Találatok a következő kifejezésre: A homeopátiás mennyit kell bevenni (3 db)

A homeopátiás bogyóból mennyit kell bevenni és hányszor 1 nap?

Legjobb válasz: Ha szoptatsz, akkor valószínûleg tejserkentésre kaptad, a következõkre tippelek: Urtica Urens, vagy Ricinus Communis, esetleg mindkettõ. Arra vigyázz, hogy bármelyikbõl CSAK 5CH-sat szedj, mert ami ennél nagyobb számú, az már apasztja a tejet!!! Ezeket akkor kell szedni, ha kevésnek érzed a tejed, napi 2-3x 5 golyócskát kell elszopogatni, elõtte-utána fél órával enni-inni nem szabad. Ha úgy érzed, nõtt a tejmennyiség, abba kell hagyni! Ha tovább szeded, ellenkezõ hatást érhetsz el. Tehát folyamatosan szedni tilos! Ha megint kevesebbnek érzed a tejet, újra szedheted, amíg nem jobb, de folyamatosan semmiképp! Remélem, segítettem.

Ha szoptatsz, akkor valószínûleg tejserkentésre kaptad, a következõkre tippelek: Urtica Urens, vagy Ricinus Communis, esetleg mindkettõ. Arra vigyázz, hogy bármelyikbõl CSAK 5CH-sat szedj, mert ami ennél nagyobb számú, az már apasztja a tejet!!! Ezeket akkor kell szedni, ha kevésnek érzed a tejed, napi 2-3x 5 golyócskát kell elszopogatni, elõtte-utána fél órával enni-inni nem szabad. Ha úgy érzed, nõtt a tejmennyiség, abba kell hagyni! Ha tovább szeded, ellenkezõ hatást érhetsz el. Tehát folyamatosan szedni tilos! Ha megint kevesebbnek érzed a tejet, újra szedheted, amíg nem jobb, de folyamatosan semmiképp! Remélem, segítettem.
Elõzõ vagyok. Arra is figyelj, hogy napi 2-3 litert igyál, mert ha kevés folyadékot fogyasztasz, akkor hiába bármilyen jó szer, nem tud a szervezeted elég tejet termelni.
melyik bogyóra gondolsz, mert sokféle van..kicsit pontosíts, mert félrevezetõ válaszokat kaphatsz.
A kérdező hozzászólása: Szotatok és arra kaptam csak nemtudom hogyan kell szedni!
ilyet még nem szedtem, de ha nincs mellé tájékoztató keresd meg a google-be, vagy ott kérdezd meg ahol vetted, nekik tudni kellene. Ezért nem tudok adagolásban segíteni, de remélem valaki tud!

Tejserkentő homeopátiás bogyót szedek. Most az erősebbet kaptam a patikában a narancssárga színűt, mert eddig a zöldet szedtem. A neve Urtica Urens 15ch. Szed más is ilyet? Mennyit kell bevenni belőle?

Legjobb válasz: Szia! Ha jól tudom a CH5-ös a tejserkentõ, a CH35-ös pedig az apasztó. A CH15-ös nem tudom mire való,de én biztosan rákérdeznék, hogy nehogy ellenkezõ hatást váltson ki.

Szia! Ha jól tudom a CH5-ös a tejserkentõ, a CH35-ös pedig az apasztó. A CH15-ös nem tudom mire való, de én biztosan rákérdeznék, hogy nehogy ellenkezõ hatást váltson ki.
A kérdező hozzászólása: Mondtam a patikában hogy tejserkentõ bogyót kérek, és hogy a múltkor zöld mûanyag dobozkában volt, de azt mondta hogy ez erõsebb mert az csak 5ch-s ez meg 15ch-s.Mondjuk tejem van tõle dögivel csak pontosan nem tudom mennyit kell belõle szedni.Ha valaki szed ilyet írja meg.Köszi elõre is.
Én úgy tudom, hogy csak az 5 Ch a tejserkentõ, a többi apasztó. Nálunk (egy kisvárosban élek, 5 gyógyszertár van) nem igazán ismerik a patikusok a homeopátiát, még ahol lehet kapni, ott sem tudják hogy hogyan kell alkalmazni õket, és ha mondjuk 5 Ch-t kérek, és nincs azt mondják jó a másik is, de nem így van, a gyerekorvos homeopata szakember is, õ mondta. És van egy könyvem is, és sok olyan bogyó van, aminél az egyik higítás teljesen más fajta hatást vált ki, mint a másik. Szóval óvatosan.
Utolsó vagyok. Egyébként 2/3*5 bogyót kell naponta szedni az 5Ch-ból. És a ricinus communis 5 Ch is tejserkentõ, lehet együtt is szedni a kettõt.
Nekem azt mondta a patikus, hpgy csak akkor kell szedni homeós bogyót, ha csökken tej mennyisége, ha van elég, akkor nem.

Homeopátiás szerekkel kapcsolatosan mit jelent a tabletta neve után a C/9, C/30 stb jelölés? Kaptam egy útmutatót, de nincsenek benne a bogyók számai, mennyit kell bevenni?

Érdemes pár héttel szülés el?tt vagy tényleg elég csak a kórházban. És oda beengedik?

Legjobb válasz: Szia! Az 5 CH a leggyengébb,aztán 9,15,30...De sokszor nem lényeg az erõsség,mert szeren belül is eltérõ lehet a hatás a potenciáknál.Itt például arra gondolok,hogy egy Na Sulfur 9 CH terhességi vizesedésre jó,míg ugyanezen szer 15 CH-ja fejfájásra.Viszont az Arnica meg pont olyan,hogy szülés elõtt rendszeres szedését javasolják vérzéscsillapításra (felkészíti a szervezetet),viszont szülés után már a 30 CH-t lehet szedni az akkut vérzésre,mert az erõsebb. Remélem érted,s segítettem. További szép estét.

Szia! Az 5 CH a leggyengébb, aztán 9, 15, 30...De sokszor nem lényeg az erõsség, mert szeren belül is eltérõ lehet a hatás a potenciáknál.Itt például arra gondolok, hogy egy Na Sulfur 9 CH terhességi vizesedésre jó, míg ugyanezen szer 15 CH-ja fejfájásra.Viszont az Arnica meg pont olyan, hogy szülés elõtt rendszeres szedését javasolják vérzéscsillapításra (felkészíti a szervezetet), viszont szülés után már a 30 CH-t lehet szedni az akkut vérzésre, mert az erõsebb. Remélem érted, s segítettem. További szép estét.
Én allergia ellen szedem jelenleg a Euphrasia officinalis, és majd veszek egyet a Pollensbõl is. Ebbõl melyik lenne a legjobb? Jeleg még csak ismerkedem ezekkel a szerekkel.
A higítása, minél nagyobb a szám, annál gyengébb a bogyó.
Nem írtad miket kaptál, de végül is nem olyan fontos.Minél nagyon a potencia, annál erõsebbnek számít a szer. Én betöltött 37 vagyok, s a következõket szedem(persze sok utánajárással): Napi 5 golyócska CAULOPHYLLUM 5CH:Méhnyakizom tágító hatása van, ezt a szülés alatt is lehet szedni a fájások ritmusa szerint. Napi 5 golyócska ARNICA 9CH:Vérzésmegelõzõ, visszérjavító hatása miatt jó.Ezt szülés után érdemesebb nagyobb higitásban szedni a vérzés csillapítására, pl. 30 CH-t. Szüléskor a CAULO-t a CIMICIFUGA 5 CH-val lehet felváltva szedni, nagyjából ugyanaz a hatásuk. Állítólag lehet szedni a kórházban, csak kell szólni a szülést levezetõ dokinak. Könnyû szülést!!!:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A mennyiségrõl nem írtatok. Mindig 5 bogyót kell szedni naponta?
Most akkor minél nagyobb a szám, annál gyengébb a szer, vagy annál erõsebb?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!