Találatok a következő kifejezésre: A járást játékok (2 db)

A járást segítő játékok hasznosak?

Legjobb válasz: VAlószínüleg, ezért vannak kitalálva, bár nem tudom pontosan , hogy mire gondolsz. a bébikompon pl oszlik a vélemény, sokan mondják, hogy nem tesz jót a baba gerinének és izületeinek..

VAlószínüleg, ezért vannak kitalálva, bár nem tudom pontosan , hogy mire gondolsz. a bébikompon pl oszlik a vélemény, sokan mondják, hogy nem tesz jót a baba gerinének és izületeinek..
A kérdező hozzászólása: Nem babykomp, hanem vannak kis kerekes játékok amibõl egy oszlop szerü vmi kilóg amibe a baba bele tud kapaszkodni.Amugy sok olyan dolgot találtak ki amire azt mondta a gyártó hogy hasznos a felhasználó meg azt hogy egy ft sem ér és semmire se jó
szerintem ez mind mókusvakitás.el akarja adni a cég.mi is felálltunk a szekrénysorba kapaszkodva-meg a mami segitségével.sztem inkább egy hinta hasznos-a ringatás utánzása miatt-és a babák nagyon kedvelik

Jehova Tanúi szerint tiltja a Biblia a színházba járást, az olimpiai játékok megtekintését, vagy a jegygyûrû hordását?

Legjobb válasz: ez butaság. Voltak kolléganõim, akik nagyon hívõ Jehovák voltak és simán mentek színházba

ez butaság. Voltak kolléganõim, akik nagyon hívõ Jehovák voltak és simán mentek színházba
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); T. 10/10-es! A Karacsonyt a keresztenyek nem a Napistenkent imadjak. Ok Jezus szuletesnapjat unneplik meg, csak hogy nem akkor szultett. Masreszrol mivel osszevontak a romaiak unnepevel, ezaltal megfertoztek a tiszta imadatot. Marpedig tudni kell, hogy Isten mindig is megkovetelte a kovetoitol, hogy "tiszta imadatot" mutassanak be neki. Ami azt jelenti, hogy nem keveredhetett az O alatal megszabott unnep mas "pogany vallasos unnepekkel es hagyomanyokkal". A Husvet szinten keveredett. Mivel az I.szazadi keresztenyek nem Husvetot unnepeltek, hanem a Paszkat. A mai Husveti unnepi szokasok szinten balvanyimado nepek hagyomanyait tartalmazza. Ha szinhazba, vagy olimpai jatekok megnezesere keszulunk, eszunkbe sem jut, hogy Dionuszoszt, vagy Zeuszt imadjuk. Egyszeruen megnezunk egy jo darabot, vagy az Olimpiat, aki szereti a sportot. Itt nem keveredik vallassi hittel ez a ket dolog. A Karacsony es a Husvet viszont igen. Udv: Judit!
Ti azt mondjátok: Ha ünnepled a karácsonyt, akkor a Napistent ünnepled. Ha ünnepled a húsvétot, akkor Földanyát ünnepled. Ez a sor folytatható: Ha színházba mész, Dionüszoszt ünnepled. Ha az olimpiát nézed, akkor Zeusznak áldozol. Ugyanaz a kategória.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves utolso valaszado! Ha tobb TV musort neztel volna ugy Karacsony tajan, akkor mar regen tisztaban lennel azzal a tennyel, hogy a Karacsony nem Jezus szuletesnapja. A Karacsonyt az 1800-as evek elejetol kezdtek megunnepelni. Egy Nemetorszagbeli csalad allitott eloszor karacsonyfat, majd innen kezdett elterjedni ez az unnep. AZ I.szazadi keresztenyek egyaltalan nem unnepeltek ezt az unnepet. Tekintettel arra, hogy Jezus nem December 24-en szuletett, hanem valamikor osszel. Hiszen a pasztorok meg kinnt voltak a nyajaikkal a mezon. Abban az orszagban eleg kemeny telek vannak, igy mire eljottek a teli honapok, akkorra mar a nyajaikkal vedett helyekre vonultak. TEhat meg kinnt voltak a mezon. Masreszt a Karacsony unnepet, /mint Jezus szuletesnapjat/ Nagy-Konstantin csaszar rendelte el. Osszevonta a romaiak Saturnalia unnepet /ami December 24-e volt/ a keresztenyeknek az unnepevel, Jezus szuletesnapjaval. Igy mindket felnek kedvezett. A romaiaknak megmaradt a Saturnalia unnepe, a keresztenyek pedig megkaptak Jezus szuletesnapjat erre a napra. Mindezt olvashatod, megtudhatod a vilagi tortenelembol is. Udv: Judit!
A karácsony annyira pogány, mint a színház vagy az olimpia. Simán képmutatók vagytok, ez azt tanúsítja.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ...és kis folytatás A karácsonyt azért nem ünnepeljük, hogy nagyon is tiszteletben tartjuk Jézus Krisztust mint királyunkat, és méltóságához elképzelhetetlen a számunkra, hogy pogány eredetü ünneppel emlékezzünk születésére, ami tulajdonképpen még csak nem is december végén történt. Ha nem vallásos dolgokról van szó: Bizonyos dolgokban a lelkiismeretünk szerint is döntünk, ezt azért mert majdnem minden emberi tevékenységhez a régmúltban az emberek valamilyen babonás vagy vallásos képzeletet tettek hozzá. Így van ez a gyürüvel, a szakáll hordása vagy nem hordása, a férfiaknál a nyakkendö. Érdekességképpen ezt találtam a szakállról [link] csupán azért linkeltem be, hogy mennyire megosztott a nézet kultúra és terület szerint. Vagy például a nyakkendö. Ma egy nélkülözhetetlen része az elegáns öltözetnek, nem is csinálunk belöle semmi problémát, de eredetileg a nyakukba kötött kendöt a katonák kezdték viselni, majd elfogadottá vált. ...és így tovább.... Katy
Kedves Henrietta a Hallowent ezért nem ünnepeljük [link] [link] A többire majd késöbb :) Katy
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat! Mondtátok, hogy csak azok az események/szimbólumok tiltottak, melyek jelenleg is kapcsolódnak valamilyen valláshoz. De akkor a Halloween miért tiltott? Vagy a karácsony például sokaknak ugyanúgy nem a vallásról szól, mint a jegygyûrû, pedig alapvetõen ezek is kötõdnek a keresztény (ál-?)kultúrához.
....bocs, úgy akartam írni, hogy elmehetünk, megnézhetünk... mikor elküldtem utána vettem észere :) Katy
Kedves Henrietta, ahogy az elöttem író leírta, nyugodtan elmehetsz a színházba, megnézheted a sporteseményeket. A színházi elöadásoknál ugyanúgy mint a mozi, tv, irodalom, megválogatjuk, hogy mit olvasunk, vagy nézünk meg. Jeggyürüt szintén hordunk, házassági évfordulót szintén megünnepelhetjük.... nyaklánc, fülbevaló, szép ruha, szép cipö, szép frizura...ez mind helyénvaló. Megválogatjuk milyen alkalomkor milyen öltözet illik.... Az élet szép :) Katy
Szia az elsõ válaszoló lényegében már leírta, bár nem Jehovák, hanem Jehova Tanúi. Magam is voltam színházba, persze itt is nem árt az óvatosság, egy darab megnézésében. A sport események megnézése sem tilos, de nem szurkolunk senkinek, sportjátéknak tekintjük. egykor a jegygyûrû is vallási jelentõséggel bírt. Ma már azonban a legtöbb ember mit sem tud errõl, csupán jelképnek tekinti, mely arra utal, hogy a viselõje házasságban él Ezért sok igaz keresztény gyakorolja azt a szokást, hogy jegygyûrût visel annak bizonyítékaként, hogy házas. Az ilyen dolgokban általában az a mérvadó, hogy a szóban forgó gyakorlat jelenleg kapcsolódik-e a hamis valláshoz. A Biblia elmondja egy sulamita lány és egy pásztorfiú történetét, akik eljegyezték egymást. Lót két lányát, „akiknek még nem volt dolguk férfival”, valamilyen módon eljegyezte két helybeli férfi. Lót ’või a leányait el akarták venni’, de a Biblia nem mondja el nekünk, hogy miért vagy hogyan jött létre az eljegyzés Az említett „eljegyzések” mindegyike másképp zajlott le, de attól is eltér, ami ma sok országban szokás. A Mózesi Törvényben elõírások voltak a házasságra és az eljegyzésre vonatkozóan. Az eljegyzett izraelita nõnek jogilag más volt a helyzete, mint az el nem jegyzett nõnek Az izraelitákat a Törvénynek minden ilyen elõírása kötötte, de a keresztények nincsenek e Törvény alatt, és az eljegyzéssel, valamint a házassággal kapcsolatos elõírásai sem vonatkoznak rájuk Jézus azt tanította, hogy a házassággal kapcsolatos keresztényi norma más, mint ami a Törvényben volt (Máté 19:3–9). Ennek ellenére nem csökkentette a házasság vagy az eljegyzés komolyságát.
Az teljesen mindegy, az olimpia és a színház akkor is pogány istenek imádatát szolgálja, ha az ember nem gondol rá, hiszen nem az a lényeg, hogy mit gondol az ember, és hogy mik a szándékai, hanem a mozdulatai. Ha mégsem, akkor a karácsony és a húsvét is tiszta, mert azoknál sem gondolok a pogány istenekre, mint létezõkre, és mint akiket imádok és tisztelek. És másoknak sincsenek eszében a pogány istenek, egyedül csak ti, Jehova Tanúi görcsöltök örökké ezen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!