Találatok a következő kifejezésre: A hullámos a szemhéján fehér szinú (1 db)

A hullámos papagájunknak a szemhéján fehér szinú kinövés (szemölcs? ) található. Így vettük. Mi lehet ez? Betegség vagy szépséghiba?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem lehet akkora baj!De ha kételkedsz,akkor vidd el orvoshoz!Nem írtad,hogy mennyi ideje van nálad.Ha már régebb óta,akkor szerintem csak szépséghiba.Lehet,hogy hülye kérdés lesz,de a madár be tudja csukni a szemét?Ha nem akkor irány a doki!!!

Szia! Szerintem nem lehet akkora baj!De ha kételkedsz, akkor vidd el orvoshoz!Nem írtad, hogy mennyi ideje van nálad.Ha már régebb óta, akkor szerintem csak szépséghiba.Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de a madár be tudja csukni a szemét?Ha nem akkor irány a doki!!!
Én rühösségre tippelnék amúgy, de szerintem is inkább doki.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Fecskét találtam! Mit tegyek?

Pontosan a nagymamám talált egy (rozsdafarkú)fecskét, amit a cicája fogott meg. Felhívtuk az MME madárvédőket, de vasárnap nem veszik föl. Ha addig túléli bevisszük hétfőn az MME-hez. Addig is mit tanácsolnátok? Még ma veszünk neki lisztkukacot, de még mit lehetne tenni érte? A válaszokat előre is nagyon köszönöm!!!!

5

Mi lesz az idén született gólyákkal jövőre?

Lehet, hogy idióta kérdés, de ez foglalkoztat már napok óta. :)
Szóval adott egy fészek. Itt születik több kisgólya. Télre elrepülnek. Tavasszal visszatérnek.
Hova telepednek le azok a gólyák, akik az előző évben még a szülőkkel laktak?

3

Verekedés csibék között. Lehet valamit tenni ezzel, azaz ez ellen?

Sziasztok,
Ma a családommal bementem a hevesi piacra kiscsibéért, azaz csak én mentem azért, de nem ez a lényeg. Úgy volt, hogy kopasz nyakút hozok, de az nem volt, így választásom maradt csupán:
1.-Veszek nagyobb csibéket, akiken lehetett látni, hogy valami bajuk van, és nem csak fáradtak voltak, mivel sorra múlottak ki, egymás után. Ott taposták egymást, szörnyű látvány volt-számomra-... :/
2.- Veszek pár napos(max. egy hetes, de ezt kétlem) gyöngytyúkot. Vehettem volna nagyobbat is, de azok nem voltak olyan élénkek, mint ezek, meg teli voltak szúnyogcsípéssel, szinte mind. A kicsik között is volt olyan, akit megcsíptek, de én nem olyat kértem. Szóval ilyet vettem, 2-t, hogy ne sírja ki a lelkét a szürke, akit először akartam,vettem hozzá egy barnásat is. Hazavittem őket szépen, persze, otthon gondosan megitattam őket, kaptak főtt tojást is, meg apró szeműre zúzott kukoricadarát. Sajnos kénytelen voltam összerakni őket a nagyobb csirkéimmel, mert több hely nem volt, csak ott, ahol még az anyukára szorulnak a kicsik.(legalábbis ezt hittük) A nagyon viszont, sajnos verték őket, főleg az én kedvenc(egyetlen) kakasom, szóval valahogy szét kellett őket szedni. Van egy kis elkülönített rész kint az udvaron, ahol minden füves. Oda szoktam kivinni őket fél-egy órára. Tőlem egész nap kint lehetnének, de van egy nagy boxerünk, akit ilyenkor sajnos be kell zárni, mert bántja őket(ilyenkor természetesen kap vizet, azaz kicseréljük neki, akkor is, ha előtte cseréltük). Ide gyorsan kitettem őket, de ez nem volt túl jó megoldás, csak ideiglenesen. Aztán, mikor a szüleim és a testvérem hazajöttek, megbeszéltük, hogy odarakjuk a mama tyúk gyerekeihez, mert már elég nagyok ahhoz, hogy szétválasszuk őket. Õk szerencsére befogadták a pici gyöngyiket, szinte észre sem vették, hogy 2-vel többen vannak.. :) Szóval, ebben az lenne a kérdés, hogy az ellen, hogy verjék őket a nagyobbak, lehet tenni valamit? Vagy később is verni fogják majd őket, amikor nagyobbak lesznek? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

4

Mit csináljak a kismadárral?

Este kinnt voltunk a teraszon és egy macska vitt egy madarat. Elzavartam és láttam, hogy egy kölyök rigó. Utána olvastam és ez náluk természetes, hogy kiugrálnak a fészekből. Viszont beraktuk egy nagy nyúlketrecbe, mert féltünk, hogy megint elkapja (a környéken amúgy is rengetek macska van). Szerintem jól van mert tudott ugrálni elég eleven volt. Szóval arra gondoltunk, hogy holnap reggel elengedjük. Szerintetek jó így?

2

Ez pszichés félelem?

Valamiért félek a galamboktól. Ha az utcán látok egyet akkor nagy ívben kikerülöm, de semmiképpen nem tudok elmenni mellette. Ez már kiskorom óta tart és azt szeretném megkérdezni, vajon mitől lehet ez?

10

Hány nap elteltével engedhetem ki a postagalamb fiókjaim?

Először csak lekötött szárnnyal engedjem ki őket az udvarra utána vegyem le róluk a kötést?

8

Mivel etessem a nimfa papagájomat hogy egészséges fiókái legyenek?

2

Milyen gyakran etessem a füsti fecske fiókát?

Legyekkel csipesszel táplálom, mert nincs otthona. Készségesen elfogadja csipeszről a kis rovarokat, de nem tudom mennyit adjak neki egy-egy alkalommal?

9

Miért viselkednek így a tyúkok?

A nagyszüleim tartanak tyúkokat és amíg nálunk voltam figyelgettem a viselkedésüket különböző szituációkban.
Jó párszor nem sikerült megértenem őket.
Például:
1). Szépen kapirgál a kertben, a bokrok között, majd egy kölyökmacska megpróbálja becserkészni, mire a tyúk felfigyelt és elkezdett kotyogni, majd riadtan megindult ki a bokorból, de persze lassan, nem siette el.
Aztán elkezdett kotkodácsolni, majd 5 métert se ment odébb és békésen elkezdett bogarászni.Ennek mi értelme volt?Ha veszélyben érezte magát miért nem ment sokkal távolabb, ahol már nem érzi veszélyben magát?

vagy

2.)Kibújik egy résen, majd szeretne visszamenni, és fel-alá járkál a kerítés mellett, 15-20 alkalommal elhalad a lyuk mellett, de nem megy be és egyre kétségbeesettebben keresi a visszautat és nem képes észrevenni a rést amin kijött.

3.) Megpróbálom elkapni, mellé nyúlok, de megérintem, mire ő a szárnyait felhúzva, leül a földre, azaz megadja magát.Majd észleli,hogy nem kaptam el és újra futásnak ered.Rikácsolva szalad tovább, majd elkapom és békésen elkezd énekelni.

4.Öten vannak kint.Négy visszamegy, egy kint marad.Pár órával később észreveszi,hogy egyedül van kint és elkezd obégatni, és össze-vissza járkál a tyúkudvar körül, majd mikor sikertelen kísérletet tesz a bejutásra még jobban elkezd ájvékol.

Persze nem vagyok teljesen hülye, van ötletem,hogy mit miért, de kiváncsi vagyok más ötletekre is.

(Elég úgy válaszolni,hogy 4-es: Azért csinálja mert...)

5

Papagájtartók, nálatok nincs civakodás?

Akik több papagájt is tartanak (egy kalitkában), külön edénybe tesztek kaját, vagy egy tálkából esznek?
Nekem 2 hullámosom van, egy tálkába adok általában, régebben megegyeztek, tudtak együtt is enni, de mostanában, mindig megy a vita rajta, mert egyik se engedi oda a másikat is enni. Összekapnak, csípkelődnek. Néha teszek 2 edénybe, de jó lenne, ha meg tudnának egyezni, mint régebben.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!