Találatok a következő kifejezésre: A hivők, a nem hívők vannak (182 db)

Hívők! Miért van az, hogy a hívők között csak olyan van, akit nem bántalmaztak gyerekkorában?

Ha tényleg van Isten, miért nincs olyan gyerekkorában pl szexuálisan zaklatott ember, aki hisz benne??? vagy akit rendszeresen vertek és aláztak? Csak azok hív?k, akik keveset, vagy egyáltalán nem szenvedtek az életben???

Legjobb válasz: Ezt honnan gondolod? Ismerek hívõket,akiknek az apja alkoholista volt. Közöttük is sok olyan van,akinek rossz volt a gyerekkora.

Ezt honnan gondolod? Ismerek hívõket, akiknek az apja alkoholista volt. Közöttük is sok olyan van, akinek rossz volt a gyerekkora.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Több példát is tudnék hozni arra, hogy olyan emberek fordulnak Istenhez, azaz válnak hívõkké, akiket bántalmaztak gyermekkorukban. Sõt, az ilyen embereknek általában a velük történtek miatt nehéz elfogadni azt, hogy Isten feltétel nélkül szereti õket. Különösen, ha a bántalmazás családon belül történt, mivel ekkor a bántalmazott személyben egy nagyon negatív apakép él, és ezt vetíti ki Istenre is. De idõvel, ahogy jobban megismerik Istent, ezek a sebek begyógyulnak. Ez jó hír, nem? :)
Jézus nem gyilkosságra buzdít, hanem arra hívja fel a figyelmet, hogy a gyermekbántalmazás olyan bûn, ami a legmélyebb pokolba taszítja az elkövetõ lelkét. Hogy az milyen, azt nem tudjuk, de azt igen, hogy még az is jobb lenne az illetõnek ha malomkövet kötnének a nyakába..... De arról szó sincs hogy ezt meg kellene tenni bárkivel is. Freya
Cáfolni tudom, páromat kiskorában bántották, volt hogy éheztették; engem nagyapám próbált megerõszakolni (egy picit elitta az agyát) és mindketten keresztények vagyunk 21/l
"Csak azok hívõk, akik keveset, vagy egyáltalán nem szenvedtek az életben???" Vegyük azt a példát, hogyha az állításra egy ellenpéldát találsz, akkor az állítás nem igaz. Itt volt, és lesz még pár. 19 éves vagyok. Egy évvel ezelõttig a pokolban éltem - jobb szót nem tudok rá, de kaptam alkoholista szülõbõl, pokoli iskolai évekbõl, fizikai erõszakból bõséggel, és zaklatásból is, nem egyszer undorítóan morbid fordulatokkal. Isten létezését sosem vontam kétségbe, a magam módján mindig hittem benne, és ez az idõszak erõsített meg a hitben.
Ezt a kérdést ezerszer feltették már. És azért mert ezeregyedszer is megkérdezzük, a válasz nem változik. Isten elítéli a gyermekbántalmazást. Jézus azt mondta, hogy aki a kicsinyek közül csak egyet is megbotránkoztat, jobb annak ha malomkövet kötnek a nyakába és a kútba vetik. Magyarán szólva ez nem kis bûn. Sok bántalmazott gyermek hisz Istenben vagy késõbb felnõttként megtér. Azért mert tudja, hogy Isten maga a szeretet és az igazság és ezek a dolgok nélkülözhetetlenek az életben. Pont ezeknek a hiánya okozza az ilyen ocsmány bûnöket. Az anyagi világban azonban magunkra vagyunk hagyva. Nekünk kell boldogulnunk, hogy a lelkünket felemeljük és befogadjuk Isten fényét. Ez a világ nem arról szól hogy Isten a tenyerén hordoz. A szenvedés azért van mert-e nélkül nem tudnánk fejlõdni, kinyílni az anyagba zuhantság kába állapotából. Nem tudnánk felébredni. De a szenvedésre kétféle reakció létezik. Önsajnálat, vagy az hogy a szenvedést ugródeszkának használod ahhoz hogy te magad csodákat tégy az életedben. Freya
Barátnõmnek nagyon pokol volt az élete gyerekkorában, éhezéssel, alázással, zaklatással... Mégis kereste Istent már kiskamasz kora óta, és most sem rózsás a helyzete - úszik el a ház a fejük fölött adósságok miatt, mégis kitart. Hogy miért? Mert ha még Istenben sem hinne, mi támpont lenne az életében? Másik ismerõsömet is zaklatták kiskamaszként, õ meg hittantanárnõ lett... Gondolom, hisz... :) Nekem sem volt épp felhõtlen gyerekkorom, bár másokéhoz képest elég jó. Engem (tényleg) csak párszor vertek el kék-zöldre, csak pár évig volt alig pénzünk kajára, és csak pár évig utálták egymást a szüleim, mielõtt elváltak... Mégis hiszek, hittem, és Isten kegyelmébõl hinni fogok. Miért hagyja a sok szörnyûséget? Mert szabad akaratot adott az embernek. Ha az ember olyan marha, hogy rosszra használja, ne lepõdjön meg a következményein. Isten senkit nem fog arra kényszeríteni, hogy higgyen Benne, meg arra sem, hogy jó legyen, de aki jó, annak örül, és segíti. Nem feltétlen azzal, hogy nem történik semmi rossz többé az életében - lévén a többiek körülötte maradnak ugyanolyanok, mint elõtte - de segít megállni a szennyárban. "Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, s ha tûzben mész, a láng nem éget meg."
Ne általánosíts! Engem rendszeresen bántalmaztak, mégis hiszek Istenben, páromnak borzalmakat kellett átélnie, mégis hisz Istenben, unokatestvérem apja alkoholista, mégis hisz Istenben. Soroljak még?
Mert pl. sok ember, akit megerõszakol a pap, gyanítom lemond a keresztény isten eme kedves szolgáival való kapcsolatáról, és eléggé könnyen megkérdõjelezi, hogy mifajta végtelen hatalmú lehet, aki hagyja, hogy a nevével ennyire visszaéljenek... Amúgy meg kérdezõ, baromságot kérdeztél. Nem ettõl függ... Van olyan, aki hívõ, dacára, hogy pokoli élete volt, és nagyon sokan nem hívõk, és jól élnek. Meg ez közötti milliónyi átmenet.
A kérdező hozzászólása: De ha Isten létezik, miért hagyja, hogy ennyi szörnyûség megtörténjen olyan pici ártatlan gyerekekkel, mint pl amilyenek mi is voltunk???

Szerintetek az normális, ha a szüleim soha nem hívnak fel? Illetve évente mondjuk kétszer max, ha van valami konkrét ügy (pl. levél érkezett a nevemre a címükre). Egyébként mindig én hívom õket, kb havonta 1-2 alkalommal.

És amikor beszélünk, akkor sem igazán kíváncsiak rám, csak panaszkodnak az anyagiakra (rám meg irigyek, mert én vagyok a családban az egyetlen diplomás, így jól keresek.)

Legjobb válasz: Ugyanez a helyzet velem is, amiket leirtál, én is többször megfogadtam, hogy én sem fogom már keresni az anyámat,de sajnos nem tudom megállni. Ne is törõdj vele, hivd te, igy a lelkiismereted tiszta marad!

Ugyanez a helyzet velem is, amiket leirtál, én is többször megfogadtam, hogy én sem fogom már keresni az anyámat, de sajnos nem tudom megállni. Ne is törõdj vele, hivd te, igy a lelkiismereted tiszta marad!
3 háznyira van az albérletünk, mint a szüleim lakása. Naponta többször hívnak fel, valami aprósággal. Van e mit ettünk, mit fõztem stb.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azt azért ne felejtsd el, hogy anno annak idején amikor a te szüleid voltak fiatalok, akkor nagyon nehéz volt bejutni egy egyetemre vagy fõiskolára. Akkor nem voltak állami egyetemek, mindenki maga fizette a tanulmányait, és bizony 3-4 tanulmányi átlaggal nem is igazán került be az ember. Arról nem is beszélve, hogy anno annak idején már 14 évesen (én 42 éves vagyok, és amikor én voltam diák 14 év volt a kötelezõ korhatás az iskolákban, tovább tanulni nem volt kötelezõ) sokuknak dolgozniuk kellett egyéb okok miatt. Nem hiszem, hogy a szüleid irigyek rád mert te diplomás lettél. Ha ez igaz lenne, akkor nem támogattak volna, nem tartottak volna el 20-25 éves korodig amíg az egyetemet koptattad. Egyszerûen csak elvannak a maguk gondjaival. Talán azért panaszkodnak az anyagiak miatt, mert titokban remélik, hogy a sok lemondásért amit érted tettek, hogy egyetemista lehess, néha segíted õket ha nem is anyagilag de más módon.. Segítesz nekik?? (tudod az a kijelentés, hogy bezzeg te diplomás vagy, így jobba vagy náluk, és õk irigyek.... nos erre mondják, hogy az egyetem diplomát ad, de intelligenciát nem.)
Az, hogy a szülõnek nem volt lehetõsége tanulni, nem függ össze azzal, hogy nem keresi a gyerekét. Az én szüleimnek sem volt lehetõsége tanulni, egyedüli diplomás vagyok a családban, és teljesen más vagyok, másképp gondolkodom, mint õk. Ettõl függetlenül épp az elõbb hívott anyu, hogy mi volt az orvosnál, pedig egyébként tegnap találkoztunk. Anyukaként nem tudom megérteni, hogy valakit nem érdekel a gyereke, nem hívja fel pusztán csak azért, hogy megkérdezze, hogy van, legalább heti egyszer.
Idõpont ma 12:24 Nyilván nem függ össze, hogy a szülõk tudtak-e tanulni vagy sem. De mivel anyagi gondjaik vannak, és a lányuk szerint irigyek mert sokkal jobban keres, és mert õ bezzeg diplomás míg a szülõk nem, nem gondolod, hogy a szülõknek már az is sokba kerül ha telefonálniuk kell? Nyilván úgy vannak vele, hogy ha már ilyen jól keres, fel tud minket hívni. Ha meg ingyenes a telefonálás, vagyis a szülõk bármikor ingyen felhívhatják a lányukat, akkor meg pláne nem irigység van a háttérben. Akkor csak annyi, hogy a szülõk érzelmileg sosem ragaszkodtak a lányukhoz vagyis semmivel sem jelent többet nekik mint egy távoli rokon akivel szintén havi 1-2 alkalommal beszélgetnek..Akkor ott nem a diploma, vagy jó kereset az ok. Az ok, hogy sosem voltak igaz szülõ-gyerek kapcsolatban..Ez ellen meg sokat már nem lehet tenni, csak elfogadni, hogy bár elvannak, nincs harmónia köztük.
A kérdező hozzászólása: Nem, a szüleim nem tartottak el egyetem alatt, dolgoztam. És igen, segítettem nekik egy darabig, most már nem. Ha nem a szeretet a szülõ-gyermek kapcsolat alapja, hanem a pénz, az nem jó...
A kérdező hozzászólása: Illetve megjegyzem, hogy amíg jelentõsen támogattam õket (havi 80ezerrel), akkor is csak én hívtam õket. A másik pedig az, hogy nincsenek rossz helyzetben a magyar átlaghoz képest, hidd el, tudom.
akkor nincs szülõ-gyermek kapcsolat köztetek. Te semmivel sem vagy jobb vagy fontosabb mint a sarki boltban a húsárú pultnál az eladó.
Nem normális.Anyukámmal naponta beszélek, apukámmal is heti 1-2-szer biztos.
200 ft a havidíja a t-mobile-nál a hívószámkijelzésnél.
Mert nem mindenki fizeti érte a havidíjat.
A kérdező hozzászólása: természetesen a hívószámkijelzés meg van rendelve de csak a T-mobilos neveket nem írja ki


Miért van az, hogy tapasztalataim szerint általában a nem hívők (akik nem hisznek Istenben), tiszteletben tartják, ha egy vallásossal találkoznak, ellenkező esetben viszont általános felháborodás történik?

És szinte azonnal téríteni próbálnak, nem tolerálják a véleményedet.

Legjobb válasz: Én még ilyet nem tapasztaltam, amit írtok. Az ateizmus is egy világnézet, amit köteles mindenki tiszteletben tartani, ugyanúgy, mint bármelyik vallást. Én egyébként Istenhívõ vagyok, higgyétek el, soha nem próbáltam meg ráerõltetni elveimet senkire, mert mindenki maga dönt a saját Világképérõl! Egyébként sajnálom, hogy rosz tapasztalitok vannak.

Én még ilyet nem tapasztaltam, amit írtok. Az ateizmus is egy világnézet, amit köteles mindenki tiszteletben tartani, ugyanúgy, mint bármelyik vallást. Én egyébként Istenhívõ vagyok, higgyétek el, soha nem próbáltam meg ráerõltetni elveimet senkire, mert mindenki maga dönt a saját Világképérõl! Egyébként sajnálom, hogy rosz tapasztalitok vannak.
Tisztelet Neked! Én egy olyan munkahelyen dolgozom, ahol sok a vallásos ember. Hát ne tudd meg, mennyi rosszindulat van bennük, nagyon meglepõdnél! Engem maximum elkeserít, keresem inkább a számomra kellemes emberek társaságát.
háát amikor én 16 évesen elvesztettem a hitem, akkor az volt a közvélekedés, hogy biztos megszállt az ördög, de én az ateista ismerõseim nagy részétõl sem tapasztalok túl sok tiszteletet a hívõk iránt... szerintem ez teljesen egyénfüggõ.
Vegyük figyelembe, hogy a vallásos ember nem szent. Nem tökéletes, nem feltételünl cselekszik mindig jól, néha pedig távolabb áll Istentõl, mint egy nem vallásos. Ennek az alapja az, hogy meber, és hajlamos a tökéletlenségre. Szerintem egy vallásos, hívõ ember, akinek a hite a legnagyobb dolog, és igyekszik szeretni másokat és jót akar nekik, az igyekszik továbbadni az általa felismert jót. mert azt szeretné, ha más is átélné az örömet, amit õ megtalált. Más kérdés, hogy tudja-e ezt hívõ módon, szeretettel tenni.
Szerintem az van, hogy az emberek nem igazán toleránsak, legyen szó vallásról vagy bármirõl. Te ezek szerint sokkal több hívõvel találkozol, akik nem toleránsak az ateistákkal szemben. Az én környezetemben meg pont fordítva van. Ennyi az egész.
"És szinte azonnal téríteni próbálnak, nem tolerálják a véleményedet." Ezt nem értem, ha valaki beszél neked a meggyõzõdésérõl, az egyenlõ azzal, hogy nem tolerálja a véleményedet? Dehát másrészrõl, nagyon sok ateista is elég buzgó abban a "természettudományok" topikon belül is, hogy terjessze gondolatait. Mi ebben a baj, mindenkinek alapvetõ joga van ehhez, fõleg ha kulturáltan, és kedvesen teszi. Ha nem érdekel, el kell utasítani. Ha munkatárs az illetõ, annyi esze csak van, hogy a kollegális kapcsolatok fontosabbak annál, minthogy a másik idegeire menjünk. De szerintem nem is errõl van szó.
Hát, csak bele kell olvasni az értelmes tervezés témakörben született véleményekbe. Itt éppen úgy találni elvakult törzsfejlõdés-hívõket, mint elvakult vallásosokat, akik közül sokan egyáltalán nem fogják vissza magukat. Nem az lenne a lényeg, hogy valaki hisz Istenben, vagy nem, hanem a mértékletesség. Aki nem hisz, az se hülyézze le azonnal a vallásosokat, aki pedig hisz, ne próbáljon megtéríteni boldog-boldogtalant! Ha nincs Isten, legföljebb fölöslegesen imádkoznak a vallásosak, ha van, akkor pedig a hitetlenek zárják ki magukat valami nagyon jóból. Miért nem lehet elfogadni a másik álláspontját? Akinek megdönthetetlen bizonyítéka van Isten léte vagy nem léte mellett, az például elõállhatna vele most azonnal.
Ugyanezt gondolom. Rengeteg a rosszindulatú ember az úgymond "vallásosak" között. Tisztelet a kevés kivételnek!
Ezt az egészet embere válogatja. Én olyan helyen dolgoztam ahol ateistákkal voltam körül véve. Minden napos volt a gúnyolódás a hitemen. Na kösz. S oda kell majd vissza menjek dolgozni ha lejár a GYES- Szóval nem lehet teljesen általánosítani. Itt nem arról van szó, hogy hívõ nem hívõ hogyan áll egymáshoz. Hanem mint ember mennyire tiszteled a másikat. Azt, hogy vannak akik másképpen gondolkodnak. Igen vannak olyan hívõk és szekták, egyéb vallásos emberek, helyek akik és amik céljuknak tartják a másik meggyõzését, megtérítését ha kell minden áron pl lelki terrorral is. DE ezek miatt nem szabad általánosítani. Ismerek olyan ateistát aki hasonlóképpen agresszív az ateizmusát illetõen.
azért mert te nem vagy hívõ. ha az lennél, akkor folyamatosan azzal találnád szembe magad, hogy az ateisták hülyének néznek, állandóan az követelik, hogy bizonyítsd be.
2008-08-28 18:06 Jézus senkit sem ócsárolt ! jaj, dehogynem ! ... Megvan az ideje, mikor keményen kell szólni, mert a lelkileg nagyot hallók csak így veszik észre, hogy hozzájuk szólunk. Néha Krisztus szavai sem hangzottak hízelgõen.: Képmutatók, (Mt.15, 7), viperák fajzati (Mt.12, 34), fehérre meszelt sírok, (Mt.23 27), hipokriták, (Mt 23, 13). http://gaal.blogol.hu/?perm=1389660
az elottem szolonak szeretnem mondani, hogy nem eppen ugy van ahogy o gondolja, mert a bun az ISTEN szemeben bun marad, meg akkor is ha mink nem veszunk rola tudomast, mindegy hogy ki koveti el egy hivo , vagy egy ateista.
ha rossznak gondoljátok a vallásosokat, akkor gondoljatok arra, hogy szerencsések vagytok mellettük, mert ÚGY milyen rosszak volnának, ha a vallásuk se tartaná vissza õket a rossztól. egyébként meg arra is gondoljatok, hogy a nem vallásos nem hisz semmiben, és él bele a világba, tehát minden tette ennek megfelelõ, azaz nem hibás. És az sem zavarja, nem zavarhatja, hogy a vallásos szabályok között él. ezzel szemben a vallásos másként gondolkodik, õ is jónak tartja a világnézetét, és így a szabályait is, és zavarja, és felelõsnek érzi magát azért, hogy az ateista - szerinte nem helyesen - ezek nélkül a szabályok és gondolkodás mód szerint él.
egy hivonek, aki igazan Isten gyermeke az a kotelessege hogy masoknak is megmutassa a helyes utat, eleteben ez kell legyen a legfontosabb.lehet hogy sokszor nem helyesen jarnak el , nem hallgatjak meg a masikat m mert nincsenek meg elegge felkeszulve erre a munkara, es sajnos nagyon sok a nevleges hivo.
Természetesen vannak vallásos képmutatók, de azért azt el kell ismerni, hogy nem minden vallásos ember képmutató. Vannak emberek, akiknek igaz hitük van, és bátran kitartanak az üldözésük ellenére is (ez a ókorban is volt, és most is van). Természetesen vannak olyan nem hívõ emberek, akik annak ellenére, hogy nem hisznek Istenben tisztességesek, senkit nem csalnak meg, nem csapnak be. De, hogy mi az ami tetszik vagy nem tetszik Istennek, szerintem ezt Isten hivatott megmondani. Mivel Isten szava a Biblia (persze errõl megint csak lehetne vitát nyitni, de most ennek nem itt és most van a helye), ezért Isten szava tartalmazza az etalont. Ezért nem mi, hívõ vagy nem hívõ emberek vagyunk hivatottak eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz, hanem ez Isten dolga. Isten akarata pedig nyilvánvaló a Bibliából.
Miért gondolod, hogy aki nem vallásos annak ég a háza. Vannak nem hívõ emberek akik keresztényibb életet élnek, mint a magukat hívõknek tartók.talán nem hisznek Istenben, de leht olyan életet élnek ami Istennek is tetszik. Azért , mert valaki nem hisz vagy nem abban hisz még lehet jó ember esetleg jobb, mint egy hívõ. Nagyon sok vallásos ember szerintem csak "hétvégi hívõ". Elmegy a templokmba és kicsit úgy viselkedik ahogy kellene meg gyónnak egy-egyet, de után már tapossák a 10 parancsolatot, megcsaljákegymást és cseppet sem keresztényi életet élnek. Biztos sokan vannak akik képmutatóak. Arró nem is beszélve, hogy hány hívõ van aki annyira ragaszkodik és mi mindent megtesz az anyagi dolgokért.Még kapzsi is. Hagyjuk rá a maga vallását.Senkit sem zavar ha valamibe hisz.Találja meg a lelki békélyét.Viszont õk se próbáljanal meg mindekit meggyõzni, hogy rossz úton járnak és ég a ház?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, hogy 2 kommentben írom, nem láttam ezt az oldalt. Véleményem szerint igazad van abban, hogy mindenkiben megvan a vallásosságra való hajlam, hisz a hit valamiben erõt ad. De miért nem lehet egymásét tisztelni? Igaz, a nem hívõk is szokták ócsárolni a hívõket(bár én ezidáig ilyennel csak 2-szer találkoztam), s engem ez szintén felháborított, s akkor megvédtem a keresztényeket. De eddig sokkal több katolikussal találkoztam, akik gúnyolódtak, mert nem hisz valaki. S ezt nem értem, miért van.
A kérdező hozzászólása: Amikor beszélek valakivel, akkor nem kedvesen elmondják, elmagyarázzák a hitüket, hanem elkezdik, hogy hogy lehetsz ilyen, meg gúnyos megjegyzéseket tesznek. Aztán meg elkezdik, menjek templomba, vagy olvassam el a Bibliát. Ilyenkor gyakran kiderül, hogy nagyobb keresztény vallásismerettel rendelkezem, mint õk. Erre általában az a reakció, hogy lehetek ilyen hálátlan. Bár úgy gondolom, hogy azok az emberek, akik õszintén hisznek, s õszintén eszerint a vallás szerint élnek, azok nagyon jó emberek. De megtéríteni gyakran akarnak.
12:55 á, dehogy! hallottad a talentumokról szóló taníatást? a keresztényeken sokkal több lesz számonkérve ! és nem az, amit ti, nem vallásosok annak találtok (pl. templomlátogatás és "vallásoskodás") éppenhogy nem az !!! hiába kiabáljuk majd, uram, uram, én ott voltam melletted ... mi lehet a válasz ? Éhes voltam, és ennem nem adtatok, szomjas voltam, és innom nem adtatok ... beteg voltam, és nem látogattatok meg...

A hivők, vagy a nem hívők vannak többen?

Sokszor elhangzik, hogy a hív?k vannak többen, de nekem ez sehogyan sem logikus. Hiszen mindenki hisz valamiben, de ezeket mi alapján is lehet egy halmaznak tekinteni?

Legjobb válasz: Ha azonos csoportba sorolják egyesek azokat az embereket, akik VALAMELYIK VALLÁS TANAIT ELFOGADJÁK, akármennyire is eltérõek azok egymástól, és egymás cáfolatai is egyben, akkor... azonos logika elv alapján ugyanigy egy csoportba lehet sorolni azokat nem hívõket is, akik VALAMELYIK VALLÁS TANAIT NEM FOGADJÁK EL (tehát bármelyiket). Egyértelmû, hogy az utóbbi a NEM HÍVÖK halmaza a nagyobb. Tehát még egy mítosz kilõve

Ha azonos csoportba sorolják egyesek azokat az embereket, akik VALAMELYIK VALLÁS TANAIT ELFOGADJÁK, akármennyire is eltérõek azok egymástól, és egymás cáfolatai is egyben, akkor... azonos logika elv alapján ugyanigy egy csoportba lehet sorolni azokat nem hívõket is, akik VALAMELYIK VALLÁS TANAIT NEM FOGADJÁK EL (tehát bármelyiket). Egyértelmû, hogy az utóbbi a NEM HÍVÖK halmaza a nagyobb. Tehát még egy mítosz kilõve
A legtöbb ember agnosztikus kellene legyen, mert az az egészséges gondolkodás eredménye.
Ha a kérdést így tesszük fel: "Az ateisták vannak többen, vagy azok akik elhiszik Istennek (vagy bármilyen intelligens és fölöttünk álló hatalomnak) a létezését?" -----akkor a válasz bármilyen megdöbbentõ, de állítólag azok vannak többen akik elhiszik vagy Isten, vagy valamilyen intelligens hatalom létezését, ami fölöttnk áll. Ebben a csoportban egyébként nagyon sok tanult, sõt tudós ember is van. (például sok csillagász, kémikus, fizikus, stb ember hisz a teremtésben-->és nem feltétlenül a neveltetése miatt, hanem azért mert elég sokat tudnak ahhoz hogy elismerjék, hogy ez a csodálatos világ nem jöhetett létre magától). Hallottam statisztikákról is, amiben sok amerikait kérdeztek meg, h hisz e Istenben, és valami 90% igennel felelt.
A legtöbb hívõ csak képmutatásból hívõ. Egyszerûen azért, mert az õt körûlvevõ közösség ezt elvárja tõle. Nem is ez a fõ kérdés, hanem az, hogy kik lesznek majd többen. Az egyik válaszoló írására reagálva: az amerikai tudósok 40%-a ateista. És minél nagyobb a tudományos fokozata, ez annál inkább megnyílvánul. Holott az amerikai társadalom kevesebb mint 10%-a ateista. Nincsenek tehát megtért tudósok. Minél jobban megismeri az emberiség a világot, annál tobb ateista lesz. És ez így van jól.
Mindenki hisz valamiben. Én pl az anarchiában, de istenben nagyon nem :P Amúgy állítólag Amerika kb 60%-a hisz istenben, ezt vhol olvastam, nemtom igaz-e... De Magyarországon sztem a nem hívõk többen vannak.
Mindenki hisz valamiben! Valaki abban, hogy van Isten; valaki abban, hogy nincs! Isten és a Biblia éppen úgy igaz és valós, függetlenül attól, hogy hiszek vagy nemhiszek benne. Isten vár rád, hogy az ÜDVÖZÜLTEK között legyél. DE AZ IDÕ FOGY. Jézus visszajövetele közel van. Jézus szeret téged.
A nem hívõk vannak többen
hehe ennyi erõvel az ateizmus is egy hit ami nem hisz semmiben:D
Érdekesség: Magyarországon jelenleg pont annyi a keresztények valós száma, mint a múlt rendszerben a párttagok száma. Tehát kb 800.000 fõ.

Samsung S5230om van és hogy kell azt megcsinálni, hogy amikor hívnak, akkor ne ismeretlen számot irjon ki? Mert a beállításokban ottvan h hívó adatai--->mutass de nem mutatja, és nincs letitkosítva a szám se amiről hivom.

Legjobb válasz: Most böngésztem át a telóm és nem találom,de azt tudom,hogy nem ott kell,mert egyszer már sikerült beállítanom most gondolkozom ha sikerült írom,ha még nem írtak

Most böngésztem át a telóm és nem találom, de azt tudom, hogy nem ott kell, mert egyszer már sikerült beállítanom most gondolkozom ha sikerült írom, ha még nem írtak
A kérdező hozzászólása: köszi:)
A kérdező hozzászólása: jaés most lett vásárolva t-mobile webshopból 2 napja elõfizetéssel
Nem találom sajna:(
mármint ha téged hívnak ismeretlen? mer akkor lehet, hogy a másik telefon van úgy. amúgy.. szerintem aholvetted ott kérdezd alkalmazás bállítások-> hívás ->összes hívás -> saját számot megjelenít -> küldés. :) )))
alkalmazás beállítások*
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek de már megvan bementem az egyik t-pontba és havi 200 ft ért kiirja..:D

Mindig én hívom ő nem igazán szokott, pedig mindig van pénz a kártyáján. Tegyek egy probát hogy nem hívom pár napig akkor hogyan reagál? F

Sms-t szokott küldeni,de múltkor letóltam hogy sokba lesz a számlája mert vagy 40 percig beszéltünk.Azóta nem hív.Lehet félre értette?Bár azt nem hinném mert mindig én hívom és akkor is van hogy fél órát beszélünk.

Legjobb válasz: Viber? Skype?

Viber? Skype?
A kérdező hozzászólása: Én nem mindig tudok skypolni.Nekem régi telefonom van, nem tudok rá skypot és vibert tenni.
Számítógéped és interneted van, mivel feltetted ezt a kérdést:D Azon is lehet skypeolni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!