Találatok a következő kifejezésre: A hideg, a meleg (423 db)

Az milyen durva már hogy az állam 51 %-osan adóztatta meg a hideg- és meleg ételutalványokat, nem?

Nagy aljas ,szemétláda ,kizsákmányoló ország!

Legjobb válasz: A hideg és meleg ételutalványokat nem kötelezõ adni a cégeknek.Így ez olyan mintha nem is lenne.Szerencsés az az ember akinek a munkahelye még ad,még akkor is ha 51%-a adózva van. Az én munkahelyem például nem ad se hideget se meleget.Mondták is: Nem kötelezõ adni,és õk nem élnek vele..ennyi Örüljetek neki,hogy legalább van.

A hideg és meleg ételutalványokat nem kötelezõ adni a cégeknek.Így ez olyan mintha nem is lenne.Szerencsés az az ember akinek a munkahelye még ad, még akkor is ha 51%-a adózva van. Az én munkahelyem például nem ad se hideget se meleget.Mondták is: Nem kötelezõ adni, és õk nem élnek vele..ennyi Örüljetek neki, hogy legalább van.
Az Erzsébet-utalvány "csak" kb 30%.

Mi a kulombseg a meleg parologtatas es hideg parologtatas kozben?

Legjobb válasz: arra hasznalom,hogy a baba ne legyen beteg.de most mellik jobb erre a meleg vagy a hideg parologtato?

A kérdező hozzászólása: arra hasznalom, hogy a baba ne legyen beteg.de most mellik jobb erre a meleg vagy a hideg parologtato?
a meleg párologtatáskor a hõ hatására a vízmolekula légnemûvé alakul. a hidegpárologtatásnál meg gyakorlatilag szétporlasztja egy gép
A kérdező hozzászólása: melyikjobb a babanak az agy melle>?en meleget hasznalom?
A meleg párásítás- gyakorlatilag gõzölés-növeli a penész elszaporodásának az esélyét. Egyébként a babának szerintem kb mindegy. Ha nincs nálad penész akkor meg neked is. :) Nálunk mondjuk van, pedig mindent megteszünk ellene. A lakás öt éve épült, nem is értem. No de mindegy.
A vízpára az vízpára. A babád nem tesz különbséget. Mindkettõ jó. Csak a gép más ami a levegõbe juttatja.
Meleg!!!
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi!
attól függ mi a baja gyulladás esetén hideg. ha szimplán csak fáradt akkor amelyik jólesik.
A kérdező hozzászólása: valami baja van, mert egész nap könnyezik, meg kicsit a szemzugom duzzadt, de nem vörös, normálisan látok, csak könnyezik és kicsit fáj.
A szamorvos messze van? Fõzz keveske kamillateát és langyossal öblögesd. Vagy itt kérdezd meg: http://www.hazipatika.com/doctors/hp?HPID=C1D7E32B-F173386D-..

A strandon a meleg- vagy hideg víztől jön elő hamarabb a hüvelygomba?

Legjobb válasz: Hat elvileg a gombak,bakteriumok szaporodasahoz a melegviz jobban kedvez, en soha nem megyek melegvizes medencebe, tiszta ferto az egesz..... De szerintem vegulis a hideg vizben is ossze lehet szedni, ebben nem vagyok biztos.

Hat elvileg a gombak, bakteriumok szaporodasahoz a melegviz jobban kedvez, en soha nem megyek melegvizes medencebe, tiszta ferto az egesz..... De szerintem vegulis a hideg vizben is ossze lehet szedni, ebben nem vagyok biztos.
Elvileg persze a meleg vízben jobban szaporodik a gomba, de az, hogy elkapod-e az alkat kérdése. Ha vannak ilyen problémáid, akkor nem megfelelõ az immunrendszered odalent, és akkor teljesen mindegy, hogy melyik medencébe mész, mindegyikben elkaphatod. De ha ez most nyaralás lesz, akkor szerintem ne aggódj ezen, max vigyél magaddal hüvelymosó szettet. Egyébként azt hiszem, ha bemész egy herbáriába, szerintem tudnak ajánlani valamit, ami erõsíti ottlenn a védekezõképességed. Ha jól tudom grapefruit csepp az jó rá. Ha egyébként nincsenek ilyen problémáid, akkor csak fürödj nyugodtan!
nekem volt egy enyhe hüvelygombám, de csak a Canesten krémjével kezeltem 3napig, kúpot nem használtam, el is múlt, aztán 2hétre rá elmentem strandra. Semmi bajom nem lett tõle, egyaránt voltam meleg-és hideg vízben is, szóval tényleg alkat kérdése! de vigyázz mindenképp!
A kérdező hozzászólása: Sajnos én hajlamos vagyok rá, ezért isérdekel, hogy hol nagyobb a veszély :(
Én is hajlamos vagyok rá, és érdekes módon amikor nyaralni voltam és egyaránt voltam hideg és meleg vízben, és mégsem lett semmi bajom. Sajna nem tudom mitõl függ, vagy mit lehet tenni megelõzésképpen. Van aki azt tanácsolta, hogy fürödjek tamponnal, de szerintem az se jó megoldás, mert a madzagon felszivárog a víz. Úgyhon én is figyelem a többi választ, hátha valaki tudja a megoldást. Közel lakom a Balcsihoz, és nem mehetek bele, mert utána egybõl bajom van, úgyhogy én is kíváncsi vagyok a megoldásra.
A hüvelygomba gombaspórák fertõzésétõl jön elõ, nem a víztõl. A válasz tehát: Amelyikben több a fertõzõ anyag, legyen az hideg, vagy meleg. Ezeknek a szervezeteknek nem sokat számít az a pár fok különbség.
az mindegy hogy milyen vizben vagy

Azt olvastam, hogy a hidegrázás is utalhat babára. Többszür ráz a hideg, mindez meleg szobában történik.24-én kellene nem megjönnie. Van hasszúrkám is 4-5 napja. Mitől lehet?

Legjobb válasz: Én is 24-ére nem várom, nekem is volt fázásos hullámom, hasszurkám, de elmúlt. Most már csak émelygés van, meg 37 körüli hõ. Azért reménykedek... :S Mikor tesztelsz? Drukkolok!

Én is 24-ére nem várom, nekem is volt fázásos hullámom, hasszurkám, de elmúlt. Most már csak émelygés van, meg 37 körüli hõ. Azért reménykedek... :S Mikor tesztelsz? Drukkolok!
Szia! Szerintem a hidegrázás nem terhes tünet. Erre egyáltalán ne is gondolj! A hasszurka pedig szerintem azért nem jelent semmit, mert a menstruáció elõtt is érezheted. Nekem pl. feltünt, hogy mielõtt eszembe sem jutott a baba, sohasem volt hasszurkám. Mióta nem szedem a tabit (4 hónapja), szinte nem tellik el nap nélküle, hogy ne érezném. Csak azt a tanácsot tudom neked adni, hogy amig nem jön el a mensi ideje, próbálj nem foglalkozni vele! Én is ezt próbálom tenni. Ha nem ezen rágódsz a nap minden percében, akkor szerintem nem is fogsz akkorát csalódni, ha mégis megjön. Mert ha túlzottan beleéled magad, mert már beképzeled a terhes jeleket, annál rosszabbul fog esni, ha mégsem vagy az, illetve talán azt is el tudod ezzel kerülni, hogy tulzottan görcsössé váljon az akarás.
hát ezek nagyon kevéske szubjektív tünetek, ami lehet a babától, de a PMS-tõl is, mert gyakorlatilag hõemelkedésed van mindkét esetben és attól ráz a hideg. a hasszúrka meg annyira nem definiálható pntosan, hogy nem alap arra, hogy válaszoljunk a kérdésre, hogy baba vagy nem baba. Viszont a jóstesztelés reggelente már mutathat valamit, én a helyedben inkább azt próbálnám meg, mert az objektív és nem csak a tüneteket vizsgálgatod magadon, mert ha nagyon odafigyelsz, végül mindent be tudsz beszélni magadnak. ha reggelente meg erõsödnek a csíkok akkor az a biztos(abb) jel.
Hát igen jól mondta az elõttem szóló ez lehet PMS tünet is. Én a peteérés óta szinte minden nap veszek észre valami tünetet magamon de ettõl még nem élem bele magam mert nagyon sokszor csalódtam már (2 éve szeretnénk babát). És ha jobban belegondolsz a legtöbb PMS-es tünet megegyezik az áldott állapotban lévõ nõk tüneteivel. Ja és mellesleg amíg itt olvasgatok a kérdések között már egy fél doboz savanyú káposztát megettem, de ez is csak a képzelgések következménye, szerintem. Azért szorítok neked, hátha baba...

Mi alapján, hogyan lehet megkülömböztetni a hideg, illetve meleg fényt? Pl: a ledeknél

Legjobb válasz: http://lakberendezes.hu/iras/mutat.php?id=567 http://hu.wikipedia.org/wiki/Színhõmérséklet

Ledeknél, ha fehérrõl van szó, akkor a hideg fehér az olyan kékes vakítóan fehér mint egy Colgate reklám, a melegfehér viszont sárgás mint egy régi izzószálas égõ. Nagyon könnyen láthatod a különbséget. Itt egy kép: http://imgur.com/IB6x8.jpg?DirtyWindows.jpg
A kérdező hozzászólása: Valóban! Látom a különbséget. Az egyik kék, a másik sárga. A képen látható fényforrások között viszont nincs fehér. Az iskolában azt tanították, hogy a fehér fény az minden színt tartalmaz, és ez egy prizmával bizonyítható. Tehát, a legmelegebb fénynek a fehérnek kéne hogy legyen.
"Tehát, a legmelegebb fénynek a fehérnek kéne hogy legyen." Hát ez hülyeség. Attól, hogy több hullámhosszból áll, nem lesz "melegebb". (egyébként se konkrét hõre gondolj... A fehér fény, a legösszetettebb fény. Kb 5500-6500 Kelvines. Az az átlag. Ha azt az említett prizmával felbontod, akkor felbomlik nagyon hidegre, kicsit hidegre, kicsit melegre, és nagyon melegre. Ez a szivárvány. A hideg fény a kékes része (a látható tartományon belül, és utána jön az uv) a meleg része a szivárvány vörös vége, ( a látható tartományon belül, utána jön az infra). Persze a 2 véglet között van egy csomó átmenet. Tehát a természetben elõforduló legmelegebb látható fény, a legvörösebb naplemente. A leghidegebb pedig egy felhõs, borult ég, mert a rövid hullámhosszú fény a Raleigh-szórás miatt megsokszorozódik. Illetve ez csak a szárazföldi verzió, mert a tengerekben, ahogy mélyebbre merülsz, egyre hidegebb, kékesebb a fény, mert a hosszú hullámhosszúságú vörösebb fény a sekélyebb rétegekben elnyelõdik.

Kislányom elmúlt egy éves. Ma kapaszkodás nélkül elindult. Gondolom egy két hét és tökéletesíti a járását. Jön a hideg. Milyen meleg cipõt, csizmát érdemes venni?

Elefantent? Liliputi? Richter? Olyan sokat olvasgattam ez ügyben hogy telesen elbizonytalanodtam. Az egyik helyen puha talpút írnak. A másik helyen hogy ne legyen haránt emelõs. Akinek bevált az elsõ kis cipõ télre megírná milyen volt?

Legjobb válasz: Mindegyik gyerekemnek Decathlonos volt az elsõ csizmája, bár az hozzá tartozik, hogy egyik sem télen kezdett el járni. Volt, amelyiknek nehézséget okozott a mezítlábazás és a cipõs járás közötti különbség, és volt, amelyiknek meg sem kottyant, hogy még ráhúztam valamit a lábára. A harántemelõt az ortopéd orvosunk nekünk is tiltotta. És kitétel volt mindig, hogy hátul kérges legyen, de ez a csizmánál nem is lehet máshogy, szóval ezen legalább nem kell aggódnod. :)

Mindegyik gyerekemnek Decathlonos volt az elsõ csizmája, bár az hozzá tartozik, hogy egyik sem télen kezdett el járni. Volt, amelyiknek nehézséget okozott a mezítlábazás és a cipõs járás közötti különbség, és volt, amelyiknek meg sem kottyant, hogy még ráhúztam valamit a lábára. A harántemelõt az ortopéd orvosunk nekünk is tiltotta. És kitétel volt mindig, hogy hátul kérges legyen, de ez a csizmánál nem is lehet máshogy, szóval ezen legalább nem kell aggódnod. :)
Az én 16 hónapos lányom jelenleg egy Superfit bakancsot hord. Fogja a bokáját, hajlékony a talpa, ilyen kb. http://www.szazlabucipo.hu/superfit_cooly_ocean_kombi_285 Nem bélelt sajna, de egy darabig még elég lesz.
Mi Salus cipõt hordunk és szandink is ilyen, mert minimálisan befelé dõl a bokája. Jobb lenne megmutatni ortopédián vagy gyógytornásznak. A bõrtalpú cipõket amúgy kevesen javasolják, amikor már megy, mert nem tartja a bokáját a mezítlábas menés pedig egyenetlen, göröngyös talajon jó, nem parkettán.
Elsõ vagyok, annyit az ortopéd orvoshoz, hogy pont most nem érdemes megmutatni, mert még nem alakult ki a járása. Én rengeteget jártam csípõ miatt a picikkel, és amikor az rendbe jött, akkor a következõ kontrollra mindig akkor kellett menni, amikor a gyerek már megtanult stabilan járni, tehát olyan egy és másfél év között, attól függõen, amikor már jól megy egyedül.
Pont ez az, nem mindegy miben teszi meg az elsõ lépéseket, amikor máshogy oszlik el a súly, pontosan ezért kell már az elsõ lépéseknél a megfelelõ cipõt ráadni, hogy ne korrigálni kelljen, A legtöbben már a szupinálós cípõket javasolják.
Ez sem oké. Az egyik lányomnak ó-lábai vannak, arra tilos szupináltat adni, mert kifejezetten ront a helyzeten, úgyhogy ezért kell elsõ cipõnek sima talpú hátul kérges, amiben nincs sem haránt emelõ, sem semmi más. Vagy teljesen puha (bentre), mintha mezítláb lenne. Csak kérdezõ a csizmát kérdezte, abban meg puha talpú nem igen van, ilyen kis méretben...
Lányom 10 hónaposan indult el, most lesz 1 éves, vettem neki egy Geox csizmát, zipzárasat, nem tudott benne menni, folyton megbotlott, a csizmát lerúgta. Pár napja újra nekifutottam, és ismét Geox cipõt választottam, de ezúttal egy bundás, tépõzáras, magas szárú sportcipõt. Tartja a bokáját, haránt emelõs, de kivehetõ a betét, Kislányom szépen megy benn, nem zavarja. Szerintem fontos, hogy megfelelõen tudd rögzíteni a lábára, ezért a zipzáras csizmákat kizárnám, egyébként sztem gyerek függõ a dolog, kinek mi a kényelmes és kevésbé zavaró. Nézd meg, mennyire magas a lábfeje, mennyire erõs a vádlija, nálunk csinos magas szárú csizmák szóba sem jöhetnek a duci láb és magas lábfej miatt. Próbáljátok fel és meglesz az igazi :) Lehet, hogy ti is több kört futtok, de az elsõ cipõ nagyon fontos.
Én akkor is azt mondom szakember nézze meg, már azelõtt, hogy elindul, akkor, amikor feláll, hogy áll a lába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ha áll gyönyörû a lába :) vádlija mindene cukker :D Na de tény, hogy neki is kis duckó lába van. Csak a márka szerint lettem volna kíváncsi milyet is válasszunk mert pl mondom egyik helyen pl ajánlják a Dr.Punto-t a másik helyen meg azt olvastam olyat nem kellene adni rá ha nincs befordulva a bokája. Megyünk aztán megvesszük kényelem alapján!

Kinek és hová fizetjük a hideg és meleg víz díját? (Budapest, panel)

És mêg mit lehet erről tudni, csak nagyvonalakban.

Legjobb válasz: Ezt ennyibõl nem lehet megmondani... BP-en van panel a 17, a 15 és a 3. kerületben is más-más szolgáltatókkal. De ha van egy csekked annak a fejlécébe le kell, hogy legyen írva a szolgáltató. Nem tudom mi egyebet szeretnél errõl tudni.

Ezt ennyibõl nem lehet megmondani... BP-en van panel a 17, a 15 és a 3. kerületben is más-más szolgáltatókkal. De ha van egy csekked annak a fejlécébe le kell, hogy legyen írva a szolgáltató. Nem tudom mi egyebet szeretnél errõl tudni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!