Találatok a következő kifejezésre: A homeopátiás tényleg (18 db)

Tényleg veszélyes a homeopátiás orvoslás? Tényleg lehetnek benne okkult dolgok?

Egyik kedves keresztyén testvérem hívta fel rá a figyelmem és amit olvastam elég megdöbbent?. Más is tapasztalta már?

Legjobb válasz: szió azert kulonitsd el a kamilla, pemetefu, stb jotekony hatasat a wiccás gyogynovenykeverekektol. nagyon sok pogany vallas felhasznalja a gyogynovenyek gyogyito erejet, ilyen tekintetben okkult. de maga a noveny nem, és aki osszeallitja peldaul a landzsas utifu szirupot, az sem csinal semmi boszorkanysagot, sem okkultat. ha mondjuk valaki leszedi x gyogynovenyt, kiszaritja, osszekeveri, elmondja a megfelelo ráolvasást, és beteszi a parnad ala, mondvan, hogy ettõl elmúlik a náthád, még arra ráfoghatjuk, hogy esetleg okkult, de még ez is hatareset. ha mindezt a kevereket meg akarja veled itatni, ugy, hogy nem tanult x evig az orvosin, es fogalma sincs a hatasokrol, na az veszelyes! de szerintem maguk a gyogynovenyek ha hiszel Istenben, az Õ teremtményei, nem rosszak, vagy jók, szerintem fel lehet hasznalni oket rosszul is, meg jól is. hiba lenne egybõl, gondolkodás nélkül leírni, csak mert nem szokványos. (például én, kismamaként, nem szedhetek gyogyszereket, így sok más kismamához hasonloan, ha beteg vagyok, kénytelen vagyok természetes úton kúrálni magam. nem hiszem el, hogy ettõl én -vagy barki mas- okkultak lennénk. Gondolj bele, régen csak a gyógynövényeket hívták segítségül.

szió azert kulonitsd el a kamilla, pemetefu, stb jotekony hatasat a wiccás gyogynovenykeverekektol. nagyon sok pogany vallas felhasznalja a gyogynovenyek gyogyito erejet, ilyen tekintetben okkult. de maga a noveny nem, és aki osszeallitja peldaul a landzsas utifu szirupot, az sem csinal semmi boszorkanysagot, sem okkultat. ha mondjuk valaki leszedi x gyogynovenyt, kiszaritja, osszekeveri, elmondja a megfelelo ráolvasást, és beteszi a parnad ala, mondvan, hogy ettõl elmúlik a náthád, még arra ráfoghatjuk, hogy esetleg okkult, de még ez is hatareset. ha mindezt a kevereket meg akarja veled itatni, ugy, hogy nem tanult x evig az orvosin, es fogalma sincs a hatasokrol, na az veszelyes! de szerintem maguk a gyogynovenyek ha hiszel Istenben, az Õ teremtményei, nem rosszak, vagy jók, szerintem fel lehet hasznalni oket rosszul is, meg jól is. hiba lenne egybõl, gondolkodás nélkül leírni, csak mert nem szokványos. (például én, kismamaként, nem szedhetek gyogyszereket, így sok más kismamához hasonloan, ha beteg vagyok, kénytelen vagyok természetes úton kúrálni magam. nem hiszem el, hogy ettõl én -vagy barki mas- okkultak lennénk. Gondolj bele, régen csak a gyógynövényeket hívták segítségül.
Kedves utolsó! Elõtted író voltam. NAgyon érdekes és hasznos dolgokat írsz, csak arra szeretnék reagálni, hogy szerinted nem igazán árthatnak ezek a készítmények. Közvetlenül nekem sem ártottak, de közvetve azzal, hogy õket használtam kis problémánál és nem használtak, tehát súlyosbodott az állapotom, igen is ártottak.
Kedves Utolsó! Azt tapasztaltam, hogy azok a vallásos emberek (fõleg HIT-esek), akiket ismerek elutasítják a homeopátiás orvoslást és a kérdezõ is azt írta, hogy "egyik kedves keresztyén testvérem hívta fel rá a figyelmem". Arra kérdeztem rá, hogy van-e összefüggés a vallásosság és a homeopátiás szerek ellenzése között. Csúnyán kérdezve: le van-e írva a Bibliába, hogy a homeopátiás orvoslás üldözendõ/büntetendõ/ellenezendõ. ÜDv.
A homeopátiás orvoslásban csak az az okkultizmus, hogy hatástalan gyógyszerrõl (placebóról) tételez fel fizikai hatást. Semmilyen más okkult elképzelés nincsen benne. Természetesen, ha valaki azt mondja, hogy a gyógyszert csak péntek este lehet bevenni, 3-szor hátranézve a bal vállad fölött, és közben egy tarka malacon kell ülni, az árok partján - na, ez már okkultizmus.
"a homeoval az a baj, hogy pl energiával potencirozzák. S az energia nem tudod honnan jön." Ha ebben hiszel, nem is csodálom, hogy elapadt a tejed. Az idegességtõl ugyanis elapadhat. Amúgy miféle energiára gondolsz? Te tényleg hiszel olyan energiákban, amelyeket senki sem ismer? Még egyszer: a homeopátiás szerek PLACEBÓK. A hatásuk placebohatás: tehát akkor hat, ha hisze benne, és úgy hat, hogy TE MAGAD megoldod a problémát.
Javaslom elolvasásra a http://www.apologia.hu/teahaz/alternativ%20gyogyaszat%20%20e.. cikket Ad némi eligazítást a homeopátia és társai ügyében.
Kedves Kérdezõ! Nem feltételeztem, hogy HIT-es vagy. Olvasd el légy szíves még egyszer a válaszomat. Üdv.
Kedves Kérdezõ! 100%-osan egyetértek a kommenteddel!!!
A kérdező hozzászólása: S még valami NEM VAGYOK HIT-es mint ahogy egyik kedves válaszoló feltételezi.
A kérdező hozzászólása: Nem a Biblia nem üldözi konkrétan kimondva. S tudom hívõ keresztyénként, hogy a gyógynövények hasznosak, Isten azért teremtette õket, hogy használjuk. Csak éppen nem mindegy hogyan. Mert a homeoval az a baj, hogy pl energiával potencirozzák. S az energia nem tudod honnan jön.
Kedves "Vitatársam"! Én zöld kezecskét nyomtam Neked! :) )) Minden jót!
Ja, egyébként ez tipikus: valaki leírja a VÉLEMÉNYÉT és egybõl nyomogatják neki a NEM HASZNOS gombokat... Még mielõtt átmennének a válaszaim mínuszba: SENKI-t nem akarok meggyõzni, hogy dobjon el mindent és csak és kizárólag homeopátiás készítményt használjon. (Mint ahogyan én sem teszek így!) Csak feltételeztem, hogy értelmes, felnõtt emberek írogatnak, akikkel lehet értelmesen, felnõttek módjára véleményt cserélni és esetleg kulturáltan vitatkozni. Üdv.
Kedves Mostani Utolsó :) ! Visszakérdezek: akkor szerinted a fájdalomcsillapító is ártalmas, mert vannak emberek, akiknél mellékhatások jelentkeznek és ezért nem szeded? Nem akarok a homeopátia mellett kampányolni, de nem lehet, hogy nem a megfelelõ szert kaptad és azért nem hatott? Nekem pl. a paracetamol tartalmú gyógyszerektõl felerõsödik a fejfájásom. Ettõl még nem állítom, hogy minden paracetamol tartalmú gyógyszer ártalmas, káros. ÜDv.
Nem tudok sajnos a kérdésedre választ adni, de azt elmondanám, hogy nekem sem használtak még egy esetben sem, csak rosszabul lettem tõlük. Ez is csak üzlet, egy divat...
A kérdező hozzászólása: Belinkelem a két cikket és lehet elmélkedni tovább annak akit érdekel a téma:) )) http://www.termeszetvilaga.hu/kulonsz/k001/rak.html És még egy link egy katolikus lapról: http://www.karizmatikus.hu/homeopatia.htm S az én tapasztalatom annyi, hogy a homeos bogyóktól elapadt a tejem. Sajna, pedig tudtam volna szoptatni és nagyon akartam is.
Tiszta a képlet. Ne használjon senki homeopátiás készítményeket, mert nem hat, vagy mert negatív energiával vannak feltöltve és egyébként se olcsók. :)

A homeopátiás szerek/teák tényleg segítenek a teherbeesésnél?

még nem voltam kivizsgáláson,de szerintem nem veszíthetek vele semmit ha kipróbálom

Legjobb válasz: Szerencsés esetben csak a pénzed.

Szerencsés esetben csak a pénzed.

A homeopatias gyogyszerek tenyleg hatastalanok, vagy csak azert allitjak be igy az allopata orvosok, hogy ne menjunk homeopatushoz?

Edesapammal vannak gondok manapsag,es nem tudjak az okat,hogy miert dagad minden resze.Mivel ezek a doktorok szerintem nem ernek semmit, ezert arra gondoltam,hogy egy homeopata orvossal kellene felvegyem a kapcsolatott hatha tud segiteni.Mit gondoltok,segithet? Velemenyeket es tapasztalatokat varok. Elore is koszonom.

Legjobb válasz: Nekem használt, szülés után gyorsabban gyógyult a gátsebem, alig véreztem már a 4. napon. (arnica montana)

Nekem használt, szülés után gyorsabban gyógyult a gátsebem, alig véreztem már a 4. napon. (arnica montana)
Nekem eddig mindig hatott a homeopátiás gyógyszer. Sõt több ismerõsöm is van, aki pl. allergiára homeopátiás szert szedett és nem kellett szteroidokat tömnie magába, mert használt. Nem érdekel, hogy placebo vagy sem, inkább ezt szedem, mint az antibiotikumot.
Nézd, szerintem ezzel kapcsolatban is, mint mindennel megoszlanak a vélemények. Nagyon sokan támadják, hogy igazából csak víz, meg hogy placebo az egész. Nem értek egyet, méghozzá azért, mert egyrészt minden szer átesik egy vizsgálaton a forgalombahozatal elõtt, amely kötelezõ. Nem árulhatnának gyógyszerként valamit, ami igazából csak egy pohár víz. A másik, sok orvos ellenzi, mert ugye ezek vény nélkül kaphatóak, így kevés pénzhez jutnak õk. Ráadásul, olcsóbbak, mint a legtöbb antibiotikum. Én az szoktam csinálni, . amíg nem indokolt, hogy erõs antibiotikumokat szedjek, megpróbálkozom valami enyhébbel, ide tartoznak a homeopátiás szerek is. Ha segít, akkor nem kell mást szednem, ha viszont nem elég, akkor jön az orvos és az antibiotikum.
Mivel a homöpatikus "gyógyszereket" úgy álliták elö, hogy egy alkoholos kivonatot több ezerszeresére higitananak, ezért az semmivel sem tartalmaz több hatóanyagot, mint a csapviz. AZ meg, hogy egyeseknek használ: ezt hivják placebóhatásnak.
hatástalanok.
Nekem a nem létezõ betegségemet akarták kezelni.
Szerintem is totál placebo. Mert ugye sokan azt írják, hogy betegek voltak, és beszedték a homeopátiás bogyókat, és 3-4 nap múlva meggyógyultak. Valószínû anélkül is meggyógyultak volna, mert ha pl egy vírus "áldozatai" voltak, akkor az magától is átmegy a szervezetünkön 3-4 nap alatt általában. De õk a bogyó csodatevõ hatásának tudják ezt be. Szerintem nagy kamu az egész, én nem hiszek benne. Volt egy doki, aki ezzel próbált tukmálni, na ott is hagytam, nekem orvostudomány kell, nem kamu.
Semmiféle tudományos bizonyíték nincs a hatásosságára, csak a "szomszéd öreg néninek használt" tipusú eredmények, ami aztán vagy úgy van, vagy nem, mert mondani bárki bármit mondhat. Egyébként meg pofátlanul magas az áruk. Pl multkor néztem a gyógyszertárban egy Chamomilla vulgaris nevû csodaszert. Magyarul a neve is azt jelenti, hogy közönséges kamilla. Ezt van képük 600Ft-ért árulni, mikor gyógynövény boltba fele ennyiért kapsz kamillát, ráadásul felhígitatlanul, és az tuti használ. Ennyit a homeokamuról.
Nem.
A kérdező hozzászólása: kosz a valaszokat. Elgondolkodtatoak:)
van hogy segit, van hogy nem... fõleg ha amugy magától is elmõlna a betegség, csak a beteg "amig nem kapok bogyót, addig nem gyógyulok meg" páromat az egyik homeobogó ugy kigyógyitotta a depressziójából, hogy csak nah...placebo, de néha segit
Nna tisztázzunk egykét dolgot (személyes vélemény következik :) ) A homeopátia (szerintem) egy elképestõen nagy hülyeség, aminek semmilyen bizonyított hatása nincs, DE(!!!) a "homeopátiás készítmények többsége igenis hasznos. Mégpedig azért mert nem (illetve csak úgy "mellékesen") homeopátiás. A homeopátia lényege ugye az lenne, hogy "kutyaharapást szõrével" méghozzá úgy, hogy a "szõrét" annyira higítjuk, hogy a szerbe magába valószínleg egy molekulányi se jut belõle. Tehát az _igazi_ homeopátiás szer az víz. Viszont(!) a boltban kapható homeopátiás szereket mindezek mellett telepakolják igenis hasznos, és nagyon klassz kis gyógynövényekkel, amik természetesen hatnak. Tehát van egy keveréked, ami csupa hasznos gyógynövény és hozzá egy mágikus szavad (homeopátia), ami nagyon biztosítja a plusz placebóhatást annak aki hisz benne.* *Valójában kísérletek bizonyítják, hogy a placebó gyakran még akkor is mûködik, ha a beteg tudja, hogy placebót szed. Persze más kérdés, hogy ezeket a gyógynövényeket fele/negyedannyiért is megvehetné az ember (ráadásul nem agyn higitva), ha nem homeopátiás szert akar venni.


A homeopátiás bogyók és a málnalevél tea tényleg nagyon jó? Kismamák segitett rajtatok?

Legjobb válasz: Szia! Én málnalevél teát ittam peteérésig, amit amúgy 3 nappal elõrébbre hozott. Ovu után pedig palástfüvet ittam. A 2. hónapban babás lettem! Ihatod õket nyugodtan, bár az ízük nem valami jó, de megéri. Elõtte barátcserje bogyeszt szedtem, mert volt egy vetélésem tavaly, ez általános ciklus szabályozó és méh regeneráló. Ártani nem ártanak. Emellett egyél sok gyümit, mostmár lesz választék bõven. Mióta próbálkoztok?

Szia! Én málnalevél teát ittam peteérésig, amit amúgy 3 nappal elõrébbre hozott. Ovu után pedig palástfüvet ittam. A 2. hónapban babás lettem! Ihatod õket nyugodtan, bár az ízük nem valami jó, de megéri. Elõtte barátcserje bogyeszt szedtem, mert volt egy vetélésem tavaly, ez általános ciklus szabályozó és méh regeneráló. Ártani nem ártanak. Emellett egyél sok gyümit, mostmár lesz választék bõven. Mióta próbálkoztok?
36.héttõl ittam a málnalevél teát. Két óra alatt született meg a kislányom 39+3.napra. Nem tudom, hogy a tea segített-e. Ártani nem árt, legfeljebb nem használ, szerintem igyad :)
Rajtam semmi nem segitett, pedig ittam a teát a 36. héttõl és szedtem a bogyókat rendesen, mégis a 42. héten császároztak, mert teljesen zárt és merev volt a méhszájam.
A kérdező hozzászólása: Én 34 hetes kismama vagyok és csak érdeklödöm, mert hallottam ezekröl és kiváncsi vagyok hogy valoban érdemes-e elkezdem és hogy tényleg segit-e a szülésnél?
Szerintem is ki kell próbálni, legfeljebb nem használ, de nem árt.Viszont én várnék vele a 36. hétig, nehogy aztán túl jól hasson és koraszülés legyen a vége!

Tényleg használ, illetve csökkenti szülés közben a homeopátiás golyocska a fájdalmakat?

Legjobb válasz: Ellazít téged, ezért kevésbé érzed a fájdalmat. Érdemes szedni.

Ellazít téged, ezért kevésbé érzed a fájdalmat. Érdemes szedni.
Én 1 hónapja szültem! 36. héttõl ittam a málnalevél teát, vajúdáskor szedtem a bogyókat! Azt nem tudom, hogy enélkül mennyire fájt volna (eléggé fájt!!!) azonban 4 óra alatt megszületett a kislányom, ráadásul gátvédelemmel! (azért az intim torna is biztos használt!) Ártani, biztos, nem árt!!! Ez több orvos véleménye is! Könnyû szülést!
Én ittam a málnalevélteát szedtem 3 féle homeopátiás bogyót. Nekem egész nap voltak fájásaim, de nem volt vészes. Reggel 7 kor egy ujjnyira voltam nyitva.Majd este 11 kor elment a magzatvizem és 0.18 perckor megszületett a fiam. Egy db varatom volt. Elsõ szülésem volt! Szerintem sokat használt. A 36. héttõl szedtem és a vajúdás alatt végig kaptam a szülésznõmtõl. A gátamat a szülésznõm olajjal kente. Ártani nem ártasz ha szeded. Szülés után is szedtem az egyiket.
Én mire szedhettem volna, megszültem pont a 36. héten. Szerintem biztosan használt volna.
Én csak vajúdás alatt szedtem, de hamar és könnyen szültem:-) Ártani nem tudsz vele, és ha kicsit is hiszel benne, segíteni fog!

A homeopatias szerek tenyleg eloszor felerositik a tuneteket? Pl. stodal?

mar annyira nem kohogott a kisfiam, tegnap ota adom neki, de ma megfullad ugy kohog :-( meg az orrfolyasra adom a golyokat.

Legjobb válasz: olvastad mi a hatóanyaga? a "vénusz robbanásának emléke", mert ilyen is van. nem vicc. agyeekeden ne kisérletezz. menj orvoshoz és ne kuruzslóhoz vele.

olvastad mi a hatóanyaga? a "vénusz robbanásának emléke", mert ilyen is van. nem vicc. agyeekeden ne kisérletezz. menj orvoshoz és ne kuruzslóhoz vele.
köptetõ kell neki, nem ilyen.vidd el inkább orvoshoz mielõtt nagyobb baja lesz
a homeopatia humbug, atveres, teljesen mindegy mit adsz be a homeopatias szerekbol barkinek, nincs hatoanyaga. maga a a homeopatia alapelve tokeletes nonszensz (a viz 'emlekezik' a hatoanyagra, tobbmillioszoros higitas utan is), felejtsd el az egeszet.
Ha nem mûködik a homeopátia, esetleg próbáld a ráolvasást vagy a tévés gyógyítókat...
Jajj Istenem mindíg megjelennek a nagy homeopátiás ellenesek..csak azt mondjátok meg hogy hogy lehet hogy az én 8 hós babám azóta alussza át az éjszakát mióta egy bizonyos homeos szert adok neki??pedig elõtte mindent de mindent az égvilágon kipróbáltam amitõl kelhetett éjszaka 10-12x !!! Ja és a nagyobbik fiamnak aki 3, 5 éves 3 hétig folyamatosan folyt az orra bármit adtam neki!Majd kipróbáltam a Coryzaliát és 2 nap múlva nem folyt neki! na erre varrjatok gombot! Pedig ezek a gyerekek még azt sem tudják mi az a placebo hatás! Ti biztos a gyógyszergyárak beépített emberei vagytok és pénzt kaptok azért hogy mindenhova írogassatok, hogy xar a homeo! Engem nem gyõztök meg biztos! Bocs kérdezõ hogy bele OFF oltam
A kérdező hozzászólása: nem is irad gondoltam, hanem az elozokre!
4es vagyok én nem rossz indulatbol írtam!
A kérdező hozzászólása: de jo fejek egyesek..., voltunk orvosnal ketszer is, tiszta a tudeje, kicsit piros az orra, ennyi. nem adott semmit. max. sinupretet mond.
Fogzasra adható homeopátiás bogyó valóban felerositi de a köhögésre adható nem! Nekem is van itthon és használ, nem kohogott tõle jobban sõt jobban aludt! Nekunk gyerekorvos irta mert akkor csak 5hetes volt és nem kaphatott semmilyen köhögés csillapítót! Ha ennyire köhög akkor semmi értelme vidd el orvoshoz! En egyébként a Bryonia D 12ot adtam!
Egyszerû: véletlen egybeesés. Honnan tudod, hogy homeós bogyók nélkül nem gyógyult volna meg ugyanúgy? A szervezetnek hatékony immunrendszere van, de idõre van szüksége. Honnan tudod hogy nem pont 3 hét és 2 napra volt szüksége? Az orrfolyás tipikusan olyan dolog ami 1-2 nap alatt jelentõsen enyhülhet. A placebo hatás pedig bizonyítottan jelen van babákban és állatokban is, a körülményekben (pl. keserû gyógyszer helyett édes cukorgolyót kap, vagy a betegség elhúzódása miatt jobban aggódnak érte, stb.) vagy a szülõ/gazda viselkedésében bekövetkezett változás (megnyugszol ha azt hiszed a gyereked kezelés alatt áll, ettõl õ is megnyugszik: placebo hatás) okán. Az összeesküvés elméletedet inkább nem kommentálom, inkább várom hogy mikor hozza a jutalmat valamelyik gyógyszergyártó cég futára. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat! Könnyû szülést nektek!
A magnéziumot a 36. héten kell abbahagyni, és ekkor kell a málnalevelet elkezdeni.Csak ennyit tudok én is.35 hetes km
Én Femibion terhesvitamint szedek abban van jód is. Már egész az elejétõl az 5. héttõl szedem és meg vagyok vele elégedve és is és a baba is. A fejlõdése ezt mutatja. Homeós bogyót nem szedek. MagneB6-ot szedek a 17. héttõl, mert az amniocentézis után el kezdett keményedni a hasam. 2x2 szedek és ezzel is minden rendben van. Ezt valóban csak a 36. hétig lehet szedni, utána folyamatosan el kell hagyni csökkentve a napi adagot. Utána fogom én is inni a málnalevél teát. Egyik barátnõm itta a 36. héttõl és annak ellenére, hogy elsõ szülése volt, lényegesen lerövidült a vajúdási idõ és sokkal könnyebben szült. Én is ki fogom próbálni, bár nekem már a 3. baba jön. Boldog babavárást! 23 km

Mi a neve annak a homeopátiás bogyónak amit a vajúdás alatt lehet szedni? Tényleg segít? Van olyan amit már szülés beindulása előtt érdemes bevenni? 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: chaulofillum és cimicifuga 5ch. én ezeket szedtem az egyik csak puhít a másik puhít, tágít. a csak puhítót már szedheted a másikat csak vajúdásnál felváltva a kettõt fél óránként. nekem segített:) Könnyû, gyors szülést! 4 hós kisfiú anyukája

chaulofillum és cimicifuga 5ch. én ezeket szedtem az egyik csak puhít a másik puhít, tágít. a csak puhítót már szedheted a másikat csak vajúdásnál felváltva a kettõt fél óránként. nekem segített:) Könnyû, gyors szülést! 4 hós kisfiú anyukája
Ezeket én is szedtem. plusz még az Arnica CH9-t. Szülés elõtt is szedtem, meg szülés után is két hétig. Sok sikert! Ja és ittam málnalevélteát. Ezeket a szülésznõm javasolta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

A homeopátiás bogyók tényleg segítenek szülésnél? Megkönnyítík azt?

Legjobb válasz: Igen, sõt és a terhesség alatt is szedtem a rosszulléteimre, a szülés alatt is kaptam a kórházban, és most egy picit meg vagyunk fázva és is és a pici lányom is, és azt adom neki feloldva vízben, és használ! Õ még nem tudja hogy homeopatiat kap és mégis jobban van tõle, még a hasfájására is jó volt.

Igen, sõt és a terhesség alatt is szedtem a rosszulléteimre, a szülés alatt is kaptam a kórházban, és most egy picit meg vagyunk fázva és is és a pici lányom is, és azt adom neki feloldva vízben, és használ! Õ még nem tudja hogy homeopatiat kap és mégis jobban van tõle, még a hasfájására is jó volt.
Ezt bebizonyítani sosem fogják, így mindig lesznek kétkedõk. (Nem lehet bizonyítani, mivel ugyanazt a szülést nem lehet homeopáiával és nélküle is végigcsinálni) De szerintem segítenek. Érdemes itt érdeklõdnöd, mit vegyél és hogyan szedd, itt orvosok segítenek, nem szóbeszéd alapján veszel dolgokat: http://homeopatia.info.hu
Ez ugyanaz az oldal, amit az elõttem szóló ajánlott, csak kicsit pontosítok. Személyes tapasztalatom a homeopátiával: elsõ gyerek: túlhordás, indított szülés, nulla tágulás, 9 óra oxytocin infúzió, császár. Második gyerek: zárt méhszáj, 4 óra tágulás után spontán szülés. Ami segített: málnalevéltea és Caullophylum a 37.héttõl. Ha megnyugtatóbb neked, hogy orvos írja fel, keress fel egy homeós orvost. Egyébként én is az internetrõl tájékozódtam. Nagyon elkeserítõ és dühítõ, hogy a szülészek nem ismerik fel a homeopátia hasznosságát, persze jobban nyílik a pénztárca, ha a félnapokat vajúdó nõk megmentõjeként lehet magukat beállítani, mint egy olyan szülésnél asszisztálni, ami nélkülük is remekül lefolyik /mert a többség az olyan/. http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Boldog babavárást mindenkinek!
Én még csak 3 napos túlhordásban vagyok, de holnap megyek megvenni a homeos bogyókat vajúdáshoz, meg a szülésmegindításhoz is. Kb 2 hete tájékozódom a témában, és úgy gondolom hogy aki kicsit is hisz benne, segít, ha más nem pszichésen, ha meg nem, ártani nem árt semmiképp. Reméljük használ:-)

A Sperti aranyér kenőcs tényleg homeopátiás?

Legjobb válasz: nem, de természetes anyagok vannak benne, így használhatják kismamák és terhesek is.

nem, de természetes anyagok vannak benne, így használhatják kismamák és terhesek is.
Igen, a Sperti összetétele rendkívül természetes: fehér vaselin, folyékony paraffin, klórhexidinacetát, glicerin... Talán nincs is egészségesebb a Spertinél!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!