Találatok a következő kifejezésre: A hullámos a (1149 db)

Mikor engedhetem ki a hullámosomat a szobába repülni?

Kb egy hete van nálam. Szelíd, a helyet szinte azonnal megszokta, nem félős, 2 nap alatt már a kezemre állt a fürtös kölesért. 2 hónap körüli. Nem egyedüli madár, a másik hullámosom már néhány hónapja nálam van, ő sokat szokott kint lenni. Mikor lenne az ideális kiengedni az első repülésre? (persze a másikkal együtt)

Legjobb válasz: Lehet hogy szelíd, és lehet hogy neked úgy tûnik hogy õ megszokta a helyét, de egy hét alatt még nem igazán ismeri az új környezetét.Szerintem várj még vele 1-2 hetet. Addig szoktasd jobban magadhoz.

Lehet hogy szelíd, és lehet hogy neked úgy tûnik hogy õ megszokta a helyét, de egy hét alatt még nem igazán ismeri az új környezetét.Szerintem várj még vele 1-2 hetet. Addig szoktasd jobban magadhoz.

Amikor rárepül a hullámosom a kezemre akkor mindig lekakil, miért?

Legjobb válasz: Kiengeded, repül pár kört, a mozgástól a bélrendszere is jobban elkezd dolgozni, és leszáll a kezedre... Az én kutyám is akkor szokott kakilni, ha már futott pár kört.

Kiengeded, repül pár kört, a mozgástól a bélrendszere is jobban elkezd dolgozni, és leszáll a kezedre... Az én kutyám is akkor szokott kakilni, ha már futott pár kört.
Mert szeret. A madaraknál ez a tisztelet jele. Mint ahogy a vadállatok körbehugyozzák a területüket. Meglátod, hamarosan úgy fog szeretni, hogy a szemedet is kifossa. :)
Mert kakálnia kellett.
Azt mondja a papagáj nem mondhatja a gazdikám hogy le se szarják!
Szerintem azért, mert röptében nem esik jól neki. És mivel a kezeden landol elõször, oda is teszi. :)
az enyém még reptében is kakil
Az enyém is ezt csinálja :D
Nekem nimfám van, õ is ezt csinálja. Kiengedem, repül pár kört, aztán a vállamra veti magát és potty. Esküszöm még vigyorog is közben. Úgyhogy csak úgy engedem ki, ha már átöltöztem, és valami otthoni póló van rajtam.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!fõleg az utolsónak!=D
Enek a kis madárnak, nagyon gyors az anyag cseréje ne nagyon csodálkozzál rajta. Van "munkaruhád" talán annak nem árt, mivel mosógép is van a háznál.

Árthat a hullámosoknak a falfesték?

Igazából nem pontos a megfogalmazás. Valamikor azzal szórakoznak kiengedve, hogy állnak a fal előtt, és "kaparásszák", "csipegetik". Nem hiszem, hogy tényleg rágcsálnák a falat, vagy kapirgálnák a festéket, de piszkálják, kocogtatják a csőrükkel. Arra gondoltam, hogy lehet azért csinálják, mert hátulról vannak megvilágítva, és az árnyékukat akarják piszkálni? Látják, hogy ott mozog valami, de nem tudják, hogy mi? bocsi, hogy hülyén fogalmaztam!

Legjobb válasz: Nekünk régen a nimfánk szedte le a festéket, de elég nagy felületen. Nem ette meg csak ledobálta, de persze próbáltuk megakadályozni (dobozokat tettünk oda stb...), biztos, hogy nem ette meg, mert a darabok ott voltak lent a földön. Ez nála megszokott volt, MINDENT megrágcsált, dobozoktól kezdve a laptop billentyûzetéig. :D

Nekünk régen a nimfánk szedte le a festéket, de elég nagy felületen. Nem ette meg csak ledobálta, de persze próbáltuk megakadályozni (dobozokat tettünk oda stb...), biztos, hogy nem ette meg, mert a darabok ott voltak lent a földön. Ez nála megszokott volt, MINDENT megrágcsált, dobozoktól kezdve a laptop billentyûzetéig. :D
Szerezz be neki szépiát, az is lehet, hogy mész hiánya van. Vagy csak imád rágcsálni/unatkozik.
A kérdező hozzászólása: Ja, elfelejtettem odaírni, pedig akartam, van szépiájuk, és szokták is rágcsálni. Köszi az eddigi válaszokat! Nekem amúgy nem rágcsálósak, a szépián, fa dolgokon (ülõrúd, hinta, játék, kinti mászóka) meg a kalitka rácsain kívül nem rágcsálnak semmit.
Akkor valószínûleg csak unatkoznak vagy tényleg érdekli õket az árnyékuk. Azért arra vigyázz, hogyha le is szednek kis darabokat, ne egyék meg.

Meg fogják találni a hullámosaim a helyüket?

Jövő héten költözünk, és az új szobánk kétszer akkora, mint a mostani. 2 hullámosom van, akik nincsenek kézhez szokva, félnek az embertől. Amikor itthon vagyunk, egész nap ki vannak engedve a szobába, van a kalitkájuk tetején egy nagy szétágazó faág, azon szoktak üldögélni. Attól félek, hogy amikor majd kiengedem őket egy teljesen új helyen, vajon vissza fognak-e találni a kis faágukra? Mennyi idő kell majd nekik, hogy megszokják a teljesen új környezetet és jóval nagyobb repülési teret? Lehetséges, hogy eleinte le fognak zuhanni? Mert ha félelmükben nem mernek sehova leszállni, hajlamosak addig repülni, amíg a fáradtságtól le nem esnek :( Hogyan tudnám nekik megkönnyíteni a tanulást?

Legjobb válasz: Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de a szobában ha csak úgy simán elengeded õket, nem tojnak össze mindent? Én is gondolkoztam a kiengedésen, de nem tudnék annyi mindent letakarni a szobámban :D Hogy mennek vissza a kalitkába??

Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de a szobában ha csak úgy simán elengeded õket, nem tojnak össze mindent? Én is gondolkoztam a kiengedésen, de nem tudnék annyi mindent letakarni a szobámban :D Hogy mennek vissza a kalitkába??
A kérdező hozzászólása: megtanulták, visszamennek simán maguktól, ha másért nem, akkor legalább enni. amúgy nem nagyon, repülés közben csak néha ejtenek el egy-egy csomagot, amúgy többnyire üldögélés közben potyogtatnak, ott meg van alattuk újságpapír.
Az új helyen az elsõ 1-2 napot a kalitkában töltsék. Utána viszont nyugodtan kiengedheted õket. Mivel a kalitka az otthonuk tehát ott érzik biztonságban magukat az elsõ kiengedéskor nem fognak repülni csak kimásznak a kalitka tetejére és nézelõdnek. Ha már megnézték, megszokták hogy mi hol van akkor fognak csak úgy viselkedni mint a mostani helyükön/szobában. Tehát nem fognak leesni, "eltévedni" a szobában mert csak akkor fognak repülni amikor már megismerték a szobát és visszatalálnak a kalitkájukra.
A kérdező hozzászólása: köszi az ötletet, akkor adok nekik idõt a nézelõdésre :)
Velem is ez volt a helyzet, de semmi gáz nem volt. Egy kis szobából kerültek egy hatalmasba. Hagytam õket egy délutánt, én is pár napot terveztem, de annyira jó kedvük volt, és úgy ki akartak jönni, hogy másnap reggel már kiengedtem õket. A legbátrabb egybõl repült egy kis kört, a többiek csak másnap, õk csak nézelõdtek. Semmi probléma nem volt, nem szálltak le, és nem is szállnak még le a kalitkán és a kinti játékaikon (amiket elõtte is ismertek) kívül semmire (kb 2 hónapja már az új helyükön laknak). Van kint hatalmas fûzfaág, egy virágtartó, és egy papagájjátszótér, ezekkel "laktak" elõtte is. Szekrényre, asztalra még nem jönnek, csak vállról nézelõdnek, pedig elõször paráztam, hogy tegyem papagájbiztossá azt a hatalmas szobát, mert gondoltam az ijedtségtõl és a hatalmas tértõl majd elfáradnak-leesnek. De megint bebizonyították, hogy okosabbak és ügyesebbek, mint vártam:)
A kérdező hozzászólása: Remélem, nálunk is ilyen jól fog menni :)
Én is költöztem már amióta papagájaim vannak, és nincs semmi bajuk, de elõtte féltem hogy nagyon megviseli õket. Itt lett szelíd az egyik tojóm, akivel még az udvarra is kimegyek néha. Szerintem szelídítsd meg õket, sokkal jobb lesz nekik is és neked is! ;)

Két hét múlva lesz egy katalinom (tenyésztőtől), de szeretnék hozzá még egy hullámosat is, hogy ne legyen egyedül! Mikor vegyem meg mellé a hullámost?

Rögtön őt is akkor mint a katalint vagy később? Nem akarom h utálják egymástvagy féltékenyek legyenek!:) Előre is köszi az értékes válaszokat!

Legjobb válasz: Ha azt szeretnéd, hogy ne legyen egyedül akkor vegyél 2 katalint vagy 2 hullámost, de ne egy ilyet egy olyat mert nemtudnak egymással mit kezdeni..nemtudnak kommunikálni egymással. De ha mégis egy katalint és egy hullit veszel akkor egyszerre tedd õket a kalitkába mert ha az egyik már bent volt régebben akkor az az õ otthona és valószínûleg bántani fogja az újat, ha egyszerre teszed be akkor mindkettõnek új hely és nemlesz annyi baj. De szerintem vegyél inkább vagy 2 katalint vagy 2 hullámost!!

Ha azt szeretnéd, hogy ne legyen egyedül akkor vegyél 2 katalint vagy 2 hullámost, de ne egy ilyet egy olyat mert nemtudnak egymással mit kezdeni..nemtudnak kommunikálni egymással. De ha mégis egy katalint és egy hullit veszel akkor egyszerre tedd õket a kalitkába mert ha az egyik már bent volt régebben akkor az az õ otthona és valószínûleg bántani fogja az újat, ha egyszerre teszed be akkor mindkettõnek új hely és nemlesz annyi baj. De szerintem vegyél inkább vagy 2 katalint vagy 2 hullámost!!
hullámost nem hogy fölösleges hanem baj ha veszel hozzzá mert egyik madárnak sem jó! Ahogy az elõzõ írta, vagy 2 hullámos, vagy 2 katalin!
A kérdező hozzászólása: Csak azért gondoltam, mert olvastam több helyen is hogy a katalin tök.békés és elvan a másfajta papagájokkal iis, sõt hullámossal vagy nimfával még költ is együtt... Köszi a válaszokat

Mi az előnye/hátránya a nimfa és a hullámos papagájnak? Melyik okosabb?

Olyasmi is érdekelne h melyik mire fogékonyabb tanítás szempontjából és persze az el?nyök és hátrányok:Del?re is köszi a válaszokat:)

Legjobb válasz: A hullámos papagájról néhány tanács: A hullámos gyorsabban szelídül, de nem nagyon fogékony. Hátrányai nincsenek. Nimfa papagáj: Gyorsan tanítható, nekem volt olyan nimfám ,hogy nagyon rossz volt képtelen volt megszelídülni:S És nagyon hangosak , nekem hullámosok vannak azok 1 nap alatt megszelídültek. Hullámos egyedül nagyon gyorsan szelídül. Igaz az enyém párban van. És a nimfáról valami ha hozzá akarsz nyúlni akkor egy erõs kesztyûvel tedd meg mert borzasztó erõsen tud csípni nekem még a húst is kiszakította az ujjamból. És még valami ha tanítod a madaradat kicsi jutalom falattal tanítsd mert sok idõ mire megeszi. Vagy szerezz be csipogót, attól gyorsabb lesz a tanítás és könnyen fogja fel amit csinálnia kell. És még valami imádják a kölest vegyél nekik kölest:)))

A hullámos papagájról néhány tanács: A hullámos gyorsabban szelídül, de nem nagyon fogékony. Hátrányai nincsenek. Nimfa papagáj: Gyorsan tanítható, nekem volt olyan nimfám , hogy nagyon rossz volt képtelen volt megszelídülni:S És nagyon hangosak , nekem hullámosok vannak azok 1 nap alatt megszelídültek. Hullámos egyedül nagyon gyorsan szelídül. Igaz az enyém párban van. És a nimfáról valami ha hozzá akarsz nyúlni akkor egy erõs kesztyûvel tedd meg mert borzasztó erõsen tud csípni nekem még a húst is kiszakította az ujjamból. És még valami ha tanítod a madaradat kicsi jutalom falattal tanítsd mert sok idõ mire megeszi. Vagy szerezz be csipogót, attól gyorsabb lesz a tanítás és könnyen fogja fel amit csinálnia kell. És még valami imádják a kölest vegyél nekik kölest:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az egészet:) Nagyon tetszett a válaszod még1x köszi
Az én egyik hullámosom is pár óra alatt megszokta a kezemet, de annyira igazából nem szelíd, a kezembõl nem eszik. De rajta marad az ujjamon, nem csíp meg még ha megfogom akkor se, és többnyire engedi a simogatást is. A nimfámat már hetek óta szelídítem, jól haladok, de még mindig nem szelíd. :S

Most szeretnék vásárolni egy hullámos papagájt és lenne pár kérdésem.1, Panel épületbe lakok és a hullámos pagagáj nemlenne túl hangos? (lehet tőle aludni) 2, Hol vásároljam Boltba vagy tenyésztőtől?

Legjobb válasz: hm.. énmég pár évvel ezelõtt vásároltam 2 db hullámos papagályt tenyésztõtõl, ha jól emlékszem fizettem értük 1000-1500 Ft-ot. Boltban szerintem drágábban jutsz hozzájuk. ÉS lehet tõlük aludni, nyugalom:) nem hangosak.

hm.. énmég pár évvel ezelõtt vásároltam 2 db hullámos papagályt tenyésztõtõl, ha jól emlékszem fizettem értük 1000-1500 Ft-ot. Boltban szerintem drágábban jutsz hozzájuk. ÉS lehet tõlük aludni, nyugalom:) nem hangosak.
Szia!Nekem egy pár van és imádom õket.Aludni lehet tõlük ugyanis éjjel õk is aludnak, már sötétedéskor csendben vannak.Nappal persze élénken csicseregnek és korán kelnek.Minden nap takarítani kell utánuk, mert eléggé szemetelnek.Ha a szomszédokat nem zavarná akkor nyugodtan vegyél.Én kisállatbörzén vettem több éve õket és nincs is annál jobb mint õket hallgatni. :)
szia nekem is volt panelba kettõ hullámos papagájom akiket nagyon szerettem csak el kellett õket adnunk mert elég hangosak voltak..:S és a szomszédok szóltak és az alvás.. hát este semmi gond sincs mert õk is alszanak de még este le kell õket takarni hogy reggel sötét legyen nekik és azt higyjék hogy még este van de nekem akkor is nagyon hangosan kiabáltak már 7 órakkor azthiszem és bármit csináltunk állandóan csak csipogtak reggel de napközbe nem nagyon.. meg nyáron a letakarással is bajok voltak mert hát meleg van meg stb. úgyhogy láttuk hogy nem jó nekik és inkább eladtuk egy kertes házba ahol nem kell letakarni és csipoghatnak egész nap.. biztos jobb nekik:) de szerintem megér egy próbát mert most nem a kedvedet akartam elvenni csak leírtam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segíségeteket. Már sokat utána olvastam de egy darab lessz és kifogom engedni a szombámba hagy rapkedjen. Ehez még anyit hogy menyi idõ után engedjem ki? Meg hogy mennyi ideig engedjem ki?
az elõzõ elõtti vagyok énis kiengedtem de szerintem elég korán.. mert állandóan az ablaknak repûlt úgy hogy elkezdett vérezni a csõre.. (jah és azért írok mindig egyes meg többes számban mert elsõnek csak egy volt és utána vettünk neki egy másikat hogy ha nem vagyunk itthon ne unatkozzon.) de aztán azt csináltam hogy megfogtam és kézhez szoktattam és 1-2 hét után kiengedtem és odarepûlt a vállamra(L) annyiraa jó volt:) csak tényleg elég sûrûn szarik és állandóan leszarta a függönyt aminek hát anya nagyon örült.: D nah m1 szóval szerintem elõször szoktasd kézhez és majd csak utána engedd el amikor már megbízol benne valamennyire.
A kérdező hozzászólása: Okés köszike a segítséget.

Kanárit szeretnék tartani, de csak hímet. Tehetem a hullámossal egy kalitkába? Mennyire bonyolult a tartása? Fog énekelni egyedül is?

Legjobb válasz: Szerintem egyedül ne tartsd. Fõleg ne hullámossal. Inkább vegyél a hullámosnak egy párt. Mindkettõ társas lény, és a saját fajukat tekintik társnak leginkább. Nem számít, hogy madár mindkettõ, attól még nem lesznek haverok. Amúgy is, szerintem stresszelnének ketten egy kalitban, az meg egyiknek se tesz jót hosszú távon. Ha mégis együtt akarod õket tartani, akkor hím hullámos mellé tedd (márha az van), azok valamivel nyugodtabbak mint a tojók. És egy nagyobb ketrecben helyezd el õket, hogy megférjenek egymás mellett.

Szerintem egyedül ne tartsd. Fõleg ne hullámossal. Inkább vegyél a hullámosnak egy párt. Mindkettõ társas lény, és a saját fajukat tekintik társnak leginkább. Nem számít, hogy madár mindkettõ, attól még nem lesznek haverok. Amúgy is, szerintem stresszelnének ketten egy kalitban, az meg egyiknek se tesz jót hosszú távon. Ha mégis együtt akarod õket tartani, akkor hím hullámos mellé tedd (márha az van), azok valamivel nyugodtabbak mint a tojók. És egy nagyobb ketrecben helyezd el õket, hogy megférjenek egymás mellett.
szerintem ne tarts hullámost és kanárit egy kalitkában. a fiú ugyanúgy megveri mint a lány. nálunk is van mindkét fajtából egy-egy pár, és nem lehet kiengedni õket egyszerre mert a fiú hullámos megveri a fiú kanárit. egyszer a vállamon volt a kanári, a hullámos pedig hirtelen odarepült és elzavarta onnan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Most az egyenes vagy a hullámos haj a divat?

Bármi a divat,nem fogok rohanni kivasalni vagy begöndöríteni:-)

Legjobb válasz: a hullámos haj a divat. jelenleg. azonban nem sokan tudják megcsinálni szép hullámosra, és mivel nem tudják ezért inkább totál egyenesre kivasalják ami a biztos és abból van a több. jó bocsánat vki azért is vasalja ki totál egyenesre mert jobban tetszik neki. na de szal a hullámos a divat.

a hullámos haj a divat. jelenleg. azonban nem sokan tudják megcsinálni szép hullámosra, és mivel nem tudják ezért inkább totál egyenesre kivasalják ami a biztos és abból van a több. jó bocsánat vki azért is vasalja ki totál egyenesre mert jobban tetszik neki. na de szal a hullámos a divat.
Most a göndör és a hullámos a divat, de persze az is számít kinek mi áll jól.
A kérdező hozzászólása: Akkor jól gondoltam:) ) Köszönöm a válaszokat:)

Hogy szoktassam össze a nimfát a hullámos papagájjal?

Van 3 hullámosom, közülük kettőt párosítani fogok, így a kék tojó marad egyedül, de szeretnék venni egy nimfát is. hogyan szoktassam össze őket?

Legjobb válasz: Én nem tennék nimfát hullámos papagáj mellé, inkább vegyél hullámos papagájt mellé is.

Én nem tennék nimfát hullámos papagáj mellé, inkább vegyél hullámos papagájt mellé is.
Egy párnak jobban örülne, mert a nimfával nem fognak egymással kezdeni semmit. Lesz egy párra váró nimfád, és egy hullámosod. Amúgy én is együtt tartom õket, semmi beszoktató ceremónia nem volt azon a biztonságin kívül, amit bármelyik azonos fajtából való kapna (pár nap külön, hátha hazahozott betegséget, és hogy felmérhesse a terepet). A tapasztalatom, mikor a hullámosok elõször láttak nimfát, az volt, hogy odamentek a picik megnézni, mi ez a nagy valami, nyugtázták, hogy nem bántja õket, és azóta együtt élnek mindenféle extra nélkül. Mindenki a fajtársaival foglalkozik, egymással csak akkor, ha a másik valami érdekeset csinál.
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok több párt. Utána úgyis együtt lenne az összes madár, csak a pároztatásra tenném külön õket. Szeretnék csinálni egy 100cm hosszú, 80 cm magas és 90cm. széles kalitot, amiben aztán együtt lenne az összes. Tehát akkor nem kell összeszoktatni õket? Köszönöm a válaszokat.
Akkor viszont ne vegyél nimfát, hogy egyedül legyen. Pár kell neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!