Találatok a következő kifejezésre: A hormonvizsgálatot és (41 db)

Nőgyógyász végzi a hormonvizsgálatot? És az csak vérvétekből áll? SOS!

És ah nincs tb fizetve utánam szerintetek ,mennyibe kerülhet a vérvétel?Köszönöm!

Legjobb válasz: Köszönöm! Holnap már mennék az apeh-hoz, de nem tudom, hogy már holnaptol benne lennék e a rendszerbe,mert azt olvastam, hogy ilyenkor egy adatlapot kell kitölteni, és a csekket majd küldik! Remélem érthetõ voltam.de az a lényeg, hogy minél hamarabb el szeretnék menni a nõgyógyászhoz!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Holnap már mennék az apeh-hoz, de nem tudom, hogy már holnaptol benne lennék e a rendszerbe, mert azt olvastam, hogy ilyenkor egy adatlapot kell kitölteni, és a csekket majd küldik! Remélem érthetõ voltam.de az a lényeg, hogy minél hamarabb el szeretnék menni a nõgyógyászhoz!
Nõgyógyász vagy endrokrinológus adhat csak hormonvérvételre beutalót, ha a nõi nemi hormonokat kérik.Laborba veszik le a vért majd a nõgyógyid kiértékeli.Ne3m tudom tb nélkül mennyi a vizsgálat googlézd meg van több magán labor ahol fel van tüntetve az ár, de gondolom nem olcsó, megérni magad után fizetni havonta azt a négyezer akárhányszáz forintot .
Én a Mens Mentisnél járok hormon (pajzsmirigy) és inzulin rezisztencia vizsgálatokra, belgyógyászhoz. Ha csak pajzsmirigy vérvétel van, az kb. 5-10.000, ha egyéb is, akkor több. De még 20.000nál több sosem volt. Attól függ hány félét vizsgálnak. Ehhez nem kell tb...
Aznap amikor az apehnál beadod a papírkádat kitöltve már jár a tb, szóval nyugi:) csekket majd küldik, azt sajna nem felejtik el:) )

Tökéletes lett a hormonvizsgálatom és a prolaktinom is rendben van, mégis jön váladék a mellemből. Mi lehet még az oka?

UH-ra megyek majd jövő pénteken, de rohadtul idegesít ez az egész. Van, hogy kis nyomásra spriccel, de olyan is van, hogy alig cseppen ki valami. Kb hetente jut eszembe megnézni. A ciklusom is rendszertelen nagyon, vérzésem is alig van. Az endokrinológus szerint a stressztől van, de már egy ideje tudatosan stresszmentes életet próbálok élni. Valaki volt már ilyen helyzetben?

Legjobb válasz: Húha. Hát én is voltam, vagyis vagyok ilyen helyzetben. Prolaktinom tök jó, mégis nekem is jön a mellembõl. Ezt találtam, bár nem tudom segít-e. http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/noi_bajok/cikkek/a_t.. http://www.vital.hu/themes/sick/prolaktin.htm http://www.hipofizis.hu/tejcsorgas.php

Húha. Hát én is voltam, vagyis vagyok ilyen helyzetben. Prolaktinom tök jó, mégis nekem is jön a mellembõl. Ezt találtam, bár nem tudom segít-e. http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/noi_bajok/cikkek/a_t.. http://www.vital.hu/themes/sick/prolaktin.htm http://www.hipofizis.hu/tejcsorgas.php
A kérdező hozzászólása: Igen érdekes cikkek. Akkor azt hiszem majd az ultrahangon kiderül mi van.
Nálam is így volt. Kaptam rá gyógyszert, most szedem, talán használ is. A prolaktin szintje a nap folyamán folyamatosan változik, így kb 4 óránként kéne vért venni ahhoz, hogy ténylegesen meg lehessen mondani, hogy rendben van-e a szintje. UH-ra gondolom azért küldtek, mert állhat PCO, vagy IR a magas prolaktin mögött. Márpedig tuti magas, ha tejcsorgásod van. MR-en voltál már?
A kérdező hozzászólása: Az ultrahang eredményem totál negatív. Mi lehet ez? Azt mondta a doki (uh-s), hogy amíg nem véres a váladék, addig nincs baj.

Valaki ért itt a hormonvizsgálathoz egy picit is? Ma jött meg a laboreredmény és nagyon kíváncsi vagyok.

Pl.: Az ami hogy Terhes: refererencia érték: 0,0 0,1

Legjobb válasz: Vagy esetleg, volt már közületek valaki hormonvizsgálaton?Ha igen akkor azokkal az értékekkel is összelehetne hasonlítani,mondjuk teljesen igazából arra lennék legjobban kíváncsi hogy mi ez a terhes 0,1 nevû dolog.

A kérdező hozzászólása: Vagy esetleg, volt már közületek valaki hormonvizsgálaton?Ha igen akkor azokkal az értékekkel is összelehetne hasonlítani, mondjuk teljesen igazából arra lennék legjobban kíváncsi hogy mi ez a terhes 0, 1 nevû dolog.
A kérdező hozzászólása: Na mostmár rájöttem egy két dologra.Tudom hülyeség amit elõször írtam ki. Az a helyzet hogy a luteinizáló hormon nálam 6, 1 és a referencia érték azt mutatja hogy 0, 0 és 0, 1 között kéne lennie.Erre kellesz gyógyszert szednem?
A nõgyógyász nem mondott semmit?
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön megyek csak hozzá !
na mi lett kedves kérdezõ?
A kérdező hozzászólása: Jó minden köszönöm! Csak pont most halt meg a kutyám. :(

Hol lehet utána nézni a hormonvizsgálati értékeknek? 19-21 és 3-5 napi érdekelne!

Legjobb válasz: Rá lesz írva a papírra. Amúgy pl. webbeteg.hu-n. Vagy google keresõ: "xy normálérték".

Rá lesz írva a papírra. Amúgy pl. webbeteg.hu-n. Vagy google keresõ: "xy normálérték".

A hormonvizsgálatokat a ciklus 2. és hanyadik napján végzik?

Legjobb válasz: 2-3, és 21-22 nap néznek hormonsort.

2-3, és 21-22 nap néznek hormonsort.

Babát szeretnénk, és már túl vagyok a hormonvizsgálaton, petevezeték átjárósági vizsgálaton, és most peteérés serkentõ gyógyszert kell majd szednem. Esetleg ezzel kapcsolatban valaki tud véleményt, tapasztalatot írni?

Legjobb válasz: Miert kell szedned? Csak mert nem tudjak, miert nem jon a baba, es ez egy újabb próbálkozás, vagy mert tényleg nincs peteeresed? En amúgy szedtem (arra kell figyelni, hogy legyen mellette uh-os cikluskovetes, mert cisztasodasra hajlamosit), nekem nem lett tole babám, bar kesobb, másik orvosnál kiderult, mi a gond. De sokaknak sikerült igy

Miert kell szedned? Csak mert nem tudjak, miert nem jon a baba, es ez egy újabb próbálkozás, vagy mert tényleg nincs peteeresed? En amúgy szedtem (arra kell figyelni, hogy legyen mellette uh-os cikluskovetes, mert cisztasodasra hajlamosit), nekem nem lett tole babám, bar kesobb, másik orvosnál kiderult, mi a gond. De sokaknak sikerült igy
A kérdező hozzászólása: Írtam privát üzenetet, ha nem gond :-)
inzulint is néztek? van peteérésed?
A kérdező hozzászólása: nem, inzulint nem :-(
Mennyire fájt az átjárhatósági vizsgálat?
Én is szedem a gyógyszert.. negyedik hónapja, de eddig semmi eredménye :( van peteérérem pedig, de valamiért mégis felírták..

Tudtok légyszi segíteni? Most voltam 25. ciklusnapi hormonvizsgálaton és a következők az eredmények (lent).

viszonylag hosszabb, 30-32 napos ciklusaim vannak, ezért a 25. napon kellett mennem vérvételre. FSH: 2.9 IU/l LH: 3.5 UI/l Progeszteron: 49.04 nmol/l Ezek az értékek mennyire jók? Olvastam olyanról h az FSH/LH aránynak nem ilyennek kell lennie. Előre is köszönöm annak, aki tud segíteni.

Legjobb válasz: 25. napon nem lényeges az lh, fsh, olyankor progit kell nézni (ez nálad jó) és esetleg estradiolt a többi hormont a 3. napon kell nézni.

25. napon nem lényeges az lh, fsh, olyankor progit kell nézni (ez nálad jó) és esetleg estradiolt a többi hormont a 3. napon kell nézni.

PCOS-em van. A hormonvizsgálatom teljesen negatív lett. A nőgyógyász ezt elégedetten közölte és mindenféle további kezelés nélkül elküldött. Engem viszont zavar, hogy csak úgy beteg vagyok és nem tudom, hogy miért és mit tehetnék még ellene?

Milyen orvoshoz forduljak és mit változtassak az életmódomon,ha egyátalán kell?

Legjobb válasz: Ajánlom a www.pcos.hu honlapot. Nagyon hasznos dolgok és kimondottan erre a betegségre szakosodott orvosok elérhetõségei találhatóak meg az oldalon. Nekem sokat segített.

Ajánlom a http://www.pcos.hu honlapot. Nagyon hasznos dolgok és kimondottan erre a betegségre szakosodott orvosok elérhetõségei találhatóak meg az oldalon. Nekem sokat segített.
Szia! Nekem is PCOS-em van.Én nõgyógyásznál kezdtem most jön a vérvétel, de igazából endokrinológia is fontos lenne, de sajnos nem utaltak be! Szerintem keress másik dokit vagy próbálkozz az endokrinológián.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, hasznosak voltak!
Endokrinológushoz menj, sztem a legjobb gyógyszer pco szindrómára amit adhatnak az a metformin.

Ha szükségem lenne 3. ciklusnapi hormonvizsgálatra és pl. a Mens Mentisben szeretném csináltatni, mindenféleképp szükség van beutalóra (nőgyógyásztól), vagy mehetek anélkül is?

Nem szeretném a helyi kórházban csináltatni, mert a múltkor 2 hónapot kellett várnom az eredményre.

Legjobb válasz: Szia! Oda nem kell beutaló. De idõpontot kell kérni. Bemész, leveszik a vért, kifizeted, délután elküldik e-mailban a leletet (ha adsz emilcímet). El nem tudom képzelni, mi tart két hónapig az SZTK-nak. :-(

Szia! Oda nem kell beutaló. De idõpontot kell kérni. Bemész, leveszik a vért, kifizeted, délután elküldik e-mailban a leletet (ha adsz emilcímet). El nem tudom képzelni, mi tart két hónapig az SZTK-nak. :-(
Bocsi Kérdezõ, a görbékhez nem igazán értek, én sosem hõmérõztem. De biztosan vannak itt köztünk olyanok akik igen, majd õk rásandítanak szerintem. :-)
A kérdező hozzászólása: Manka! Én is úgy gondoltam, hogy talán jó lenne megvárni a konzit. A 3. napi vérvételt is akár megcsináltathatnám a következõ ciklusban, amikor már tudom, hogy a doki mit is kér. Õ már felírja, hogy mit is akar látni, igaz? A menzimnek most hétvégén, vagy hét elején kéne megjönni a görbém szerint. Úgy tûnik, most is késõbb volt ovu, ha volt (talán januárban volt még erre példa), egyébként általában 33-34 naposak a ciklusaim. az viszont biztos a többi görbe alapján, hogy a luteális fázisom 16 nap. Esetleg megnézed a görbém? Volt ovum? Jól húzta be, vagy máskor volt? Mert a 2 idõpont közül most nem tudom mikor lehetett. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/eaa4a1e35b32c2de429409..
Bocs, én a Pesti Kaálira gondoltam. :-) Úgy értettem hogy helyben van, hogy kijössz a dokitól, aki megmondja pontosan, milyen vizsgálatok kellenek, és ott a saját laboruk, csak odasétálsz, megmutatod a papírt, és már szúrnak is. Fizetõs ez Pesten is, de kb ugyanannyiba kerül, mint a mensben. Ezek szerint neked tényleg mindegy hova mész, minden attól függ, mikor fog megjönni. Az AIDS és a hepa vérvétel eredményére kicsit többet kell várni mindenhol, tovább tart a vizsgálat, vagy továbbküldik speciális laborba, nem tudom. Az sztk-snál mindenképpen hamarabb megcsinálják az tuti. :-) Az elsõ konzit érdemes azért megvárni, legtöbbször kérnek még további vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: Manka, nem tudom, hogy értetted, hogy az helyben van, mert ha arra gondoltál, nem vagyok gyõri. Tulajdonképp ami a távolságot illeti, szinte majdnem mindegy, hogy gyõr vagy pest. Csak azért gondoltam a mensre, mert oda állítólag nem kell beutaló ha most kéne ez a vizsgálat, csak nem tudom milyen hormonokat kell nézetni, bár a neten már utánanéztem. Arra gondoltam, hogy megvárom a konzit, ott biztos kiírja a doki, hogy mit kell nézni. Igaz, így egy hónappal késõbb lesz meg ez az eredmény, de úgyis még egy csomó vizsgálat vár rám, amit akkor ezzel egy idõben lefolytatunk a konzit követõen. Gyõrben is kell egyébként fizetni a hormonvizsgálatért?
Szia! Ha a Kaáliba mész, ott is meg tudják csinálni a kért vérvételeket. Csak õk nem küldik el az eredményt, de ugyanolyan gyorsak mint a mensben. :-) És helyben van. :-)
A kérdező hozzászólása: :) Örülök, az tényleg kibírható idõ :) és nem is kellett az összes eredmény. Érdekes. De sokat vittél... háát, talán jobb megvárni a konzit. Én azt hiszem az a biztosabb és nyugodtabb is lennék addig. ha már eddig vártam... talán csak sikerül még az éven teherbe esnem, de tény, ha már elindultunk, egyszer csak meglesz az eredménye :)
Tyû..asszem az idõpontok nem stimmelnek, de nem is ez a lényeg..3 hónap volt kb az elsõ konzultációtól (csak úgy nekünk volt benne egy karácsony-szilveszter..)!
Mi 2011 dec 7.én voltunk elõször és 2012.márc.8.-án megvolt az elsõ inszem!Én úgy gondolom gyorsan haladtunk!Én sok vizsgálati eredményt vittem, de fele nem is kellett!
A kérdező hozzászólása: Kedves Tündérlány! Kaáliba fogok járni. Ezután lesz még az elsõ konzi és én is úgy voltam vele, hogy ott majd megmondják, hogy mi kell, s aszerint haladunk. De akkor miért kéri a recepciós a 3. napot amikor én például azt sem tudom, hogy az mit tartalmaz? MAx. a nõdoki. Persze, még több mindent is kértek, hogy mit vigyek magammal. De te is tudod, úgy látom. Az jó, ha hamar kész vannak az ereemények, akkor talán az aids meg a hepa vizsgálatot kéne még elõtte megcsináltatni? Bár, ha már ott vagyunk és akkor csinálnak minden vizsgálatot. már azt is kivárja az ember. Csak tényleg, szeretnénk ha haladhatnánk. Ezek szerint várjam meg a konzit? Ti tudtatok utána haladni? VIttél vmilyen eredményt magaddal az elsõre?
Mondjuk teljesen mindegy, hogy hova jársz! Alapvetõ, hogy leveszik a 4 alaphormont FSH, LH, E2, Prolaktin.+amit még kér a doki (cukorterhelés, laktóz..)! Én nem mentem el az elsõ konzultáció elõtt ilyesmikre, mert nem tudtam mi kel...majd a doki megmondja!Egyébként tényleg ezek a dolgok hamar kész vannak, de amire ígyis-úgyis várnod kell az AIDS és a Hepetitis B, C ez minimum két hét!Én is szerettem volna minél hamarabb túllenni a vizsgálatokon, de sajna nem megy olyan egyszerûen..!
Hova jársz??(BMC-Kaáli-Forgács)????
A kérdező hozzászólása: Igazából lombikra készülünk, s oda kérnék, de még a konzultáció elõtt vagyunk. A recepción mondták, hogy ez is kell. Akkor most hívjam fel a nõdokimat?
Szia!Nekem is ott csinálták, idõpontot kértem 2 napon belül kaptam, de nem értem miért nem mondta meg a dokid, hogy milyen hormonokat kér????Hívd fel õt mielõtt telefonálsz idõpontért!
A kérdező hozzászólása: Köszi :) és ugye fogják tudni, hogy mit kell nézni? Vagy nekem kéne megmondani?
Persze, szerintem elég. Egyszer én is voltam ott, telefonáltam, 1-2 napon belülre kaptam is idõpontot!
A kérdező hozzászólása: Kaptam egyszer valakitõl olyan választ, hogy elé ha a menzi elsõ napján telózok, hogy kéne 3. napi vérvétel. remélem, így van, mert én még nem tudom, hogy mikor fog megjönni pontosan, mert változó: 33-35 nap.
A kérdező hozzászólása: Szia Manka! Köszi a választ! Azt szeretném kérdezni, hogy ha elmondom, hogy én 3. napi vérvételt kérek, akkor õk automatikusan fogják tudni, hogy akkor mit is kell nézni? Hogy mi tart 2 hónapig? Attól függ, hogy a sor végén vagy elején vagy-e. Ha a végén, akkor jó, mert nem kell sokat várnod. Tudod, összegyûjtenek egy csomó vért és utána bontják fel azt a bizonyos anyagot, amivel a vizsgálatot el tudják végezni. Én 2 hónapot, férjem már csak 2 hetet várt...
A kérdező hozzászólása: Háát, ma már elkezdett esni a hõ, úgyhogy biztos nemsoká megjön.

Ha a ciklus meghatározott napján akarnak csinálni hormonvizsgálatot és az épp hétvége akkor várni kell egy újabb hónapot?

Vagy jó a legközelebbi hétköznap is?

Legjobb válasz: Jó a legközelebbi hétköznap is, csak mondd az orvosodnak, hogy mondjuk nem a 3. napon voltál, hanem az 5.-en. De gyakorlatilag lényegtelen, emiatt ne aggódj. :)

Jó a legközelebbi hétköznap is, csak mondd az orvosodnak, hogy mondjuk nem a 3. napon voltál, hanem az 5.-en. De gyakorlatilag lényegtelen, emiatt ne aggódj. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!