Találatok a következő kifejezésre: A hordozókendő kenguru (11 db)

Mi a jobb? A kenguru vagy a kangu (kenguru és a hordozókendő párosítása) v. a hordozókendő egy 6 hetes kisbabának?

Mi a jobb? A kenguru vagy a kangu(kenguru és a hordozókend? párosítása) v. a hordozókend? egy 6 hetes kisbabának? Olyan tapasztalatok is érdekelnének amit orvos ajánlott nektek.

Legjobb válasz: A kengurut egyáltalán nem ajánlotta a gyerekorvos a baba 3 hónapos koráig. Õ a "rendes" hordozókendõt javasolta, amiben fektetve is lehet vinni a babát, ill. azt a kengurut, ami szintén átalakítható fektethetõvé (a neve nem jut eszembe, de biztosan tudja valaki).

A kengurut egyáltalán nem ajánlotta a gyerekorvos a baba 3 hónapos koráig. Õ a "rendes" hordozókendõt javasolta, amiben fektetve is lehet vinni a babát, ill. azt a kengurut, ami szintén átalakítható fektethetõvé (a neve nem jut eszembe, de biztosan tudja valaki).
Szia! Nálunk bevált a kendõ és szerintem megkötni sem rázós. Az elején én is féltem, de a férjem bátor volt:-)) Már én is fel merem kötni, akkor is, ha egyedül vagyok. Az én babám 5 hetes lesz, és elég hasfájós, néha itthon is ebben teszem magamra. Van, hogy csak így tud aludni. Szóval, nálam + a tapasztalat.
Csak hordozókendõbe tudod tenni a picit. 3 hónapos kortól kenguru
jessz, hat hetes babat eszedbe ne jusson kenguruba tenni! harom honapos kortol javasoljak (legalabbis onnantol mikortol kepes ulni) en is ezen parazok, hogy milyen hordozoja legyen, sajnos en félek ettol a csomozható kendõ dologtol, es meg mindig tanacstalan vagyok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nem nem tenném a picit kenguruba én sem 3 honapos koráig, ezért gondolkodom a hordozókendõn :)

A hordozókendő vagy kenguru amit többen említettek itt, hogy még a lakásba is rajtuk és a babán van, hogy a bab ne legyen egyedül és ne sírjon és szorosabb legyen a kapcsolat is, az használható már egészen pici kórtól?

Legjobb válasz: A hordozókendõ már újszülött kortól, a kenguru három hónapos kortól ajánlott. Bár én nem igazán értek egyet az állandó hordozással, mert sok gyerek késõbb sem tudja önállóan elfoglalni magát. Egy gyerekkel a melleden/hátadon meg nem tudom, hogy tud valaki akár vécére is elmenni. De ez már egyéni véleményem.

A hordozókendõ már újszülött kortól, a kenguru három hónapos kortól ajánlott. Bár én nem igazán értek egyet az állandó hordozással, mert sok gyerek késõbb sem tudja önállóan elfoglalni magát. Egy gyerekkel a melleden/hátadon meg nem tudom, hogy tud valaki akár vécére is elmenni. De ez már egyéni véleményem.
Egyet értek az elöttem szólóval. A lányomnál elsõre kengurut vettünk.de nem volt kényelmes, mondjuk lakásban nem használtam, csak annyira hogy leugorjak a kisboltba zsemléért :) De mikor idõsebb lett(olyan fél éves) vettem hordozókendõt. Sokkal könnyebb volt benne, de a lányom elég nyugis, önnálló baba volt, így ritkán volt benne. A fiamnál már jobban kihasználtam. Kicsi korában nagyon igényelte a közelségemet és így NÉHA a lakásban is felkötöttem magamra. De figyeltem, hogy ne szokja nagyon meg, mert szerintem az nem jó. De ez baba függõ is, mert a fiam még most is sokkal inkább igényli a jelenlétemet a lányom meg nagyon önálló és mindent egyedül akar csinálni.
Én nekem is van hordozó kendõm, de a baba még a pociban, de nekem eszembe sem jutott, hogy a lakásban magamra kötözgessem, max ha gyakorlom a kötési tipusokat.De sztem a babának is meg kell tanulnia önnállónak lenni, mert ebbõl lesznek azok a problámák majd amikor nem fog egyedül aludni a pici stb és nem is fog hagyni semmit sem csinálni.Szval sztem nem biztos, hogy egészséges állandóan hordozni.KEngurut én nem vennék..ez nekem szimpibb:)

A hordozókendő vagy a kenguru a praktikusabb?

Most várom a második babát,a lányom 15 hós ,?t kenguruban hordtam,ami még megvan,csak elég hamar megfájdult a hátam(kb 15 perc után).Azt hallottam ,hogy a kend? az kényelmesebb neki és nekem is.Véleményeket,tapasztalatokat esetleg linkeket kérnék,hogy nektek mi vált be.Köszönöm

Legjobb válasz: kendõ vagy mei-tai. nem is annyira nehéz ám, csak rá kell jönni a trükkre!!! :D

kendõ vagy mei-tai. nem is annyira nehéz ám, csak rá kell jönni a trükkre!!! :D
Nekem is mei tai van!:)
A kendõbe az én 6 hós babámat alig tudtam beletuszkolni.Ha sikerült is, olyan testtartásba, hogy rossz volt nézni.Vissza is vittem.A kenguru jobb, tartása van.
szia! a kendõ szerintem mindenképpen praktikusabb, mert sokoldalú (ha elég hosszút veszel), tudod szemben ültetni is, hátizsákként vinni... és kényelmesebb, mert teljesen átveszed a súlyát, mint pl. amikor a pocakban hordtad. ha sokat használnád, akkor szerintem érdemes egy drágább Lana kendõre beruházni, mert nagyon megkönnyíti a cipelést. ha ritkábban használnád, akkor a Nandu is megteszi.
A kenguru annyiban praktikusabb, hogy könnyebb felvenni. Viszont én nem sokáig bírtam (elvileg 9 kilóig jó, de már 7 kilósan feladtam), és állítólag nem is olyan egészséges, mert lóg benne a baba lába, de ezt nyilván én konkrétan nem tudhatom. A kendõ jó, csak gyakorolni kell a felvételét, nem olyan egyszerû. Mi mei tai-oztunk, az könnyebb, most pedig Lilliputi csatos hordozónk van, olyasmi mint a kenguru, csak jobb a kivitelezése, simán viszem benne a hátamon a 9, 5 kilós gyereket.
Kedves Kérdezõ! Nekünk nagyon bevált a Gremese mei tai! Egészen kis kortól kezdve hordható benne a csecsemõ. Nagyon jó tartást biztosít, a mi babánk kötött csípõje is szépen fejlõdik benne. Hordani is kényelmes benne a babót, felkötni is egyszerû! http://www.mei-tai.hu/ Ha van facebookod, ott is megkeresheted õket, ott a babánk is fenn van a képek között barna-narancs meitaiban! Nagyon szeret benne lenni, mindig elalszik benne:)


Miért jobb a babakocsi, mint a hordozókendő? Miért ne vegyek hordozókendőt/kengurut stb?

Vacilálok, hogy melyiket is válasszam. Sok jót hallottam a hordozókendőről? Titeket mi rémiszt meg benne? Miért nem ajánljátok? Miért igen? Milyen előnyei vannak a babakocsinak a hordozókendővel szemben? Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Legjobb válasz: Mindkettõnek van elõnye és hátránya. Nekünk van babakocsi és meitai is, mikor melyik jön jól, azt vesszük elõ. Ha vásárolni megyek, jobban szeretem a babakocsit (bár sok meitais ismerõsöm mamatáskát húz maga után, számomra ez már túlzás). Ha nyûgös a baba, akkor jobb a meitai, mert rajtam megnyugszik. Ha esik az esõ, szintén jobb a meitai, mert tudok esernyõzni. Ha jókedvû és nézelõdni szeretne, akkor jó a babakocsi.

Mindkettõnek van elõnye és hátránya. Nekünk van babakocsi és meitai is, mikor melyik jön jól, azt vesszük elõ. Ha vásárolni megyek, jobban szeretem a babakocsit (bár sok meitais ismerõsöm mamatáskát húz maga után, számomra ez már túlzás). Ha nyûgös a baba, akkor jobb a meitai, mert rajtam megnyugszik. Ha esik az esõ, szintén jobb a meitai, mert tudok esernyõzni. Ha jókedvû és nézelõdni szeretne, akkor jó a babakocsi.
Mindkettõnek vannak elõnyei, hátrányai. Nekem alapból rossz a hátam, ezért kocsiztunk. Jókat tudott aludni benne a gyerekem pl. múzeum, városnézés, vonatozás közben is és szuperül hazavitte a szatyrokat, kismotort vagy bármit, amit ráaggattam.
Ha most születne az elsõm, akkor egy petákot nem adnék kocsira, csak kendõt vennék. Nálunk már a kendõs korszak is elmúlt:) (kengurut ne vegyél, az is tapasztalat, rettentõ kényelmetlen. Kendõvel lányom rajtam 1, 5évesem elõttem rohant, én utána 3*az állatkerten, és nem fájt a hátam, míg kenguruval 10perc séta után KO voltam...)
Mi kölcsön kaptunk egy babakocsit, és vettem egy hordozókendõt, igy adott volt mindkettõ. Az én lányom választott a kettõ közül, nem én. Igy a kendõ vált be nálunk. A babakocsi elõnyei az h. nincs rajtad a gyerek. És van csomagtere ahová lehet pakolni. Nálunk volt olyan szituáció hogy a baba sirt a babakocsiban, meg kellett állni vigasztalni. És igy az öt perces elintéznivalóból lett félórás. Kendõvel sose kellett vigasztalni a babát és tehettem amit akarok. Igy olyan volt, mintha velem se lett volna. Mostmár egy meitaiban hordozom a hátamon, a babakocsi augusztus óta nincs használatban. Ha tudsz kérj kölcsön kendõt is meg babakocsit is, aztán majd meglátod hogy melyik válik be.
Kengurut semmiképpen, mert az ortopédiailag nagyon nem helyes tartást ad. A babakocsi meg a hordozókendõ szerintem elfér egymás mellett, itthon házimunkához inkább hordozni érdemes a gyereket, vannak korszakok amikor extra nyûgös és felkötve megnyugszik, az anyának meg könnyebb mint folyton cipelni. Bevásárláshoz, sima utcai sétához inkább babakocsi. Ha tömegközlekednem kell akkor valószínûleg inkább hordozom majd, de azt csak nagyobb korában.
2 hete egy kedves ismerõsöm elindult négy hónapos babájával sétálni szép idõ volt, hordozókendõbe tette bele a kislányt a buszmegállóhoz érve, rossz volt a járda, megbotlott elesett egyik kezével fogta a babát, hogy ne érje ütés, azonnal rohant vele az orvoshoz, a babának a bal kis feje olyan volt, mintha egy zacskó víz lett volna olyan puha lett, vérömleny keletkezett a kis agyában, kórházba kerültek, szép lassan kezdett felszívódni, hogy okozott e maradandó kárósodást késõbb derül csak ki, de reméljük, hogy nem! A gyerekorvos azt mondta neki na most már belátod, hogy mért elleneztem a hordozó kendõt és a kengurut!
Ha a babával elmégy bevásárolni, a babakocsi tartójába tudsz tenni jópár dolgot, a hordozókendöve meg legfeljebb egy szatyrot tudsz hazavinni. A kocsit évekig tudod használni, a kendöt csak addig, amig nem lesz túl nehéz a gyerek. A kendö legfeljebb a lakásban jó valameddig, hosszabb ideig nem tudod kinn használni. A gyerek a kendöben legfeljebb téged lát, a kocsiban tud nézelödni meg játszani.
Ez sokmindentõl függ, ahogy már írták, mindkettõnek megvannak az elõnyei és a hátrányai. Mi kengurut használunk. Nagyon praktikus, hogy nincs probléma, ha lépcsõ van, vagy egy magasabb járdaszegély, nem foglaljuk el az egész járdát, könnyû bemenni vele egy üzletbe, és a babám is imádja (babakocsiban mindig ordított). Kendõt én nem használnék, nem tartom biztonságosnak.
20-as: nézz utána, hogy miért nem jó egy járni még nem tudó babának az egyenes gerinc, avagy a gerincegyenesítõ alkalmatosságok. A kérdésedet valószínûleg azért tetted fel, és azért így, mert nem tájékozódtál a babahordozásról kellõképpen. Olvass róla egy kicsit, meglátod milyen egyszerûek a válaszok! :-)
én most várom a kisfiúnkat, de vettem mindkettõt. szerintem itthon nagyon jó szolgálatot fog tenni a kendõ, amikor a dolgomat akarom csinálni, de a pici is igényel. be lehet vele rakni egy adag mosást, ki lehet teregetni, sok dolgot tudok itthon tenni, igaz óvatosabban és lassabban, de a kezeim szabadok lesznek. ráadásul mikor kellemes az idõ, és az ember el akar menni sétálgatni egyet a férjével kézenfogva, akkor is jó lesz. meg ha mondjuk együtt megyünk bevásárolni és nem kell cipekednem, akkor is jó lesz. babakocsi meg egyértelmû, hogy mindig jól jön, de sztem praktikus mindkettõt megvenni, ha megteheted. de ha nincs pénzed, inkább a kocsi, mert az kiválthatja a kendõt, illetve tudod ölben is tartani, ha muszáj, de a kendõ nem hiszem, hogy kiváltja a kocsit.
Baba kocsi bevásárlásnál jobb, a hordozókendõt imádtam utazásoknál. hátamon táska elõl a Fiam és a kezeim szabadok. Babakocsink csak azért volt mert a keresztanya vett egyet. Amúgy nem lett volna. Mikor elkezdett lépegetni 7 hónaposan betoltam a garázsba a babakocsit és be is fejezte a pályafutásást... Nõvéremék vitték el mikor megszületett a fiúk... Vettem egy sport babakocsit a kocsiba hogyha megyünk valahova mégis csak legyen... 1 kilométert nem gurult még a Fiam meg már 3 éves... Ezt is a nõvéremék öröklik...
mindig megdöbbenek ilyenkor amikor a hordozókendõt istenítik, a babakocsiban tud jóízût aludni, egyenesen van a kis gerince, vagy ti éjjelre is magatokra rakjátok hordozókendõbe????
én kendõt vennék az sokkal olcsóbb!
Elsõvel mindkettõt használtuk, mikor melyiket gondoltam. Egyértelmû volt, ha hordozva mentünk ki, itthon letehettem, õ szöszmötölt, én tettem a dolgomat. Ha kocsival voltunk kint, akkor itthon kérte a maga anyaadagját. A másodikkal nem sok döntési lehetõségem volt. Üvöltött a kocsiban, pedig testvérfellépõ is volt, hogy a nagy élvezze:) Nem használjuk, a kicsi most 11 hónapos, kendõben a hátamon. Aludni is, ha leteszem, megébred. Kismajom, Nehéz volt elfogadnom, ilyen, így megoldható. "Cserébe", egyre többet van el, õt nem kell külön szórakoztatni. A tél így nem macerásabb, mint kocsival, sõt. Benti ruhában sapka-sál, hátamra fel, közös kabát, indulás. Öltöztetés ennyi és mindig tudom, hogy jó-e a hõmérséklet. Azóta azt is tudom, hogy a babák elemi igénye a testközelség. Mindegyiké. Csak másképp tolerálják hiányukat. A lányom sehogyan se, és most már örülök neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Nagyon jókat írtok! Sokat segít! De még várok válaszokat :) )
Aki írta, hogy az anyuka elesett a hordozott babával: ennyi erõvel akkor kézben se vigyük a gyereket, mert eleshetünk vele. Igazából mindenben van veszély, teljesen hétköznapi dolgokban is. A babakocsiban is, például ha lépcsõn kell az anyukának lecipelnie.
látom azt rögtön lehúzzák a kendõ mániások akik nem javasolják a kendõt
Én úgy vagyok vele, hogy mindkét megoldás más miatt, és sok esetben máskor praktikus. Babakocsi például "sima" sétához, szép idõben, vagy teszem azt bevásárláskor lehet a kosár részébe pakolni, stb. A hordozás meg nálunk akkor volt praktikus, amikor mondjuk ügyeket kellett intéznem, sok helyen lépcsõt mászni, ide-oda menni, mert így szabad volt mindkét kezem, nem kellett a babakocsit a lépcsõkön fel-le emelgetni, nem is beszélve a tömegközlekedésrõl, aztán ott volt még az is, hogy hóban, latyakban nagyon utáltam tolni a kocsit, de kendõvel/kenguruval ez nem volt akadály. Viszont pl. nyári dög melegben nem szerettem hordozni annyira, mert durván összeizzadtunk, olyankor szívesebben toltam kocsiban. Vagy ha hosszabb idõre mentem valahova, akkor is kényelmesebb volt sokszor a babakocsi, mondjuk ha pl. beültünk egy kávézóba, étterembe, vagy ha magamnak mentem ruhát venni, amit azért ugye felpróbál az ember. Szóval ha belefér, jobb, ha mindkettõ van.
Babakocsi kényelmesebb, tudsz bele pakolni, sokáig használhatod, biztonságosabb, én kendõt semmi esetre sem vennék, kengurunk van de abba is csak 3-4szer tettem, szóval szerintem babakocsit vegyél, kengurut meg esetleg kérj kölcsön néha jól jön.
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=zga_mW9vqnE&feature=player_em.. Találtam egy kedves kis videót! :)
utolsó bújj inkább a kendõdbe, mindjárt már kitalálod, hogy káros a babakocsi, komolyan nagy az Isten állatkertje és már a kerítés is eltûnt, legalábbis a gyerekvállalás témakörben biztosan

Miért jobb a hordozókendő, mint a kenguru?

3 hónapos és azt mondják szép a tartása.

Legjobb válasz: Én mei tai-t használok, a felkötés egyszerûsége, és a babám egészséges tartása miatt. Nagyon egyszerû és kényelmes. A kendõ nekem lehet, hogy bonyolult lenne. 3 hónapos kortól ajánlják a mei tai-t.

Én mei tai-t használok, a felkötés egyszerûsége, és a babám egészséges tartása miatt. Nagyon egyszerû és kényelmes. A kendõ nekem lehet, hogy bonyolult lenne. 3 hónapos kortól ajánlják a mei tai-t.
a kenguruban csak úgy lóg a gyerek lába a semmibe, a kendõvel te döntöd el, hogyan kötöd. 3 hónaposnak már a mei tai is jó választás lehet, itt békatartásban van a lába, ami ortopédiai szempontból sokkal egészségesebb, mint egy kenguru. ha nincs kedved kötözgetni, léteznek már csatosak is. noj
Szerintem nem jobb. Nekünk nandu kendõnk volt, de utálta a gyerek. Kaptunk kölcsön egy hagyományos kengurut, azt imádta, plusz nem izzadtunk össze a 80 fokban. A második babám is utálta a kendõt, neki baby björn kenguruja van, azt imádja.
Nekem Nandu kendõm van és imádja a kislányom. Elnézelõdik benne, aztán ha elfáradt elalszik. 2 hónapos korától használom, könnyû vele boltba, postára menni, könnyû megkötni. Nagybevásárlásra is úgy szoktunk menni, hogy kivesszük az autóból, a hordozóból, magamra kötöm és irány a bolt. Elõnye, hogy magadra tudod úgy kötni, hogy stabilan tartsa és többféleképpen is kötheted. Az viszont tény, hogy sokkal melegebb, mint a kenguru. 4 hónapos kislány anyukája
Szerintem jobb a kenguru, a hordozókendõben csak úgy lógnak a gyerekek. Meg megveszel egy darab rongyot jó drágán. Ez a kendõ most divat lett, én mindenesetra kengurura szavzok. Nekünk is van, mostnában növi ki a gyerek (11 hónapso és 9, 4 kiló), leseréljük hátihordozóra. Az meg hogy mi egészséges ortopédiailag (cipõ, kenguru..) havonta változik.

Hordozókendő kedvelőknek! Babakocsi nélkül, csupán hordozókendővel (mei tai, kenguru, nandu stb) meg lehet oldani a baba "cipelését"?

Van köztetek olyan, akinek nem volt babakocsija, csak hordozókend?vel közlekedett a babával?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk 2009-2010 telén mikor a lányom született sokkal jobban bevált a hordozókendõ!A vásárlásnál különösen :) Mivel ha hordozókendõbe kötöd a babád (8 kilóig kb elõre) akkor overáll sem kell rá ha kimész télen!Nálunk az itthoni ruhájába felkötöttem, és felvettem egy kabátot( apáét, nem vettünk hordozósat) felhúztam a cipzárt, úgy hogy csak a feje legyen ki... nagyon kényelmes volt és rá csak egy sapit kellett adni!Ha meg bementünk valahová csak lehúztanm a kabátona cipzárt és már nem is melegedett be! :)Õt nem kellett zaklatnom!Szóval nekünk nagyon bevált! Tavasszal is jó volt! De nyáron nem úszhatod meg babakocsi nélkül, mert olyan melegben egyikõtöknek sem kényelmes a kendõ mert összeizzadtok :( De ha hosszútávó hordozásra készülsz akkor semikképp sem kenguru, hanem kendõ inkább, mert azt hosszú távon tudod használni!Hordozhatos elõl csípõn hátul akár 3 évesen is! Nekema lányom utálta a babakocsit, csak kendõben szeretett lenni, 4 hetes korától használtuk!Most 14 hós és meg most is sokszor felkötöm a hátamra és megyünk!Nagyon szereti, bár már hogy jár sokat lekéreckedik, úgyhogy megszoktattam vele kocsiját!De ha netán csak a kendõ van, akkor is meg lehet oldani, mert akkor azt szokja meg ababa! Egyedül tényleg a nyári nagyon melegek a kizáró napok! :) Jó hordozst kívánok! Ja a lánom már 11 kiló de kendõben nem nehéz, mert eloszlik a súlya!Nagyon derék és hátfájós vagyok, de kendõtõl nem volt még problémám! :)

Szia! Nekünk 2009-2010 telén mikor a lányom született sokkal jobban bevált a hordozókendõ!A vásárlásnál különösen :) Mivel ha hordozókendõbe kötöd a babád (8 kilóig kb elõre) akkor overáll sem kell rá ha kimész télen!Nálunk az itthoni ruhájába felkötöttem, és felvettem egy kabátot( apáét, nem vettünk hordozósat) felhúztam a cipzárt, úgy hogy csak a feje legyen ki... nagyon kényelmes volt és rá csak egy sapit kellett adni!Ha meg bementünk valahová csak lehúztanm a kabátona cipzárt és már nem is melegedett be! :) Õt nem kellett zaklatnom!Szóval nekünk nagyon bevált! Tavasszal is jó volt! De nyáron nem úszhatod meg babakocsi nélkül, mert olyan melegben egyikõtöknek sem kényelmes a kendõ mert összeizzadtok :( De ha hosszútávó hordozásra készülsz akkor semikképp sem kenguru, hanem kendõ inkább, mert azt hosszú távon tudod használni!Hordozhatos elõl csípõn hátul akár 3 évesen is! Nekema lányom utálta a babakocsit, csak kendõben szeretett lenni, 4 hetes korától használtuk!Most 14 hós és meg most is sokszor felkötöm a hátamra és megyünk!Nagyon szereti, bár már hogy jár sokat lekéreckedik, úgyhogy megszoktattam vele kocsiját!De ha netán csak a kendõ van, akkor is meg lehet oldani, mert akkor azt szokja meg ababa! Egyedül tényleg a nyári nagyon melegek a kizáró napok! :) Jó hordozst kívánok! Ja a lánom már 11 kiló de kendõben nem nehéz, mert eloszlik a súlya!Nagyon derék és hátfájós vagyok, de kendõtõl nem volt még problémám! :)
Nekünk kengurunk van. Bevásárlásnál egyáltalán nem kényelmes, mert cipelem az overállal együtt 7-8 kilós gyerekemet és még cipelem a bevásárlást is a hátamon (hátizsákkal járok). Vásárolni sokkal jobb a babakocsi. Ezen kívül, ha csak céltalanul sétálni mész a babáddal, akkor is jobb a babakocsit tolni. Kengurut akkor szeretem, ha sietünk, pl orvoshoz megyünk, vagy csak szomszéd házba látogatóba. Jó dolognak tartom a kengurut, de nem minden esetben.
Én megõrülnék babakocsi nélkül, csak kenguruval vagy valami hasonló eszközzel.Szerintem nagyon rossz ötlet.Bár az életviteltõl is függ, aki egész nap bent ül, és csak néha lemegy a házelé, meg autóval jár, annak mindegy.
Itt nézz szét, tapasztalt hordozós anyukák fóruma: http://www.mamami.hu/forum/showthread.php?t=60
Szerintem nem lehet megoldani babakocsi nélkül. Amikor pici volt, csak akkor tettem magamra (hordozókendõ is volt, mei tai, ill karikás kendõ) max 10-20 perces sétára, amikor nem tudtam babakocsit vinni magammal. A vásárlás elképzelhetetlen számomra úgy hogy cipelem közben a babámat, egyszerûen nem bírnám el. 9 hónapos kora óta alig-alig hordoztam, akkor is a csípõmön karikás kendõben. Biztos az erõnléttõl is függ, de a 49 kilómmal csak rövidtávon bírom-bírtam cipelni a fiam. És szerintem nekik sem túl kényelmes hosszabb ideig lógni a mamán.
Nekünk volt babakocsink is, kendõnk is, mei taiunk is. Az én babám nagyon nagy volt súlyra is és hosszra is, és a hordozás nehézkes volt már egy idõ után. Kisbevásárlás, posta oké volt, de ha többmindent vettem volna, vagy hajolgatni kellett, na az már nem ment. Fél évesen akkora volt, mint egy átlag 18 hónapos gyerek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :-) Nekem a mei tai a legszimpibb, és amúgy mostanában készülünk lakást venni, lehet panel lesz sajna, és hát ott babakocsival közlekedni hát nem tudom mennyire megoldható... :-S Nagybevásárlásnál apa mindig jön velem, ez nem gond. :-))

Jobb az Amazonas Carry baby hordozókendő, mint a kenguru?

Legjobb válasz: Nekünk a hordozókendõ vált be, hiszen sokkal több variáció lehetséges a hordozásra, mint a kenguruval. A férjem is szívesen hordozza a kislányunkat kendõben. A megkötése sem nehéz, de bizony 1 napi használattal nem tanulható meg, kell hozzá egy kis kitartás és önbizalom. Én mindenképp azt mondanám, érdemes rászánni egy kis idõt, mert ha egyszer megtanulja valaki a megkötési technikákat, nem lesz vele többé gondja, és saját gyermekének is örömet szerez. Egyébként mindenkinek a saját döntése, hogy a kengurut avagy a kendõt választja. Nálam kendõ kontra kenguru 1:0 !

Nekünk a hordozókendõ vált be, hiszen sokkal több variáció lehetséges a hordozásra, mint a kenguruval. A férjem is szívesen hordozza a kislányunkat kendõben. A megkötése sem nehéz, de bizony 1 napi használattal nem tanulható meg, kell hozzá egy kis kitartás és önbizalom. Én mindenképp azt mondanám, érdemes rászánni egy kis idõt, mert ha egyszer megtanulja valaki a megkötési technikákat, nem lesz vele többé gondja, és saját gyermekének is örömet szerez. Egyébként mindenkinek a saját döntése, hogy a kengurut avagy a kendõt választja. Nálam kendõ kontra kenguru 1:0 !
Szerintem egy hordozókendõ sem jobb a babagerincének mint a kenguru.
Én elõször a kendõt vettem meg, aztán másnap vittem vissza kicserélni kengurura. Számunkra használhatatlan volt a kendõ és az anyaga is vastag. Nekünk a kenguru vált be, szerintem sokkal praktikusabb és azt a férjem is felveszi. :)
Huhh...azért az, aki azt írta, hogy egy hordozókendõ sem jobb a baba gerincének, mint a kenguru, sürgõsen keressen fel egy gyermek ortopédust, vagy legalább nézzen utána a dolgoknak...Még mielõtt bárkit megtévesztene. köszi

3 hos babamat tehetem mar hordozokendobe? Nem art a gerincenek, mire gigyeljek amikor benne van (pl. Kell e tartani ot. A hatat vagy valami. )? Es kenguru vagy inkabb kendo, can kulonbseg?

Legjobb válasz: Már 3 naposan is beletehetted volna!! A jól megkötött kendõ teljesen biztonságos, követi a baba gerincének C görbületét, egyáltalán nem kell tartani. A kengurut viszont egyáltalán nem ajánlom, az nagyon egészségtelen. Ha a kendõ nem jön be, akkor vegyél mei tait, bár ehhez még lehet, kicsi a babád. A kendõt újszülött kortól akár 3 éves koráig is használhatod (ill. amíg bírod). Kendõ és a kenguru közt épp annyi a különbség, mint egy ferrari és egy trabant közt.

Már 3 naposan is beletehetted volna!! A jól megkötött kendõ teljesen biztonságos, követi a baba gerincének C görbületét, egyáltalán nem kell tartani. A kengurut viszont egyáltalán nem ajánlom, az nagyon egészségtelen. Ha a kendõ nem jön be, akkor vegyél mei tait, bár ehhez még lehet, kicsi a babád. A kendõt újszülött kortól akár 3 éves koráig is használhatod (ill. amíg bírod). Kendõ és a kenguru közt épp annyi a különbség, mint egy ferrari és egy trabant közt.
Kendot vegyel szerintem is. Kengurubolt is vannak jok amik ortopedilag jok (liliputi pld) de ahhoz meg pici a babad. Az en 6 honapos fiam most kezd belenoni. A kendo tokeletes sokaig. Megkotni nehezkes (utcan le felvenni szinte nem lehet, mert felsoprod a mocskot) mindenesetre akkor is jobb a kendo. A meitai se rossz bar en nem szerettem inkabb kendoztem sokat.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat :)

Kenguru vagy hordozókendő? Esetleg vmi más, hasonló funkcióval? Érdekelnének a tapasztalatok, vélemények!

Legjobb válasz: Kenguru nem!!!!!! 3 hós korig kendõ, utána lehet pl meitai, manduca, ssc, de a kendõ is maradhat. Mindenképpen tanfolyammal! (Mármint a kendõ megkötéséhez.)

Kenguru nem!!!!!! 3 hós korig kendõ, utána lehet pl meitai, manduca, ssc, de a kendõ is maradhat. Mindenképpen tanfolyammal! (Mármint a kendõ megkötéséhez.)
Nekünk azt mondta az orvos, hogy kifejezetten jót tesz a csípõjének a kenguru, használjuk sokat. Na ezek után legyél okos...
Nekem sima szövött kendõm van, és imádjuk, csak már nehéz elõl a Kisfiam (kilenc kiló :) ) Úgyhogy szerintem meitai-ozni fogunk.
Je porte mon bebe kendõt tudom ajánlani én is, nagyon jó, én például a netrõl tanultam meg megkötni, igaz gyakoroltam jócskán, de már fél perc alatt megkötöm. A fiam pedig fél perc alatt elalszik benne. Az elsõ gyereknél kenguruztam, nem olcsó kenguruval, de ég és föld a kettõ.
Bocs: mamami.hu
mamai.hu- hasznos tanácsokkal tele... :)
Kengurut ne. Régen, mikor kengurut használtak, a textilpelus megoldotta a helyes csípõtartást. Manapság viszont eljött az eldobható pelusok ideje, ami nem tartja rendesen a csípõt. Na befejezem az okoskodást. :O) Amit ajánlanék: 1. ha kitartó vagy és elszánt hordozókendõs, tanfolyammal esetleg: JPMBB kendõ, rugalmas, 0hótól (bár én 6 hetesen tettem bele elõször a lányomat), rugalmas kendõ, 14 kilóig 2. A mei tai praktikus tud lenni, de csak 3 hónapos kortól. Ha drágának tartod ezt a kendõt, vannak másmilyenek is, vagy szövöttek. Sõt van olyan hely, ahol kikölcsönözheted kipróbálni. Tudsz venni használtan is. :)
Kenguru semmiképpen (én ennek köszönhetem, hogy kisgyermekkorom óta gerincbeteg vagyok)! Ott van a meitai, vagy ami még inkább hajaz a kenguru egyszerûségére: ssc.
Ne haragudj, de nem tudok elmenni mellette: ez kb a nyolcszázadik ugyanilyen kérdés... Én már nem írom le ide is mégegyszer a tapasztalataimat, de csatlakozom az elõttem szólókhoz. Akik meg lepontozták az elõzõ válaszokat, azoknak csak gratulálni tudok a felnõtt hozzáállásukért :-s Ha elolvasod a többi hasonló kérdést, rá fogsz jönni, ki(k) az(ok). A tegnapi toplistán a "menõ" 6085. helyet foglalta el, és lefelé csúszik. Grat! :-P
Mi kengurut használunk újszülött kora óta. Nyílván nem mindegy, hogy milyen kengurut veszel, de abban biztos lehetsz, hogy olyat manapság nem lehet árulni, ami bizonyítottan káros lehet. Nekünk bevált a kenguru: egyszerû, praktikus, biztonságos és a babám nagyon szereti. Én megkérdeztem az ortopédorvost, amikor voltunk csípõszûrésen, hogy mennyi igaz a városi legendából, miszerint a kenguru káros a baba csípõjének és gerincének, azt mondta, hogy ha nem egész nap ebben van a baba, akkor egészséges gyereknél nem okozhat gondot. Én többre tartom a szakértõk véleményét azoknál a gyk-s anyukákénál, akik azt lesik, hogy mennyit esett a toplistán az, aki valamit merészel másképp csinálni mint õk :) (toplista... anyám, de irigylem a szabadidejét annak, aki azzal foglalkozik, hogy toplistán hogy áll az ellenség... eddig még az se jutott eszembe, hogy azt nézegessem, hogy én hogy állok a toplistában, nemhogy mások... :D)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat!
A kicsik optimális csípõfejlõdéséhez a helyes testtartás a köldökig felhúzott térd ÉS a kábé 90 fokos terpesz, ebbõl adódóan a gömbölyödõ gerinc. Ha találsz olyan kengurut, amiben ez teljesül, akkor jó, ha nem(és nem fogsz mert a keskeny ülep- rész miatt lóg bennük a baba lába), akkor kendõ:) . Csatolok két képet, az elsõn kenguruban nézd meg a baba tartását, a másodikon kendõben, látni fogod az eltérést. http://www.google.hu/imgres?hl=en&client=firefox-a&hs=ktH&sa.. (lógó lábak, egyenes gerinc) http://1.bp.blogspot.com/_QHKTuQLzqx0/TQUtzdVhx3I/AAAAAAAACg.. (felhúzott térdek, gömbölyödõ gerinc
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Köszönöm szépen az érthetõ és áttekinthetõ választ, és mindenkinek, aki a kérdésemre normáisan válaszolt. A pontozásról semmit nem tudok, és ezután sem érdekel, hisz nem holmi pontok miatt tettem fel a kérdésemet. Õszintén sajnálni tudom azt, aki ezekkel foglalkozik.....

Bébi hordozókendő vagy Kenguru? Melyik a jobb, mik a tapasztalatok? Milyen fajtát használtok? Márkanév? Pár hetes kortól használnám.

Legjobb válasz: Az összes fajtát kipróbáltam (kendõ, gyûrûs kendõ, mai-tai, kenguru...) de egyértelmûen ez a legjobb. Imádom! http://www.minimano.hu/termekeink/utazas/csatos_babahordozok..

Az összes fajtát kipróbáltam (kendõ, gyûrûs kendõ, mai-tai, kenguru...) de egyértelmûen ez a legjobb. Imádom! http://www.minimano.hu/termekeink/utazas/csatos_babahordozok..
Nekem gremese mei tai-om van. kifejezetten újszülötteknek a rugalmas kendõt szokták javasolni, mi akkor még nem kendõztünk, mert nem is hallottam még róla. a mei tai-t pedig imádom. nektek is biztos be fog jönni a hordozás. kengurut is próbáltuk, az nem lett a kedvencem.
Én pár hetesen a rugalmas kendõt, a késõbbiekben (kb. 3 hónaptól) pedig a mei tai-t ajánlom (nekünk is a gremese nyerte el a tetszésünket :) ). A szövött kendõkkel nincs tapasztalatom, a kengurutól pedig úgy fájt a hátam, hogy soha többet nem venném fel (pedig volt z egyszerûbbtõl kezdve a babybjörnig, szerencsére csak kipróbálásra).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!