Találatok a következő kifejezésre: A hivők, a nem hívők (694 db)

Olyan létezik, hogy valakin a HIV tünetei nem évek múlva, hanem hetek, hónapok múlva jönnek ki?

Az egyik ismerõsöm már teljesen belebetegszik ebbe én pedig nem tudom mit tegyek. 4 hónapja volt szexuális kapcsolata, ez volt neki a legelsõ Hozzáteszem, azóta senkivel sem volt együtt, de õ bebeszélte magának, hogy biztosan elkapta a HIV-et, mert nem védekeztek és análisan csinálták a sráccal, meg persze vaginálisan is, de anál több volt. Azt mondja, nem megy el szûrésre, mert õ különleges eset és rajta már most látszanak a tünetek, mert az õ szervezetében hamarabb aktiválódott a vírus, és már teljesen lerombolta az immunrendszerét, napjai vannak már csak hátra. Meg hogy õ egyszer olvasta egy blogon, hogy egy srácnak az ismerõse elkapta a HIV-et és 3 hónap múlva meghalt HIV okozta tüdõgyulladásban, meg tele volt keléssel, duzzanattal a teste, meg amikor az orvosok felboncolták, akkor a vírus elrohasztotta vagy mi az összes immunvédõ sejtet. Nem tudom mi igaz ebbõl, mert én azt Hallottam, hogy évek kellenek, míg kialakul ez a dolog a szervezetben, nem hónapok, habár én nem tudom. De szerintem attól még elmehetne egy szûrésre nem? Teljesen becsavarodott, egész nap sír, lefogyott vagy 15! kg-t, depressziós lett ez miatt teljesen, azt hajtogatja, hogy közel a halál, gyógyíthatatlan vagyok, már érzem, miért nem gondolkodtam elõbb. Nagyon ijesztõ az egész, olyan lett mint valami...nem akarom megsérteni, de mint egy elmebeteg ember, kikészíti teljesen ez, egész nap képeket néz halott fertõzött emberekrõl, végstádiumban levõ tünetekrõl, a vírus szerkezetérõl. Mit tegyek? 24/L

Legjobb válasz: Sajnos sokkal jobb lenne neki egy pszichiáter, mint egy nemibeteg-gyógyász, mert ez elég komoly hipochondria. Ha meg van gyõzõdve, hogy neki valami különleges vírusa van, akkor egy sima teszt sem biztos, hogy elég lenne. (Más kérdés, hogy nem csak HIV-re, de más STD-kre azért nem ártana egy, mert ez tényleg egy felelõtlen nemi kapcsolat volt.)

Sajnos sokkal jobb lenne neki egy pszichiáter, mint egy nemibeteg-gyógyász, mert ez elég komoly hipochondria. Ha meg van gyõzõdve, hogy neki valami különleges vírusa van, akkor egy sima teszt sem biztos, hogy elég lenne. (Más kérdés, hogy nem csak HIV-re, de más STD-kre azért nem ártana egy, mert ez tényleg egy felelõtlen nemi kapcsolat volt.)

Szerintetek az normális, ha a szüleim soha nem hívnak fel? Illetve évente mondjuk kétszer max, ha van valami konkrét ügy (pl. levél érkezett a nevemre a címükre). Egyébként mindig én hívom õket, kb havonta 1-2 alkalommal.

És amikor beszélünk, akkor sem igazán kíváncsiak rám, csak panaszkodnak az anyagiakra (rám meg irigyek, mert én vagyok a családban az egyetlen diplomás, így jól keresek.)

Legjobb válasz: Ugyanez a helyzet velem is, amiket leirtál, én is többször megfogadtam, hogy én sem fogom már keresni az anyámat,de sajnos nem tudom megállni. Ne is törõdj vele, hivd te, igy a lelkiismereted tiszta marad!

Ugyanez a helyzet velem is, amiket leirtál, én is többször megfogadtam, hogy én sem fogom már keresni az anyámat, de sajnos nem tudom megállni. Ne is törõdj vele, hivd te, igy a lelkiismereted tiszta marad!
3 háznyira van az albérletünk, mint a szüleim lakása. Naponta többször hívnak fel, valami aprósággal. Van e mit ettünk, mit fõztem stb.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Azt azért ne felejtsd el, hogy anno annak idején amikor a te szüleid voltak fiatalok, akkor nagyon nehéz volt bejutni egy egyetemre vagy fõiskolára. Akkor nem voltak állami egyetemek, mindenki maga fizette a tanulmányait, és bizony 3-4 tanulmányi átlaggal nem is igazán került be az ember. Arról nem is beszélve, hogy anno annak idején már 14 évesen (én 42 éves vagyok, és amikor én voltam diák 14 év volt a kötelezõ korhatás az iskolákban, tovább tanulni nem volt kötelezõ) sokuknak dolgozniuk kellett egyéb okok miatt. Nem hiszem, hogy a szüleid irigyek rád mert te diplomás lettél. Ha ez igaz lenne, akkor nem támogattak volna, nem tartottak volna el 20-25 éves korodig amíg az egyetemet koptattad. Egyszerûen csak elvannak a maguk gondjaival. Talán azért panaszkodnak az anyagiak miatt, mert titokban remélik, hogy a sok lemondásért amit érted tettek, hogy egyetemista lehess, néha segíted õket ha nem is anyagilag de más módon.. Segítesz nekik?? (tudod az a kijelentés, hogy bezzeg te diplomás vagy, így jobba vagy náluk, és õk irigyek.... nos erre mondják, hogy az egyetem diplomát ad, de intelligenciát nem.)
Az, hogy a szülõnek nem volt lehetõsége tanulni, nem függ össze azzal, hogy nem keresi a gyerekét. Az én szüleimnek sem volt lehetõsége tanulni, egyedüli diplomás vagyok a családban, és teljesen más vagyok, másképp gondolkodom, mint õk. Ettõl függetlenül épp az elõbb hívott anyu, hogy mi volt az orvosnál, pedig egyébként tegnap találkoztunk. Anyukaként nem tudom megérteni, hogy valakit nem érdekel a gyereke, nem hívja fel pusztán csak azért, hogy megkérdezze, hogy van, legalább heti egyszer.
Idõpont ma 12:24 Nyilván nem függ össze, hogy a szülõk tudtak-e tanulni vagy sem. De mivel anyagi gondjaik vannak, és a lányuk szerint irigyek mert sokkal jobban keres, és mert õ bezzeg diplomás míg a szülõk nem, nem gondolod, hogy a szülõknek már az is sokba kerül ha telefonálniuk kell? Nyilván úgy vannak vele, hogy ha már ilyen jól keres, fel tud minket hívni. Ha meg ingyenes a telefonálás, vagyis a szülõk bármikor ingyen felhívhatják a lányukat, akkor meg pláne nem irigység van a háttérben. Akkor csak annyi, hogy a szülõk érzelmileg sosem ragaszkodtak a lányukhoz vagyis semmivel sem jelent többet nekik mint egy távoli rokon akivel szintén havi 1-2 alkalommal beszélgetnek..Akkor ott nem a diploma, vagy jó kereset az ok. Az ok, hogy sosem voltak igaz szülõ-gyerek kapcsolatban..Ez ellen meg sokat már nem lehet tenni, csak elfogadni, hogy bár elvannak, nincs harmónia köztük.
A kérdező hozzászólása: Nem, a szüleim nem tartottak el egyetem alatt, dolgoztam. És igen, segítettem nekik egy darabig, most már nem. Ha nem a szeretet a szülõ-gyermek kapcsolat alapja, hanem a pénz, az nem jó...
A kérdező hozzászólása: Illetve megjegyzem, hogy amíg jelentõsen támogattam õket (havi 80ezerrel), akkor is csak én hívtam õket. A másik pedig az, hogy nincsenek rossz helyzetben a magyar átlaghoz képest, hidd el, tudom.
akkor nincs szülõ-gyermek kapcsolat köztetek. Te semmivel sem vagy jobb vagy fontosabb mint a sarki boltban a húsárú pultnál az eladó.
Nem normális.Anyukámmal naponta beszélek, apukámmal is heti 1-2-szer biztos.

Igaz-e az, hogyha orális szex során nem történik ejakuláció akkor a HIV vírussal nem fertőződhet meg a 'befogadó' fél?

Suliba csinálok kiselőadást az AIDS-ről és szeretném ha minél több dolgot el tudnék róla mondani a többieknek mert nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki vigyázzon az egészségére. Ezért szeretném tudni, ha a fiú nem élvez el orális szex közben akkor a HIV-től biztosan védett e a lány.

Legjobb válasz: http://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS#Transmission Itt van egy kis táblázat, amelynek az alsó két sora mutatja a HIV átadásának valószínûségét az általad felvetett szituációban. A lényeg, hogy orálisan nehezen terjed, de terjed a vírus, a terjedéshez viszont a szájban sebnek kell lennie. Arról sajnos nem találtam biztos forrást, hogy az elõváladék tartalmaz-e vírust, de a sejtésem az, hogy tartalmaz, viszont ez a fentiek miatt nem olyan fontos kérdés.

http://en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS#Transmission Itt van egy kis táblázat, amelynek az alsó két sora mutatja a HIV átadásának valószínûségét az általad felvetett szituációban. A lényeg, hogy orálisan nehezen terjed, de terjed a vírus, a terjedéshez viszont a szájban sebnek kell lennie. Arról sajnos nem találtam biztos forrást, hogy az elõváladék tartalmaz-e vírust, de a sejtésem az, hogy tartalmaz, viszont ez a fentiek miatt nem olyan fontos kérdés.
google a barátod üsd be :hiv vírus és tele lesz a képernyõd
Ha kiselõadást készítesz, akkor olvasgass: http://hu.wikipedia.org/wiki/HIV http://hu.wikipedia.org/wiki/AIDS Azért kiemelem a téged érdeklõ részt: "... de egy nyílt seb minden helyzetben veszélyes lehet."
A kérdező hozzászólása: azért kérdeztem meg itt mert erre nem találtam konkrét választ.. hidd el nem az egész prezit innen vett válaszokból csinálom ;) de azért köszönöm a hasznos válaszod
A kérdező hozzászólása: a második válaszolónak köszönöm a segítségét, ugyanakkor a nyílt sebet értem de ha a sperma nem jut be a szájnyílásba akkor az elõváladék nem tartalmazhat elég vírust, nem?
A kérdező hozzászólása: ez tökéletes! nagyon köszönöm!

Igaz hogy hívő és nem hívő között nem működhet a kapcsolat?

Én hívő vagyok barátom nem az egyjártalán. Már több mint egy éve együtt vagyunk, és nagyon nehezen viselem annak ellenére hogy nagyon szerelmes vagyok belé. De úgy érzem teljesen felőről ez az egész. a szüleim sem örültek neki ma már kicsit tiltanak is tőlle. Nem tudom mit tegyek de nem tudom elhagyni őt, pedig igazából meg sem érdemel engem

Legjobb válasz: Jó, és a gyermekek nevelése hogyan zajlik abban a több éve jól müködõ házasságban? Kicsit Isten, kicsit rock'n'roll? Mert ez lesz majd itt a sarkalatos pont. Kérdezõ: egébként mi az ami miatt nem érdemel ki téged? Hol, miben emelkedsz fölé, hogy ezt ilyen bátran kijelentheted?

Jó, és a gyermekek nevelése hogyan zajlik abban a több éve jól müködõ házasságban? Kicsit Isten, kicsit rock'n'roll? Mert ez lesz majd itt a sarkalatos pont. Kérdezõ: egébként mi az ami miatt nem érdemel ki téged? Hol, miben emelkedsz fölé, hogy ezt ilyen bátran kijelentheted?
Ha arra juttok, hogy a házban nincs Isten, akkor az õ világnézete gyõzött, megegyeztetek abban, hogy a gyereknek nem mesélsz Istenrõl, nem tanítasz neki semmit. Úgy viselkedsz vele, mintha ateista lennél. Mit mondasz a gyereknek, ha Istenrõl kérdez otthon? Az ateista ugyanolyan nehezen fogja elfogadni, hogy te hiszel, mint te azt, hogy õ nem hisz. Elég nehéz egy ilyen kapcsolat.
Semmivel nem vagy különb, mert vallásos vagy. És Õ sem ér kevesebbet, mert nem az. Ha nem tudod elfogadni és meg akarod változtatni, vagyis rákényszeríteni, hogy higgyen abban, amiben nem, akkor nem sokat jósolok a kapcsolatotokinak.Láttam én már vallásos embert, aki verte a feleségét, és láttam ateistát is vallásos feleséggel, akik élterk, mint a galambok. A biblia nem tanítja az elfogadás képességét?? vagy odáig még nem jutottál??
Én az utolsó gondolatot úgy értelmeztem, hogy a kérdezõ magát tekinti rossznak.
eloszor azt hittem, hogy komoly kerdes; de mikor odaertem, hogy "igazából meg sem érdemel engem", rajottem, hogy egy troll igy akarja lejaratni a hivoket...
Hagyd a francba a vallást.
Térítsd meg! Ennyi.
Nagyon-nagyon ritkán mûködik, általában úgy, hogy az egyik kicsit feladja a saját nézetét...
A tesómnak van egy olyan ismerõse, akinek a felesége hívõ, õ pedig nem. Nagyon jól megvannak. Már házasság elõtt megegyeztek abban, hogy nem lesz templomi esküvõ, és otthon nem beszélnek vallásról, de az asszony akkor megy imaházban, amikor csak akar. Nagyon jól megvannak, már a második gyermeküket várják.
Most mi van akkor ha nem hisz? A hitébe vagy belé lettél szerelmes?
Gondolom ez olyan, mintha két nagyon különbözõ vallást vagy kultúrát vegyítenénk, vagy csak simán két szögellentétes gondolkodásmódot. Általánosságban nem mûködik, de kivételek mindig akadnak. Ha úgy érzed nem vagytok kivételek, akkor..
Azt hiszem, hogy úgy egyeztek meg, hogy a házban nincs isten.
Hát, kérdezõ, mint jó keresztény, gondolj arra hogy sanyarú helyzeted bizonyára isten akarata, mert mi más lehetne. Ne aggódj, a keresztények helyett szerintük úgyis mindent isten old meg, ha meg nem, akkor szándékait egy ember ugye nem láthatja át, de elfogadja, alázattal, és szereti érte.

Hívők és nem hívők! Mi a véleményetek erről a 2 videóról?

http://www.youtube.com/watch?v=jq5BlTxPXeI

Legjobb válasz: Bocs, most nem érek rá végig nézni, de meg fogom tenni, mert érdekes. Elõzetesben annyit én hiszek Istenben, de nem tartozom semmilyen felekezethez mivel maga az egyház tevékenységeit elítélem és hidd el Isten sem gondolja másképp. Ezerszer vissza tért már ez a téma itt,hogy Isten van-e nincs-e ha van miért ilyen igazságtalan.

Bocs, most nem érek rá végig nézni, de meg fogom tenni, mert érdekes. Elõzetesben annyit én hiszek Istenben, de nem tartozom semmilyen felekezethez mivel maga az egyház tevékenységeit elítélem és hidd el Isten sem gondolja másképp. Ezerszer vissza tért már ez a téma itt, hogy Isten van-e nincs-e ha van miért ilyen igazságtalan.
Különbséget teszek egyház, és Isten között, ahogy külön dolgok is valójában. A karácsonyról a legtöbb keresztény tudja, hogy pogány eredetû, de ez nem zavarja õket, ahogy engem sem. Akkor csak születést ünneplünk, nem születésnapot. Lényeg, hogy a Bibliát eddig igaznak találom, míg a fenti elsõ videó tényszerûen, és nem véleményszerûen egy nagyon komoly melléfogás.
""Elõször a hibákat mondom: Jézus nem decemberben született, pogány vallások híveinek a kereszténységre csábítására való tekintettel kezdték akkor ünnepelni a születését." Akkor a keresztény egyház miért nem javítja ki a karácsony ünnepét ha ennyire köztudott h "kamu". Nekem ez eléggé illúzióromboló." A karácsony egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Minden év december 25-én tartják világszerte, habár nem ezt a dátumot tartják számon Jézus születésének. Feltehetõleg vagy azért esett erre a választás, mert egyes keresztény szerzõk szerint Jézus szenvedése azaz a húsvét illetve fogantatása az év azonos napján, március 25-én történt, vagy azért, mert ekkor kezdõdött el a téli napforduló a Föld északi féltekéjén. EZ A KERESZTÉNY ÜNNEP AZ ELSÕ NIKAIAI ZSINAT HATÁROZATA ÉRTELMÉBEN JÉZUS KRISZTUS FÖLDI SZÜLETÉSÉNEK EMLÉKNAPJA: az öröm és békesség, a család és gyermekség, az otthon és szülõföld ünnepe. A karácsonyi ünnep szellemiségéhez, és jellegéhez hasonló ünnepek már korábban is léteztek, például a pogányok téli napfordulós ünnepe, a szaturnália ünnepségek. Az ókori Rómában december 17-25 között tartották a földmûvelés istenének, Szaturnusznak ezt a nagy ünnepét. Ekkor nagy táncos vigadalmakat tartottak birodalomszerte. A fény diadalát ünnepelték a halál és a sötétség felett. A régi pogány ünnep vigasságokkal volt tele, mivel a téli napforduló a régi földmûvesek körében az újjászületést, a reményt táplálta. A földmûvesek számára fontos volt a meleg eljövetele, mivel a létük múlott rajta. A meleg idõszak a bõség idõszaka volt, míg a hideg idõszak a sötétség és a nélkülözés idõszaka, ilyenkor az isteneket igyekeztek jókedvre deríteni. A szolgák megajándékozása is elterjedt volt. A házakat örökzöld borostyánokkal díszítették. Miután a kereszténység államvallás lett, hamarosan hivatalos keresztény ünneppé nyilvánították Jézus születését. Ezt az eseményt a 4. századtól kezdték ünnepelni, január 6-án Epiphaneia néven. A 4. század végétõl a keresztény egyházak mindinkább december 25-én kezdték ünnepelni Jézus születését, január 6-án pedig a Jordán folyóban való megkeresztelését (vízkereszt ünnepe). Ennek oka valószínûleg az volt, hogy a december 25-én végzõdõ római szaturnália ünnep helyére állítsák a keresztény karácsonyt. Jézus születésének történetével együtt új vallási tartalommal töltötték meg a pogány ünnepet. http://hu.wikipedia.org/wiki/Kar%C3%A1csony Ha illúzióromboló, ha nem igaza van az elõttem szólónak. Több ilyen illúzióromboló dolog is van, csak utána kell nézni.
Elõször a hibákat mondom: Jézus nem decemberben született, pogány vallások híveinek a kereszténységre csábítására való tekintettel kezdték akkor ünnepelni a születését. Jézushoz nem három király jött, hanem ismeretlen számú, de egynél biztosan több távol-keleti mágus. Nem merték szó szerint fordítani, így bölcseknek fordították õket. Nem tudom, hogy a királyos mese hogy került a közfelfogásba. A halról nagyon jól tudják a keresztények, hogy mit jelent, de véletlenül sem azt, amit a videó állít. Íme a hal titka: az õsegyházat üldözték. Gyakori volt, hogy katakombákban gyûltek össze. Ez a hal görög képrejtvény volt, amolyan biztonsági kód. A hal betûi ugyanis egy mondat kezdõbetûinek a mozaikszavát alkották. Ez a mondat a következõ: Jézus Krisztus a mi megváltónk. Aki ezt nem tudta, az kémgyanús személy volt, nem engedték a gyülekezetbe. A többi mondandója a videónak tõlem nagyon idegen, de úgy tûnik, hogy erõltetett összemosása akar lenni a kereszténységnek, és az egyiptomi, meg más egyéb hasonló hitnek. Ez egyrészt a fent említett hibák miatt is abszurdum. Másrészt egyedül Jézus feltámadásáról mondták az azt vizsgáló vezetõ jogalkotók, akikre épül a mai jogrendszerek alapja (pl. Simon Greenleaf), hogy a rendelkezésre álló tények alapján nincsenek jobban dokumentált történelmi bizonyítékok, mint a Krisztus feltámadása mellett szólók. Magyarul ha még valaki fel fog támadni legalább 3 nap után, akkor majd érdekel, hogy õ mit mond, addig maradok Jézusnál.
Ja igen, csak az elsõt néztem végig, de sokat árulkodik a többinek a megalapozottságáról, így a többi nem érdekel, egyszerû idõpazarlás.
Hogy véleményt lehessen írni, nem elég ezt a két rész megnézni, ugyanis 12 részes a videó. Mindent meg lehet cáfolni és semmi nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Igaz, elnézést a hibáért. Linkelem a további részeket. http://www.youtube.com/watch?v=qigLsBuGj_I http://www.youtube.com/watch?v=EXYTKCrrmY4 A film további részében 9.11-rõl esik szó, és a világbankról, ezért azt már nem linkelem.
A kérdező hozzászólása: "Elõször a hibákat mondom: Jézus nem decemberben született, pogány vallások híveinek a kereszténységre csábítására való tekintettel kezdték akkor ünnepelni a születését." Akkor a keresztény egyház miért nem javítja ki a karácsony ünnepét ha ennyire köztudott h "kamu". Nekem ez eléggé illúzióromboló. "Jézushoz nem három király jött, hanem ismeretlen számú, de egynél biztosan több távol-keleti mágus." Nyílván ezt se a köztudat szívta ki valahonnan hanem így tanítja az egyház. (Biblia?) Akkor ezek szerint ez is megkérdõjelezhetõ. "Nem merték szó szerint fordítani, így bölcseknek fordították õket. Nem tudom, hogy a királyos mese hogy került a közfelfogásba." Dettó Nem kötekedésképpen, csak ebbõl az jön le, hogy a videó valótlanságokat állít, ezzel szemben a keresztény egyház és hitrendszer (karácsony, 3 királyok) szintúgy...
Erre csak ezt tudnám válaszolni amelyet már itt megtettem: "Én bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja.Ha valaki hozzá tesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsájtja amelyek meg vannak írva ebben a könyvben.Ha pedig valaki elvesz , e prófétai könyv igéibõl attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából a szent városból és mindabból ami meg van írva ebben a könyvben. Így szól az aki ezekrõl bizonyságot tesz :Bizony hamar eljövök.Amen." Jézus pedig elmondta a tanítványoknak , ezeknek mind meg kell történniük.Sok hamis próféta támad és megrendülnek hitükben.De aki mindvégig kitart megkapja annak jutalmát.

A barátom elutazott 9napra és már a 4. napja nem hív! Volt már hasonló helyzet de most anélkül hogy leordítanám a fejét tudatositani szeretném benne, hogy ez nekem nem felel meg! Hogy kéne csinálnom, mit tegyek? Vagy csak túl dramatizálom?

Bár el?tte mondta hogy drága külföldr?l és nem viszi a mobilját csak a szüleién fog tudni telefonálni de azért négy nap az már sok nem? F?leg hogy felajánlottam neki hogy mindig vissza hívom! Amikor én voltam külföldön minden nap küldtem neki sms-t és jópárszor fel is hivtam.... Ugyérzem hogy szeret és ebben biztos is vagyok..de akkor miért csinálja?:S

Legjobb válasz: talan meg nem jutott telefon kozelbe, ne keseredj el szerintem hamarosan hivni fog:D talan mondd meg neki hogy te tobbet szeretned hallani a hangjat es hogy hianyolod akkor majd szerintem tobbet fog hivni:D minden esetre ne add fel a remenyet, fel a fejjel hamarosan hiv:)

talan meg nem jutott telefon kozelbe, ne keseredj el szerintem hamarosan hivni fog:D talan mondd meg neki hogy te tobbet szeretned hallani a hangjat es hogy hianyolod akkor majd szerintem tobbet fog hivni:D minden esetre ne add fel a remenyet, fel a fejjel hamarosan hiv:)
Igen, túldramatizálod. Ne hisztizz, mert azt a pasik nagyon-nagyon nem szeretik, és csak elriasztod..
Igaza van az elõttem írónak!Túlzásba viszik a lányok az ilyen szituációkat.Nem kell annyit aggódni, értem hogy félted és szereted hallani, látni, stb de nem jó túlzásokba esni mert én biztos menekülnék az ilyen kapcsolatból!NO PARA!34 éves/F
Mi alapján döntöd el, hogy melyik legyen a hívó fél? Vagyis ki fizesse a hívást? Jogilag nem megoldható az egész.
Amikor a gerinc ellenõrzi, hogy az A telefon foglalt-e, akkor mielõtt kiadná a foglalt jelzést ellenõrizné, hogy B nem-e épp A-t hívta. Ha így történt, akkor összekapcsolná õket és a B kérését pedig sztornózná. Így leírva ehhez biztosan kellene valamilyen tranzakció kezelés, ami viszont több tárhelyet és még komolyabb infrastruktúrát eredményezne és esetleg az lenne a következménye, hogy már a csörgetés is pénzbe kerülne.
Mert a való életben erre elég kicsi az esély. Akkor meg minek foglalkozni ilyesmivel?
Mert tok folosleges megoldani.
A kérdező hozzászólása: Ez egy logikai kérdés, és arra vagyok kíváncsi, hogy miért nem oldható meg.
Senki nem mondta, hogy nem oldhato meg, csak azt, hogy nincs ertelme.
A kérdező hozzászólása: Mert szerinted hogyan lehetne megoldani??
Amikor az egyik hív, akkor jelet küld a legközelebbi cella antennára, és ekkor foglalt állapotba kerül. Mire a hívása befut a másik telefonra (kitalálja a rendszer, melyik cellában van a másik teló, csatornát oszt ki, stb.), addig a másik hívó is pont ezt teszi, vagyis foglaltnak látják egymást. Úgy lehetne megoldani (szerintem), hogy ha a hívott fél foglalt, akkor ellenõrizni kell, hogy az nem a hívóra vár-e. Ha igen, akkor valamelyik hívását meg kell szakítani (a készüléken is), hogy fogadhassa a másik hívást. Elég macerás, több gondot okozna, mint hasznot. :)
Esetleg be kéne kapcsolni a telefonon a hívásvárakoztatás funkciót. Híváskezdeményezés közben is jelzi a teló, ha bejövõ hívás jön. Ilyenkor a felhasználón múlik, hogy folytatja-e a kimenõ hívást, vagy átvált a bejövõre. Ki van ez találva, nem kell feltalálni a csõbe a lyukat... :)

A hívők hogyan tolerálják a lottózást? Holnap vigyázok egyik ismerősöm kislányára és be kell ugranom egy lottózóba mert álmodtam 3 számot és meg akarom játszani. A nőci már ott fog várni tehát mondanom kell neki. Nem gáz?

Legjobb válasz: Vallásos értelemben a biblia szerint nem helyes. Remélem ezt a választ is elolvasod :D Istenben bízni helyes és rendben levõ dolog. A szerencsejátékos nem Istentõl várja a boldogulást, megélhetését, hanem a szerencsében bízik és ez ugye egy másik szó. Istenben bízni, vagy fortunában?-(merthogy neve is van- de érdekes nem?) Légyszíves ne gyere azzal, hogy Istenben bízol megsegít a szerencsejátékban :D Nem fog! Teljesen ellentétes a kettõ. Olvasd el egyszer hogyan áldja meg a hívõket Isten- nézd meg a 5.Móz.28-at és egyértelmû lesz.

Vallásos értelemben a biblia szerint nem helyes. Remélem ezt a választ is elolvasod :D Istenben bízni helyes és rendben levõ dolog. A szerencsejátékos nem Istentõl várja a boldogulást, megélhetését, hanem a szerencsében bízik és ez ugye egy másik szó. Istenben bízni, vagy fortunában?-(merthogy neve is van- de érdekes nem?) Légyszíves ne gyere azzal, hogy Istenben bízol megsegít a szerencsejátékban :D Nem fog! Teljesen ellentétes a kettõ. Olvasd el egyszer hogyan áldja meg a hívõket Isten- nézd meg a 5.Móz.28-at és egyértelmû lesz.
Egy fickó minden nap fohászkodott Istenhez, hogy nyerjen a lottón. Ez így megy hónapokon keresztül, mikor egyszer leszól az Úr: -Az Isten szerelmére, legalább vegyél már egy lottószelvényt!
Szerintem a lottó és a hit között nincs semmilyen összefüggés. Nem hiszem, hogy zavarna bárkit is, hogy lottózol. Ha kocsmába mennél inni gyerekvigyázás elõtt, az már gáz lenne :)
Ha valaki a szerencséjében hisz az nem bízik Isten mindenhatóságában vagyis abban a képességében hogy életünk minden apró részletére hatással tud lenni. De szerintem a legtöbb hívõ nem tartja bûnnek a lottózást (ahogy ez a többi kommentbõl látszik is). Én arra tippelnék hogy az ismerõsödnek eszébe se fog jutni hogy ez (a lottózás) valami rossz dolog.
Nincs azzal semmi gond. :)
Én jártam egy ideig katolikus iskolába, és még némelyik pap is lottózott :)

Hívők és nem hívők! Szerintetek ez jó elképzelés a 7 napos teremtéssel kapcsolatban?

Hogy szerintem nem úgy hét nap, hogy szó szerint hét nap, hanem, hogy ugyanúgy ment minden mint az evulóció története, olyan hosszú is volt, csak ami nekünk mondjuk nem tudom hány millió év, az Istennek egy napnak tűnik? Ez erről a viccről jutott eszembe, ami valami olyasmi, hogy "Isten, igaz, hogy ami nekem egy nap az neked egy pillanat? - Igen, igaz. - És igaz, hogy ami nekem egy év, az neked egy másodperc? Igen, igaz. - És igaz, hogy ami nekem egy évmillió, az neked egy perc? - Igen, igaz. - Na, jó, mindegy. Nem tudnál milliomossá tenni? - De, csak várj egy percet. Bocsi, nem tudom, hogy volt pontosan, de a lényeg az ugyanez :)

Legjobb válasz: Ja, és a harmadik idõszakban megteremtette a növényeket, a negyedikben a Napot, és az ötödikben a porzó rovarokat. Nem semmi növények lehettek pár millió év Nap és rovarok nélkül. Ezt azért gondold át újra. Az evolúció szerint a halál hozta az embert a világba, a Biblia szerint az ember hozta a halált a világba. A materialista világnézet szerint az ember teremtette meg istent, a Biblia szerint Isten teremtette meg az embert. Nem összeegyeztethetõ. Ha a székletet összekevered az arannyal, akkor mi lesz? Kakis arany, de nem gyémánt, ahogy most tálaltad ezt. Így a Bibliát, mint aranyat, nem kell összekenni, mert abból nem lesz semmi értékelhetõ.

Ja, és a harmadik idõszakban megteremtette a növényeket, a negyedikben a Napot, és az ötödikben a porzó rovarokat. Nem semmi növények lehettek pár millió év Nap és rovarok nélkül. Ezt azért gondold át újra. Az evolúció szerint a halál hozta az embert a világba, a Biblia szerint az ember hozta a halált a világba. A materialista világnézet szerint az ember teremtette meg istent, a Biblia szerint Isten teremtette meg az embert. Nem összeegyeztethetõ. Ha a székletet összekevered az arannyal, akkor mi lesz? Kakis arany, de nem gyémánt, ahogy most tálaltad ezt. Így a Bibliát, mint aranyat, nem kell összekenni, mert abból nem lesz semmi értékelhetõ.
Szia! Szerintem sem jó elképzelés. Ahogy megteremtette Isten a világegyetemet és mindent, ami abban van, éppúgy hozta létre az idõt is. Mindennek volt kezdete, beleértve a világûrt és az idõt is. Következésképpen Isten mind a világûrön, mind az idõn kívül helyezkedik el. Nem neki volt szüksége a 7 napra, hogy megteremtse a Földet és mindent ami azon van, hanem nekünk. Ezzel ugyanis példát adott az embernek, hogy hogyan ossza be az idejét, rendelt egy emléknapot a Teremtésnek, amikor az ember megpihenhet, és több idõt szánhat a magasabbrendû dolgoknak! Üdv. Péter
Nem ezzel csak bevallod, hogy az egész hülyeség. De te mégis ragaszkodsz hozzá ezért belemagyarázol mindent, csak nelegyen igazad.
Mármint a tudományt, mint aranyat nem kell összekeverni a Biblia írásaival (nem kell és nem is lehet vele kimagyarázni a Biblia tévedéseit). A Bibliában tanulságos mesék vannak, amelyek lehetnek hasznosak is. Az igazságot nem kell keresni bennük, mint ahogy Hófehérke tökhintójáról sem várod, hogy majd a tudomány elmagyarázza a mûködését.
Igen, teljesen jó elképzelés.
Jó a vicc, egyik kedvencem. Hívõk és nem hívõk, kérem átgondolni a következõket: A teremtés könyve nem "elképzelés" hanem teremtésmítosz. Minden népnek van teremtésmítosza, ez a zsidóké. Az Újszövetségben NINCS teremtésmítosz, lazán elfogadja a zsidót, de a lényegében hasonló többit is. Az evolúció nem érinti azt, hogy az ember ISTEN KÉPMÁSA. És amit János ír: A Logosz testté vált és közöttünk lakozott. Az Újszövetség - a kereszténység fundamentuma, jó hír, ahogy az Õsatyák mondták: "Isten emberré lett, hogy az ember Istenné válhasson."
A Bibliába bármit belelehet magyarázni. Attól még ugyanolyan nevetséges lesz.
A hét nap az hét nap kedves kérdezõ. Napokrol beszél a Biblia és nem évezredekrõl vagy mittudomén. Szerinted mikor lenyugszik a nap, mit jelent? Nap végét vagy...? Gondolkozz!
200 ft a havidíja a t-mobile-nál a hívószámkijelzésnél.
Mert nem mindenki fizeti érte a havidíjat.
A kérdező hozzászólása: természetesen a hívószámkijelzés meg van rendelve de csak a T-mobilos neveket nem írja ki

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!