Találatok a következő kifejezésre: A homokozóban homokot (13 db)

Mivel feditek be a homokozó tetejét, hogy a macskák ne piszkítsanak bele de azért szellőzzön a homok?

homokozó

Legjobb válasz: Mi eleve olyan homokozót vettünk, amihez van fedél. Nem mûanyag, hanem fából készült homokozó keret, és van hozzá két levehetõ fedél. Egy ügyes apuka pár deszkából simán összeácsolhat ilyet bármilyen, már meglévõ homokozóra.

Mi eleve olyan homokozót vettünk, amihez van fedél. Nem mûanyag, hanem fából készült homokozó keret, és van hozzá két levehetõ fedél. Egy ügyes apuka pár deszkából simán összeácsolhat ilyet bármilyen, már meglévõ homokozóra.
Egyik ismerõsöm szunyoghálót feszített egy fa keretre azzal takarja le esténként. A macskák nem piszkítanak bele, mert nem tudják elkaparni...

Hol lehet olyan homokot venni, ami a homokozóba jó?

A tüzépeken kapható homok nem jó homokozni, nem tudjuk hol lehet igazi, homokozóba való homokot kapni.

Legjobb válasz: Igaz, nem Veszprém megyében lakom, de gondolom felétek is vannak barkácsáruházak. Tegnap láttam a budaörsi Baumaxban kimondottan homokozóba való homokot. Egy zsák 1400 valamennyibe került.

Igaz, nem Veszprém megyében lakom, de gondolom felétek is vannak barkácsáruházak. Tegnap láttam a budaörsi Baumaxban kimondottan homokozóba való homokot. Egy zsák 1400 valamennyibe került.
Balatonfelvidéken biztos vannak jó homokos medencék, szerintem szedj valahonnan. Ezért pénzt kiadni felesleges.
Mért nem jó a sima sárga homokozó homok, amit tüzépen adnak???Fura...Mi is innen vettünk..
A kérdező hozzászólása: nálunk csak építési homokot lehet kapni, ami nem jó játszani, mivel még tapadni sem tapad, kvázi nem lehet belõle formázni...
A kérdező hozzászólása: veszprém megyeiek ötletét várom

Hogyan tudom leszoktatni a 10 hos babamat arrol, h a homokozoban a homokot egye, mindent a szajaba tesz, evvel nem is lenne semmi gond, de a homokot foldet ket pofara eszi?

koszonom a valaszokat

Legjobb válasz: Egy ennyi idõs gyerek még mindent a szájába vesz. Pont ezért nem kéne még a homokozba vinnni. Korai.

Egy ennyi idõs gyerek még mindent a szájába vesz. Pont ezért nem kéne még a homokozba vinnni. Korai.
egyetértek, szerintem sem fejleszti még annyira, mint amennyi mindent összeszedhet. pokrócon napozni, játszani, só-liszt gyurmázni érdemes, azt nem baj, ha megeszi és mivel nagyon sós nem fogja két pofára tömni!
Szerintem minden gyerek elõször a szájába veszi. Teljesen mindegy milyen idõsen viszed elõször a homokozóba. 2 évesen ugyan így megenné. Csak annyit tehetsz hogy megpróbálod megelõzni és ügyesebb lenni tõle.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, de hogyan tudnam kivedeni, h elviszem jatszoterre vagy akar az udvaron levo elkeritett reszben, h pont a homokozoba nem menjen?O maszik oda, persze ott vagyok es figyelek, de azert sajnos van, h sikerul neki egy kicsit a szajaba venni. O nem olyan baba aki a jatszoszonyegen elvan, O mar 2 honapja all, es mar regota maszik, szoval nem ul meg es fekszik egy helyben fel percnel tobbet. Azert nagyon koszonom a valaszokat megegyszer.


Mi TÜZÉP-en vettünk homokozáshoz ajánlott sárga homokot. Azt, amit falazáshoz is ajánlanak.
én baumaxban vettem, de gondolom ugyanaz, nem a legjobb homok mert valóban túl nagy szemû, olyan tengerparti homok szerû, vizesen jól lehet belõle építeni, de sokkal jobb a tüzépes homok
mert ez nem arra való, szerintem amire te gondolsz, az az a homok, ami nem áll össze és nem keményedik meg, ezért szokták játszótereken csúzdák, hinták, akármik alá rakni, mert puha marad, szemben a sárga homokkal. Tengerparti homok.
Szia, múlt héten vettük az Aldiban és tökéletesen formálható, nem nagy szemcsés, igazi sárga homok.Nagyon jó minõségû.Én is csak két zsákkal mertem elõször venni, majd visszamentünk és vettünk késõbbre is, mert a gyerekek kijátszák.Legyen tartalékban.Az Aldisat nyugodt szívvel ajánlom neked!
Én az Obiban nem venném meg a helyedben!

Deguk alá jó a sima homok is? Mármint ha kimegyek a homokozóba és onnan hozok be? Száraz homok kell? És azt csak időnként kell nekik betenni vagy folyamatosan bennmaradjon?

Legjobb válasz: Alomnak forgácsot vagy pelletet tegyél be! Fürdõhomoknak pedig csak a csincsillahomok jó. Amit a homokozóból hozol, az tele van fertõzõ dolgokkal, élõsködõkkel. Tudod, abba belepiszkít a kutya, macska, ki tudja, milyen szemetet dobálnak bele, mi folyt rá, stb...

Alomnak forgácsot vagy pelletet tegyél be! Fürdõhomoknak pedig csak a csincsillahomok jó. Amit a homokozóból hozol, az tele van fertõzõ dolgokkal, élõsködõkkel. Tudod, abba belepiszkít a kutya, macska, ki tudja, milyen szemetet dobálnak bele, mi folyt rá, stb...
A szennyezettsége mellett a másik gond, hogy ha tökéletsen tiszta lenne, akkor se jó, mert kvarcmentes fürdõhomokra van szüksége, a sima homok viszont jobbára kvarckristályokból áll. A nevük ellenére a fürdõhomok és a játszótéri homok két teljesen különbözõ anyag.

A homokozóban lévő homokot hogyan lehet fertőtleníteni?

Legjobb válasz: házilag nem nagyon fog menni. le kell cserélni. vagy vannak cégek, akik ezzel foglalkoznak.

házilag nem nagyon fog menni. le kell cserélni. vagy vannak cégek, akik ezzel foglalkoznak.
A kérdező hozzászólása: Köszönet a válaszért, de csak néhány vödörnyi homokról van szó - ezt elmulasztottam írni a kérdésben
Én átszitálom. Bár attól függ, mi van benne, amiért fertõtleníteni szeretnéd. Lehet, hogy jobb lenne lecserélni az egészet.

Megette a homokot a homokozoban. Lesz baja? 8 honapos.

Legjobb válasz: Nem semmi baja nem lesz, teljesen normális hogy megkóstolja, most már legalább tudja hogy nem jó és legközelebb már nem fog enni belõle.

Nem semmi baja nem lesz, teljesen normális hogy megkóstolja, most már legalább tudja hogy nem jó és legközelebb már nem fog enni belõle.
szerintem semmi baja nem lesz :-) az enyém a füvet és a földet ette meg tegnap semmi baja nincs most sem azért arra vigyázz h este fedd le a homokozott ha a kerti volt (macskák miatt)
A homoktól nem lesz baja, hanem a benne levõ cica-kutya-termékektõl lehet.
Állítólag még én is ettem kiskoromban örökké és még élek, a hugom is ette mikor kicsi volt. :D Nem lett bajunk, neki se lesz.
A homok önmagában nem okoz gondot, ha volt rajta kutya/macskaürülék, abból lehet baj, de az úgyis kiderül. Azért ennek van a kisebb esélye. (Nõvérem bélférges lett annak idején, de könnyedén kikezelték)
A kisfiam homokot evett a bölcsiben, észrevettem, hogy a széklete is tartalmazta nagy mértékben. Egy, vagy két nap múlva hányt, hasmenése volt, 40 fokos láza lett , mi sajnos így jártunk annak idején.
Tengerpart mellett elunk es a kisfiam mar rengeteg homokot megevett. Sajnos elkerulhetetlen. :) Mar 7 honapos kora ota imad maszkalni a homokba. Most 19 honapos es mar nem eszi szerencsere de soha semmi baja nem volt tolle.
nem lesz semmi baja, az én gyerekeim is ették sajnos a homokot, akárhogy is próbáltam figyelni. elkaphatja a toxoplasmosis-t, amin amúgyis átesik mindenki vagy lehet férges, de mindegyiket ki lehet kezelni

Mit kellene raknunk a homokozóba a homok alá, hogy ne nőljön bele fű, de ne is penészedjen be?

Legjobb válasz: hát lehetne egy beton medencét csinálni neki, bár az nem egyszerû.

hát lehetne egy beton medencét csinálni neki, bár az nem egyszerû.
Pára és légáteresztõ fólia Egységár (darab): 14 150 Ft A fenti ár a (6db) 2m x 10m-es kiszerelésre vonatkozik. A termék házhoz szállítása az ország egész területén díjtalan. Fizetési mód: utánvét. http://74.125.77.132/search?q=cache:LW-zeIsT93QJ:keritesmani..
A kérdező hozzászólása: Ez az amit jégesõ ellen is lehet használni a növényeknél?
Azt hiszem ez az.
Használaton kívül le kell takarni, és akkor a szemetet (falevél stb.) sem fújja bele a szél, és fû sem nõ a sötétben...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Persze, le fogjuk takarni.
a mi homokozónk egyszerûen körbe volt rakva kövekkel, azok választották el a fûtõl, se alá, se rá nem raktunk semmit, és sosem volt semmi baja

Kerti homokozóban a homok alá kell fólia, vagy épp hogy rosszat tesz?

A homokozónak nincs alja, csak teteje.

Legjobb válasz: Attól függ. Ha a sima kerti homok nálatok nem alkalmas homokozásra, akkor szerintem érdemes tenni, hogy kevésbé keveredjen. Nálunk folyami homok a talaj, a homokozó simán csak egy gödör. Ha teszel, akkor visznont a gyerekek elõbb-utóbb úgyis elásnak a fóliáig, kilyukasztják, és akkor fóliadarabok fognak úszkálni a homokozóban, ami nem olyan kellemes. A szerintem ideális megoldás nagy munka, egy ismerõsömnél láttam, hogy fából volt egy 70-80 cm mély, kb. 2.5x2.5 méteres ládaszerûség a földbe besüllyesztve és homokkal megtöltve. Ez nem lyukad ki és nem is keveredik a föld. Ha erre nincs kapacitásod, akkor a fentiek alapján dönthetsz, hogy legyen-e fólia.

Attól függ. Ha a sima kerti homok nálatok nem alkalmas homokozásra, akkor szerintem érdemes tenni, hogy kevésbé keveredjen. Nálunk folyami homok a talaj, a homokozó simán csak egy gödör. Ha teszel, akkor visznont a gyerekek elõbb-utóbb úgyis elásnak a fóliáig, kilyukasztják, és akkor fóliadarabok fognak úszkálni a homokozóban, ami nem olyan kellemes. A szerintem ideális megoldás nagy munka, egy ismerõsömnél láttam, hogy fából volt egy 70-80 cm mély, kb. 2.5x2.5 méteres ládaszerûség a földbe besüllyesztve és homokkal megtöltve. Ez nem lyukad ki és nem is keveredik a föld. Ha erre nincs kapacitásod, akkor a fentiek alapján dönthetsz, hogy legyen-e fólia.
Ha a víz nem tud alul elfolyni, és büdös lesz a csapadéktól, ennek következtében pedig megtelepednek a baktériumok. S ha állat is járhat oda piszkítani, kész fertõ. Egyszerûbb a készen vásárolható mûanyag, lecsukható tetejû változat.
Rakj geotextíliát, az átengedi a vizet viszont a földel nem tud keveredni.

Homokozóba milyen idősen, milyen ruhában, és milyen időben (hány fokban) próbáltátok tenni babátokat? Mikortól lesz számára érdekes, és tud játszani a homokkal?

Legjobb válasz: Fél éves korától ült mindkettõ a homokozó szélén az ölemben, de igazából homokozni kb. egy évesen kezdtek. 15 hósan már élvezte és élvezettel ette a homokot, ez a homokevés megmaradt 19-20 hós koráig. Most 2 éves és szépen formákat "süt", várat épít.

Fél éves korától ült mindkettõ a homokozó szélén az ölemben, de igazából homokozni kb. egy évesen kezdtek. 15 hósan már élvezte és élvezettel ette a homokot, ez a homokevés megmaradt 19-20 hós koráig. Most 2 éves és szépen formákat "süt", várat épít.
Kisfiam imadja a homokot. Tenger mellett elunk Angliaban es en olyan 1 eves koraban tettem a homokba. Tegnap delutan 21 fok volt es szerintem ez eleg meleg a homokozashoz de gondolom mindenki maskent latja. Ma 23 fok lesz es ismet megyunk. Jelenleg 14 honapos a kisfiam es o is eszi a homokot neha. :) Szeret mezitlab szaladgalni benne. Rajta csak egy vekony hosszuujju feher body van es egy kis vekony rovidnadrag. A fejen kis kalap es ennyi. Adnek ra rovidujju bodyt de akkor be kell kennem naptejjel es sajnos mind raragad a homok. :( Igy ez vedi a leegestol a karjat es a vallat. Szereti megtolteni a kis vodrot homokkal es tovabb cipeli, kionti majd ismet megtolti...
A kisfiam nemsokara 15 honapos, e en most azota viszem homokozoba, amiota kijott a jo ido. nyaron meg kicsi volt, utana meg jottek a huvos, hideg evszakok, igy most kerult ra sor. Amugy ugy gondolom, hogy amikor mar stabilan ul, es szeret matatni, mar erdekesse valhat a homokozo is. En most meg harisnyat huztam a naci ala, mert a fiam nem mozog benne annyit, inkabb egy helyben ulve jatszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor még várok egy keveset, most 10 hónapos a lányom. Kedves Második válaszoló, nagyon nagyon nagyon irigyellek a tenger miatt! Szép napot Nektek!:)
tavaly márciusban volt 15 hónapos, akkor homokozott elõször igazán, és élvezte. volt rajta body, harisnya, kantáros nadrág. napsütéses idõ volt, se túl meleg se túl hûvös. 9 hósan is beraktam párszor, csak hogy szokja, de persze akkor még csak turkált benne. de pl a barátnõm kisfia lassan 20 hónapos, és foglama nicns, mit kellene egy lapáttal vagy vödörrel csinálni, nem lapátol, nem csinál semmit , csak ül és nézi a többi gyereket.
Kislányom 8, 5 hónapos. Kb. 2 hete (mióta megtanult ülni) bizony majd kiugrik a kezembõl és mászik õ is a homokozóba a tesójához :-) Nagyon tetszik neki. Szerintem te is tedd be nyugodtan, nagy élmény lesz neki :-)))))
16 hónapos a fiam, nemrég készült el a homokozó az udvarban, amióta jó idõ van, minden délután megyünk le. Lapátolni még csak próbál, de ügyetlen vele, mire a vödörhöz ér a lapáttal elszórja az összes homokot. Viszont amitõl kivagyok hogy marokszám képes a szájába tömni a homokot. Tudom hogy nagy baja nem lesz tõle, de elég szörnyû látvány, és próbálom magyarázni neki hogy az nem finom:) Ami még tetszik neki, hogy folyatja a markából a száraz homokot:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!