Találatok a következő kifejezésre: A hideg, a meleg frontra (2 db)

Mi az a front? A baba egyaránt érzéekny a hideg és meleg frontra? És mi ennek a biológiai alapja, hogy megérzi?

Legjobb válasz: Ilyen nincs hogy mindenki mindkettõre érzékeny.Az döntõen betegségekhez kötõdik, teljesen egészséges ember kis mértkben érzékeny valamelyik frontra.

Ilyen nincs hogy mindenki mindkettõre érzékeny.Az döntõen betegségekhez kötõdik, teljesen egészséges ember kis mértkben érzékeny valamelyik frontra.
A kérdező hozzászólása: Elsõdlegesen azt kérdeztem mi a front? Meterológiai illetve fizikai kérdés. És ha tudjuk, hogy mi a front, utána az a kérdésem, hogy mi alapján lehet megérezni.
A front két, különbözõ hõmérsékletû légtömeg közötti éles határvonal. Az ilyen határvonalak mindig mozognak valamerre. Ha a hidegebb levegõ terjeszkedik (a meleget visszaszorítva), akkor ez egy hidegfront; ha a melegebb terjeszkedik (és a hideg szorul vissza), akkor melegfront. Hogy miért érezheti meg az ember a frontokat, abban még sok kutatnivalója van a tudománynak. A legvalószínûbb, hogy a levegõ elektromos töltésének a megváltozására érzékeny a szervezet. Nem mindenki, és általában inkább csak a hideg, vagy csak a melegfrontra. Babáknál is hasonló a dolog: egyénileg változó, hogy ki mire érzékeny.
Frontok környezetében erõs a légnyomás változás. Ez biztosan hatással van frontra érzékenyekre. Valamint gyakran megerõsödik a szél frontok környezetében, úgy tudom a babák ezt sem szeretik.
A légnyomásos magyarázatban az a gyenge pont, hogy egy kisebb hegyre felautózva (mondjuk Budapesten a Duna-partról a budai hegyekbe) is nagyobbat és gyorsabban változik a légnyomás, mint egy front átvonulásakor. Hegyen-völgyön utazva mégsem érzünk "frontos" tüneteket, legfejebb a fülünk pattog a légnyomás változásától.
Semmi nem indokolja, hogy két légtömegben jelentõsen eltérõ számú vagy polaritású elektromos töltések legyenek, fõleg ha a front zivatarfelhõktõl mentes. Nagyobb sokk ér minket a képcsöves tv elõtt, elektromos vezetékek közelében vagy egy trafó mellett elhaladva. Frontok mentén nem csak a hõmérséklet változik, sokkal valószínûbb, hogy az érzékenység több hatás együttes érvényesülése miatt jön létre.

A hideg, vagy a meleg frontra indul meg inkább a szülés?

Már id?ben vagyok.

Legjobb válasz: A hideg :) En az aug. 20-i viharra gyurok, mar ha lesz :)

A hideg :) En az aug. 20-i viharra gyurok, mar ha lesz :)
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet, hogy megyünk ma????:)
Sok mindenkinél az esõ indítja meg a szülést.Én drukkolok nektek
Én is :)
Szerintem az idõjárás is tényezõ, de remélhetõleg akkor jön a picur amikor elérkezik az idõ!Mindegy, hogy mikor jön a picur, csak egészséges legyen az anyukájával együtt!!
nekem hidegfrontra indult be...jul.17-én, 18-án reggel meg is lett a baba:-))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!