Találatok a következő kifejezésre: A homokozóban homokot hogyan (6 db)

Mivel feditek be a homokozó tetejét, hogy a macskák ne piszkítsanak bele de azért szellőzzön a homok?

homokozó

Legjobb válasz: Mi eleve olyan homokozót vettünk, amihez van fedél. Nem mûanyag, hanem fából készült homokozó keret, és van hozzá két levehetõ fedél. Egy ügyes apuka pár deszkából simán összeácsolhat ilyet bármilyen, már meglévõ homokozóra.

Mi eleve olyan homokozót vettünk, amihez van fedél. Nem mûanyag, hanem fából készült homokozó keret, és van hozzá két levehetõ fedél. Egy ügyes apuka pár deszkából simán összeácsolhat ilyet bármilyen, már meglévõ homokozóra.
Egyik ismerõsöm szunyoghálót feszített egy fa keretre azzal takarja le esténként. A macskák nem piszkítanak bele, mert nem tudják elkaparni...

Hogyan tudom leszoktatni a 10 hos babamat arrol, h a homokozoban a homokot egye, mindent a szajaba tesz, evvel nem is lenne semmi gond, de a homokot foldet ket pofara eszi?

koszonom a valaszokat

Legjobb válasz: Egy ennyi idõs gyerek még mindent a szájába vesz. Pont ezért nem kéne még a homokozba vinnni. Korai.

Egy ennyi idõs gyerek még mindent a szájába vesz. Pont ezért nem kéne még a homokozba vinnni. Korai.
egyetértek, szerintem sem fejleszti még annyira, mint amennyi mindent összeszedhet. pokrócon napozni, játszani, só-liszt gyurmázni érdemes, azt nem baj, ha megeszi és mivel nagyon sós nem fogja két pofára tömni!
Szerintem minden gyerek elõször a szájába veszi. Teljesen mindegy milyen idõsen viszed elõször a homokozóba. 2 évesen ugyan így megenné. Csak annyit tehetsz hogy megpróbálod megelõzni és ügyesebb lenni tõle.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, de hogyan tudnam kivedeni, h elviszem jatszoterre vagy akar az udvaron levo elkeritett reszben, h pont a homokozoba nem menjen?O maszik oda, persze ott vagyok es figyelek, de azert sajnos van, h sikerul neki egy kicsit a szajaba venni. O nem olyan baba aki a jatszoszonyegen elvan, O mar 2 honapja all, es mar regota maszik, szoval nem ul meg es fekszik egy helyben fel percnel tobbet. Azert nagyon koszonom a valaszokat megegyszer.

Télen mit csináltok a müanyag homokozóval? Beviszitek a szabadból, úgy, hogy kimerítek belőle a homokot egy zsákba, vagy kinnt hagyjátok és letakarjátok?

Legjobb válasz: Szia, levisszük a pincébe, miután kiszedtük belõle a homokot zsákba. Félek, ha kint maradna, akkor a hidegtõl eltöredezne a mûanyag. Szerintem ha van hol tárolnotok, hogy ne legyen láb alatt, ezt a megoldást válaszd.

Szia, levisszük a pincébe, miután kiszedtük belõle a homokot zsákba. Félek, ha kint maradna, akkor a hidegtõl eltöredezne a mûanyag. Szerintem ha van hol tárolnotok, hogy ne legyen láb alatt, ezt a megoldást válaszd.
5 éve van kint , télen -nyáron, semmi baja sincs , pedig letakarva sincsen .
Utolsónak:lehet, hogy látszatra nincs baja, de hogy egy jó pár állat tele hugyoztat, az tuti(mi kertes házban lakunk+kis gyerek+ha nem használja LEFEDETT homokozó).Mi sem hagyjuk kint(kagyló alakú), a pincébe cipeli a férjem(homokkal+segítséggel))
Mármint tele HUGYOZTA(nem hugyoztat!!!)BOCSI
Nem tud belepiszkítani állat, mert fedõ van rajta.+letakarva nincsen !2db egymásra tehetõ, így van teteje . ilyen:http://www.bartinaruhaz.hu/product_kagylos_homokozo

A homokozóban lévő homokot hogyan lehet fertőtleníteni?

Legjobb válasz: házilag nem nagyon fog menni. le kell cserélni. vagy vannak cégek, akik ezzel foglalkoznak.

házilag nem nagyon fog menni. le kell cserélni. vagy vannak cégek, akik ezzel foglalkoznak.
A kérdező hozzászólása: Köszönet a válaszért, de csak néhány vödörnyi homokról van szó - ezt elmulasztottam írni a kérdésben
Én átszitálom. Bár attól függ, mi van benne, amiért fertõtleníteni szeretnéd. Lehet, hogy jobb lenne lecserélni az egészet.

Mit kellene raknunk a homokozóba a homok alá, hogy ne nőljön bele fű, de ne is penészedjen be?

Legjobb válasz: hát lehetne egy beton medencét csinálni neki, bár az nem egyszerû.

hát lehetne egy beton medencét csinálni neki, bár az nem egyszerû.
Pára és légáteresztõ fólia Egységár (darab): 14 150 Ft A fenti ár a (6db) 2m x 10m-es kiszerelésre vonatkozik. A termék házhoz szállítása az ország egész területén díjtalan. Fizetési mód: utánvét. http://74.125.77.132/search?q=cache:LW-zeIsT93QJ:keritesmani..
A kérdező hozzászólása: Ez az amit jégesõ ellen is lehet használni a növényeknél?
Azt hiszem ez az.
Használaton kívül le kell takarni, és akkor a szemetet (falevél stb.) sem fújja bele a szél, és fû sem nõ a sötétben...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Persze, le fogjuk takarni.
a mi homokozónk egyszerûen körbe volt rakva kövekkel, azok választották el a fûtõl, se alá, se rá nem raktunk semmit, és sosem volt semmi baja

Kerti homokozóban a homok alá kell fólia, vagy épp hogy rosszat tesz?

A homokozónak nincs alja, csak teteje.

Legjobb válasz: Attól függ. Ha a sima kerti homok nálatok nem alkalmas homokozásra, akkor szerintem érdemes tenni, hogy kevésbé keveredjen. Nálunk folyami homok a talaj, a homokozó simán csak egy gödör. Ha teszel, akkor visznont a gyerekek elõbb-utóbb úgyis elásnak a fóliáig, kilyukasztják, és akkor fóliadarabok fognak úszkálni a homokozóban, ami nem olyan kellemes. A szerintem ideális megoldás nagy munka, egy ismerõsömnél láttam, hogy fából volt egy 70-80 cm mély, kb. 2.5x2.5 méteres ládaszerûség a földbe besüllyesztve és homokkal megtöltve. Ez nem lyukad ki és nem is keveredik a föld. Ha erre nincs kapacitásod, akkor a fentiek alapján dönthetsz, hogy legyen-e fólia.

Attól függ. Ha a sima kerti homok nálatok nem alkalmas homokozásra, akkor szerintem érdemes tenni, hogy kevésbé keveredjen. Nálunk folyami homok a talaj, a homokozó simán csak egy gödör. Ha teszel, akkor visznont a gyerekek elõbb-utóbb úgyis elásnak a fóliáig, kilyukasztják, és akkor fóliadarabok fognak úszkálni a homokozóban, ami nem olyan kellemes. A szerintem ideális megoldás nagy munka, egy ismerõsömnél láttam, hogy fából volt egy 70-80 cm mély, kb. 2.5x2.5 méteres ládaszerûség a földbe besüllyesztve és homokkal megtöltve. Ez nem lyukad ki és nem is keveredik a föld. Ha erre nincs kapacitásod, akkor a fentiek alapján dönthetsz, hogy legyen-e fólia.
Ha a víz nem tud alul elfolyni, és büdös lesz a csapadéktól, ennek következtében pedig megtelepednek a baktériumok. S ha állat is járhat oda piszkítani, kész fertõ. Egyszerûbb a készen vásárolható mûanyag, lecsukható tetejû változat.
Rakj geotextíliát, az átengedi a vizet viszont a földel nem tud keveredni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!