amúgy... :)
Avent és MAM :)
A kérdező hozzászólása: Igen, árban elég húzós, mondjuk ez 2 db-ra értendõ, de akkor is, viszont amiatt tetszik, amit írtak, hogy a szívás intenzitásával változik a szopókarész formája, úgy ahogyan az anya mellbimbója, és ez olyan jól hangzik :-)
szia! Én csak Lovi-s cumit használok! Én nagyon szeretem és a baba is! MI a kezdetektõl ezt használjuk! A NUK-osat a gyerek utálja!!!!! és a MAM-osat is!!!!!
Nekem is a mam cumi vált be.
A MAM cumik nagyon jók és árban is elfogadható;)
szerintem a MAMosak alegjobbak. Ez csöppet drágának tûnik ...
Nekünk ilyen van: http://www.pelenkacentrum.hu/webaruhaz/cumik-es-etetesi-kege.. Elõzõ ( 14-es ) voltam.

Mi az a játszócumi?

Legjobb válasz: Az a cumi, ami nem az üveghez van, hanem csak úgy szopogatni.

Az a cumi, ami nem az üveghez van, hanem csak úgy szopogatni.
Szerintem igen!
Nekünk is aventes volt és ott sterilizáltam, mármint a mikrósba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!