Találatok a következő kifejezésre: A homeopátiás hogy kell (30 db)

Hogy kell adni (mennyit? ) az echinacea angustifolia homeopátiás szert 14 hónapos babának? 9CH! Az 5CH-ról és a 12CH-ról találtam leírást, de a 9CH-sról nem.

Legjobb válasz: Vida Ágitól kérdeztek már ezzel a szerrel kapcsolatban, ezt találtam: "Kedves Ági! Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre. Elmentem a gyógyszertárba, a gyógyszerész olyat tudott adni, hogy Echinacea angustifolia 9ch. Azt mondta, hogy ez ugyanaz, mint az Echinacea 5ch, viszont semmi tájékoztató nincs hozzá. Sõt, azt mondta, hogy adjak a gyerekeknek napi 3*5 golyót, és nem kell szünetet tartani, mehet folyamatosan. Még rá is kérdeztem, hogy megelõzésre??? Azt mondta, hogy igen. Nem sok ez egy kicsit? Válasz: A két szer tényleg ugyanaz. Tényleg lehet ekkora adagot folyamatosan adni." Én a saját homeopátiás könyvemben azt találtam, hogy felnõtteknek az 5ch-ból immunrendszer erõsítésre, visszatérõ felsõ légúti panaszok esetén naponta 1x5 golyó 1 hétig, majd 1 hét szünet, és ismét 1 hétig adni. Gyerekeknek külön nem volt kiemelve az adagolás.

Vida Ágitól kérdeztek már ezzel a szerrel kapcsolatban, ezt találtam: "Kedves Ági! Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre. Elmentem a gyógyszertárba, a gyógyszerész olyat tudott adni, hogy Echinacea angustifolia 9ch. Azt mondta, hogy ez ugyanaz, mint az Echinacea 5ch, viszont semmi tájékoztató nincs hozzá. Sõt, azt mondta, hogy adjak a gyerekeknek napi 3*5 golyót, és nem kell szünetet tartani, mehet folyamatosan. Még rá is kérdeztem, hogy megelõzésre??? Azt mondta, hogy igen. Nem sok ez egy kicsit? Válasz: A két szer tényleg ugyanaz. Tényleg lehet ekkora adagot folyamatosan adni." Én a saját homeopátiás könyvemben azt találtam, hogy felnõtteknek az 5ch-ból immunrendszer erõsítésre, visszatérõ felsõ légúti panaszok esetén naponta 1x5 golyó 1 hétig, majd 1 hét szünet, és ismét 1 hétig adni. Gyerekeknek külön nem volt kiemelve az adagolás.
5 ch napi 1x5 golyó 1 hétig, aztán 1 hét szünet. felnõttnek napi 2x5 ugyanígy. homeopata orvos mondta nekem így.
én már régóta csak homeopátiás szereket szedek és adok a 1.5 éves gyerekemnek is.szerintem 1 éves korig ha megelõzés akkor 1 golyócska 1 éves kortól 5 éves korig 3 golyócska utána mint a felnõtteknek 5 golyócska.ha már meg van fázva akkor ezt a számot 2x tehát reggel és este 1-1 vagy 3-3 golyócska.a te babád pont a 2 küszöbén van korilag, ezért én napi 2-õt adnék neki megelõzésnek és 2x2 ha megfázott.
A kérdező hozzászólása: NEkem 9CH-t adtak a gyogyszertarban, pontosan mit jelent a CH? Ebbõl akkor több, vagy kevesebb kell, mint az 5CH-nál javasolt adag?

Szülés alatt hogyan kell adagolni a homeopátiás szereket?

Hamarosan szülni fogok, és utána néztem milyen homeopátiás szerek alkalmazhatók a szülés alatt, és az adagolással kapcsolatban azt találtam hogy felváltva kell szedni fél óránként a Cimicifugát és a Caulophylumot 1-1 szemet bel?le. Elég az egy szem, vagy szedhetek többet is, vagy azzál ártok ha többet veszek be?

Legjobb válasz: A homeopátiás szerekben nincs hatóanyag, így bármennyit bevehetsz, ártani biztos nem fog... Szép szülést Neked!

A homeopátiás szerekben nincs hatóanyag, így bármennyit bevehetsz, ártani biztos nem fog... Szép szülést Neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Igen én is sejtettem hogy inkább ötösével kell majd szednem, nem egyesével, de köszönöm a megerõsítést. Nem terveztem hogy szülésznõt is fogadok, és nem tudom hogy aki épp bent lesz az hogy áll a homeopátiával, ismeri-e.
A szülésznõ adagolni fogja.Magadtól semmit ne vegyél be.
A homeopátiás szerekbõl mindig 5 szemet kell bevenni. És igen felváltva kell szedni fél óránként. A szülésznõnek mond, hogy szeretnéd szedni, és megmondja, hogy milyen módon. A Caulophylium, ha jól tudod méhszáj puhító, a Cimicifuga méhszáj tágító. Nekem a végén már csak az egyik félét kellett szednem, mert már eléggé ki voltam tágulva, és nem félóránként, hanem 20 percenként. Mindig mondta a szülésznõ, hogy hogyan szedjem.
Nekem az ügyeletes szülésznõ azt mondta, felesleges szednem. Majd jött az orvosom a vûlasztott szülésznõvel, õk azt mondták, jó, hogy van. Fél óránként 5-5 szem golyócska. Felváltva! Így a cimifugából is óránként 5, és a caulophylumból is 60 percenként vegyél be 5 golyót. Jó szülést!
Szia, az utolsó nagyon jól leírta az adagolás módját. Én is így szedtem, bár nekem nem segített semmit. De remélem neked fog. Könnyû gyors szülést!

Hogy kell szedni a homeopátiás szereket antibiotikum kezelés alatt?

M?tét után akarom használni a homeós szereket (5 félét)!

Legjobb válasz: A homeopátiás szerek gyakorlatilag nem tartalmaznak semmilyen hatóanyagot (max 1-2 molekula/adag), így praktikusan bármikor szedheted õket bármivel. Ha adnak hozzá betegtájékoztatót, esetleg elolvashatod, hogy a hordozóanyagok nem okozhatnak-e valamit együtt szedve, de azért ez nem túl valószínû.

A homeopátiás szerek gyakorlatilag nem tartalmaznak semmilyen hatóanyagot (max 1-2 molekula/adag), így praktikusan bármikor szedheted õket bármivel. Ha adnak hozzá betegtájékoztatót, esetleg elolvashatod, hogy a hordozóanyagok nem okozhatnak-e valamit együtt szedve, de azért ez nem túl valószínû.


Hogyan kell adagolni a Chaomilla ch9 homeopátiás golyókat?

A gyógyszertárban ezt adták a fogzásra,de az adagolását nem tudták megmondani.Mi a különbség a ch 9 és a ch 15 között?Mert a ch 15 adagolásáról,már volt kérdés,de a ch9-et még nem is említette senki.Remélem ,hogy jó készítményt adtak.Köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: jó készítményt adtak! 1x2-szer 5 golyócska kell belõle naponta. elõtte-utána fél órával ne adj neki semmit enni-inni,anyatejet se. Kicsi babavízben kell felhígítani és úgy beadni a csöppségnek. www.homeopatia.info.hu

jó készítményt adtak! 1x2-szer 5 golyócska kell belõle naponta. elõtte-utána fél órával ne adj neki semmit enni-inni, anyatejet se. Kicsi babavízben kell felhígítani és úgy beadni a csöppségnek. http://www.homeopatia.info.hu
A kérdező hozzászólása: köszi szépen.

Kutyánál, hogyan kell alkalmazni a homeopátiás bogyókat? Nyelv alá nem tudom neki betenni . Vízben milyen arányban kell hígítani?

Graphites 9ch és Ledum 200ch-ról van szó.

Legjobb válasz: Kis itatós tálkájába feloldod,annyi vizben,amennyit biztos,h megiszik!vagy kiskanálba feloldod-csapviz kihül,belerakod a bogyót,feloldódik kb 10-20 perc és odaadod neki.Elötte-utána kb.félórát ne egyen-igyon!

Kis itatós tálkájába feloldod, annyi vizben, amennyit biztos, h megiszik!vagy kiskanálba feloldod-csapviz kihül, belerakod a bogyót, feloldódik kb 10-20 perc és odaadod neki.Elötte-utána kb.félórát ne egyen-igyon!
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszi szépen.

Kaptunk egy homeopátiás gyógyszert a neve Atropa Belladonna, de nem tudom hogy kell alkalmazni. Apró kis golyók, hogy adjam a 8 hós fiamnak?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat. Lázra kaptuk, azt mondta a doktornõ hogy majd a patikus elmondja hogy hogy kell alkalmazni, de végigjártam egy csomó gyógyszertárat de sehol nem kaptam, végül anyukám megszerezte de nem mondtak neki semmit róla. Az volt a papíron hogy 3x5, gondolom hogy az azt jelenti hogy napi 3x kell 5 golyót adni.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Lázra kaptuk, azt mondta a doktornõ hogy majd a patikus elmondja hogy hogy kell alkalmazni, de végigjártam egy csomó gyógyszertárat de sehol nem kaptam, végül anyukám megszerezte de nem mondtak neki semmit róla. Az volt a papíron hogy 3x5, gondolom hogy az azt jelenti hogy napi 3x kell 5 golyót adni.
Forralj fel vizet és abban old fel. Ha kihûlt add oda neki.
Szia! A belladona erõsebb, mint a chamomilla, fogzási fájdalom csillapításra, lázra szokták használni a babáknál és gyermekeknél. Szerintem egyszerre, csak max. 5 golyót kicsi vízbe adjál a babádnak!!!! De ha soknak érzed kezdhetsz 3 golyóval is, majd meglátod hogy hat! Üdv. egy 14 hónapos anyuka.
Mire kaptátok? Milyen potenciájú? (Bocsi az elsõ válaszolónak), de forró vízben nehogy felold, ugyanis károsítja a hatóanyagokat.Max testhõmérsékletû vízben szabad, vagy szobahõmérsékletûben.

A homeopátiás bogyókat vizzel, vagy anélkül kell-e bevenni? Mert ma kaptam meg egy pár fajtát, és az sajna nem tom hogy vizzel vagy anélkül csak simán kell lenyelni! Aki szedett az megírja légyszi!

Legjobb válasz: Elõtte, utána fél óráig nem szabad inni, nem szabad megfogni, és kerüld a mentolost, és nem mindegy, hogy tárolod. Amúgy gyógyszertárban vehetsz 500 ft-rt egy könyvet, amiben az alapok benne vannak, érdemes megvenni.

Elõtte, utána fél óráig nem szabad inni, nem szabad megfogni, és kerüld a mentolost, és nem mindegy, hogy tárolod. Amúgy gyógyszertárban vehetsz 500 ft-rt egy könyvet, amiben az alapok benne vannak, érdemes megvenni.
A kérdező hozzászólása: ja és meddig nem lehet utána inni?fél óra, egy?
A nyelved alá kell tenni és elszopogatni.Utánna fél óráig ne igyál!
és mentolos rágó vagy fogkrém sem , fél óráig.

HOgyan kell szedni a tejserkentő homeopátiás bogyókat?

Legjobb válasz: Az Utrica Urens 5ch-ból 5 golyó elszopogatva, elõtte-utána, ne egyél és ne igyál, csak vizet legalább 20 percig. ezt naponta többször is megcsinálhatod, de aznapra ne várj még erdményt. Az ilyen alacsony higítású bogyóknál kell hozzá 1-2 nap minimum. Magasabbat ebbõl a fajtából pedig ne vegyél, mert ellenkezõ hatást vált ki.

Az Utrica Urens 5ch-ból 5 golyó elszopogatva, elõtte-utána, ne egyél és ne igyál, csak vizet legalább 20 percig. ezt naponta többször is megcsinálhatod, de aznapra ne várj még erdményt. Az ilyen alacsony higítású bogyóknál kell hozzá 1-2 nap minimum. Magasabbat ebbõl a fajtából pedig ne vegyél, mert ellenkezõ hatást vált ki.
Az elõzõ válaszoló jól írta, én is úgy szedtem, 3 nap után lett valami hatása, s nem szabad mellette mentolos fogkrémet, rágót, vagy más mentolos dolgot használni, mert az közömbösíti a hatását, külön homeos fogkrémet kell mellé venni, nekem ezt tanácsolták.

Hogyan kell használni a homeopátias orrsprayt? Úgy hogy közben pórszívoznom is kell a baba orrát?

Eddig nasivint és sterimárt használtunk, és most ezt adták, de sajnos nem én volt a gyógyszertárban és nem lett rákérdezve. Van valakinek tapasztalat?

Hogyan kell adagolni a Gelsemium homeopátiás golyócskákat?

Hosszú távú nyugtató hatása miatt szedném.

Legjobb válasz: Marokszám.

Marokszám.
Ha ilyen gondom van akkor utána nézek a googliban, hogy milyen adagolást ajánlanak
A kérdező hozzászólása: Ezt en mind tudom, nem vagyok kezdo. Arra lennek kivancsi, hogy milyen gyakran kell szedni. Naponta vagy hetente? Nem mindegy...
minden homeopátiás nyugtatót alkalom szerûen kell szedni. Ha valamiért nyugtalan vagy akkor, Ilyen a Sedativ PC is
A kérdező hozzászólása: Es, ha naponta veszem be, az se baj? Egyik ismerosomnek kuraszeruen alkalmaztak, kb harom honapig szedte, es azota is nyugodt es kiegyensulyozott, mig elotte kisse depresszios volt. O ugy emlekszik, hogy minden este kellett bevennie egy adagot, de nem biztos benne.
A Gelsemium konkrét hatásra utaló jelölés nélkül forgalmazott homeopátiás gyógyszer. A pontos adagolást, illetve javallatot csak orvos adhat, õ feladata megítélni, hogy pontosan milyen szer ajánlott. Egyik részrõl. Másik részrõl pedig ezekben a szerekben tejcukron kívül semmi nincs.
Rezgésszáma van !!!!
Igen, a tejcukor rezgésszáma. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!